mig_line 29.10.12, 09:21 stary dowcip: Jak w Adrii nie było miejsca wieczorem by usiąść wystarczyło krzyknąć że w Kiedrzynie się pali. Od razu robiło się luźniej i robiło się wolne stoliki:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LiM Re: Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej A IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.10.12, 09:33 Szkoda, że autor nie wstawił jakiś wizualizacji lokalu po remoncie... Tak na marginesie, w dawnej Delicji również jest remont. Ciekawe co się tam otworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.12, 10:25 wszedzie tylko te biedronki i biedronki jakas plaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iii Re: Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 17:21 W dawnych Delicjach drogi Panie. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej A IP: *.prenet.pl 29.10.12, 15:09 w dawnych delicjach będzie na górze pizeria. A biedronka w byłym magnesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jejo Re: Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej A IP: *.net.stream.pl 29.10.12, 17:53 do dawnych Delicji przenosi sie z kosciuszki pizzeria allegro Odpowiedz Link Zgłoś
altijd Kolejna STONKA 29.10.12, 10:31 Coraz więcej tych Biedronek-Stonek. Artykuł wyżej pisze że Delicje też remontują, może kolejna Stonka. Nawet na Starym Mieście wstawili Biedronkę. Ciekawe jak rzeczywiście wyremontują Starówkę jak ten market będzie pasował do otoczenia. Jeszcze trochę i będą same Lidle i Biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxk Re: Kolejna STONKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.12, 12:42 Trafiłeś w 10. Ponoć kolejna Biedronka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.12, 10:49 Kuźwa ....... co jak co ale w życiu bym nie powiedział że tam biedronka będzie .... szok ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik [...] IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.12, 10:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw-ny skrót ADRIA IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 29.10.12, 11:23 Dawniej był rozwijany jako Akademicki Dom Rozpusty I Alkoholizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ¶ Re: Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej A IP: *.alfanet24.pl 29.10.12, 11:53 szkoda, że nie stanie w tym miejscu coś ładnego, może w przyszłości, jak odejdzie do historii epoka Biedronek Odpowiedz Link Zgłoś
ajari Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej Adr... 29.10.12, 12:28 ' ... Bywałem tu często jeszcze jako student z kolegami ... JA TEŻ. Biorąc współczesny punkt widzenia, striptiz a'la PRL .... był .... odważny: - Panienki .... rozbierały się do rosołu ... TAKI ZAPAMIĘTAŁEM, NIERAZ W KONTAKTACH/RELACJACH PRZYTACZAM TE 'DOŚWIADCZENIA' Z EPOKI prl-u; ajari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: do wi fi IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.12, 13:05 Powiedz, wytłumacz, z czego można się cieszyć widząc biedrone co kilkaset metrów? Może z tego, że przez tego typu sklepy rozwija się klasa biedaków, ktora pracuje w takich "firmach" i dzięki temu stać ją na zakupy TYLKO w takich firmach, a może dlatego, że wypracowany zysk takich firm opuszcza nasze państwo, a może dlatego, że takie firmy są zwolnione z podatków, a moze dlatego, że twoja stara pracuje w takiej biedronie i przynosi do domu fanty po terminie, ktore ze smakiem konsumujesz uswiadamiając sie w przekonaniu, że to nie jest takie złe i w afryce mają jeszcze gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: do wi fi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 13:21 I znowu typowo polskie, a w zasadzie częstochowskie narzekanie na wszystko .... ludzie czy wy kiedykolwiek byliście z czegokolwiek zadowoleni ???? JA nie mam nic przeciwko biedronce w tym miejscu. I skąd przekonanie, ze produkty z biedronki są takiej kiepskiej jakości ??? Nie kupuję tam często, ale jak już mam okazję to mam stały zestaw rzeczy, które niczym nie odbiegają od tych kupowanych w Tesco czy Realu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka zosia Re: ciekawostki 1000-lecia IP: *.play-internet.pl 29.10.12, 14:20 A może ktoś potrafi zaproponować coś innego w tej okolicy.Lokal po księgarni stoi pusty już ponad rok,za chwilę będzie wolny następny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: ciekawostki 1000-lecia IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.12, 15:50 Szanowna Pani tam będzie kolejna apteka bo ta przy kwiaciarni nadaje się do rozbiórki, samowola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: do wi fi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 16:27 Gość portalu: me napisał(a): > a może dlatego, że takie firmy są zwolnione z podatków Ludzie przestańcie powtarzać te pierdoły!!! To, że markety niby są zwolnione z płacenia podatków to chyba największa urban legend naszych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Re: do wi fi IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 29.10.12, 21:10 Wystarczy nie chodzić do tych lumpex-spożywczaków i portugalska zaraza sama wyniesie się z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czosnek Protest otwarty IP: *.96.236.232.tvksmp.pl 29.10.12, 21:56 Ja protestuję. Nie wiem kto jest właścicielem lokalu ale należy mu się karny (wiecie co) za bezrefleksyjną pogoń za łatwym zyskiem. Za kompletny brak wyobraźni i tandetę przestrzenną przyssaną do tego miejsca niczym obleśny magnes. Róż zastąpi żółć okraszona neonem piżamkowej biedronki. Stanie się obiektem zaspokojenia tak palących potrzeb konsumpcyjnych, niemożliwych wszakże do ukojenia przez oddalone o rzut kiepem Lewiatana, Oleńkę, Stokrotkę... Boszszszsz... Takie miejsce. Taka historia. Taka okolica. Taki potencjał. I kolejny dyskont spożywczy. Nie ogarniam. Zróbta jeszcze Lidla w Politechniku i Żabkę w Filutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody sprzeciw Re: Protest otwarty IP: *.play-internet.pl 29.10.12, 23:46 Stanowcze nie !!!- choć możemy sobie gadać...Taka buda w takim miejscu :/ żenada, marnowanie cennej powierzchni miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Czy jest u nas jakiś architekt miejski ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 23:51 bo stawiają nam kolejny chłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *-* Re: Protest otwarty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.12, 00:36 Ale pieprzycie. Pełno stoi pustych lokali, na które nie ma chętnych. I tak było z tym. Właścicielem jest spółdzielnia mieszkaniowa, która musi ponosić stosowne opłaty. A skąd się biorą na to pieniądze? Z opłat wnoszonych przez mieszkańców, czyli pustostany utrzymują członkowie spółdzielni. Więc co by tam nie było, jeżeli tylko będzie przynosić dochód, to z korzyścią dla mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mobil Re: Protest otwarty IP: 109.95.31.* 06.11.12, 23:49 W Adrii Biedronka, w Relaksie Tesco, co następne, może hala Polonia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czosnek Re: Protest otwarty IP: *.96.236.232.tvksmp.pl 08.11.12, 22:04 Gościu, od kiedy lokatorzy spółdzielni korzystają na tym, że zarabia ona na wynajmie? Śmiać się chce gdy patrzę jak bardzo spółdzielnie dbają o jakość przestrzeni życiowej. Nie bądź naiwny. Jeżeli spółdzielni zależy na korzyściach dla mieszkańców, powinna ona zorganizować tam klub spółdzielniany, jakąś klubokawiarnię, zamknięty plac zabaw dla dzieci, może klub fitnes, lub tysiąc innych rzeczy zaspokajających potrzeby niekonsumpcyjne. Ale nie... Lepiej wynająć Biedronce. Kiedyś banki, teraz dyskonty. Napchać się kasą z wynajmu, i tyle - najłatwiej. Spółdzielnie są dojarkami kasy, a dobro mieszkańców jest dla nich złem koniecznym. NIe bądź naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia kazia Re: Protest otwarty IP: *.play-internet.pl 13.11.12, 12:53 Klub spółdzielni jest 200 metrów dalej dla dzieci,obok przedszkole,hala Polonia coraz mniej wykorzystywana,pływalnia,.Tylko miejscowi niech korzystają z tego co istnieje-dlatego AGD -księgarnia upadły bo było małe zapotrzebowanie na te artykuły.Czego konkretnego brakuje na 1000-leciu-są 2 duże szkoły wyższe które się rozbudowują,są szkoły średnie.No i coraz więcej emerytów którzy mają coraz trudniejsze życie. Odpowiedz Link Zgłoś
rudylisek7 Re: Protest otwarty 02.05.13, 11:25 Historia tego miejsca była piękna: lokale, księgarnie, obok Politechnika, KLub Politechnik, DKF - i co z tego wszystkiego zostało ...... Szkoda ale niestety w Cz-wie nie ma pracy i dlatego jedyne co powstaje to dyskonty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Protest otwarty IP: 109.95.31.* 27.06.13, 21:30 Ja nie wiem gdzie tutaj jest potencjał... Czy Ty nie widzisz, że w tym mieście wszystko zamykają, wszystko jest na sprzedaż albo do wynajęcia? To miasto jest ogólnie w złej kondycji, a i w całym kraju też coraz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia dzielnica coraz starsza IP: *.play-internet.pl 13.11.12, 16:12 To już 45 lat minęło.Co i gdzie ciekawego w tej dzielnicy mozna zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyu Re: Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej A IP: 109.95.31.* 30.04.13, 22:16 Niestety ale z Częstochowy robi się totalna dziura. Wystarczy się tylko przejechać kawałek po mieście by zobaczyć, że pełno jest lokali do sprzedania albo do wynajęcia. Biedronka mogłaby powstać np. przy Rondzie Mickiewicza, tam stoi taka pusta buda po salonie meblowym "Lux Mebel". Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej A 01.05.13, 07:56 W Adrii bywałem sporadycznie. Balowałem raczej w Kryształowej, Gaju, Stylowej, czy Turystycznej. Później w Polonii. Dziś po tych lokalach śladu nie ma. I nie dziwota. Bo kogo dziś stać na pójście do lokalu gdy brak pracy a jeśli już ją ma, to po dwunastu godzinach w robocie człowiek ma dość. Dawne kawiarnie niekoniecznie musiały przynosić dochód. Podejrzewam, że Państwo dotowalo te przybytki jako miejsca pracy. Choć biorąc pod uwagę, że wieczorem np. w Gaju czy Kryształowej trudno było o wolny stolik, - tak źle z tym przychodem nie było. W dzisiejszym ustroju, liczy się - niestety, - kasa. Lokal nie jest dochodowy, - pada. Po za tym, - tamte kawiarnie były "dla plebsu" , - czytaj, - dla przeciętnego obywatela, ucznia czy studenta. Elyta i tak bawiła się w Katowicach czy w Warszawie. "Plebs" natomiast w dzisiejszych czasach nie stać na łażenie po lokalach z przyczyn o których wyżej napisałem. Owszem istnieją gdzieś jakieś przybytki w których podają Pizzę, Hot-Doga czy jakieś inne wynalazki ale toto tak śmierdzi, że jeden bog wie, jak ci klienci to jedzą. Ale ponoć ludzie nie świnie, zjedzą wszystko. Przechodzę czasami kolo takiego "lokalu" - wtedy natychmiast przypomina mi się zapach kawy czy tortów podawanych w takiej "Kryształce" . I łza się w oku kręci, - gdzie te kawiarnie........?! I to se ne wrati, - Pane Chloupek. A jednak żal...........! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonnkaa Re: Pamiętacie dancingi ze striptizem? W dawnej A IP: *.31.13.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.05.13, 11:29 Tańczyłam ta na golasa !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś