Dodaj do ulubionych

Sprawiedliwość według drogówki

IP: *.czestochowa.cn.net.pl 11.07.04, 22:44
ci policyjni łapówkarze są gorsi od bandziorów.Ciekawe ile by otrzymał pan
Struski za tak nieznaczne uszkodzenie obcego auta.Pod blokami takie sytuacje
to normalka i tozabieranie dowodu - pierwsze słowa z ust kontrolujących
złodzieji w majestacie prawa
Obserwuj wątek
    • Gość: P. Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 08:35
      Powinni się sku.....nów wy..bać z pracy!!!
    • Gość: blueseba Czy to kogos dziwi? Ja znam taki patrol - czytaj IP: 80.48.252.* 12.07.04, 09:02
      Na tysiacleciu jest taki patrol ktory zatrzymuje za jak twierdza jazde na
      czerwonym swietle, głownie przy Hali "Polonia". Natomiat po 10-cio minutowej
      rozmowie sami proponuja, ze jak sie da "dobrą wódkę" to darują wykroczenie.
      Jeden z nich to taki grubas, drugi chudy i madralinski. Jezdza polonezem. Jak
      was zatrzymaja to odrazu poznacie - Flip i Flap.
      Szkoda, ze tacy pracuja w policji. Nie wierze ze nikt z ich przelozonych tego
      faktu nie zna.
      • Gość: ~sonic~ Re: Czy to kogos dziwi? Ja znam taki patrol - czy IP: 80.51.236.* 12.07.04, 10:31
        Znam tych panow!! Kiedys około 2 lat temu tez mnie tak zatrzymali!!!
        Byla to godzina 2 w nocy piatek i na przejsciu kolo politechniki bylo czerwone
        swiatło i ani zywej duszy! podjechalkem powoli nikogo, nie bylo, wiec sadzielm
        ze swiatla sa uszkodzone i przejechalem. a tu nagle ni z stąd ni z owąt pojawia
        sie patrol na sygnale. i mi zajezdzan droge po czym wskazuje ustronne miejsce
        do rozmowy wychadzi jeden z owych policjantów i nioe sprawdza co i jak
        dokladnie tylko bez przedstawiania sie (a musi to uczynic)prosi do radiowozu.
        tam rozmowa krotka za to czerwonw swiatło grozi 400 złoty i punkty ja
        wystraszony ostro bo to trego typu pierwsze spotkanie z policja stralem sie cih
        wziac na listosc ale niestety jak zapytałęm czy mozna unikac tego mandatu to
        spytali ile mam w porwelu i jak odparełm ze tylko 70 złoty to kazli mi isc do
        auta i uzbierac od kolego do "rownego" to wtedy pogadamy. jak przyszedelm z
        rownymi pieniedzmi i chcialem im dac to mnie jeszcze wyzwali bo nie wiedzilem
        ze nie wolna im dasc do reki tylko wsadzic do kieszeni drzwi!!! poczym mnie
        sprawdzili i oddajac dokumentu powiedzieli ze by to bylo ostatni raz i ze
        poiwinni mi tez domod zabrac bo jest nieczytelny i ze mam dzisiaj szczeci bo
        tego nie zrobia~~~~ ot jjacy to panowie~!!!!
    • Gość: Marian Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: *.inds.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 11:48
      Zastraszanie i wyłudzanie znają lepiej jak kodeks drogowy.To tylko w telewizji
      pilicja pomaga na drodze a życie jest inne i lepiej ich nie spotkać bo masz dwa
      wyjścia ,albo zapłacisz ,albo ci poszczelą .Takie mamy prawo w państwie
      besprawia.
    • Gość: kierowca Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 18:26
      Rozkoszny bobasek jest z pana Struskiego "ja bym wpisał jakie były uszkodzenia"
      to znaczy że inne prawo jest dla pana Struskiego jakby on interweniował a inne
      dla tych co faktycznie interweniowali? Pan Struski by wpisał a oni to co nie
      muszą wpisać czy też muszą tylko olali przepisy (co im najlepiej wychodzi?
      A może sie po prostu bali ze im ktoś może koło d... zrobić jak napiszą zbyt
      konkretne kłamstwa.To ma znaczyć że treść obowiązującego prawa zależy od tego
      czy na drodze spotakamy Pana Struskiego czy innych policjantów? A audi był tez
      uszkodzony i co pójdzie na przegląd?
    • Gość: zeb Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 18:32
      Dokumenty, których nie można jakoby obejrzeć prawdopodobnie w tej chwili
      ulegają zasadniczym przmianom. Przyjęcie przez sprawcę kolizji mandatu karnego
      równoznaczne jest z prawomocnym ukaraniem za wykroczenie. Jakie więc
      postępowanie prowadzi jeszcze w tej sprawie sierżant B, bedąc jednocześnie na
      urlopie?
    • Gość: .......... Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: 213.199.204.* 12.07.04, 19:31
      mnie zatrzymali dowód rej. po kolizji za przycimenione szyby, zamiast wpisać w
      pokwitowanie "przyciemnione szyby przednie" wpisali mi to i "uszkodzenia
      pokolizyjne..." - 190 coś tam zł..........
      stracili jedengo z niewielu obywateli, którzy w nich jeszcze wierzyli...
      • Gość: medalikarz Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 19:59
        A odkąd Ty przyjacielu wierzysz gliniarzom?
        • medalikarz Re: Sprawiedliwość według drogówki 12.07.04, 20:22
          Gość portalu: medalikarz napisał(a):

> A odkąd Ty przyjacielu wierzysz gliniarzom?

Proszę nie używać mojego nicka!
          • Gość: ...... Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: 213.199.204.* 12.07.04, 21:15
            po prostu to była wiara, że wiedzą co robią i robią to dobrze i z oddaniem
            jestem romantykiem i stąd moja wiara rzeczy niewiarygodne :)
            podczas tego zdarzenia mnie naprostowali na całe życie...
            • Gość: xxx Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 08:09
              Jak czytam te wypowiedzi to dochodzę do wniosku że piszą same OSZOŁOMY!!!!!!!!!
              • Gość: ....... Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: 213.199.204.* 13.07.04, 08:19
                jak jesteś taki mądry to przedstaw swoje zdanie a nie obrażaj innych...
                • Gość: xxx ma rację Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 12:06
                  Forumowicz xxx chyba się specjalnie nie pomylił w swojej ocenie. Policjanci
                  biorą łapówki to fakt. Ale kto co niektórym forumowiczom kazał te łapówki
                  dawać. Mogli przyjąć mandat i być w zgodzie z prawem i swoim sumieniem. Mogli
                  też nie przyjąć mandatu i pozowlić zadecydować o swojej winie Sądowi a nawet
                  wnieść skargę na Policjantów zwłaszcza teraz gdy prawo pozwala aby dający
                  łapówkę nie ponosił odpowiedzialności jeżeli sam o niej powiadomi. Oczywiście
                  jednak woleli dać w "łapę" bo to taniej niż mandat i punktów karnych nie ma a
                  teraz wypisują, że policjanci to sk...syny, "szczelający" do kierowców i
                  których trzeba wy...bać z roboty. Skoro określenie "oszołomy" pod adresem
                  niektórych forumowiczów jest obraźliwe to może nazwanie ich po imieniu czyli
                  łapówkarzami i przestępcami jako zgodne z prawdą nie będzie ich obrażało.
                  Jeżeli wolą dawać łapówki to znaczy, że taki układ im pasuje a skoro tak to po
                  co takie durne komentarze na tym forum.
                  • Gość: konrad Re: Sprawiedliwość według drogówki IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 13:10
                    Zeznaj w sadzie na policjanta to sie przekonasz o slusznosci swoich slow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka