Dodaj do ulubionych

Sędzia Rafał Olszewski!

17.12.12, 20:37
Czy Przewodniczący VII Wydziału Karnego Odwoławczego w Częstochowie sędzia Rafał Olszewski wysługuje się miejscowej ubecji i żydokomunie? Jak sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Sędzia Rafał Olszewski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 20:57
      pl.memgenerator.pl/mem/chetnie-bym-ci-pomogl-ale-ch...-mnie-to-obchodzi-pl-ffffff
      • Gość: obserwator Re: Sędzia Rafał Olszewski! IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 17.12.12, 21:14
        @ja
        Masz specyficzne poczucie humoru.
      • izajasz2012 Re: Sędzia Rafał Olszewski! 17.12.12, 21:26
        Gość portalu: ja napisał(a):

> pl.memgenerator.pl/mem/chetnie-bym-ci-pomogl-ale-ch...-mnie-to-obchodzi-pl-ffffff

Przewodniczący Rafał Olszewski ma u siebie ciekawy inwentarz (zające, jarosze, łataniki, pikusie, bednarczyki itp zwierzaczki).
    • Gość: domino Re: Sędzia Rafał Olszewski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 21:08
      Złap go za rękę to będziesz miał dowody! Mnie wkurza że jednocześnie piszesz o żydokomunie i masz nicka "izajasz". Pieprzeni prowokatorzy!! Wyp....ać z tego kraju - nie jest wasz! To jest kraj Słowian!! Podstawić boeingi 747 ile ich tam macie i wypier...ć stąd do Tel Avivu na zawsze!
      • Gość: obserwator Re: Sędzia Rafał Olszewski! IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 17.12.12, 21:19
        @domino
        Niepotrzebnie się denerwujesz, niepotrzebnie. Pochopnie wystawiasz negatywną opinię forumowiczowi o nicku "izajasz".
        Pozdrawiam.
        • izajasz2012 Re: Sędzia Rafał Olszewski! 17.12.12, 21:21
          Gość portalu: obserwator napisał(a):

> @domino
          > Niepotrzebnie się denerwujesz, niepotrzebnie. Pochopnie wystawiasz negatywną op
          > inię forumowiczowi o nicku "izajasz".
          > Pozdrawiam.

Dziękuję za poparcie.
          • izajasz2012 Sędzia Dorota Kopeć! 17.12.12, 21:24
            SSR w Częstochowie Dorota Kopeć. Ona też niestety wysługuje się różnym takim śmierdzącym układom. Trzeba to zablokować. Najlepiej cały sąd, aby bezprawie nie mogło się panoszyć w majestacie prawa. Wtedy się wystraszą.
      • izajasz2012 Re: Sędzia Rafał Olszewski! 17.12.12, 21:20
        Używałem kiedyś własnego imienia i nazwiska, ale centralnie mnie zablokowano. Jestem rdzennym Słowianinem z Prus Wschodnich. Izajasz był prorokiem. Żydzi go prześladowali podobnie jak Chrystusa. Niepotrzebnie się wkurzasz. To ich trzeba stąd wy........, jeżeli nie chcą zmienić swojego postępowania .
      • Gość: dominiku to jest kraj słowian i Platformy Obywatelskiej IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.12, 21:25
        Dałeś słowo ,że 21 kończysz swój marny żywot .Trzymaj się tego słowa.
        • Gość: Che Re: to jest kraj słowian i Platformy Obywatelskie IP: 212.87.244.* 17.12.12, 21:33
          Andrzejek Dziąba wrócił. Znowu będzie sprawa karna za zniesławienie. W końcu biegli stwierdzą, że Dziąba poczytalny i pójdzie tam gdzie iść powinien.
          • Gość: tytus Re: to jest kraj słowian i Platformy Obywatelskie IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.12, 21:42
            Ale zawsze walczy pluciński .Co w porównaniu z tobą .Ty żyjesz w upodleniu .Nowy Ekran się kłania i kit ci w oko.
            • izajasz2012 Re: to jest kraj słowian i Platformy Obywatelskie 17.12.12, 21:56
              Gość portalu: tytus napisał(a):

> Ale zawsze walczy pluciński .Co w porównaniu z tobą .Ty żyjesz w upodleniu .No
              > wy Ekran się kłania i kit ci w oko.

Dziękuję Ci za wsparcie.
          • izajasz2012 Biegła Magdalena Jakubowska - Niewmierzycka 17.12.12, 21:53
            Gość portalu: Che napisał(a):

> Andrzejek Dziąba wrócił. Znowu będzie sprawa karna za zniesławienie. W końcu bi
            > egli stwierdzą, że Dziąba poczytalny i pójdzie tam gdzie iść powinien.

A ona też się wysługuje ubekom i Żydom z częstochowskich sądów? Jak uważacie?
            • izajasz2012 Biegła Magdalena Malczewska 17.12.12, 21:55
              izajasz2012 napisał:

> Gość portalu: Che napisał(a):
              >
              > > Andrzejek Dziąba wrócił. Znowu będzie sprawa karna za zniesławienie. W ko
              > ńcu bi
              > > egli stwierdzą, że Dziąba poczytalny i pójdzie tam gdzie iść powinien.
              >
              > A ona też się wysługuje ubekom i Żydom z częstochowskich sądów? Jak uważacie?

Ona też?
        • Gość: domino Re: to jest kraj słowian i Platformy Obywatelskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 21:43
          Dałeś słowo ,że 21 kończysz swój marny żywot .Trzymaj się tego słowa.
          • Gość: domino Re: to jest kraj słowian i Platformy Obywatelskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 21:53
            No głupia marna istoto odpiernicz się ode mnie, może zwiąż się z istotą Uzuli Undine - polecam. ;)
            • izajasz2012 Re: to jest kraj słowian i Platformy Obywatelskie 17.12.12, 22:02
              Gość portalu: domino napisał(a):

> No głupia marna istoto odpiernicz się ode mnie, może zwiąż się z istotą Uzuli U
              > ndine - polecam. ;)

No widzisz, jak to nieładnie kogoś poniżać. Trzeba najpierw próbować zrozumieć drugą osobę. Ja próbuję zrozumieć nawet tych, którzy mi szkodzą i nie pozwalają normalnie żyć, ale oni nawet nie próbują zrozumieć siebie. Czy można pozwolić, aby oni decydowali o losach innych ludzi?
    • izajasz2012 Sądowo-prokuratoeskiej hołocie mówimy VON! 17.12.12, 21:58
      nowapolska.nowyekran.pl/post/82569,mw-i-onr-w-czestochowie
    • izajasz2012 Potrzeba jedności w walce ze złem! 17.12.12, 22:05
      nowapolska.nowyekran.pl/post/81704,communio
    • izajasz2012 Bolszewizm! 18.12.12, 17:26

Andrzej Dziąba – zestawienie spraw karnych sądowych

Sąd Okręgowy w Częstochowie i podległe mu sądy rejonowe.

1. III K 686/96 Sądu Rejonowego w Częstochowie – w wyniku doniesienia T.U. I R. „WARTA” oddział w Częstochowie, który reprezentował Jerzy Marciniak i Ryszard Szumliński, zostałem oskarżony przez prokuratora Marka Skupienia o usiłowanie wyłudzenia odszkodowania. Firma ubezpieczeniowa najzwyczajniej nie zamierzała wypłacić należnego mi odszkodowania i użyła wszelkich możliwych sposobów oraz koneksji, aby to zrealizować. Jerzy Marciniak był wcześniej funkcjonariuszem SB, a Ryszard Szumliński prokuratorem. Pomimo odwołania obciążających mnie zeznań przez pracownicę księgowości Annę Posturzyńską, SSR Bożena Połcik skazała mnie na 8 miesięcy pozbawienia wolności z zawieszeniem na dwa lata. Porozumiewawcze spojrzenia, jakie wymienili między sobą prokurator Marek Skupień i sędzia Bożena Połcik, dały mi do zrozumienia, że wyrok ustalili sobie przed posiedzeniem. Początkowo pozytywną rolę spełniał pełnomocnik z wyboru adwokat Cezary Podhorski, ale po sugestii, że dostanę co najwyżej wyrok w zawieszeniu, wypowiedziałem mu pełnomocnictwo. W wyniku wniesionej przeze mnie apelacji Sąd Wojewódzki uchylił wyrok i przekazał sprawę do ponownego rozpoznania przez Prokuraturę Rejonową dla m. Częstochowy, która umorzyła postępowanie wobec stwierdzenia, że do przestępstwa nie doszło.
      2. III K 228/97 Sądu Rejonowego w Częstochowie – zostałem oskarżony przez miejscową prokuraturę o zabór komputerów należących do Centralnego Towarzystwa Leasingowego. Wcześniej ta instytucja zabrała mi samochód osobowy, który miałem w leasingu, nie rozliczyła finansowo wypowiedzianej umowy i zażądała jeszcze zapłaty pozostałych do spłacenia rat. Centralne Towarzystwo Leasingowe było zamieszane na początku lat 90 – ych w przetransferowanie kilkuset mln zł z Komitetu Badań Naukowych. Zajmował się tym między innymi ówczesny dyrektor CTL Jacek Smoleński. W Częstochowie jego interesy reprezentował jego brat Marcin Smoleński, który pełnił funkcje dyrektora filii w Towarzystwa. Obaj mogli być wcześniej informatorami SB. Zostałem skazany przez asesora Sądu Rejonowego w Częstochowie Jarosława Pocha na 1.000 zł grzywny. Sąd Okręgowy w Częstochowie utrzymał ten wyrok w mocy.
      3. III K 2019/97 Sądu Rejonowego w Częstochowie – prokurator Marek Skupień złożył na mnie doniesienie, że go znieważyłem. To ten sam prokurator, który zajmował się kradzieżą z włamaniem, a firma ubezpieczeniowa „WARTA” odmówiła mi wypłaty odszkodowania. Następnie oskarżył mnie o usiłowanie wyłudzenia odszkodowania, a moją skargę na jego chałturę potraktował jak znieważenie. Oskarżenie przeciwko mnie wniósł asesor Prokuratury Rejonowej w Myszkowie Noszczyk, a na wyrok 8 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu zamieniła asesor Sądu Rejonowego w Częstochowie Aneta Łatanik. Sąd Okręgowy w Częstochowie na skutek wniesionej apelacji zamienił wyrok pozbawienia wolności z zawieszeniem na 400 zł grzywny.
      4. III K 365/00 Sądu Rejonowego w Częstochowie – były Prezes Sądu Okręgowego w Częstochowie Maciej Pacuda, któremu skarżyłem się na nieprawidłowe funkcjonowanie VIII Wydziału Gospodarczego Sądu Rejonowego w Częstochowie oraz jego Przewodniczącej Lilianny Puchalskiej, złożył na mnie doniesienie, że ją znieważyłem. Moje doniesienia, że wspomniany Wydział i jej Przewodnicząca wyrządzają mi szkody, trafiały na zmowę niekompetencji, arogancji i korupcji wśród funkcjonariuszy publicznych częstochowskiej prokuratury. Zostałem oskarżony z art. 212 kk, a następnie skazany przez SSR Anetę Łatanik w obecności prokuratora Artura Bernata na 10 miesięcy pozbawienia wolności z zawieszeniem na 2 lata. Sąd Okręgowy w sprawie VII Ka 978/05 w składzie SSO Bogusław Zając, Sławomir Brzózka i del. SSR Agnieszka Gałkowska zmienił zaskarżony wyrok eliminując jedynie z opisu czynu stwierdzenie o niekompetencji i arogancji Lilianny Puchalskiej, a w pozostałym zakresie utrzymał go w mocy. Lilianna Puchalska nadal jest Przewodniczącą VIII Wydziału Gospodarczego Sądu Rejonowego w Częstochowie. W sprawie zostałem aresztowany 26 października 2004 r. na okres 90 dni przez SSR Anitę Głowacką - Janik. W wyniku złożonego zażalenia Sąd Okręgowy w Częstochowie uchylił areszt jako nieuzasadniony. Próba aresztowania mnie mogła posłużyć miejscowym funkcjonariuszom, aby w tym czasie skazać w innych jeszcze sprawach, pozbawić możliwości pracy, mieszkania, kontaktów z rodziną. W związku z tymi okolicznościami składałem dwukrotnie doniesienie do miejscowej prokuratury, ale najpierw prokurator Jan Jaros odmówił wszczęcia postępowania, a potem sprawę skierowano do Prokuratury Rejonowej w Zawierciu, która była dla mnie niewiarygodna z powodu innych postępowań. Złożyłem do Sądu Okręgowego w Częstochowie wniosek o odszkodowanie i zadośćuczynienie w związku z działaniami funkcjonariuszy publicznych wobec mnie. Sprawa o sygn. II K 20/12 toczy się.
      5. III K 947/00 Sądu Rejonowego w Częstochowie – doniesienie w tej sprawie złożył SSO Marek Przysucha w związku z zeznaniem świadka Szymona Króla w sprawie IV U 1365/09 Sądu Okręgowego w Częstochowie. Szymon Król, który wcześniej był moim pracownikiem zeznał, że nakłaniałem go do składania fałszywych oświadczeń w związku z jego prawem do zasiłku rodzinnego. Nie było na to żadnych dowodów. Ustaliłem, że Szymon Król jeszcze jako mój pracownik był konfidentem komornika sądowego Jerzego Zająca, Banku „Częstochowa” S.A., T.U. I R. „WARTA”, Centralnego Towarzystwa Leasingowego S.A., a więc instytucji, z którymi poza komornikiem łączyły mnie relacje biznesowe. Akt oskarżenia sporządził i skierował do Sądu Rejonowego w Częstochowie asesor Prokuratury Rejonowej dla m. Częstochowa Artur Bernat. Sąd Rejonowy w Częstochowie pod przewodnictwem Anny Chyrek skazał mnie na karę pozbawienia wolności (chyba 1 miesięcy) z zawieszeniem na dwa lata. Sąd Okręgowy w Częstochowie nie uwzględnił argumentów podniesionych w apelacji. Oskarżenie mnie, a następnie skazanie było zemstą miejscowej esbecji za krytykę Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, który w 1997 r. nazwałem reliktem postkomunistycznej paranoi, za pośrednictwem którego komunistyczna hołota począwszy od Bieruta zmusiła naród polski do zbudowania potencjału Polski Ludowej, a następnie razem z neokomuną zaczęła ją rozkradać od początku tzw. transformacji ustrojowej. Pogląd ten, który potwierdza dzisiejsza rzeczywistość dotycząca nie tylko ZUS, wyraziłem po odmowie wypłacenia zasiłku rodzinnego na czworo moich dzieci za okres dwóch lat.
      6. III K 162/03 Sądu Rejonowego w Częstochowie - doniesienie na mnie złożył były już dyrektor oddziału w Częstochowie Jurajskiego Banku Spółdzielczego w Niegowie Aleksander Starczewski. Zaproponował klientce Zdzisławie Bożek kredyt zabezpieczony jej hipoteką, ale po konsultacji z innym bankiem spółdzielczym odmówił udzielenia. Najpierw doniósł na nią, że usiłowała wyłudzić kredyt z banku zatajając istotne informacje, a potem dołączył mnie do doniesienia. Ja nie reprezentowałem Zdzisławy Bożek przed tym bankiem, gdyż miałem zastrzeżenia do jego wiarygodności. Złożyłem w związku z tym doniesienie do Prokuratury Rejonowej Częstochowa – Północ w Częstochowie przedstawiając konkretne fakty, wskazując świadków i dowody. Złożenie przeciwko mnie doniesienia było zapewne próbą odwrócenia uwagi od istoty problemu i skierowania na mnie uwagi oraz energii organów ścigania. Akt oskarżenia sporządził i skierował przeciwko mnie prokurator Andrzej Kurzacz z Prokuratury Rejonowej Częstochowa – Północ w Częstochowie. Na pierwszym posiedzeniu Aleksander Starczewski złożył wniosek o wyłączenie jawności wobec mnie. Sędzia Mariusz Moczarski przychylił się do tego wniosek i musiałem opuścić salę sądową. Byli natomiast obecni współoskarżona oraz kilkanaście osób z Obywatelskiego Ruchu Obrony Bezrobotnych. Po zeznaniu Aleksandra Starczewskiego, któremu nie mogłem za
      • Gość: patriota Re: Bolszewizm! IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.12, 22:29
        Dziąba chwała i cześć za walkę z sądami.Ale bez wsparcia nie powalczysz ,bo cię zaduszą. Wiem coś o tym ,bo teraz prawda jest nie mile widziana .I w oczy kole.Jak za komuny.Szczególnie łotrzy ,sądzą się o niesprawiedliwość .Jak ostatnio A.M. ,który na rozprawy przychodzi z liczną ochroną i z psem obronnym .Mają na karku wiele grzechów i trzeba to zwalczać.Z nieprawością walczę już prawie 10 lat.I miałem dużo nieprzyjemności i szykan.Robienie idioty ,oszołoma to chleb codzienny.Ludzie sobie nie zdają sprawy ,kto rządzi teraz w tym kraju.Już nie piszę o samym naczelnym .Bo to mały pionek ,w kraju anarchii i systemu wykolei .Często pisałem o esbekach i ich powiązaniach.O ich rodzinach i dzieciach.To nie ateiści atakują kościół katolicki i wiarę ,to bękarty systemu socjal-komuny.Usadowieni w sądach ,urzędach ,placówkach dyplomatycznych i wszelakich spółkach publicznych .Gdzie zarobek stanowi patent na życie.Bez pomocy przyjacielskich dusz przegrasz.Pozdrawiam.
        • izajasz2012 Oswajanie systemu! 19.12.12, 06:11
          Dziękuję za wsparcie. Ja z nimi już nie walczę. Oni przegrywają już nawet ze sobą. System powoli sam się wykańcza. To kwestia nieodległego czasu, że się rozpadnie. Jedynym sposobem, aby jego rozpad nie skończył się rewolucją, a ci o których piszesz, zawiśli na drzewach, jest oswajanie systemu. Ci, o których piszesz, będą jeszcze prosić o przebaczenie, jak członkowie lewicowej partyzantki w Kolumbii.
          • the_michael Re: Oswajanie systemu! 21.12.12, 01:12
            Do izajasz2012: Bardzo się ciesze, że są w moim mieście ludzie z jajami.

Od niedawna przyglądam się działaniom środowisku wymiaru sprawiedliwości i jestem przerażony tym co się tam dzieje, ale niepokoi mnie też to, że wiedza społeczeństwa na temat tych nieprawidłowości jest bardzo mała. To znaczy każdy wie, że "lepiej żeby losy tak się nie splatały że będziesz musiał znaleźć się w sądzie, bo w najlepszym wypadku stracisz co najmniej pieniądze". Ogrom patologii wymiaru sprawiedliwości nie jest dla każdego już taki oczywisty. Trzeba by obejrzeć kilka programów "Państwo w państwie", pooglądać czy poczytać o stowarzyszeniu "Przeciw bezprawiu" Jerzego Jachnika, czy chociażby pooglądać o wyczynach naszych urzędników którzy tak skutecznie niszczą małą przedsiębiorczość (polecam : www.wykop.pl/link/1354297/biurwoland/ ).

Pocieszające jest to, że grupują się jakieś formacje wyrażające swój sprzeciw. Mam nadzieję, że niedługo nabiorą konkretnej mocy sprawczej i zrobią z co niektórymi egzemplarzami porządek dla przykładu. A za przykładem pójda kolejne. Na tym etapie ważne jest uswiadamianie społeczeństwa o zagrożeniu które niszczy nas od środka poprzez zainteresowanie tematem. Krótko mówiąc, rozmawiajmy o tym, przekazujmy sobie linki do filmów, żeby być świadomym jak ktoś kiedyś poprosi o konkretne wsparcie.

Obejrzałem sobie linki które zostawił pan Andrzej. Jeden z nich to relacja ze spotkania Roberta Winnickiego i Romana Kowalskiego, które miało miejsce niedawno w Częstochowie. O ile nie w pełni zgadzam się z programem i myślą przewodnią ONR (troche przeszkadza mi narzucanie ich spojrzenia światopoglądowego, uważam że to prywatna sprawa każdego człowieka), to popieram ich dążenia w kształtowaniu świadomości narodowej i przeprowadzenia gruntownego sprzątania na szczeblu polityczno-administracyjnym. Z całą pewnością tak merytorycznej dyskusji nie doświadczy się w debacie publicznej z udziałem przedstawicieli obecnych partii wiodących.

Tak więc, jeśli ktoś wyjdzie z jakąś radykalną ale słuszną inicjatywą naprawy państwa, to chodzi o to żeby nie skreślić go tylko dlatego że kiedyś obiło się o uszy że ONR to zadymiarze, a Nowa Prawica to ci od Korwina a on to przecież szaleniec itd. Nieważne, kto podejmie ruch, ważne czy zawalczy w słusznej sprawie i czy obywatel na którego będą liczyć poświęci im swoją uwagę.
            • izajasz2012 Wesołych Świąt oraz pomyślnego Nowego Roku! 22.12.12, 07:57
              the_michael napisał:

> Do izajasz2012: Bardzo się ciesze, że są w moim mieście ludzie z jajami.
              >
              > Od niedawna przyglądam się działaniom środowisku wymiaru sprawiedliwości i jestem przerażony tym co się tam dzieje, ale niepokoi mnie też to, że wiedza społeczeństwa na temat tych nieprawidłowości jest bardzo mała .................. sprzątania na szczeblu p
              > olityczno-administracyjnym. Z całą pewnością tak merytorycznej dyskusji nie doś
              > wiadczy się w debacie publicznej z udziałem przedstawicieli obecnych partii wio
              > dących.
              >
              > Tak więc, jeśli ktoś wyjdzie z jakąś radykalną ale słuszną inicjatywą naprawy p
              > aństwa, to chodzi o to żeby nie skreślić go tylko dlatego że kiedyś obiło się o
              > uszy że ONR to zadymiarze, a Nowa Prawica to ci od Korwina a on to przecież sz
              > aleniec itd. Nieważne, kto podejmie ruch, ważne czy zawalczy w słusznej sprawie
              > i czy obywatel na którego będą liczyć poświęci im swoją uwagę.

Dziękuję za poparcie i bardzo konkretny głos w dyskusji n.t. spraw dotyczących naprawy państwa. Mam nadzieję, że się spotkamy na tej trudnej drodze. Pozdrawiam, życzę Wesołych Świąt oraz pomyślnego Nowego Roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka