Dodaj do ulubionych

Aleje -środek

18.05.13, 17:26
Stara prawda mówi, że nie ma takiego idiotyzmu, którego nie mogliby zrealizować urzędnicy obojetnie jakiego szczebla.
Przy skrzyżowaniu Alej z Wolności zamontowane są światła dla pieszych i rowerzystów.
Jakiś urzędas ze zwapniałym rozumkiem zamiast uruchomic te światła, żeby piesi i rowerzyści mogli korzystać ze środka Alej, to kazał ustawic bariery zamykając ten ciąg dla tych grup niezmotoryzowanych.
Kiedyś RADNY Jacek Krawczyk mamił wyborców m. in ułatwieniami dla tych co nie używają samochodów i ....zniknął. Ciekaw jestem jego opinii w tej materii, bo na skuteczną interewncje jakos niezbyt liczę.
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Aleje -środek 18.05.13, 17:53
      To ja sobie wieszczem polecę;
      Wchodzący / i pomieszkujący tu,/ - porzućcie wszelką nadzieję..........!
      Dyzio..
      • Gość: zyx Re: Aleje -środek IP: 212.59.252.* 18.05.13, 18:58
        A zaorać te całe aleje spieprzone własnym "widzimisię" pana Wrony!
        Poszatkowano aleje niczym kapustę na bigos-tu można jechać,tu nie wolno,
        tam jazda z prądem,gdzie indziej pod prąd,szaraczkom wjazd zabroniony,
        wybrańcom bogów udostępniony.
        Czy Pola Elizejskie - reprezentacyjna aleja Paryża - też jest tak poszatkowana
        jak nasze Aleje?
        A pan W. zwiał z tego "dobrego miasta",widać nie mógł znieść widoku
        spieprzonych przez własne egoistyczne "widzimisię" Alej.
        • Gość: Ja Re: Aleje -środek IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 19:24
          Pamiętacie 10 lat temu jak aleje tętniły życiem?? To juz nie wróci. Zamykając jakąś częśc miasta samochodom zamykacie ludziom. Częstochowa to nie Kraków i nigdy nim nie będzie. Wielu ludzi (także ja) jak nie może gdzieś dojechać autem to po prostu tam nie jedzie.
          • Gość: doja Re: Aleje -środek IP: *.onlinesc.net 19.05.13, 17:52
            I swietnie,ze krakowem Czestochowa nie bedzie bo i Po Co?! Zeby cuchnele szczochami? A ty pewnie z takich jestes co pod Same schody podjezdzaja,a potem tluszcz sie wylewa:)))
        • Gość: ja cię kręcę Re: Aleje -środek IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.13, 19:28
          Pan W. jest i mieszka tu nadal stop .Pan W. alei nie zaorał stop.Proponuję wypad na Pola Elizejskie stop.Ewentualnie na Wieżę Eiffla.I skok z bungge .Bez elastycznej liny.Stop.
          • Gość: zyx Re: Aleje -środek IP: 212.59.252.* 19.05.13, 16:20
            ...jeżeli pan W. tu mieszka,to kiedy pracuje w NIK-u?
            Raczej jest zameldowany.
            Co Pól Elizejskich - byłem
            Na wieży Eiffla też.
            Jeśli chodzi o skok,czekam na waści towarzystwo,
            zawsze to raźniej...
            A aleje to ja proponuję zaorać,nie pan W.
      • pluto37 Re: Aleje -środek 18.05.13, 20:29
        Dyźku!
        Nie powiem, żebys najmądrzej poleciał.
        Bo kto jak nie ci co tu mieszkają a nie pomieszkują mają mieć nie tyle nadzieje co szanse na wygłoszenie swoich racji.
        I najlepiej po nazwisku, bo przecie ten co bzdeta wymyślił i ten co go toleruje nie jest nieznanym wojownikiem z wojny japońskiej.
        I nie czepiałbym sie już Wrony. Aktualnym problemem nie jest to co spaskudził Wrona, a to co robią następcy Wrony.
        Matyjaszczyka wybrano po to, zeby nie był Wroną-bis, a raczej wręcz przeciwnie.
        I nie po to, zeby sie płaszczył przed biskupem pod figurem w kamieniołomach.
    • mateusz572 Re: Aleje -środek 18.05.13, 20:44
      Mój drogi !
      Rózne dziwne rzeczy dzieją się w Częstochowie i nie tylko.
      W niezłym stanie Aleję Pokoju rozkopano po pas, aby ją wyremontowac. Tymczasem w pobliżu mamy wiele zrujnowanych dróg po których czołgiem zdałoby się jeździc,albo solidną terenówką.
      Tak więc dziwię się, że jeszcze się dziwisz. Czym dłużej człowiek żyje tym mniej cokolwiek go rusza.
      • pluto37 Re: Aleje -środek 18.05.13, 21:09
        Mateuszu!
        A jak nie My, no to KTO?
        Przecie jakis pacan jest odpowiedzialny i za remont Alej, i za te ulice. Ja sie tylko zastanawiam kiedy mieszkańcy tych ulic na Stradomiu, Zawodziu i podobnych stworza jakąś grupę oburzonych i przestaną płacic podatki, albo wymyślą cos podobnego.
        Przecież to jakis miejski pajac musiał podjąc decyzję, żeby nad figurem wyasfaltować parking i dojazd, a na Złotej czy sąsiednich zostawic bajzel.
        Takich i podobnych powinno sie z nazwiska uwieczniać w mediach. Nie widzę powodu, żeby byli anonimami.
        • dyziek_o Re: Aleje -środek 19.05.13, 08:57
          Witaj Pluciński!
          Trudno nie przyznać Ci racji ale.........:
          Cięgiem tu mądre rady podsuwam / tak mi się przynajmniej wydawa / - w czym wcale osamotniony nie jestem jako że paru oprócz mnie tyż niegłupio tu pisuje.
          I co z tego?!
          Wywaliliśmy ptaszysko na zbity pysk, posadzili na tronie komucha co by naprawił to, co tamten spier.....ł a tu masz! - kolejny pomnik białego papy.
          A drogi jak dziurawe były tak i są.
          I w Alejach wciąż klechy na cały regulator swoje jasełka puszczają. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie za wszystko można Krzyśka winić ale jeśli by mój pracownik robotę pieprzył,
          pięciu minut by dłużej nie robił.
          Tym czasem faktycznie; - rozkopuje się Aleję Pokoju po której śmiało można by jeszcze rok spokojnie pojeździć gdy tym czasem po takiej Rejtana już się praktycznie nie da.
          To tylko jeden z przykładów. Mogę je mnożyć tylko po co?!
          Wiesz Pluto, - ja i tolerancyjny, wyrozumiały i cierpliwy jestem.
          Ale te moje cechy też swoje granice mają.
          Tym bardziej, że polityka rządy wcale nie zapowiada różowej przyszłości w ciągu najbliższych dekad. Co jak by optymizmem nie napawa więc i rence czasami opadają.
          Po za tym, gdy się uważnie przyjrzysz postępowaniu elektoratu dojdziesz do wniosku, że niewiele ów elektorat zmądrzał a historia niczego nie nauczyła.
          Co? - we dwóch mamy kraj i mentalność jego mieszkańców zmieniać?!
          Dobra, - oczywiście jest nas więcej ale głupota i tak jest olbrzymia.
          Więc pozwól mi czasami,- choć na chwilę - na odrobinę luzu.
          Pozdrówki,
          Dyzio.
          • Gość: ... Re: Aleje -środek IP: *.onlinesc.net 20.05.13, 07:15
            Przed monitorem to jestescie aktywni,a jakze! Tylko ciekawe,czy przed UM raczylibysce sie udac i te swoje "dyskusyje"tam urealnic.Watpie,niechby przyszlo co do czego to podkulony ogon i was nie ma! Bohater jeden z drugim! Tfu!
            • pluto37 Re: Aleje -środek 20.05.13, 11:07
              Gość portalu: ... napisał(a):

> Przed monitorem to jestescie aktywni,a jakze! Tylko ciekawe,czy przed UM raczyl
              > ibysce sie udac i te swoje "dyskusyje"tam urealnic.Watpie,niechby przyszlo co d
              > o czego to podkulony ogon i was nie ma! Bohater jeden z drugim! Tfu!
              A pójdziesz z nami? W końcu możesz oderwać się na chwilę od zmywaka w celu załatwienia zbożnych problemów Częstochowy.
              :):)
              • Gość: Do pluyTy" Re: Aleje -środek IP: *.onlinesc.net 20.05.13, 15:28
                Kolekny widac wrozbita na forum, ktory mial sen,o zmywaku na ktorym pracowal. JA nie pojde,bo juz bylem i stracilem cierpliwosc, ale co ty mozesz o tym wiedziec!
              • Gość: ja cię kręcę Re: Aleje -środek IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.13, 20:46
                Pluciński z dyziem oooo to dwaj najwięksi figuranci na tym forum .A jakie <mondre ,jakie pracowite.Zmywak im przeszkadza .< one nie pójdą pod UM .Bo po jaką cholerę .
                • pluto37 Re: ja cię kręcę. 20.05.13, 21:10
                  Gdybyś potrafił/a czytać ze zrozumieniem to zapewne wysnułbyś/łabyś jeden logiczny wniosek z tego co napisałem.
                  Człowiek, który robi co robi i aktualnie nie ma go w Cz-wie nie powinien dogadywać kiedy rozmowa toczy się o bieżących sprawach i nie udawać herosa skoro sam za gieroja dorabiać nie zamierza.
                  A zmywak? Uważam za bardzo pożyteczne zajęcie. Żadna praca nie hańbi, szczególnie wykonywana dobrze. To tylko za komuny pogardzano robolem, a szczególnie ci po dokształtach na WUMLu.
                  A pod UM miejski to po co?
                  Jak mam sprawę do załatwienia to idę do urzędu i do odpowiedniego urzędnika.
                  • Gość: ... Re: ja cię kręcę. IP: *.onlinesc.net 20.05.13, 21:42
                    pluto,nie odwracaj kota ogonem,co?! Nie chodzi o to abys chrzanil Co hanbi a Co nie,ale o to,ze przypisujesz cos KOMUS o czym twoja glowa nie ma zielonego pojecia! No chyba,ze dorabiasz jako wroz!? To sie doksztalc,bo ci cos nie wychodzi. A to,ze nigdy bys nie poszedl pod UM, to wiadomo,ty tylko jestes taki forumowy szczekacz. Bo Dyziek to chociaz z jajem prawi,ze go wesolo poczytac i nikomu nie wadzi.
    • Gość: prwdziwakicha1 lubiem sobie popedałować z panami IP: *.181.54.37.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.13, 09:11
      • Gość: do w.w. IP: *.181.54.37.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.13, 20:31
        IP: *.181.54.37.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

widac od tatusia paleczke z tym pedalowaniem idioto przejales, imbecylu tego forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka