Dodaj do ulubionych

Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed mag...

20.05.13, 14:10
on sie sprzeciwial czasem rejestracji samochodow bez wad prawnych, w moim przypadku odrzucil date produkcji z briefu i odeslal mnie z papierami do rzeczoznawcy. zaden rzeczoznawca w cz-wie nie wiedzial jak mi pomoc. skonczylo sie na tym ze musialem oczywiscie odplatnie rozszyfrowac nr VIN w salonie i to juz naczelnikowi wystarczylo. to byla zwykla upierdliwosc z jego stony.

nie popieram przemocy do rozwiazywania takich spraw, ale niech urzednicy sie czasem zastanowia, czy sensem ich pracy jest praca dla spoleczenstwa i pomaganie, czy upierdliwe podkladanie klod pod nogi.
Obserwuj wątek
    • kn-sq Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed mag... 20.05.13, 14:18
      A ta nagroda to chyba nie z pieniędzy publicznych? Jak nie popieram takiego bandziorstwa, tak też nie popieram wspierania takich akcji z pieniędzy publicznych, nie przeznaczonych na ten cel. A już tym bardziej jeśli nie udowodnią, że podkładem ataku były pełnione obowiązki zawodowe.
      • artutitu2 Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 15:03
        Oczywiście też jestem przeciwny takim bandyckim metodom. Sprawcy powinni zostać ukarani.

Nie rozumiem tylko po co jakieś nagrody wymyślać- jeśli napad miał związek z wykonywaną pracą to chyba organa ścigania nie powinny mieć problemów z wytypowaniem sprawców. Po nitce do kłębka...

Chyba, że naczelnik z natury jest "upierdliwy" i utrudnia prawie każdemu rejestrację pojazdów z wymyślaniem coraz to bardziej irracjonalnych powodów. W takim przypadku dla bezpieczeństwa samego naczelnika i wygody interesantów warto go po prostu zwolnić ze stanowiska.
        • Gość: Częstochowianin Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.net.stream.pl 20.05.13, 16:33
          A może jak nie dostaniesz kredytu na wakacje to zwolnijmy konsultanta bo jest upierdliwy??
          A jak cena na półce w supermarkecie okaże się przy kasie inna to pobijmy kasjerkę?
          A ciekawe co byście pisali gdyby Pan Mirek rejestrował wam wszystkie pojazdy jak leci i pewnego pięknego dnia policja by je wam odebrała bo by się okazały kradzione.
          • Gość: XD do Częstochowianin IP: *.net.stream.pl 20.05.13, 16:37
            Nie ma to jak włażenie głęboko w 4 literki...
            • Gość: Agfa Re: do Częstochowianin IP: *.net.stream.pl 23.05.13, 20:09
              Tylko ,że "pan mirek " nie rejestruje również pojazdów które nie są kradzione , jak miałam z nim do czynienia też otwierał mi się nóż w kieszeni .Ponieważ jestem uczciwa nie podrobiłam dokumentu i to był mój błąd , straciłam pieniądze i zdrowie .Moja sprawa trafiła do sądu , tam nikt nie wiedział dlaczego "urzędnik" nie chce zarejestrować samochodu i wrócono sprawę do naszego urzędu z marnym skutkiem , bo Pan i władca nikogo nie słucha i skoro on nie chce zarejestrować mojego samochodu to nie zarejestruje. Najlepiej byłoby wykopać go ze stołka , pozbierać podpisy i złożyć na ręce Matyjaszczyka .A kasę niech Pan prezydent wykłada ze swojej kieszeni .
          • magdalenamagdalena10 Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 17:01
            Otóż to. To chyba w ogóle nie miejsce na dyskusje o sposobie wykonywania pracy przez p. Anioła. Co to ma do rzeczy w stosunku do tego, że został pobity? Czy to coś usprawiedliwia, tłumaczy, ma jakieś znaczenie? W moim odczuciu, nie. Gdyby nagroda nie została wyznaczona, zaraz posypałaby się masa komentarzy, jak to władza nic nie robi w celu wsparcia pracy policji.
            • bradzzio Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 26.05.13, 15:29
              Moim zdaniem miejsce na dyskusję jest jak najbardziej... bo jakoś nie widać aby ktokolwiek stworzył takie miejsce gdzie indziej. Może się mylę, ale czy jest artykuł na temat jakości pracy częstochowskiej administracji? Jeśli na forum tak bez trudu znalazło się kilka osób które miało przykre doświadczenia z tym urzędnikiem to chyba świadczy o tym, że jest spory problem w temacie weryfikacji ich pracy i postaw. Nie miałem nie/przyjemności z p. Aniołem ale jeśli jest jak piszą ludzie - nie pochwalam metod, ale bynajmniej nie dziwię się, że komuś puściły nerwy.
              Co do nagrody, życzyłbym sobie by pobicie zwykłego Kowalskiego spotykało się z równym zainteresowaniem pana prezydenta. Obecna akcja nie dowodzi niczego innego jak podziału na równych i równiejszych.
              Nie warto ograniczać dyskusji do samego pobicia, chyba, że ktoś jest zainteresowany przejściem drogi jaką przeszło południe Włoch ze swoją mafią, która jak wiadomo powstała i pierwotnie działała jako samoobrona wobec wszechwładzy administracji i niesprawiedliwych praw.
          • andipal Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 17:42
            Gość portalu: Częstochowianin napisał(a):

> A może jak nie dostaniesz kredytu na wakacje to zwolnijmy konsultanta bo jest u
            > pierdliwy??
            > A jak cena na półce w supermarkecie okaże się przy kasie inna to pobijmy kasjer
            > kę?
            > A ciekawe co byście pisali gdyby Pan Mirek rejestrował wam wszystkie pojazdy ja
            > k leci i pewnego pięknego dnia policja by je wam odebrała bo by się okazały kra
            > dzione.
            Dość wazeliny na codzień w pracy mam
            Twoja nie potrzebna.
          • artutitu2 Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 19:48

> A może jak nie dostaniesz kredytu na wakacje to zwolnijmy konsultanta bo jest u
            > pierdliwy??

- wiesz jeszcze nie spotkałem konsultanta od kredytów, który mnożyłby problemy (z prostej przyczyny - jeśli nie udzieli kredytu nie dostanie prowizji).
            Nie wiem czy ten naczelnik jest "upierdliwy", ale wierz mi, że jest zasadnicza różnica między przestrzeganiem przepisów, a urzędniczą złośliwością.

> A jak cena na półce w supermarkecie okaże się przy kasie inna to pobijmy kasjer
            > kę?
            > A ciekawe co byście pisali gdyby Pan Mirek rejestrował wam wszystkie pojazdy ja
            > k leci i pewnego pięknego dnia policja by je wam odebrała bo by się okazały kra
            > dzione.

Ani ja, ani nikt wcześniej nie pochwalał napadu na naczelnika więc nie wiem skąd takie wnioski. Proponuje czytać ze zrozumieniem.
        • Gość: Jacek Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 08:12
          Osobiście jestem przeciwny przemocy...
          Ale co jak co - miło wiedzieć, że ktoś w końcu mu sprawił manto...
          A po sobie i swoich przejściach z nim wiem, że na pewno mu się należało!
          Kawał k.u.t.a.s.a!
          • Gość: czytelnik Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.net.stream.pl 22.05.13, 12:55
            Tak popieram, dostał bo jest kawał drania i napewno domyśla sie za co dostał. Znam chłopa jeszcze z poprzedniej dekaty. A paru osobom w tym Urzędzie to też się należy i nawet damom. Dranie.
            • Gość: mati Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.gemini.net.pl 24.05.13, 12:32
              Dwa razy miałem w zyciu doczynienia z gościem i dwa razy myslałem ze mnie szlag trafi.
              Nie dziwie sie ze ktoś nie wytrzymał nerwowo. Dziwie sie tylko ze czekali pod urzedem a nie załatwili tego od razu, na miejscu.
        • Gość: nix Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.13, 11:33
          Ja przez niego straciłem 15 tysięcy bo mu sie papiery od auta nie podobały. Musiałem ze stanów siągać dokładnie te same dokumenty zakupu - które szly do mnie przez ponad miesiąc po czym łaskawie auto zarejestrowal. W trakcie oczekiwania na papiery przyszła trąba powietrzna, ta sprzed kilku lat i rozpier samochód. Oczywiście samochód bez Ac - bo nikt nie chciał ubezpieczyc niezarejestrowanego. Nie popieram tego co sie stało, ale słysząc mnóstwo oponi o tym człowieku to w 100% sobie zasłużył.
      • andipal Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 17:38
        A ja popieram, i proponuje żeby inne oglądali sie za siebie...m. in. naczelnik oświaty,
        innaczej widać sie do nich nie dotrze...klika rządców i cwaniaków.Prezydent wiele nam dał. Zdziwień zwłaszcza... i poronionych inicjatyw.
        Przerobił aleje za miliardy złotych i zero miejsc pracy dla tysięcy mieszkańców.
        Brawo
      • Gość: nie dla nagród Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 18:00
        Stanowczo zabraniam wydawania pieniędzy z moich podatków na ten konkretny cel!!! Jeśli wprowadza się takie praktyki , aby wynagradzać ludzi za pomoc w schwytaniu sprawcy - niech dotyczy ten zapis wszystkich pokrzywdzonych obywateli. Urzędnik , nie jest obywatelem "lepszej" kategorii. Jest normalnym człowiekiem. Choć to akurat stwierdzenie do Pana Anioła wybitnie nie pasuje...Pan i władca wydziału Komunikacji , Król , Wszechmogący...zwykłe bydle - to musiało się tak skończyć. Tyle - ile ten człowiek zabrał zdrowia innym mieszkańcom Częstochowy dla zwykłego "nie - bo nie" nawet w nikłym procencie nie kompensuje bicie które dostał
        • andipal Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 19:28
          Gość portalu: nie dla nagród napisał(a):

> Stanowczo zabraniam wydawania pieniędzy z moich podatków na ten konkretny cel!!
          > ! Jeśli wprowadza się takie praktyki , aby wynagradzać ludzi za pomoc w schwyta
          > niu sprawcy - niech dotyczy ten zapis wszystkich pokrzywdzonych obywateli. Urzę
          > dnik , nie jest obywatelem "lepszej" kategorii. Jest normalnym człowiekiem. Cho
          > ć to akurat stwierdzenie do Pana Anioła wybitnie nie pasuje...Pan i władca wydz
          > iału Komunikacji , Król , Wszechmogący...zwykłe bydle - to musiało się tak skoń
          > czyć. Tyle - ile ten człowiek zabrał zdrowia innym mieszkańcom Częstochowy dla
          > zwykłego "nie - bo nie" nawet w nikłym procencie nie kompensuje bicie które do
          > stał
          jestem za... bo przedmówca prawdę stwierdza a ja czekam na NIK..zgłoszone w pażdzierniku zeszłego roku o przekrętach naczelnika oświaty i komisja się zbiera..oj zbiera....ręka rękę myje...doczekamy się sprawiedliwości?
          • Gość: pikny lolo Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.96.230.45.tvksmp.pl 21.05.13, 13:40
            Było nudno i sennie na tym częstochowskim zadupiu a tu taka afera pewno we terewizorze bedzie ło tym.
        • Gość: rower Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.net.stream.pl 20.05.13, 20:58
          znów mamon - czyli pseudodziennikarstwo. chłopie minimu rzetelności w twoim pisaniu. podsycasz atmosferę aby miec temat i dostać kasę. to twoje pisarstwo
          • Gość: do rowera Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.13, 21:29
            A co konkretnie jest nierzetelnego w tym artykule? Znasz jakieś konkrety to może nas oświecisz. Czy może czepiasz się mamona "dla zasady".
          • Gość: juger Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 21.05.13, 07:54
            Co prawda w oczy kole. Uderz w stol a nożyce się odezwia. Zalosne.
    • jod-la Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed mag... 20.05.13, 15:18
      przecież przed magistratem są kamery,a te 5tyś. to niech prezydent przeznaczy sobie na wyprowadzkę z urzędu po wyborach bo już nie będzie prezydentem.
      • Gość: KAMA Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.05.13, 15:34
        NIE MOZNA OBRAŻAĆ PANA PREZYDENTA TO NIE MIESCI SIE W GŁOWIE CO SIE DZIEJE
        A BANDYCI NA PEWNO SIE ZNAJDA NA ZAWODZIU?????
      • Gość: bik Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 20.05.13, 15:49
        Możesz się jeszcze zdziwić
      • Gość: Częstochowianin Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.net.stream.pl 20.05.13, 16:26
        Pan Mirek Anioł spełniał jedynie swoje obowiązki. Według obowiązujących przepisów prawa. Gdyby tego nie robił pewnie były by komentarze że "Co to za pracownik który nie przestrzega prawa" A po za tym wszyscy się czepiają że ludzie znęcają się nad zwierzętami, a nad LUDŹMI to już można?.Tylko dla tego że pracują w urzędzie. Ja popieram Pana Prezydenta, bo jak narazie tylko on coś robi w tym mieście!!
        • Gość: XD Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.net.stream.pl 20.05.13, 16:35
          Ale zwierzęta-nawet świnie, nie są takimi świniami jak ludzie. Tylko gatunek ludzki ma to do siebie, że jeden człowiek potrafi niszczyć innych ludzi. W Polsce urzędasy uważają się za święte krowy a petent to nic innego jak kolejny intruz. Urzędasy mają władzę!!!do czasu.
          • Gość: urzędas Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.net.stream.pl 20.05.13, 16:48
            A jak urzędas czyta coś takiego to na pewno z uśmiechem cie przyjmie takiego ziejącego nienawiścią od drzwi. Wszyscy jesteśmy LUDŹMI!!! A was telewizja nauczyła, że urzędas to nie człowiek tylko wytwór cholera wie czego. Nie podobają się wam przepisy? to idźcie do posłów na których głosowaliście niech wam je zmienią. To sejm jest władzą ustawodawczą w tym kraju. I w całym cywilizowanym świecie ludzie pracują w urzędach, ale w żadnym nie można tak pomiatać urzędnikami jak w tym pseudokatolickim kraju gdzie należy szanować bliźniego swego jak siebie samego. Najłatwiej jest siedzieć przed kompem i pisać komentarze i żyć z zasiłków z MOPS-u. Nikt nikomu nie bronił zgłosić się do pracy w urzędach i pracować tak jak tu piszecie.
            • Gość: tdeusz1 Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.13, 17:15
              Spadaj leszczu !!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: taki jeden Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.play-internet.pl 20.05.13, 18:51
              Gościu może podpowiesz jak się można do waszej ferajny załapać to młodzież po studiach nie będzie musiała jeździć za granicę i robić za białego murzyna?
            • Gość: juger Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 20.05.13, 19:06
              Aby dostać jakakolwiek prace w sektorze państwowym trzeba mieć duże plecy chyba zapominacie o tym fakcie moze byc tez duza łapówka
              • andipal Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 19:41
                To popatrz w układy jakie są teraz w zarządzie miasta i przyległych.... 30 obcych..reszta to -swoi-
                szlag

• andipal Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 19:36
              Sejm ustala ramy
              Reszte śmieci wrzucacie wy żeby sie wykazać i zachować wasze stołki
              wina jest po waszej stronie nie sejmu
            • Gość: ADAM Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 20:56
              Jak jesteś taki nieszczęśliwy to sie zwolnij z urzędu !!! Tylko co byś biedaku robił ? Co do Pana naczelnika nie rzyczylbym nikomu takiego potraktowanie , ale jest sobie sam winien , nawiasem mówiąc dziwię sie , że tyle lat sie utrzymuje na stanowisku po takim traktowaniu podatników ( nie wszyscy chcą rejestrować lewe samochody) , a Pan naczelnik wielu traktuje jak przestępców i ma ich za nic.
            • Gość: Agfa Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.net.stream.pl 23.05.13, 20:22
              O wypraszam sobie to urzędasy pomiatają ludźmi , bo to my płacimy podatki na wasze wypłaty i nie wszyscy utrzymują się z MOPS-u a jak chcemy coś załatwić w urzędzie to często urzędnik jest obrażony ,bo mógłby poleniuchować a tu trzeba pracowac. Oczywiście nie zawsze tak jest . Zdarzają się wyjątki , nieliczne niestety.
        • lokomotywka1 Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 16:57
          Nie popieram tego i powinni ukarać sprawców, ale Pan Anioł zawsze stał ponad prawem i poniżał ludzi. Urzędnicy są po to aby pomagać obywatelom, a on miesza ich z błotem. Tak było również ze mną pomimo tego, że moja dokumentacja auta była zgodna z wymaganiami prawnymi. Niestety nikt nigdy nie mógł zgłosić skargi na wyczyny Pana Anioła, ponieważ nie było do kogo. Wszyscy Naczelnicy to jedna wielka Rodzina, która się wspiera.
        • Gość: 123 Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.net.stream.pl 21.05.13, 09:28
          sklej już te wary bo pie...sz i pie...sz
      • czwa-niak Kamery? 20.05.13, 17:00
        "przecież przed magistratem są kamery"
        Owszem, ale ta sama gazeta jakiś czas temu donosiła, że ten sam hojny Prezydent na dzień dobry zwolnił połowę doświadczonych i za ciężkie pieniądze wyszkolonych operatorów tych kamer w imię oszczędności, więc kto niby ma to obsługiwać? Wychodzi na to, że połowa kamer stoi od tamtego czasu bezużytecznie
    • Gość: zlumpienie Miasto zmierza w kierunku "zlumpienia" IP: *.arbelon.com.pl 20.05.13, 15:22
      miasto zmierza w kierunku "zlumpienia". coraz więcej osób bez pracy, więc napady bandyckie, rozwój bandtyki wszelkiego rodzaju, również na urzędników panstwowych czy prywaciarzy za sprzeciw, odmowę czegoś tam czy wyrzucenie z pracy będą powoli na porządku dziennym. do tego włamania, pobicia z wymuszeniem staną się codziennością. ogólnie to nikt nie może czuc się bezpieczny.
      bezrobocie często idzie w parze z patologią i bandytką. żadnej Ameryki nie odkrywam.
    • Gość: smuga Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 15:43
      wieść gminna niesie, że częstochowski wydział komunikacji jest wyjątkowo nieprzyjazny dla petenta i jak tylko może to utrudnia mu życie, to się w końcu ktoś zdenerwował !
      A tak na poważnie bandycka napaść w środku miasta to nie zwykła niechęć do urzędnika, za duże ryzyko , zagadka do rozwiązania dla służb .
    • Gość: wolik w W-wie na Mokotowie też był taki upierdliwy aż go IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.05.13, 15:44
      Policja wyprowadziła zaobrączkowanego za przekręty i od tej pory jest tam normalnie
      • andipal Re: w W-wie na Mokotowie też był taki upierdliwy 20.05.13, 19:44
        Gość portalu: wolik napisał(a):

> Policja wyprowadziła zaobrączkowanego za przekręty i od tej pory jest tam norma
        > lnie
        daj po cichu namiary na komórkę co go przymknęła...nasze wszystkie siedzą u nich w kieszeni
    • tamdolicha Aniol tez ma sporo za uszami... 20.05.13, 15:55
      Pobicia nie popieram bo przemoc sama w sobie jest zlem. Ciekawe jednak, ze w Czestochowie zmienil sie Prezydent, zmienil sie AUTOMATYCZNIE dyrektor MOPS (beton polazl gdzie indziej), a Aniola nikt nie ma odwagi ruszyc... To daje do myslenia... O idiotycznych decyzjach podejmowanych w Wydziale Komunikacji nie bede pisal bo idiotyzmow naglasniac sie nie powinno. Pozdro dla starajacych sie patrzec obiektywnie.
    • Gość: miesz-aniec Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.42.12.167.alfanet24.pl 20.05.13, 15:57
      jakoś mi go nie szkoda!
      • januszek1945 Re:Od razu skojarzyłem osobę 21.05.13, 07:16
        Dawniej też czytałem coś na temat nielubianego Anioła. Gdy tylko przeczytałem tytuł publikacji, od razu skojarzyłem go z Aniołem.
        • januszek1945 Re:Od razu skojarzyłem osobę 21.05.13, 07:19
          januszek1945 napisał:

> Dawniej też czytałem coś na temat nielubianego Anioła. Gdy tylko przeczytałem t
          > ytuł publikacji, od razu skojarzyłem go z Aniołem.

< Przepraszam "skojarzyłem JĄ"
    • Gość: kat155 Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.Netcominternet.pl 20.05.13, 16:10
      no ja też mam nadzieję, że to nie pójdzie z publicznych pieniędzy, w końcu Pan naczelnik nie znajdował się ani w miejscu pracy, ani w godzinach jego wykonywania, wiec był po prostu cywilem, co automatycznie skreśla napaść na funkcjonariusza publicznego, nawet jeśli ta napaść miała takie podłoże... Chyba kogoś poniosło...
      • Gość: ert Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.05.13, 16:20
        jestem tego samego zdania - nagroda nie powinna być wypłacona z pieniędzy publicznych
      • Gość: Julka Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.net.stream.pl 20.05.13, 16:24
        Zasłużył to dostał, we wsi Częstochowa gdzie znaleźć pracę za 1000zł jest ciężko takie patologie będą się działy coraz częściej. Żałuje tylko swojego głosu oddanego w ostatnich wyborach.
        Swoją drogą Panie Prezydencie, w lutym dość mocno pobito mojego kolegę i skradziono mu telefon komórkowy, jednak Policja umorzyła postępowanie. Może Pan również wyznaczy nagrodę z publicznych pieniędzy za odnalezienie sprawców.

Żałuje, że się urodziłam w tym mieście.Pozdrawiam
        • artutitu2 Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 20:03
          Gość portalu: Julka napisał(a):
          Żałuje, że się urodziłam w tym mieście.Pozdrawiam

To takie przykre bo ja mimo tego, że Częstochowa jest miastem, gdzie wiele rzeczy jest robionych źle, wiele pieniędzy jest marnotrawionych, a jego mieszkańcy to w dużej mierze malkontenci, którzy nie wierzą, że mogą coś zmienić to i tak jestem takim patriotom lokalnym i cały czas lubię tu mieszkać.
      • Gość: uparty Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.nso.pl 20.05.13, 17:27
        Debilny jesteś i nie znasz przepisów. Odszkodowanie pewnie brałeś jak nogę zwichnąłeś w drodze do pracy.
        • Gość: kat155 Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.Netcominternet.pl 20.05.13, 18:13
          Idioto, że Cię tak ładnie nazwę, chodzi o nazwanie go funkcjonariuszem publicznym, a za zwichnięcie nogi to mogę brać jak się ubezpieczę, bo ZUS mi nic nie wypłaci
    • Gość: EVKA Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.rev.inds.pl 20.05.13, 16:18
      Bez powodu nikt nikogo w ryj nie wali - i tyle w temacie.
    • juger Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed mag... 20.05.13, 16:46
      Kawal mendy z niego bylo slyszalem o jego wyczynach i zal jedynie nagrody są bardziej potrzebujący w miescie
    • Gość: oo jest taki jeden łobuz z SLD co chce bić ludzi podo IP: *.rathosting.com 20.05.13, 17:28
      bno
      e-tygodnik.pl/4036-jaroslaw-marszalek-jak-nie-przestaniesz-pisac-moi-koledzy-cie-polamia-zastepca-prezydenta-matyjaszczyka-grozi-dziennikarzowi
      może to jakiś trop będzie
    • gregoson Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed mag... 20.05.13, 17:29
      -mam wrażenie, że Anioł za darmo nie dostał. Na chłopski rozum - musiał komuś zdrowo za skórę zajść, że ryzykowali pod samym urzędem.
      Ja miałem do czynienia z Aniołem kiedy był rzeczoznawcą oceniającym przyczyny zdarzeń drogowych i od tamtej pory wiem, że to ....., szkoda gadać. Jego ekspertyzę byłem w stanie podważyć sam mimo tego, że laik ze mnie w tych sprawach. Nie uważam, żeby Aniołowi naprali po gębie za darmo więc pewnie szybko sprawców znajdą. A pan panie Prezydencie Matyjaszczyk lepiej schowaj pan te 5 tysięcy i przekaż na jakieś lepsze cele niż na Anioła.
      • lokomotywka1 Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m 20.05.13, 17:30
        Po co to chamstwo?
        Całkowicie potępiam pobicie, ale mimo całej sprawy nie życzę sobie, aby pieniądze z podatku szły na taki cel. Od tego jest policja, którą też utrzymujemy.
        www.facebook.com/pages/Nie-dla-5000-z%C5%82-zadeklarowanych-przez-Prezydenta-Cz%C4%99stochowy/380830275367939?ref=ts&fref=ts
    • Gość: czytacz Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.play-internet.pl 20.05.13, 21:25
      Znowu prostactwo i brak profesjonalizmu ze strony G_na. Nie ma Wydziału Komunikacji Urzędu Miasta Częstochowy. Pan MANIOŁ (swój chłop, choć historycznie oceniany jest raczej źle, ale to dawno było) jest Zastępca Naczelnika Wydz. Spraw Obywatelskich, odpowiedzialnym za rejestrację pojazdów. Ale Naczelnik brzmi bardziej sensacyjnie (nawet jeśli jest naczelnikiem nieistniejącego wydziału) Jeszcze raz - prostactwo i mizerność wszelaka. Prościu__chy pierd__olone.
      • juger Re: do detalistow 21.05.13, 07:48
        Jak zwal tak zwal takie k.u.t.a.s.y jak ty zawsze będą czepiać sie detali jakoś wszyscy wiedza doskonale o co chodzi. To cale państwo jest bandyckie wprowadza nowe obowiązki i narzuca je obywatelom w zamian nie dajac nic. Bezrobocie,beznadzieja i bandy urzedasow
    • rr-ss Urzędnik pobity przed magistratem. Bandyci okła... 20.05.13, 21:36
      nomen omen anioł to on nie jest
      • Gość: distepfano To prezydent chce tak rozwalić Policję ? IP: 212.59.252.* 20.05.13, 21:56
        Czy będą policjanci szukać wśród swoich kolesiów i nawet kolegów, czy zamiotą sprawę pod dywan komendanta i będą się modlić przed ołtarzem Najświętszej Maryi Panny, by nikt z obywateli nie zgłosił się po intratną nagrodę od Prezydenta Miasta Częstochowy.

Czas iść już na emeryturę, bo w celach są wolne miejsca.
    • oszrany To byli rozczarowani londynczycy 20.05.13, 22:14
      nabrali sie na powroty tuska a ten im jeszcze anglika nie chcial zarejestrowac bez przekladki ;) No i miarka sie przebrala.
    • Gość: Kierowca Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.96.232.138.tvksmp.pl 20.05.13, 22:24
      Wcale się nie dziwię, że dostał "po ryju ". Przy drobnym błędzie odrzucił WŁAŚNIE PAN NACZELNIK ANIOŁ, rejestrację nowiutkiego z taśmy auta a salonu. Zażądał oryginału rejestracyjnego (nastąpił błąd przy wypełnieniu). Przesłano skan oryginału, którego nie przyjął, chciał zadzwonić na Policję o fałszerstwo z mojej strony. Czekałem przeszło miesiąc nim wsiadłem do mojego (blank nowego)autka.
      Chyba w końcu się doigrał, a należało mu się.....
      • Gość: acotopo Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.183.144.85.dsl.dynamic.t-mobile.pl 20.05.13, 22:35
        Może znaleźli się jacyś superbohaterzy, którzy będą za nas walczyć hehhehe
        Kto następny ????
      • Gość: obserwator Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: 212.87.244.* 20.05.13, 22:38
        Ciekawi mnie, kiedy w końcu ktoś nie wytrzyma działań Rysia Stefaniaka i on dostanie, bo na prawdę długo się chłopak trzyma.....;-)
        • Gość: hehe Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.05.13, 23:48
          dokładnie!
      • Gość: xx Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.42.10.8.alfanet24.pl 21.05.13, 18:07
        Miałem podobną sytuację, tylko w moim przypadku prawdopodobnie po telefonie p. A auto trafiło na miesiąc na parking policyjny. Nawet opinie kilku biegłych, że z autem pod względem formalnym wszystko jest w pożądku na nic się nie zdały (dla policji były wystarczające-auto odebrałem z parkingu po uprzednim uregulowaniu opłaty). Sprawa ciągła się w moim przypadku ok. pół roku za nim pod nieobecność p. A jedna z pracownic widząc wszystkie dokumenty i opinie zarejestrowała auto, co w jej przypadku omal nie skończyło się zwolnieniem z pracy.
        Jak wyżej, przemocy jestem stanowczo przeciwny, ale to było tylko kwestią czasu, że ktoś bardziej nerwowy nie wytrzyma.
        • Gość: acotopo Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.183.144.85.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.05.13, 19:30
          A to ten Anioł z Alternatywy 4 ???
    • Gość: Kolega Do gamonia IP: *.centertel.pl 20.05.13, 23:14
      "Jeden z nich miał metalową rurką. " Marek Mamoń ma gazeta pracuje w rękach.
      Czysty język ojczysty Marku. Gratulacje. Jak zwykle walisz byki jak to było przed laty.
      • Gość: marek Re: Do gamonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 23:42
        Cokolwiek napisał Mamoń- to jego broszka, ale fakt jest niezaprzeczalny - bandyci sa wśród nas. Pamiętajcie, że urzędnicy muszą się stosować do prawa i nie wolno im w żaden sposób tego złamać. Jedni potrafią wytłumaczyć grzecznie i przystępnie, inni gorzej - zależy to od charakteru. Ale nie wolno dopuszczać się przemocy, jeżeli ktoś działa w imię prawa. Oj biedni będą bandyci,którzy to zrobili. Osoba publiczna....
    • devileczek Urzędnik pobity przed magistratem. Bandyci okła... 21.05.13, 06:17
      A w Waszej opinii zasluzyl sobie na 'ludububu' ? Moze to efekt braku praworzadnosci w czestochowskim magistracie, moze szukali sprawiedliwosci na wlasna reke, a moze to zwykly bandytyzm.
      • juger Re: Urzędnik pobity przed magistratem. Bandyci ok 21.05.13, 07:58
        Nie to chyba nieszczęśliwy zbieg okoliczności .
        • Gość: gosc Re: Urzędnik pobity przed magistratem. Bandyci ok IP: *.96.242.62.tvksmp.pl 21.05.13, 08:59
          A Matyjaszczyk to z własnej kieszeni tą nagrodę proponuje czy jak zwykle będzie rozrzucał pieniądze podatników?
          • Gość: Adamecki Re: Urzędnik pobity przed magistratem. Bandyci ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 09:30
            tyle ile ten człowiek ludziom krwi i zdrowia zepsuł dla swojego tylko widzimisię
            to mogą wypowiedzieć się osoby które miały z tym ch.m do czynienia a miało ich wielu
            bierzecie p.A. w obronę ze to bandyctwo napadać na człowieka
            a jak nazwać tego ch.. który z racji zajmowanego stanowiska zachowywał się jak zbir
            doigrał się tego co wielu ludzi mu życzyło
            mogli mu tylko nogi połamać
            nie brońcie tak zaciekle drania może bo po tym incydencie będzie się bał a że tak się stanie jestem pewien i nabierze dystansu
    • Gość: pierre_dollinsky Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.13, 11:15
      harry_grabowka napisał:

> nie popieram przemocy do rozwiazywania takich spraw, ale niech urzednicy sie cz
      > asem zastanowia, czy sensem ich pracy jest praca dla spoleczenstwa i pomaganie,
      > czy upierdliwe podkladanie klod pod nogi.
      ----------------------------

Dokładnie. Niestety u nas wielu z nich tak właśnie traktuje swoją "misję". Trudno powiedzieć, czy to defekt charakteru, czy wytyczne, w każdym razie faktem jest, że państwo reprezentowane przez urzędy traktuje obywatela fatalnie - wciąż i bez względu na to, która ban... pardon - partia i z jakiej opcji jest u władzy.
      • Gość: Alpino Re: Naczelnik wydziału komunikacji pobity przed m IP: *.204.14.226.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.05.13, 11:30
        Gościowi lanie się należało. Mnie też utrudniał rejestrację dwóch aut. A p. Prezydent wyznaczył nagrodę za ujęcie samego siebie. Przecież sam uwolnił energię Częstochowian, więc do kogo teraz pretensje? Mieszkańcy wzięli sprawy w swoje ręce. I słusznie!
    • filopolityk Są urzędnicy i urzędnicy...ale zawsze to urzędnicy 21.05.13, 14:03
      Nie cierpię urzędów jak ognia już któryś z kolei raz idę po jakiś świtek i tracę kawał dnia dla głupieo papierka ...szanujmy ludzki czas bo to ludzkie życie a Ty urzędniczko urzędniku i tak jesteś w pracy ! Złaszajcie ulepszenia i ułatwienia dla ludzi do swoich urzędników bo jesteście pracownikami publicznymi i to petent na was łozy ....
    • bezrobotny55 Urzędnik pobity przed magistratem. Bandyci okła... 21.05.13, 15:44
      Każdy urzędnik, mający pieczątkę - dającą jemu lub komuś - do czegoś - określone prawo, obowiązek, lub zabraniająca czegoś obywatelowi, wg swojego (tegoż urzędnika, sędziego, prokuratora, kontrolera, dyspozytora, dysponenta, funkcjonariusza itp.) tylko uznania, tzw. widzimisię - powinien "profilaktycznie" dostawać takie baty, może nieco lżejsze, bez pobytu w szpitalu (na nasz koszt), raz na rok, aby pamiętał, że decyduje - wg swojego uznania - w szerokich i naciąganych nieraz zbyt mocno, "falandyzowanych" granicach prawa i bezprawia. Często na granicy tychże, jadą "po bandzie", złośliwie decydując o czyimś życiu, zdrowiu, lub alienacji społecznej.
      • Gość: fałszywa12 Re: Urzędnik pobity przed magistratem. Bandyci ok IP: *.net.stream.pl 21.05.13, 17:02
        rozumiem, że pieniądze na nagrodę pochodzą z pieniędzy publicznych? łatwo pan prezydent szafuje kasą z nieswojego portfela
        • Gość: takie życie Gniew ludu IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 21:43
          Czyli widać po wpisach ,że pana naczelnika nikt nie lubi.To nie jest argument.Nie dobry ,ale skuteczny.Ludzie uczą się od góry.Motywacja posła PO Rynasiewicza<ten Borowiak kutas podniesie łapę ,czy mam mu przypie...ć. Wpierz i to ostry przydał by się wszystkim posłom osłom ,za ustawę śmieciową.
    • medalik0484 Urzędnik pobity przed magistratem. Bandyci okła... 24.05.13, 12:22
      I się doczekał sprawiedliwości bo to gość bardzo upierdliwy czepia się głupot 20 lat temu taki sam był upierdliwy i nic się w jego głowie nie zmieniło ! ! !
      • liber007 Re: Urzędnik pobity przed magistratem. Bandyci ok 24.05.13, 18:46
        Jeśli choć 10% tych historii które o nim słyszałem przez ostatnie 15 lat jest prawdą to dziwię się że dopiero teraz to się zdarzyło... (mnie na szczęście wszystkie rejestracje poszły bez problemu w tym czasie)
        • Gość: petent-ka teraz RUCH Prezydenta IP: *.net.stream.pl 25.05.13, 00:02
          skoro w calym watku jest TYLE NEGATYWNYCH OPINII O PRACOWNIKU URZEDU
          (ktore ja osobiście tez potwierdzam, bo miałam z nim do czynienia ponad 20 lat temu DŁUGO SIE TRZYMA !!!)
          to PAN PREZYDENT
          zamiast wykładac kase na szukanie bandytów (NIE POPIERAM TEGO CO ZROBILI!!! ale nalezalo mu sie)
          Powinien zastanowic sie nad zmianą osoby na tym stanowisku.
          Gdyby ocene coroczną Urzedników robiło spoleczeństwo, Anioł byłby pierwszy w kolejce w PUP-ie
          a tu sie pewnie okaże, ze ANIOL WZIął jeszcze nagrode roczną
          Prezydent powinien wsłuchac sie w GŁOS LUDU!!!!
          • Gość: lud pracujący Re: teraz RUCH Prezydenta IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 08:26
            Święta racja .Widać ,że taki argument działa lepiej ,niż wszystkie zażalenia i protesty wzięte razem.Samo państwo władzy na stołkach i arogancja to domena wszystkich urzędników .Czym ważniejszy ,to większy ignorant dla społeczności ludzkiej.Między urzędnikiem ,a petentem.Kasa , bryka, najlepiej napęd na cztery koła i chylące się w podzięce głowy zatrwożonych.My rządzimy , a hołota nie patrzy z podziwem.
            • Gość: Sid Re: teraz RUCH Prezydenta IP: 109.95.24.* 06.06.13, 14:38
              A gdzie byl wtedy straznik spod UM
    • januszek1945 Re: SZKODA 5000 ZŁ! 25.05.13, 09:17
      Anioł nie zasłużył na to, żeby prezydent tracił na niego jeszcze 5.000 zł. Te 5.000 zł, jeżeli prezydent jest taki hojny, niech da lepiej na dożywianie dzieci, których ponad 30% głoduje w naszym kraju, gorszym od PRL-u.
      • liber007 Re: SZKODA 5000 ZŁ! 26.05.13, 14:37
        co dziennie je mijam na ulicy w nowych butach adidas/nike ze smartfonami :)
        prawdziwa bieda jest ale dotyczy nie więcej niż 5% społeczeństwa, na szczęście jesteśmy zaradnym narodem pomimo okupacji socjalistycznych rządów od wielu lat.
    • wandaniemiec12 Urzędnik pobity przed magistratem. Bandyci okła... 25.05.13, 22:02
      Pan Prezydent niech sobie mieszkańców pieniążkami nie szasta, bo zbyt duże jest niezadowolenie z jego urzędowania, niech lepiej dziury załata na mieście bo będzie płacz jak dojdzie do tragedii i skąd ma pewność , że pobicie Anioła ma podłoże urzędowe a jeśli ma podłoże prywatne to jak się będzie Pan tłumaczył ? Jak Pan ma ich zbyt dużo to łatać dziury i to szybko, bo opinię ma Pan nieciekawą nie tylko na Rakowie koło siebie ta energia którą Pan pobudził to jest w silnikach samochodów , które wpadają do tych dziur, bo reszta to jest uśpienie. Energia Pana zawiodła na drodze, a anemia żre......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka