fidybus Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowanie... 15.06.13, 19:53 Należy żałować, że zabitym nie był ów sędzia... Na miejscu rannych i rodziny zabitego pozwałbym sprawcę w procesie cywilnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wpyskgo Re: Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowan IP: *.satfilm.net.pl 15.06.13, 21:07 Zabił? i wolny? Niech ten h...j wejdzie mi przed auto. Napewno pomylę gaz z hamulcem!!!!!!!. Szlag sędziego!!!!!!!!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
johny5678 skandal ! 15.06.13, 23:03 To jest po prostu niewiarygodne ! Sk*rwiel zabił człowieka, spowodował tragedię trzech rodzin, a teraz dostaje za to kasę! I to z naszych podatków ! Polska to jest naprawdę chory kraj, niestety. Sędzia wydając ten wyrok sam chyba dostał udaru z pomrocznością jasną. Aha, jeszcze powinni gościowi oddać pieniążki za merola, który się przykurzył na parkingu... Po prostu słów brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l tylko publikacja danych osob uczestniczacych w ... IP: *.31.37.57.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.13, 08:27 ... sprawie moze pomoc - sprawca , sedzia, prokurator, obronca. Dzialanie goscia jest celowe. Wykorzystal okazje aby pokazac tubylcom, ze zadzieranie z nim zle sie konczy. Dalsza jego kariera warto sledzic. Przewiduje zaangazowanie w sprawy kosciola. Moze ktos go zna i napisze jezeli sie nie ma cyka. Bo facet, ktory kupil kilku bieglych znajdzie maciciela po ip i wydusi odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
yarloman To mogło się wydarzyć 16.06.13, 09:17 Brat mojego ojca wskutek udaru przeleciał przydrożny rów i przejechał jeszcze 200 m zanim samochód ugrzązł na polu. Po przyjeżdzie policji i pogotowia nie wiedział gdzie i co sie stało nie pamietał też jak się nazywa . Teraz doszedła do siebie ale samochodem jeździ jako pasażer . Odpowiedz Link Zgłoś
gamepl Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowanie... 16.06.13, 10:19 Kto mi powie jak się można zrzec obywatelstwa polskiego.Sram na taki kraj w którym przestępców się nagradza.Powinni jeszcze od rodziny wyłudzić pieniądze na odszkodowanie.Znałem osobiście tego człowieka co zginął.Chciałbym spojrzeć sprawcy w oczy - przed maską mojego samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obibok Re: Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowan IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.06.13, 21:03 Analogia? wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,title,Autobus-miejski-wjechal-w-blok-Kierowca-stracil-swiadomosc,wid,15747238,wiadomosc.html?ticaid=110cc4 Odpowiedz Link Zgłoś
buraczyk Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowanie... 16.06.13, 10:49 A taki co jechał za szybko na rowerze dostał 1000 zł. grzywny. To w końcu co było przyczyną że samochód się rozbiegał, czy to że dostał udaru. A prawda jest taka że myslał o dupie maryni albo gadał przez telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały temid Re: Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowan IP: *.net.stream.pl 16.06.13, 11:20 Pewnie to była córeczka byłego komendanta i ona jak te sądy w zapyziałych dziurach , zawsze wydają wyroki zgodne z zasadą - masz kase wygrywasz Odpowiedz Link Zgłoś
ggargi Trzeba zmienić prawo 16.06.13, 11:32 Skoro 57 latek miał udar który się cofnął czyli nie był w pełni świadom tego co robi … to trzeba zmienić prawo tak by 50 latkowie i starsi przechodzili co roku badania i testy pozwalające im prowadzić samochody. Jeśli nei ma zbyt szybkiej reakcji zabiera mu się prawo jazdy by nie było później sytuacji że że ze względu na wiek nie był w pełni poczytalny, niesprawny czy inne … i jeszcze odszkodowanie dostaje Odpowiedz Link Zgłoś
topiramax Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowanie... 16.06.13, 11:39 Jak mówi moja mama: "Gość świnia ...ale swoje prawa...ma...i wyegzekwuje". Feee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowan IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.06.13, 14:54 Pozostaje miec nadzieje ze tego łysego tez ktos przejedzie niesprawnym samochodem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Brawa dla tego Pana! IP: *.internetia.net.pl 16.06.13, 15:07 Murem stoję za tym człowiekiem. Jego winy w tym zdarzeniu nie było. Facet był trzeźwy, nie brał żadnych środków. Nawet dozwolonej prędkości nie przekroczył. Z tego co czytałem wcześniej kiedy zorientował się, że nie może zatrzymać auta po prostu go odrętwiło - co, zdaniem biegłych, wyczerpuje znamiona stanu ograniczonej poczytalności (przypominam, że ograniczona poczytalność nie jest samoistna okolicznością ekskulpacyjną, więc są dnie uniewinnił go z automatu). Wystarczyło 5-10 sekund i stała się tragedia. Nie ma tutaj za grosz winy tego człowieka, zawiniła technika. Mimo to, podjudzona ujadaniem gazet prokuratura zdecydowała się zamknąć niewinnego człowieka w areszcie (oczywiście sąd przyklepał - wstyd). Podobne sprawy to niestety standard. Na szczęście ten konkretny facet miał na tyle dużo życiowego rozgarnięcia i pieniędzy, żeby się wybronić. Wielu innym to się nie udało i siedzą, niewinni, w polskich więzieniach, tylko dlatego że sędziowie i prokuratorzy mają takie a nie inne nastawienie do swojej pracy (dla kasy skażą każdego). Brawa dla tego Pana! Jednocześnie oczywiście bardzo współczuję rodzinom zabitych i rannych w wypadku. Odszkodowanie i zadośćuczynienie powinien wypłacić ubezpieczyciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we Re: Brawa dla tego Pana! IP: *.net.stream.pl 16.06.13, 16:45 Nowa metoda obrony - odrętwiło mnie hehehe .Wez sie pie...ij w leb baranie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leslaw28 Re: Brawa dla tego Pana! IP: *.hsd1.va.comcast.net 16.06.13, 22:23 JAKA TECHNIKA ZAWINILA? mogl hamowac, skrecac, wykorzystac do hamowania skrzynie biegow, wlaczyc klakson itd. nie bredz czlowieku Odpowiedz Link Zgłoś
erykartowski Re: Brawa dla tego Pana! 16.06.13, 23:21 Najpierw zawiodła technika. Biegli niestety nie stanęli na wysokości zadania i nie udowodnili, że zawiodła. Potem zawiodło zdrowie. Tym razem panowie doktorzy zrobili co należało (wszak na polskiego lekarza zawsze można liczyć) i sąd uniewinnił. Gdyby nie podołali to ciekawe co było by następne w kolejce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Brawa dla tego Pana! IP: *.internetia.net.pl 17.06.13, 00:17 Nie zasłużyliście wszyscy żeby wam odpisywać, dlatego odpisze tylko najbardziej rozgarniętemu. Biegli nie kłamią bo nie mają w tym żadnego celu ani zysku. Przekupienie profesora medycyny wydającego opinię w zespole biegłych jest praktycznie niewykonalne - dlaczego mieliby ryzykować więzienie za kasę, skoro kasy mają jak lodu np. z opinii. Jedna opinia zespołu lekarzy sądowych potrafi kosztować kilkadziesiąt tysięcy złotych. Myślicie, że ktoś zaryzykuje takie źródło dochodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Brawa dla tego Pana! IP: *.multimo.pl 17.06.13, 02:26 Jeżeli miał udar to dożywotnio powinny być mu odebrane uprawnienia do kierowania pojazdami.Zdarzył się raz więc zdarzy się następny.Taka osoba nie ma prawa prowadzić pojazdu.To że ma dalej jeździ to jakaś kpina.Gość miał kase na prawnika i zakpił sobie ze wszystkich zwłaszcza z ofiar i ich rodzin.Gdyby zabił kogoś z rodziny polityka czy sędziego już dawno siedziałby w pierdlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cincin Re: Brawa dla tego Pana! IP: *.42.12.235.alfanet24.pl 17.06.13, 09:58 chłopcze! chyba egzystujesz w innym wymiarze(?) ... zejdź na ziemie, UREALNIJ SIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_a_t_k_a Re: Brawa dla tego Pana! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.13, 00:19 A ja temu kierowcy życzę prawdziwego udaru, ale takiego, żeby skutki się nie cofnęły. Żeby leżał i miał dużo czasu na myślenie o tym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kioto Re: Brawa dla tego Pana! IP: *.opera-mini.net 17.06.13, 15:56 Miejmy nadzieję, że będziesz miał bliskie spotkanie z jakimś tirem, sk...synu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brak Mi Słów Wisienka na torcie tej sprawy - odszkodowanie ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.13, 18:55 Jakie qrwa odszkodowanie - niech się cieszy, że jeszcze żyje. Ja bym GO z@jeb@ł na miejscu. Nie chce mi się nawet gadać. To jest "cyste qrestwo", a nie KODEKS. Wymiar sprawiedliwości - chyba KPINY. A Ja miałem kiedyś wyrzuty sumienia, że nie płaciłem podatków. Jak tak będziemy gospodarować " to będziemy zimą w sandałach chodzić ". Pierd@le - idę się napić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aport Jaki wymiar sprawiedliwości, tacy sędziowie IP: *.ngm.net.pl 16.06.13, 19:25 Za dużo dostają kasy /nie szanują cudzych pieniędzy/, za mało ich rozjeżdżają samochody i za wielu głupców ciągle żyje i wydaje chore wyroki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebowsky Re: Jaki wymiar sprawiedliwości, tacy sędziowie IP: *.42.13.75.alfanet24.pl 17.06.13, 11:22 jakie społeczeństwo!!! ..... takie prawo! a co za tym idzie, cała reszta(?);-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościuuu Re: Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 13:55 Co tu komentować. Na początku wypadek pamiętał i opisywał ze szczegółami jego przebieg. Jak mu proces nie szedł, to nagle stracił pamięć, a biegli stwierdzili "zatkaną żyłkę w mózgu". Nadal jeździ autem, czyli powtórki się nie boi. Mercedesa mu szkoda, chociaż ten jest niebezpieczny. Ot, wymiar sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
spnd-sc Sąd dał odszkodowanie za niesłuszny areszt... 17.06.13, 15:42 ..a nie za zabicie pieszego. Wypadek był nieumyślny. Kierowca na nietypową sytuację mógł zareagować jednak bardziej odpowiedzialnie, ale zapewne żal mu było rozbić "merola" na najbliższej ciężarówce czy słupie, więc jechał dalej jak długo się dało po przejściu dla pieszych rozjeżdżając ich. I TO JEST JEGO WINA ! Potrzeby aresztowania tego człowieka jednak absolutnie nie było, raczej trzeba było go natychmiast zawieść na tomografię komputerową i prześwietlić łepetynę, jak robią to pijakom leżącym na chodniku, bez kolejki z natychmiastowym wynikiem, na koszt podatnika ! Wtedy byłby dowód - była chwilowa niepoczytalność, czy jej nie było. A tak, to figa z makiem.. Zamiast tego prokurator za zgodą sądu zapuszkował faceta, zupełnie nie wiadomo PO CO ???!!! A ten dowiedział się w co grać dalej. Dziwna sprawa z tymi biegłymi, bo o tę opinię wystąpił Sąd, a on nie płaci biegłym wcale dużych pieniędzy.... Najgorsze jest to, że facet został uniewinniony i tym samym rodziny ofiar nie dostaną ani grosika odszkodowania od ubezpieczyciela. Ponieważ nie ma winnego, więc nie ma z czego wypłacić odszkodowania. Gdyby faceta nie aresztowano, to by nie dostał żadnego odszkodowania. Proste, jak budowa cepa, ale wszyscy prawie się podniecają nie tym czym mają. A Sąd , jak Sąd, kiedyś też stanie przed Sędzią Najwyższym i wtedy będzie inaczej śpiewał.... Odpowiedz Link Zgłoś
pepikcz Re: Sąd dał odszkodowanie za niesłuszny areszt... 18.06.13, 14:56 spnd-sc napisał: > ..a nie za zabicie pieszego. > Wypadek był nieumyślny. Kierowca na nietypową sytuację mógł zareagować jednak b > ardziej odpowiedzialnie, ale zapewne żal mu było rozbić "merola" na najbliższej > ciężarówce czy słupie, więc jechał dalej jak długo się dało po przejściu dla p... I dlatego właśnie się ludzie burzą - bo w tym przypadku to wstyd żeby po tym jak bądź co bądź zabiło się człowieka - starać się jeszcze o odszkodowanie za areszt. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spnd-sc Re: Sąd dał odszkodowanie za niesłuszny areszt... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.13, 08:52 Tu nie chodzi o wstyd tego nieszczęsnego kierowcy, ale o wstyd policji, prokuratury, biegłych sądowych i sądu wreszcie. To wspólne działania tych czterech instytucji doprowadziły do tego, że facet został uniewinniony w sytuacji, gdy miał możliwość zarówno hamowania jak i kierowania pojazdem, a zatem zatrzymania się i uniknięcia wypadku. Co do zabicia człowieka, to jest to skutek nieumyślny umyślnego działania, bo mercedes sam z siebie na przejście dla pieszych nie wjechał. Ja bym raczej przebadał tych "biegłych sądowych" na okoliczność, czy czasem w trakcie wydawania tej opinii nie mieli "chwilowego udaru mózgu", którego skutki "cudownie" się cofnęły ?... Tu jest przysłowiowy "pies pogrzebany"..... Co do odszkodowania za niesłuszny areszt, to powinien je zapłacić prokurator i sąd z własnej kieszeni - wtedy by może się zastanawiali co czynią....A tak to zapłacę ja, Pan i wszyscy podatnicy. Tak oto w Polsce trwa "zabawa w wymiar sprawiedliwości" na koszt podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Biegli 17.06.13, 19:53 ot i widzimy jakość biegłych , jakość ich pracy . Szczególnie w przypadku tego niedorozwiniętego więźnia z Koszalina . To środowisko : sędziowie , prokuratorzy , biegli muszą ulec poważnej zmianie a najlepiej wymianie . To jest to środowisko , które wystraszyło się IV RP , bo to ich interesy były zagrożone . Odpowiedz Link Zgłoś
imaman.pl Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowanie... 18.06.13, 01:55 Sedziego do sadu.Aby zaplacil z wlasnej kieszeni,uzdrowil potraconych i wskrzesil zmarlego.Sprawce do szpitala psychiatrycznego,bo w pomrocznosci jasnej,moze za odszkodowanie uruchomic mercedesa. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Zabił pieszego na pasach. Sąd dał odszkodowanie... 19.06.13, 12:09 bezczelnością jest sam pomysł by właściciel merca miał się tłumaczyć z morderstwa. to Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś