wladeczekk 13.07.13, 16:32 Witam, jakie są wasze opinie na temat lokalu Oslo przy ul. Korczaka ??? Dobre mają jedzonko ? Ceny przyzwoite ? Napiszcie wasze opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blablabla Re: Pub Oslo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 16:45 No tanio nie jest ale za jakosc sie placi. . Jedno z lepszych miejsc w Czewie wg mnie. bardzo dobre piwo, warzone na miejscu, jedzenie tez bardzo dobre , chociaz troche małe porcje no i jak wspomniałam wczesniej troszke drogo. Ale lepiej zapłacic wiecej i chociaz zjesc cos smacznego. W weekendy raczej trzeba robic rezerwacje, Kiedys miałam tam na 20 i juz cały lokal pękał w szwach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonnkaa Oslo do bani odradzam 13.07.13, 17:29 Witam Odradzam serdecznie.Byliśmy tam większą grupą osób, zamówiliśmy ciepłe dania w tym gyros.To co nam dano to spieczone skwarki mięsa i ogrom frytek.Po reklamocji zabrano danie, dając nam jakies śmieszne paluszki.A najlepsze było na zakonczenie, kazano nam zapłacic za niejadalne danie i w dodatku całe zwrócone do kuchni.Nasza noga juz tam nie postanie i kazdemu odradzamy serdecznie,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Oslo do bani odradzam IP: *.net.stream.pl 13.07.13, 18:46 przerost formy nad treścią to chyba tylko tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gin Re: Oslo do bani odradzam IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 00:10 popieram, lokal do niczego, nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
wladeczekk Re: Pub Oslo - opinie 13.07.13, 21:17 to chyba wszyscy mamy podobne opinie co do tego lokalu, bardzo chciałem wiedzieć jakie jest wasze zdanie na temat tego pubu, i czym się różni wasza opinia od mojej, kilka tygodni temu, GW opisywała ten lokal - jako lokal który dostał certyfikat jadała regionalnego, chyba chodziło o jadło śląskie, bla bla bla, otumaniony tym artykułem w GW, postanowiłem spróbować co to takiego, ile kosztuje i jak smakuje, więc w tym celu wybrałem się ze znajomymi na obiad. trzy osoby - zamówiliśmy rosołek, na pierwsze danie, rosołek dobry, podobno kluski robione na miejscu, ale porcja ??? coś, troszkę większego jak filiżanka kawy, a cena chyba 10 zł piwo - oczywiście kilka smaków, ważone na miejscu - ale qu... 0.33 l 6,50 zł no i danie główne - zamówiliśmy kotlety z prosiaka na grubo tartych plackach, grubo tarte placki okazały się trzema cienkimi placuszkami ziemniaczanymi, dla dorosłego człowieka to tak na jeden ząb oczywiście jakiś deser - chyba tiramisu w cenie 13 zł za, dobre ale porcja prawie mikroskopijna, podsumowując - zapłaciliśmy 160 zł za trzy osoby i wyszliśmy głodni, byliśmy GŁODNI, nie robię nikomu reklamy ani antyreklamy, rozumiem że będąc w jakiejkolwiek knajpie nie należy liczyć na to żeby być obżarty, ale wydając 160 zł można liczyć na przynajmniej zaspokojenie głodu, następnym razem chyba pójdziemy na kebaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaaaa Re: Pub Oslo - opinie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.07.13, 21:26 litpśći!! wchodząc do lokalu lukasz w menu, jak za drogo to wychodzisz, polecam oslo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pub Oslo - opinie IP: *.net.stream.pl 13.07.13, 22:52 Litości w XXI wieku klikasz oslo w gogle pl. i powinno ci wyjść menu ile co kosztuje i wtedy się decydujesz czy tam wogóle wejść... Moim zdaniem nie warto ale niech każdy sam oceni jeden lubi cygańską muzykę a drugi jak mu stopy mierdzą :) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Pub Oslo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.13, 14:35 Piwo sie warzy a nie waży ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldeczekk Re: Pub Oslo - opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 17.07.13, 15:16 No. Kebab to jest właściwe miejsce dla Ciebie. Oslo nie jest dla pospólstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restaurant Re: Pub Oslo - opinie IP: *.42.12.177.alfanet24.pl 19.07.13, 07:06 ..... uznajesz Oslo za miejsce nie dla pospólstwa?! .... widać masz porównanie co najwyżej z budką z piwem! .... Oslo z obsługą, ofertą i CENAMI! w normalnym większym mieście nie miałoby racji bytu, tylko w dziurze zwanej Cz-wa pospólstwu! wydaje się, że to wersal! ;-/ .... w normalnym mieście są knajpy gdzie 4 osoby za 150 zeta żarcia dostają tyle, że kelner przywozi wózkiem a jak ci nie smakuje to dostajesz zwrot kasy i wychodzisz! ....... na wsi (czyt. w Cz-wie!) takich standardów nigdy nie będzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Pub Oslo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.13, 09:20 Gość portalu: restaurant napisał(a): > ..... uznajesz Oslo za miejsce nie dla pospólstwa?! .... widać masz porównanie > co najwyżej z budką z piwem! .... Oslo z obsługą, ofertą i CENAMI! w normalnym > większym mieście nie miałoby racji bytu, tylko w dziurze zwanej Cz-wa pospólst > wu! wydaje się, że to wersal! ;-/ .... w normalnym mieście są knajpy gdzie 4 o > soby za 150 zeta żarcia dostają tyle, że kelner przywozi wózkiem a jak ci nie s > makuje to dostajesz zwrot kasy i wychodzisz! ....... na wsi (czyt. w Cz-wie!) t > akich standardów nigdy nie będzie!!! Chyba ci się gościu coś pomyliło. Jak najbardziej Oslo odpowiada standardom Krakowa czy Wrocka. W normalnej restauracji nie dostajesz kopy żarcia, tak to możesz dostać w zajeździe pod Koziegłowami a nie w restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restaurant Re: Pub Oslo - opinie IP: *.42.12.155.alfanet24.pl 19.07.13, 15:51 pozwolisz, że zostanę przy swojej opinii?! ..... powiem więcej! oslo nie nazwałbym nawet restauracją, to pijalnia kiepskiego piwa! z pseudo prestiżem i podartymi kanapami dla biznesmenów z wymienionych przez Ciebie Koziegłów! (nie uwłaczając Koziegłowom!!!) ...... we wrocławiu do takich knajp chodzą studenci i turyści żeby sie uchlać w trupa, tylko że tam rzeczywiście jest atmosfera i dobre!!! piwo :-) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Pub Oslo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.13, 19:17 Ojoj ale sie podniecasz, jestes z konkurencji ;) ?? A miej to swoje zdanie. Sporo odwiedzałem pubów studenckich w Kraku i we Wrocku i żeby tylko tak wyglądał każdy to byłoby fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restaurant Re: 100% IP: *.42.12.155.alfanet24.pl 19.07.13, 19:41 zgadzam sie! ..... "oslo" byłby świetnym klubem studenckim! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Pub Oslo - opinie IP: *.core.lanet.net.pl 11.08.13, 21:38 Z którego lokalu konkurencyjnego jestes? Ludzie z innych miast walą tu oknami zeby napić sie tego pysznegi piwa. A jak chcesz sie nazrec to idź na kebaba niech ci dupę obszczypie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Pub Oslo - opinie IP: *.play-internet.pl 17.07.13, 18:26 wladeczekk napisał: > podsumowując - zapłaciliśmy 160 zł za trzy osoby i wyszliśmy głodni, Polecam Ci Zajazd u Karola - dwupasmówką na Katowice, tam się możesz nażreć, barszcz z uszkami podają w takim korycie, że 3 osoby spokojnie się najedzą, do tego pół zada świni i pół worka ziemniaków. Bardzo lubię Oslo, świetne jedzenie i piwo, miła obsługa i co najważniejsze nie ma buractwa i głośnej muzyki. Idealny klimat na spotkania w większym gronie i na małe pogaduchy. Takich miejsc w Częstochowie brak, za to jest zatrzęsienie lokali typu obiady domowe, ja do nich nie chodzę, to na nie nie psioczę, kto co lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
bryczkarz1 Re: Pub Oslo - opinie 14.07.13, 03:31 Co do piwek. Zazwyczaj dostępne 2 rodzaje. Obowiązkowo miodowe i pils lub pszeniczne. Piwa marnej jakości, zbyt słodkie, niezgodne ze stylem. W porównaniu do innych browarów restauracyjnych ten to najniższa półka. Piwowar - Bartosik, nie kryje się z tym, że warzy tylko piwa dla masowego klienta, z ciekawymi gatunkami (Stout, IPA, Belgijskie) nie będzie eksperymentował, bo nie dość że nie ma takiego doświadczenia, to tych piw później nie sprzeda. Więc browarek typowo nastawiony na komercję. Klienci wiele zadowoleni, zachwalają ich piwa, nie mając większej wiedzy w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pub Oslo - opinie IP: *.static.reseler.com 14.07.13, 22:19 koneserem piwa nie jestem - choć je lubie w dużej ilości - to w Oslo mi smakowało i gawędy że to nie takie, mam gdzieś. Wybrałem się raz kuplem - chcieliśmy sobie przypomnieć czasy kawalerskie - zamawialiśmy w fajnych stojakach - bardzo smakowało. Doszliśmy do wieczora zamawiają zamiennie piwo z smakami z kuchni. I postanowiliśmy pokombinować zamawiając z kilku potraw po trochę. Tak kulinarnie chcieliśmy podkrywać i lokalu nie chciało nam się zmieniać. I ich przerosło - rozmowy z Menagerka sali nic nie przyniosły - jak w Misiu się poczuliśmy. Tak jak by mieli wszystko przygotowane porcjowane do odgrzania. Jakakolwiek modyfikacja z kilku posiłków w formie bufetu ich przerastała, nie umieli podać, odmawiali takiej kobinacji. Jakby kucharza w kuchni nie było. I nie chodziło o kasę tylko o wycieczke nasza kulinarną :-( Szkoda bo zapowiadało się zupełnie inaczej:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cerveza Re: Pub Oslo - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.13, 13:37 Piwko mają ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samiec ALFA Re: Pub Oslo - opinie IP: 188.95.28.* 15.07.13, 14:31 macie rację, po co w Częstochowie własny browar i lokal na poziomie...lepiej zapijać siki Żywca, Tyskie, Lech czy inny badziew z produkowany z chmielu w proszku z Chin. Potem iść na aleje frytkową, KFC czy Mcdonald`s. Pomijając sytuację jakieś opisane powyżej i wymagające rozwiązania z właścicielem czy jak obecnie jest modne menedżerem (dziarski pomagier) - najlepiej wyjaśniać na spokojnie, następnego dnia, bo zrozumcie że ciężko jest dyskutować z "wstawionym" klientem, albo przy zamieszaniu weekendowym. To nie mieszajcie z błotem fajnego lokalu, człowieka z pasją (tak znam Grzegorza B.) jeżeli Wam nie smakowało Piwo, czy było w waszym mniemaniu za drogo. Nie róbcie się tacy "chodzące przykłady" modlących się z "Dnia Świra" Odpowiedz Link Zgłoś
arion78 Re: Pub Oslo - opinie 15.07.13, 19:27 Mnie bardzo smakowało i piwo i drinki i jedzenie. Byliśmy w Oslo w kilka osób i wszyscy byliśmy zadowoleni. Ja na pewno tam wrócę i polecę znajomym ten lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Pub Oslo - opinie IP: *.play-internet.pl 15.07.13, 22:04 Ja tam lubie Oslo (za piwo), ale na jedzenie wole pojsc w inne miejsce (cena) Odpowiedz Link Zgłoś
wladeczekk Re: Pub Oslo - opinie 17.07.13, 22:55 No fajnie, Niektórzy piszą litości jest Internet, jest menu ??? A waszym zdaniem co ja zrobiłem w pierwszej kolejności ??? W Internecie znajdziesz menu z pięknym opisem ale nie znajdziesz cen, a gdy już byliśmy w pubie czytając menu i patrząc na ceny troszkę nam się włos zjerzył, ale cóż myślimy sobie warto spróbować i zamówiliśmy „ kotlety z prosiaka na grubo tartych plackach ziemniaczanych w sosie borowików” i „tradycyjny rosół z kury z domowym makaronem własnej roboty” Ładnie brzmi prawda I co ?? Grubo tarte placki okazały się trzema cieniutkimi placuszkami ziemniaczanymi a rosół podali w czymś co można by porównać z filiżanką kawy, Może lepiej czasami iść zjeść do baru mlecznego, bo i taniej i smaczniej, niż u tych idiotów. Ann – wiem że lubisz drogie piwo choć cię na to kmiocie nie stać, wiem że zamawiasz jedno piwo 0,33l i siedzisz przy nim cały wieczór, I podejrzewam kmiocie że jeszcze zamawiasz słomki z kolegami, żeby było taniej, A na forum prężysz muskuły i masz się za nowobogackiego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boleczekk Re: Pub Oslo - opinie IP: *.xdsl.centertel.pl 18.07.13, 15:57 "GRUBO TARTE" nie oznacza, że placki są grube, tylko tarte na tarce z duzymi otworami. W menu jest gramatura każdej potrawy, wystarczylo trochę wysilić szarą komórke by zajarzyć. W lokalach nie podają rosołu tak, jak sie przyzwyczailes u siebie na wiosce - do michy, po brzegi i z drewnianą łyzką. Jeszcze raz powtórzę: ten lokal nie jest dla pośpólstwa. Dla Ciebie odpowiedniejsze jest KFC lub inny Mc Donalds, ostatecznie, jak sam wspomniałeś, budka z kebabem. Wspólny mianownik tych przybytków to brak sztućcow-dla Ciebie bezpieczniej i bardziej swojsko, jak u mamy, w Koziej Wólce. Odpowiedz Link Zgłoś
puczek21 Re: Pub Oslo - opinie 18.07.13, 21:29 Dla mnie bezdyskusyjnie najlepszy pub w mieście, dobre jedzenie, PRZEPYSZNY browar i dobra muza z reguły w lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restaurant Re: Pub Oslo - opinie IP: *.42.12.177.alfanet24.pl 19.07.13, 07:12 Ludzie tyle o świecie wiecie! ile zjecie?! ........ zmieńcie lokal to wam sie od razu horyzonty poszerzą! :-)) ...... Oslo to popelina a piwo jest do wyrzygania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fikus Re: Pub Oslo - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 00:19 ty chyba człowieku rosołu z kury nie jadłeś, jak uważasz że w szklance powinno się go podawać hehe żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielixniarka Re: Pub Oslo - opinie IP: *.Netcominternet.pl 19.07.13, 00:42 Świetne piwko, tylko tam w Cze-wce, jeść nic nie jadłem, tylko piwko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samiec ALFA Re: Pub Oslo - opinie IP: 188.95.28.* 19.07.13, 11:46 a może to był bulion z kury? Wtedy to jest podawane w filiżankach Rosół to powiedzmy - zupa Bulion to sam koncentrat, gotowany znacznie dłużej i trochę inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: Pub Oslo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.13, 16:46 wladeczekk Jak chcesz dobrze zjeść to sobie jedzonko trzeba przyrządzić samemu. Wtedy nie będzie drogo a i porcja będzie godziwa. :) W restauracjach to raczej tego nie uświadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
wladeczekk Re: Pub Oslo - opinie 20.07.13, 14:07 no cóż, cieszę się że wzbudziłem niewielkie zainteresowane, chociaż liczyłem na to iż odzew będzie większy, 31 komentarzy w tym ze trzy moje, to niewiele jak na takie miasto jak Częstochowa, a może naprawdę mało ludzi tam chodzi ? i to jest przyczyną ?? bo my byliśmy tam w niedzielę w porze obiadowej i pustki dosłownie nie było nikogo, także proponuję zakończyć tą dyskusję, podsumowując - lokal OSLO ja osobiście będę omijał z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: Pub Oslo - opinie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.07.13, 22:37 częstochowianie tylko narzekać potrafią, zawsze źle, a to wystrój nie taki, a to porcje za małe , ceny za wysokie, piwo za ciepłe, barmanka za brzydka, talerz za mało elegancki, krzesła za malo wygodne, papier w toalecie za krotki blablabla i tak można wymieniać...chodniki krzywe, mury brudne, złe gwiazdy na koncertach, miasto malkontentów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siema alinka Re: Pub Oslo - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.13, 22:42 up. Odpowiedz Link Zgłoś
wladeczekk Re: Pub Oslo - opinie 21.07.13, 00:30 Gość portalu: alinka napisał(a): > częstochowianie tylko narzekać potrafią, zawsze źle, a to wystrój nie taki, a t > o porcje za małe , ceny za wysokie, piwo za ciepłe, barmanka za brzydka, talerz > za mało elegancki, krzesła za malo wygodne, papier w toalecie za krotki blabl > abla i tak można wymieniać...chodniki krzywe, mury brudne, złe gwiazdy na konc > ertach, miasto malkontentów... głupa babo tym debilnym wpisem to mnie delikatnie mówiąc wku...łaś jak nie masz nic do powiedzenia to zamknij za przeproszeniem pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaliopea Re: Pub Oslo - opinie IP: *.96.239.21.tvksmp.pl 21.07.13, 02:02 Cóż, Oslo jest nawet przyzwoitym pubem, ale ceny mają jednak wygórowane. Nie sądzę jednak by był tam klimat podobny do pubów we Wrocławiu czy Krakowie. W tamtych miastach każda knajpka czy restauracja ma swój niepowtarzalny klimat. Oslo jest zwyczajne, tyle tylko, że może uchodzić za taką w Częstochowie ponieważ lokale u nas to jednak nie to samo co w innych miastach. Oslo w jakiś tam sposób może się wyróżniać. Ale Częstochowa to "kaczy dół" i wszyscy o tym dobrze wiemy. Jedzenie? Jednym smakuje, innym nie musi. Ja się strułam dwa razy. Raz mięso było nieodsmażone. Wiecej szansy im nie dam. Także jak dla mnie, Oslo to zwykły pub z przekąskami do piwa a nie żadna restauracja. Nic wielkiego. Wolę iść do Rue de Foch. Blisko, przepyszna pizza i makarony, bez gó...arstwa, na poziomie...Bez żadnego porównania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do wladeczkk-a gołodupca IP: *.182.12.187.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.07.13, 05:51 jak ci gołodupcu 160 zeta za obiad z deserem i alkoholem dla trzech osób za dużo to sp...dalaj na aleję frytkową wladeczkk-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: Pub Oslo - opinie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.07.13, 07:55 po twoim słownictwie widać, że Oslo nie dla ciebie, chamstwo, prostactwo i cwaniactwo, szowinista do tego!kup pól litra(nie, stop, za drogo, jakiegoś jabola prędzej koniecznie w Biedronce , bo najtaniej) do tego fryteczki za 1,50 lub pasztecik za 0,99 żeby się nie wykosztować i idż do parku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: Pub Oslo - opinie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.07.13, 07:58 wszyscy mówią jakie to miasto beznadziejne, już pisałam wcześniej, wszystko na nie.. a kto tworzy miasto? kto robi jego klimat? ty, ty, ty i ty.... i ty też.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvx Re: Pub Oslo - opinie IP: *.30.86.254.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.07.13, 08:22 i tak za drogo dla niego, jabol tak koło 5 zł, frytki 1,50 zł, 6,50 x 3 = 19,50 !!!! Olaboga, ajajajaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: restaurant Re: Bzdura!!!! bzdura!!!!!..... IP: *.42.12.52.alfanet24.pl 21.07.13, 08:09 ......Bzdura!!! problem w tym, że jako społeczeństwo pozwalamy sobie wciskać kit na każdym kroku!!! ..... i w każdej dziedzinie zycia! Polak godzi się na najniższe pensje, najwyższe podatki! podatek za dziurawe drogi i kompletny brak opieki zdrowotnej za którą płaci co miesiąc gruba kasę!!! ....... ale rzeczywiście tandetne i drogie żarcie w pseudoresturacji, przy całości, to PIKUŚ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mąż Re: Pub Oslo - opinie IP: *.core.lanet.net.pl 11.08.13, 21:47 To spadaj do Kfc! Skoro znów tam byłeś tzn w Oslo to coś cię ciągnie kmiocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Sosna Re: Pub Oslo - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 18:48 Kiedyś tam byłam z mężem, ale nie pamiętam jedzonka :P Lokal był zadbany i ogólnie duży ruch (godzina 17:00). mam chyba nawet zdjęcie z dzieciakami przy tym : Asia z bratem (Jacuś) Odpowiedz Link Zgłoś