Dodaj do ulubionych

Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejesz,...

02.09.13, 13:35
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: katolik Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes IP: *.42.12.122.alfanet24.pl 02.09.13, 13:57
      Oddajcie bogaci biednym, co macie! Im się należy. Oddajcie biskupom i proboszczom wszystko, co macie oni są biedni. Z głodu mają mordy jak wiadra. Im się należy. Najbiedniejsze państwa świata mają największą liczbę wiernych i świątyń, najbogatsze natomiast na odwrót. Widać gdzie żyją mądrzy ludzie, którzy zamiast wiary mają, co do garnka włożyć i dzieci nakarmić nie odmówić im wakacji i nie martwić się z dnia na dzień czy pieniędzy wystarczy. Cieszmy się wszyscy gdyż ciemnota coraz bardziej zanika i w świętego mikołaja coraz mniej ludzi wierzy. A tych pasibrzuchów i nierobów w końcu zabraknie nie będzie ich utrzymywać państwo, nie będą zabierać ciemnym ludziom pieniędzy w postaci datków, co msze w niedziele. W piśmie św. nie ma nic na temat świątyń w postaci kościoła to tylko największa mafia świata. Przepraszam, jeżeli uraziłem kogoś uczucia religijne, ale biskup obraża moje uczucia religijne, w których nie ma kościoła i ten gruby wieprz nie będzie mówił mi, co mam robić a czego nie!
      • Gość: Zyga Demokracja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.13, 14:07
        <Najbiedniejsze państwa świata mają największą liczbę wiernych i świątyń, na
        > jbogatsze natomiast na odwrót. >
        a jakie to państwa? te które mają 1% bogatych i wielu bezdomnych np. USA? może Polska po 20 latach demokracji? może Częstochowa mająca najwięcej milionerów w województwie śląskim i pracę dla niewolników?
        Tak się robi majątek na starszych ludziach. Emerytowany kominiarz z Warlubia (woj. kujawsko-pomorskie) poręczył znajomej 700 złotych pożyczki Niestety trafili na lichwę. Oboje mają dziś do spłacenia ponad 100 tys. odsetek!
        www.fakt.pl/Emeryt-podzyrowal-700-zloty-musi-oddac-165-tys-zl,artykuly,227834,1.html Tak się ludzie bogacą mega LICHWA
        • Gość: Mario Re: Demokracja? IP: *.play-internet.pl 03.09.13, 06:34
          Chyba nie rozumiesz treści postu; w USA jest mnóstwo kościołów i wszelkiego rodzaju wyznań i ich odmian.
      • Gość: Ja Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 14:14
        Gość portalu: katolik napisał(a):

> Oddajcie bogaci biednym, co macie! Im się należy. Oddajcie biskupom i proboszcz
        > om wszystko, co macie oni są biedni. Z głodu mają mordy jak wiadra. Im się nale
        > ży. Najbiedniejsze państwa świata mają największą liczbę wiernych i świątyń, na
        > jbogatsze natomiast na odwrót. Widać gdzie żyją mądrzy ludzie, którzy zamiast w
        > iary mają, co do garnka włożyć i dzieci nakarmić nie odmówić im wakacji i nie m
        > artwić się z dnia na dzień czy pieniędzy wystarczy. Cieszmy się wszyscy gdyż ci
        > emnota coraz bardziej zanika i w świętego mikołaja coraz mniej ludzi wierzy. A
        > tych pasibrzuchów i nierobów w końcu zabraknie nie będzie ich utrzymywać państw
        > o, nie będą zabierać ciemnym ludziom pieniędzy w postaci datków, co msze w nied
        > ziele. W piśmie św. nie ma nic na temat świątyń w postaci kościoła to tylko naj
        > większa mafia świata. Przepraszam, jeżeli uraziłem kogoś uczucia religijne, ale
        > biskup obraża moje uczucia religijne, w których nie ma kościoła i ten gruby wi
        > eprz nie będzie mówił mi, co mam robić a czego nie!

Brawo kolego!! Jest nas coraz więcej.
        • Gość: Zażenowany Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes IP: 79.162.204.* 03.09.13, 23:42
          Jak w uczuciach religijnych katolika może nie być miejsca na kościół? Jak katolik może biskupa nazywać grubym wieprzem? Co napisałaby GW gdyby gdzieś pojawiły się takie inwektywy pod adresem jakiegoś rabina? Rozumiem, że GW to nie Gazeta Polska, że może reprezentować inne poglądy, ale dlaczego, jako pismo nawiązujące nazwą do wolności - bo do pierwszych częściowo wolnych wyborów - pozwalacie na sianie takiej nienawiści??? Żenująco nisko upadł ten tytuł.
          • boozar Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 04.09.13, 14:52
            Racja.
            Żenujące jest to jak nisko upadł biskup że nazywa innych ludzi ("bezbożników" mających inne poglądy od niego) kłamcami, oszustami, draniami, a na koniec jamochłonami odpowiedzialnymi za śmierć głodową 40 000 osób. No wytłumacz mi jak biskup w swej mowie pełnej miłości możne tak mówić o ludziach, którzy nie wierzą w jego Boga ?
      • Gość: emeryt Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.13, 16:29
        Jakim skromnym autem jeździ biskup, co jada na sniadanie obiad itd. proszę zobaczyć na tych tysiące bezdomnych i głodnych dzieci, nalezy sie dzielić a nie wyzywać wszystkich
        • Gość: Ewelina Pytam się IP: *.apus-net.pl 02.09.13, 16:48
          Emerycie szanowny!

....czy widziałeś osobiście choć jedno głodne dziecko ???
          A może wiesz to tylko z ust nawiedzonego "prawdziwego polaka".
          No powiedz widziałeś ???
          • Gość: emeryt Re: Pytam się IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 16:53
            Widziałem, nawet na lekcji religii.A Ty szanowna katoliczko czy widziałaś choć jednego głodnego księdza?A może szperającego w śmietniku?
      • je2bny Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 03.09.13, 09:50
        >>>""Nie ten jest mędrcem, kto stale wytęża swój umysł, lecz ten, kto podporządkowuje się całkowicie wymaganiom wiary""<<<
        ===========================================================
        W ten sposób osoby wierzące trwają w swoim marzeniu mistycznym. Uwiedzione mirażem tamtego świata tracą z oczu otaczającą ją namacalną rzeczywistość.
        Nie myślą nawet skarżyć się na swój nędzny los i patrzą bez zazdrości na garstkę wybranych
        dzielacych między sobą na ich oczach dobra ich własnej pracy. Nierówność taka wydaje się im zgodna z planem "boskim", że nawet nie uważają, aby komukolwiek poskarżyć się na
        rażącą niesprawiedliwość.
        Religia, jest, jak opium którym posługują się "samozwańczy pośrednicy boga", aby uśpić
        ciemne, zabobonne i zacofane masy i nie pozwolić im na rozmyślanie nad niesprawiedliwością, której padli ofiarą oraz na dochodzenie swoich praw.
        Nawet wtedy, kiedy sami "samozwańczy pośrednicy boga" oraz popierani przez nich
        rządzący danym państwem przestają wierzyć w dogmaty głoszone przez KK, to nadal opiekują się nimi, strzegąc zazdrośnie swoich przywilejów, uważając je za pożyteczne, a nawet niekiedy
        ponoszą znaczne koszty, aby tylko pozyskać nowe ofiary do "strzyżenia i dojenia".
      • je2bny Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 03.09.13, 09:51
        >>>""Nie ten jest mędrcem, kto stale wytęża swój umysł, lecz ten, kto podporządkowuje się całkowicie wymaganiom wiary""<<<
        ===========================================================
        W ten sposób osoby wierzące trwają w swoim marzeniu mistycznym. Uwiedzione mirażem tamtego świata tracą z oczu otaczającą ją namacalną rzeczywistość.
        Nie myślą nawet skarżyć się na swój nędzny los i patrzą bez zazdrości na garstkę wybranych
        dzielacych między sobą na ich oczach dobra ich własnej pracy. Nierówność taka wydaje się im zgodna z planem "boskim", że nawet nie uważają, aby komukolwiek poskarżyć się na
        rażącą niesprawiedliwość.
        Religia, jest, jak opium którym posługują się "samozwańczy pośrednicy boga", aby uśpić
        ciemne, zabobonne i zacofane masy i nie pozwolić im na rozmyślanie nad niesprawiedliwością, której padli ofiarą oraz na dochodzenie swoich praw.
        Nawet wtedy, kiedy sami "samozwańczy pośrednicy boga" oraz popierani przez nich
        rządzący danym państwem przestają wierzyć w dogmaty głoszone przez KK, to nadal opiekują się nimi, strzegąc zazdrośnie swoich przywilejów, uważając je za pożyteczne, a nawet niekiedy
        ponoszą znaczne koszty, aby tylko pozyskać nowe ofiary do "strzyżenia i dojenia".
    • speleus Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 02.09.13, 14:21
      Przecież o tym spaślaku był mój wczorajszy wpis. Powinni go wygwizdać. Tak jak gwizdali na ministra. Pozdrawiam.
      • angrusz1 Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 02.09.13, 16:15
        Speleus napisał :

"Powinni go wygwizdać."

Czy , Speleusie , to że kaznodzieja ganił brak szacunku dla chleba , też ci się nie podoba ?
        • speleus Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 02.09.13, 17:38
          angrusz1 napisał:

> Speleus napisał :
          >
          > "Powinni go wygwizdać."
          >
          > Czy , Speleusie , to że kaznodzieja ganił brak szacunku dla chleba , też ci się
          > nie podoba ?

Angrusz mam Cię za mądrzejszą osobę. Wysłuchałeś tej homilii ? bo mnie się udało tylko częściowo i trzeba było się przełączyć. A czy Ty rozpoczynasz lekcję pacierzem? Słyszałeś z jaką prośbą zwrócił się do nauczycieli? Facet bredził od rzeczy nawiązując do średniowiecza. My mamy wykształconych rolników i nikt nie będzie im opowiadał farmazonów jak Ślimak pracował na swoim polu. Ja nie neguję szacunku dla chleba, ale tu trzeba chleba i nieba, żeby coś takiego słuchać. Pozdrawiam Cię serdecznie , a przy okazji zapytam czy masz etat?
          • angrusz1 Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 02.09.13, 18:09
            Speleus napisał :

"Ja nie neguję szacunku dla chleba,"
            Czy mam się cieszyć ?
            Ja wymagam szacunku dla chleba a nie nienegowania szacunku dla chleba .

I dalej :

" Pozdrawiam Cię serdecznie , a przy okazji zapytam czy masz etat? "

Także pozdrawiam . Nie mam .
            • speleus Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 02.09.13, 18:52
              angrusz1 napisał:

> Speleus napisał :
              >
              > "Ja nie neguję szacunku dla chleba,"
              > Czy mam się cieszyć ?
              > Ja wymagam szacunku dla chleba a nie nienegowania szacunku dla chleba .
              >
              > I dalej :
              >
              > " Pozdrawiam Cię serdecznie , a przy okazji zapytam czy masz etat? "
              >
              > Także pozdrawiam . Nie mam .

Ja mam 9 godzin. Kaszanka totalna, ale robić trzeba . Dla chleba Panie dla chleba. Pozdro
    • januszek1945 Re: Gdybym był prezydentem 02.09.13, 14:55
      Słuchając homilii, ze wstydu zapadłbym się pod ziemię lub zeskoczył z wałów.
      • Gość: kicha Re: Gdybym był prezydentem IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 16:45
        nie jesteś,nie bedziesz ale skoczyć możesz.
        • Gość: theorema Re: Gdybym był prezydentem - może ja będę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.09.13, 23:29
          a wtedy nie skoczę z wałów, tylko zabiorę się za kościół, jeśli do tej pory nie zrobi tego papież Franciszek.
          Co za bezczelny typ z tego biskupa - jak on śmie obrażać mnie, moich rodziców, mnóstwo moich wspaniałych znajomych - ateistów. A więc uważa, że jestem zdziczała? Dziki seks mu chodzi po głowie? Dewiant. Opętany. Seks uprawiam raz na parę miesięcy i nie ma to związku z codziennym odmawianiem różańca. Jestem dobrym człowiekiem, pomagam innym - z potrzeby serca i dlatego, że w moim ateistycznym domu tak mnie wychowano - że bliźniego trzeba szanować i wspierać. A nie dlatego, że boję się jakiegoś wyimaginowanego boga. Parszywy kler uzurpuje sobie prawo do ubliżania wszystkim, którzy nie dają na ich tace. Jeszcze się kiedyś przejedzie - ateiści są zwykle bardzo łagodni i tolerancyjni, ale za którymś razem taki księżulo zarobi w łeb, albo ktoś mu opony w najnowszym audi poprzebija.
          • parmesan Re: Gdybym był prezydentem - może ja będę 03.09.13, 01:18
            Dokładnie tak. PopieramGość portalu: theorema napisał(a):

> a wtedy nie skoczę z wałów, tylko zabiorę się za kościół, jeśli do tej pory nie
            > zrobi tego papież Franciszek.
            > Co za bezczelny typ z tego biskupa - jak on śmie obrażać mnie, moich rodziców,
            > mnóstwo moich wspaniałych znajomych - ateistów. A więc uważa, że jestem zdzicza
            > ła? Dziki seks mu chodzi po głowie? Dewiant. Opętany. Seks uprawiam raz na parę
            > miesięcy i nie ma to związku z codziennym odmawianiem różańca. Jestem dobrym
            > człowiekiem, pomagam innym - z potrzeby serca i dlatego, że w moim ateistyczny
            > m domu tak mnie wychowano - że bliźniego trzeba szanować i wspierać. A nie dlat
            > ego, że boję się jakiegoś wyimaginowanego boga. Parszywy kler uzurpuje sobie pr
            > awo do ubliżania wszystkim, którzy nie dają na ich tace. Jeszcze się kiedyś prz
            > ejedzie - ateiści są zwykle bardzo łagodni i tolerancyjni, ale za którymś razem
            > taki księżulo zarobi w łeb, albo ktoś mu opony w najnowszym audi poprzebija.
          • koyod Re: theorema 03.09.13, 06:40
            Jesteś "dobrym człowiekiem"?
            To dlaczego w twojej wypowiedzi pojawiają się inwektywy i groźby? No bo przecież ty jesteś antyklerykałem a nie ateistą.
            • Gość: Noni Re: theorema IP: *.sm-rozstaje.pl 03.09.13, 10:22
              Wiesz co? Ja też jestem ateistką i dobrym człowiekiem. Ratuje bezdomne zwierzęta, pomagam w hospicjum itp. Ale takie nienawistne nagonki skutkują tym jaki stosunek mają katolickie dzieci do moich. Takie nagonki kiedyś skończyły się stosami w całej Europie. I to przeraża...
              • rv12p2000 Re: theorema 03.09.13, 10:27
                napisz do mnie, rembiesap@citadel. edu
              • koyod Re: Noni 03.09.13, 17:54
                Ja tylko napiętnuję obłudne postawy antyklerykałów typu kicha3, speleus, parnezan, którzy kreują się na przedstawicieli nowoczesnej europy i tolerancji a w swoich wpisach nie szczędzą inwektyw lub też gróźb. Przeczytaj sobie ich wpisy i proszę pisz dopiero o nienawistnych nagonkach ze strony katolików. W moim wiejskim środowisku są osoby, których dzieciaki nie uczęszczają zarówno do kościoła jak i na lekcje religii i dotychczas nie było problemu aby rówieśnicy im dokuczali. Kilkanaście razy w różnych wątkach tego forum pojawiały się wpisy dotyczące rzekomej dyskryminacji osób nie będących katolikami. Nigdy jednak nie opisano konkretnego przypadku i to mimo moich próśb. Czy sądzisz, że w naszym kraju, w którym do kościoła uczęszcza regularnie do 30% mieszkańców można mówić, że ci katolicy kogoś prześladują?
                pozdrawiam
          • Gość: Zażenowany Re: Gdybym był prezydentem - może ja będę IP: 79.162.204.* 03.09.13, 23:46
            Dobrzy ludzie nie piszą "bóg" z małej litery. Dobrzy ludzie, nawet gdy nie wierzą w Boga, szanują uczucia religijne innych.
            "ale za którymś razem taki księżulo zarobi w łeb" - to się nazywa nawoływanie do nienawiści. Nie słyszałem, by Ksiądz Biskup mówił w ten sposób o ateistach.
            • boozar Re: Gdybym był prezydentem - może ja będę 04.09.13, 14:56
              Nie no oczywiście, Biskup tylko powiedział że ateiści to jamochłony i są odpowiedzialni za śmierć głodowa 40 000 ludzi rocznie. Ale to przecież nie jest nienawiść , to sama miłość.
              • Gość: Zażenowany Re: Gdybym był prezydentem - może ja będę IP: *.cdma.centertel.pl 05.09.13, 16:28
                Prawo do oceny i komentarza rzeczywistości ma każdy. Ja też nie krytykuję tutaj wszystkich wpisów przeciw Księdzu Biskupowi. Ale czym innym jest krytyka, a czym innym nawoływanie do nienawiści czy napaści. Jeśli tego nie rozróżniasz, nic nie poradzę.
          • Gość: aaaaaaaaaaaaaaa Re: Gdybym był prezydentem - może ja będę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.13, 11:13
            ot komusze nasienie się odezwało ....... sfrustrowane bo sex uprawia raz na parę miesięcy i ma cudownych ateistów za znajomych. Było się modlić i prosić o zesłanie partnera? sex byłby codziennie ...... frustratko :)) A tak na serio ......... niektórzy potrafią naprawdę rozbawić ....... eh :))
    • Gość: kanał rozdygotanie emocjonalne i zniechęcenie do ludzi IP: *.arbelon.com.pl 02.09.13, 14:55
      odbieram to kazanie jako rozdygotanie emocjonalne i zniechęcenie do ludzi. zamiast pociechy ludzie otrzymali wiadro pomyj na łeb. ale dobrze. im ludzi bardziej besztasz, tym bardziej się łaszą. stara taktyka funkcjonująca od wieków, ale działajaca na jednostki prymitywne i ciemne.
      tu o kapliczkach, o modlitiwie, o życiu emocjonalnym i finał: "seks". Ach ten seks....
      "ochrzczony drań" - komentarz zbędny.
      takich kazań nie powinny słuchać dzieci, żeby nie zatruły sobie psychiki i nie zniechęciły się do chrześcijaństwa i religii ogólnie.
      • ka-mi-la789 Re: rozdygotanie emocjonalne i zniechęcenie do lu 02.09.13, 16:15
        Ależ przeciwnie, zniechęcać do ciemnoty i zacofania należy przy każdej okazji.
        • Gość: babajaga Re: rozdygotanie emocjonalne i zniechęcenie do lu IP: *.nwrknj.east.verizon.net 02.09.13, 21:31
          A na tym obrazie pewnie byl Kaczor.:))
    • koyod Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejesz,... 02.09.13, 14:58
      Po przeczytaniu zamieszonych tu wpisów muszę przyznać biskupowi rację.
      • Gość: lin Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.13, 15:01
        Biskup co powiedział to powiedział, ale rację miał w 100%, i bardzo dobrze że ktoś, szkoda że kościół, ale nie boi się mówić prawdy na temat tych darmozjadów z wiejskiej.
        • Gość: ech tam On o tobie IP: *.apus-net.pl 02.09.13, 16:52
          Gdzie padło zdanie o "darmozjadach z wiejskiej" ?
          Biskup o Tobie mówił szanowny Lin.
          Znowu nie zrozumiałeś.
      • Gość: seksista Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes IP: *.pools.arcor-ip.net 02.09.13, 23:17
        Po przeczytaniu zamieszonych tu wpisów muszę przyznać biskupowi rację.

No i o to chodzi.
      • Gość: sowa_46 A co to są IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 03.09.13, 08:54
        "...zamieszonych tu wpisów"

Popatrz biedaku jakie ty pierdoły wyPiSujesz!!!!
      • imaman.pl Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 03.09.13, 13:40
        Ja tez.Nie bede sluchal kazan.Religia,sprawy dla umyslu niepojete,oceniane przez KOGO?W szkolach-dlaczego?Dla pensji?
    • Gość: Zen Re: Biskup Zawitkowski miał rację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.13, 15:16
      Tak się robi majątek na starszych ludziach. Emerytowany kominiarz z Warlubia (woj. kujawsko-pomorskie) poręczył znajomej 700 złotych pożyczki Niestety trafili na lichwę. Oboje mają dziś do spłacenia ponad 100 tys. odsetek!
      www.fakt.pl/Emeryt-podzyrowal-700-zloty-musi-oddac-165-tys-zl,artykuly,227834,1.html
      Mamona jest teraz czczona i propagowana LICHWA
      Niektórzy z tego forum też robią szambo
      Wczoraj była rocznica napaści Niemiec na Polskę jakoś cich było. To jest już nie ważne?

Z kanonu lektur natomiast zniknął „Konrad Wallenrod" Adama Mickiewicza oraz Trylogia Henryka Sienkiewicza. Książki budujące patriotyczną postawę Polaków zostały przez Ministerstwo Edukacji Narodowej zwyczajnie usunięte.
      Okrajanie programu szkolnego w toku. MEN zadecydowało o usunięciu z kanonu lektur w gimnazjum „Pana Tadeusza" nawet we fragmentach.
      Harry Poter i Zmierzch jak w USA?
      W USA, studenci nie zawsze kojarzą pierwszy dzwonek z powrotem do rzeczywistości. Nie myślą o tym, jako nudnej codzienności przedmiotów oraz lektur. Jak się okazało, uczniowie w ramach zajęć uczą się, jak pierwsza część sagi, “Zmierzch”, ma się do tradycyjnej literatury grozy, albo o roli wampirów w filmach i książkach. Wyższe władze, odpowiedzialne za naukę, uważają sagę jako powrót do gotyckiej tradycji oraz biorą pod uwagę stosunek religii do “mrocznych postaci”.
      • dyziek_o Re: Biskup Zawitkowski miał rację 02.09.13, 15:46
        I zrugał wielebny chłopstwo, że zamiast pacierze klepać i na tacę co niedziela odpowiednią działkę rzucić, jeno im telewizja i seks we łbach.
        Musi,- wkurzony był, bo to panie i taca coraz lżejsza i nie trzęsie się już ze strachu
        parafianin na widok wielebnego głupstwa a i fucka pokazać potrafi gdy mu coś nie z włosem w parafii idzie.
        Ponadto, alumnów coraz mniej i ławy w katolickich uczelniach pustkami świecą więc powodów do głaskania po łbach wiernych jak by brak.
        Rozbawił mnie nadto klecha napomnieniem, iż lekcje od paciorka zaczynać nalezy bo w przeciwnym wypadku..............i tu się zastanawiam: co się stanie, gdy nie będą tego paciorka klepać.
        A może by tak lekcje nie od paciorka a od tacy zaczynać?!
        Na razie dobrowolnie, jednak nie mniej aniżeli 5zł. Później się zobaczy........!
        Tak się zastanawiam, - nie miał mu kto kopa zasadzić po takich tekstach?!
        Dyzio.
    • angrusz1 Szacunek dla chleba 02.09.13, 16:10
      Ucząc w wielu szkołach na wsi nie zauważałem tego szacunku wśród wiejskich uczniów .
      To smutne .
      • Gość: kicha Re: Szacunek dla chleba IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 16:48
        będąc katechetą naucz najpierw biskupa szacunku do ludzi.
    • the-only_fan Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejesz,... 02.09.13, 16:13
      Powinno sie przede wszystkim kościół opodatkować! Bo jak dla mnie jest to firma zarabiająca pieniądze na ludzkiej krzywdzie i głupocie.
    • ka-mi-la789 Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejesz,... 02.09.13, 16:16
      Seks z tego wszystkiego najgorszy. A niewiara, jak wiadomo, jest jego naturalną konsekwencją.
    • angrusz1 India university dress code 02.09.13, 16:20
      " sleeveless tops & spaghetti straps are banned " wg BBC

Tak i w Polsce winno być . Czy było coś o tym w kazaniu ?
    • kicha3 Teraz sami widzicie do czego doprowadził onanizm. 02.09.13, 16:34
      już mi się pisać nawet nie chce.KLer ciągle o dupie-Marynie bredzi.Ale uśmiałem się z tego kleszego ględzenia.
    • jayamez Brak modlitwy -> sex = WIN! 02.09.13, 17:08
      Czyli w skrócie: brak modlitwy prowadzi do seksu? To kto przy zdrowych zmysłach jeszcze by się modlił?? :D
      • czestochowianin24 Re: Brak modlitwy -> sex = WIN! 05.09.13, 22:18
        jayamez napisał:

> Czyli w skrócie: brak modlitwy prowadzi do seksu? To kto przy zdrowych zmysłach
        > jeszcze by się modlił?? :D

Czyli według Ciebie osoba wierząca i chodząca do kościoła lub innego budynku religijnego (np. do meczetu jeśli chodzi o islamistów) jest chora i powinna siedzieć w zakładzie psychiatrycznym?

Jeśli tak to chyba sam powinieneś się tam znaleźć...
    • Gość: Brzechwa Żeby minister rządził, tak jak rządzili rodacy, IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.13, 17:35
      Żeby Bóg dał mi dożyć takiej Polski,
      gdzie żniwa będą lekkie,
      a ludzie będą bogatsi i lepsi.
      Gdzie siewcy będą siać czyste ziarno,
      a mama będzie dawać w domu zdrowy, pachnący chleb!
      Gdzie pani w szkole będzie uczyć
      – mądrości i dobroci.
      Gdzie będziesz mówił ze mną w kościele pacierz.
      Nie rzucim Ziemi skąd nasz ród…
      Tak nam dopomóż Bóg! (M. Konopnicka ).

Żebym doczekał takiej Ojczyzny,
      żeby prezydent obficie dzielił wszystkich chlebem!
      Żeby w Ojczyźnie mojej
      nie było głodnych i bezdomnych.
      Żeby chłopom uczciwie płacili
      za pracę, za chleb.
      Żeby w Sejmie dzielili się chlebem jak opłatkiem,
      żeby pobożni ludzie mogli modlili się w Radiu Maryja i Telewizji Trwam,
      żeby oświeceni przeprosili ciemnogród,
      i mnie przeprosili.

Żeby minister rządził,
      tak jak rządzili rodacy,
      bo serce Ojca by zapłakało,
      gdybyś Ty rządził inacy.
    • arahat1 to chyba biedny chory czlowieczek ktoremu plemniki 02.09.13, 17:46
      udezrylky w zwoje mzogowe...do zcego moze doprowadzic religia...
      • Gość: kicha Re: to chyba biedny chory czlowieczek ktoremu ple IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 17:59
        nie biedny ino bogaty.
    • amron53 Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejesz,... 02.09.13, 18:14
      Cywilizowani barbarzyńcy? To przecież katolicy, katolicki ciemnogród...
    • parmesan Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejesz,... 02.09.13, 18:16
      A z modlitwą z idiociejesz.

Popatrz na Sejm Polski. Idioci modlili się w Sejmie o deszcz, zamiast o zdrowie, bo o rozum to już zapóźno
    • spiq Komunistyczna propaganda 02.09.13, 18:29
      Czy dlatego zabrakło odwagi do przytoczenia całej homilii, że ks biskup ma zwyczaj wykorzystywać piękno naszego języka. Streszczenia też zabrakło. Najpewniej autorowi zabrakło umiejętności dziennikarskich. Wykorzystał kilka schematów propagandowych po to, aby zniekształcić i ośmieszyć coś, czego nawet nie pojął.
    • andrzej.kolczynski Modlitwa - zdziczejenie intelektualne! 02.09.13, 18:30
      W obrębie kultury europejskiej religia chrześcijańska jest ideologią pratotalitarną.

Wszystkie totalitaryzmy europejskie, włącznie z hitlerowskim nazizmem i stalinowskim komunizmem, co najmniej, w sposób świadomy albo nieświadomy, inspirowały się "dokonaniami" rzymskich szamanów i ich propagandowymi uzasadnieniami wcześniej zapisanymi w kronikach kościoła.

Zbrodnie carskiej opryczniny, hitlerowskiego Gestapo czy stalinowskiego NKWD bledną w porównaniu z „sukcesami” katolickiej policji myśli, czyli tzw. Świętej Inkwizycji.

W związku z powyższym uważam, że religia chrześcijańska (i inne religie monoteistyczne /judaizm, islam/), jako propagująca i usiłująca narzucić społeczeństwu totalitarne idee i rozwiązania, także prawne, powinna być, tak jak ideologie faszyzmu i komunizmu, usunięta z przestrzeni publicznej i zakazana.

Każdy totalitaryzm jest zły, także ten propagowany przez cudaków-krzyżaków watykańskich!

Pozdrawiam,
      Andrzej Kołczyński
      • spiq Re: Modlitwa - zdziczejenie intelektualne! 02.09.13, 22:26
        U podstaw kultury europejskiej leży teoria dwóch niezależnych władz: świeckiej i duchownej.
        Teoria dwóch niezależnych władz jest zaprzeczeniem totalitaryzmu, który zasadza się na jedynowładztwie.
    • 1europejczyk "Bez modlitwy - zdziczejesz,..." to urąga ludziom, 02.09.13, 19:20
      którzy nie zaznali laski wiary, dla których krzyż nic nie znaczy.
      A tych jest na świecie dużo więcej niż tych, dla których krzyż jest, albo mógłby być symbolem, gdyby wierzyli.
      Bo dzisiaj jak nigdy wiara jest albo łaską, albo wyborem.
      Rzadko synonimem takiej czy innej przynależności.
      Jeśli dla wielu przestała, jak dotychczas, być "całym światem" to jest w tym, szczególnie ostatnio w zglobalizowanym świecie, duży udział "personelu naziemnego Pana Boga".
      "Po czynach ich poznacie" sami dając jawne świadectwo braku wiary maja coraz mniejsze małe szanse przekonać kogokolwiek do wiary.*
      Pozostaje łaska boska.
      A ta jeśli jest dana to tylko wybranym ....

"Pawle, teraz telewizor gra do końca, ludzie padają jak ćmy, bez dobranoc, bez krzyżyka od mamy. Dzicy ludzie!"

Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejesz,...
      • spiq Re: "Bez modlitwy - zdziczejesz,..." to urąga lud 02.09.13, 22:30
        Zastanawiam się, czy na szkoleniach partyjnych gadali takie pierdoły, czy sam cuś pomieszałeś.
    • sadbu-ttrue Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejesz,... 02.09.13, 19:35
      Seks padł temu biskupowi na łeb.Bez modlitwy boga i tej calej mitologii religijnej żyję wraz z rodziną i mamy się dobrze.
      • spiq Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 02.09.13, 22:32
        Nie ma to jak zamknąć oczy!
      • Gość: juss Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.13, 11:31
        tylko Ci się wydaje
    • hopsiupbec Komentarz do zdjęcia 02.09.13, 19:47
      "Urwał nać, ale mnie zęby bolą"... :)
    • bumcykcyk76 Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejesz,... 02.09.13, 19:51
      "Jaskółek już nie ma. Bociany, babie lato, żurawie, kuropatwy zostały tylko na obrazach Chełmońskiego z moich Boczek i z Kulkówki"

Księżulku, bociany już odleciały do ciepłych krajów. Na pewno nie są to polskie bociany, skoro opuszczają nasz kraj.
      • spiq Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes 02.09.13, 22:34
        A Ty widział kiedy jaki obraz Chełmońskiego, hę?
    • parmesan Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejesz,... 02.09.13, 20:02
      Wiadomo, głodnemu zawsze chleb na myśli.
      • Gość: kicha Re: Biskup Zawitkowski: Bez modlitwy - zdziczejes IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.13, 20:08
        Nie dawaj biskupowi psa ani kota-bo też go wychrobota."Oto słowo boże"Amen.
    • kicha3 Republikaninie z Lisińca gdzie jesteś? 02.09.13, 20:18
      Jak u Ciebie z tymi sprawami co poruszył biskup?W tej Twojej republice to bedzie można czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka