Dodaj do ulubionych

Częstochowski aquapark utknął w banku. Na budow...

29.09.13, 13:04
"O innym banku, zdaje się, mowy być nie może, bo BOŚ jest jedynym partnerem JESSSIKI."

no to masz pan problem, w takim przypadku decydująca będzie grubość koperty

Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.13, 13:19
      Aquapark jest 40 minut drogi od Częstochowy po co budować drugi tutaj?
      • Gość: zawsze-inna Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.42.13.16.alfanet24.pl 29.09.13, 15:27
        Bo nie każdy ma samochód?Bo Częstochowa tez coś chce mieć?
        Ale "Ja" tego nie rozumie.A więc postawcie tam kościół i będzie git.Na to sie kasa znajdzie.
        • Gość: Ja Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.13, 16:20
          Gość portalu: zawsze-inna napisał(a):

> Bo nie każdy ma samochód?Bo Częstochowa tez coś chce mieć?
          > Ale "Ja" tego nie rozumie

I tak 90% klientów basenu to Ci którzy mają samochód bo innych nie będzie na to stać. Tu jest Częstochowa nie Tarnowskie Góry. Aquapark w tym mieście będzie nierentowny. Chyba że atrakcyjnością przebije wszystkie dookoła.
          • Gość: zawsze-inna Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.42.13.16.alfanet24.pl 29.09.13, 17:03
            Gość portalu: Ja napisał(a):

> I tak 90% klientów basenu to Ci którzy mają samochód bo innych nie będzie na to
            > stać

Niby czemu?Uważasz ,ze ten co nie ma samochodu to juz go na nic nie stac? jesteś w ogromnym błędzie i masz dziwne rozumowanie.
          • mariuszkijas Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud 30.09.13, 14:11
            Koszt samochodu przy rocznym przebiegu 12-15tys km, razem z opłatami, paliwem, naprawami, przeglądami itd. to średnio-miesięcznie minimum 700-800zł. A do tego dochodzi jeszcze koszt zakupu samochodu.
            Także ci co nie posiadają samochodu to mają całkiem konkretne oszczędności z tego tytułu :)
          • Gość: pepe Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.10.13, 00:18
            dokładnie jak mówisz "JA" popieram CIEBIE ! "inna" jest stuknięta
        • koyod Re: zawsze-inna 29.09.13, 19:06
          Nie z twoich funduszy, to nie wypominaj.
          • Gość: y34 won partyjniaki!!! IP: *.netxons.com 29.09.13, 19:11
            z tego co pamiętam to spółka miała być państwowo-prywatna. Czyli podatnik zapłaci za straty spółki.
        • Gość: [o: Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: 212.87.246.* 29.09.13, 19:07
          dlaczego kościół ci przyszedł do głowy? Partyjna?
          Wystarczyło by ładnie zagospodarować teren i zrobić kąpielisko.
        • Gość: Aqua do dupy Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.10.13, 00:17
          Bo Kościół daje wiare (tak zwykło być) a Aqua park ? co da ? 50 miejsc pracy tutaj jest plus... ale inna no dobrze Ty pojdziesz na ten aqua-pierdołe bo widze że tak uczestniczysz dumnie w dyskusji ze Ci kisiel leci po nogach jak uslyszalas ze bedziesz miala niedaleko na "odnowe i bąbelki"... no tak typowa baba.. ale większość mieszkańców ma w dupie baseny i pierdoły.. BO NIE MAJĄ KASY NA LUKSUSY ! tutaj każdy zbiera grosz do grosza żeby dać radę a nie tracić to na pierdoły jak AQUA PARK...
          • Gość: kioto Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.opera-mini.net 01.10.13, 09:13
            Idź się pomodlić, może kościółek da ci większą wiarę w siebie.
    • Gość: 66 ot działania sld w Częstochowie IP: 93.174.89.* 29.09.13, 19:03
      nic znowu się nie uda, a winna jak zwykle platforma bo sld nie potrafi
    • soviera Czy jest potrzebny? 30.09.13, 09:45
      Częstochowie brakuje Aqua Parku?Śmiem wątpic w to,że częstochowianie mają nadmiar pieniędzy na zbytki, między innymi na taki, który nic nowego nie wnosi do krajobrazu gospodarczego miasta.Częstochowie potrzeba dobrych i solidnych inwestorów, z nowoczesnymi technologiami i miejscami pracy. Potrzebne są miejsca pracy , infrastruktura przemysłowa , a co za tym idzie infrastruktura drogowa i kolejowa.Niech Polska i świat usłyszą ,że istnieje miasto Częstochowa , a nie tylko Jasna Góra , z której i tak miasto nie ma żadnego pożytku,tylko zakorkowane w sezonie pielgrzymkowym drogi,przeładowane autobusy i tramwaje.Swoją drogą ciekawe jest czy w okresie pielgrzymem MPK ma wzmożone zyski ze sprzedaży biletów.bo jak łatwo zauważyc autobusy i tramwaje bywają przeładowane.
    • angrusz1 Częstochowski aquapark 30.09.13, 10:27
      będzie nieopłacalną inwestycją , podobnie jak w Rudzie Śląskiej i sądzę, że bank nie udzieli kredytu .
      Marne szanse na spłatę kredytu w rozsądnym czasie .
      • Gość: Szifty Re: Częstochowski aquapark IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.13, 17:48
        Racja, poza tym Aquapark jest tak potrzebny w Częstochowie jak dziura w moście.
    • jacekczewa Częstochowski aquapark utknął w banku. Na budow... 30.09.13, 11:15
      a może jaki kościól wybudować albo dwa , ...na to kasa się znajdzie :)
      • angrusz1 Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud 30.09.13, 11:31
        jacekczewa napisała:

>" a może jaki kościól wybudować albo dwa , ...na to kasa się znajdzie :)"

Czy to ty tę kasę dasz na wybudowanie kościoła , skoro tak pewnie o tym piszesz ?
      • Gość: 42200 Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.softwareaddon.com 30.09.13, 11:31
        no nasz prezydent matajszczyk jako gorliwy katolik na pewno poprzez słuszne inwestycje.
        • Gość: zawsze-inna Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.42.12.154.alfanet24.pl 30.09.13, 13:38
          Nie o to chodzi.tylko o to ,że cokolwiek by w Częstochowie nie budowali to mieszkańcy psioczą na forum i z wszystkiego sa niezadowoleni.Tramwaje źle (bo wymiana torów) ,remonty dróg źle ,market źle,teraz aquapark tez nie pasuje wszystko jest na nie ,idźcie w cholerę.
          kiedys budowali same koscioły też wam nie pasowało.
          Czego chcecie?Skoro ktoś napisał ,że aquapark jest 40 km za Częstochową to po co tutaj to równie dobrze mozna powiedzieć,że fabryki są również poza Częstochową po co tutaj.
          • Gość: bjb48 Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: 212.59.252.* 30.09.13, 14:14
            100% racji.
          • angrusz1 Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud 30.09.13, 18:34
            Zawsze - inna tak napisała :

"Skoro ktoś napisał ,że aquapark jest 40 km za Częstochową to po co tutaj to równie dobrze mozna powiedzieć,że fabryki są również poza Częstochową po co tutaj."

Jeżeli to jest prywatna inwestycja to jest mi to obojętne . To inwestor ... i bank jego finansujący ponosi ryzyko bankructwa .

Ale jeżeli taka inwestycja jest finansowana lub współfinansowana przez władze miejskie to już mam prawo i obowiązek zaprotestować , jeśli taka inwestycja ma nikłe szanse na zwrot nakładów a będzie dużym kosztem dla miasta .

Czy dociera do ciebie to : zawsze inna ?

Czy dociera do ciebie zawsze - inna , że podobne akwaparki w niedużej odległości mają problemy z utrzymaniem siebie ?
            Czy ty kiedykolwiek inwestowałaś swoje własne pieniądze ?
            Chyba nie , bo byś głupot takich jak powyższa , nie pisała .
            • Gość: zawsze-inna Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.42.12.66.alfanet24.pl 30.09.13, 21:18
              angrusz1 napisał:
              > Czy dociera do ciebie zawsze - inna , że podobne akwaparki w niedużej odległośc
              > i mają problemy z utrzymaniem siebie ?
              > Czy ty kiedykolwiek inwestowałaś swoje własne pieniądze ?
              > Chyba nie , bo byś głupot takich jak powyższa , nie pisała .

Czyli z góry Angrusz1 przekreslasz inwestycje tak?Jeszcze nic tam nie powstało ale bojkotem forumowym skazane jest na niepowodzenie.czy ktoś kto inwestuje pieniadze ma 100% gwarancji na same zyski?Ja jak piszesz nie inwestowałam ale wiem ,ze zawsze jest ryzyko.No to moja propozycja jest taka zaorac i posadzic trawe.I nie narzekajcie ,że tu nic nie ma skoro uważacie,że nic sie nie uda.
      • Gość: p-i Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.softwareaddon.com 30.09.13, 14:08
        prezydent nasz pewnie nawet dofinansuje jako gorliwy katolik oby tylko proboszczem został Marek lub inny z jego kolegów.
      • koyod Re: jacekczewa i zawszeinna 30.09.13, 15:51
        Wy na tacę nie dajecie ale was najbardziej boli, że kościoły są budowane.

• Gość: zawsze-inna Re: jacekczewa i zawszeinna IP: *.42.13.241.alfanet24.pl 30.09.13, 16:50
          koyod napisał:

> Wy na tacę nie dajecie ale was najbardziej boli, że kościoły są budowane.

Wróć na początek wątku i przeczytaj jeszcze raz.Natomiast co do tacek to kto ma życzenie to da nie jest to (narazie) przymusowe.Przecież i tak ludzie wrzucają żeby sąsiad widział że wrzuca bo jakby to wyglądało...
          Natomiast wątek jest o aguaparku a kościół był podany jako przykład budowy występujacej często za poprzedniego prezydenta Cz-wy.
          • Gość: amen Re: jacekczewa i zawszeinna IP: *.42.4.196.alfanet24.pl 30.09.13, 17:15
            Gość portalu: zawsze-inna napisał(a):

> kościół był podany jako przykład budowy występujacej często za poprzedniego prezydenta Cz-wy.

które konkretnie kościoły budowane za poprzedniego prezydenta masz na myśli?
          • Gość: j Re: jacekczewa i zawszeinna IP: 212.87.246.* 30.09.13, 17:40
            on budował czy księża sobie tym zawiadywali?
          • koyod Re: zawsze-inna 30.09.13, 17:51
            O ile wiem to prezydent i miasto do owych budowli nie dopłacało więc nie odbyło się to kosztem aquaparku bądź innych inwestycji. Mimo wszystko zawsze na tym forum była grupa, która negowała budowę nowych świątyń. Być może zasadnie, jeżeli znikały jakieś zagospodarowane skwery. Natomiast w chwili obecnej planowania inwestycja nie ma żadnego związku z powstaniem nowej świątyni więc czemu służą wasze /twoja i jackaczewy/ wypowiedzi.
            • Gość: zawsze-inna Re:keyod IP: *.42.13.122.alfanet24.pl 30.09.13, 18:17
              Widzę,że chcecie utworzyc watek o kosciołach i dawnym prezydencie i ciagniecie temat nie na temat.
              Keyod jesli juz cos mnie nie przeszkadzaja koscioły.masz neta? to poczytaj sobie dlaczego prezydent został odwołany.Cały czas chodzi mi o to,że Czestochowianie sa z niczego niezadowoleni tylko to miałam na mysli.A ty ciagniesz temat .wejdź w archiwum,poczytaj stare watki a dowiesz się troche wiecej o czym myslą Czestochowianie.Jestem na tym forum od lat i czytam,czytam,czytam...i wyciagam wnioski.
            • jacekczewa Re: zawsze-inna 30.09.13, 20:00
              Nie rozumiem oburzenia obrońców kościołów...Częstochowa kościołami stoi.....to taki mały Watykan i to kościoły bezproblemowo powstają jak grzyby po deszczu na skwerkach, w parkach na sąsiednich skrzyżowaniach przecież to prawda..... jesli inwestor kąpieliska ma problem z pieniędzmi to niech udostępni teren " kosciołowi" tam wlasnie zapewne bezproblemowo z wszystkimi zezwoleniami i dofinansowaniem państwa powstanie kolejne "sanktuarium".....czyż nie jest to prawda?????
              • koyod Re: jacekczwa 30.09.13, 20:36
                Jesteś gościu tak antyklerykalny, że widzisz działania kościoła nawet tam gdzie ich nie ma. Nikt z wyrażających sprzeciw przeciw tej inwestycji nawet nie sugerował aby urząd środki finansowe z tej inwestycji przeznaczył na potrzeby kościoła. I rzecz ostatnia, oświeć mnie i wskaż te częstochowskie sanktuaria, które powstały dzięki dofinansowaniu państwa.
                • jacekczewa Re: jacekczwa 30.09.13, 20:55
                  jestem antyklerykalny..tak i nie wstydze sie tego....kiedys trzeba umiec powiedziec dość ......
                  • koyod Re: jacekczwa 30.09.13, 21:01
                    Ja też uważam, że nie jest powód do wstydu. Trzeba mówić dość ale w okolicznościach, które tego wymagają a nie przy każdej wypowiedzi. Budowa aquaparku bądź jej brak nijak się mają do relacji państwo-kościół.
                  • Gość: y5 Re: jacekczwa IP: 212.87.246.* 30.09.13, 21:26
                    to tak chyba jak wszyscy w tym wątku. Ale jednak to ty wypisujesz pierdoły bo na merytoryczną rozmowę cie nie stać.
                • Gość: zawsze-inna Re: koyod IP: *.42.13.44.alfanet24.pl 30.09.13, 21:37
                  Widzę,ze nadal tarmosisz temat koscioła.Nadal uwazasz,ze kościół nic nie bierze od panstwa.

www.se.pl/wydarzenia/kraj/koscio-dostaje-od-panstwa-700-mln-z-a-episkopat-polski-skarzy-sie-ze-parafie-sa-biedne_243912.html
                  i zerknij na sonde z boku o finansowaniu koscioła przez panstwo.I zostaw ten temat albo się dokształc,bo masz straszne klapki na oczach.Wiara wiarą.
                  • koyod Re: zawsze-inna 30.09.13, 21:51
                    Oj biedna jesteś, że nie jesteś w stanie zrozumieć tego co piszę.
                    Jaki związek wg ciebie ma wątek o budowie częstochowskiego aquaparku z wydatkami budżetu państwa na kościół?
                    Jak dla mnie żaden. Ale dla takich jak ty, każdy wątek jest dobry aby przypiąć łatkę do kościoła, i tak postąpiłaś w swoim pierwszym wpisie.
                    Był taki dowcip jak lekarz diagnozował seksoholika. Najpierw lekarz narysował kółko i zapytał pacjenta z czym mu się to kojarzy. Pacjent odpowiedział, że z seksem. Lekarz narysował następnie kwadrat i prostokąt. Za każdym razem pacjent odpowiadał, że przedmioty kojarzą mu się z seksem. Wtedy lekarz postawił diagnozę - pan jest zboczony, na to pacjent - a kto mi te świństwa rysował.
                    Ty zachowujesz się identycznie jak ten pacjent, dla ciebie zawsze winny jest kościół.
                    pozdrawiam i kontynuować dyskusji nie będę.
                    • Gość: koyod Re: zawsze-inna IP: *.42.12.252.alfanet24.pl 30.09.13, 22:56
                      Ja z toba tez nie.Nikogo nie obraziłam ani nie miałam takiego zamiaru.Nie mam zamiaru przypinać łatki kosciołowi.A ty zrobiłes ze mnie jakas opetaną,osadziłeś z góry ale to przykład katolika który dla swej wiary wydłubie oczy drugiemu bo ma byc tak jak on mówi i basta.
                      Mnie chodziło tylko ,że kiedys czesto,gęsto budowano koscioły a jak chca zrobic cos innego to jest afera.(podałam to tylko jako przykład)to ty zrobiłeś z igły widły,to ty drażysz temat i ty nazwałeś ze dla mnie jest winny kościół,co ty bredzisz???
                      jak dla mnie kosciołów moze być 1000 nie przeszkadza mi to dociera to do ciebie?Być wierzącym a być szurnietym to jest róznica.I nie pisz w moja stronę więcej nic bo sobie nie zyczę!!!
                    • Gość: kioto Re: zawsze-inna IP: *.opera-mini.net 01.10.13, 09:30
                      To proste. Twój kościelny kolega, bodajże angrusz (czy jak mu tam) nie chce, aby taka inwestycja była sponsorowana z publicznej kasy. Ja np nie chcę, żeby kościół dostawał kasę z budżetu państwa.
          • Gość: Piotrek popieram angrusza IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.10.13, 00:13
            zawsze inna - ty masz rozum dziecka.. czy ty nie widzisz że Częstochowianie nie mają pieniędzy i ledwo żyją do 1-wszego ? A do tego nie zapowiada się żeby życie tutaj było tańsze i żeby pracy przybyło.. Skąd ludzie mają mieć kase na aqua-duperele skoro ledwo na życie podstawowe ich stać.. Aqua park ? po cholere ? Tutaj PRACY trzeba ! ile Aqua park da pracy? tyle co kot napłakał.. prawie nic.. Dlatego POPIERAM angrusza bo dobrze mówi że bank się nie zgodzi.. no bo przepraszam bardzo - Częstochowianie zaczną tłumnie nagle chodzić do Aqua ? inna ty jestes faktycznie "inna".. do kuchni a nie neta zajmujesz
            • Gość: zawsze-inna Re: IP: *.42.12.9.alfanet24.pl 01.10.13, 09:35
              Gość portalu: Piotrek napisał(a):
              ? inna
              > ty jestes faktycznie "inna".. do kuchni a nie neta zajmujesz

Przykład kultury reprezentowanej wśród Częstochowian.
    • oszrany Przestancie snuc mrzonki o aquaparku ! 30.09.13, 21:22
      Lepiej sie dowiedzcie czemu Amazon chce zainwestowac we Wroclawiu/Poznaniu a nie w Czestochowie ?!
      • Gość: maciek Re: Przestancie snuc mrzonki o aquaparku ! IP: 109.95.31.* 30.09.13, 21:33
        Rafał Lewandowski? czyżby synuś na stanowisku haha
        • Gość: widze Re: Przestancie snuc mrzonki o aquaparku ! IP: *.colocrossing.com 30.09.13, 22:16
          w tej partii jest to niestety częste. W po jednak tego mniej. Przynajmniej w odniesieniu do czestohowy.
          • Gość: zawsze-inna Re: Przestancie snuc mrzonki o aquaparku ! IP: *.42.12.252.alfanet24.pl 30.09.13, 23:26
            podsumowując ;pierwsze dwa zdania artykułu mówią nam,że mieszkańcy są niezadowoleni ze swojego miasta,ze chcieliby ciekawie spedzac wolny czas.Aguapark to nie tylko basen ze zjezdżalnia to ma być sportpark Poza basenami - dwoma dużymi, dwoma małymi (jeden dla dzieci), jacuzzi i zjeżdżalnią mają byc dwa kryte korty do tenisa i cztery do squasha, a na piętrze: klub fitness z siłownią i gabinetami odnowy. Do tego sześć kortów do tenisa na świeżym powietrzu,planuja tez pola golfowe.Źle?

• por1 Częstochowski aquapark utknął w banku. Na budow... 01.10.13, 15:32
      Po co dwa aquparki ?. Olsztyn chce miec u siebie, my u siebie . Wystarczy jeden najlepiej w Olsztynie, zmobilizowac sily i może cos wyjdzie, przeciez te 10 km da sie przejechać.....
      • Gość: Bartek Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.42.5.31.alfanet24.pl 01.10.13, 15:47
        gdyby w Olsztynie miał być klasyczny aquapark ze wszystkimi bajerami, to faktycznie lepiej byłoby tam zainwestować skoro mają ciepła wodę
        • mistral75 Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud 04.10.13, 11:43
          Z tego co mozna sie dowiedziec, to Olsztyn nie planuje budowy klasycznego aquaparku ze wszystkimi jego bajerami, ale kompleks wypoczynkowo-uzdrowiskowy korzystajacy z naturalnych zrodel cieplej wody....o ile ja znajda chetni do zainwestowania w te na razie enigmatyczna inwestycje.
    • jarekd59 Częstochowski aquapark utknął w banku. Na budow... 02.10.13, 08:07
      Czyżby kogoś korciło, wyrzucenie w błoto kolejnych po alejach, hali sportowej, filharmonii, ryneczku/ publicznych pieniędzy zamiast uzdatnić miasto dla inwestorów obejmując je planem zagospodarowania i dostosowaną do niego infrastrukturą /drogi, uzbrojenie terenu, zagospodarowanie ciekawszych zabytków/, które uchroniłyby miasto od marnowania pieniędzy na przebudowywanie przebudowanego jak ul. Katedralna /ciekawi mnie kto odpowie za to marnotrawstwo na dużą skalę?/.
      • Gość: SLD-NIE Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.softwareaddon.com 02.10.13, 08:18
        za obecne ty i krzysiek.
    • Gość: czenstochower Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud IP: *.devs.futuro.pl 02.10.13, 10:29
      czenstochower.blox.pl/2012/08/Aquapark-niepotrzebny.html
    • Gość: flyfish Aquapark w CZ. może być zwyczajnie nieopłacalny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.13, 10:32
      Czy będę nadal jeździł z rodziną do parku wodnego w T.G. czy też do Cze-wy (jeśli w ogóle, kiedykolwiek tutaj powstanie) to i tak będą to nadal rzadkie wyjazdy - ot 1-2 razy w roku dla zrobienia frajdy dzieciom.
      Powód - koszty. 2 godziny dla rodzinki 2+2 to "stówka". Zresztą ileż to można zjeżdżać "w rurze", albo pływać w kółko "w rwącej rzece"? ;) Jak chcę popływać lub ponurkować z dzieciakami, to wybieram się na "zwykłą" pływalnię.
      Tak sytuowanych rodzin jak moja (tych mniej zamożnych) jest pewnie większość. Niech nie zwiodą więc przyszłego inwestora aquaparku głosy, że takie coś jest w naszym mieście niezbędne i będzie cieszyło się niesłabnącym powodzeniem. Taka inwestycja ma się zwrócić i ma na siebie zarabiać przez długie lata. Potrzebni są stali klienci z grubym portfelem, a nie biedaki. To nie pasaż galerii handlowej, po której można się z nudów wałęsać, od rana do wieczora i za free...
      • Gość: zawsze-inna Re: Aquapark w CZ. może być zwyczajnie nieopłacal IP: *.42.12.27.alfanet24.pl 04.10.13, 20:31
        Gość portalu: flyfish napisał(a):

"...To nie pasaż galerii handlow
        > ej, po której można się z nudów wałęsać, od rana do wieczora i za free.."

Gdyby kazdy chodził do galerii tylko po to aby się powałęsać to juz by jej nie było.
    • magdalenamagdalena10 Częstochowski aquapark utknął w banku. Na budow... 04.10.13, 10:38
      "A miało być tak pięknieee..."
    • angrusz1 Częstochowski aquapark utknął w banku. Na budow... 16.10.13, 12:00
      biznes.onet.pl/bajkowy-biznes-bankruta,18490,5582876,1,prasa-detal
      • mistral75 Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud 16.10.13, 14:04
        W Grodzisku szykowal sie wielki przekret zwiazany z lokalizacja zakladu ...utylizacji smieci w strefie Aquparku.
        W Czestochowie ktora nie miala i nie ma szczescia do zarzadzajacych ja wladz wszelakiego koloru, problem byl malutenki....czestochowski...lokalny.
    • puczjohendzap Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud 02.12.13, 11:21
      Jan Olczyk z częstochowskiej firmy Okap poinformował nas, że spółka nie dostała pożyczki od banku na budowę aquaparku. - Niestety bank odmówił nam udzielenia kredytu - mówi Olczyk.

www.wczestochowie.pl/kategoria//16457,problemy-inwestora-z-aquaparkiem-miasto-wybuduje-nowoczesny-basen
      • angrusz1 Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud 02.12.13, 16:56
        puczjohendzap napisał:

" [b]Jan Olczyk z częstochowskiej firmy Okap poinformował nas, że spółka nie dostała pożyczki od banku na budowę aquaparku. - Niestety bank odmówił nam udzielenia kredytu - mówi Olczyk "
        Bank realnie ocenił możliwość spłaty pożyczki .
        Ta inwestycja jest nieopłacalna - dowodzą tego liczne przypadki parków w okolicy .
        • a-lfa Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud 03.12.13, 10:26
          Tak samo jak jest nieopłacalna budowa kolejnych hoteli. Dlatego tez i nie powstają. Banki nie dadzą kasy na nieopłacalne inwestycje.
          • puczjohendzap Re: Częstochowski aquapark utknął w banku. Na bud 04.12.13, 16:31
            Częstochowa będzie mieć czterogwiazdkowy hotel. Inwestor podpisał właśnie umowę z wykonawcą i przekazał plac budowy.

Budową hotelu, który stanie na kempingu Oleńka, zajmie się częstochowska firma Przemysłówka. - Umowa została podpisana i lada dzień firma powinna rozpocząć budowę - informuje inwestor Tomasz Warmus. - Wycofaliśmy się z symbolicznego wbicia łopaty, bo mówi się, że to przynosi pecha.

Miasto długo czekało na deklarację ze strony inwestora o rozpoczęciu budowy hotelu. Miało podstawy, żeby odstąpić od umowy z Warmus Investment. Postanowiło jednak dać szansę spółce i poczekać na możliwości finansowania.

Hotel ma kosztować 25 mln zł. Będą w nim 92 pokoje, w tym 8 apartamentów i sale konferencyjne. Inwestor przewiduje, że obłożenie hotelu wyniesie ponad 50 proc., co daje już zyski. Koszty funkcjonowania obiektu mają zwrócić się po jedenastu latach jego funkcjonowania. Ceny wynajmu pokoi mają być podobne do tych w hotelach o niższym standardzie.

Do 2017 roku spółka ma płacić miastu czynsz dzierżawy w wysokości 118 tysięcy zł rocznie. Potem ma być podwyższony o 10 proc., a od 2027 o kolejne 10 proc. Dzierżawa została podpisana na 30 lat we wrześniu 2011 roku.

Warmus zapewnia, że dołoży wszelkich starań, żeby hotel jak najszybciej przyjął pierwszych gości. Dzięki inwestycji Częstochowa nie będzie musiała się wstydzić bazy hotelowej.

www.wczestochowie.pl/kategoria/gospodarka/16488,w-czestochowie-beda-cztery-gwiazdki-to-juz-pewne
            • wykress Re: W Cze-wie budują hotel!!! 05.12.13, 08:50
              To doskonała wiadomość! ...... wreszcie coś ruszyło, bo zaczynały mnie nużyć informacje o tańczących zombie i nowych dyskotekach ..... Będzie hotel!!! miasto się rozwija!!! dziekujemy za **** hotel (?);-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka