Dodaj do ulubionych

Matyjaszczyk wygrywa, nie ma konkurencji

22.11.13, 07:38
Matyjaszczyk(SLD) zdecydowanie prowadzi w prezydenckim sondażu przeprowadzonym dla "Gazety". Na rok przed wyborami żaden polityk w mieście nie jest w stanie zagrozić jego pozycji

:-):-):-)

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,14990332,Sondaz_prezydencki__Gazety___Matyjaszczyk_wygrywa_.html
Obserwuj wątek
    • angrusz1 Kandydat 22.11.13, 09:00
      musi mieć silne poparcie partii .
      To siła partii wpłynie na wybór prezydenta .
      • qq.44 Re: Kandydat 22.11.13, 09:25
        "PZPR, siła partii , przewodniej siły narodu..." cyt. Władysław Gomułka.

Nigdy nie miałem złudzeń co do komunistycznych ciągotek towarzyszy z pisu.
        • prawdziwydruid Re: Kandydat 22.11.13, 14:12
          MODERATORZY mam pytanie czemu skasowaliście mój post z rana??? Chciałbym poznać uzasadnienie bo nie był on obraźliwy ani wulgarny. Czyżby działa tajemnicza ręka Matyjaszczyka??

Chyży rój czy Ryży.... ? Głosowałem na tego prezydenta, bo w duchu liczyłem że coś się zmieni. Ale tera temu "małemu człowiekowi" mówię dziękuję. I nie przemówią do mnie dziwne ruchy związane z przedszkolami bezpłatnymi, nowymi drogami itd. itd.... Nic się w Cz-wie nie zmieniło za jego kadencji, a jeśli już to na gorsze. Spytajcie się hutników, nauczycieli, pracowników MOPS-u i wielu wielu innych to zobaczycie całkiem inne wyniki. Ten PR uprawiany przez Matyjaszczyka jest tak grubymi nićmi szyty że tylko ślepiec by nie zauważył że rozpoczyna się już jazda i walka o następną kadencje.
          Chyżemu Rojowi albo Rudemu.... już dziękujemy.

• dyziek_o Re: Kandydat 22.11.13, 19:42
            Skasowali, bo pewnie nie są fanami "gry półsłówek".
            Co zaś do Matyjaszczyka..............
            Ja tam widzę, że w odróżnieniu od poprzedników, Częstochowa rośnie w siłę.........
            Jest więc spora szansa, że w końcu i ludziom będzie się żyło dostatniej.
            Choć akurat w tej kwestii najmniej od Krzysia zależy.......!
            Przynajmniej obecnie naprawiają drogi miejskie a nie podklasztorne.
            Pozdrawiam,
            Dyzio.
            • zawsze-inna Re: Kandydat 22.11.13, 21:45
              zgadzam sie z Dyziem.
              • szeryf_czewa Re: Kandydat 23.11.13, 20:43
                Autor wątku chyba nie rozumie, że 30% poparcia , to dla urzędującego prezydenta fatalny wynik, zresztą jeden z najgorszych w Polsce. Oznacza to, że mieszkańcy nie akceptują Matyjaszczyka i chętnie zmienią go na prawdziwego gospodarza dla Częstochowy. Wiadomo, jaką przewagę medialną daje pełnienie funkcji głowy miasta - dobrzy prezydenci mają w sondażach powyżej 50%, a nawet 70%. Gadanie Angrusza to bzdura - niby jaka siła partii decyduje o poparciu kandydata? To dlaczego Warzocha i Szewiński mają marne 7%? Dlaczego najlepsi prezydenci miast w Polsce, z najwyższym poparciem , to niezależni samorządowcy? Decyduje człowiek!!! Potrzeba było tylko dobrego kandydata i taki jednak się pojawił. 12% Marcina Marandy na starcie - bez kampanii, bez poparcia stojących za nim politruków to wynik świetny. Jestem przekonany, że w wyborach prezydenckich zobaczymy starcie Marandy z Matyjaszczykiem. O zwycięstwo Marandy jestem spokojny, niezależny prezydent, a do tego samorządowiec z prawdziwego zdarzenia, to ktoś kogo Częstochowa potrzebuje po 4 latach rządów kliki.
                • medalik111 Re: Kandydat 23.11.13, 21:06
                  Matyjaszczyk nie nadaje się na prezydenta.
                  Niech w końcu dotrze do niektórych, ze potrzebujemy kogoś, kto będzie samorządowcem a jego partia będzie nazywać się Częstochowa.
                  Następny prezydent nie może być partyjnym matołem, bo bez względu z jakiej partii nie będzie się wywodził będzie reprezentować interesy tej formacji i zacznie robić to samo co robi obecny, "energetyczny" prezydent, czyli najpierw obsadzać stołki swoimi a w tym czasie to miasto będzie stawać się coraz większym zadupiem.
              • wykress Re: Kandydat 24.11.13, 10:14
                "...Tu każdy jest ekspertem,ale nie wie od czego..."

.... samokrytyka, godna pochwały! (?);-)) pozdro
            • wykress Re: Masz papkę z mózgu! 24.11.13, 10:09
              ....z lipca tego roku >>>> czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,14339295,Czestochowa_coraz_biedniejsza__Szoste_miejsce_od_konca.html <<< ....... w ciagu oststniego roku spadlismy o dwa miejsca!!!!
              A tu z sierpnia >>>
              www.gazetaprawna.pl/galerie/638811,duze-zdjecie,2,polskie-miasta-sie-wyludniaja-stolica-nie.html <<< rozumiem, że według Ciebie szczyt potegi naszego miasta? ;-/

Myśle, że te rankingi (bez "półsłówek") zrozumie nawet półgłówek! (?);-)) pozdro
    • a-lfa Re: Matyjaszczyk wygrywa, nie ma konkurencji 26.11.13, 15:47
      Ano właśnie. Wygrywa nie swoją zasługami lecz co było WYRAŹNIE napisane słabością swych przeciwników. Jest to smuta sprawa nie mniej jest jak jest. I źle to wróży dla Cz-wy. Notabene niestety nasze miasto nie ma szczęścia do decydentów bo poprzednicy aktualnego Prezydenta jakoś też in + naszemu miastu się nie przysłużyli.
      • dyziek_o Re: Matyjaszczyk wygrywa, nie ma konkurencji 26.11.13, 16:53
        Na!
        Nareszcie jakiś rozsądny głos.
        Zgadzam się z alfą. Matyjaszczyk oczywiście orłem w dziedzinie gospodarki nie jest ale.......
        kto nim do tej pory był?!I jaka jest gwarancja, że wybierając jakąś nową twarz,
        na takiego "orła" trafimy?!
        Póki co więc, cieszmy się z tego, co mamy - przy okazji pilnie bacząc na łapki naszych wybrańców a w przypadku zauważenia jakichś nieprawidłowości.......migiem na forum raban czyńmy, co by niecne uczynki bez należytych "nagród" nie pozostały.
        Pozdrawiam,
        Dyzio.
        • wykress Re: Matyjaszczyk wygrywa, nie ma konkurencji 27.11.13, 23:43
          gwarancji, że na gospodarza "orła" trafimy, rzeczywiście nie ma ...... może wiec stołek prezydencki przyznać dożywotnio? .... a pospólstwo niech sie dalej cieszy z tego co ma!!! (?);-))
          Pozdrawiam również!
          wykress. (tym razem ;-))
          • dyziek_o Re: Matyjaszczyk wygrywa, nie ma konkurencji 30.11.13, 15:43
            Dożywotnio to powinni siedzieć ci, których przyłapano z ręką w cudzej kieszeni.
            Ja jednak nadal pytam:
            Kto w zamian?! - nie sztuka bowiem raban czynić ale wyjście znaleźć.
            Nazwiska proszę.
            Tych orłów ma się rozumieć.
            Dyzio.
            • kchrzanka Re: Matyjaszczyk wygrywa, nie ma konkurencji 30.11.13, 17:49
              "dyziek-o", - według "twojego" / nie zasługujesz na dużą literę/ poziomu, - to tylko " kicha kawiorem ...." wypełni w pełni to, czego oczekujesz od "wadzy" w Częstochowie !
              "kicha" na prezydenta, a "dyziek-o" na zastępcę i będzie pełnia szczęścia w Częstochowie !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka