Dodaj do ulubionych

Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś?

31.03.14, 16:05
Pamiętacie starą listę:
"Właśnie zaczęłam sobie przeglądać wszystkie posty i chciałam wszystkim
podziękować za wszystkie cenne wskazówki.

Po pierwszych 600 postach zapisałam sobie, jak niżej :

10 najlepszych ginów ( w kolejności alfab.) :
1. dr Blukacz 2. dr Dubnicki 3. dr Korn 4. dr Najman 5. dr Grabowski 6. dr
Jagielski 7. dr Kowalski 8. dr Pawińska 9. dr Strzelczyk 10 dr Ziębiński

10 najgorszych ginów ( w kolejności alfab.) :
1.dr Betcher 2. dr Górniak 3.dr Lemański 4. dr Muskała 5. dr Olek 6. dr
Pogorzelska 7. dr Sikora 8.dr Surówka 9. dr Szary "

A jak jest dzisiaj? Co się zmieniło?
Obserwuj wątek
    • kchrzanka Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 31.03.14, 16:37
      Bardzo dużo się zmieniło !
      Dzisiaj ginekolog Janusz Adamkiewicz to jest nawet w radzie nadzorczej targowiska w Płocku, a jeszcze dyrektoruje w Pogotowiu Ratunkowym w Częstochowie !
      Wszechstronnie uzdolniony - takie są teraz wymagania, musi się znać też na targowisku .
      • mateusz572 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 31.03.14, 17:38
        kchrzanka napisał:

> Bardzo dużo się zmieniło !
        > Dzisiaj ginekolog Janusz Adamkiewicz to jest nawet w radzie nadzorczej targowis
        > ka w Płocku, a jeszcze dyrektoruje w Pogotowiu Ratunkowym w Częstochowie !
        > Wszechstronnie uzdolniony - takie są teraz wymagania, musi się znać też na targ
        > owisku .

Moja droga (drogi ?)
        Dobry ginekolog i na warzywach musi się znać, aby świeże i zdrowe polecać młodym matkom. Widać te z targowiska w Płocku muszą być najlepsze. ;-)
        • mar.mag13 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 31.03.14, 18:28
          A niechże się zna i na warzywach, ale jako dodatkowe zainteresowanie:)
          Tylko jak mu czasu starczy na śledzenie galopujących osiągnięć medycyny, i to po wyczerpujących dyżurach?
          A tak poważnie, to ja nadal boję się naszych "specjalistów".
          W kwestii etyki na lepsze się nie zmieniło :(.
          A może zrobimy listę od nowa? Bo przecież nie wszyscy "poświęcają się targowiskom" ...
          • poprostu69 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 31.03.14, 22:28
            dr Tomasz Strzelczyk mój faworyt przeszliśmy razem przez problemy z narzeką i leczenie problemy z zajściem w ciążę ,poronieniem, szereg badań, monitoringow cyklu aż wreszcie wielki finał i już mam dwa maluszki które przyjmował osobiście. I choć nie jest z tych glaszczacych po głowie to jest bardzo rzeczowy.
            • gosiunia66 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 01.04.14, 21:29
              A ja muszę tu wyróżnić Marka Harasima. Miły, dokładny, cierpliwy, no ludzki po prostu.
              I jako lekarz - pełen profesjonalizm, i jako człowiek :)
            • green_eyed_girl Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 03.04.14, 18:11
              A dr. Strzelczyk przyjmuje gdzieś na NFZ?
              • realjola59 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 04.04.14, 10:53
                Orkana przychodnia Wrzosowiak
    • mk1984.84 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 04.04.14, 21:17
      W ciąży chodziłam do Pogorzelskiej - spoko kobitka, ale zawsze się spóźniała, a kolejka roooosła, także to trochę irytowało,a wizyta wyglądała tak: dzień dobry, fotel, usg, 100zł. Tak szybko załatwiała, ale zdjęcie USG miałam z każdej wizyty.
      Później zmieniłam na Ziębińskiego. (bo przeszkadzało mi ttamto u Pani P.)
      Niefajny. Źle się czułam u niego, taki nieprzyjemny. Również niepunktualny, gadał, ale o du** marynie. Przy karmieniu piersią przepisał mi leki, których nie można używać, karmiąc, bo mogą wywołać jakieś zmiany u dziecka. W ciąży też mi takie przepisywał. Do tego nic nigdy nie widziałam na monitorku :)
      Także mam niemiłe doświadczenie. Ale z tych 2 stawiam na Panią Pogorzelską.
      • green_eyed_girl Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 04.04.14, 22:15
        Do dr. Pogorzelskiej chodziłam tylko na USG, do przychodni w Konopiskach. Co prawda zawsze szczegółowo wszystko omawiała i odpowiadała na każde pytanie, ale to spóźnianie się i czekanie na nią było nie do przyjęcia...
        • kijmar80 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 05.04.14, 16:08
          Ja chodziłam od połowy ciąży do Olka. Mój błąd. Poza uśmiechami niewiele się dowiedziałam na każdej wizycie. Poród - tylko za kasę :(. W szpitalu nawet nie podszedł. No a po porodzie na wizycie to już zupełna porażka...A cena wizyt teraz to kosmos...
          • moni_la Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 05.04.14, 18:16
            Polecam dr.Bilskiego.Byłam jego pacjentką,operował mnie.
            Jestem zadowolona z opieki,bardzo kontaktowy i solidny.
            • arion78 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 06.04.14, 15:09
              Ja byłam pod opieką dr Bilskiego podczas pierwszej ( niedonoszonej) ciąży. Przeprowadził zabieg usunięcia martwego płodu. Później druga ciąża też pod jego opieką. Był obecny przy porodzie. Ja jestem bardzo zadowolona, zawsze wszystko dokładnie wyjaśniał, nigdy nie był zniecierpliwiony, ja zawsze go polecam bo byłam na prawdę zadowolona .
              • aga-aga87 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 09.04.14, 16:34
                Ja polecam dr Magnuszewską
          • mar.mag13 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 12.04.14, 21:36
            Oczywiście współczuję, ale zdziwiona nie jestem :(
            Ten pan nie zmienił się zatem za wiele...
            Poczytaj wątek sprzed lat...
    • lolo-2 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 11.04.14, 19:29
      A co sądzicie o dr Bińczyku jestem jego pacjentką i jak na razie jest ok. Tylko nie pracuje już w szpitalu i ciekawa jestem jak wygląda sprawa porodu.
      • mar.mag13 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 12.04.14, 21:32
        Moja koleżanka chodzi do dr Bińczyka już parę lat i jest zadowolona.
        Mówi, że to taki normalny, poukładany facet :)
    • lolo-2 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 13.04.14, 10:07
      REKLAMA CO MA BYĆ....to jest wątek o lekarzach, gdzie wymieniamy się swoimi doświadczeniami, a nie jakaś nachalna reklama
    • hatshepsu Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 12.05.14, 13:04
      Witam...polecam dr.Lemańskiego w 100% Chodziłąm do niego na NFZ bedąc w ciąży.Fantastyczny człowiek.Miałam to szczęście,że podczas porodu miał dyżur.Umie wesprzeć , dodać otuchy na porodowce .Jest konkretny i profesjonalny a przy tym zachowuje się jak zwyczajny facet:)Zawsze mogłam zadzwonic jak coś się działo .Dodam,że w przychodni są do niego mega kolejki.
      • bulinka35 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 14.05.14, 22:36
        a ja polecam dr.Dariusza Nowaka...przemily lekarz,delikatny,wszystko tlumaczy...10 lat staralam sie o dziecko..bylam chyba u wszystkich bardziej znanych lekarzy w Cz-wie,w koncu kolezanka mi powiedziala o dr...poszlam,ale bez jakiegos mega nastawienia.Dr Nowak zrobil badania i po kilku mies bylam juz w ciazy...oczywiscie przez calą ciaze bylam pod jego opieką ,odbieral tez porod...teraz mam sliczą coreczke.
    • bulinka35 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 15.05.14, 11:30
      zawsze znajdzie sie ktos z zenującą odpowiedzią...jego plemniki to dr.prywatna sprawa.....wystarczyla mi jego wiedza,podejscie do problemu. A takie pajace,ktore nie wiedzą co to znaczy starania o dziecko to niech lepiej sie nie wypowiadają...
      • nastori Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 15.05.14, 11:42
        No właśnie..."podejście" do problemu to podstawa.
        • bulinka35 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 15.05.14, 11:52
          "Błogoslawiony ten ktory smieje sie z samego siebie...albowiem bedzie mial ubaw do konca zycia"...wspolczuje inteligencji... :))))
    • edyta2881 Tomasz Strzelczyk 16.05.14, 19:05
      wspaniały lekarz
      • beatka198751 Re Artur Kowalski 16.05.14, 23:46
        Ja osobiście mogę polecić dr Artura Kowalskiego, prowadził moją ciążę i jestem bardzo zadowolona, jest prawdziwym profesjonalistą ponadto dysponuje nowoczesnym sprzętem.
        Polecam Beata
        • sfera.arnilarna Re: bulimka35 17.05.14, 06:08
          a czy był delikatny ?
          • bulinka35 Re: bulimka35 17.05.14, 12:41
            idz i sie przekonaj
    • green_eyed_girl Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 27.05.14, 16:00
      A ja zapytam inaczej - potrzebuję naprawdę dobrego i sprawdzonego ginekologa na NFZ.
      Jestem w ciąży i nie stać mnie na prywatne wizyty co 2 tygodnie.
      Zależy mi na tym, żeby lekarz był kompetentny (dzisiaj osiwiałam przez jedną panią ginekolog i wolałabym sobie oszczędzić takich atrakcji) i żeby badanie USG można było wykonać od ręki na wizycie, a nie raz w tygodniu o ustalonej godzinie.
      • beatka198751 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 29.05.14, 22:51
        Tak jak wcześniej pisałam polecam Kowalskiego, on też przyjmuje na fundusz, ale nie wiem gdzie bo ja chodziłam prywatnie
      • aga-aga87 Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 05.06.14, 14:29
        Z tego co się orientuje to na nfz nie na każdej wizycie wykonywane jest usg, a wizyty prywatne to koszt 100zł co 4 tygodnie
        • cieaga Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 21.10.14, 19:28
          czy któraś z Was chodziła do dr Artura Kowalskiego z NFZ (przychodnia na Michałowskiego), czy robi USG? Chciałabym, aby prowadził moją ciążę, ale nie za bardzo mnie stać dawać co miesiąc 120zł prywatnie i jeszcze badania... proszę o opinię. Zastanawiam się także nad dr Tomaszem Strzelczykiem. Którego polecacie? Proszę o pomoc.
          • dorota_bat Re: Lista dobrych ginekologów - jak jest dziś? 22.10.14, 13:47
            Ja polecam Tomasza Strzelczyka. Miałam problemy w ciąży i doktor fachowo i profesjonalnie się mną zajął. Kiedy trzeba było skierował do szpitala i gdyby nie jego wiedza i upór nie wiem jakby się to wszystko skończyło. Synek na już 1,5 roku a ja z czystym sumieniem mogę polecić tego lekarza. Dodam, że chodziłam na wizyty na NFZ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka