Dodaj do ulubionych

ZUS szykuje się do przeprowadzki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:32
Proponuję jeszcze wymianę pracowników i będzie super. Te panie do niczego się
nie nadają bo są w ZUS-ie take dziewoje słowiańskie które poza chamstwem nic
sobą nie reprezentują a większość tych pracownic nie ma dobrego wykształcenia
wyższego, najgorsze są po technikum włókienniczym, jast taka pani nie będę na
razie cytować nazwiskiem na SZ. kawał kanali.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Brawo a wszystko to za moje skladki banda kretynow IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 22:03
      Dwa tygodnie zwolnienia i 2 kontrole mysle ze w dobie komputeryzacji ten
      budynek jest zbednym luksusem wy i tak bedziecie pracowac po staremu Ciekawi
      mnie czy ktos wyliczyl ile ZUS rozpierdala rocznie pieniedzy z naszych skladek
      • Gość: MK Re: Brawo a wszystko to za moje skladki banda kre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 00:08
        ...a mnie ciekawi, czy tylko na takie słownictwo cię stać.
        Wymagasz od innych, a sam jesteś zwykłym chamem w wielkim mieście.
        Śmiech!
        • Gość: Mick ZUS - Zakład Uśmiercania Społeczeństwa IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 05:23
          Czy ktoś kiedyś zapyta skąd oni na to wszystko mają kasę? Świadczenia nędzne a
          budynki bogate, może zróbmy galerię ze zdjęciami budynków ZUS w całej Polsce,
          niektóre hotele wyglądają gorzej. A pracownicy chyba rzeczywiście jacyś
          nieludzcy i z tamej epoki, przyspawani do stołków, bez wykształcenia, jedna
          klika matka wciąga córkę, ciotka siostrzenicę nikt z wykształceniem a bez
          znajomości nie dostanie tam pracy.
          Ale co powiecie na taką historię:

Mój znajomy miał wypadek dosyć poważny w wyniku którego stracił lewą dłoń. Jako
          płatnik składek dostał od Zus-u rentę kwota nieistotna bo mniejsza niż 500 zł
          miesięcznie ale paranoja polega na tym że co roku musi się stawiać na komisji
          celem przyznania renty na kolejny rok lub nie. Przed każdą komisją musi wykonać
          szereg badań od ogólnych na psychologicznych, psychiatrycznych skończywszy, czy
          to ma jakiś sens. Już dawno stwierdzono że ludziom nie odrastają kończyny. Czy
          ma sens ciąganie inwalidy co roku po lekarzach aby przyznać rente w wysokości
          500 zł miesięcznie. Czasem mam wrażenie że to wszystko jest po to aby te
          wszystkie "baby" z ZUS-u miały co robić, bo żadnej logiki w tym nie ma, no
          chyba że liczą na cud i wierzą w to że dłoń odrośnie a wtedy 500 zł zostanie w
          ich kieszeni na kolejny nowy piękny budynek. Jeśli przeczyta to jakaś pani z
          Zus-u to prosze o wyjaśnienie opisanej procedury. Dziękuję.
          • Gość: klient Re: ZUS - Zakład Uśmiercania Społeczeństwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 05:49
            Popieram- ZUS powinien się leczyć! Budynek, pensję wszystko za nasze
            pieniędze .A gdy się stanie człowiek klientem tej instytucji to oferują w
            zamian chamstwo i arogancję o niekompetencji nie wspomnę. Jest tam taka
            pracownica pod terminem 15, żywcem wyjęta z komedii Bareji z lat 70.Proponuję
            przy zmianie lokalu dokonać wymiany personelu na bardziej wykształcony
            kompetentny i co najważniejsze przyjazny dla klienta niejednokrotnie starego i
            schorowanego.Ostatecznie niemałe pensje pracowników ZUS-u pochodzą z naszych
            składek.
            • Gość: młody_pracownik młody pracownik z wyższym IP: *.i.czest.pl 20.08.04, 16:21
              Czytając wypowiedzi poprzedników, pomyślałem, że mam do czynienia chyba z
              debilami. Totalnym chamstwem, które potrafi tylko narzekać i podburzać innych.
              Część ludzi myśli, że ja, inni pracownicy dostają kasę za to że wpłacają swoje
              składki i one idą na NAS. Otóż, do wszystkich imbecyli:
              - wpłacasz składki bo takie są przepisy (nie wymyśliłem je ani ja, ani inni
              szeregowi pracownicy, ani nawet kierownicy czy naczelnicy)
              - przelewane one są na budżet państwa!!
              - dopiero zus dostaje kasę z budżetu
              - my też płacimy podatki
              Do wiadomości tez podaje że nie zarabiamy kokosów, ciekaw jestem kto z
              pracujących chciałby się ze mną zamienić, bo według powiedzenia wszędzie dobrze
              gdzie nas nie ma, uwierzcie.
              Co do budynku, to nie jest on jakiś tam wybajerzony, jest standardowy, ale czy
              jeden z drugim narzekających pomyślał czy lepiej mu stać w kolejce w ciasnym
              korytarzu gdzie jest duszno czy stać w korytarzu gdzie jest chłodno i
              przyjemnie. Jaka jest przyjemność pracy w pomieszczeniu, gdzie okno jest
              usytuowane na południe, i w lato o godzinie 7 rano jest tak gorąco że nie można
              wytrzymać, a co dopiero w południe.

A co do pracowników to trochę bym pofolgował, nie całość do wymiany tylko część,
              ale to pracownicy sami się wykończą, bo niektóre baby są takie, że sam je
              czasami mam chęć wykończyć.

• Gość: Stock Re: młody pracownik z wyższym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 17:38
                Młody pracowniku z wyższym...
                Niezaprzeczalnym jest fakt, że dzwoniąc do częstochowskiego ZUS-u można spotkać
                się przeważnie z niekompetencją i arogancją urzędników.
                Dla testów proponuję wykonać trzy telefony z tą samą sprawą rozmawiając z
                trzema różnymi urzędnikami – odpowiedzi przeważnie są skrajnie różne a i tak
                całość operacji kończy się wysłaniem do ZUSu oficjalnego pisma z zapytaniem o
                interpretację.
                Nasuwa się pytanie – po co więc Ci pracownicy, którzy w sobie tylko znany
                sposób interpretują obowiązujące przepisy.
                Twoja wypowiedź niestety też jest już skażona „urzędniczą wyższością –
                cyt.: ”do wszystkich imbecyli”. W tym stwierdzeniu przewija się jakże
                popularne u nas stanowisko „urzędnika państwowego”- wszyscy petenci to imbecyle.
                Nie zmienia to faktu, dobrze że ZUS będzie miał nową siedzibę. Zarówno nam
                petentom jak i urzędnikom będzie lepiej. Więcej przestrzeni, lepsze warunki
                pracy, mam nadzieję, że większa poczekalnia – bo na brak kolejek raczej nie ma
                co liczyć. Budynek też na szczęście nie jest „wybajerzony”, chociaż w
                pierwszych planach taki miał być – szkło i aluminium (może i szkoda że nie
                jest, smutnej Częstochowie doszła by nowa ładna architektura).
                Nie mogę zgodzić się z opiniami krytykującymi przeprowadzkę ZUS-u – zapewne
                większość z tych osób nie była w ZUSie i nie wie jakie tam panowały siermiężne
                warunki.
                Może przeprowadzka na nowe zmieni również nastawienie pracowników- w nowym
                otoczeniu zawsze lepiej się pracuje.

Co do twojego zdania – cyt.: „A co do pracowników to trochę bym pofolgował, nie
                całość do wymiany tylko część...” wydaje mi się, że chciałeś użyć
                słowa „polemizował” –ale w końcu ty masz „wyższe” i jesteś urzędnikiem
                państwowym.

Pozdrawiam
                • Gość: pracownik Re: młody pracownik z wyższym IP: *.i.czest.pl 20.08.04, 22:50
                  Chodziło mi o słowo "pofolgował", pofolgował z wypowiedziami o wymianie
                  pracowników. A jeśli ktoś został urażony przez moje wypowiedzi to chyba dobrze
                  trafiłem, bo tak miało właśnie być.
                  Uwierz mi, że czasem trudno wytrzymać kiedy jestem na stanowisku, miły i
                  uprzejmy, bo taki staram się być zawsze, i przychodzi Pani/Pan i od razu krzyk,
                  ze co to za burdel i on wymaga. A na zakńczenie powiem autentyczny przypadek
                  kiedy Pan przyszedł na informację do nas, rzucił dokumentami na stół i
                  powiedział"... prosze ubezpiezcyć mi ten samochód ...".
                  Pozdrawiam i zapraszam
              • Gość: klient Re: młody pracownik z wyższym IP: *.czestochowa.cn.net.pl 20.08.04, 17:58
                młody pracowniku z wyższym osobiście byłem świadkiem jak wspomniana pracownica
                ZUS-u z terminu 15 swoim chamstwem i arogancją doprowadziła do płaczu
                ośemdziesięcioletną staruszkę.Wykończ ją masz dyspensę!!
              • Gość: Przesmiewca Re: młody pracownik z wyższym IP: *.czestochowa.cn.net.pl 20.08.04, 21:30
                Ty młody pracowniku z wyższym nieco ilorazem inteligencji od małpy {bo to tak
                czytam]jesteś właśnie sztandarowym przepadkiem choroby jaka toczy instytucję
                która cie zatrudnia. Baby któte chcesz wykończyć wykończ ,będzie mniej kretynek
                a ty palancie trafisz do puszki i będzie mniej kretynów.
              • Gość: xx Re: młody pracownik z wyższym IP: *.icis.pcz.pl 20.08.04, 21:52
                Brawo za spokojna i rozsadna wypowiedz.

Pozdrawiam,

• Gość: Tez pracownik z wy Re: młody pracownik z wyższym IP: *.cust.tele2.pl 21.08.04, 22:28
                Witam
                Ja również jestem młodym pracownikiem z wyższym wykształceniem.
                Niestety firma ta nie bierze tego pod uwagę.
                Cały czas "na topie" są osoby mające średnie wykształcenie i wysokie poparcie.
                No ale ta firma chyba nie odbiega od innych państwówek.

Poza tym przeprowadzka do nowej siedziby niewiele zmieni.
                O tym sie nie pisze, ale przestaniemy pracować w pokojach w których temperatura
                dochodzi do 50 stopni ale ...... zaczniemy przcować w wieloosobowych halach.
                Ciekawe to w tym jest lepszego w warunkach pracy.
                Gdzie tu miejsce na obsługe interesanta, na skupienie, koncentracje.
                Co do obsady stanowisk, to część osób faktycznie minęła sie z powołaniem
                pracując w w/w firmie. ale część chce tam pracować i to niezależnie od warunków.
                Nie wspomne również o pieniądzach, bo kilkaset złotych dla pracowniKa z
                kilkuletnim stażem letnim to nie sa pieniadze.
                A podobno jesteśmy w UNII EUROPEJSKIEJ
                Pozdrawiam
                • Gość: Stary petent Re: młody pracownik z wyższym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 11:27
                  Przecież to nie o wykształcenie się w tym cały zamieszaniu rozchodzi!Pracownicy
                  ZUS-u muszą zrozumieć że służą społeczeństwu pracując w tej firmie, że to oni
                  są dla klienta a nie odwrotnie. I do tego nie potrzebne jest wyższe
                  wykształcenie zresztą najczęściej nie mające nic wspólnego z charakterem i
                  specyfiką tej pracy. Osoby obsługujące tzw. petentów muszą posiadać kulturę
                  osobistą, takt, cierpliwość i wiedzę. Obsugują najczęściej osoby starsze i
                  schorowane,a pracownice zatrudnione obecnie w pierwszym kontakcie z klientem
                  swoją niewiedzę i leniwstwo tuszują chamstwem i arogancją.
    • Gość: Iris Gorzka prawda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 09:33
      Przykre to ale niestety większość wypowiedzi jest słuszna.Trudno cokolwiek
      załatwić w ZUS-ie.Brak kompetencji i nieuprzejmośc to tradycja tego urzędu!
      Może w nowych warunkach się coś poprawi?Miejmy nadzieję,że wreszcie dotrze to
      do pracowników ,ze to oni dla nas a nie odwrotnie!Szkoda,ze nie ma pieniędzy na
      nowe lokum dla stacji krwiodawstawa.Warunki są tam fatalne a mimo to panie są
      miłe.Może dlatego ,że dzięki ich pracy ratuje się ludzkie życie?
    • Gość: bez przyszłośći ZUS TO NAJWIĘKSZY ZŁODZIEI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:57
      Zus do najgorszy złodziei ,a już szczególnie w Częstochowie ,budują sobie
      budynki nowe ,a mnie osobie ,która jestem bardzo zchorowana nie chcą ręty i
      starałam się od trzech lat i nie mam za co wykupić leków ,ale co to zus
      obchodzi grunt ,żeby oni mieli kase i niszczyli osoby .
      • Gość: paco Re: ZUS TO NAJWIĘKSZY ZŁODZIEI IP: *.jtb.pl 20.08.04, 12:03
        tak narzekacie na to ze jest nowy budynek, ze nie maja na co kasy wydawac. a niedawno jeszcze slyszalem ze ten przy kopernika to za maly, bo schody i utrudnione wejscie itp. niestety jak wiadomo polak narzeka zawsze i nic tego nie zmieni - taka mentalnosc :(

a propos renty - nawet nie wieci ile osob naciaga wszystkich platnikowi wyludza renty. i niestety nie da sie wylapac takiego oszusta z listy - trzeba robic kontrole.
    • Gość: artur Re: ZUS szykuje się do przeprowadzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.realestate.net.pl 20.08.04, 12:02
      Gratulacje, koniecznie należy dokupić jakieś cenne dzieła sztuki do gabinetu
      dyrektora, Picasso, no może Malczewski, jak szyk to szyk w końcu milion w te
      albo wewte, kogo to obchodzi.
    • Gość: bert Re: ZUS szykuje się do przeprowadzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 17:41
      jestem pracownikiem ZUS i to prawda że te starsze "baby" to wielkie "damy"
      nadają się ale do roboty w polu a nie do biura ,chętnie zatrunię z 300 to
      poorzemy nim jak oni orzą petentami w Zusie.
      • Gość: bylyrzemieslnik gdzie sa nasze pieniadze? IP: *.prenet.pl 20.08.04, 20:00
        rok 1999 wchodza nowe przepisy o obowiazku skladania miesiecznych deklaracji od
        rzemieslnikow ich pracownikow i takie rozne inne
        Nikt nie informuje nas ze MUSIMY miec kopie tego. Co bardziej przezorni robia
        to w kilkunastu egzemplarzach, zanim okaze sie ze jest OKI>
        w drugim miesiacu roku w polowie miesiaca ide na L-4
        Skladam deklaracje z okresu pracy i okresu choroby.Pani w ZUS....sprawdza.
        przyjmuje, potwierdza kopie. Jest OK>
        wplacam zgodnie z deklaracja skladke za pol miesiaca....tak jak dawniej.
        Za druga polowe miesiaca i dalsze chorobowe przez 4 miesiace Zus wyplaca mi
        nalezność za zwolnienie.Co miesiac skladam deklaracje o L-4. Kopie potwierdzona
        skladam w odpowiednim segregatorze. Jest OK.
        Po 4 i pol miesiacach EUREKA !!!!! Zus wstrzymuje mi wyplaty zasilku L-4 bo, 4
        i pol miesiace temu nie zaplacilam skladki w/g nowych przepisow, czyli
        calej.Robie kilkakrotne odwolania, przy tym chyba 8 razy kserowane komplety
        deklaracji od poczatku roku. Pol tony makulatury.
        ZUS nie moze znaleść oryginałow moich deklaracji. Ja kopie MUSZE mieć i na
        kazde wolanie doreczac.
        Po dwoch miesiacach walki ŁASKAWIE przywracaja mi prawo do dalszego zasilku i
        przyznanej polrocznej renty pod warunkiem dokonania wplaty skladki za brakujace
        pol miesiaca plus dodatkowo za 3 miesiace do przodu.wraz z odsetkami
        karnymi...wtedy 43% w skali roku. Pytam kiedy moge liczyć na zwrot tych
        skladek? W ciagu miesiaca od zlozenia podania....brzmi odpowiedz.ale bez
        odsetek!!!
        Wplacam okragla sumke wcale nie mała.
        czekam dalsze 3 miesiace i pisze podanie o zwrot nadplaconych skladek.
        Mija miesiac .....odpowiedzi brak.
        Pisze monit jeden, drugi. odpowiedz, ze to Warszawa, Katowice i tak w
        kolko.Pisze odwolanie do Warszawyz zadaniem natychmiastowej wyplaty wraz z
        naleznymi MNIE teraz odsetkami za nie zalatwienie sprawy w terminie.
        Czekam miesiac NIC, pisze drugi monit .....mija miesiac NIC
        Pisze pismo bezposrednio na rece Naczelnego w Warszawie /za zwrotnym
        potwierdzeniem odbioru/ z grożba ze powiadome media o sposobie obracania
        naszymi pieniedzmi i budowanie za nie szklanych domow,co spowoduje lawine
        takich podań, bo osob ktore wtedy nadplacaly skladki bylo wiecej.
        Mija niecaly miesiac.....otrzymuje zwrot sladek + odsetki /43% w skali roku/
        za okres od dnia zlozenia podania.wraz z przeprosinami z Warszawy. ByLy to
        najlepiej ulokowane moje pieniadze
        Mozna było????? mozna. Trzeba tylko umieć uzasadnic SWOJA racje
        A potwierdza to jeszcze raz ze Panie w ZUSie same nie znaja dobrze przepisow, a
        chca udawać madrale.
        Na nic nowe lokale, jak w glowkach brak wiadomości.
        Pozdrowienia

• Gość: ujo Re: ZUS szykuje się do przeprowadzki IP: *.proxy.aol.com 20.08.04, 21:42
      trzeba wymienic zaloge bo sa z komuny!!!
    • proczestochowa Re: ZUS szykuje się do przeprowadzki 22.08.04, 16:10
      Złodziejstwo ..... w ZUS - ie cholera KWITNIE, a emerytury podnoszą o 3,5
      złotego !!!!!!!!!!
      • Gość: antykwas Re: ZUS szykuje się do przeprowadzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 18:28
        ciekawy jestem czy jakiś baran z ZUS-u wyciągnie wnioski z tego co tu
        przeczytał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka