Dodaj do ulubionych

Wózek TAKO Extreme

21.05.14, 10:57
Witam,
interesuje mnie opinia na temat tego wózka, wiem ze to jest nowość 2014 r.
podzielcie się opinia czy jesteście zadowolone/ni z używania tego wózka, czy jest wygodny i lekki :) czy macie jakieś zastrzeżenia do tego wózka, ewentualnie jaki polecicie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • asia_fff Re: Wózek TAKO Extreme 07.07.14, 14:11
      Witam. Podbijam. Mi również strasznie podoba się ten wózek - szczególnie pod względem funkcjonalnym (w sumie ma wszystko czego oczekiwałabym od tego typu pojazdu). Dzidzia urodzi się w listopadzie, więc plusami są:
      - duża gondola (90 cm)
      Inne +:
      - pompowane koła (sprawdzą się w nierównych terenach i na off roadowych spacerach - mi na pewno się przydadzą)
      - system anti - shock (takie niby amortyzatory na przednie koła)
      - amortyzatory (na tył z możliwością regulacji)
      - blokowanie kół na wprost (przód)
      - wentylowana budka (przyda się do spacerówki)
      - system przyczepiania osłonek i moskitiery (to rozwiązanie mnie ujęło, bo na wsi gdzie mieszkam jest latem strasznie dużo komarów a tutaj wydaje się, że owady nie mają szans dostać się do dziecka)
      - regulacja pokrętłem nachylenia gondoli
      - 5 punktowe pasy bezpieczeństwa (spacerówka)
      - możliwość dopasowania fotelika samochodowego
      Jedyne co mi zbytnio nie pasuje to kolorystyka - dla dziewczynki ciężko... ale coś za coś. Wizualnie również mi się podoba. Do tego znalazłam sklep, gdzie można kupić 3w1 (+Maxi Cosi Pebble) za całkiem rozsądne pieniądze:)

filmiki do wózka (może kogoś zainspirują;)
      www.youtube.com/watch?v=4USX83va38Q
      www.youtube.com/watch?v=q7zGxLcbMxo
      A i co jeszcze na stronie producenta jest fajne wyposażenie. Jedyną rzeczą, którą chciałabym dokupić jest śpiworek, bo w ziemie się na pewno przyda, ale kosztuje 120 zł, więc nie jest źle:)

Jeśli ktoś ma inny wózek z takimi "warunkami" istnieje proszę o info:)
      • asia_fff Re: Wózek TAKO Extreme 07.07.14, 14:27
        Przeczytałam właśnie, że minusem jest jego waga - nawet 17 kg:(
        • knofenza Re: Wózek TAKO Extreme 09.07.14, 17:47
          Ja również zamierzam kupić ten wózek, niestety nie miałam jeszcze okazji obejrzeć go na żywo, ale czytałam wiele pozytywnych opinii na temat wózków Tako, a ten model wygląda na kombajn złożony z najlepszych rozwiązań zaczerpniętych z innych modeli tego producenta.
          • asia_fff Re: Wózek TAKO Extreme 10.07.14, 23:24
            Lepiej bym tego nie ujęła:)))
            Przed zakupem jednak wolałabym oglądnąć go na żywo - na pewno nie kupię w sklepie stacjonarnym, bo w necie można znaleźć za pieniądze za 2w1 3w1 (tylko adaptery do fotelika trzeba kupić osobno, ale to koszt 75 zł).
            Przed Tako Extreme podobał mi się Tako Jumper Light (bo ma anti shock na przednich kołach), ale Extreme funkcjonalnie bije go o głowę (wentylacja w budce, ciche składnie budki, możliwość regulacji pokrętłem konta nachylenia wkładki w gondoli, sposób przyczepiania moskitiery - dla mnie to bardzo ważne bo mieszkam na wsi i jest pełno komarów). ;)
    • drugikkk22 Re: Wózek TAKO Extreme 10.07.14, 09:42
      dziewczyny, a moze powiecie gdzie kupujucie ubranka dla niemowlaka w Częstochowie? moze macie jakies fajne sprawdzone sklepy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka