syla37 14.07.14, 16:13 Witam :) Potrzebuję sprawdzonych informacji na temat tej szkoły. Najlepiej od rodziców dzieci, tóre się tam kaształcą. Muszę błyskawicznie podjąć decyzję o przeniesieniu córeczki do tej szkoły. Z góry dziękuję za informacje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robcio561 Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 14.07.14, 17:12 Uciekaj jak najdalej od wszelkich szkół prowadzonych przez siostry/ braci. To ludzie pozbawieni instynktu rodzicielskiego, mają gdzieś zdrowie psychiczne Twojego dziecka. Wyhodujesz w ten sposób dziwoląga, który nie odnajdzie się w normalnym świecie, który jest pełen różnych ludzi, z różnych środowisk, o czym dzieci uczęszczające do tego typu szkół nie mają pojęcia. A inną sprawą jest pranie mózgu, które tam przechodzą. Przykład pierwszy z brzegu - afera z HELLO KITTY ( czytaj HELL Kitty). Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 14.07.14, 18:11 Wbij sobie szkoły chrześcijańskie w Częstochowie opinie i poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-nr Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 18.07.14, 21:15 taniarada napisał(a): > Wbij sobie szkoły chrześcijańskie w Częstochowie opinie i poczytaj. Skoro chrześcijańskie to nie katolickie a On o katolicką szkołę pyta Odpowiedz Link Zgłoś
a-lfa Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 14.07.14, 18:29 Ujmę to tak: poziom dość wysoki z uwagi na mundurki brak rewii mody i urody - istotne zwłaszcza w gimnazjum jeśli chodzi o kwestie światopoglądowe - no cóż jest to szkoła katolicka ale nie jest to aż tak bardzo nachalnie wtłaczane i akcentowane. Może wynika to z tego iż dużo tu dzieci prawników, lekarzy itp. którzy nie koniecznie byli by zachwyceni taką sytuacją. Zresztą i nauczyciele w zasadzie w 95% świeccy. Ogólnie można czasem w teoretycznie publicznej świeckiej szkole mieć bardziej nachalne uświadamianie we właściwym kierunku. Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 14.07.14, 19:54 I dzieci nie będą przechodzić gehenny "gender w szkole świeckiej.Gdzie później samodzielnie nie są zdolne odróżnić prawdy od kłamstwa i realizacji swoich marzeń . Odpowiedz Link Zgłoś
a-lfa Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 15.07.14, 07:54 Ja się odnoszę do faktów - bez całkowitych emocji bo jest mi całkowicie obojętne czy ktoś do tej szkoły pośle swe dziecko czy nie. A fakty są jakie są. Dodatkowo liczba chętnych do tej szkoły też o czymś świadczy. A naprawdę chodzą tam dzieci osób dość trzeźwo patrzących na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-nr Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 18.07.14, 21:15 taniarada napisał(a): > I dzieci nie będą przechodzić gehenny "gender w szkole świeckiej.Gdzie później > samodzielnie nie są zdolne odróżnić prawdy od kłamstwa i realizacji swoich marzeń . Siostra Bernadeta je dobrze wykształci . Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 14.07.14, 18:33 syla37 napisał(a): > Witam :) Potrzebuję sprawdzonych informacji na temat tej szkoły. Najlepiej od r > odziców dzieci, tóre się tam kaształcą. Muszę błyskawicznie podjąć decyzję o pr > zeniesieniu córeczki do tej szkoły. Z góry dziękuję za informacje :) Jak najdalej od wszystkiego, co ma skrót św. www.apostazja.pl/jak.html Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 14.07.14, 18:45 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=igcMWypUKlg Odpowiedz Link Zgłoś
kchrzanka Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 14.07.14, 20:56 "optio11", - Ty czubek jesteś ! Co Ci przeszkadzają szkoły katolickie ? Moje doświadczenie : Liceum Katolickie, 5 osób w klasie biologiczno-chemicznej , ??? - Efekt końcowy : dwóch stomatologów i trzech /już po egzaminach / lekarzy specjalistów !!! Polecam każdą szkołę katolicką w Częstochowie ! Nie słyszałam , aby Palikot założył swoje szkoły - walczące z Kościołem Katolickim ,sam studiował na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim !!! W "owym czasie " ja na tę uczelnię dawałam kasę !!!- nie żałuję, wiem , że zawsze znajdzie się Judasz ! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 14.07.14, 21:16 Palikot się skończył i pociągnął za sobą Millera .Udaje antagonistę Tuska w sumie jeden kij dmuchają.Ale przyznaję optio 11 najlepszy ze wsi.Nie mylić WSI .Biedni do świeckich szkół .Bogaci do katolickich.Samo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
kchrzanka Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 14.07.14, 21:31 Nie , nie, - "taniarada", jeśli ktoś może poświęcić tyle czasu , by walczyć z Kościołem Katolickim tu na "gó...anym forum", - to nie można wykluczyć WSI ! - czy z dużej litery WSI / wiemy, o co chodzi ! / , czy też z małej -wioski oczywiście/, mają czas i pieniądze i ....... rozkazy oczywiście ! -za które będą rozliczani ! Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 15.07.14, 08:01 kchrzanka napisał: > "optio11", - Ty czubek jesteś ! > Co Ci przeszkadzają szkoły katolickie ? > > Moje doświadczenie : > Liceum Katolickie, 5 osób w klasie biologiczno-chemicznej , ??? > - Efekt końcowy : dwóch stomatologów i trzech /już po egzaminach / lekarzy spec > jalistów !!! > > Polecam każdą szkołę katolicką w Częstochowie ! > Nie słyszałam , aby Palikot założył swoje szkoły - walczące z Kościołem Katolic > kim ,sam studiował na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim !!! > W "owym czasie " ja na tę uczelnię dawałam kasę !!!- nie żałuję, wiem , że zaws > ze znajdzie się Judasz ! Ośrodek sióstr boromeuszek w Zabrzu wychował prawdziwe bestie www.fakt.pl/siostra-bernadetta-z-zabrza-koszmar-w-zgromadzeniu-siostr-boromeuszek,artykuly,457454,1.html www.apostazja.pl/jak.html Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 15.07.14, 08:44 Zmartwychwstanki, Boromeuszki - jedna zaraza ale..........: Uogólniać też nie należy. Ty " syla" nawiąż kontakt z jakimś dzieciakiem i zapytaj, czy wie coś o Darwinie i Koperniku. I od kogo. Jeśli tylko od rodziców, nie dobrze. Jeśli wspominano o tym w szkole - w porządku. Jeśli słyszało jednak, że to bozia stworzyła świat, - uciekaj daleko. Ja bym nie rydzykował. / Zabrze, - boromeuszki / Po za tym, - jeśli dzieciak średnio inteligentny, da sobie radę wszędzie. Jeśli za się tłumok, nic mu nie da najlepsza szkoła. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Szkoła Podstawowa Sióstr Zmartwychwstanek w I 15.07.14, 09:32 dyziek_o napisał: > Zmartwychwstanki, Boromeuszki - jedna zaraza ale..........: > Uogólniać też nie należy. > Ty " syla" nawiąż kontakt z jakimś dzieciakiem i zapytaj, czy wie coś o Darwini > e i Koperniku. I od kogo. > Jeśli tylko od rodziców, nie dobrze. Jeśli wspominano o tym w szkole - w porząd > ku. Jeśli słyszało jednak, że to bozia stworzyła świat, - uciekaj daleko. > Ja bym nie rydzykował. / Zabrze, - boromeuszki / > Po za tym, - jeśli dzieciak średnio inteligentny, da sobie radę wszędzie. Jeśl > i za się tłumok, nic mu nie da najlepsza szkoła. > Dyzio. Nie ośmieszaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: zaślepiony optio111 15.07.14, 18:15 To co się zdarzyło u boromeuszek w Zabrzu to patologia, do której nie powinno nigdy dojść. Niestety podobne wydarzenia mają miejsce w świeckich palcówkach czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3714161.html bądź czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3776842.html A gdzie i kto kształtował bestię Mariusza T.? I co wg ciebie najlepiej uczyć się samemu w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
vvrotka Re: zaślepiony optio111 17.07.14, 11:20 Czy takie rzeczy dzieją się w świeckich placówkach nie ma nic do rzeczy. To te religijne instytucje powinny świecić przykładem i być idealne, a jest źle. W Irlandii do dziś znajdowane są zwłoki dzieci zakopywane na działkach, jak odpadki. U nas może być podobnie. Ministerstwo Edukacji nie ma możliwości kontroli szkół i przedszkoli, nie mówiąc o sierocińcach. O te dzieci nikt się nie upomina. Jak najdalej od takich instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: zaślepiony optio111 17.07.14, 12:03 Większych bzdur nie czytałem dawno.Czy to nie Wyborcza pisała zazdrością "szkoły katolickie oblegane.Każdy robi co uważa i ile może wydać .Wolny wybór . Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: wrotka 17.07.14, 16:53 Znaczy się wg ciebie skrzywdzone dzieci ze świeckich placówek cierpiały mniej? Jak dla mnie to czarny humor. A może się nie zastanowiłaś co piszesz? Gdzie była kontrola nad placówkami w przytoczonych przeze mnie przypadkach? Pisząc, że oświatowe placówki kościelne nie podlegają kontroli ME i kuratorów oświaty jesteś w błędzie, nadzór pedagogiczny nad wszystkimi placówkami prowadzą w.w jednostki a wynika to z ustawy o systemie oświaty. W ramach tejże ustawy kontroluje się zarówno realizację podstawy programowej jak i przestrzeganie praw dziecka. Dlaczego do 2007r brak było takich kontroli w zakładzie w Zabrzu pozostaje tajemnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: wrotka 17.07.14, 21:43 To są skrajne przypadki .W szkołach świeckich też można mnożyć przypadki zachowań patologicznych .I masę wypadków na boiskach i salach gimnastycznych.Tu głos mógł by zabrać drugi z seniorów Angrusz . Odpowiedz Link Zgłoś
vvrotka Re: wrotka 17.07.14, 21:51 Jeszcze raz powtarzam, to nie jest argument, że w świeckich bywa źle. Czy to jest usprawiedliwienie? To jeśli w rodzinie katolickiej jest przemoc, to możemy to usprawiedliwiać bo w nie wierzących rodzinach też się to zdarza? Tak sobie to tłumaczą katolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: wrotka 17.07.14, 22:16 Czyli o co chodzi bo nie rozumiem?W katolickich rodzinach i w kościołach nie ma zmiłuj.Dla reszty jest usprawiedliwienie. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: wrotka 17.07.14, 22:58 A czy ja kogokolwiek usprawiedliwiam? Wskaż mi to na przykładzie moich poprzednich wpisów. Nie, ja w przeciwieństwie do ciebie i optio11 widzę zło po obu stronach i uważam, że powinno się mu skutecznie przeciwdziałać. Ja pisałem o patologiach, które występują w obu sferach, bo zaślepiony optio zaatakował bezpodstawnie ww szkołę tylko dlatego, że prowadzona jest przez kościół. Wy antyklerykałowie widzicie tylko źdźbło w oku drugiego, to przecież ty w swoim poprzednim poście napisałaś, ... Czy takie rzeczy dzieją się w świeckich placówkach nie ma nic do rzeczy. ... Odpowiedz Link Zgłoś
syla37 Re: wrotka 17.07.14, 23:08 a chciałam tylko poznać opinię o szkole...ludzi, którzy mają na jej temat wiedzę... naiwniak ze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: wrotka 17.07.14, 23:28 50/50.Można było napisać .Dziękuję wszystkim za komentarze i wpisy.Szkoda że nie umiemy rozmawiać tylko się przekrzykiwać na ideologie .Przez neta. Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: wrotka 18.07.14, 07:34 to rzeczywiście nie jest argument, że w katolickich bywa źle. Czy to jest usprawiedliwienie? To jeśli w rodzinie niewierzącej jest przemoc, to możemy to usprawiedliwiać bo w katolickiej to się zdarza? Tak sobie to tłumaczą niewierzący? Widać tak! ..... skoro różne standardy stosują w zależności od statusu szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz_xyz1 Re: wrotka 18.07.14, 19:38 Tyle iż jak widzę dyskusja dość daleko odeszła od meritum sprawy. I ni jak się ma do zadanego pytania. Ja osobiście uważam szkołę za dobrą - to moja prywatna opinia. Ale oczywiście każdy ma prawo do własnej. Odpowiedz Link Zgłoś