Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed schroniskiem na gilowej!

18.10.14, 07:10
Ludzie , przestrzegam was. nigdy za żadne skarby nigdy nie oddawajcie znalezionych psow ani szczeniat do TEGO schroniska. Znalazlam pieknego psa. Byl czysty , zadbany, dobrze odżywiony, byl szczeniakiem. Poniewaz myslalam ,ze pies komus uciekl, oddalam go w dobrej wierze do schroniska, myslac ,ze odnajdzie go wlasciciel. po ok trzech dniach chcialam go adoptowac, gdyz dowiedzialam sie ,ze nikt sie po niego nie zglosil. pani kierownik schroniska kategorycznie odmowila mi adopcji, mowiac ,ze ma ciagle kontrole i procedury na to nie zezwalaja .Stwierdzila ,ze musi przejsc dwu tygodniowa kwarantanne, nastepnie bedzie zaszczepiony i kolejne dwa tyg obserwowany przez lekarzy. gdy powiedzialam ,ze na koszt wlasny udam sie z pieskiem do lekarza i tak mi odmowila wydania go.mowila mi ,ze pies ma cieple pomieszczenie ,jest zadbany i nic mu sie przez ten okres nie stanie. uwierzylam jej. dzis minal miesiac , dzwonilam do schronika ,zeby odebrac pieska jednak pracownik powiedzial mi , ze decyzje o adopcji podejmie pani weterynarz ze schroniska. po dwoch godzinach dowiedzialam sie od tej pani ,ze pies zostal uspiony i nie wie dlaczego, poniewaz nie opiekowala sie tym psem, tylko jakas inna weterynarz. Myslę ,ze oszukano mnie perfidnie i okłamano. Jestem pewna ,że personelowi schroniska nie zalezy na dobru zwierzat, lecz na pieniadzach podatnikow i cieplej posadce.
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Ostrzegam przed schroniskiem na gilowej! 18.10.14, 08:37
      No cóż: - już dawno ktoś stwierdził, że o tym jakie jest społeczeństwo, świadczy jego stosunek do zwierząt. Zwłaszcza tych niechcianych i porzuconych.
      Osobiście dołożył bym do tego kwestie porzucanych i niechcianych dzieci.
      Smaczku takim sytuacjom dodaje fakt, że dzieje się to w kraju, w którym w/g kościoła,
      85% społeczeństwa to katolicy. A przecież w katechiźmie jak byk stoi :
      Miłuj bliźniego swego.............oraz:
      Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe...........!
      Znaczy, dane kościelne można o kant dupy potrzaskać.
      Zasię Tobie Magda radzę na drugi raz psów do tego przybytku nie oddawać.
      I wszystkim innym również.
      Albowiem częstochowskie schronisko zawsze miało nie najlepszą opinię.
      Może to z powodu bliskości klasztoru..............?!
      Dyzio.
      • koyod re: dyziek 18.10.14, 09:47
        Dyziek to ty i twój kolega Pluto, znani antyklerykałowie z tego forum cieszycie się się z choroby, która dopadła kapłana. To wy w innej dyskusji nie godzicie się żeby finansować kopanie studni dla potrzebujących w Afryce. To wam przeszkadzają umęczeni ale szczęśliwi pielgrzymi zdążający do Czarnej Madonny.
        I ty masz jeszcze czelność obwiniać za znieczulicę katolików, tych prawdziwych, których na niedzielnych nabożeństwach jest około 35-40%?
        Twa obłuda nie zna granic.
        • dyziek_o Re: re: dyziek 18.10.14, 13:01
          Miałem nie odpowiadać bo to głos na puszczy ale..........:
          My z Plucińskim nie cieszymy się z choroby kapłona jeno z tego, że choróbsko dopadło szkodnika.
          W końcu stało się to na jego własne życzenie więc o co chodzi?!
          Ad2. - my nie protestujemy przeciw kopaniu studni Murzynom tylko optujemy, by te studnie były kopane
          z funduszy tych, którzy je posiadają. I to w nadmiarze.
          A nie za pieniądze narodu którego nie stać na pomoc własnym obywatelom.
          W dodatku kosztem bezpieczeństwa kraju.
          TY Koyot naucz się rozumieć to co przeczytasz. Ja nie będę żył wiecznie by ci to wyjaśniać.
          Ad3: - nam nie przeszkadzali by pielgrzymi, gdyby obciążenie finansowe miasta za sprzątanie po tych bałaganiarzach oraz za utrzymywanie gotowości służb sanitarnych oraz zabezpieczających ichnie bezpieczeństwo ponosili ci, którzy czerpią zyski z tych ..........pielgrzymów.
          Jeszcze co do kopania studni;
          Ja bym jednak miast na studnie, proponował wydać parę groszy na kondomy dla mieszkańców tej części świata by ograniczyć nieco przyrost naturalny a nadmierny.
          Może się albowiem okazać, że ich tam za duzo a jak się przestaną na potęgę namnażać, być może ilość obecnych studni okaże się wystarczająca.
          Przemyśl to, zanim usiądziesz do klawiatury i znowu głupot napiszesz.
          Dyzio.
          • koyod Re: re: dyziek 18.10.14, 15:43
            Dyziek ot tak zdiagnozował przyczynę choroby biskupa, no wróż nieomalże. Piszesz, że stało się to na jego własne życzenie, a może właśnie przy pomocy takich jak wy. To przecież Pluto pisze, że wesprze pijaka, wszakże pod warunkiem, że daninę od niego otrzymaną przeznaczy na trunek alkoholowy. A na wsparcie głodnych dzieci to mu tych złociszy żal. No i jeszcze przy okazji napiszą koledzy, że rzekomo w katolickich rodzinach przemoc kwitnie pod wpływem alkoholu. To ja się pytam, czy na ten alkohol awanturnik dostał od księdza czy też od antyklerykała?
            Piszesz, że pielgrzymi stanowią obciążenie finansowe dla naszego miasta a od dwóch lat nie jesteś mi w stanie przedstawić wartości tego obciążenia. Ciekaw jestem, czy jest to kwota większa czy też mniejsza od tego co przytuliła lewica w przetargu na obsługę księgową miejskiej hali. Przypomnę, 15 tys/m-c za usługę wartą około 3 tys./m-c. Tu cię kolego nie boli, że znikają pieniądze z naszych podatków? A może przypomnisz mi jak się skończyła sprawa rzekomego naruszania praw pracowniczych w dni wolne od handlu w punktach przyklasztornych, nagłośniona przez medialnego Marka. Ja nie słyszałem aby udowodniono komuś naruszenie tych praw.
            Mało ci jeszcze przykładów waszej obłudy?
            • taniarada Re: re: dyziek 19.10.14, 13:34
              Pomysłów Marka było więcej .Bramki na rogatkach i pobieranie opłat od pielgrzymów.Ale to przerosło SLD-dowców .Straszenie internautów na Facebooku .Itd..Widać ,że duchowo młodzi ,wykształceni nie uciekli daleko od starych partyjniaków z byłej PZPR.Wielka afera za <Kurpiosa wycięcie 13 tys drzew dla specjalnej strefy ekonomicznej .Z której nic nie wyszło.Matyjaszczyk z Baltem pierwsze jak przejęli stery rządzenia to myśleli jak dokopać zakonnikom z Jasnej Góry . A mieli sprawę wyjaśnić .Teraz "Siedem Dni drukuje 101 powodów dlaczego Matyjaszczyk musi odejść.Podpisuję pod tym artykułem obiema rękami i nogami też.
            • dyziek_o Re: re: dyziek 20.10.14, 15:51
              Koyodu!
              Z tobą taka dyskusja jak z głuchoniemym. Nie trzeba być jasnowidzem by stwierdzić przyczynę choroby Głódzia. Jak myslisz: - ksywę "flaszka" to z jakich przyczyn wielebny dostał?!
              Poczytaj trochę innej literatury aniżeli tylko " Gościa Niedzielnego". Nikt inaczej wielebnego nie tytuuje jak Sławek "Flaszka" Głódź. To co?! - od walki z alkoholizmem on ten przydomek otrzymał?!
              Ty kłamczuszku: - Pluto nie pisze, że wesprze pijaka......pisze, że wsparł. Pewnie mu go było szkoda. Miętkie ma serce chłop. O co biega?!
              Nigdzie po za tym w linku Plucińskiego nie ma, że ma przeznaczyć kasę na alkohol a jedynie ma zaspokoić pragnienie. To Tonikiem już nie można? Ty zawsze na kaca klina pijesz?
              O odmowie wsparcia głodujących dzieci też nic nie napisał.
              ".....rzekomo w katolickich rodzinach przemoc kwitnie..........., - a nie?!
              W innych też ale to katolicy uczą się z katechizmu by nie czynić drugiemu.........etc, itd.
              Ateistów czy agnostyków o tym nie informują. Więc skąd mają o tym wiedzieć. Może gdyby w szkołach miast religii / nauki katechizmu / - była etyka..........wtedy można by i do tych brzydali mieć pretensje.
              Ciebie pogięło faktycznie: - to ja mam ci jakieś wyliczenia przedstawiać?!
              A co mnie obchodzi pilnowanie, kto i ile ukradł z budżetu. Wystarczy, że wiem, ile nas kosztują
              imprezy organizowane przez wielebnych. Żyjesz w tym mieście?! - masz jakieś wiadomości o przewałkach?! - nikt ci nie broni by zgłosić to, gdzie należy.
              Mnie wystarczy, że pilnuję i patrzę na łapy jednym. A w tym akurat przypadku to kościół.
              Bo ich nie lubię! - starczy?!
              Naruszanie praw pracowniczych w punktach handlu pod/przy klasztornego..........:
              Akurat ten problem mi wisi i powiewa.
              Uważam, że jak ktoś ma ochotę być wykorzystywany i zasuwać w niedzielę i święta miast leżeć nad wodą lub pod lipą i smolić piwo........jego sprawa.
              Ale już świństwem są próby zakazu tej działalności przez świątobliwych mężów przez duże placówki handlowe gdy handel pod ich egidą ma się coraz lepiej.
              Dyzio.

p.s
              Wystarczy ci przykładów waszej, znaczy katolickiej obłudy?!
              • dyziek_o Re: re: dyziek 20.10.14, 15:54
                Sorki: - temat jest/ miał być o zwierzaczkach.
                Ale to "koyod" zaczął mnie wkur.........!
                Dyzio.
              • koyod Re: re: dyziek 20.10.14, 17:09
                @ dyziek
                ... Wystarczy, że wiem ile nas kosztują imprezy organizowane przez wielebnych. ..
                To może wreszcie podasz tę magiczną, wyimaginowaną kwotę. Ty, optio11, pluto37, włodzimierz i medialny Marek ciągle krzyczycie, że nie stać miasta na pokrywanie wydatków za pielgrzymów.
                Skąd to wiecie jeżeli nie jesteście w stanie przestawić żadnych wyliczeń?
                Piszesz, że powiewa ci problem łamania praw pracowniczych zgłoszony przez twego guru. No to mi dopiero nowina, no ale co masz napisać jak znowu nie macie dowodów. Działacie towarzysze wg starej zasady, obrzucić błotem a zawsze coś się przylepi.
                Wg ciebie nie trzeba być jasnowidzem aby stwierdzić przyczynę choroby. No to gościu pojechałeś po bandzie. Właśnie skończyłem czytać biografię prof. Religi, on jak dowiedział się o swoim guzie w płucach to też był przekonany, że to guz związany z paleniem a okazało się, że to był nowotwór dotykający zarówno palaczy jak i tych co nie palą. Jesteś w stanie wyciągnąć z tego jakiś wniosek? Chyba nie bardzo, skoro uważasz iż trzeba się wyedukować aby wiedzieć czy wyrządza się komuś krzywdę czy też nie.
                No i jak już ostygniesz z tych nerw co ci zafundowałem moim poprzednim wpisem to napisz jeszcze coś na temat tego handlu prowadzonego przez świątobliwych, że niby prowadzą jakieś duże placówki, których zakaz dotyczących dużych placówek nie będzie dotyczył?
                A co do przykładów katolickiej obłudy to w twoim poście ich nie dostrzegłem. Natomiast napiszę ci, że dostrzegam tę obłudę w życiu naszym codziennym i na forum tym wielokrotnie ją też krytykowałem.
                A jeżeli znów się zdenerwujesz to zaparz sobie meliski, no i nie zapomnij wypić.
                pozdrawiam
    • anulkaa7 Re: Ostrzegam przed schroniskiem na gilowej! 19.10.14, 11:38
      Uważam że po prostu o całej sprawie powinnaś powiadomić policję i zaraz potem media, to zwykłe łajdactwo i oszustwo, czas się tym zająć, już było głośno o tym co się wyrabia w częstochowskim schronie i nic...sprawa zamieciona pod dywanik...
      • expertum-credere-potes Re: Ostrzegam przed schroniskiem na gilowej! 20.10.14, 18:59
        Po pierwsze zwierzęcia nie można adoptować, co najwyżej przygarnąć, udomowić albo pozbawić wolności przez uwiązanie na smyczy albo łańcuchu.

Po drugie w porównaniu z latami 80tymi przynajmniej na 1000-leciu bezpańskich psów jakoś nie widać, może to mentalność ludzi się zmieniła (są tacy co zawsze muszą mieć jakieś zwierze, do tej pory na Rakowie są bloki w któ?ych można było chodować drobny inwentarz, teraz to raczej pasjonaci gołębi).... To raczej problem w tym że emeryci samotni, nie mają z kim słowa zamienić, to dawaj za chleb i do gołębi..

Jeśli chodzi o problem dziewcząt zakochanych w słodziutkich psiakach, kotkach, konikach itp. Zawsze to łatwiej zdominować zwierze niż faceta. A jakby tak się w końcu dziewczęta z liceów i gimnazjów wybrały na łowy i w końcu zaczęły chodzić na randki? Zamiast przygarniać psa - - udomowić faceta? Założyć stad(ł)o z osobnikiem ze swopjego gatunku i optoczyć opieką swoje własne dzieci?

Osobnikowi ukrywającemu się pod pseudonimem dyziek udzielam publicznej nagany za antykatolickie wypowiedzi powyżej.
        • dyziek_o Re: Ostrzegam przed schroniskiem na gilowej! 21.10.14, 09:14
          I tu was mam!
          No bo gdzie pisze, że za prokatolickie wypowiedzi należy się medal a za antykatolickie, - nagana?!
          Ktoś udowodnił, że katolik jest lepszy od niekatolika?!
          A jeśli tak, - jaką miarką żeście to mierzyli?
          Cośik mi si zdaje, że wylazło szydło.............znaczy, - mentalność Kalego w całej okazałości.
          Co nasze, to dobre każde inne stanowisko, - be!
          A gdzie demokracja?! ...............katoliku?!
          Dyzio.
          • taniarada Re: Ostrzegam przed schroniskiem na gilowej! 21.10.14, 10:02
            Nie ma różnicy kto jest lepszy ,bo ateizm to też religia .Jest różnica w poglądach i wypowiedziach .Choćby na tym forum .Gdzie ciągle ktoś z ateistów dowartościowuje się na katolikach .Obrażających ich i wklejając swoje wypociny.Zauważyłeś to dyzma ?
            • koyod Re: Ostrzegam przed schroniskiem na gilowej! 21.10.14, 20:53
              Dyzio nie zauważy, on ma klapki na oczach i rozpowszechnia teksty ze zdartej płyty rodem z okresu świetności Ruchu Palikota. Biedaczyna Dyziek przez te klapki nawet nie zauważył, że teraz jego liderzy wstydzą się przyznać kto był ich autorem i że obecnie nawet w resztkach Twojego Ruchu teksty te są zdecydowanie passe.
              Niezłomny częstochowski antyklerykał wraz z towarzyszami plutem, optiem udają, że tropią i piętnują zło. Ale biedaki nie są w stanie nigdy dostrzec i skrytykować tego zła, które wywodzi się z ich gniazda.
              A wielka szkoda.
    • helikaon29 Re: Ostrzegam przed schroniskiem na gilowej! 20.10.14, 18:57
      Nie przekonuje mnie to jakoś. Braliśmy psa ze schroniska do firmy. Jest rewelacyjny! Dobrze odżywiony, zadbany, przyjazny. Oni tam dbają o zwierzęta. www.youtube.com/watch?v=bui6JxlRffA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka