Dodaj do ulubionych

Horror w Kiedrzynie

12.11.14, 13:16
Kiedrzyn jest terroryzowany przez szaleńca, który na motocyklu na ul. Kisielewskiego, Sejmowej i Ludowej przyspiesza nawet do 130 km/h, gdy odbywa się normalny ruch samochodowy, motocyklowy, rowerowy i pieszy na poboczach. Tylko patrzeć jak stanie się jemu i komuś innemu coś bardzo strasznego.
Poza tym jego motocykl tak wyje, że słychać go z odległości 1,5 km.
Chyba - ten, najprawdopodobniej, młody człowiek wymaga wskazania miejsca, gdzie to może robić – np. na torze w Wyrazowie, a nie na drodze publicznej.
To o czym piszę jest groźnie i nie do dalszego tolerowania.
W Częstochowie są stosowne służby, które powinny zająć się pilnie tą sprawą i uwolnić Kiedrzyn od szaleńca!
Obserwuj wątek
    • n-jurek Re: Horror w Kiedrzynie 12.11.14, 14:32
      a dzwoniłeś na policję ? Lepiej biadolić pół anonimowo na forum. Ogarnij się.
      • dyziek_o Re: Horror w Kiedrzynie 12.11.14, 20:25
        No pacz Pan! - "nurek" w try-miga znalazł rozwiązanie.........?!
        A nie zapytałeś, czy aby gościu nie dzwonił?

Do "liberatora:
        Te durnie są w zasadzie bezkarne.
        Problem wygląda tak:
        Aby takiego kretyna złapać, należy ruszyć w pościg.
        Co jest równoznaczne z ryzykiem utraty zdrowia a nawet życia przez ścigającego.
        W tym wypadku rozumiemy, że musi to być policjant. Tymczasem, nikt o zdrowych zmysłach tego nie zaryzykuje. Bo ma na utrzymaniu żonę i dzieci. A nawet, jesli by się taki naiwniak znalazł, to w razie nie daj bóbr, coś by się durniowi /temu ściganemu / stało wina będzie leżała po stronie policjanta.
        Niestety, takie mamy poje...ne prawo.
        Oczywiście, nie ma problemu ze złapaniem takiego idioty. Wystarczy kolczatka albo dwa radiowozy w poprzek drogi i ..........problem rozwiązany. Nawet ze wszystkimi pozytywami tego przypadku / kupa części zamiennych w postaci organów dla oczekujących na przeszczepy / - ale tu znowu problem z odpowiedzialnością ze strony policji w obliczu " prawa"!
        Nie zapominaj ponadto, że ten dureń może mieć przypadkiem tatusia wysoko postawionego.
        Skoro więc już znasz realia, zastanów się nad innymi, skutecznymi metodami zapobieżenia tekim ekscesom.
        Ja widziałem kiedyś taki film gdzie wystarczył kawałek linki pomiędzy drzewami........!
        Tyle, że to karalne.
        Dyzio.

p.s
        Trza gnoja zakablować. Znaczy, wyczaić gdzie mieszka, spisać nr.rejestracyjny a później fotka w trakcie "ewolucji" i po ptokach. Albo czekać, aż kogoś zabije.
        • liberator45 Re: Horror w Kiedrzynie 13.11.14, 10:59
          Akuratnie tym wpisem dokonałem bezpiecznego zgłoszenia, bo policja czyta forum.
          Chciałem spisać numery rejestracyjne, ale przy takich prędkościach jest to niemożliwe, a przy mnie się jakoś nie zatrzymał. Grzywna 5 tys. zł, zabranie prawa jazdy lub ew. areszt - to tylko niektóre z całej palety narzędzi prawnych.
          Ja wierzę w możliwości policji i sądów, przy wszystkich problemach.
          • dyziek_o Re: Horror w Kiedrzynie 14.11.14, 07:29
            Oczywiście, że policja czyta forum.
            Spróbuj " obrazić" uczucia katolika.
            Zaraz będziesz miał do czynienia z waaadzą.
            Problemem jest to, czy będzie im się chcieć.
            Z powodów o których napisałem wyżej.
            Dyzio.
            • lysy.liberal Re: Horror w Kiedrzynie 14.11.14, 08:39
              Hahahaha.
              Paradne. Całe wydziały w policji pracowicie i czujnie monitorują internety wyłapując różnych dyźków, co to im się coś wymsknie czasami przeciw katolikom.
              Czujesz się osaczony? Miewasz najścia?
              hahaha
            • looooooook Re: Horror w Kiedrzynie 31.05.15, 22:46
              Dyziek zajebiste filmy oglądasz.... Linka to jest najbardziej debilny pomysł na jaki można wpaść, rowerzysta jadący szybko na "góralu" po lesie też sie na taką linkę może złapać.
    • maciejkrz85 Re: Horror w Kiedrzynie 30.05.15, 17:56
      Minęło pół roku od utworzenia tego tematu, a ten szajbus dalej śmiga po Kiedrzynie... Szczerze mówiąc, to mam nadzieję, że jak się gdzieś rozbije, to nie narobi nikomu krzywdy... no i nie uszkodzi sobie zbytnio organów wewnętrznych (może komuś będą bardziej potrzebne). A przechodząc do meritum mojej wypowiedzi, to policja mu chyba dużo nie zrobi, bo:
      -jego rejestracja jest tak powyginana, że nie ma opcji, żeby zobaczyć numery,
      -chyba się im nie chce nawet go ścigać... często w tym rejonie stoją patrole, np. koło marketu Karina, albo tuż na początku terenu zabudowanego (jadąc na Lubojnę).
      • dyziek_o Re: Horror w Kiedrzynie 30.05.15, 18:22
        No przecież o tym cały czas piszę.
        Tyle, że np. taki "liberał" - nie dość, że łysy to jeszcze głupi i
        niewiele z tego rozumie.
        Ale nie traćmy nadzieji, - czytać już umie
        Może zacznie pojmować...........
        Dyzio.
        • liberator45 Re: Horror w Kiedrzynie 31.05.15, 11:44
          Ten horror przeżywamy ponownie kilka razy dziennie, od początku wiosny. Tam przechodzą codziennie moje i moich sąsiadów dzieci w drodze do szkoły i z powrotem. Jesteśmy pełni najgorszych obaw i bezsilni. Policja tę sprawę ignoruje pomimo tego, że złapanie tego osobnika (jednego albo dwóch) nie stanowi wielkiego wyzwania operacyjnego. Jest proste i łatwe - tylko trzeba chcieć. Próbowałem odczytać numery rejestracyjne, ale są podgięte w oczywistym celu uniemożliwienia ich odczytania. Policjo - czy ktoś musi zostać zabity, abyście zechcieli łaskawie zająć się tak groźną sprawą?. To możecie załatwić tylko wy! Za to wam płacimy z naszych podatków. Weźcie się do roboty i czyńcie waszą należność!
          • koyod Re: Horror w Kiedrzynie 31.05.15, 13:38
            Przesłałem link tej dyskusji na adres wydziału ruchu drogowego naszej komendy. Uważam, że osoby które zaobserwowały wykroczenia tego motocyklisty bądź tych motocyklistów mogłyby przesłać pod adres ruch-drogowy@czestochowa.slaska.policja.gov.pl dodatkowe informacje, typu jakie są to motory, w jakich godzinach najczęściej się poruszają i na jakich ulicach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka