Dodaj do ulubionych

Równość wobec Prawa.......

14.11.14, 07:55

A A A
- To sobie dziecko dojedzie. Z Północy na Ogrodową - usłyszeli rodzice 11-latka, gdy zażądali lekcji etyki a nie religii. Mówią: Skandal i chyba żart.

A tymczasem to nie żaden żart.
Tym czasem Ustawa Zasadnicza, popularnie zwana Konstytucją twierdzi, że w
Polsce obowiązuje rozdział kościoła od Państwa.
Czego jaskrawym dowodem jest powyższa sytuacja.
W każdej publicznej szkole obowiązkowo zatrudniony jest klecha do nauczania bredni.
W dodatku za nasze pieniądze. Ale już na naukę etyki kasy niet.
Jeśli natomiast z jakichś powodów rodzic nie ma zamiaru pozwolić na wciskanie ciemnoty do głowy swych latorośli, spotyka się z takimi problemami.
Tak się zastanawiam:
Czy aby przypadkiem dyrektor w/w szkoły, - to właściwy człowiek na tym stanowisku ?
Czy aby przypadkiem takie stanowisko Pana Dyrechtora - nie kwalifikuje się czasami pod zarzut prokuratorski o nieprzestrzeganie Konstytucji ?
I przede wszystkim: - jak się mają do tej sytuacji wrzaski wielebnych szamanów
że rząd polski walczy z kościołem, religią i z samym panem bogiem w szczególności.
Coś mi się widzi, że nazwę kraju należy zmienić.
Np. na Katotaliban.
Pozdrawiam cieplutko,
Dyzio.

p.s
I oczywiście godło z orła na dwa skrzyżowane patyki.
Tu jednak miał bym wątpliwości.
Jako że zarówno krzyż ale i np. krzesło elektryczne symbolami okrucieństwa są.
Obserwuj wątek
    • lysy.liberal Re: Równość wobec Prawa....... 14.11.14, 08:21
      Dyziek nie pij tyle, bo ci wątroba puchnie i strzelasz żółcią.
      Cytujesz coś, to podrzucaj linka.
      • storima Re: Równość wobec Prawa....... 14.11.14, 11:14
        lysy.liberal napisał:
        > Dyziek
        > Cytujesz coś, to podrzucaj linka.

No powinien podrzuc zrodlo.
        Pewnie zapomnial.
        Zdarza sie :
        czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16964960,Na_lekcje_etyki_11_letni_uczen_musi_jechac_tramwajem.html
    • piesc_boga Re: Równość wobec Prawa....... 14.11.14, 08:53
      Dyźku, to zgodne z prawem jest. Chcesz etyki czy innej religii to musisz dojeżdżać. Dziecku krzywdę robisz, zamiast z klasą grzecznie na religii w swojej szkole siedzieć to okrutni rodzice chcą dzieciom stres fundować.
      Nie chce mi się szukać odpowiednich przepisów,ale w skrócie to wygląda tak że szkoła ma obowiązek organizacji nawet dla jednego ucznia ale może to zrobić w ośrodkach pozaszkolnych. W momencie jak oburzeni rodzice powołując się na ustawęo organizacji lekcji religii w przedszkolach w godzinach programowych szybko powstała interpretacja S.A. tego zapisu powodując jego nieważność. Zauważ że ustawy nie na rękę kościołowi katolickiemu w Polsce poprzeplatane są słowami ,''powinno" ''zaleca się" czy ''w miarę możliwośći "

Na szczęście są prywatne szkoły gdzie masz na to wpływ. Ale co zrobią rodzice których na nie stać? Pozostaje im się tylko modlić i to w wyznaczonym miejscu tak dla dobra dziecka.
      • qq.44 Re: Równość wobec Prawa....... 14.11.14, 09:14
        "> Nie chce mi się szukać odpowiednich przepisów,ale w skrócie to wygląda tak że s
        > zkoła ma obowiązek organizacji nawet dla jednego ucznia ale może to zrobić w oś
        > rodkach pozaszkolnych."

No to lepiej poszukać tych przepisów ! Szkoła ma obowiązek zorganizowania zajęć w " ośrodkach pozaszkolnych " - to się nazywa "grupa międzyszkolna " dla minimum 3 uczniów po wcześniejszej deklaracji rodziców bądź uczniów ( którzy ukończyli 18 lat ) !
      • qq.44 przepraszam piesc_boga 14.11.14, 09:20
        O i od razu przepraszam bo faktycznie od 1 września tego roku zmieniono już ten przepis i masz rację !!
        Przeoczyłem !
        • piesc_boga Re: przepraszam piesc_boga 14.11.14, 10:25
          dodać należało by jeszcze że grupy międzyszkolne mogą być złożone z uczniów różnych wiekowo klas. Także dla dziecka wypas emocjonalny po raz kolejny. Na całe szczęście nie ma obowiązku uczestnictwa w takich zajęciach.
          Myślę że Unia Europejska wcześniej czy później zrobi porządek z taką krypto dyskryminacją wyznaniową w tym biednym kraju.
    • taniarada Re: Równość wobec Prawa....... 14.11.14, 16:28
      Jeśli Wyborcza napisała to trzeba wierzyć.I link się znajdzie.I obrońcy praw człowieka gnębionego przez wyznania katolickie.Obłuda i zakłamanie .Na lekcje tenisa na drugi koniec miasta dziecko się podrzuci .Na basen też.I tysiące innych.Na lekcje etyki za ciężko .Wracając do Wyborczej piszą ,że prezydent Matyjaszczyk to średniak .To zakłamanie i pisanie nie prawdy .To nie średniak tylko liga gimnazjalna.Do orlików za wysoko.Myślę ,że mu częstochowianie podziękują .Bo jego wygrana to druga połowa tego miasta wyjedzie.
      • kolter Lubie takie durnoty czytać :)) 24.12.14, 12:13
        taniarada napisał(a):

>I obrońcy praw człowieka gnębionego przez wyznania katolickie.Obłuda i zakłamanie .Na lekcje tenisa na drugi koniec miasta dziecko się podrzuci .Na basen też.I tysiące innych.Na lekcje etyki za ciężko

No to wygnać to cale towarzystwo w sukienkach ze szkoły i nie będzie problemu
    • koyod re: równość wobec prawa 14.11.14, 16:44
      Dyźku obłudniku i chamie, co pewien czas twierdzisz bezpodstawnie, że z wiarą nie walczysz a w swoim poście piszesz obraźliwie o symbolu mojej wiary ".. dwa skrzyżowane patyki ..."
      Elementarny brak wychowania wyniosłeś z domu czy wypaczyli cię dopiero w ZSMP?
      Uważasz, że organizowanie zajęć dla jednej osoby ma sens ekonomiczny?
      Jak dla mnie nie, ale chętnie wzorem końca lat osiemdziesiątych widziałbym prócz lekcji religii również obowiązkowe lekcje etyki/religioznawstwa. Myślę, że przy skorygowaniu rozbudowanej siatki godzin dydaktycznych dla przedmiotu religia nie byłoby problemu z finansowaniem tych drugich.
      • taniarada Re: re: równość wobec prawa 14.11.14, 17:14
        Po co kalkulować i wyliczyć .Wystarczy napisać ,wkleić i opluć.Ot co .Cały morał . Najgorsze jest jednak to, że żyjemy w jakimś PO(laczko)landzie - PeeRelu jakimś. Że splatformatolone, poskomunistyczne media - okupowane są przez "resortowe bękarty"
      • storima Re: re: równość wobec prawa 14.11.14, 19:19
        koyod napisał:

> Dyźku obłudniku i chamie,

Tez mi sie niepodoba okreslenie ktorego Dyzio uzyl, bo faktem jest ze sie wielokrotnie tu zarzekal ze nic nie ma przeciw religii samej w sobie, ale przeciw naduzyciom, nagminnym zreszta w polsce na jej podlozu.
        Druga rzecz to to ze mamy wolnosc wypowiedzi, i choc wydawac sie moze niefortunna to
        mamy prawo nieskrepowanie sie wypowiadac, bo w koncu rowniez krzyz to logicznie sa dwa skrzyzowane elementy.

Ale co najciekawsze we wpisie Koyod to to ze ow forumowicz zmieszal i Dyzka chamsko z blotem, tylko dlatego ze Koyod nie pojal ze Dyziek podal fakty, ale nie zamiescil odnosnikow na temat odarowywanie Kosciola czestochowskimi gruntami miejskimi.

No chyba ze Koyod przeprosil forumowiczow, ale umknelo to mojej uwadze...
        • taniarada Re: re: równość wobec prawa 14.11.14, 20:13
          storima napisał:Ile razy niedrogi będziesz oceniał ludzi i zgłaszał swoje wątpliwości wedle uznanej sprawy.Czyli dyzio zwany dyzmą jest trochę niedobry ,a koyod obłudnik .A taniarada troll .Jeszcze nie dawno węszyłeś ,że koyod to nie koyod .Tylko nuda.Teraz sam już nie wiesz.Mogę ci trochę zdradzić .A może koyod to kobieta???.Życzę powodzenia i udawania dobrotliwego i niezależnego.W temacie kościół i PIS.
          • storima Re: re: równość wobec prawa 14.11.14, 20:27
            taniarada napisał(a):
            >będziesz oceniał ludzi i zgłaszał swoje wątpl
            > iwości wedle uznanej sprawy

Jedni oceniaja sie sami inni
            belkocza
            takie zycie i wolnosc
            osmieszania sie
      • kolter Re: re: równość wobec prawa 24.12.14, 12:20
        koyod napisał:

> Dyźku obłudniku i chamie, co pewien czas twierdzisz bezpodstawnie, że z wiarą n
        > ie walczysz a w swoim poście piszesz obraźliwie o symbolu mojej wiary ".. dwa
        > skrzyżowane patyki ..."

To ja dodam ze te dwa patyki skrzyżowane wieki przed Jezusem były symbolem płodności cipeczką i fiucikiem :))

> Elementarny brak wychowania wyniosłeś z domu czy wypaczyli cię dopiero w ZSMP?

No a powiedz czy w XXI nadal wam pleban wmawia z ambony ze ateizm = lewicowość. powiedz mu ze jest kretynem bo np ja zdeklarowany antyklerykał i ateista w ostaniach wyborach na kandydata PIS głosowałem . To też pokłosie ZSMP ?

> Uważasz, że organizowanie zajęć dla jednej osoby ma sens ekonomiczny?

Wniosek jeden nieobowiązkowe lekcje wywalić w imię sprawiedliwości .

> Jak dla mnie nie, ale chętnie wzorem końca lat osiemdziesiątych widziałbym prócz lekcji religii również obowiązkowe lekcje etyki/religioznawstwa.

Na ale masz na myśli lata 80 XIX bo w XX wieku takich lekcji religii w szkole nie było.

Myślę, że przy skorygowaniu rozbudowanej siatki godzin dydaktycznych dla przedmiotu religia
        > nie byłoby problemu z finansowaniem tych drugich.

No pewno niech każdy katolik co miesiąc z 10 zł na specjalne konto wpłaci(nie daj bóg na konto kościoła ,bo biskupi ukradną )to i na opłaty dla pasożytów nie zabraknie i w końcu po 20 latach ta swoją świątynie dokończycie
    • xyz_xyz1 Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 09:08
      W demokracji jest tak iż decyduje większość i pod większość ustala się też w szkole siatkę godzin. Skoro na etykę jest chętna tylko jedna osoba trudno dla nie j organizować lekcje czy zatrudniać nauczyciela. Jeśli w całej Cz-wie jest tych osób b. niewiele to organizuje się ten przedmiot w wybranym miejscu. A że akurat w szkołach w dz. północ nie to niestety pech zainteresowanej osoby. Niestety prawda jest taka iż etyka nie jest nauczaniem indywidualnym i nie da się jej zorganizować dla jednej jedynej osoby ze szkoły. Tak samo jest z egzaminem maturalnym z jakiegoś b. nietypowego przedmiotu tez organizuje się taki egzamin w jednym określonym miejscu i tam zainteresowane osoby są zmuszone dotrzeć. Nie da się niestety inaczej nie potęgując bardzo bardzo wysoko kosztów.
      • dyziek_o Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 11:06
        Logiczne wyjaśnienie ale:
        Osobiście uważam że:
        Etyka jest bardzo ważną sprawą w dzisiejszym czasie i powinna być w związku z tym - przedmiotem OBOWIĄZKOWYM.
        Nietrafionym jest również porównanie/argument o egzaminach maturalnych.
        Na egzamin maturalny idzie/jedzie się raz w życiu, w szczególnych przypadkach dwa razy.
        Po za tym, maturzysta to dorosły człowiek a 11-letnie dziecko ......chyba znak równości nietrafiony?!
        Nie zbyt trafnym jest również argument o kosztach za naukę.
        Mogę podać parę przykładów, gdzie można kasę na te "głupoty" znaleźć.
        Oszczędzanie na szkolnictwie, a na nauce naszych milusińskich w szczególności nie jest najlepszym ze sposobów na rozwój społeczeństwa. Co historia ludzkości dawno udowodniła a zwalczanie jej przez
        kościół / astronomia, medycyna etc,etc. / - jedynie potwierdza.
        Demokracja jest wprawdzie najlepszym z ustrojów - proszę szanownego kolegi, - ale kończy się tam,
        gdzie zaczyna się krzywda drugiego człowieka!
        Po za tym, gdyby przyjąć, że większość ma zawsze rację, musieli byśmy żreć gó....
        No bo miliardy much twierdzą, że gó... najlepsze.
        Pozdrawiam cieplutko,
        Dyzio.
        • xyz_xyz1 Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 13:34
          Być może powinna - aktualnie nie jest. I do momentu do którego tak się nie stanie nie widzę innej możliwości zorganizowania z niej zajęć dla osoby która życzy sobie etykę a nie religię jeśli jest ona jedna na cała szkołę. Wybacz ale nawet w bardzo bogatym państwie nie ma możliwości aby dla jednej jedynej osoby w szkole zorganizować zajęcia z konkretnego przedmiotu. Bo kto za to zapłaci?
          To nie zajęcia z nauczania indywidualnego. Zresztą jak zapewnić takiemu nauczycielowi pensum?
          Wobec tego aktualnie nie ma innej możliwości jak zorganizowanie takich zajęć w jakimś innym miejscu dla większej grupy. A dowóz do tego konkretnego miejsca niestety musi spaść na rodziców lub opiekunów bo trudno zwalniać nauczyciela aby specjalnie w ramach etatu jechał z jednym dzieckiem. To też nie realne bo nie ma możliwości zapłacenia za takie wyjście.
          Przykro mi ale takie są niestety konsekwencje bycia outsiderem. Niestety jednostka odstająca w ten czy inny sposób od ogółu zawsze będzie miała trudniej. Bo wszystko dopasowuje się pod ogół (większość) a nie tych co stanowią margines. Być może to w jakimś stopniu niesprawiedliwe i krzywdzące ale niestety nie wymyślono innego lepszego rozwiązania. Zresztą demokracja to rządy tych co mają większość (wybranych przez większość).
          • 1ot Re: Równość wobec Prawa....... 16.11.14, 21:27
            Ależ wymyślono lepsze rozwiązanie - funkcjonowało całymi latami. Religia poza szkołą nikogo nie krzywdziła.
            • xyz_xyz1 Re: Równość wobec Prawa....... 18.11.14, 05:46
              Zapewne mało to swoje zalety jak i wady. Nie mniej aktualnie religia jest w szkołach i nie zanosi się na zmianę tej sytuacji. Wobec tego trzeba odnosić się do sytuacji takiej jaka ona jest.
            • kolter Re: Równość wobec Prawa....... 24.12.14, 20:56
              1ot napisała:

> Ależ wymyślono lepsze rozwiązanie - funkcjonowało całymi latami. Religia poza szkołą nikogo nie krzywdziła.

Jak to nie ? latami kler nie mógł za to czerpać profitów finansowych
        • xyz_xyz1 Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 13:40
          To jest tak samo jak z dodatkowym - nietypowym językiem. Dam przykład syn moich znajomych miał w szkole hiszpański. Po przeprowadzce w inne miejsce w nowej szkole nie było tego języka i nie znaleźli się chętni na ten język. I niestety trzeba był opłacić lekcje nawet z własnej kiesy po za godzinami w szkole. I idąc tropem etyki szkołą powinna zatrudnić w takim przypadku nauczyciela j. hiszpańskiego dla jednej osoby. Realne? Nie. I z etyką jest tak samo. Nawet lepiej bo te zajęcia są możliwe i bezpłatne tyle iż w ściśle konkretnym miejscu.
      • taniarada Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 11:52
        xyz_xyz1 napisał:Wytłumaczyłeś kolego logicznie i "łopatologicznie.Ale rozmowa się kończy na zużytych pampersach .Co by nie było to wina kościoła i systemu wartości ,które trzeba niszczyć.Każdy sposób dozwolony .W tym temacie nie przeszkadza demokracja i Unia Europejska .<Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w odzieniu owczym, wewnątrz zaś są wilkami drapieżnymi! Po ich owocach poznacie ich. Czyż zbierają winogrona z cierni albo z ostu figi?> Czy "Nowy Testament nie jest cudowny.I jaki aktualny.
        • dyziek_o Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 12:15
          Na litość boską!
          Może to ktoś przetłumaczyć?!
          Dyzio.
          • storima Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 12:30
            dyziek_o napisał:

> Na litość boską!
            > Może to ktoś przetłumaczyć?!
            > Dyzio.

Tylko ta osoba
            której czas przepływa przez palce.
            • dyziek_o Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 13:54
              No co Ty!
              Przecież nawet Prezydęta Wałęnse tłumaczono!!!
          • piesc_boga Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 15:21
            Kolego po co Ci to?
            kiedyś tak moją wypowiedź zmanipulował że własne posty musiałem czytać żeby zrozumieć. Ale nie pomogło i odnieść się nie mogłem. To taki bełkotliwy nielogiczny freestyle
            • taniarada Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 18:15
              Jakość twojej wypowiedzi kolego "Piącha i jakość cię nie widać postach w obronie dzieci niepełnosprawnych .krzywdzie ludzkiej .Oszustwach ,malwersacjach ,biedzie.Czyli dzień codzienny w Polsce .I to nas różni.Za to cię widać w postach dyzmy zaciekłego antyklerykała .Który w pocie i znoju pracuje ,by kościół katolicki nie spoczął na laurach dnia codziennego.I był bardziej ludzki dla ateistów.Jak to mówią, niedaleko pada jabłko od jabłoni.Sam pisałeś ,że mieszkasz blisko Krzysia .Nuda by była ,jakby wy towarzysze ciągle poklepywali się po plecach .I wmawiali ludziom ,że jest biało .Kto zrobił maturę ,niech podnosi rękę w górę .Tylko ci co nie byli w czerwonym krawacie.
              • piesc_boga Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 19:06
                "Piącha i jakość cię nie widać postach w obroni
                > e dzieci niepełnosprawnych .krzywdzie ludzkiej

Jak mam bronić te biedne dzieci których rodzice czy to z własnej woli czy z woli ustawodawcy skazali na taki los? Pomijam niepełnosprawność nabytą i niemożliwą do stwierdzenia przed urodzeniem.
                Ja nie mam nic przeciwko żadnemu wyznaniu do momentu jak nie będą mi narzucać swoich ,,wartości".
                Z biedy można wyjść!
                Koło Matyjaszczyka nie mieszkam bo się wyprowadził. I kolejny raz mi coś imputujesz.

Jaz wolę zwierzęta inne niż człowiek bo one nie zadają cierpienia bez konieczności.
                "wy towarzysze" ja nie Rosjanin, ja Europejczyk z polskim obywatelstwem :) jestem
                • taniarada Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 19:39
                  piesc_boga napisał:

> "Piącha i jakość cię nie widać postach w obroni
                  > > e dzieci niepełnosprawnych .krzywdzie ludzkiej
                  >
                  > Jak mam bronić te biedne dzieci których rodzice czy to z własnej woli czy z wol
                  > i ustawodawcy skazali na taki los? Pomijam niepełnosprawność nabytą i niemożliw
                  > ą do stwierdzenia przed urodzeniem.
                  > Ja nie mam nic przeciwko żadnemu wyznaniu do momentu jak nie będą mi narzucać s
                  > woich ,,wartości".
                  > Z biedy można wyjść!
                  > Koło Matyjaszczyka nie mieszkam bo się wyprowadził. I kolejny raz mi coś imputu
                  > jesz.
                  >
                  > Jaz wolę zwierzęta inne niż człowiek bo one nie zadają cierpienia bez konieczno
                  > ści.
                  > "wy towarzysze" ja nie Rosjanin, ja Europejczyk z polskim obywatelstwem :) jest
                  > em
                  Ty to samo jak dyziek ,psy, a reszta mu wali/Sorry .Za język .Rodzice skazali za los???. Może takie grosze na tych biedaków .Tyle można wybrać .Jest tego na kopy.Oczywiście zwracam honor.Chamski nawyk .
                  • piesc_boga Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 20:44
                    Rodzice skazali z
                    > a los???
                    Los wykluczyłem oraz niemożność stwierdzenia wad płodu aby dokonać aborcji. Łozumisz?
                    Chlopie poproś kogoś aby ci wytłumaczył posty na które odpowiadasz bo z każdym jednym masz kłopoty i bzdury piszesz.
                    I całkowicie mnie nie dziwi że na stare lata u Niemca musisz robić. Z takim talentem to do polityki, do PiS-u.

Za pisownię a nie za język przepraszaj. Swoją polonistkę!
                    Jakość twoich wypowiedzi...... w każdym bądź razie jakoś ciężko się to czyta.
                    Niech ci się wiedzie jak najlepiej.
                    Ja twoich postów nie będę komentował i tego samego oczekuję. Sensu nie ma, a nerwy musimy oszczędzać
                    • storima Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 21:25
                      piesc_boga napisał:
                      > Kolego po co Ci to?
                      > kiedyś tak moją wypowiedź zmanipulował że własne posty musiałem czytać żeby zro
                      > zumieć. Ale nie pomogło i odnieść się nie mogłem.

Czytajac z boku te komentarze
                      sa swietne humorystycznie
                      i
                      czlowiek sie przy nich
                      jak przystalo na doskonaly i celny dowcip-odpreza.

> Ja twoich postów nie będę komentował i tego samego oczekuję. Sensu nie ma, a ne
                      > rwy musimy oszczędzać

Ale bedec samym na linii "ognia walki"
                      to wymiana postow, moze byc szalenie frustrujaca
                      i jest w zasadzie strata czasu
                      de facto powaznym grzechem
                      bezmyslnego
                      marnowania czastki swego zycia.
                      • taniarada Re: Równość wobec Prawa....... 15.11.14, 21:50
                        Też uwielbiam kościelne wypowiedzi dyzmy.Życie jest ubogie i krótkie .Każdego można zdyskredytować .I udawać ,że Włodek pluto to nie pluto.Że ja jestem odważny i niezależny .Biedacy .Jeden taniarada zabija forum częstochowskie .Na temat religii,polityki socjalnej.Ciekawe .Wklejam ja anarchista i bezbożnik .To klawo.Wklejasz ty superowo .To be i wnikamy .Kto zaś .Jak śmiał się odważyć .Niech wypieprza na forum "Fronda i inne niezależne.Prawda ,czy fałsz ?
                    • koyod Re: piesc 16.11.14, 14:16
                      A ty już przeprosiłeś swoją polonistkę i rodziców za swoje kwiatki typu ... Jaz wolę zwierzęta inne niż człowiek.., ... Chlopie poproś ....
                      I jeszcze jedno, jak nie chcesz żeby ktoś twoje posty komentował to nie zamieszczaj ich na ogólnodostępnym forum.
                      • taniarada Re: piesc 16.11.14, 19:27
                        Dziwni człekokształtni .Kochają zwierzęta ludzi nienawidzą .Wykształcenie nie idzie w parze z rozumem .Nikt nie atakuje ateistów i innych wierzących .Robi to za to ciągle grupka ludzi ,która na forum GW pod zmiennymi nickami pluje ,obraża i jeszcze stroi fochy po rzeczowych komentarzach.Gdyby tak zajrzeć pod kołnierz obywatela plujka to by się zobaczyło ,że takie wartości wyniósł z domu .Od rodziców resortowych .Pewnie piącha by chciał by sobie pisać i przytakiwać dyzmie bez żadnej odpowiedzi innych osób .Ale się nie da .Nie da się bezkarnie obsmarowywać w dobie internetu .
                        • kolter Re: piesc 24.12.14, 20:54
                          taniarada napisał(a):

> Dziwni człekokształtni .Kochają zwierzęta ludzi nienawidzą .

Niech ...zgadnę to katolicy ??

>Wykształcenie nie idzie w parze z rozumem .

Znowu celnie... dogmat nie zmusza do myślenia .

>Nikt nie atakuje ateistów i innych wierzących .Robi to za to ciągle grupka ludzi ,która na forum GW pod zmiennymi nickami pluje ,obraża i jeszcze stroi fochy po rzeczowych komentarzach.

Nikt już bardziej spluwaczki nie moze zapełnić... rzeczowy bełkot :)))

>Gdyby tak zajrzeć pod kołnierz obywatela plujka to by się zobaczyło ,że takie wartości wyniósł z domu .Od rodziców resortowych .

Kolejny prymitywny atak bezradnego frustrata.
                      • storima Re: piesc 16.11.14, 20:02
                        koyod napisał:

> A ty już przeprosiłeś swoją polonistkę i rodziców

Czlowieku!
                        Piesc popelnil literowki, ale pisze z sensem!

TY natomiast poobrazales tu forumowiczow tylko dlatego ze nie pisza zgodnie z Twym swiatopogladem.
                        • koyod Re: storima 17.11.14, 06:48
                          Trzymaj się gościu faktów, napisałem dyziowi za kogo go uważam bo obraźliwie wyraził się o symbolu mojej wiary. Czyli krótko, wpis dotyczył 1 forumowicza i nie dotyczył on jego światopoglądu a zaprezentowanego braku tolerancji.
                          Ktoś kto nie ma szacunku dla drugiego nie zasługuje aby go wychwalać.
                          Jeżeli dla ciebie stwierdzenie piesci, że nie życzy sobie komentowania swoich wypowiedzi zamieszczanych na publicznym forum jesty logiczne to znaczy, że nie mam o czy z tobą rozmawiać.
                          Pozdrawiam
                          • storima Drogi Koyod 17.11.14, 07:05
                            koyod napisał:

> Trzymaj się gościu faktów, napisałem dyziowi za kogo go uważam bo obraźliwie wy
                            > raził się o symbolu mojej wiary.

Koyod. Kilka wpisow czeszniej pisalem na ten sam temat.
                            I tam znajdziesz czytelne odniesienie do faktu, ze zmieszales forumowiczow z blotem
                            na
                            innym watku...
                            (niedokoncze tu-powtarzanie po raz kolejny bedzie obraza, a tego czynic nie zamierzam)

> Jeżeli dla ciebie stwierdzenie piesci, że nie życzy sobie komentowania swoich w
                            > ypowiedzi zamieszczanych na publicznym forum jesty logiczne to znaczy, że nie m
                            > am o czy z tobą rozmawiać.

Nie bede Ci tlumaczyl czyis postow.

Ani ponownie mojego wpisu w tym temacie.

Wystarczy juz ze kilkakrotnie przepisuje
                            swoje, abys cos zrozumial,
                            z miernym
                            badz zadnym
                            skutkiem,
                            ale taki jest Twoj styl.

Pozdrawiam.
                            > Pozdrawiam
                            • storima Re: Drogi Koyod 17.11.14, 07:05
                              literowka:
                              kilka wpisow wczesniej
                          • kolter Re: storima 24.12.14, 20:59
                            koyod napisał:

> Trzymaj się gościu faktów, napisałem dyziowi za kogo go uważam bo obraźliwie wyraził się o symbolu mojej wiary. Czyli krótko, wpis dotyczył 1 forumowicza i ni
                            > e dotyczył on jego światopoglądu a zaprezentowanego braku tolerancji.
                            > Ktoś kto nie ma szacunku dla drugiego nie zasługuje aby go wychwalać.

Jak rozumiem gaisz swoich duchownych za prostacie ataki na świeckie państwo ??
            • cream_0 dobry temat...daje dobry przyklad 15.11.14, 18:31
              Niejaki operator kropidła, panujący od lat w Wanatach (sam twierdzi, że jest tu "nie do ruszenia") prowadzi a jakże się "dostojnie i przykładnie", takie coś czarne niczym wrona w swej krasie zapoznaje kobiety i przedstawia się jako...kawaler (SIC!) aby wykorzystać je w każdy możliwy bez skrupułów sposób. Brnąc dalej w życiorys tego czarnego gagatka dowiadujemy się, że pomieszkuje sobie spokojnie z matka swojej dwójki dzieciaków w Wierzchowisku:-) Na parafii nie nocowal ani raz od czasów jak "panuje" tam, czyli od lat siedmiu. Zakłamana oszukańcza czarna zaraza tak jest zakłamana, że już się w tym gubi. Biskup "działa" już w tej sprawie od 3,5 miesiąca. I takie coś śmie i ma czelność umoralniać ludzi. K.k to zgnilizna do granic możliwości.
              Ciekawe ile dziobów w obronie tej kanalii zaraz się otworzy! :)
              • taniarada Re: dobry temat...daje dobry przyklad 15.11.14, 18:44
                dasz linka ,by odpowiedzieć .A może za ciebie zrobi to naczelny S.
                • cream_0 Re: dobry temat...daje dobry przyklad 15.11.14, 18:58
                  Jakiego linka? Dowodem na to jest sam oszukany człowiek (próbujący sprawić, że ten czarny oszust dostanie po dupie, ale póki co od jego zwierzchnika chyba się nie zanosi. Jeszcze zostaje nadzieja w ludziach, którzy opuszczać będą te czarna sekte oszustów i naciągaczy!
                  • taniarada Re: dobry temat...daje dobry przyklad 15.11.14, 19:03
                    Cudownie oszukany to oszukany .A oszust to oszust .Masło jest masłem.A margaryna nie.Życzę zdrowia .
              • koyod Re: cream_0 16.11.14, 14:24
                Jeżeli jest tak jak piszesz i brak jest reakcji przełożonych to stosunkowo najprostszym sposobem jest bojkot tej sytuacji poprzez praktykowanie w innych parafiach, zaprzestanie finansowania wspólnoty, nagłośnienie sprawy w mediach.
                Liczę, że w imię prawdy nie odpuścicie tematu.
                • cream_0 Re: cream_0 22.11.14, 13:31
                  Jest tak jak piszę, biorę za to pełną odpowiedzialność zgodnie z tym, że prawdę należy zawsze mówić. Praktykowania w innych parafiach nie będzie, zaistniało wystąpienie z K.k -jako uznanej za największą zgniliznę!
                  Nagłośnienie sprawy w mediach jak najbardziej, tylko musi być to nagłośnione, a nie zamiecione pod dywan! Wystarczy, że jego zwierzchnik nic z tym nie zrobił i nie zrobi!
                  NIE odpuścimy tematu, a marzeniem jest zadośćuczynienie dla pokrzywdzonej osoby przekazane przez tego drania na szczytny cel, np. na hospicjum.
              • blac Re: dobry temat...daje dobry przyklad 01.07.19, 13:02
                prosze o kontakt
          • kolter Bełkot stu% wolaka :)) 24.12.14, 20:44
            dyziek_o napisał:

> Na litość boską!
            > Może to ktoś przetłumaczyć?!
            > Dyzio.
        • kolter Re: Równość wobec Prawa....... 24.12.14, 20:44
          taniarada napisał(a):

>Co by nie było to wina kościoła i systemu wartości ,które trzeba niszczyć.Każdy sposób dozwolony .

No a jakich to wartościach mowa , watykańskich ??

W tym temacie nie przeszkadza demokracja i Unia Europejska .<Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w odzieniu owczym, wewnątrz zaś są wilkami drapieżnymi! Poich owocach poznacie ich. Czyż zbierają winogrona z cierni albo z ostu figi?&#
          > 62; Czy "Nowy Testament nie jest cudowny.I jaki aktualny.

Rzeczywiście czy kościół Piotra był tak patologiczny i było w nim tylu przestępców , po owocach widać ze nie ma ten kościół z Piotrem nic ale to nic wspólnego;;;;;
      • kolter Re: Równość wobec Prawa....... 24.12.14, 12:35
        xyz_xyz1 napisał:

> W demokracji jest tak iż decyduje większość i pod większość ustala się też w sz
        > kole siatkę godzin.

Gdyby o tym decydował demokracja bezpośrednia to;

Niemal trzy czwarte Polaków nie chce płacić za religię w szkole – wynika z sondażu Grupy IIBR zamówionego przez „Newsweek”.

Tylko 46 proc. rodziców posłałoby swoje dziecko na lekcje religii do szkoły, 15 proc. wybrałoby lekcje etyki - wynika z sondażu Instytutu Badania Opinii Homo Homini dla Polskiego Radia. Aż 32 proc. badanych twierdzi, że wybór pozostawiłoby dziecku.

"Zdecydowana większość Polaków - ponad 65 proc. - nie chce religii na maturze jako przedmiotu dodatkowego. "Za" jest prawie 28 proc., a zdania na ten temat nie ma 7 proc. ankietowanych - wynika z sondażu Instytutu Homo Homini dla "Rzeczpospolitej".

Czytaj więcej na www.rmf24.pl/fakty/polska/news-polacy-nie-chca-religii-na-maturze,nId,980735#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome "
    • storima Obrazanie wiary. 17.11.14, 07:19
      Koyod.
      To nie jest wylacznie
      Twoja wiara.
      Moja i innych.
      I ja tym wpisem Dyzka nie czuje sie obrazony.
      Bo dla mnie istotne sa pryncypia a nie szarpanie sie o niefortunne wypowiedzi.
      Tak jak to czynia radykalni zwolennicy, chocby
      szariatu.
      Prowadzilismy kiedys dyskusje (Ty pod innym nickiem) o katolicyzmie w kontekscie innych religii tos mnie zmieszal z blotem.
      W zasadzie to mnie to nie dziwi, bo namietnie pod manifestacje szariatu, podpinasz Twoj swiatopoglad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka