Dodaj do ulubionych

Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłaszczył

13.12.14, 11:51
Przygotowywałem się sumiennie do dzisiejszego marszu;) prezesa Kaczyńskiego wspieranego brzemiennym głosem honoru z najwyższej ambony wierchuszki polskiego Kościoła katolickiego, ojczyzny, ale Boga w tym wszystkim nie potrafiłem odnaleźć.
I chyba, ja ułomny, nie zbłądziłem na drodze do prawdy bo szefostwo Kościoła zostało z tej gry na ostatnie kości PiSem rzucane odsunięte od łask Ducha Świętego.
Ambasador stolicy apostolskiej przywołał i naszego arcybiskupa Depo do
Porządku Świętego.

Marsz bez błogosławieństwa?
Kościół bez politykierstwa.
Trzeba nam było papieża Franciszka,
aby co cesarskie oddawać Cezarowi.

Obserwuj wątek
    • ramzes1960 Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 13.12.14, 14:54
      www.youtube.com/watch?v=H7vqG7d6m8g
    • dyziek_o Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 14.12.14, 07:47
      No i wystrychnęły wielebne fluorescencje Kaczora na dutka.
      Nawet ojdyr na procesje nie poszedł.
      Klechy Kaczora olewają, jego przyboczni pretorianie mu klody pod nogi rzucają, - nie ma
      ostatnio prezes lekko. Oj nie ma.
      Dyzio.
      • storima Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 14.12.14, 09:20
        dyziek_o napisał:

> Klechy Kaczora olewają, jego przyboczni pretorianie mu klody pod nogi rzucają,

Ich tam nie było bo zostali
        jak pisałem
        przywołani do
        Porządku Świętego
        przez samego Franciszka:

Wśród nich (wczorajszego marszu PiS w Warszawie)od wczoraj nie ma biskupów, którzy wycofali swoje uczestnictwo po interwencji nuncjusza apostolskiego.
        szukaj.gazeta.pl/wyszukaj/artykul?&query=nuncjusz&sortMode=DATE&pageNumber=1
        • dyziek_o Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 14.12.14, 12:53
          Toć przeca wiem.
          Ale że Frania posłuchali???!Przecież to tak zdegenerowana kasta, która ma
          w wiadomym miejscu wszystko i wszystkich. Za wyjątkiem kasy - ma się rozumieć.
          • jmkskiw Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 15.12.14, 08:22
            No F1 wziąl ich krótko.
            Propozycja była z gatunku "nie do odrzucenia".
            Albo idziesz do domu i morda w kubeł, albo wyjazd na MISIE do Afryki !!!

Od razu zrozumieli?- czyżby pozostałości rozumu jednak wzięły górę ?
            Obstawiam że to bylo dzialanie INSTYNKTU SAMOZACHOWAWCZEGO !

Ucisk kości czaszki wywołany noszeniem tej torby po cukrze uszkadza trwale i objawy choroby pis-kupiej wrócą przy najbliższej okazji .
            • storima Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 15.12.14, 19:36
              jmkskiw napisał:
              > Od razu zrozumieli?- czyżby pozostałości rozumu jednak wzięły górę ?

Arcb. Depo tlumaczyl metnie cos o "niedzieleniu Polakow", a jakis inny duchowny powiedzial wporst ze z glebokim zalem rezygnuje z poparcie politykierskiej imprezy pisu zawlaszczajacej narodowy dramat 13 grudnia, mowiac iz jego idee i swiatopoglad, ma sie rozumiec popierania wywrotowych manewrow pisu, ze on to credo podpalania Polski dalej wspiera.
              • taniarada Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 15.12.14, 20:33
                storima napisał:

> jmkskiw napisał:
                > > Od razu zrozumieli?- czyżby pozostałości rozumu jednak wzięły górę ?
                >
                > Arcb. Depo tlumaczyl metnie cos o "niedzieleniu Polakow", a jakis inny duchowny
                > powiedzial wporst ze z glebokim zalem rezygnuje z poparcie politykierskiej imp
                > rezy pisu zawlaszczajacej narodowy dramat 13 grudnia, mowiac iz jego idee i swi
                > atopoglad, ma sie rozumiec popierania wywrotowych manewrow pisu, ze on to credo
                > podpalania Polski dalej wspiera.
                O Matko Boska Częstochowska, może dyziek zwany dyzmą przetłumaczy na polski .On tak pilnuje polszczyzny i gramatyki.Marek dziecko drogie ,przestań się ośmieszać i z różnymi oszołomami antyreligijnymi pisywać.Masz swoje lata i zapewniam cię ,że ludziom na tym forum latają denne wpisy o kościele ,biskupach i politykach .Było kiedyś takie fajne forum "kto nami rządzi ,ale zdechło.Ogólnie to z dyzmą jesteście rodziną ?
                • storima Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 15.12.14, 21:42
                  Posluchaj miglanc, moherowy, taniarada i tabuny innych nickow.
                  Napissze Ci to poraz setny:
                  nie mam zamiaru rozmwaiac z kims kto chamsko, bandycko ublizal mi na tym forum karalnymi i sciganymi przez prawo wpisami jak jeden z nich:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,146233984,146244716,taniarada_nawolywal_nFCz_do_publicznego_obrzezania.html
              • storima Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 17.12.14, 23:33
                Abp Hoser przekonywał, że biskupi przystąpili do komitetu honorowego ze względu na "pewne pozytywne hasła, jakie temu zgromadzeniu przyświecały", np. umacnianie demokracji. Stwierdził też, że marsz był mocno upartyjniony.

Ciekawe kogo abp przekonał?
                Powszechnie znane są fakty nieustannego wspierania przez polski kler jednej i jedynej partii politycznej.

- Dlatego właśnie nuncjusz przypomniał, iż wobec tego typu inicjatyw, duchowni powinni zachowywać dystans - tłumaczył biskup warszawsko-praski.

Jakos mętnie to wytłumaczył.
                Raczej zagmatwał, zatajając przesłanie nuncjusza,
                którego prawdy możemy się domyślać po dosłownym
                z m u s z e n i u
                polskich biskupów od wystąpienia z komitetu wspierającego politykierstwo w Rzeczypospolitej Polskiej.

Co oznacza, bezwarunkowe żądanie Watykanu od odstąpienia od oficjalnego wspierania Kosciola jedynej partii wychwalanej pod niebiosa z polskich ambon.

Zobaczymy jakim długoterminowym skutkiem, ta zdecydowana
                bezprecedensowa w polskim Kościele interwencja zaowocuje.
    • mateusz572 Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 18.12.14, 21:33
      storima napisał:
      > Ambasador stolicy apostolskiej przywołał i naszego arcybiskupa Depo do
      > Porządku Świętego.

Czasami odnoszę wrażenie, że jednak żyjemy w kraju wyznaniowym. Widać jest zapotrzebowanie na to. Katoli jest ci u nas dostatek. Katol użyłem w znaczeniu: zawzięty, zagorzały, zapieczony
      • mateusz572 Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 18.12.14, 21:36
        mateusz572 napisał:

> storima napisał:
        > > Ambasador stolicy apostolskiej przywołał i naszego arcybiskupa Depo do
        > > Porządku Świętego.
        >
        > Czasami odnoszę wrażenie, że jednak żyjemy w kraju wyznaniowym. Widać jest zapo
        > trzebowanie na to. Katoli jest ci u nas dostatek. Katol użyłem w znaczeniu: zaw
        > zięty, zagorzały, zapieczony

Zapomniałem dodać: i bezmyślny.
        • taniarada Roztomiły Mateuszu 19.12.14, 17:34
          Jest zastanawiające ,że przed wszystkimi świętami najważniejszymi dla katolika .Wypływają różni prorocy niewiadomego pochodzenia ,by te święta obrzydzić ,zohydzić .Do słowa katol dodajemy :zawzięty ,zagorzały ,zapieczony ,bezmyślny ,moher ,oszołom,debil i pisowiec .Jeszcze te słowa można podzielić na poszczególne synonimy.
          Możesz mi to wytłumaczyć
          Skąd w niewierzących tyle jadu, zawiści i nienawiści?
          • storima twych bandyckich chamskich karalnych wpisow 20.12.14, 02:08
            taniarada napisał(a):

forum.gazeta.pl/forum/w,55,146233984,146244716,taniarada_nawolywal_nFCz_do_publicznego_obrzezania.html
            • taniarada @storima 20.12.14, 11:04
              storima napisał:

> taniarada napisał(a):
              >
              >
              >
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/w,55,146233984,146244716,taniarada_nawolywal_nFCz_do_publ
              > icznego_obrzezania.html
              Lecz się człowieku ,jeśli tak cię można nazwać.Jesteś internetowym trollem ,który hula po nocy w internecie.Twoja nienawiść do kościoła i PIS kiedyś cię zabije .
          • hr.poniemirski Re: Roztomiły Mateuszu 20.12.14, 08:15
            "Skąd w niewierzących tyle jadu, zawiści i nienawiści?"
            Ja Ci odpowiem,na Twoim poziomie, bo inaczej nie ogarniesz, nawet bez berecika:
            "tą bronią, którą walczysz, od tej giniesz", jasne?!
            Co nie dotyczy tylko takich jak Ty, ale Twojego" Prezesika tyż"
            I każdy, kto na tym forum, do nauki w młodości się choć trochę przykładał, do szkół solidnie uczęszczał, minium kindersztuby chcąc nie chcąc liznął, że o kulturze i sztuce nie wspomnę.
            W związku z powyższym taniocha, większość interlokutorów jak widzą taką SZTUKĘ jak Ty "taniarada"
            to o KULTURZE muszą zapomnieć i przetrzepać d..sko w ramach świątecznych porządków.
            Amen.

• kolter Re: Roztomiły Mateuszu 20.12.14, 08:37
            taniarada napisał(a):

> Jest zastanawiające ,że przed wszystkimi świętami najważniejszymi dla katolika .

Tandeciaro najważniejsze dla katolika ale mniej uroczyste nie jest święto narodzin bóstwa przez dziewicę ,a święto kiedy bóstwo traci dla katolika swoje życie, a katolik i tam ma to w dupie trollując na forum siejąc swoją pogardę dal innych opcji.

> Wypływają różni prorocy niewiadomego pochodzenia ,by te święta obrzydzić ,zohydzić .

To idź do lasu ukradnij sobie choinke albo za kłusuj na karpia , po jaki grzyb ślęczysz na forum i ładujesz swoją złość dla tych którzy bezczelnie śmią na twojej religijnej drodze stać ??

Do słowa katol dodajemy :zawzięty ,zagorzały ,zapieczony ,bezmyślny ,moher ,oszołom,debil i pisowiec .Jeszcze te słowa można podzielić na poszczególne synonimy.
            > Możesz mi to wytłumaczyć
            > Skąd w niewierzących tyle jadu, zawiści i nienawiści?

No przecież opisałeś sam siebie tak jakbyś przepisał to co zapisuje twój psychiatra w twojej opinii .
      • pluto37 Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 19.12.14, 15:31
        Mateusz:
        Czasami odnoszę wrażenie, że jednak żyjemy w kraju wyznaniowym. Widać jest zapotrzebowanie na to. Katoli jest ci u nas dostatek. Katol użyłem w znaczeniu: zawzięty, zagorzały, zapieczony ...i bezmyśny
        ............................................................................................................................
        Trudno być przeciw. Problem w tym, ze nie bardzo jest komu zrobić w tych wymuszonych prawem kaduka zwyczajach zrobić porządek.
      • storima Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 20.12.14, 07:55
        mateusz572 napisał:
        > Czasami odnoszę wrażenie, że jednak żyjemy w kraju wyznaniowym.

To ten polski kler personifikuje wymienione przez Ciebie cechy zaw
        > zięty, zagorzały, zapieczony...

Przypadkiem, dzisiejszej nocy rozmawiałem na tematy poruszane na tym wątku ze starszą panią, Włoszką, mieszkającą od dekad w Paryżu:
        "A pan jest Polakiem, wiec z pewnością, tak jak ja, oczywiście katolikiem!"
        Przywitała mnie, zachwycona, gdy się poznaliśmy.
        I na tym jej zachwyt się zakończył gdy opowiedziałem jej historie dzielenia narodu, wywoływania antagonizmów prowadzących do nienawiści poprzez zaangażowanie w politykierstwo polskie kleru, wraz z ostatnim bezprecedensowym przywołaniem polskiej wierchuszki kościelnej do Świętego Porządku przez panującego i uwielbianego przez nią Franciszka.

I wyobraźcie sobie ze z trudem uwierzyła ze coś tak (jej zdaniem!) skandalicznego może mieć miejsce.
        Absolutnie, powtarzała mi to wielokrotnie,
        absolutnie, Kościół nie może angażować się w politykę, jak czyni to rozdzierając społeczeństwo w Polsce.
        I mówi to Włoszka, obecna co najmniej raz w tygodniu w kościele!

Pozdrawiam Wszystkich Świątecznie:)
        • taniarada Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 20.12.14, 11:12
          storima napisał:

>
          > Przypadkiem, dzisiejszej nocy rozmawiałem na tematy poruszane na tym wątku ze s
          > tarszą panią, Włoszką, mieszkającą od dekad w Paryżu:
          > "A pan jest Polakiem, wiec z pewnością, tak jak ja, oczywiście katolikiem!"
          > Przywitała mnie, zachwycona, gdy się poznaliśmy.

>
          > I wyobraźcie sobie ze z trudem uwierzyła ze coś tak (jej zdaniem!) skandaliczne
          > go może mieć miejsce.
          > Absolutnie, powtarzała mi to wielokrotnie,
          > absolutnie, Kościół nie może angażować się w politykę, jak czyni to rozdzierają
          > c społeczeństwo w Polsce.
          > I mówi to Włoszka, obecna co najmniej raz w tygodniu w kościele!
          >
          > Pozdrawiam Wszystkich Świątecznie:)
          Co ty powiesz hipokryto .Społeczeństwo rozdzierają tacy jak ty,pluto ,dyzma i różne oszołomy ukryte pod nickami typu gg x 1568 ,kolter rm .Kto tu judzi .Ja wypisuję ciągłe bzdury i bzdety o kościele i nie dobrym Jaro Kaczyńskim.Nie pozdrawiam.forum.gazeta.pl/forum/w,55,47007253,47055766,Re_Wiwat_Storima_Wiwat_Storima_Wiwat_Storima.html
          • kolter Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 20.12.14, 12:19
            taniarada napisał(a):

> > Pozdrawiam Wszystkich Świątecznie:)

> Co ty powiesz hipokryto .Społeczeństwo rozdzierają tacy jak ty,pluto ,dyzma i różne oszołomy ukryte pod nickami typu gg x
            1568 ,kolter rm .Kto tu judzi .Ja wypisuję ciągłe bzdury i bzdety o kościele i nie dobrym Jaro Kaczyńskim.

Głupcze to tacy jak ty którzy nie potrafią pogodzić się z z kolejną przegraną w wyborach judzicie i oczerniacie demokratyczne państwo , won do watykanu

>Nie pozdrawiam.

Demencja ??
          • storima Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 20.12.14, 12:39
            miglanc, moherowy_berecik, taniarada i tabuny innych nickow.
            Piszacy sama ze soba na wtkach pod tuzinami pseudonimow, chamski, bandycki i zlodziejski czlowieku.
            Nie bede tu wiecej przytaczal twych sciganych prawem belkotow,
            ktorymi "obdarzales mnie tu latami.
            Wystarczy jeden cytowany tu wpis bandyty.

Nie ja jeden pisze ci kim ty jestes,
            i jak jako chamski bandyta dales sie tu poznac na tym forum.

PS nie bede wiecej prosil o dowody twych oszczerstw bo domagam sie ich od lat a w zamian otrzymuje belkot nieleczonego pajaca.
            • kolter Amen.... 20.12.14, 14:28
              storima napisał:

> miglanc, moherowy_berecik, taniarada i tabuny innych nickow.
              > Piszacy sama ze soba na wtkach pod tuzinami pseudonimow, chamski, bandycki i zlodziejski czlowieku.
              > Nie bede tu wiecej przytaczal twych sciganych prawem belkotow,
              > ktorymi "obdarzales mnie tu latami.
              > Wystarczy jeden cytowany tu wpis bandyty.
              >
              > Nie ja jeden pisze ci kim ty jestes,
              > i jak jako chamski bandyta dales sie tu poznac na tym forum.
              >
              > PS nie bede wiecej prosil o dowody twych oszczerstw bo domagam sie ich od lat a
              > w zamian otrzymuje belkot nieleczonego pajaca.

Fakt facet bełkoce .
            • taniarada Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 20.12.14, 15:20
              storima napisał :człowieku ja tu miałem tylko trzy nicki .Co ci się robi w twojej pustej głowie .Chętnie się z tobą spotkam w prokuraturze .Człowieku ty od lat szukasz tu kubissa i wszystkich tu podejrzewasz,że to on .Nawet Markowi Piwowarskiemu nie odpowiedziałeś przed laty .Choć zadał ci ciekawe pytanie .Jak to było z tym radiem po stanie wojennym.Ciekawa postać z ciebie pomieszanie hipokryty z byłym solidarnościowcem i nie jasna przeszłość..Nie ja obrażam naszego biskupa ,nie ja wypisuję bredni na temat kościoła.Nie ja piszę o księżach .Nie wypisuję ,że ateiści ,świadkowie Jehowy i inni prawosławni to idioci .Mam ci przypomnieć aspiratę ,wyszkowa, sferę i inne denne twoje nicki .Komu tu zarzucasz brednie.Wystarczy ruszyć goowno i już śmierdzi .Idź do spowiedzi najlepiej do kościoła włoskiego .I dalej czatuj na necie .Wszystkiego najgorszego .forum.gazeta.pl/forum/w,55,122621165,122728632,Aspirata.html
        • taniarada Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 20.12.14, 15:32
          Przypadkiem, dzisiejszej nocy rozmawiałem na tematy poruszane na tym wątku ze starszą panią, Włoszką, mieszkającą od dekad w Paryżu:
          "A pan jest Polakiem, wiec z pewnością, tak jak ja, oczywiście katolikiem. Opowieści fiction rodem z Paryża.Ani nie jesteś Polakiem ,ani nie jesteś katolikiem.Bo Polak i katolik tak nie postępuje.Nie wpisuje się w ohydnych i szkalujących postach .Tak jak ty pisałeś o św.pamięci Lechu Kaczyńskim ,naszym papieżu i wiele innych. Nigdy nie stanąłeś w obronie tych godności i wartości .Za to się pojawiałeś tam gdzie można było dokopać katolikom.Nie dobry z ciebie człowiek .Multum obelg twoich jest na necie .Wszystkiego najgorszego.
          • storima Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 20.12.14, 16:30
            Co miglanc?
            Pyskowki i awantury bandyto to twoja specjalnosc.

Pajacu wpisalem ci zlapanie cie kradziezy wpisow
            to sie bandyto wijesz jak wsciekly waz i w zywe oczy klamiesz.

Masz szczescie ze litosc wykazujed dla pajacxa jak ty
            bo za twe bandyckied wpisy to osto bys zaplacil PAJACU.
            • storima Re: Arc.DepOddaje Cesarzowi co bezmyślnie zawłas 20.12.14, 16:37
              Jeszacze bandycki oherowy-bereciku nie zdazyles odpowiedziec na wpisy innych
              co prawde o tobie trollu pajacu chamie i zlodzieju pisza
              to znowuz powracasz do psychopatycznych bandyckich atakow na mnie
              karalnych i sciganych prawnie taniarada-bandyto:

Gość portalu: m. oherowy berecik napisał(a):

> Nikt takiego gnidy nie będzie bił.Zostaniesz publicznie obrzezany.A na czole zo
              > stanie wypalona gwiazda pięcioramienna.A później ulepimy bałwana i postawimy ko
              > ło redakcji GW.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka