Dodaj do ulubionych

Gościu z domeny Polibudy -nie w ten sposób!!!

10.09.04, 16:38
Ja rozumiem , że co poniektórym sodówka uderza do głowy. Proponuje jednak
byście wzięli na wstrzymanie w kwestii poprawiania statystyk. Forumowiczowi o
nicku XX marzy się prześcignięcie tego lub owego miasta w statystyce
forumowej - to jego prywatny problem lub ewentualne kompleksy. Nie musi
jednak tego uskuteczniać na forum publicznym. Tak, XX gdybyś pytał, to do
Ciebie kieruję te uwagi. Owszem, nie złapałem Cię za rękę jednak ta
zadziwiająca aktywność forumowiczów/forumowicza z domeny politechniki jest
zbyt zbieżna z Twoim nawoływaniem do pobicia rekordu innego (nota bene
znacznie mniejszego miasta) by mówić o zwykłym przypadu. To jest forum
dyskusyjne, czy się to komuś podoba czy nie. a zaprezentowana niżej próbka
wątpliwej jakości komentarzy stoi w sprzeczności z netykietą . Zwracam uwadę
na zbiżność czasu, domeny i miałką jakość komentarzy.

NIe pozdrawiam
zaginiony

Re: POWRÓT UNII WOLNOSCI Autor: Gość: xx IP: *.icis.pcz.pl
Data: 10.09.2004 15:53

>Miejmy nadzieje ze UW wroci :)) W koncu rozsadek powinien wrocic do lask.

Re: W rankingu dzielnic wygrało Tysiąclecie! Autor: Gość: darek IP: *.pcz.pl
Data: 10.09.2004 14:55

>suuupeerr

Re: MPK - odpowiedź w sprawie psa Autor: Gość: o IP: *.pcz.pl
Data: 10.09.2004 13:54

>przejechac tego motorniczego

Re: I co markeciarze ;) ???? Autor: Gość: adam IP: *.pcz.pl
Data: 10.09.2004 14:53

>ale zamieszanie

Re: Czy chcesz pracować w niedzielę i święta? Autor: Gość: radek IP: *.pcz.pl
Data: 10.09.2004 14:50

>czemu nie

Re: Zamieszanie z parkowaniem przy szpitalu na Pa
Autor: Gość: Marta IP: *.pcz.pl
Data: 10.09.2004 14:47

> takie przepisy sa do bani

Re: NIE! DLA CHAMSTWA DLA LEKARZY POGOTOWIA!!!!!!
Autor: Gość: Marta IP: *.pcz.pl
Data: 10.09.2004 14:45

>macie calkowita racje

Re: Koniec dyskusji o ograniczeniu handlu w niedz
Autor: Gość: Art IP: *.pcz.pl
Data: 10.09.2004 14:44

> i tak nie bedzie lepiej

Szukam chłopaka na studniówkę Autor: Gość: gość IP: *.bud.pcz.czest.pl
Data: 10.09.2004 14:38

>Mówią że jestem ładna
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Gościu z domeny Polibudy -nie w ten sposób!!! IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 16:48
      Kolego - mnie samego wkurza ze ktos zdecydowal sie w sposob sztuczny "gonic"
      Radom :)) - mowiac w przenosni.

Nie tedy droga.

Pozdrawiam,

Z tych postow tylko jeden jest moj - nie kazdy post musi byc dlugi zeby mial
      sens. Wsszystko zalezy od kontekstu.
      • zaginiony_mnich Re: Gościu z domeny Polibudy -nie w ten sposób!!! 10.09.04, 17:14
        Gość portalu: xx napisał(a):
        > Kolego - mnie samego wkurza ze ktos zdecydowal sie w sposob sztuczny "gonic"
        > Radom :)) - mowiac w przenosni.

To skąd ten uśmieszek???

> Z tych postow tylko jeden jest moj - nie kazdy post musi byc dlugi zeby mial
        > sens. Wsszystko zalezy od kontekstu.

Poprawka, z tych postów tylko jeden jest podpisany Twoim nickiem, a to znaczna
        różnica. Wiesz co mnie zaskakuje w większości przypadków? Paskudna przywara ,
        której na imię "iść w zaparte". Że zacytuję Twoją wypowiedź: "Nie każdy post
        musi...... ", "...zależy od kontekstu" .
        XX, ja żyję w prostym świecie,w którym białe jest białe itd, niezależnie od
        kontekstu; próbując na modłę akademicką zasugerować cokolwiek innego wchodzisz
        na kruchy lód....
        Jak mawiało pewne mądre stworzenie w Shreku "...Siarką mi tu oczu nie
        mydli...? - i to obrazuje mój stosunek do Twoich wyjaśnień
        Dla mnie EOT
        • Gość: xx Re: Gościu z domeny Polibudy -nie w ten sposób!!! IP: *.icis.pcz.pl 10.09.04, 19:44
          Slaby z Ciebie detektyw :)) - pewnie znow Ci sie usmieszek nie spodoba.
          Ale ja naprawde lubie sie usmiechac.

Ale to nie ja podbijam liczbe postow na tym forum, to robi jakas nawiedzona
          osoba. Mam nadzieje ze przestanie.

Pozdrawiam,

• Gość: forumowicz www.forumczestochowa.info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 17:43
        Nowe forum o Częstochowie - www.forumczestochowa.info - bez żadnych niedomówień
        • storima Witam Ciebie Mnichu! 10.09.04, 18:17
          Jak to milo wiedziec, ze istniejesz. Niedawno tutaj wspominalismy Ciebie.
          Wiesz ten watek z Zieolona Gora mnie rozbawil. Wyszedl z tego kalambur.
          I przypomnial mi te czasy sprzed II Forumowej Wojny. Ja osobiscie traktuje ta
          sprawe, tak troszke nostalgicznie, ale nie bylem i nie jestem za wpisywaniem
          wpisow , tylko po to, aby podbijac statystyke. Interesuje mnie te liczby z
          innego powodu. Dlaczego w jednym miescie ludzie udzielaja sie bardziej na forum?
          itd.
          Przyznam sie, ze wykorzystalem ten watek do pozdrowienia Zielonej Gory, i
          zachecalem do skomentowania tego watku, jak rowniez byla to okazja dla innych
          do zerkniecia co sie tutaj u nas dzieje (a dla mnie co sie dzieje tam). Jak
          widac nikt tego watku z Zielonej Gory nie skomentowal (pewnie nie chcieli
          zwiekszac ilosci naszych wpisow-usmiecham sie)

jestem rowniez za dyskusja, ale cenie sobie rowniez pewna impresje slowa
          artystycznego. lubie rowniez odgrzebywac stare i odkrywac nowe wyrazenia,
          przykladowo: dzieciecej subkultury. lubie rowniez eksperyment np.: tworzenie
          dialogu poprzez cytaty z klasycznej laciny. czasami to sie udaje , czasami nie.

mysle wiec , ze w przypadku cytowanych przez Ciebie postow, komus sie po prostu
          nieudalo.
          Pozdrawiam Was Wszystkich
          Nowemu Forum Zycze Powodzenia
          A Ciebie Mnichu Pozdrawiam Swiatecznie i Szczegolnie !
          • zaginiony_mnich Re: Witam Ciebie Mnichu! 10.09.04, 19:56
            100rima napisał:
            > Jak to milo wiedziec, ze istniejesz. Niedawno tutaj wspominalismy Ciebie.
            > Wiesz ten watek z Zieolona Gora mnie rozbawil. Wyszedl z tego kalambur.
            > I przypomnial mi te czasy sprzed II Forumowej Wojny.

A witaj 100rimo Dostojny;))
            Ninka mi świadkiem , żem podnosił po trzykroć z łezką w oku pod niebiosa Słów
            Cięcie-Gięcie w wykonaniu Waszmościa. Ażeby Waćpana do cna skomplementować to
            jeno rzeknę, żeście mi byli na forum niczym Arkadia pośród wezbranych mórz
            sieciowego bezhołowia ;))) 3,14-Aśkem kilkakrotnie podpytywał (która jako to
            niewiasta -?stateczna i rozumna nad podziw) azaliż nadejdzie ten dzień, w
            którem pojmę do cna i bez reszty Waszeci koncepta ;)))

>Ja osobiscie traktuje ta sprawe, tak troszke nostalgicznie, ale nie bylem i
            >nie jestem za wpisywaniem wpisow , tylko po to, aby podbijac statystyke.
            >Interesuje mnie te liczby z innego powodu. Dlaczego w jednym miescie ludzie
            >udzielaja sie bardziej na forum ? itd.

Podzielam ten pogląd. Aniśmy lepsi przez to; a raczej pospołu przez to, że bez
            reakcji rzecz zostawiając, bliżsi kmieciowi, któren na Jutrznię zdążając zabył
            nóg umyć - czego może i nie widać spod łapci brzozowych aliści woń roztacza
            mało przyjemną ;))

> jestem rowniez za dyskusja, ale cenie sobie rowniez pewna impresje slowa
            > artystycznego. lubie rowniez odgrzebywac stare i odkrywac nowe wyrazenia,
            > przykladowo: dzieciecej subkultury. lubie rowniez eksperyment np.: tworzenie
            > dialogu poprzez cytaty z klasycznej laciny. czasami to sie udaje , czasami
            >nie.

I Słowne igraszki ceniłem najbardziej; z tego też nauka i pośmiech czasami ;))
            Bananowy wystrój forumowej hali, dawał to poczucie, tej bliży, nie dali.
            Wyrzut sobie czynię konfratrze spod Wieży, iżeśmy zbłąkali w morzu tolerancji.
            Zle zawierzyć ludziom, Zlo w imaginacji.

> Pozdrawiam Was Wszystkich
            > Nowemu Forum Zycze Powodzenia

Niech Ci się wiedzie 100rimo(szalony;))
            Zajrzyj też czasem na to forum złudne;
            przynieś sadzonki nomen omen lipy,
            Zdrowia to drzewo,choć w znaczeniach różne ;))
            • storima Re: Witam Ciebie Mnichu! 10.09.04, 23:26
              to raczej ja dziekuje Tobie!!!
              bo nie byloby takiego 'storimy' a i rowniez
              bez Twojej tworczej piora obecnosci, dzieki rowniez ktorej
              czerpalem inspiracje i zapal
              w ksztaltowaniu jakiegos tam szalonego
              teatrum na scenie neostrady

to juz przeszlosc
              lecz dla artysty
              to wciaz zywa tkanka

a Ty Mnichu....no wiesz...

co za pioro
              co za poezja!

i wiesz co?
              to mnie najbardziej cieszy
              w Twoim tak ladnym do mnie liscie.

chce, aby to pioro
              doprowadzilo Ciebie tam
              gdzie otworza sie przed Toba
              te krainy, ktore jednak kazdy, indywidualnie
              tak wytrwale cierpliwoscia i systematycznoscia mnicha
              poszukuje, to jak sam juz dobrze wiesz
              odnajdzie, wiec dalsze, dalsze, dlasze---niech sie staja Tobie otwierane Twym
              tylko i Tobie znanym kluczem

raz jeszcze dzieki, dzieki, dzieki

przede wszystkim za Twe Pioro!

P.S. xx to bardzo fajna i uczciwa forumowa osobowosc, wlasnie , aby uniknac
              podszywaczy,
              w koncu sie zalogowalem.

Mnichu,
              co za styl Twoj, co za energia, literackie fajerwerki
              no i filozofia.

jesli stane sie poleglym w Forumowej Wojnie, u Ciebie za mego forumowego zycia
              laskawie zamawiam nekrolog.

Powodzenia w Twych studiach i we wszystkim czego Twa mysl badz Twa dlon dotknie,
              a Twoj Duch dosiega!

ales Bestia! (ja sie smieje)
              • Gość: ninka Re: Witam Ciebie Mnichu! IP: *.d2.club-internet.fr 10.09.04, 23:38
                Mnichu Zaginiony
                Przewspomnielismy nad Wisla (tu Sekwana zwana)
                Wasci slowa i Waszmosci trend, coby tu forum prywatne, bez slownych terrorystow
                i napasci z bronia w reku, bynajmniej nie biala, bo zzolknieta jadem zlosci
                przesiaknieta
                I tak to oto spotkanie czestochowskiego forum pod Montmartru wzgorzem
                meczennikow zwanym miejsce mialo.
                A i okazalo sie, ze swiat zmalal juz tak do wielkisci wyschnietego orzeszka
                Szymborskiej, ze i sie okazalo, ze wszyscy sie znaja z dawien dawna i jeszcze sprze;
                Co niniejszym przekazuje slownym potokiem, by lezka wlaczyc Enigme;)))
                Serdecznie i Prze-
                Ninka
                • zaginiony_mnich Witam Was serdecznie ;) 11.09.04, 00:42
                  Gość portalu: ninka napisał(a):
                  Gość portalu: storima napisał(a)

No i cóż Ja mam powiedzieć? Cały koncept diabli wzięli ;) Chyba ...... a
                  może... a zresztą, słowa, słowa, słowa to tylko osnowa tego co w duszach Nam
                  gra. Moi Drodzy Konfraterni Nam trza ;))

No i ułagodziliście M(n)isia. ;) Ninko, mam tylko nadzieję, że z własciwą sobie
                  swadą poprowadziłaś wyjazdową sesję Forumowiczów. Nie wnikam w szczegóły, ale
                  pobieżnie przeglądając posty zauważyłem jakieś napomknięcia o skruszeniu ;))
                  Storimo, no i cóż Ja mam i odpowiedzieć - powiem tylko, że nadal wierzę w tę
                  paremię, że nobilitacja zobowiązuję. Dziwny jest ten świat, oj dziwny, ale
                  przecież bez zdziwienia nie było by aktu poznania. Kiedyś, dawno temu, w
                  zamierzchłych czasach dzieciństwa otrzymałem książkę pt "Czy umiecie się
                  dziwić". Tak mnie naszło troszkę nostalgicznie (acz naiwnie;), że przecież to
                  co czytamy, prawdziwie czytamy, to kształtuje Nasz sposób postrzegania na
                  resztę dni. Dla mnie Wasze posty stanowiły zawsze inspirację do ciągłych
                  poszukiwań i za to chciałbym Wam niniejszym podziękować.
                  Wracając Droga Ninko do sprawy forum prywatnego. Ciągle mi po głowie chodzi ten
                  temat, cóż kiedy z czasem krucho. A może to tylko wymówka, może podświadomie
                  chodzi o to by się nie zamykać na otoczenie. Jakiekolwiek by ono nie było.
                  Mieliśmy swój ancien regime, powoli przez forum przetacza się republikańska
                  fala (na dowód czego paru Dantonów i Maratów :)))), wieść gminna niesie, że
                  czas na Bomparta. Nie liczę na złotą napoleońską (nomen omen) pszczołę (ten
                  fragment dla Ninki, Enigmę posiadającą nie przysporzy problemów w
                  dekryptażu;)), Bliżej mi raczej w moich oczekiwaniach do szalonych lat 20- i
                  30-stych. Może czas na forum i w Kraju na nowych Kwiatkowskich, Mościckich, Na
                  Gdynię, na COP, na pozytywne wrzenie? Póki co, przewalają się watahy
                  maruderów,spekulantów i paskarzy jak to po każdej wojnie bywa. Ja wzorem
                  przodków zapasy do ziemianki, rodzinę na wakacje do Spa i tak spoglądam zza
                  opłotka na to co się na forum i w Kraju wyprawia. I liczę, że jeszcze zagrzmi
                  Złoty Róg ;))
                  Skoro Drogi Storimo uznałeś XX za jednostkę pozytywistyczną, przystaję na to,
                  no niechby się tylko logować począł; dość mi na tem. Możem człowieka zbyt
                  pochopnie osądził - ot czasem trudno rozpoznać gdzie swój,a gdzie obcy.
                  Dość na dzisiaj gadulenia, czas pogłaskać Morfeusza, może gdyście teraz w
                  kupie, forum troszkę się rozrusza?. Patrząc na Was moi mili, myśl mnie naszła
                  zgoła taka: Waszmość Państwo eleganccy, a ja nie mam nawet fraka ;)))))

Pozdrowiam serdecznie
                  zaginiony....
                  • storima Re: Witam Was serdecznie ;) 11.09.04, 01:12
                    Mnichu FunTomasie,
                    Tys przy mnie to Aniol!!!
                    dlatego wrocilem do 'storimy'
                    bo mnie innego wyznania
                    forumowe 'alter ego'
                    nauczylo wiele
                    i jak zwykle (ja-jako realna osoba)
                    co sie ucze
                    tym sie dziele.
                    Pozdrawiam...
                    P.S.
                    przygody Ninki i Mnicha w Czestochowie, tej realnej
                    Niezly przyjazd....

no, ale tu juz czas na prywatne maile:

tubayka@club-internet.fr

tak, tak, Pan XX to Spoko Gosc.
                    ja przy Nim w mych poprzednich forumowych wcieleniach
                    to Szatan, a nie diabel. (usmiecham sie)
                  • Gość: Iris Re: Witam Was serdecznie ;) IP: *.21.pl / 213.199.204.* 11.09.04, 08:33
                    Przepraszam,że wtrącę słówko(może parę nawet) w ten wątek.Mnie też kiedyś
                    niesłusznie obwiniono o uzywanie kilku nicków,wystarczy tylko pomysleć,że z
                    jednej domeny lub IP korzysta więcej osób.xx nie potrzebuje adwokata więc nim
                    wcale nie jestem ale zrozumcie, my ,niewiem czemy przez storimę nazywani nowym
                    forum,żyjemy w tym mieście, kochamy je i nie zawsze tematy o których
                    dyskutujemy będą dla was,mieszkańców wirtualnych zrozumiałe!Pozdrawiam
                    wszytskich forumowiczów!
                    • Gość: Figaro Re: Witam Was serdecznie ;) IP: 80.48.252.* 11.09.04, 12:40
                      Jedna mala uwaga - cytowane maile sa z roznych domen.
                      To ze na koncu jest pcz.pl nie oznacza ze to jedna i ta sama osoba. Tam pracuje
                      prawie 2000 osob oraz przychodzi okolo 20 tys. studentow.
                      Jezeli bylyby to posty z icis.pcz.pl to juz bardziej podejrzane bo zawerza krag
                      osob ktore moga korzystac z tej domeny.
                      Na przyszlosc Panie detektywie - troche poczytaj lub popytaj zanim cos
                      opublikujesz.

• zaginiony_mnich Przygnębiłeś mnie Figaro ;( 11.09.04, 19:24
                        Gość portalu: Figaro napisał(a):
                        > Jedna mala uwaga - cytowane maile sa z roznych domen.To ze na koncu jest
                        pcz.pl nie oznacza ze to jedna i ta sama osoba.
                        ...
                        > Jezeli bylyby to posty z icis.pcz.pl to juz bardziej podejrzane bo zawerza
                        krag osob ktore moga korzystac z tej domeny.

Dziękuję Figaro za Twój wkład w dyskusję. Oczywiście wezmę sobie Twoje uwagi i
                        porady do serca. Nie tłumaczy mnie fakt, iż w swym poście sformułowałem swą
                        uwagę w niniejszy sposób ".. ta zadziwiająca aktywność forumowiczów/forumowicza
                        z domeny politechniki jest zbyt zbieżna z Twoim nawoływaniem do pobicia rekordu
                        innego (...) miasta) by mówić o zwykłym przypadu." Zbyt to ogólnikowe
                        zawężenie, to prawda. Intencja szczytną była w zamiarze, efekt zaś mizerny.
                        Mówiąc o domenie Polibudy zbładziłem jak widać w gąszczu domen pierwszego i
                        drugiego rzędu, ot i zszedłem na manowce. Tyle tej terminologii, jakieś domeny,
                        subdomeny, hosty, że poszedłem na łatwiznę. Nawet nie wiesz jaki odczuwam
                        wstyd, że nie rozumiem tak prostych rzeczy. Obiecuję, że już nie będę; a jeśli
                        już poczuję przymus pisania czegokolwiek na forum, najpierw zapytam albo
                        poczytam czy można.

Z poważaniem
                        zaginiony i zgnębiony do cna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka