Dodaj do ulubionych

Irlandia "za".....

23.05.15, 09:02
.....małżeństwami homoseksualnymi. Tak wskazują sondaże

Irlandia stałaby się w ten sposób pierwszym krajem na świecie, w którym takie związki byłyby legalne na mocy ogólnokrajowego referendum.

Stałoby się to w kraju gdzie zaledwie 22 lata temu zniesiono kary za współżycie osób tej samej płci a Kościół katolicki miał bardzo silną pozycję.

tvn24

wolnoscodreligii.pl/wp/
Obserwuj wątek
    • pluto37 Re: Irlandia "za"..... 23.05.15, 10:12
      To teraz wielebni ze sobą bedą mogli się żenić?
      A to dopiero.
      I popatrz! Jak przerombane maja te nasz krajowe.Dalej muszą się ukrywać:):):)
      • dyziek_o Re: Irlandia "za"..... 23.05.15, 16:41
        Znaczy, na wschód od południka zerowego najbardziej zacofanym krajem jednak Polska.
        Nawet taka Irlandia sobie z kościołem poradziła.
        Pomimo, że tam co drugi rudy.
        Dyzio.
        • pluto37 Re: Irlandia "za"..... 23.05.15, 18:51
          Nawet taka Irlandia sobie z kościołem poradziła.
          Pomimo, że tam co drugi rudy
          ---------------------------------------------------------
          Rudy to raz, a moczymorda genetyczny to dwa:):):)
          Znawcy w temacie twierdzą, że te one rude są od koloru destylatu.
          Nie wykluczone jest, że to pod wpływem tegoż ten wynik.
          Ale jakby nie było to skutk jest ostrzeżeniem dla lokalnych purpuratów, Terlikwskich a i koyody muszą czuć się zagrożone bo a nósz widelec :) każa mu po jakimś podobnym referendum u nas zawrzeć trójkąt z ...panienkiem w sutannie.
          Jeden "ajrisz" w takim ichnim pubie zwykł był mawiać, że" życie jest full off shit and suprieses."
          I może o takie cuś mu biegało:):)
          • koyod Re: Irlandia "za"..... 23.05.15, 20:13
            8 lat rządów twojej partii, która ma koalicją większość w parlamencie i swojego prezydenta a ty Pluto z optio nadal na kocią łapę. I nic wam to nie dało do myślenia, żadnych wniosków wyciągnąć nie potraficie?
            • magdalena_mm Re: Irlandia "za"..... 23.05.15, 22:22
              I pięknie teraz niech świat się uczy od Irlandczyków tolerancji wobec drugiego człowieka... A mnie się marzy żeby Państwo przestało zaglądać ludziom do łóżka to ich prywatna sprawa z kim śpią!!! To pisze matka 2 dzieci i męża płci męskiej :) Mniej Państwa i głupiego prawa w życiu obywateli... hura hura hura
              • dyziek_o Re: Irlandia "za"..... 24.05.15, 07:27
                Ależ Magdaleno! - to nie świat - przynajmniej ten ucywilizowany, - ma się uczyć.
                O to powinny starać się społeczeństwa takie jak nasze.
                Głupie i biedne bo zacofane.
                Pozdrawiam,
                Dyzio.
            • qq.44 koyod?? 23.05.15, 23:45
              A w kolejnym wpisie umieścisz żale o " chamskich " wpisach na forum ???

• qq.44 Re: koyod?? 23.05.15, 23:47
                czy może o akcji charytatywnej ?
                • koyod Re: qq.44 żal ściska, że na tym forum są osoby 24.05.15, 09:02
                  tak zakłamane jak ty, optio11, pluto37.
                  To również do ciebie wyborcy PO padło to pytanie dotyczące wylewania żali na dominującą rolę kościoła. Przecież to wasza partia przez ostatnie 5 lat mając koalicyjną większość w parlamencie, swoich premierów i prezydenta nie zrobiła nic w temacie, który tu poruszono?
                  A może wg ciebie w parlamencie zasiadają tylko biskupy i koyod i obciążanie nas jest zasadne?
                  A może prawda jest inna, bolesna dla was, wy macie po prostu w spodniach wydmuszki i na zebraniu swego koła, spotkaniach ze swoimi posłami i senatorami nie wyrażacie swojego zdania w temacie zbyt dużej roli kościoła w życiu społecznym. Może was tylko stać na to, że ukryci za nickami ujadacie na tym forum. Nie bywałem za często na spotkaniach organizowanych przez PO ale nie pamiętam aby na tych co byłem pojawiały się takie postulaty o, których ciągle wypisujecie na forum.
                  • qq.44 koyod żal ściska, że na tym forum są osoby 24.05.15, 10:41
                    No i od nowa !!! Bo jak widać nic nie zrozumiałeś co mnie specjalnie nie dziwi !!

Plujesz się jak stara przekupa, że ja czy ktoś tam na forum jest nie kulturalny itd... a sam jak zwykły cham wypisujesz bzdety i obrażasz !!
                    Coś jak bracia Kaczyńscy którzy pluli i rzucali debilne podejrzenia na wszystkich dookoła ale jak im ktoś zaświecił w ślepia jasną cholerą to prawie płakali a hołota z ich otoczenia darła sie o niegodnym ataku !!

NO i teraz tradycyjnie !! ( będę domagał się cytatów z moich wpisów ) !!!!
                    Gdzie to ja napisałem że jestem wyborcą po albo jakiejlkolwiek partii ??

Kto to są " wy " ??????? bo do żadnej organizacji nie należę a moich przyjaciół nie znasz !!!

Teraz punkt mało ważny ale zawsze czegoś się nauczysz jeżeli chodzi o myślenie : forum pozwala na podpisywanie się nickiem i każdy ma do tego prawo ( tak to bywa w państwie demokratycznym ) nie wsponę o tym że sam podpisujesz się nickiem !!
                    NO chyba mądralo że koyod to imię i nazwisko ???

A więc jeszcze raz : " chyba nie jesteś głupi " ?????? i podasz zaraz moje wpisy w których przyznaję się do członkostwa w po i do jakiegoś tajemniczego stowarzyszenia !!!
                    • koyod qq.44, trzeba rzeczywiście mieć wydmuszki aby 24.05.15, 21:41
                      wdawać się w dyskusję na tematy polityczne i wstydzić się swoich sympatii/przynależności partyjnej.
                      Temat ten już przerabialiśmy w innych wątkach, gdzie zacząłeś pajacować i podpinać się partię, która z twoimi poglądami ma tyle wspólnego co Karolak z artystycznym kinem.
                      Tak więc miernoto wstydząca się przyznać na jaką partię/kandydatów głosujesz napisz mi czy kiedykolwiek odważyłeś się na spotkaniu wyborczym publicznie zabrać głos i domagać się od nich tego czego żądania formułujesz na tym forum. Szczerze wątpię. I nie wal mi tu smutków, że nie identyfikujesz się z żadną partią bo gdyby tak nie było tobyś tu takiej aktywności nie wykazywał. Szczególnie, że atakujesz tylko jednego kandydata.
                      Określam cię jako miernotę, bowiem tylko takie osobniki są w stanie naigrywać się z tego, że ktoś włącza się w akcje charytatywne a taki wpis skierowany w moim kierunku zamieściłeś powyżej, tuż pod wpisem, że jestem przeczulony na punkcie "chamskich" wpisów.
                      Jak widać, nagle "luzaczek" na którego się kreowałeś też może poczuć się obrażony, tylko ja się pytam, czym?
                  • pluto37 Re: qq.44 żal ściska, że na tym forum są osoby 24.05.15, 14:54
                    A może wg ciebie w parlamencie zasiadają tylko biskupy i koyod i obciążanie nas jest zasadne?
                    ==========================================================================
                    koyod! Ty w parlamencie? Co prawda jak wspomnieć Fotygę, czy podobne rozwielitki PiSowskie to w tym zestawie bys się na plus nie wyróżniał.

A może prawda jest inna, bolesna dla was, wy macie po prostu w spodniach wydmuszki
                    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                    No i proszę. Jak ta Irlandia utkwiła ci pod czachą. Sprawdzanie co kto ma w spodniach to tylko jeden gatunek "mężczyzny " ma na uwadze.
                    A rodzina te ekscytacje jak przyjmuje?
            • pluto37 Re: Irlandia "za"..... 24.05.15, 14:42
              koyod!
              Nie marudź!
              Zamiast się cieszyć, że masz widoki na drugą Irandię, to kombinujesz znowu jak kuń pod Mirowską górę.
              Krzyknij radośnie, że nareszcie nie będziesz musał się przebierać.
              I usmiechnij się.
              Świat nie jest taki zły jak ci wydaje.
              No i zawsze masz wyjście. Nie musisz wielbić wielebnych płci męskiej. Te drugie we welonach tez mogą cię pocieszyć w strapieniach.dnia codziennego i niedostatkach wiesz już chyba gdzie....
              Ale zauważ, że mnie nie interesuje z kim ty te gimnastyki uprawiasz.
              Możesz nawet z austryjacką gwiazda piosenki.
              Byleście zdrowe potomstwo mieli.

• storima Re: Irlandia "za"..... 24.05.15, 17:00
                Koyod: Wydmuszki!
                Pluto: Rozwielitki!

Jedno jest pewne:
                Rozwielitki nie zapłodnią wydmuszek,
                ale
                mogą się w nich zagnieździć!
                I Wy na to?
                --
                Ksiądz szykował się gdziesik do drogi a do umierającego iść nie chciał.(...) I pojechał na karty do dworu.
                W. Reymont, Chłopi

• storima Dafnia i Pisanka 24.05.15, 18:59
                  Prawda że ładna?
                  No jak to co ?
                  Ta para.

Pluto: Pani Dafnia!
                  Koyod: Pan Pisanka!
                  --
                  - Bez księdza się nie obejdzie, kobietą jeno jestem i takiej mocy nie mam jaka Jezus dał
                  księdzom! Łajdus on jest, o naród nie dba, zgoła zły pasterz...
                  Sama pójdę po tego kostyrę do dworu.
                  W. Reymont, Chłopi
              • koyod pluto37, tak się rozpisujesz a nie potrafisz 24.05.15, 21:54
                udzielić mi odpowiedzi na pytanie, jak się czujesz jako antyklerykał popierając partię, która hojnie finansuje organizację, z którą tak tu walczysz na tym forum.
                I nie pisz głupot, że oczekuję na drugą Irlandię bo partia na którą głosuję zawsze była i jest przeciwna legalizacji związków homoseksualnych.
                Tak wiec twoje lubieżne oczekiwania w tej kwestii są rozbieżne z moimi.
    • optio11 Re: Irlandia "za"..... 24.05.15, 07:37
      Irlandia stała się pierwszym krajem na świecie, w którym małżeństwa jednopłciowe zostały zalegalizowane w ogólnokrajowym referendum. Za legalizacją było 62 proc. głosujących - podano na podstawie oficjalnych wyników.

onet.pl

wolnoscodreligii.pl/wp/religia-w-przedszkolu-w-czasie-5-godzin-podstawy-programowej/
    • storima Bóg nie wysłuchał polskich parlamentarzystów 24.05.15, 12:09
      Bóg nie wysłuchał modlących się polskich parlamentarzystów z PiS swego czasu proszących o deszcz,
      ale
      jaskrawie
      wyraził swoje zadowolenie z wyników ostatniego referendum w Irlandii:

pbs.twimg.com/media/CFtbcD7WMAAGc_8.jpg
      Rozsiał wszechmocnym miłosnym gestem w Irlandii swą tęcze!
      • taniarada Re: Bóg nie wysłuchał polskich parlamentarzystów 24.05.15, 12:19
        Nie możesz się powstrzymać storima ,by pisać u spamera optio11. Wstyd ,niech te wołki Boże piszą.Bóg nierychliwy ,ale sprawiedliwy .Irlandia to już u nas była .Obiecywał to jeden pan .Teraz wielki emigrant ,który zasuwa zagranicą .Tylko za lepszą kasą .Olać spamera.
    • koyod qq.44, nerw ci puściły, 24.05.15, 22:35
      znaczy się dotarły do ciebie wstępne wyniki dzisiejszych wyborów.
      Wypij sobie wobec tego nerwosolka bo do jesieni nie dotrzymasz.
      • storima Re: qq.44, nerw ci puściły, 24.05.15, 22:49
        koyod napisał:

> Wypij sobie wobec tego nerwosolka bo do jesieni nie dotrzymasz.

Ten podły
        i
        pozbawiony zupełnie ludzkich uczuć wpis
        nie wymaga dalszego komentarza.
        • koyod storima, a jak skomentujesz słowa 24.05.15, 23:03
          Bronisława ... Te 47 proc. to demokratyczne pospolite ruszenie w imię obrony naszej wolności, w imię powstrzymania fali nienawiści i agresji. Tę falę trzeba powstrzymać"...
          Pytałem cię już w innym wątku /piątaiszósta debata prezyd../, jakich to cierpień, jakiej fali nienawiści doświadczyłeś?
          Pytałem dlaczego jedynie gazeta i natemat kreujące się na "obiektywne i rzetelne" media nie zamieściły od piątku wyjaśnień Szczerskiego do zarzutów postawionych mu przez sztab Komorowskiego.
          I co, czasu nie znalazłeś aby odpowiedzieć?
          • taniarada Re: storima, a jak skomentujesz słowa 24.05.15, 23:18
            Nie szkoda Ci czasu tak się usrywać z tymi ludźmi.Jak ich nic nie przekona i nie znają żadnych wartości .Nic sobą nie reprezentują .Od tylu lat judzą ,podżegają i obrażają .Nie pozwólmy więcej na poniżanie Polski i poniżanie ludzi godnych szacunku zamordowanych w Smoleńsku.Ale po co się usrywać.
            • storima Re: storima, a jak skomentujesz słowa 24.05.15, 23:27
              taniarada napisał(a):

> e znają żadnych wartości .Nic sobą nie reprezentują .Od tylu lat judzą ,podże
              > gają i obrażają .Nie pozwólmy więcej na poniżanie Polski i poniżanie ludzi godn
              > ych szacunku zamordowanych w Smoleńsku.

Piszesz to o sobie.
          • storima Re: storima, a jak skomentujesz słowa 24.05.15, 23:20
            Odpowiedz otrzymales, to ze jej nie rozumiesz
            to juz tak ma byc.

Powtorze, bo to tu napisales wyzdane ludzkich odczuc
            slowa:

bez komentarza.
    • xyz_xyz1 Re: Irlandia "za"..... 25.05.15, 06:48
      Ja to mawiają a co ja ze smutkiem potwierdzam: Głupich nie sieję sami się rodzą. Irlandczycy będą swej decyzji jeszcze gorzko żałowali. a jak na razie stracili prawo do określania się mianem katolików.
      • storima Re: Irlandia "za"..... 25.05.15, 07:22
        xyz_xyz1 napisał:

> Ja to mawiają a co ja ze smutkiem potwierdzam: Głupich nie sieję sami się rodzą
        > . Irlandczycy będą swej decyzji jeszcze gorzko żałowali.

Przeciez Irlandia
        j e d y n i e
        dolaczyla do innych krajow i aden z nich
        n i c z e g o
        nie zaluje.
        • taniarada Re: Irlandia "za"..... 20.11.16, 19:00
          storima napisał:

> xyz_xyz1 napisał:
          >
          > > Ja to mawiają a co ja ze smutkiem potwierdzam: Głupich nie sieję sami się
          > rodzą
          > > . Irlandczycy będą swej decyzji jeszcze gorzko żałowali.
          >
          > Przeciez Irlandia
          > j e d y n i e
          > dolaczyla do innych krajow i aden z nich
          > n i c z e g o
          > nie zaluje.
          raczej tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka