ewa2490 21.06.15, 15:30 Witam Prosze o informacje ile moze kosztowac pojedynczy nagrobek granitowy??oraz gdzie szukac dobrych fachowcow na terenie czestochowy i okolic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
taniarada Re: Nagrobek granitowy 21.06.15, 17:09 Augustyniak Jan i Dawid Prężyna 54/ Białej .www.jdgranit.pl. Przyjeżdżają do Częstochowy.Chowałem ostatnio bliską osobę.Ich ktoś mi polecił .Byłem zadowolony.Cena nie za wysoka i polski granit.W Częstochowie fachowców nie znalazłem .Ceny z kosmosu lub granit chiński.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iza6425 Re: Nagrobek granitowy 21.06.15, 18:51 potwierdzam, ja znalazłam kamieniarza jeszcze dalej, bo w Brzeźnicy, ale i tak wyszło taniej o 30 procent niż u miejscowych "fachofcuf" Inna sprawa, że pan ksiądz zawołał 10 procent wartości nagrobka dla siebie, ups, dla "parafii", hie hie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2490 Re: Nagrobek granitowy 21.06.15, 19:09 a w brzeżnicy to Jabłoński czy Skorupski?? i jakie kwoty tak mniej wiecej(wiadomo liczy sie kolor granitu wzor itp) A te 10% to poprostu czyste ździerstwo z ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Nagrobek granitowy 21.06.15, 20:05 To po jakiego Ci ksiądz potrzebny?! Samemu nie możesz paru słów powiedzieć?! No chyba, że uważasz, że bez klechy droga "do nieba" dla zmarłego będzie zamkniętą. Ale wtedy pretensje do siebie samej, że trza się z klechą dzielić. Osobiście gwarantuję Ci, że efekt czy z klechą czy bez - będzie identyczny. Pozdrawiam, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2490 Re: Nagrobek granitowy 21.06.15, 20:32 ale o czym ty mowisz?? chyba nie do konca zrozumiales temat... Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Nagrobek granitowy 22.06.15, 06:45 Zrozumiałem, zrozumiałem. To bylo do Izy. Dyzio. p.s Ale nie rozumiem i tak, dlaczego stawia się monumentalne/granitowe pomniki naszym zmarłym a nastepnie nikt ich nie odwiedza. Uważam, - na swój użytek oczywiście , - że szacunek naszym rodzicom,dziadkom etc,etc, - wyrażam poprzez pamięć o nich czy przez odwiedzanie miejsc ich spoczynku. Natomiast "współzawodnictwo w tym, czyj pomnik będzie okazalszy, - jak by mniej. To oczywiście wykorzystują natychmiast "właściciele cmentarzy, - czytaj kościół. I pretensje, ze klecha zdziera kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
kchrzanka Re: Nagrobek granitowy 22.06.15, 20:33 "dyziek_o", jestem przekonana,że Twoje "mądrości" to już chyba tylko trafiają do "naszego" prezydenta. / tego co wlazł na krzesło - też / ! Odpowiedz Link Zgłoś
iza6425 Re: Nagrobek granitowy 22.06.15, 21:38 Skąd wiesz, że pomnik mam monumentalny i że go nie odwiedzam? Ty jesteś z gatunku ludzi pokroju mojego teścia. Całe życie pluł na kk ale na łozu śmierci o farorza błagał. Z Tobą też tak będzie, choćbyś tu nie wiem jak zaklinał rzeczywostość. Chociaż z drugiej strony jako zagorzały przeciwnik guseł i zabobonów kościelnych rodzina powinna zostawić Twoje truchło na wysypisku. Tanio i po dyziowemu. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
jaquline1 Re: Nagrobek granitowy 22.06.15, 22:53 A pan ksiądz skąd wiedział od jakiej sumy to 10% porachowac? Ja bym mu oznajmiła, że za symboliczną złotówkę mi usługę wykonano.:) Normalnie sie w głowie nie mieści, co ta banda wyczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
facia Re: Nagrobek granitowy 22.06.15, 15:24 od 4000 zł w górę.Ja zamówiłam obok cmentarza Kule ( Rolnicza) . U Pana , który trudni się kamieniarstwem od blisko 60 lat.Pomnik ładny i wykonany szybko i solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
estera1538 Re: Nagrobek granitowy 07.07.15, 14:49 Nie ma jednej ceny na nagrobek granitowy, bo cena jest zależna zarówno od rodzaju zastosowanego granitu, jak i jego wielkości. Trochę na ten temat można poczytać tutaj ceny nagrobków Poza tym, zawsze można do tej firmy zadzwonić, aby dowiedzieć się więcej szczegółów na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Nagrobek granitowy 10.07.15, 23:06 Nie ma jednej ceny.Tylko czym dalej od Częstochowy tym lepiej i taniej .Podałem wyżej stronkę ,gdzie można sobie wklepać w wyszukiwarkę i pooglądać, oraz zapytać telefonicznie i mailowo o szczegóły .Zaoszczędzisz sobie czas i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś