mateusz572 Re: Koniec postkomuny 26.10.15, 07:14 angrusz1 napisał: > historyczna data A ten okres, który się zaczyna jak nazwiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Koniec postkomuny 26.10.15, 07:31 Już Ty się nie martw. Coś Grucha wymyśli. Tak na marginesie kol. Gruszczyński: To przecież "prezesa" tatuś do Partii należał więc prezes wzorcowym postkomunistą jest......czyż nie?! Coś się wam - Grucha, - nomenklatura po...bała..........?! Proponuję najsamprzód pomyśleć zanim się za pisanie weźmiecie........! Dyzio. p.s Wyszedłem ci ja sobie dziś rano z psem by na spokojnie na rzeczywistość spojrzeć ...........a tu dziwna cisza wokoło. Ptastwo nie śpiewa, okoliczne a bezpańskie psy i koty jakieś dziwne miny mają........ Niedobrze. Ponoć zwierzęta wyczuwają katastrofę....... Nawet Pluto gdzieś się zapodział. Wyjechał? - czy co?! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Koniec postkomuny 26.10.15, 07:45 No cóż , Mateuszu . ja chciałbym nazwać ten okres : zaciskaniem pasa . Bo dług jest wielki i zagraża suwerenności ale obawiam się , że zatrzymanie narastania długu publicznego nie będzie priorytetem . Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Koniec postkomuny 26.10.15, 12:07 Meteuszu! Jak były janczar komunizmu z PiSu mówi że koniec postokomuny to znaczy się, że koniec.:):) A on się na tym zna. A już sam angrusz pisze, że dług jest wielki a pas mu sie na gardzieli zaciska. On juz bidny nie wie co jego partyjne towarzycho obiecywało, że na 100% spełni, więc dalej plecie 3 po 3 para 15. No cóż! teraz będziemy mieli okaję zobaczyć jak sie spełnia ludowi sen złoty i rośnie las milionerów, a Polska rośnie w siłe wraz z dostatkiem ludu. No i znikaja ruiny.:):) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Koniec postkomuny 26.10.15, 12:19 Dyźku! Nie wyjechałem ......jeszcze, ale w razie co to wiem gdziei dokąd bilet kupić:):):) idzie ku dobremu sprawdź jak złotówka urosła w siłę względem reszty walut. Teraz to już emigracja będzie walić drzwiami i oknami do państwa dobrobytu, a bezrobocie będzie minusowe. I nawet my obaj {Mateusz też} będziemy żyć godnie i palmy w Tunezji będą nasze...:) ramzes ma rację. teraz pora, że ZBAWIENIE NARODU stało się faktem. Choć juz jeden Miller kiedys orzekł, że jak SLD obieca gruszki na wierzbie, to one wyrosną. Ale Dyźku! jeślis głosował tak jak żeś się zaklinał, że będziesz, tos zmarnował głos i zrobił dobrze konserwatywnym nacjonalistom jak kaczyzm okreslaja zachodnie media.(: Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Koniec postkomuny 26.10.15, 12:21 psst! Dyźku! Nawet z Australii nie zostawię cię osamotnionego na tym forum:):) Odpowiedz Link Zgłoś
gienekemigrant1222 Re: Koniec postkomuny 27.10.15, 19:53 Ze względu na moje wykształcenie, a przede wszystkim na moje niebanalne chody w Lidlu ostatnio otrzymałem propozycję nauczyciela religii w gimnazjum. Nie powiem, na religii to ja się znam. Jak byłem w Burkina Faso to poznałem voodoo. Wystarczy zrobić laleczkę i potem wbijać w nią szpileczki aby człowieka doprowadzić do stanu uśmiechem do sufitu. Ja jednak tego nie praktykuję. Wolę na przykład takiego człowieka wziąć na polowanie na koty osiedlowe, które bardzo złowieszczo wyszczerzają swoje kły na wszystkich lokatorów naszych bloków z wielkiej płyty. Odnośnie religii w szkołach to znam jeszcze Indi- ?Kali ma? i ?Czadu? ? ale to już nie wiem kurcze w jakim języku. Ale religii uczyć mogę. Po polsku umiem Bogurodzicę i Ojcze nasz , co siedzi po lewicy?i inne tam koronki. Gorzej będzie z Żydłakami i innymi Syryjczykam,i bo Koranu nie rozumiem i nie chcę. Już kolesia mojego Salmana Rushdiego chciały te gady z Rakowa załatwić. I musiał gość wyjechać do Anglii. Ale przeżegnać się umiem i w prawo i w lewo, jak nasze chorągiewki na wietrze i wszystkich kocham, bo jestem internacionalem. Mam mnóstwo propozycji pracy. W Simply, w Auchan, w Biedronce?umiem języki to dogadam się ze wszystkimi. Ostatnio taki śniady jakiś (pewnie Syryjczyk albo Żydłak?może jakiś Rumun albo najpewniej gad jakiś z Rakowa chciał mi sprzedać zegarek. Mówi do mnie: ?łykniesz sikora za stówę- bo świeżo zdjęty z wystawy?, a ja mu mówię, że nie łyknę , bo mnie straszne pragnienie wzięło za ziołem, które paliliśmy z Masajami w Kenii. Ach?to było zioło!!! Przedstawiły mi postacie bajkowe, rządowe, polityczne?I wtedy zrozumiałem : Gienek nie patrz na to, wszak jesteś szczęśliwym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Koniec postkomuny 06.12.15, 11:03 angrusz1 26.10.15, 07:45 No cóż , Mateuszu . ja chciałbym nazwać ten okres : zaciskaniem pasa . Bo dług jest wielki i zagraża suwerenności ale obawiam się , że zatrzymanie narastania długu publicznego nie będzie priorytetem . ************************** Postkomuna wraca pełną fałszywą gębą:(((((( Rząd chce mieć możliwość swobodniejszego wydawania pieniędzy z państwowej kasy. Postanowił poluzować kaganiec nałożony przez PO-PSL na takie wydatki. wyborcza.biz/biznes/1,100896,19294666,projekt-pis-limit-wydatkow-okreslony-regula-wydatkowa-bedzie.html#MTstream Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Koniec postkomuny 06.12.15, 13:15 storimo, miast straszenia żelaznym wilkiem dobrze byłoby podać wskaźnik deficytu sektora finansów publicznych za rządów PiS i odnieść się do tego, czy i w jaki sposób partia ta zdemolowała wtedy finanse naszego państwa. Szkoda też, że przywołany przez ciebie artykuł nie odnosi się do kwestii przejęcia części środków z funduszy emerytalnych aby kreatywnie zmniejszyć dług publiczny. Wtedy to storima milczał bowiem nie na jego zasobach Tusk położył łapę. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Koniec postkomuny 06.12.15, 14:23 Czyli Angrusz masz racje publikując twe arcy słuszne obawy. A jak to bywało za rządów PiS? Statystyka jest niczym latarnia dla pijaka, służy jako podparcie, a nie oświetlenie. Jarosław Kaczyński tę żartobliwą definicję statystyki potraktował poważnie i na kongresie PiS naginał ją na użytek własnej propagandy "Kiedy my rządziliśmy, deficyt budżetowy wynosił 16 miliardów, teraz są to 52 miliardy, a jest to tylko deficyt oficjalny. I jest jeszcze ukryty, a więc jest on przeszło trzy razy większy na głowę" - wyjaśniał Kaczyński. A raczej zaciemniał. Otóż za rządu Kaczyńskiego deficyt budżetu centralnego wynosił: w roku 2006 - 25,1 mld zł, w 2007 - 16,9 mld zł. Za rządu Tuska: w roku 2008 - 24,6 mld zł, w 2009 - 23,8 mld zł. Liczby te niewiele mówią o rzeczywistym stanie finansów publicznych. Lepiej sięgnąć po dane GUS pokazujące wielkość całego deficytu finansów publicznych (także samorządów, transferów do OFE i funduszy pozabudżetowych) w stosunku do PKB. W roku 2006 deficyt finansów publicznych wyniósł 3,6 proc. PKB, w 2007 - 1,9 proc. PKB, w 2008 - 3,6 proc. PKB, a w 2009 według szacunków - 6,3 proc. PKB. Liczbom tym warto się przyjrzeć dokładniej. W latach 2006 i 2007, gdy gospodarka rosła, aż furczało, rząd PiS nie był w stanie zrównoważyć wydatków z dochodami. Nie wykorzystał dobrej koniunktury do ograniczenia długu publicznego. Gdy jesienią 2005 roku PiS przejmował władzę, zadłużenie sektora finansów publicznych wynosiło 460,2 mld zł, a gdy władzę oddawał dwa lata później - 527,4 mld zł. W ciągu dwóch lat, zamiast zmniejszyć dług, dołożył do niego przeszło 67 mld zł. Dlatego ostrzeżenia Jarosława Kaczyńskiego, że rząd Tuska za bardzo zadłuża państwo, są niewiarygodne. wyborcza.pl/1,76842,7636354,Statystyka_wedlug_prezesa_PiS.html Wzorcowy przykład dla studentów ekonomii tzw. kreatywnej księgowości, czyli brutalnej manipulacji statystykami dla omamienia mas. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Koniec postkomuny 06.12.15, 14:55 Wy, - "storima" - nie przejmujcie się manipulacją statystyką. O wiele bardziej niebezpieczne jest manipulowanie przy Konstytucji. Od dłubania przy tym pierwszym jeszcze nikomu włos z głowy nie spadł. Ale w tym drugim przypadku............powinno się być spakowanym. Ot tak, - na wsiaki pożarnyj słuczaj.........! Pakowanie się " na szybko" jest nieskutecznym..........! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Koniec postkomuny 06.12.15, 15:12 Dyziu! Nie będę na wątku zdominowanym przez tematykę ekonomiczna pisał o zamachu na konstytucje. A tu niezwykle jest tez istotne rozwiewać tumany oszustw i manipulacji statystykami wskaźników ekonomicznych bo takowe krążą w sieci i ci nierozgarnięci powtarzają je jak mantrę. - - Dlaczego nikt tutaj nic nie pisał gdy... Pyta sam siebie troll. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Koniec postkomuny 06.12.15, 16:46 Mistrzu opozycjonisto.Krrotko kto by z toba smial konkurowac. Piszesz transfer OFE.A dlaczego nie kradziez.Dlaczego drugi mistrz specjalista od dlugu i pomiatania Angrusz nie potrafi ci wyjasnic na ile urosl dlug publiczny.Przez dwie kadencje Nieobywatelskich.Bo lubi byc pomiatany.Gdzie byl wtedy Balcerowicz i Petru.Gdzie byli Sldowcy i cala rzesza tych wszystkich becwalow.Ale ty mistrz. A reszta to idioci i trolle z PIS.PS.Spieprzaj dziadu to do dyzia.Bo nie da sie. czytac o ciaglym wyjezdzaniu.A mialem tu nie pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Koniec postkomuny 07.12.15, 17:03 storimo, pisząc ...A tu niezwykle jest tez istotne rozwiewać tumany oszustw i manipulacji statystykami wskaźników ekonomicznych bo takowe krążą w sieci i ci nierozgarnięci powtarzają je jak mantrę. ... to miałeś chyba na myśli swe wypociny. Jak już wyszło, że deficyt w latach rządów PiS wcale nie wyglądał tak źle, to robisz zarzut zwiększenia długu publicznego o 67 mld. do kwoty 527,4 mld. Szkoda, że "zapomniałeś" iż za rządów PO dług ten powiększył się o kolejne 253 mld. do kwoty 780,0 mld. na koniec 2014 r. I co najważniejsze dług ten w 2014 r. spadł o 134 mld. tylko dzięki temu, że Tusk i spółka "przeksięgowali" 153 mld. z kont OFE. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Koniec postkomuny 07.12.15, 18:09 Angrusz. Ja pisze o OBECNYCH decyzjach ktore demoluja gospodarke. Nie zajmuje sie tu historia brukowcowych "rewalacji". Sprawa OFE, dawno temu zostala wyjasniona: - Wyrok Trybunału nie ma mocy wstecznej, tylko działa na przyszłość. Moim zdaniem ten wyrok zamyka sprawę OFE - mówi "Wyborczej" konstytucjonalista Marek Chmaj. Mimo że Trybunał Konstytucyjny uznał zakaz reklam OFE za niekonstytucyjny, to towarzystwa emerytalne mają marne szanse na uzyskanie odszkodowań. wyborcza.biz/biznes/1,100896,19143742,prawnicy-wyrok-w-sprawie-ofe-zamyka-sprawe.html To co tu sie przemiela to sa manipulacje z brukowcow. Zachodnia Cywilizacja jest porazona pomyslami "sowietyzacji" Polski. Nie interesuja mnie makulatura ktora Was karmia, Angrusz. _ _ Dlaczego wtedy gdy to nikt nic nie PiSnął? Pyta troll samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Koniec postkomuny 10.12.15, 21:00 I stalo sie: Demolki w finansach państwa cd. Sejm w ekspresowym tempie uchwalił w czwartek ustawę, która zdejmuje kaganiec nałożony na wzrost wydatków państwa. Rząd będzie mógł wydać dodatkowo w 2016 r. 15,5 mld zł. wyborcza.biz/biznes/1,100896,19324227,sejm-ekspresem-demoluje-finanse-panstwa.html?biznes=czestochowa#BoxBizLink I to NIE SA TEORIE. Jak i suche fakty, matematyczne wykresy, odzwierciedlające stan gospodarki. Wsparte ODNOSNIKAMI. Czyli, jesli ktos mial cos do czynienia z nauka BIBLIOGRAFIA. I jesli raz o raz od ROKU pojawia sie namolne, obecnie juz chamskie wymaganie pieniackim tonem odpowiedzi na publikowane BREDNIE a pomijane sa KONKRETNE wypowiedzi z BIBLIOGRAFIA to nie mozna tego inaczejokreslic niz bezmyslny, jatrzacy hejt manifestujacy mierny poziom intelektualny jego autora. I dochodzimy tu do ABURDU gdzie hejter WYMUSZA kopiowanie publikowanych juz wpisow. Po czym donosi o wykroczeniu do administracji. A teraz ponownie ustawia siebie jako "bojownika" publikujacego na "nieprzychylnym mu ideowo forum".. Totalany absurdalny belkot. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Koniec postkomuny 07.12.15, 18:24 Przypomne Ci Angrusz, ze piszac o OBECNEJ demolce gospodarki przywolalem nastepujacy cytat: Rząd chce mieć możliwość swobodniejszego wydawania pieniędzy z państwowej kasy. Postanowił poluzować kaganiec nałożony przez PO-PSL na takie wydatki. wyborcza.biz/biznes/1,100896,19294666,projekt-pis-limit-wydatkow-okreslony-regula-wydatkowa-bedzie.html#MTstream Wytlumacze wiec, ze mimo konkretnego ZABEZPIECZENIA finansow obecny rzad wysadza ta kase w powietrze. I o TYM pisze. A potwierdzaja to WSZELKIE eksperckie analizy krajowe i swiatowe. I syk przemielanej makulatury brukowcow tego nie zagluszy. -- Troll ci naubliża, zwymyśla, doniesie. I jak gdyby nigdy nic oczekuje dyskusji? Nigdy w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Koniec postkomuny 08.12.15, 04:45 jak się zastanowic ciut, to angrusz ma rację. Postkomunę zastąpiła komuna w pełnej krasie. Inaczej PRL-PiS. gensek KC PiS siedzi w norze i nauczony doswiadczeniem dwulecia na pożarcie zesłał neoCyrankiewicza z neo Jabłońskim. Moczar w nowym wcieleniu też ma się dobrze a zapowiadane specustawy niczym sie nie różnią od tego co obowiązywało za UB i SB... czyli totalna inwigilacja bez żadnej kontroli. Co KC wydaliło to "sejm " bez sprzeciwu "uchwalił. Ta jedynie różnica, że trza jeszcze dwa dołożyć dla picu. A za PRLu - w oryginale też Trybunału Konstytucyjnego i dawano sobie radę z rządzeniem, to po co jakas banda z Rzeplińskim ma kacykowi z KC PiS wetować słuszne ustawy kombinowane dla DOBRA PiSowskiego ludu? Dlatego właśnie trzeba obecny stan rzeczy nazywać po imieniu. Tym bardziej, że starzy komunistyczni wyjadacze wrócili do czerwonego koryta. Taki Czabański, Jasiński, czy Piotrowicz to przecie funkcjonariusze pierwszej wody i zasłużeni dla reżymu Jaruzelskiego. i filary aktualnego ustroju. Komuna jest komuna i tylko gensek ma inne nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Koniec postkomuny 09.12.15, 09:33 Prezydent Duda w stachanowskim tempie chroni Polskę przed upadkiem demokracji. Dzis po raz kolejny wzorem sekretarzy PZPR przejal kolejna funkcje: Trybunału Konstytucyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Koniec postkomuny 09.12.15, 20:54 Storimo! On jest tylko kelnerem co donosi, to co upichci Kaczyński. Jak Pstrowski, Stachanow albo inny chłop pańszczyźniany.. Każa to wyrabia nakazaną przez pana normę. I to jest wszystko, czego od niego można wymagać. Chyba, że jeden pozytyw. Umie pakować PACZKI. Na serio. W TVP pokazali, że umie:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Koniec postkomuny 09.12.15, 21:38 pluto napisal.Twoj to nawet sie nie. umial podpisac.A milczales.Twoj poziom To co se bedziesz pysk rozdziewial.Ale na Dude ujadasz ze hej Wszedzie cie pelno.Az strach lodowke otworzyc.A jaki madry.A jaki wyksztalcony.Zdradz jakie to szkoly konczyles Bo po twoim pisaniu.To Dzierzynskiego szkola.I jego motto.Opluc zniewazyc i skazac.Bo jest winny i sie nie broni. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 jakie zalety ma pluto37... może powie?... 09.12.15, 23:00 Jak wszyscy na forum zauważyli, Pluto uwielbia obrzucać błotem wszystko i wszystkich dookoła. Widzi w ludziach same wady a zalety, jeżeli takowe posiadają, w prześmiewczy sposób przedstawia też jako wady. OK! Skoro "pluto37" widzi same wady w innych ludziach to teoretycznie posiada same zalety, nieprawdaż? To ja mam teraz propozycję, w tym dla samego "pluto37". Proszę o podanie zalet posiadanych przez "pluto37", skoro nie posiada w swoim przekonaniu żadnych wad i krytykuje innych ludzi. Jestem ciekawy tych zalet u "pluto37", bo ja... ich nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: jakie zalety ma pluto37... może powie?... 10.12.15, 06:14 "Skoro "pluto37" widzi same wady w innych ludziach to teoretycznie posiada same zalety, nieprawdaż? " buahahahahahahahah nieprawdaż , no chyba że człowiek opisujący u innych same zalety posiada teoretycznie same wady nieprawdaż "myślicielu " ?????? to taki prosty przykład z logiki dla dzieci w szkole podstawowej, weź się do książek " myślicielu " i nie ośmieszaj się - to taka " teoretyczna " rada ( i żebyś znowu nie wyszedł na idiotę jak ostatnio to podpowiem że " teoretyczna wada to tzw. sarkazm - nie wiem czy po ostatniej wpadce już sobie ten termin przyswoiłeś no ale masz kolejną szansę ) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Koniec postkomuny 10.12.15, 00:53 obserwator1-2013 09.12.15, 23:00 Jak wszyscy na forum zauważyli, Pluto uwielbia obrzucać błotem wszystko i wszystkich dookoła. Widzi w ludziach same wady a zalety, jeżeli takowe posiadają, w prześmiewczy sposób przedstawia też jako wady xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Po co mam cię obrzucać błotem, skoro sam się w nim taplasz całkiem ładnie z własnej i nieprzymuszonej woli? Będę twoje zalety pod niebiosa wychwalał, tylko je ....okaż.:):):) Jakoś udowodnij czynem , żes mądry, roztropny, inteligentny, przykładem geniuszu błysniesz ku potomnych nauce....itd Do dzieła!!!!!, a ja chwalić będe. Przyrzekam solennie Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: Koniec postkomuny 10.12.15, 11:23 Cóż, zarówno "qq.44" jak i "pluto37" niezmiennymi są. Niczym pozytywnym pochwalić się nie mogą i zalet swoich przedstawić. W pluciu wprawy od dawna nabrali W tym są na forum niezastąpieni. Czynami swymi o braku swojej mądrości I roztropności nadal wszystkich utwierdzają. Inteligencji za grosz u nich nie uwidzisz Bo to przypadek skrajny. Infantylne reakcje obydwu nie do usunięcia. Przypadek nieuleczalny. Dziecinność młodości przystoi W wieku dojrzałym chwały nie przynosi. O tym oboje pamiętać zapominają I zaraz ujadanie kontynuować będą. Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: Koniec postkomuny 10.12.15, 20:24 obesrwator pokazałem ci tylko debilizm twojego wpisu przez prosty zabieg za pomocą logiki prawniczej dla przedszkolaka ( żeby dopasować poziom do twojego ) ! Powinieneś podziękować że ci pokazuje jak się ośmieszasz ! No chyba że popełniłem jakiś błąd logiczny ??? Jeżeli tak to poproszę o rozłożenie twojego i mojego zdania i udowodnienie , jeżeli wiesz co to znaczy, w co wątpię :)) Bawi mnie to !! Odpowiedz Link Zgłoś
srgftwrehtwstr Re: Koniec postkomuny 10.12.15, 12:57 PISSsss, to najwieksi aferzysci w demokratycznej Polsce:-)? Mariusz Błaszczak to prawa ręka szefa PiS i aktualny minister spraw wewnętrznych, ale także świadek w procesie dotyczącym tzw. afery ZUS. Jego zeznania w tej sprawie byłyby bardzo ciekawe... i mogłyby mu zaszkodzić. Dlatego polityk PiS znów nie stawi się w szczecińskim Sądzie Okręgowym. Tym razem na przeszkodzie stanęły obowiązki służbowe - donosi "Kurier Szczeciński".:-):-) www.fakt.pl/politycy/mariusz-blaszczak-nie-stawi-sie-w-sadzie-ws-afery-zus,artykuly,596243.html Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Koniec postkomuny 10.12.15, 14:39 Pluto to jeden z weteranów tego forum. Jego głos rozsądku jest tu obecny od początków istnienia FCzestochowa. Niektórzy się zdziwią, ale swego czasu był on jednym z ulubionych forumowiczów Tomasza Jaskóły. Swego czasu do momentu gdy Jaskóła gdy zaczął tu po prostu publikować bzdury. A czego jak to, to po prostu Pluto tego nie toleruje. Jeden z trolli, zarzucał mu tu oszczerczo homofobie. Niskiego polotu intelektualnego, nigdy nie poparty dowodem ten jazgot. Ale tak Pluto nie jest tolerancyjny wobec bezmyślnego publikowania bzdur, bełkotu, matactw, pruderii i i... homofobów. Jeśli coś można mu zarzucić to właśnie pełną bezkompromisowość i szczerość do bólu wobec bezczelnie pleniącej się durnoty i kłamstw. A to jest chyba raczej cnota? Nieprawdaż? Podobnie jest z QQ.44 który demaskuje kłamstwa, manipulacje, i pruderie "katolików" takich co to to chełpią się pychą i żądają kwitów prowadzonej działalności charytatywnej bądź uprawiających tu sobie od czasu do czasu antysemickie poletko. Ostatnio czyni to na "wesoło". Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Koniec postkomuny 10.12.15, 16:13 obserwator!!!! Co ty bierzesz??? Ja cię proszę! Ty nie bierz tego świństwa więcej, bo to ci mózg zlasuje do reszty i będziesz jak trotuar albo inna tandeta. I jak bedziesz wyglądał? A leczenie uzależnień - jak zapewne wiesz-jest kosztowne. A teraz weź głęboki oddech, uspokój się i zastanów przez moment, jak ja moge peany na cześć twoich zalet wznosić ku niebiosom jak ty dopalaczami się trujesz? No jak? Bądź jak dorosły i mężczyzna. Stań prosto i ....jak juz musisz to jakies kropelki z walerianą, coś na sen, albo skreta marychy, ale nie to paskudne świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Koniec postkomuny 10.12.15, 17:02 Pluto! Nie narażaj się! Bardzo Cie proszę! Czy Ty wiesz z kim próbujesz stawać w szranki? Czy chcesz tutaj robić za Harrego Pottera??? Czytaj: obserwator1-2013 25.09.15, 21:00 (...) W 2012 roku napisałem na tym forum, cytuję: Z chwilą podpisania Traktatu Lizbońskiego przez śp. Lecha Kaczyńskiego Prezydenta RP nasza Ojczyzna Polską zwana straciła swoją suwerenność. Czy odzyskamy jeszcze wolność i samodzielność?... może, lecz podstawowym warunkiem tego jest rozpad Unii Europejskiej. A Ty zdajesz sobie sprawę ze stawiasz czoła Białemu Magowi??? Czy Ty w ogóle gdzieś choć zaocznie Pluto liznąłeś choć odrobinę czarRRRRnej magii? Czy wiesz jak użyć różdżki aby Cie nie wkręciła??? Gość: obserwator IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 17.09.12, 22:43 (...) Z chwilą podpisania Traktatu Lizbońskiego przez śp. Lecha Kaczyńskiego Prezydenta RP nasza Ojczyzna Polską zwana straciła swoją suwerenność. Czy odzyskamy jeszcze wolność i samodzielność? (...) W dniu 06.02.12, 00:21 napisałem: Proroctwo Oriona i Nostradamusa W ciemnych barwach Rok 2012 przedstawiają. W przepowiedniach Ojca Pio Trzydniowe ogniste orkany Niszczenie wsi i miast zwiastują. A data 21 XII 2012 roku Złowieszczą się stać się ma Powtórką wydarzeń sprzed wieków. Kalendarz Majów stokroć czytany Tajemnicę przed ludźmi zachował Odpowiedzi nie dał jednoznacznej. Lecz moje widzenia nadzieję niosą I z naturalną siłą Białego Maga Szczęście ludziom na świecie głoszą. Pluto! Na wszelkie świętości! Opamiętaj się proszę! Odpowiedz Link Zgłoś