Dodaj do ulubionych

Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską

13.01.16, 07:25

Wicepremier, profesor Gliński zapewniał dzisiaj o poranku w Radiowej Jedynce
ze "sankcji ze strony UE wobec Polski, mimo wcześniejszych obaw nie będzie".
Nie dodał że UE zapowiedziała iż będzie monitorować na bieżąco rozwój sytuacji w kategoriach państwa prawa w Polsce.
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 09:41
      No! - łaski to oni nie robią.
      Akces podpisany?- podpisany - więc obowiązuje.
      A wychylą się, - wstrzyma UE dotacje i Kwaczora ojdyr osobiście na taczce z Wiejskiej wywiezie bo na dofinansowanie radia wiecznie dziewica braknie.
      A jak by tak jeszcze zażądali, by dotacje zwracać............podejrzewam, że nie tylko lasy trza by MFW
      oddać ale i nas jako niewolników w jasyr sprzedać.
      Jedynie Pawłowicz, Wróbel.....jeszcze Sobecka........te jedynie nie musiały by się obawiać.
      Ich nikt za darmo by nie wziął.
      Ale reszta............."na pniu" by poszła.
      Dyzio.
    • storima Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 12:06
      Ano właśnie Dyziu. Tak pluja na Unię a i w ichnich brukowcach a teraz PiS trzeźwieje jakich szud Ojczyźnie może wurzadzioz narażeniem bezpieczeństwa państwa wlacznie.
      I święta prawdę prawisz Dyziu. Gdziekolwiek byłem na świecie to polskie bialoglowy cenione sa za ichnij wdzięk i urodę !
    • ojciec.tadeusz.jak.prometeusz Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 12:17
      ale że co głupku, PiS się w czymś ugiął?
    • storima Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 12:33
      Korekta:
      Jakich szkod może wyrzadzic Ojczyźnie z narażeniem bezpieczeństwa państwa włącznie.
    • storima Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 12:46
      Nieoczekiwane konsekwencje nowej ustawy medialnej. Polska może być wyrzucona z... konkursu Eurowizji
      Donoszą media.
      Czyli patrza nanas cey respektujemy podpisane umowy w myśl państwa prawa.
      • julka571 Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 13:00
        Pewnie byś się cieszył, co nie?
    • obserwator1-2013 storima, nie zaśmiecajcie forum 13.01.16, 13:04

Mam propozycję:

@storima, pluto37, dyziek, qq.44
      piszcie maile do siebie na skrzynki. Dzielcie się swoimi uwagami i przemyśleniami miedzy sobą, ile tylko chcecie. Nas na forum wasze wywody nie interesują. Nie zaśmiecajcie forum. Zostawcie forum na inne tematy, dla innych ludzi. Też mają coś do powiedzenia.
      • julka571 Re: storima, nie zaśmiecajcie forum 13.01.16, 13:34
        Obserwatorze! Konkurs Eurowizji jest tak ważny, prestiżowy, sprawiedliwy... Trudno Storimie znaleźć coś krytycznego o Polsce, że dobre i to. Ten człowiek nienawidzi Polski i Polaków. Dla niego najważniejsze, by o Polsce pisano źle. Czasem sam wymyśla, jak w przypadku tej polskiej księgarni Empik... Raczej przestanę reagować na jego wpisy.
        • obserwator1-2013 @julka571 14.01.16, 23:24
          @julka571
          Zauważyłaś.
          Niestety, forumowicz "storima" to chory człowiek, dawny "opozycjonista" żyjący wspomnieniami.
          Całe doby spędza na forach, i to od lat. Jest osobą samotną, nie ma przyjaciół.
          Pluto37, Dyziek, qq.44, bawią się "storimą. Podpuszczają go a on nawet nie zauważa iż stał się "piłeczką" w ich rękach, i w ostatnich latach "tańczy tak na forum jak mu zagrają".

Nie można storimie pomóc, nie pozwoli sobie pomóc.
          Jemu jest w tym stanie dobrze i trwać już w nim będzie.

Wpisów storimy na forum nie można traktować poważnie, nie można się obrażać.
          To krzyk chorego człowieka, zbiór niecenzuralnych słów i chaotycznych wypowiedzi zaśmiecających forum.

Nie ukrywam, że mnie boli, że jest mi przykro, że storima źle wyraża się o Polsce i jej mieszkańcach. Cieszy się gdy piszą źle o Polsce. Nie wiem jaka tego obecnie jest przyczyna.

Pozdrawiam
          • storima Re: @julka571 15.01.16, 07:03
            Czlowieku publikujcy tu polskiego brukowca ktory cutuje neonazistowskiego framcuskiego szmatlawca.
            Nie masz prawa decydowac kto jest badz nie jest Polakiem.
            Takich jak ty tu stosujesz chwytow to uprawiali polscy badnyccy komunisci ktorxy rowniez uprawiali antyzydowskie nagonki.
            Powiniens te fakty znac ale ty wiedxa sie brzydzisz i nia pogardzasz "izajaszu".
            Ograniczony bowiem jestes marginesem polskich brukowcow wspierajcych francuskich neonazistow.
            Naucz sie wic rowniez tego ze guru Hitler zamotzal ROWNIEZ wymordowac Polakow.
            Nie rozumiem dlaczego znamienita wikszosc zwolennikow PiS z tego forum wspiera czlowieka ktory propaguje tu neonazistowska frncuska prase, zyczy czlowiekowi kal4ctwa badz smierci a gdy brak mu argumentow to sie miota wysylajac inyerlokotorow do psychiatry.
            • obserwator1-2013 Re: @storima 15.01.16, 23:50
              @storima
              Chłopie, znowu wszystko poplątałeś.
              Piszesz na forum swoje myśli a nie fakty.
              Żal mi ciebie. Tyle w temacie.
      • storima Re: storima, nie zaśmiecajcie forum 13.01.16, 20:19
        W dalszym ciągu czekam na ten link z którego to polskiego brukowca zerznąłeś ten cytat neonazistowskiej gazety hitlerkow francuskich rozpieraczu tej ideologii jak i ten polski brukowiec, poplecznicy ideologii essesmanow.
        Co wpis to kompromitacja ignoranta, jak ten twoj oopolecznik i kompan co to straszy prokuratorem ofiarę swych hejtowskich i oszczerczych wpisów.

PS Nie rozumiem dlaczego reszta zwolenników PiS z tego forum wspierając tego tu człowieka popiera neonazizm i rasizm który ten człowiek swymi wpisami tu epatuje?
        • storima Re: storima, nie zaśmiecajcie forum 13.01.16, 20:20
          korekta:
          jak ten twój poplecznik i kompan
    • storima Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 13:57
      Niestety. Stalo się.
      Jak trzeba nienawidzić swego kraju aby stawiać go w sytuacji tak żenującej i zagrażającej bezpieczeństwa państwa.
      Widać czym jest choćby Ukraina poza Unia Europejska.
      "Będzie I faza procedury kontroli praworządności wobec Polski. KE zakończyła debatę"
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19468727,komisja-europejska-zaczela-posiedzenie-za-chwile-zajmie-sie.html#MT
    • pluto37 Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 15:37
      obserwator
      @storima, pluto37, dyziek, qq.44
      piszcie maile do siebie na skrzynki. Dzielcie się swoimi uwagami i przemyśleniami miedzy sobą, ile tylko chcecie. Nas na forum wasze wywody nie interesują. Nie zaśmiecajcie forum. Zostawcie forum na inne tematy, dla innych ludzi. Też mają coś do powiedzenia.
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      a nie możesz sam zastosować się własnych rad?
      Przecie ze śmietnika nie wyłazisz, a to czym tracisz też perfumierią nie wonieje.
      Więc bądź łaskaw nie czepiać się nas skoro nikt ciebie nie zaczepia.
      Amen!
    • pluto37 Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 15:48

dyziek_o 13.01.16, 09:41

No! - łaski to oni nie robią.
      Akces podpisany?- podpisany - więc obowiązuje.
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Masz rację!
      Przecie nie z dobroci serca Kamiński zapowiedział poprawkę do ustawy o inwigilacji internetu.
    • storima Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 16:52
      Nie jestem na miejscu ale.otrzymuje mejle od moich takze francuskich przyjaciół wyrazajaoe zaniepokojenie tym co dzieje się pod rządami PiSu. Wczoraj na.canal+ w reportażu z Polski na temat nowej ustawy medialnej wypowiadali sie polscy dziennikarze, ale jedynie ci którzy zostali zwolnieni badz zrezygnowali. Pozostali doslownie panicznie uciekali od kamery ewidentnie jak pisza mi przyjaciele, wsytraszeni. Jak wiec ma funkcjonowac dziennikarstwo skoro dziennikarze boja sie udaielania wywiadow? Pytano tez mnie czy obecna Polska to już jest Białoruś?
    • pluto37 Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 19:48
      sankcje to jest ostateczność.
      problem moga być innego rodzaju presje.
      W przyszłym roku mają być unijne korekty w funduszach na różne współfinansowane unijne projekty.
      Także rozliczenia aktualnych projektów infrastrukturalnych mogą przebiegać na podobieństwo włoskiego strajku, czyli dokładnie do bólu:):)
      Różne sa formy dyscyplinowania lekko oszalałego ucznia. Nie zawsze trza go walić w łeb i poprawiać dzidą.
      • taniarada Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 20:12
        Takie zero nawołuje do strajku włoskiego .Takie zero co napierza na swój kraj.
    • taniarada Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 13.01.16, 20:02
      Obser napisał nie zaśmiecajcie tego forum.A oni znowu kwik kwik.Jak to świnie.Taki aesiak pluto znika wypływa.Ta nędza umysłowa dyzio.Chrabia wyciera mordę o PIS i kościół.I królowa tego forum admin storima.Moi drodzy piszcie dlaczego ta admninka tępi adwersarzy przeciwnej drużyny a popiera swoich i nakręca posty.

• obserwator1-2013 storima, prosiłem: nie tykaj Maga 13.01.16, 21:52

@storima
      Starczy tej twojej błazenady. Moje życzenie ma być spełnione!

storima, dla przypomnienia:
      "znajomy z Rakowa 11.06.08, 19:26
      słuchajcie no Pacholec, za co siedziałeś w więzieniu, to w Częstochowie wiedzą
      ci, co powinni, nie dorabiaj sobie kolego martyrologii. Napisz raczej szczerze,
      dlaczego tak krótko siedziałeś ;-) a potem wyjechałeś na Zachód.

PS. i tak właśnie rodzą się legendy (a te nie mają nic z prawdy):-( "

• storima Re: storima, prosiłem: nie tykaj Maga 13.01.16, 22:27
        obserwator1-2013 13.01.16, 21:52

@storima
        Starczy tej twojej błazenady. Moje życzenie ma być spełnione!

????

Jak to jest ze zwolennicy PiS z FCz popierają, faceta który się nieustannie ośmiesza brakiem wiedzy, spodlonego człowieka który cytuje tubę francuskich hitlerowców, poprzez polskiego brukowca, życzy forumowiczowi kalectwa i śmierci, odprawia psychopatyczne pajacowanie z "proroctwami"?
    • storima Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 14.01.16, 07:45
      Dzis o poranku w radiowej Jedynce eurodeputowany PSL Jarosław Kalinowski przypominał ze PiS nie jest "właścicielem" Polski i obecna awantura którą wywołała w imieniu naszej Ojczyzny powodując poważny konflikt z Unia Europejska była do uniknięcia.
      Europoseł przypomniał również ze Unia Europejska nie jest "jakimś ciałem obcym" dla Polski jak nieustannie wmawia Polakom PiS. Mamy przecież w Unii naszych przedstawicieli i jesteśmy integralna częścią tej społeczności. Europoseł przypomniał również z jakie są niebezpieczeństwa które groza państwom z poza Unii przywołując pacyfikowana przez postsowiecki system Ukrainę.

PS Wczorajsze wystąpienie w radiowej Jedynce wicepremiera Glińskiego było zrównoważone i przepełnione troska w obliczu konfliktu z Unia w przeciwieństwie do agresywnego bełkotu który padał z ust pani premier Szydło w polskim parlamencie.
      Z jej twarzy przebija porażające zmęczenie i ten jej wzrok taki mętny, pokątny.
      • angrusz1 Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 14.01.16, 12:28
        Oczywiście , że musi . Traktaty podpisane ale jak Unia działa to zależy od ludzi , od ich mądrości , wiedzy i uczciwości . Niestety w Unii jest także dużo szubrawców politycznych i to widać . Nie raz jako nauczyciel musiałem się tłumaczyć wobec dyrektora \ dyrektorki szkoły ze skarg na mnie ze strony uczniów i ich rodziców . Wiem jak potrafią kłamać . Wiem , jakimi świrami potrafią być .
        • taniarada Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 14.01.16, 19:56
          Te angrusz aesiak. storima to twój ziomal.Jak on kłamie.A jak pisze ten siorota PRL.Że ręce się same skłaniają do Boga o ukaranie boskie.Kto im dał prawo do matury.
        • obserwator1-2013 Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 14.01.16, 22:39
          Najgorsze jest to, że w nasze wewnętrzne sprawy wtrącają się ludzie, którzy nie mieszkają na stałe w Polsce. Nie znają reali dnia codziennego. Natomiast sieją zamęt, podjudzają polskie społeczeństwo do działań niekorzystnych dla naszego kraju, wręcz do wojny domowej.
          Przykładem takich działań może być ostatnio opublikowany w Wyborczej List otwarty polskiej lesbijki z USA Joli Sacewicz.
          Jednocześnie publikacja tego listu jest dowodem na nieograniczanie wolności słowa w naszym kraju, dowodem, że PO i inne jej pokrewne partie kłamią twierdząc, że PIS nie dopuszcza opozycji i zwolenników opozycji do głosu.

Przykre jest również to, że sami Polacy, z partii będących w opozycji do PIS, w dążeniu do powrotu do władzy podrywają nasz autorytet za granicą. Nie wahają się przed niczym. Masakra!

Unia jest TYLKO Unią! To europejski kołchoz do którego oficjalnie należymy od 2004 roku.
          Podpisanie Traktatu Lizbońskiego przez śp. Lecha Kaczyńskiego spowodowało prawne ubezwłasnowolnienie Polski. I teraz jest tak: Pan każe sługa musi!
          Cóż, jesteśmy na usługach Brukseli. Szkoda tylko, że wszyscy ci krzykacze z PO, z Nowoczesnej, itd.", nie starają się byśmy jako kraj mogli zachować swoją godność i chociaż częściowo samodzielnie decydować o sobie lecz robią wszystko byśmy byli tylko i wyłącznie podnóżkiem Brukseli.
          Ponadto zapominają (pomroczność jasna?), że to właśnie oni, z Tuskiem na czele, zmusili śp. Lecha Kaczyńskiego do podpisania tego Traktatu Lizbońskiego.
          Obecne krzyki tych ludzi, ich rozróby, są podobne, wręcz analogiczne do tych, które wtedy obserwowaliśmy. I jaki będzie ich skutek?... podobny. Znowu ucierpi polskie społeczeństwo.

I nasuwa mi się takie pytania:
          - dlaczego nienawidzą własnej Ojczyzny, nienawidzą ziemi na której się urodzili?
          - skoro im w Polsce tak źle to dlaczego z niej nie wyjeżdżają?

My chcemy spokoju, chcemy normalnie pracować i żyć. Nie chcemy działań "tych zbawicieli". Nam, zwykłym, normalnym ludziom, one są niepotrzebne.
          • storima Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 14.01.16, 23:15
            "Kołchoz" to określenie ukute przez sowieckich wrogow Polski.

Unia nie jest bez błędów,
            ale
            widać po Ukrainie co się dzieje z państwami które są poza tym "Unijnym kołchozem".

Co za bełkot.
    • taniarada Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 14.01.16, 20:30
      Storima napisał ty i reszta aesiaków czli ciule niedrogie. Szydło nie ruszaj.Już ci pisał obser żeś czosnkowy guru.Coś wypieprzył zagranicę przy pomocy służb.Twój Tusk nie kłamał.I ta kłamczucha Wykopacz.Przestań tu judzić i daj sobie odpocząć żenuło tego forum.
    • storima Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 14.01.16, 23:11
      Do tych których edukacja kończy się i zaczyna na szmatławcach publikujących bełkot z francuskiego neonazistowskiego brukowca:
      Adam Mickiewicz chyba nie przebywał w granicach Polski gdy zabierał głos na temat Ojczyzny?
      Muzyka Chopina jest chyba bardziej francuska gdyż komponował ja w tym kraju, nie mając prawa "bycia Polakiem"?
      Czesław Miłosz?

Paryska "Kultura" to makulatura bo tworzona była także przez Polaków mieszkających poza Polską?

To są typowe KOMUNISTYCZNE argumenty apartczyków PRLu.

Jak widać gołym okiem są tez obecni tu na FCzęstochowa.
    • taniarada Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 15.01.16, 02:53
      Storima napisał Ty i Paryska Kultura to dwa osobne zagadnienia.Łotrze.Pyska sobie patriotyzmem i Adamem Mickiewiczem nie wycieraj.Michnikiem tak.
    • angrusz1 Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 15.01.16, 14:16
      Każdy ma swoją opinię . Ja mam całkiem odmienną od storimy .
    • taniarada Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 15.01.16, 19:08
      Angrusz napisał .Bo storima to paranoik nakręconą wyobrażnią.Dupoliz zeszłej władzy i ulubieniec KORowca Michnika.Z trampoliną huśtawek emocjonalnych.Myśli bidulek że jak będzie dużo robił wklejek z GW to obali PIS.
    • taniarada Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 15.01.16, 20:18
      Prymityw i obcy element gardzi takimi osobami jaką udaje storima opozycjonista działacz i arrysta.Udaje kogoś kim nie jest.I wyciera mordę Paryską Kulturą .Podpuszcza jątrzy i nakręca wszystkie założone posty
    • obserwator1-2013 Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 15.01.16, 23:53
      storima,
      ty się nie martw panią Premier Szydło i panem Prezydentem Dudą. Oni sobie poradzą, nie są sami.
      Ty się lepiej martw swoim zdrowiem. Jesteś sam!
    • obserwator1-2013 Re: storima 16.01.16, 00:07
      @storima
      Napisałeś, cytuję:
      "Niech wiszą te oszczerstwa, mam w pozostawieniu ich w archiwach swój pewien cel."

storima,
      nie dziwię się, że masz i ciągle tworzysz archiwum, i to specyficzne. Masz w tym wprawę.
    • mysia2017 Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 14.04.16, 19:06
      Niech się UE w D.... pocałuje. Im szybciej PiS ogłosi wyjście z EuroSofchozu tym lepiej dla POLSKI. Tylko pod krzyżem tylko pod tym znakiem Polska jest Polską a Polak Polakiem.
    • mysia2017 Re: Nawet PiS MUSI się liczyć z Unią Europejską 14.04.16, 19:10
      A my mamy UE w d... . Im szybciej Rząd PiS ogłosi oficjalnie chęć wystąpienia z Eurosofchozu tym lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka