dyziek_o 06.02.16, 12:46 Ponieważ w niedalekiej przyszłości i nas to będzie dotyczyć, proponuję przyjrzeć się jak to wygląda w krajach gdzie multi-kulti egzystuje od pewnego czasu..........! Video; youtu.be/ZNAstubGMcQ Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mateusz572 Re: Integracja z emigrantami....... 06.02.16, 14:53 Dyziu ! Chuliganów jest ci wszędzie dostatek i nie trzeba do tego imigrantów. Tutaj przykład. To po pierwsze. Po drugie Francuzi sami sobie załatwili taki los uprawiając politykę gettoizacji imigrantów. Czy na tym ma polegać asymilacja imigrantów ze społeczeństwem francuskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Integracja z emigrantami....... 06.02.16, 15:19 Szanowny Mateuszu; Zmartwiłem się okrutnie Twoim podejściem do problemu. To albowiem nie są, - jak uważasz, - chuligani. To są emigranci! Znaczy inna kultura, inna religia, etc,etc. Oni mają zakodowane swoją interpretacje świata i tego w żaden sposób nie zmienisz. To tak, jak byś chciał wytłumaczyć słuchaczowi "radia wiecznie dziewica", że jego założyciel to złodziej i niezły cwaniak. / chyba jeszcze nie oddał kasy którą zebrał na "ratowanie stoczni" / Więc jest przestępcą. Dokładnie tak samo pojmuje rzeczywistość muzułmanin. Poparcie zasię znajduje w swojej biblii zwanej koranem i to musisz przyjąć do wiadomości. Inaczej czarno to widzę. Albo trzeba będzie zastosować "model" postępowania, jaki zastosowali Rosjanie. Vide you tube: " jak to się robi w Rosji z emigrantami......" A tego byś chyba nie chciał. Dyzio. p.s Podejrzewam jednak, że jeśli nasi politycy nadal będą wprowadzać to "multi-kulti" rosyjski patent będzie jedynym skutecznym na tę hałastrę. Ja tam, - w każdym bądź razie, - żadnych murzinów ani Arabów w moim kraju sobie nie życzę. I w ogóle uważam, że każda religia powinna być ustawowo zakazana. A końkordat zerwany. I to natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Integracja z emigrantami....... 06.02.16, 16:37 dyziek_o napisał: > Szanowny Mateuszu; > Zmartwiłem się okrutnie Twoim podejściem do problemu. > To albowiem nie są, - jak uważasz, - chuligani. > To są emigranci! Znaczy inna kultura, inna religia, etc,etc. > Oni mają zakodowane swoją interpretacje świata i tego w żaden sposób nie zmie > nisz. > To tak, jak byś chciał wytłumaczyć słuchaczowi "radia wiecznie dziewica", że j > ego założyciel to złodziej i niezły cwaniak. / chyba jeszcze nie oddał kasy któ > rą zebrał na "ratowanie stoczni" / > Więc jest przestępcą. > Dokładnie tak samo pojmuje rzeczywistość muzułmanin. Poparcie zasię znajduje > w swojej biblii zwanej koranem i to musisz przyjąć do wiadomości. Inaczej czar > no to widzę. Jako rodowitemu Polakowi jest mi bardzo przykro, że stawiasz znak równości między imigrantami i chuliganami. Przytoczony przez ciebie film ukazuje nam wybryki chuligańskie grupy chuliganów wywodzących się z imigrantów. Niestety ale osiedlanie imigrantów w specjalnie stworzonych dla nich osiedlach socjalnych spowodowało izolację ich od pozostałej części społeczeństwa. Zostali w ten sposób juz na początku swej drogi naznaczeni jako ludzie innej kategorii. Stworzono tym samym przyczynek do tego, że borykają się z trudnościami ekonomicznymi co rodzi dużo większą przestępczość wśród nich. tubajka napisał(a): > To nie tylko dziwoląg. To niebezpieczny podmiot. Tak jak ?dyzio? myślą niestety > Polacy. > Co widać na załączonym przez niego obrazku, którego nie kliknąłem. A zawartość > poznałem z Twego wpisu. Ale nie wszyscy storimo. I pomyśleć, że niegdyś byliśmy społeczeństwem wielonarodowym, które przyjmowało w swoje granice wszystkich uciekających przed prześladowaniami i wojnami. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Integracja z emigrantami....... 06.02.16, 17:23 Ty "tubajek" nie bój się kliknąć obrazka. Ty się bój, - jak ten obrazek obejrzysz. Na marginesie; Mi wisi i powiewa, co jest przyczyną, że zachowanie tych miglanców jest jakie jest. Jak oni chcą u mnie mieszkać, - mają przestrzegać mojego prawa i dostosować się do kanonów MOJEJ kultury. A jeśli im to nie pasuje.............rosyjski patent do zastosowania natychmiast. Albo załadować w samolot i nad pustynią wysadzić............nie koniecznie z lądowaniem. Taki sk.......n ze mnie. No! - ale jeśli ktoś nie chce przestrzegać mojego prawa............. Nie może tak być, bym ja się musiał obawiać o życie czy zdrowie mojej wnuczki bo jakiemuś bydlakowi się bzykać zachciało. I uprasza się nie zawracać mi dupy jakąś polityczną poprawnością. Mam to gdzieś. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
yerodin Re: Integracja z emigrantami....... 06.02.16, 22:18 Panie dyziek nie obrażaj pan tubajki.Bo pana wykluczy ze społeczeństwa z tego forum .To nasza gwiazda częstochowska .Trochę postarzała ,ale gwiazda.Błyszczy w nocy ,a w dzień mieni się tylko niklem .Nie złotem .Pan lub pani tubajka uważa wszystkich za gorszy sort od siebie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
yerodin Re: Integracja z emigrantami....... 06.02.16, 22:23 Nasz kraj jest krajem kochanym,ale nie przez emigrantów .Dobry Bosze chwała ci za to .Martwią mnie nie emigranci ,chuligani .Tylko miejscowi Polacy i emigranci polscy,potrafiący wszystko zohydzić.Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 07.02.16, 09:48 Mateuszu! Wydaje mi się, że ten cały bałagan spowodowała masa tych ludzi. No i czego nie da się ukryć nawyki chłopstwa pańszczyźnianego tkwiące w naszym społeczeństwie. Obcy to wróg. Najlepsze jajca to takie kiedy uchodźcy z RP w Niemczech, GB, czy Szwecji awanturuja sie przeciw innym uchodźcom. Piszesz o wielonarodowej RP, to fakt, tylko że ta wielonarodowść wynikała także z ekspansji Polaków na tereny, które polskie nie były. A na terenach Korony istniała istna językowa wieża Babel. Także pod względem religijnym. O czym taki Jaskóła powinien wiedzieć wodząc lokalnych nazioli po Alejach, bo po dawali mu dyplom historyka na WSP. I jeszcze drobiazg. Te kilka tysięcy Syryjczyków w masie 36-7 milionów to tyle samo co Czesi, Słowacy czy Białorusini albo Tatarzy ...czyli niezauważalni w tłumie pod względem ilościowym. Podobno Chińczyków i Wietnamczyków jest w RP znacznie więcej, niż tych Syryjczyków i jakoś nagonki nazioli na nich nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 08.02.16, 19:56 pluto37 napisał: > I jeszcze drobiazg. Te kilka tysięcy Syryjczyków w masie 36-7 milionów to tyle samo co Czesi, Słowacy czy Białorusini albo Tatarzy ...czyli niezauważalni w tłumie pod względem ilościowym. > Podobno Chińczyków i Wietnamczyków jest w RP znacznie więcej, niż tych Syryjczy ków i jakoś nagonki nazioli na nich nie widać. Ja w temacie pseudo uchodźców zgadzam się z dyźkiem. Ci migranci/muzułmanie nie będą stanowili zagrożenia, jeżeli będą rozproszeni po kilka osób, po całej Polsce. Natomiast jak w jednym miejscu będzie ich duża grupa, to będzie oznaczało masę problemów dla tubylców. My nie chcemy tych konkretnych imigrantów/muzułmanów, ponieważ jak pokazują wydarzenia z krajów gdzie oni już są od dłuższego czasu, oni się nie integrują z tubylcami, nie chcą pracować, nie akceptują naszej kultury, naszych wartości. Dla mnie z kolei ich mentalność, kultura, religia jest nieakceptowalna, zwłaszcza stosunek do kobiet. Nie mam nic przeciwko Ukraińcom czy Wietnamczykom, ponieważ oni nie stwarzają problemów. Pracują, nie narzucają swojej religii, obyczajów tubylcom i najważniejsze nie robią zamachów. Polacy nie mają nic przeciwko prawdziwym uchodźcom wojennym (ci nimi nie są w przeważającej większości), nawet nie mamy nic przeciwko imigrantom ekonomicznym, pod warunkiem, że się dostosują do naszych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Integracja z emigrantami....... 12.02.16, 22:30 Toż ja to usiłuję cały czas mojemu przyjacielowi, - Plucie znaczy sie, - to wytłumaczyć. Oczywiście, wolał bym tych ciapatych tu nie mieć.......! Nie radzimy sobie z własnymi problemami a tu szykują nam następne dylematy...... Ponieważ jednak umowy międzynarodowe zobowiązują nas do ich wykonywania....... .......trudno. Jednak nie można dopuścić do sytuacji, byśmy musieli się naszych drogich gości bać. My jesteśmy gospodarzami a ty, jesli chcesz z naszej gościny skorzystaj, musisz dostosować się do naszej kultury a nie odwrotnie. W przeciwnym razie, -sorry ale spadaj do domu. Błędem oczywiście jest umieszczanie innostrancew w gettach. W takiej sytuacji nigdy się nie zintegrują. Co udowodniła sytuacja Francji,Szwecji.....etc,etc. Jesli więc te problemy nasi wybrańcy rozwiążą pozytywnie, osobiście nie będę miał nic przeciw by w moim bloku zamieszkała jakaś muzułmanka. Najlepiej samotna......! I poniżej 30-ki. Albowiem taką można jeszcze na ludzi wyprowadzić. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 14.02.16, 22:34 dyziek_o napisał: ... osobiście nie będę miał nic przeciw by w moim bloku zamieszkała jakaś muzułmanka. Najlepiej samotna......! I poniżej 30-ki. > Albowiem taką można jeszcze na ludzi wyprowadzić. > Dyzio. Dyziek, uważasz że 20-30 letnia muzułmanka, może być samotna? Moim zdaniem jej rodzina, by na to nigdy nie pozwoliła. Takie zjawisko chyba nie istnieje w przyrodzie. No chyba, że ta muzułmanka nie mieszka w kraju muzułmańskim i jest bogatą, wykształconą kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 13.02.16, 10:29 Dyziek/Asiu! Zdarzyło mi sie przeżyć w Cz-wie dwie fale imigrantów. Jedna to barakarze a druga to gierkowskie spady z wioch ściagniete budową socjalizma. Kulturowo różniło sie to od mieszkańców miasta tak jak tubylec z afrykańskiego bushu od członka PENClubu. I skutki tego odczuwamy do dziś bo to z takich powstały różne odmiany tandety, czy koyodopodobnych osobników włóczących sie po Alejach pod wodzą Jaskóły. Oni zintegrowali się między sobą w/g wzorców remizy. Więc kilka, czy kilkanaście rodzin wykształconych Syryjczyków jedynie może podnieść średnią IQ w naszem grodziszczu. A przypominam, że w naszem kraju i grodziszczu już żyje i legalnie pracuje dość sporo europejskich i pozaeuropejskich imigrantów i to nie oni stanowią źródło zagrożeń w naszym żywocie codziennym, co dokumentuja w codziennym przekazie wieści z mediów. To polski i rasowoczysty prawdziwy Polak morduje, zabija okrutnie i kaleczy innego Polaka. Nie immigrant. To raczej on służy za cel. I muszę wam przyznać, że bardzo mi się podobała postawa Irlandczyków z Dublina, którzy polską hołotę co im się w Irlandii imigranci nie podobali - ganiali jak stado szczurów po Dublińskich ulicach tak, ze ich ichnia Garda musiała chronic przed łomotem. Katolicką patryjotyczna delegację imigrantów z polaczkowa równie katoliccy Irlandczycy wyzywali od faszystów.... A moi znajomi od lat siedzą i pracują w tejże Irlandii i nikt ich brzydko tam nie traktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 13.02.16, 20:17 pluto37 napisał: > Dyziek/Asiu! > Zdarzyło mi sie przeżyć w Cz-wie dwie fale imigrantów. > Jedna to barakarze a druga to gierkowskie spady z wioch ściagniete budową socjalizma. > Kulturowo różniło sie to od mieszkańców miasta tak jak tubylec z afrykańskiego bushu od członka PENClubu. Nie wiem, kto lub co, to są barakarze. Tu poproszę o oświecenie. Moim zdaniem nie ma porównania: biedny polski chłop i biedny polski mieszczuch po wojnie, aż tak bardzo się nie różnili od siebie. Natomiast muzułmanin bardzo, ale to bardzo różni się mentalnością, tradycją, religią od europejskich tubylców. Co zresztą doskonale widać w tych krajach, gdzie jest ich już dużo i są od tam od dłuższego czasu. Polski biedny chłop i polski biedny mieszczuch najczęściej wyznawali tą samą religię, tradycję. Większa różnica była może w mentalności. Nie na darmo się mówi, że świadomość określa byt. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 13.02.16, 21:19 Jeszcze jedno: polski biedny chłop, czy polski biedny mieszczuch - nie robili zamachów, pracowali, uczyli się. Nie żyli z zasiłków. A to towarzystwo najeżdżające teraz Europę, poza niewielkimi wyjątkami - nie ma zamiaru pracować. Dlatego nie bez powodów, chcą być w krajach gdzie jest dobry socjal, a nie chcą być w Polsce czy na Węgrzech. Mało kto z nich posiada umiejętności takie, które są przydatne w Europie, zna język. Nawet jakby się znalazły jakieś egzemplarze, które chciałyby pracować i mieszkać w Polsce, to z jednej polskiej pensji, nie będą w stanie utrzymać gromady dzieci i niepracującej żony lub żon. Jak sobie wyobrażasz ich pracę w Polsce. Ci Syryjczycy (zdecydowana mniejszość) którzy są fachowcami w jakieś dziedzinie, są wykształceni - też się cenią i nie będą chcieli za grosze pracować w Polsce. Mam znajomych Syryjczyków (fachowców, wykształconych), to wiem o czym piszę. Poza tym: skąd weźmiesz mieszkania dla nich?, dla Polaków nie ma. kto ich zatrudni bez znajomości j. polskiego, aż tak wielu Polaków nie zna arabskiego, angielskiego, francuskiego czy niemieckiego. Oni zresztą w przeważającej większości też nie znają. Chłopcy z dziewczynkami będą chodzili do jednej klasy czy oddzielnych, na w-f, basen razem czy oddzielnie. Islam będzie nauczany w szkole? Będziemy akceptować małżeństwa dziewczynek z dorosłymi facetami? - u nas nazywa się to pedofilią, będziemy akceptować ich wielożeństwo, obrzezanie dziewczynek, chodzenie w burkach, modlenie się na ulicach, chodnikach. Pomyśl jakie problemy stwarza ich duża ilość w jednym miejscu. Zwłaszcza, jak pokazują wydarzenia, oni się nie asymilują, ich religia nakazuje wymordować im tych, którzy im pomagają bo w/g nich są niewiernymi. Jeżeli ich się zamknie w ośrodkach to zrobią się getta. Zresztą poczytaj sobie co robią już w tych ośrodkach w Polsce gdzie już są np.: natemat.pl/147259,muzulmanie-nekaja-uchodzcow-z-osrodka-pod-warszawa-film-trafil-do-sieci-urzad-odpowiada-nie-wyolbrzymiajmy tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,uchodzcy-w-warszawie-szescioro-opiekunow-setka-podopiecznych,176914.html Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Integracja z emigrantami....... 14.02.16, 10:52 A na jakiej podstawie kolego pluto37 przypisujesz mnie do grona osób włóczących się po alejach pod wodzą Jaskóły? I czemuż to nie oburzasz się na słowa swego przyjaciela dyźka_o nawołującego w tym wątku do przemocy wobec imigrantów w słowach dyziek_o 06.02.16, 17:23 ... Jak oni chcą u mnie mieszkać, - mają przestrzegać mojego prawa i dostosować się do kanonów MOJEJ kultury. A jeśli im to nie pasuje.............rosyjski patent do zastosowania natychmiast. Albo załadować w samolot i nad pustynią wysadzić............nie koniecznie z lądowaniem. ... Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Integracja z emigrantami....... 14.02.16, 11:20 A "koyod" jak zwykle; - nic nie zrozumiał z przekazu. I przetłumaczył sobie jak mu pasowało. Co jak by naturalnym u tego osobnika jest i wszelkie komentarze zbytecznymi pozostają; Howgh. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 14.02.16, 19:38 Asia! Poza tym: skąd weźmiesz mieszkania dla nich?, dla Polaków nie ma. kto ich zatrudni bez znajomości j. polskiego, aż tak wielu Polaków nie zna arabskiego, angielskiego, francuskiego czy niemieckiego. Oni zresztą w przeważającej większości też nie znają. Chłopcy z dziewczynkami będą chodzili do jednej klasy czy oddzielnych, na w-f, basen razem czy oddzielnie. Islam będzie nauczany w szkole? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx dzyń dzyń..... Polaków w Szwecji, GB czy gdzieś indziej zatrudniają w ichnich firmach ze znajomością ichnich języków? A te miliony Polaków co dostawały stały pobyt to od razu znały miejscowy język? W Polsce pracuje całkiem sporo obcokrajowców w zawodach wysoko kwalifikowanych i okazuje się, że znają polski. A co do reszty, to nie wiem czyś zauważyła że w RP obowiązuje polskie prawo i bez względu czy kto to jest to kazdego obowiązuje. A co do nauki islamu, to gdybyś dokładnie rozejrzała się dookoła to pewnie wiedziałabyś, że w RP istnieją szkoły koraniczne, meczety i działają immamowie. Są także pracujący muzułmanie. Podobnie jak żydzi, prawosławni, protestanci i ..... ateiści też. A co do małżenstw, to jakoś nie słychać, żeby jakiś muzułmanin polski zawierał małżeństwo z kimś poniżej obowiązującego w/ kodeksu rodzinnego wieku. I nie sądzę też, żebyś stanowiła obiekt uzupełniający harem jakiegoś importowanego Syryjczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 14.02.16, 21:13 pluto37 napisał: > Asia! > dzyń dzyń..... Polaków w Szwecji, GB czy gdzieś indziej zatrudniają w ichnich irmach ze znajomością ichnich języków? A te miliony Polaków co dostawały stałypobyt to od razu znały miejscowy język? No, ale Polacy to jednak w większości (ci którzy wyjechali) znali choćby po kilkadziesiąt słów po angielsku czy niemiecku i jakoś się dogadują z miejscowymi, szybko się uczą. Poza tym Polacy są otwarci na naukę nowego: języka, umiejętności. W Polsce pracuje całkiem sporo obcokrajowców w zawodach wysoko kwalifikowanych i okazuje się, że znają polski. Z wysoko wykwalifikowanymi ludźmi/fachowcami, żaden kraj nie ma problemów i chętnie takich przyjmie. Problem w tym, że ci imigranci/muzułmanie w zdecydowanej większości nie są wykwalifikowanymi fachowcami (nieliczni z nich może są). A może u nas też ma być tak jak w Szwecji, Niemczech. ndie.pl/w-szwecji-arabowie-beda-mogli-zostac-nauczycielami-bez-znajomosci-jezyka-szwedzkiego/ ndie.pl/arabski-jako-obowiazkowy-przedmiot-w-niemczech-daleko-idaca-transformacja/ > A co do reszty, to nie wiem czyś zauważyła że w RP obowiązuje polskie prawo i bez względu czy kto to jest to kazdego obowiązuje. Prawo zawsze można zmienić, tak jak np. w Szwecji chce lub już to się robi, żeby tylko imigranci kosztem szwedzkich obywateli, byli zadowoleni. Np.tak: www.kresy.pl/wydarzenia,europa-polnocna?zobacz/ubiegajacy-sie-w-szwecji-o-azyl-imigranci-moga-prowadzic-samochod-bez-prawa-jazdy > A co do nauki islamu, to gdybyś dokładnie rozejrzała się dookoła to pewnie wiedziałabyś, że w RP istnieją szkoły koraniczne, meczety i działają immamowie. Są także pracujący muzułmanie. Podobnie jak żydzi, prawosławni, protestanci i ..... ateiści też. Póki co, to oni są w zdecydowanej mniejszości w PL. Problemy zaczną się jak ich będzie dużo w jednym miejscu. Tak jak to jest już w: Wielkiej Brytanii, Francji, Niemczech, Szwecji, Belgii, Szwajcarii. > A co do małżenstw, to jakoś nie słychać, żeby jakiś muzułmanin polski zawierał małżeństwo z kimś poniżej obowiązującego w/ kodeksu rodzinnego wieku. W Polsce nie słychać, bo jak już pisałam jest ich mało. Poczytaj sobie jak to jest, w krajach gdzie ich jest już dużo. > I nie sądzę też, żebyś stanowiła obiekt uzupełniający harem jakiegoś importowanego Syryjczyka. Od chamskiej uwagi nie mogłeś się powstrzymać, to znaczy, że zabrakło Ci argumentów. Za chamstwo panujące na tym forum, nie lubię tego forum i rzadko tu piszę. Ten muzułmański najazd na Europę, źle się skończy dla Europy. Jeszcze niedawno uważałam, że za jakieś 10-15 lat będziemy mieć dużą wojnę w Europie: Arabowie kontra Europejczycy. Jak patrzę, na to co się dzieje w Europie w związku z pseudo uchodźcami/najeźdźcami to uważam, że ta wojna będzie dużo szybciej. Jeszcze wspomnisz moje słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 14.02.16, 22:01 tubajka napisał(a): A uważasz Asiu że powyższy Twój wpis jak i takie wrzucanie wszystkich do jednego wora z terrorystami, obrzezywaczami dziewczynek to taki miły, niechamski, sposób na etykietowanie ludzi? Ja tylko napisałam, to co jest powszechną wiedzą, dla każdego, kto choć trochę interesuje się religią, kulturą, obyczajami muzułmanów. Uważasz, że napisałam nieprawdę? Ja nie posiadam, żadnej tajemnej wiedzy, o tym wszystkim można sobie poczytać, pooglądać w tv czy necie. Oczywiście, że nie wszyscy muzułmanie to terroryści, ale zdecydowana większość zamachów na świecie w ostatnich latach, to dzieło muzułmanów, a ich społeczeństwa, ich rodziny tego nie potępiają. Dla nich to nie są terroryści, tylko bojownicy lub męczennicy. Jak pokazują wydarzenia, najbardziej niebezpieczni są ci urodzeni i wychowani w Europie, czyli drugie lub trzecie pokolenie. Może poczytaj sobie co wynika z islamu, względem nas niewiernych. Dlaczego nie chcą ich bogate kraje muzułmańskie. Muzułmanie między sobą strasznie się nienawidzą, oni nigdzie z nikim na dłuższą chwilę nie potrafią żyć w zgodzie. Taki jesteś dobry na pokaz, bo z tego co pisano w mediach, pseudo uchodźcy nie będą w Częstochowie ulokowani. Zobaczysz jak Ci się optyka zmieni, jak będziesz ich miał za bliskich sąsiadów, takich za ścianą w bloku lub za płotem. Jesteś taki sam dobry na pokaz jak Kościół. Nie chcą pseudo uchodźców na każdej plebanii, tylko chcą żeby byli na każdej parafii. Ponieważ parafia, to zwykli ludzie, to zwykli ludzie mają ich przyjąć, nie kler. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 14.02.16, 22:29 tubajka napisał(a): > Uważam Asiu dokładnie to co napisałem: > > Twój wpis jak i takie wrzucanie wszystkich do jednego wora z terrorystami, obrzezywaczami dziewczynek to taki miły, niechamski, sposób na etykietowanie ludzi? Uważasz, że tradycja obrzezywania dziewczynek, nie ma u nich miejsca? To może poczytaj sobie jak to się dzieje w Anglii gdzie jest ich tam dużo i co władze brytyjskie w tym temacie robią i jaka jest skala tego zjawiska. Nie chce mi się na tym forum, pisać jeszcze raz tego, co pisałam w temacie tych pseudo uchodźców, na innym forum gazety.pl. Zapraszam wobec tego na forum e-mama. Tam możesz sobie poczytać, to co pisałam ja i inni. Oczywiście zwolennicy pseudo uchodźców, też są na tamtym forum, ale ponieważ na e-mamę zagląda dużo ludzi, to i dyskusje są bardzo ożywione. Wątki na temat pseudo uchodźców znajdziesz przez wyszukiwarkę forumową. A jest tam dużo dyskusji na ten temat i nie tylko na ten. forum.gazeta.pl/forum/f,567,emama.html Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 08:24 A się dyskurs rozwinął.........aż strach. Nie mniej Ty się Asia tymi typami nie przejmuj. Oni tak mają i tego nie zmienisz. Na całe szczęście z Plucińskim i Tubajką da się dyskutować bo ichni język do kulturalnych należy czego o coponiektórych powiedzieć się nie da. Oczywiście uważam, że masz całkowitą rację w odróżnieniu od tych dwóch. Ale oni chcą być politycznie poprawni więc .......niech im będzie. Ja oczywiście zgodził bym się z ich podejściem do tematu ........ale sto lat wcześniej. Mnie tez nie przeszkadzają "nasi" rodzimi muzułmanie zamieszkujący wschodnie rubieże Ich przodkowie osiedlili sie wieki temu, przyjęli nasze prawa, dostosowali się do naszej kultury więc....chwała im za to. A to, w co oni tam sobie wierzą........mnie to nie przeszkadza. Ani nie narzucają mi swojej wiary, - w odróżnieniu od "naszych" rodzimych koscielnych przywódców ani nie wyciągają ręki po kasę z moich podatków. W odróżnieniu od tych tłumów stojących u granic Europy. Zarzuca mi Pluto, że wytykam ciapatym, że zachowują się - jak się zachowuja. Że nasi obywatele tez swoje za uszami mają. Oczywiście! Problem leży w proporcjach. I pośród Europejczyka / o Polakach nie wspominając / znajdzie się skur......syn /. Ale jeden na milion. U imigrantów zasię..........nie mam danych więc nie będę kombinował ale wychodzi mi na ich niekorzyść. Ponieważ nasi drodzy przywódcy nie potrafią sobie z tym problemem poradzić, poczekać należy aż znajdą na niego rozsądny sposób w wtedy będzie mi wisiało, czy mam za ścianą Syryjczyka, Chińczyka czy inszego innostrańca. Nim do tego nie dojdzie, nich mi tu nikogo nie wtykają bo no pasaran! Czy to się komuś podoba czy nie. Bo nie mam zamiaru na stare lata kupować sobie beretty w celu zapewnienia sobie bezpiecznego poruszania sie po własnym kraju. Howgh! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 08:25 pluto37, skoro nie byłeś w stanie odpowiedzieć na żadne z dwóch wcześniej zadanych ci pytań to nielogicznym byłoby kierowanie do ciebie kolejnych pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 08:55 > I nie sądzę też, żebyś stanowiła obiekt uzupełniający harem jakiegoś importowanego Syryjczyka. Od chamskiej uwagi nie mogłeś się powstrzymać, to znaczy, że zabrakło Ci argumentów. Za chamstwo panujące na tym forum, nie lubię tego forum i rzadko tu piszę. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Czy mam ci tłumaczyc metoda "na koyoda" że wpadasz w paranoję? Mieszasz wszystko ze wszystkim oglądając obrazki a to ze Szwecji, a to z Niemiec, a to z Francji. Miło i z wysoką kulturą chcesz wmówić nam, że w Polsce obowiązują inne prawa niz dotąd dlatego tylko, że do Niemiec i gdzie indziej zjechało ileś tysięcy muzułmanów z całego ichniego swiata to nagle w RP będzie potop, apokalipsa i holocaust narodu polskiego i ubiorą cie w burkę, a potem obrzezaja zanim wylądujesz w haremie. Piszesz, że wykształceni uchodźcy ci nie przeszkadzają? A skąd wiesz jacy są ci ludzie którzy uciekli z codziennego piekła wojny? Nie rozmawiamy o tych z Maroka, Algerii, czy innej Somalii, albo Afganistanu. Rozmawiamy o tych do których strzelają, których bombarduja i których morduja na różne sposoby. Tak jak mordowali w Polsce Niemcy i Ukraińcy z UPA... w czasie II WŚ. Mówi ci coś takie skojarzenie? Serio nie masz grama współczucia dla tych dzieci, tych kobiet i mężczyzn których to spotyka? Dla mnie to co pokazujesz względem tych ludzi to próbka tego ile człowieka jest w .... człowieku. I co warte jest wigilijne nakrycie dla kogos w potrzebie. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 18:21 pluto37 napisał: Mieszasz wszystko ze wszystkim oglądając obrazki a to ze Szwecji, a to z Niemiec, a to z Francji. Niczego nie mieszam, dałam tylko maleńki przykład, jak zachowują się pseudo uchodźcy w krajach, gdzie już są i jakie są z nimi problemy. Takich przykładów jest mnóstwo choćby w necie, i każdy dzień przynosi kolejne. [i] Miło i z wysoką kulturą chcesz wmówić nam, że w Polsce obowiązują inne prawa niz dotąd dlatego tylko, że do Niemiec i gdzie indziej zjechało ileś tysięcy muzułmanów z całego ichniego swiata to nagle w RP będzie potop, apokalipsa i holocaust narodu polskiego i ubiorą cie w burkę, a potem obrzezaja zanim wylądujesz w haremie.[/b][/i] Nigdzie nie napisałam, że w Polsce będzie potop i apokalipsa. Ja wręcz uważam, że: skoro my nie chcemy pseudo uchodźców, oni nie chcą do nas - to tylko powinniśmy się cieszyć. Za jakieś góra 10 lat, o ile nie wcześniej w krajach Europy Zachodniej, które już są kalifatami wybuchnie wojna - między muzułmanami, a Europejczykami - i to rdzenni Europejczycy z tych krajów,będą uciekać do Polski. Może chociaż raz nasza polska bieda, wyjdzie nam na dobre. Ten najazd muzułmanów na Europę, który przybrał tak widoczną skalę w tamtym roku, to dopiero początek, tego co nas czeka. Ale to już jest koniec Europy, którą my znamy. Piszesz, że wykształceni uchodźcy ci nie przeszkadzają? A skąd wiesz jacy są ci ludzie którzy uciekli z codziennego piekła wojny? Mam wśród swoich prywatnych znajomych, jedną dużą rodzinę Syryjczyków. Ponieważ moi znajomi Syryjczycy są wykształceni i z dobrymi zawodami, znający angielski i francuski bardzo dobrze, to wiem, że za grosze w Polsce, też pracować nie chcą, też cenią swoje umiejętności. Ale, że są to ludzie obyci w świecie i kształceni w Europie, to mają inną mentalność niż pasterze kóz. Gdyby wszyscy pseudo uchodźcy byli tacy, to nie miałabym nic przeciwko nim. Poza tym wśród tych pseudo uchodźców, Syryjczycy to mniejszość. Zdecydowana większość z nich pochodzi z innych krajów i to krajów gdzie nie ma wojny, a jest bieda. Zresztą uchodźcą się jest w pierwszym kraju do którego się uciekło, a więc nawet Syryjczycy uchodźcami są w Turcji, w innych krajach europejskich już nie. Tak przecież stanowi prawo UE. Póki co w Turcji wojny nie ma. Nie rozmawiamy o tych z Maroka, Algerii, czy innej Somalii, albo Afganistanu. Tylko wśród pseudo uchodźców, to ludzie z tych krajów stanowią zdecydowaną większość, a nie ludzie z Syrii. Tak podaje nawet ONZ, ale to też gołym okiem jest widoczne, zwłaszcza dla kogoś, kto choć trochę interesuje się tym problem. Zwrócić uwagę na proporcje tych pseudo uchodźców: jakieś 70-75% to młodzi, zdrowi mężczyźni bez kobiet, dzieci, rodzin. Bardzo niewiele jest tam kobiet, dzieci, starców. A prawdziwi uchodźcy mają inny skład osobowy: większość powinny stanowić kobiety, dzieci, starcy, a młodzi, zdrowi mężczyźni powinni walczyć o swój kraj, aby mogli w nim mieszkać ze swoimi rodzinami. Kto ma im wywalczyć wolność? Młodzi uciekli do bogatej Europy, aby żyć z socjalu (absolutnie nie pracować), a kobiety, dzieci i stary mają im wywalczyć warunki do powrotu? Tak to ma być? Tak robili Polacy np. w czasie wojen? > Rozmawiamy o tych do których strzelają, których bombarduja i których morduja naróżne sposoby. Tak jak mordowali w Polsce Niemcy i Ukraińcy z UPA... w czasie II WŚ. Mówi ci coś takie skojarzenie? Porównanie zupełnie nie trafione. I w/g Ciebie w czasie wojny młodzi, zdrowi Polacy uciekli z Polski do bogatych krajów, a kobiety, dzieci i starcy walczyli z Niemcami? > Serio nie masz grama współczucia dla tych dzieci, tych kobiet i mężczyzn których to spotyka. Mam dużo współczucia dla prawdziwych uchodźców, a ci nimi w przeważającej większości nie są. Mam dużo współczucia dla ich kobiet, dzieci, starców - ale stanowią zdecydowaną mniejszość, zabrane na tą ucieczkę, aby stanowiły tarczę ochronną. Nie zastanawiasz się ilu wśród tych pseudo uchodźców, to członkowie ISIS, jakoś tak się bardzo dziwnie składa, że wielu, bardzo wielu z nich pogubiło swoje dokumenty, a nie pogubili smartfonów. Czemu nie przylatują samolotami do Europy: jest taniej i bezpieczniej. Bo jest jeden zasadniczy powód: aby lecieć samolotem trzeba mieć dokumenty, a na dziurawą tratwę nie trzeba. > Dla mnie to co pokazujesz względem tych ludzi to próbka tego ile człowieka jestw .... człowieku. I co warte jest wigilijne nakrycie dla kogos w potrzebie. Amen Jak będą w Polsce, to będziesz miał okazję pokazać w realu swoje człowieczeństwo. Nie sztuka być tym dobrym na pokaz, na forum, siedzieć sobie w wygodnym fotelu i pisać jak to biednym pseudo uchodźcom, należy pomagać, samemu nic ale to nic, nie robiąc. Bycie dobrym dla jednego człowieka, kosztem drugiego człowieka, nie jest żadnym dobrem. A może nam napiszesz, jak Ty osobiście do tej pory, pomogłeś tym pseudo uchodźcom. Mnie jako byłego katolika, nie obowiązują już nakazy Kościoła. Zresztą Kościół niech zacznie od siebie pokazywać dobro. Niech na każdą plebanię (nie parafię) przyjmie po jednej rodzinie uchodźców. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 18:41 No to jeszcze jeden obrazek, tym razem z Finlandii, gdzie już im się nie podoba i chcą wracać do domu. Przemytnicy obiecali im coś innego, a tu im każą troszeczkę pracować. Niesamowite. Malutki cytat z artykułu, który wkleiłam: "Mówili, że warunki w Finlandii i długi proces azylowy nie spełniają ich oczekiwań. Ludzie, którym zapłacili za podróż, obiecywali zupełnie coś innego - powiedział Tobias van Treeck, oficer programu Międzynarodowej Organizacji do Spraw Migracji." Całość tu: o2.pl/artykul/uchodzcy-rozczarowani-finlandia-chca-wracac-do-domu-5961150668137601a Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 09:03 koyod 15.02.16, 08:25 pluto37, skoro nie byłeś w stanie odpowiedzieć na żadne z dwóch wcześniej zadanych ci pytań to nielogicznym byłoby kierowanie do ciebie kolejnych pytań. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx o!ooooooooooo! Wykazujesz ślady procesów myślowych. Niestety tylko ślady, bo w przeciwnym wypadku już dawno zrozumiałbyś, że nie kwalifikujesz się na odbiorcę odpowiedzi. Jeszcze raz napisać? Czy zrozumiałeś nareszcie? A może znowu zbyt dużo czarnych znaków na białym tle masz do skonsumowania? Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 09:22 Dyziek A to, w co oni tam sobie wierzą........mnie to nie przeszkadza. Ani nie narzucają mi swojej wiary, - xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dyźku! A masz jakies dane, że te co sie tu ewentualnie osiedlą będą ci narzucać islam? Przecie te z frytkownicy miejskiej i te od kebabów w intencji nawracania cię chyba jeszcze nie nawiedzali ???? :):) w odróżnieniu od "naszych" rodzimych koscielnych przywódców ani nie wyciągają ręki po kasę z moich podatków. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx No widzisz? A te co są to meczety budują za swoje w przeciwieństwie do "naszych":):) W odróżnieniu od tych tłumów stojących u granic Europy. Zarzuca mi Pluto, że wytykam ciapatym, że zachowują się - jak się zachowuja xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dyziek! Po to mamy bogobojnego wodza naczelngo Dudę, marszała Macierewicza Antka, szefa czerezwyczajki Kamińskiego i supergliniarza Błaszczaka pod komendą genseka Kaczyńskiego, żeby włos ci ze siwej głowicy nie spadł i twa wolność z suwerennością przed fanatykiem islamskim obronić. I tych drobnych a porządnych syryjskich uchodźców odsiać od extremistycznej plewy. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 11:40 Christ!!!! Pluciątko: Toż piszę, że jak te emigranty mnie narzucać nic nie będą, - to niech one sobie tu mieszkają. Tylko czy ja mam gwarancję?! No bo o tym, że lepiej zapobiegać aniżeli leczyć.......to chyba Ci tłumaczyć / jak Koyodowi / nie muszę. I tylko z tego powodu mam takie podejście jakie mam. Cyt. Po to mamy bogobojnego wodza................etc,etc............ No właśnie dla tego wolę na zimne dmuchać. Znając ich metody działania..............mogę się / ale i Ty też / przypadkiem obudzić z ręką w nocniku. O Asię też bym się za bardzo nie obawiał. Ona, - wzorem wszystkich bab, - ma w podświadomości zakodowany instynkt macierzyński który to nie pozwoli ukrzywdzić maluśkich emigranciątek. One wszystkie na początku pyskują aby następnie zamiast Ci dać na flaszkę, - wydać te pięć złotych Owsiakowi czy - nie daj boże, - na Caritas. Oczywistym jest również, że do sytuacji w jakiej znajduje się Francja, Niemcy czy Szwecja, - nam jeszcze daleko. A i nędza panująca w naszym katolibanie zabezpiecza nas w pewnym sensie przed sytuacją jak w krajach w/w. Co nie znaczy, że możemy siedzieć z założonymi pod dupę ręcyma ! Jeszcze raz odpowiadam; Jak one, - te muzułmany przysięgną na Koran/Biblię że praw naszych przestrzegać będą, kulturę naszą szanować i nie będą się przyp.........ć, że nasze dziewczyny w mini chodzą, pies z nimi tańcował. Języka niech się uczą, i roboty szukają.............i tu znowu problem; Jak oni znajdą to za co Ty żarcie kupisz. Jak widzisz, - same kłopoty. Ktoś kiedyś stwierdził: - Jak masz mientkie serce, twardą musisz mieć dupę. Pozdrówki, Dyzio. p.s I nie daj boże, by mi Asię jakiś ciapaty............no! wiesz. Nie darował bym. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 14:02 dyziek_o 15.02.16, 11:40 Christ!!!! Pluciątko: Toż piszę, że jak te emigranty mnie narzucać nic nie będą, - to niech one sobie tu mieszkają. Tylko czy ja mam gwarancję?! No bo o tym, że lepiej zapobiegać aniżeli leczyć.......to chyba Ci tłumaczyć / jak Koyodowi / nie muszę xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dyziek! Ty jak dziećię nieletnie w stanie rozwoju sex rozwoju rozkojarzony jakiś jesteś. Jak "niech sobie mieszkają" to co raban podnosisz jak żydowska płaczka na arabskim weselu???? A gwarancję? tego nawet najwyższy komisariat nie daje. A jak już taki profilaktyk jestes to musisz sobie już dziś trumienny box kupić albo innego urna bo jutro to kto wie? Wszystko co najgorsze może cie spotkać. Nawet koyodyzm postępowy w stadium ostatecznym. kiedyś jeden kierowca koyodopodobny meldował mi tak kiedy mu klarowałem do pustego czerepu, że jeździć i pic trza umic, a jak nie to lepiej z odwyka skorzystać; Jak sie pan będziesz bał to nigdy żadnej hurysy na boku pan nie zaliczysz .... :):):) I w tem jest pewna analogia. Jeszcześ hurysa nie widzial, a już masz cykora. Uoj! Nie otake Polske my walczyli!!! Dyźku. Uoj ! Nie! Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 17:41 tubajka napisał(a): > Kolejny zgeneralizowany i szalenie uproszczony mit Asiu w którym ugrzęzłaś: Czy aby na pewno? To też nieprawda? Takich wydarzeń, jest mnóstwo nie tylko w Jemenie, o takich wydarzeniach masz dużo w necie, wyguglaj sobie. konflikty.wp.pl/kat,117510,title,Koszmar-w-Jemenie-osmiolatka-zmarla-po-swojej-nocy-poslubnej,wid,15967831,wiadomosc.html?ticaid=1167ca A może to nieprawda?: obrzezane kobiety w Anglii. Na ten temat też jest dużo w necie. www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/narodowy-skandal-170-tys-obrzezanych-kobiet-w-wielkiej-brytanii,446036.html > www.arabnews.com/saudi-arabia/news/718471 Zalinkowany przez Ciebie artykuł, ma dobrze dobrane zdjęcie do treści artykułu. Taki ubiór kobiet, stanowi o ich samodzielności i niezależności. I tak jak pisałam: wolną muzułmanką, może być kobieta, wykształcona, która ma w miarę wykształconych i obytych w świecie rodziców. Kobieta, której rodzice pozwolili się uczyć, ponieważ ma wykształcenie, to będzie w stanie się sama utrzymać. W biednych rodzinach, na wsiach jest zupełnie inaczej. A rodzin biednych, w tych krajach jest zdecydowanie więcej. W krajach muzułmańskich kobieta ma wartość mniejszą niż koza. Kobieta w tamtej kulturze, nie ma nic do powiedzenia (poza nielicznymi wyjątkami). Poczytaj sobie może, chociaż kilka książek biograficznych, o losach europejskich kobiet, które wyszły za mąż za muzułmanina i z mężem/muzułmaninem wyjechały do jego kraju, by tam żyć. Jakby co to służę tytułami. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 18:37 Dyziek! Tak jeszcze na chwilę o zwyczajach wrednych uchodźców: 37-letniemu Tomaszowi B. został przedstawiony zarzut zabójstwa Polaka mieszkającego od dekady w Wielkiej Brytanii. Mężczyzna - jak zeznali świadkowie - został zaatakowany przez grupę napastników uzbrojonych w maczety, noże i kij bejsbolowy. Polak zmarł krótko po napaści, do której doszło w Bolton niedaleko Manchesteru 6 lutego. (www.tvn24.pl) Paskudne te muslimy są. Co innego gdyby swojską kłonicą ten muslimski wyrzutek prawowiernego atakował, ale nie dość że kupą, to jeszcze maczetą. I powiem ci na ucho, że tez bym sie bał takich muslimów. Nawet nie chcę sobie wyobrażać co taki muslim zrobiłby Asi... brrrrrrrrrrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 18:54 pluto37 napisał: > Nawet nie chcę sobie wyobrażać co taki muslim zrobiłby Asi... brrrrrrrrrrrrr! Np. to: www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/szwecja-morderstwo-w-osrodku-dla-uchodzcow,613824.html Tak to jest być dobrym, i pomagać. Za dobre serce taka zapłata. Nie jest to jedyny przypadek w ciągu ostatnich kilku miesięcy. To tylko jeden przykład. A tak na marginesie, to w Szwecji jest dużo pseudo uchodźców, którzy na oko wyglądają na mocne 25+30 i więcej, a ponieważ oni nie mają dokumentów i mówią, że mają po 15,16,17 lat, to Szwedzi w swojej głupocie im wierzą i przyjmują to za prawdę, a szwedzcy lekarze odmawiają badania ich wieku. Ot, to jest jedna z tajemnic pogubienia przez nich dokumentów, ponieważ nieletni nie podlega wydaleniu i jest lepiej traktowany niż dorosły. Jak znajdę zdjęcie tego "nieletniego" mordercy to wkleję. Widziałam to zdjęcie w necie i biedny "uchodźca" zupełnie nie wyglądał na 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: znalazłam zdjęcia 15.02.16, 19:19 Tak wygląd 15-letni uchodźca/morderca Sieroty na zdjęciu niżej też są dobre, zwłaszcza ci z brodami (ci na tle bramki do piłki ręcznej). naszestrony.co.uk/uk/wielka-brytania/6902-zabojca-22-latki-ze-szwecji-stanal-przed-sadem.html# A to są dopiero biedne dzieciaczki/uchodźcy. > [img]https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/01/29/00/30AD76D100000578-0-image-a-39 > _1454028184079.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: znalazłam zdjęcia 15.02.16, 19:21 Coś mi jedno zdjęcie źle się wkleiło, może teraz będzie dobrze. i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/01/29/00/30AD76D100000578-0-image-a-39_1454028184079.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: Integracja z emigrantami....... 15.02.16, 21:01 @asia-loi Oj, dziewczyno, szkoda twojego zdrowia. Nierówna walka. Masz trzech starych facetów przeciwko sobie. A jak życie mówi, im starszy tym głupszy. Ot, takich wyrośniętych dzieciaków nie wychowasz, nie przekonasz. Oni swoje wiedzą! (przynajmniej tak im się wydaje) Ulepszają świat, tak pod siebie. "pluto37" dyryguje "internetową trójcą". "tubajka" czyli "storima" to stary wyga forumowy, w pełni niereformowalny. "dyzio_o" to fajny i inteligentny facet, niestety nie umiejący przeciwstawić się "storimie", czyli tzw. takie "ciepłe kluski" Rozsądnie myśli "taniarada". Ale coś ostatnio nie widać jego/jej na forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 16.02.16, 11:41 Obsrywator! Ja dalej czekam aż odskamlesz coś wcześnie naplugawił przywłócząc z innego forum bzdety i przypisując je na moje konto. Bezmózgi osobnik nie powinien dawać rad nikomu i w żadnej sprawie. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 16.02.16, 12:10 A teraz jeszcze raz i wolno. Polska to duży kraj z dość przyzwoitymi organami państwa, które z syryjskimi uchodźcami w liczbie kilku tysięcy powinno sobie poradzić. tak jak to bywało w przeszłości z innymi uchodźcami. Jezeli w takich sprawach organy państwa polskiego okażą się niewydolne to takie państwo nie powinno mieć racji bytu. Bo na co nam takie państwo? W RP póki co obowiązuje polskie prawo i w najblizszej perspektywie nie widać szans na to, żeby jacyś muzułmanie, czy inni mieli mieć wpływ na jego zmianę. Demonstrowanie przez Asię różnych wyczynów emigrantów arabskich z różnych krajów ma niewiele sensu, bo to sprawa ichnich władz i ichniego prawodawstwa, które sobie sami Szwedzi, Duńczycy, czy inni sprokurowali. I jeszcze jedno. W UE jest wystarczająco dużo jej obywateli muzułmanów którzy jeżeli będą chcieli osiedlić sie w RP to się osiedlą, bo takie mają prawo i żadne polskie prawo im tego nie zabroni. Z wszystkimi tego konsekwencjami. Tzn z umożliwieniem im swobody praktyk religijnych Wywoływanie histerii ma jedynie sens dla tych którzy obcego traktowali zawsze jak śmiecia bo ... obcy i to ich utrzymywało w jakimś rodzaju wspólnoty. Kiedyś z widoczną niechęcią traktowano "kociuchów" czyli świadków Jehowy i podobnych protestantów. Przed wojną po Alejach latały z pałami takie jak te od Jaskóły i lały Żydów, którzy wtedy dorabiali za odpowiedniki dzisiejszych uchodźców. I tez wrzeszczały o Polsce dla Polaków. A już symptomy nawrotu do tych "zwyczajów" widać było niedawno w Zgorzelcu gdzie jakaś grupa ochroniarzy "zabawiała" się w milicję ludową przesłuchując leganie poruszającego się po ulicy Araba.. Chcecie takiej Polski? Ja niekoniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: znalazłam zdjęcia 16.02.16, 12:26 Re: znalazłam zdjęcia asia-loi 15.02.16, 19:19 Tak wygląd 15-letni uchodźca/morderca xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Asiu! Ile tych zdjęć byś nie znalazła to na każde takie gotów jestem znaleźć odpowiednik z Polakiem -katolikiem traktujący na uchodźctwie rodaka w identyczny sposób. takich co Polski do burdeli sprzedają, takich co robią Polakom obozy koncentracyjne zmuszając do wykańczającej roboty i mordujących ich w okrutny sposób. Jeśli komuś się zechce robić podobną reklamę w takim stylu to znajdzie sporo przykładów na zrobienie z naszych rodaków potworów na miarę Kuby Rozpruwacza. Lepiej nie robić takiej licytacji, bo to do niczego mądrego nie prowadzi. A najbardziej podawanie przykładów jednostkowych bez bliższych okoliczności zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 19.02.16, 14:53 basika001 19.02.16, 13:10 Koyod chętnie służę pomocą w sprawie storimy.I pluta też.Mam znajomych prawników .Pozdrawiam. :):):):):) Ja też, a mogę i bez znajomych, ale przyznać muszę, że ...zamarłem ze strachu.:):):):) Zapewne storima też zwija się ze ..........śmichu, ale nie ręczę :):):) Sam powie. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Integracja z emigrantami....... 19.02.16, 17:13 @basika001 Dziękuję za deklarację pomocy. Obecnie wszystko jest na dobrej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 20.02.16, 17:50 Oczywiście zarzuci mi zaraz mój kolega Pluciński, że u nas tez gwałcą...... Pewnie tak ale czy z taką "częstotliwością.....?! Dyzio. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dyźku! Co Ci tam będę zarzucał.... Zapewne zdajesz sobie sprawe - boś duży chłopak - że jak się zrobi taki obóz który jest wielopłciowy i wielonarodowy to dzieja się różne cuda. Ale to wszystko to NIE JEST NASZ PROBLEM tylko tych państw gdzie to się dzieje. Powtórzę. Tą ilość uchodźców którą Polska zdeklarowała się przyjąć służby Błaszczaka są w stanie prześwietlić przed wpuszczeniem na świeży polski luft. A jesli nie, to po kiego grzyba na "partia I rząd" i całe to ustrojstwo zwane Państwem Polskim. Co na dodatek podobno wstaje z ..kolan:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Integracja z emigrantami....... 20.02.16, 18:03 To jak są nieistotne, to po co sobie nimi głowę zawracasz? A jak już musisz to traktuj tak jak na to zasługuja. Krótkim żołnierskim słowem. I to wszystko w tem temacie. Najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś