Dodaj do ulubionych

MOPS -500+

18.05.16, 16:47
W artykule na Onecie podano, że 50% wniosków złożonych o 500+ ma błędy.
Jestem ciekaea jakim cudem. 7200 wniosków złożonych bezpośrednio w MOPS, w ciągu ok 30 dni roboczych. Czynne 10 stanowisk (tylko na Nowowiejskiego), zakładając, że każde pracowało przez 8 godzin(pracowały dłużej), to każdy pracownik w ciągu jednej godziny przyjął 3 wnioski. 20 minut na wniosek. Jakim cudem 50% z nich ma błędy? Niekompetencja pracowników, czy ktoś nam tu kit wciska?
Obserwuj wątek
    • nawipido Re: MOPS -500+ 04.07.16, 12:02
      Na odpowiedź w sprawie wniosku czekałem prawie 2 i pół miesiąca. Odpowiedź pozytywna więc żadnych błędów nie było. Po prostu spiesz się powoli. Ciekawe czy kasa też tak szybko?
    • taniarada Re: MOPS -500+ 04.07.16, 12:33
      Metoda na żółwia.Stare kadry MOPS wiecznie żywe .Spowolnieniem swojej pracy budujemy miłość do PIS.Pisał o tym kiedyś użytkownik koyod.
    • monikan_w Re: MOPS -500+ 06.07.16, 18:50
      A ja właśnie dostałam zawiadomienie o przesunięciu terminu do rozpatrzenia sprawy o 500+ o kolejny miesiąc. Podobno nie dostali wysokosci dochodu z US. Masakra.
    • 58ble Re: MOPS -500+ 07.07.16, 16:31
      U mnie jeszcze zostały im jeszcze 2 tygodnie z ustawowych 3 miesięcy na rozpatrzenie wniosku.
      Wniosek składany osobiście na Nowowiejskiego.
    • monikan_w Re: MOPS -500+ 07.07.16, 20:45
      Ustawowe trzy miesiące to lipa , paragraf na przedłużenie terminu rozpatrzenia sprawy zawsze się znajdzie. Tylko zastanawia mnie jedno, że ktoś miał czas na wysłanie takiego zawiadomienia a nie miał czasu zająć się wnioskiem. Pani w infolinii nie widzi problemu przecież i tak mi wyrównają, a do tej pory mi starczało to co za problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka