Dodaj do ulubionych

Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016

16.09.16, 20:20
rozpocznie się na Placu Daszyńskiego (do Biegana) o godz. 12.45, przeciwko całkowitemu zakazowi aborcji.

czestochowa.wyborcza.pl/czestochowa/1,48725,20693406,czestochowa-18-wrzesnia-wkurzone-kobiety-przejda-alejami.html#BoxLokCzeLink
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 16.09.16, 20:25
      Miało być: Marsz Wkurzonych Kobiet.
      Projekt ustawy wkleiłam w wątku wcześniejszym.
    • dyziek_o Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 16.09.16, 20:54
      Macie moje poparcie.
      Możliwe, że wezmę udział.
      Dyzio.
      • asia-loi Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 16.09.16, 21:20
        dyziek_o napisał:

> Macie moje poparcie.
        > Możliwe, że wezmę udział.
        > Dyzio.

Ja idę w niedzielę. Wprawdzie godzina nie za bardzo fajna, bo to pora gotowania obiadu, ale tak się zorganizuję, że pójdę. Gdyby wyznaczyli inną godzinę np. 16-17, to wtedy więcej ludzi by poszło.
    • koyod Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 16.09.16, 22:47
      Zdaje się, że z początkiem tego roku był już taki protest i na zdjęciach z niego widniało jakieś 10 osób.
      Ale idźcie, ruch to zdrowie.
    • storima Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 17.09.16, 08:57
      Warszawa. Manifestacja w obronie polskich kobiet pod Sejmem:

Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny w niedzielę będzie manifestować pod Sejmem. To "sprzeciw wobec nieludzkiego projektu Stop aborcji". Demonstracja rozpocznie się o 11.55.
      "Powiedz rządzącym ani kroku dalej - razem ratujmy kobiety!"
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,145400,20703199,manifestacja-przeciw-zaostrzeniu-prawa-antyaborcyjnego-powiedz.html#MTstream
      • asia-loi Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 17.09.16, 10:08
        storima napisał:

> Warszawa. Manifestacja w obronie polskich kobiet pod Sejmem:
        >
        > Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny w niedzielę będzie manifestować pod Sejmem. To "sprzeciw wobec nieludzkiego projektu Stop aborcji". Demonstracja rozpocznie się o 11.55.

Że jest w Warszawie to wiem, tylko tam bym nie pojechała, dlatego dobrze że jest w Częstochowie, tu pójdę. Chociaż i w Warszawie i w Częstochowie, godzina wybrana została od czapy. Gdyby to było o innej porze, po obiedzie, kiedy ludzie idą na spacer, to wtedy byłoby więcej ludzi, a i informacja o tych marszach też pozostawia wiele do życzenia. Mało kto o nich wie.
        Mało też kobiet wie, co oznacza dla nich całkowity zakaz aborcji, mało wie co jest w projekcie ustawy. Nie wiem czemu kobiety się tym nie interesują. Podziemie aborcyjne ma się dobrze i będzie się miało dobrze. Nie te kobiety, które chcą od początku usunąć ciążę będą miały problem, bo one skorzystają z usług podziemia. Problem i to bardzo duży, będą miały kobiety, które będą chciały dziecka, a tu się okaże że ciąża zagraża ich życiu, lub płód jest bardzo upośledzony. Chociaż jak nie będzie badań prenatalnych, to kobiety nic nie będą wiedziały o chorobach płodu, a wiele chorób płodu można leczyć jeszcze w brzuchu kobiety, bo później jest pozamiatane.
    • pluto37 Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 18.09.16, 13:21
      Ja podobnie jak Dyziek jestem ZA!
      Im więcej wkurzonych na dobra zmianę tym lepiej.

Widać, że wkurzenie ludu wzrasta z miesiąca na miesiąc w coraz to innych grupach.
      Czyżby lud trzeźwiał po roku od wyborów?
    • dyziek_o Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 18.09.16, 14:22
      Czyżby lud trzeźwiał..........zastanawia się mój kolega.......?!

Za bardzo bym na to nie liczył. Przynajmniej nie w takim tempie.
      To społeczeństwo jest tak zindoktrynowane, że musi sporo czasu upłynąć i wiele ludzkich tragedii się wydarzyć, zanim pójdzie po rozum do głowy i pokaże fucka tym, którzy go zobaczyć powinni.
      Przede wszystkim zaś musi zrozumieć, że nikt za niego łba nastawiał nie będzie.
      Jeśli więc kobiety sobie swoich swobód nie wywalczą, - przy oczywiście wsparciu co bardziej światłych grup społecznych, - ciemnogród oraz wszelkie ruchy prawicowo- nazistowskie postawią na swoim i kobieta sprowadzona zostanie do roli inkubatora do rozmnażania.
      A te starsze wiekiem już jedynie do grabienia liści wokół kościołów i zamiatania plebanii.
      Dyzio.
    • pluto37 Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 18.09.16, 14:36
      Co do tych wiekowych dam co je do grabienia liści parafialnych wysyłasz, to mógłbys się zdziwić. Mowa o tych miejskich, bo co do prowincji nie mam wielkiego rozeznania.
      Ale jak im wnuczka płci żeńskiej po remizowych extrawagancjach zaciąży a tu babka skrobankowa w tiurmie, Chazany się zaprą wzorem Piechy, a do Pepików daleko i grosiwem nie cuchna, to i one moga zmienić zdanie.
    • koyod Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 18.09.16, 15:03
      pluto37 pisze ... Widać, że wkurzenie ludu wzrasta z miesiąca na miesiąc w coraz to innych grupach.
      Czyżby lud trzeźwiał po roku od wyborów?...

A ja zapytam, po czym pluto37 zaobserwowałeś ten wzrost wkurzenia, czyżby po frekwencji na KOD-owskich marszach których już zaprzestano. A może te 30 osób z dzisiejszego marszu wkurzonych to wg ciebie ten wzrost?
    • taniarada Adrian Zandberg 18.09.16, 17:24
      Zaczynał w młodzieżówce Unii Pracy, a następnie razem z Barbarą Nowacką przewodził Młodymi Socjalistami. Był i jest antyfaszystą. Od lewactwa od faszyzmu jeden krok.Współpracował z Kuroniem .Tym od zupek .Uwielbia kolor czerwony na swoim profilu.Lewicowy gnojek .Jest za przyjęciem brudasów.Jarmułki nie pokazuje .Cienki marsz wku...onych kobiet .Jeszcze bardziej wku...eni mężowie tych kobiet .Nie dość ,że zmokły to obiadu nie było.
      • asia-loi Re: Adrian Zandberg 18.09.16, 19:09
        taniarada napisał(a):

...Cienki marsz wku...onych kobiet .Jeszcze bardziej wku...eni mężowie tych kobiet .
        > Nie dość ,że zmokły to obiadu nie było.

Byłam na tym marszu. Było tak z kilkadziesiąt osób, co było do przewidzenia, ze względu (moim zdaniem) na źle wybraną godzinę (pora obiadowa) i deszcz.
        To co mnie zaskoczyło na tym marszu to, to że było dużo młodych ludzi - i kobiet i mężczyzn.
        Zmartwię Cię taniarada, ale większość kobiet biorących udział w marszu, wyglądała na kobiety, którym jeszcze dzieci w domu nie płaczą i były ze swoimi chłopakami/mężami. Więc o obiad nie musiały się martwić.
    • pluto37 Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 18.09.16, 19:02
      koyod!
      Nie pytaj! Klepnij pajacyka razy kilka. To może ulży ci na szarej masie betonowej.
      Amen!
    • taniarada Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 18.09.16, 19:55
      Lepiej się skrobać niż zapobiegać .Pieprzyć się bez ograniczeń i żadnej kary za to.Lewaki tak by chciały i partia Razem .Zandberg ostatnio ogłosił zero tolerancji dla skrajnej prawicy .Ma coś z deklem .Przecież w sejmie sama skrajna prawica siedzi .
      • asia-loi Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 18.09.16, 20:24
        taniarada napisał(a):

> Lepiej się skrobać niż zapobiegać .Pieprzyć się bez ograniczeń i żadnej kary za to.Lewaki tak by chciały i partia Razem .Zandberg ostatnio ogłosił zero tolerancji dla skrajnej prawicy .Ma coś z deklem .Przecież w sejmie sama skrajna prawica siedzi .

taniarada, Ty jesteś głupszy niż myślałam. Dla Ciebie niechciane ciąże, to wynik pieprzenia bez ograniczeń?
        Przypominam Ci, że w/g Krk antykoncepcja to grzech, za który się nie dostaje rozgrzeszenia, a więc zapobieganie w/g Ciebie to chyba tylko brak seksu, bo inne metody są mocno zawodne, zwłaszcza jak się ma różne choroby.
        Widzę, że nie przeczytałeś zalinkowanego wywiadu z prof. Dębskim, nie przeczytałeś nawet tego co wytłuściłam, dla tych dla których przeczytanie krótkiego wywiadu, to za duży wysiłek. A i czytać trzeba umieć ze zrozumieniem. \
        Więc dla ciebie taniarada jeszcze raz, chociaż nie wiem czy cokolwiek z tego zrozumiesz:

"Jeżeli będę miał pacjentkę ze stanem przedrzucawkowym, która będzie w 32. tygodniu ciąży, to ja muszę jej i dziecku dać umierać - kontynuował. - Muszę. Bo jeżeli ja ją rozwiążę cięciem cesarskim w 32. tygodniu ciąży i dziecko umrze, dlatego że było wcześniakiem, to grozi mi do trzech lat pozbawienia wolności - wyjaśniał. - To przepraszam bardzo, niech baba umiera, niech dziecko umiera. Dlaczego ja mam ryzykować swoja własną wolność? - pytał ginekolog."

"Ale jeżeli nie mam krwotoku - to nie jest bezpośrednie zagrożenie życia - to ja muszę doczekać aż pacjentka będzie umierająca i wtedy będę miał prawo interweniować, pomimo że od 20 lat wiem, jak to zrobić tak, żeby pacjentka nie umierała - zaznaczył. - To są realne zagrożenia tego projektu - dodał ginekolog."

• storima Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 18.09.16, 21:06
      To dobrze ze ta manifestacja w Częstochowie miała miejsce.
      Nie zgromadziła 3000 osób jak ta organizowana w zeszłym roku przez Jaskółę dla skrajnych prawicowych młodziaków, ale ilość manifestantów nie przekłada się w Polsce na realne liczby osób wspierających bądź oponujących danym pomysłom legislacyjnym.
    • taniarada Lata 60 ,70 ,80 18.09.16, 21:29
      Ówczesna władza PZPR goniła wszystkich zboków ,czyli homoseksualistów.Teraz można się przyznać ,że jest się gejem jak poseł Nowoczesnej Paweł Rabiej .I ogłaszać to całemu światu.Co chciałem powiedzieć .I teraz te przefarbowane lisy czerwone łączą się w pary i maszerują w KODach .W "wkurzonych kobiet i innych gender .Ale wiadomo Lenin był zwykłym pederastą i agentem niemieckim .To czerpali wzorce po cichu .A na żywo gonili.Syfilis doskonale zakonserwował Lenina na Mauzoleum .
    • taniarada @Asia loi 19.09.16, 10:36
      Asiu co jest z tą optyką? Na forum Wyborczej wszystkich "optykasz .Jak patrzę gdy mordę drze Nowacka lub inna Grocka to mam pewność ,że te marsze są rzyci.Do tego Szczuka w czapce z krzyżem na czole.Lepiej by wyglądała z gwiazdą .Porąbane baby ,wypowiadają się za innych.Moja żona nie miała problemów z rodzenie i z aborcją .I wiele kobiet też .Tylko takie zawzięte baby mają problem .Chciały by się pieprzyć bez ograniczeń i mieć prawo do usuwania ciąży.A pieprzenie o gwałtach lub rodzenie dzieci kalekich jest tematem zastępczym .Nikt wam nie daje prawa zabijać i wykrzykiwać slogany.Drugie komusze nasienie nie ma prawa obrażać katolików i kościoła .Wara.
      • asia-loi Re: @Asia loi 19.09.16, 18:32
        taniarada napisał(a):

> Asiu co jest z tą optyką? Na forum Wyborczej wszystkich "optykasz .

Jak to co? Przecież zawsze jest tak w każdej, ale to w każdej sytuacji (nie tylko aborcji), że punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia. Jak Cię jakaś sytuacja/wydarzenie nie dotyczy, to często Ci się w głowie nie mieści czyjeś postępowanie. Natomiast jak tylko Ciebie dotknie taka sama sytuacja, od razu ma się inne zdanie, w tym samym temacie.

Porąbane baby ,wypowiadają się za innych.

Nie porąbane baby, tylko widzą więcej niż czubek własnego nosa i robią coś dobrego dla innych. Co Tobie się akurat w głowie nie mieści - zrobić coś dobrego dla innych. Mnie temat aborcji też nie dotyczy i nigdy nie dotyczył, a też tu piszę sporo, w tym akurat temacie.

Moja żona nie miała problemów z rodzenie i z aborcją .I wiele kobiet też .

To bardzo dobrze, że Twoja żona nie miała żadnych problemów, ale nie wszyscy tak mają jak Twoja żona. Ogarniasz czy za trudne?

Tylko takie zawzięte baby mają problem .Chciały bysię pieprzyć bez ograniczeń i mieć prawo do usuwania ciąży.A pieprzenie o gwałtach lub rodzenie dzieci kalekich jest tematem zastępczym .Nikt wam nie daje prawa zabijać i wykrzykiwać slogany.Drugie komusze nasienie nie ma prawa obrażać katolików i kościoła .Wara.

Jak Ty jesteś biedny i żałosny w tej swojej katolickiej nienawiści do drugiego człowieka (wbrew nauce Jezusa). Dla Ciebie ciąża to wynik tylko i wyłącznie "pierzenia bez ograniczeń". Smutne. Nigdy nie słyszałeś o gwałtach, o zagrożeniu życia kobiety przez to, że zaszła w ciążę. Nie słyszałeś o ciąży pozamacicznej, o zatruciu ciążowym i stanie przedrzucawkowym, o wcześniejszych porodach przez cesarskie cięcie i wielu innych. A wiesz, że w Polsce tylko rocznie jest ok 4000 (cztery tysiące) ciąż pozamacicznych? Ja nie wiesz co to jest ciąża pozamaciczna i co to oznacza dla kobiety, to sobie wyguglaj lub zapytaj żony.
        Jakoś zbrodnie Krk Ci nie przeszkadzają, a przecież Krk ma na swoim sumieniu mnóstwo zabitych istnień ludzkich (płodów też), i mnóstwo innych krzywd, których jest ogrom, sam sobie poczytaj. Dlaczego jesteś tak łaskawy dla zbrodni i mordów Krk, a tak okrutny dla kobiety, której nie znasz, która Ci nic nie robiła.
        Dlaczego w/g Ciebie zarodek/płód jest więcej warty niż życie kobiety, żyjąca kobieta? Jak zarodek po 9 miesiącach, urodzi się jako dziecko, to jako dziecko też już nie będzie nic warte?
        • bogus_1_11 [...] 20.08.22, 21:12
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • asia-loi Re: @Asia loi 19.09.16, 19:32
        taniarada napisał(a):

.Jak patrzę gdy mordę drze Nowacka lub inna Grocka to mam pewność ,że te marsze są rzyci. Do tego Szczuka w czapce z krzyżem na czole.Lepiej by wyglądała z gwiazdą .

taniarada, a Ty nie lubisz Żydów, że Ci się marsze kojarzą z rzyci? Nie podoba Ci się gwiazda Dawida?
        A modlisz się do Maryi i Jezusa? Przecież Maryja i Jezus - to Żydzi. Może nie wiesz o tym?
    • pluto37 Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 19.09.16, 12:54
      Asiu!
      Nawet gdyby Was było 5 -10 czy 15 to i tak w istocie ważne jest, że chciało Wam się wyjść po to, żeby wyrazić opinie w temacie dla Was/nas ważnym.
      Z zamordyzmem trzeba walczyć w każdy możliwy i dozwolony prawem sposób.
      A nawet wbrew jesli uchwalone prawo do zamordyzmu prowadzi.
      • asia-loi Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 19.09.16, 18:40
        pluto37 napisał:

> Asiu!
        > Nawet gdyby Was było 5 -10 czy 15 to i tak w istocie ważne jest, że chciało Wam
        > się wyjść po to, żeby wyrazić opinie w temacie dla Was/nas ważnym.
        > Z zamordyzmem trzeba walczyć w każdy możliwy i dozwolony prawem sposób.
        > A nawet wbrew jesli uchwalone prawo do zamordyzmu prowadzi.

Ciekawe co PiS chce przykryć, że akurat teraz znowu na "tapecie" jest ustawa antyaborcyjna.
        Co oni knują przeciw narodowi?
    • pluto37 Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 19.09.16, 21:15
      Asiu!
      Zamordyzm różne ma oblicza. I to co wylęgło się w zakutych czachach wielebnych zrealizować może jedynie PiS.
      Reszta ma obiekcje i w najlepszym razie chce status quo.
      Nie zawsze tak było. Główne spece w PiSuarze zajmujące się damskim kroczem czyli Chazan z Piechą zanim jeszcze doznali przemienienia to skrobali ciąże do spodu za mamonę i dopiero kiedy juz im się kończyny górne trząść zaczęły -od gorzały jak w przypadku Piechy - to doznali objawień.
      A kogo dotknie zakaz? Najgorszą bide, bo te bardziej zamożne skorzystają z klinik w Niemczech, Słowacji, Czechach, albo na Ukrainie.

Tak kiedyś działała komuna. Wytryski intelektu takiego Gomułki musiały być realizowane bez względu na skutki. teraz Gomułków jest więcej, a PiS doskonale wszedł w role aparatu.
      Z resztą co ja Ci będe tłumaczył.
      Aktywiści i podobne im ścierwa dalej wykonują tą samą robotę co kiedyś ormowce.
      Dlatego mnie cieszy to, że takim jak Ty ludziom się chce pokazać neokomuchom palec Pyzika -posła z PiSu.
    • taniarada Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 19.09.16, 21:41
      pluto37 napisał.Te bidne dadzą sobie radę .Nie kłopocz się smoleński terrorysto .Gorzej z tymi bogatymi ,bo ile razy się można wyskrobać?Na stare lata to diabeł nie będzie miał pociechy.Lol.
      • asia-loi Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 19.09.16, 22:04
        taniarada napisał(a):

> pluto37 napisał.Te bidne dadzą sobie radę .Nie kłopocz się smoleński terrorysto. Gorzej z tymi bogatymi ,bo ile razy się można wyskrobać?Na stare lata to diabeł nie będzie miał pociechy.Lol.

Ale pluto ma rację. Ja już to komuś pisałam tutaj (może koyodowi, jeżeli nie Tobie).
        Więc jeszcze raz: problem będę miały te kobiety, które będą chciały mieć "to" dziecko. Bo utrącone zostaną badania prenatalne i in vitro, jeżeli w badaniach wyjdzie, że płód jest ciężko upośledzony, to nie będzie można dokonać aborcji, bo nowa ustawa tego będzie zakazywać. Tak samo będzie jak ciąża będzie zagrażała życiu lub zdrowiu kobiety, a takich przypadków wcale nie jest mało. Natomiast kobieta, która będzie chciała od razu usunąć niechcianą ciążę, nie będzie miała większego problemu. Podziemie aborcyjne ma się bardzo dobrze, a będzie się miało jeszcze lepiej. A te bogatsze, światlejsze kobiety wyjadą za granicę i zrobią aborcję w lepszych warunkach za większe pieniądze. I tyle.
        Natomiast biedne kobiety będą miały problem dalej, zresztą teraz też mają, bo zabiegi w podziemiu kosztują, a będą kosztowały jeszcze więcej, więc zostaną im beczki...
        • dyziek_o Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 20.09.16, 10:03
          Aśka! - czy ja aby nie wspominałem Ci, byś z tym ...............( wpisać dowolne )
          taniochą nie dyskutowała ?!
          To jak rzucanie pereł przed wieprze.
          Zapytaj Plucińskiego............na bank potwierdzi.
          Dyzio.
    • taniarada Jak działała aborcja w PRL 19.09.16, 21:57
      Bo smoleński terrorysta jest niedoinformowany.W 1955 roku w Związku Sowieckim zezwolono na przerywanie ciąży ze wskazań zdrowotnych. Rok później, w 1956 roku Polska zalegalizowała aborcję, podobnie jak Węgry i Bułgaria. Dlaczego w PRL pozwolono na aborcję? Przede wszystkim ze strachu przed katastrofą demograficzną oraz z troski o kobiety, które dokonywały aborcji domowymi sposobami, a to wiązało się z narażeniem życia oraz późniejszymi problemami z zajściem w ciążę. Według ustawy to lekarz decydował o tym, czy aborcja może zostać wykonana czy nie. Przeprowadzał dokładny wywiad z pacjentką, przerwanie ciąży mogło zostać wykonane z uwagi na przeciwwskazania zdrowotne lub społeczne. Pacjentka dostała zgodę i skierowanie do szpitala. Zabieg aborcji mógł być wykonywany przez ginekologa-położnika lub chirurga, z czasem aborcja mogła zostać wykonana gdziekolwiek, ale przez wykwalifikowanego lekarza – po to, aby kobieta nie szukała pomocy u osób niewykwalifikowanych. Jeśli lekarz nie wyraził zgody na aborcję, kobieta miała prawo do odwołania się od tej decyzji. Ustalono, że aborcja powinna być wykonana do końca pierwszego trymestru ciąży.Gorzej było z seksem .Internetu nie było .Sprawa wstydliwa.Ale aborcja nie.Tu się nikt nie wstydził .Szkoda ,że takich niedouczonych nie wyskrobano wcześniej.
      • dyziek_o Re: Jak działała aborcja w PRL 20.09.16, 11:55
        .........Szkoda ,że takich niedouczonych nie wyskrobano wcześniej. ..........pisze taniocha.......

No! - nie wiem?
        Istnieje duże prawdopodobieństwo, że byś się w pierwszej dziesiątce "załapał".
        I znowu- ście taniocha na własne zyczenie na durnia wyszli......:),:),:).
        Pluto nie miał by szans bo bez błędów pisze co jak by w szeregu tych "douczonych"
        go stawia. W odróżnieniu od ciebie..........!
    • taniarada Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 20.09.16, 19:46
      I już mamy przykład .12 latka w Kielcach urodziła dziecko.I bynajmniej nie z gwałtu .Kochaś miał 29 lat.Od początku 2015 r. w placówce swoje dzieci urodziło 14 dziewczynek poniżej 18. roku życia. Wśród nich były 15-latka i 14-latka - wyliczała rzeczniczka. (www.tvn24.pl).Pieprzą się jak bure suki.I jeszcze potrzebują przyzwolenia na aborcję od państwa.A guzik nie aborcja.
      • asia-loi Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 20.09.16, 20:46
        taniarada napisał(a):

> I już mamy przykład .12 latka w Kielcach urodziła dziecko.I bynajmniej nie z gwałtu .Kochaś miał 29 lat.

taniarada, Ty jednak jesteś typowy polski katolik. :>
        Nie dość, że ta 12 letnia dziewczynka, ma przesrane od początku w swoim życiu, bo przecież sama urodziła się w rodzinie patologicznej. Jej rodzice są pozbawieni praw rodzicielskich i wychowywana była w różnych placówkach opiekuńczych, to jeszcze musiała spotkać na swojej drodze bydlaka, który zrobił jej dziecko. Przecież dla niej i dla tego tyle co urodzonego dziecka, to jest niewyobrażalny dramat. :(
        Ta 12-letnia dziewczynka powinna była zostać poddana aborcji i mam nadzieję, że jakiś dorosły jej opiekun poniesie za to odpowiedzialność. A facet, który ją zgwałcił, tak zgwałcił ją, bo 12-letnia dziewczynka, nie wie jeszcze co to jest seks, to ten facet powinien iść siedzieć na długie lata.
        taniarada, gdzie jest ten katolicki, dobry i wszechmogący Bóg? Dlaczego dobry, wszechmogący Bóg pozwala na takie dramaty?

Od początku 2015 r. w placówce swoje dzieci urodziło 14 dziewczynek poniżej 18. roku życia.

I to jest dla Ciebie powód do radości? :>

Pieprzą</a> się jak bure suki.I jeszcze potrzebują przyzwolenia na aborcję od państwa.A guzik nie aborcja.

taniarada, jesteś niewyobrażalnie podłym osobnikiem. :-/
        Nie będę więcej z Tobą dyskutować, zrobię tak, jak radził mi dyziek. Z mojej strony EOT. ;)

• dyziek_o Re: Marsz Wkurzonch Kobiet w niedzielę 18.09.2016 20.09.16, 21:44
          Przecież Ci tłumaczyłem to od początku kim jest ten dureń.
          Ale nieeee! - musiałaś się przekonać na własnej skórze.....:):):).
          Dobrze Ci tak.
          Dyzio.
    • taniarada Dajcie datek na biedną Nowczesną 22.09.16, 19:52
      Dziś na 16:30 zaplanowana jest sejmowa debata nad dwoma projektami dotyczącymi aborcji. Temat wywołał wśród posłów ostry podział na zwolenników projektu pro-life i zaostrzenia prawa aborcyjnego oraz zwolenników projektu pro-choice i liberalizacji prawa. Posłanka Nowoczesnej Joanna Scheuring-Wielgus podzieliła się nawet przy okazji swoją złotą myślą przekonując, że prawo do aborcji powinno być „jak wygodne buty.Komedia.Ja mówię panu, że mamy 2016 rok i nikt nie ma prawa decydować za nas, jaką chcemy podjąć, jako kobiety, decyzję. Nikt nie ma prawa. - przekonywała posłanka Nowoczesnej.
      - Pani, jako kobieta, powinna mieć prawo do tego, żeby zabić dziecko, tak? - dopytywał dziennikarz.
      - Kobieta jest w ciąży, a nie mężczyzna. Nie mówię o zabiciu dziecka, mówimy o płodzie... - tłumaczyła Joanna Scheuring-Wielgus.
      - A płód to nie jest dziecko? - drążył dziennikarz RMF FM.
      - Prawo powinno być, wie pan, jak wygodne buty. Nie powinno nas uwierać, powinno być prawem dla każdego. I powtarzam jeszcze raz: każda kobieta powinna mieć wybór. Dlatego, że aborcja jest ostatecznością. - oświadczyła Scheuring-Wielgus.Jak dopiszemy ,że Niesiołowski i spółka uciekł z PO.To sto lat rządzenia PIS.PS.Aśka ja jestem tylko zwolennikiem PIS ,a nie członkiem .I nie dam się wciągnąć na członka .Lol.
      • asia-loi Re: Dajcie datek na biedną Nowczesną 22.09.16, 20:37
        taniarada napisał(a):

Miałam już z Tobą nie dyskutować, ale ponieważ piszesz w "moim" wątku, to jeszcze trochę z Tobą podyskutuję, chociaż do Ciebie i tak żadne argumenty nie trafiają. Ty tak uważasz, jak sam Jarosław Polskę Zbaw: "nikt nas nie przekona, że czarne jest czarne".

Posłanka Nowoczesnej Joanna Scheuring-Wielgus podzieliła się nawet przy okazji swoją złotą myślą przekonując, że prawo do aborcji powinno być „jak wygodne buty.

Też tak uważam. Każdy niech sam decyduje o sobie i odpowiada sam za swoje czyny. Przecież katolikom aborcji zakazuje Krk, to po co jeszcze ustawa zakazująca katolikom aborcji? Od ludzi innych wyznań, niech się Krk odczepi.

Ja mówię panu, że mamy 2016 rok i nikt nie ma prawa decydować za nas, jaką chcemy podjąć, jako kobiety, decyzję. Nikt nie ma prawa.
        > - przekonywała posłanka Nowoczesnej.

Dokładanie.

>Nie mówię o zabiciu dziecka, mówimy o płodzie... - tłumaczyła Joanna Scheuring-Wielgus.
        > - A płód to nie jest dziecko? - drążył dziennikarz RMF FM.
        > - Prawo powinno być, wie pan, jak wygodne buty. Nie powinno nas uwierać, powinno być prawem dla każdego. I powtarzam jeszcze raz: każda kobieta powinna mieć wybór. Dlatego, że aborcja jest ostatecznością. - oświadczyła Scheuring-Wielgus.

Ja się zgadzam z nią. Wyżej uzasadniłam.

> .Aśka ja jestem tylko zwolennikiem PIS ,a nie członkiem .I nie dam się wciągnąćna członka .Lol.

A ja nie jestem niczyim zwolennikiem. Ani, PiS-u, ani PO, ani innych partii. Każdemu przyklasnę jak coś zrobi dobrego dla Polski i Polaków i każdego będę krytykować jak będzie działa na szkodę Polaków. Niezależnie od opcji politycznej. A z PiS-em zgadzam się w sprawie tych: muzułmańskich pseudo uchodźców.

Jeszcze Ci wkleję kilka cytatów z wywiadu z prof. Dębskim, przeczytaj i odnieś się do tego co ten ginekolog powiedział.
        Prof. Dębski mówi:
        "- Jako dziecko mieszkałem piętro niżej od naszych przyjaciół, którzy mieli synka z zespołem Downa. Ja Wojtusia przez 12 lat uczyłem zawiązywać buty. Po godzinie wiązania Wojtuś zakładał pierwszą pętelkę. Następnego dnia zaczynaliśmy od nowa. On był szczęśliwym dzieckiem, dopóki żyła jego babcia. Gdy zmarła, Wojtuś się przestał zupełnie się rozwijać. Przestał mieć gdzie żyć"

Tylko wie pan, że dla zwolenników całkowitego zakazu aborcji nie jest to argument.

"- Ale ja mam do nich jedną, prostą prośbę. Niech ktoś z nich przyjdzie i zadeklaruje: adoptuję dziecko pana pacjentki z zespołem Downa. Natychmiast namówię tę pacjentkę do tego, żeby ona to dziecko urodziła i oddała do adopcji. Do tej pory nikt z ruchów pro-life czegoś takiego nie zrobił. Czekam na listę posłów pro-life, które adoptują dziecko z zespołem Downa. Natychmiast będziemy walczyli, żeby te dzieci się urodziły. A teraz mogę tylko poinformować pacjentów, że ich dziecko będzie miało to schorzenie."

"Odsyłałem kiedyś przyszłych rodziców, którym miało się urodzić dziecko z zespołem Downa, do przedszkoli integracyjnych - żeby poznali i zrozumieli, na czym to polega. Przestałem to robić. Wie pan, dlaczego? Bo miałem poczucie, że pośrednio namawiam tych rodziców do aborcji. Każda osoba, która zobaczyła gromadkę takich dzieci, przychodziła z decyzją o przerwaniu ciąży. Bo ogromna większość kobiet ciążę z downem przerywa."

Dlaczego?

"- Nie widzą możliwości opieki nad takim dzieckiem. Bo to jest tak naprawdę totalne wywrócenie im życia."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka