Dodaj do ulubionych

TZN - Absolwenci

29.10.04, 17:35
Wpisujcie sie tu absolwencie jednej z najlepszych technikow na slasku ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: expertum credere p jest duch w narodzie IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 29.10.04, 22:09
      'Czesc! Mam nazywam sie piotr traczy . Jak opowiadam kawal t cala sala sie
      smieje . Juz od dzicinstwa mialel ten szcegolny dar robawiania publicznosci.
      Juz w wieku dziesieciu lat dawalem pokazy w lojkach , lobodnie , dzidkach i
      gownojnie.
      taki bylem zabawny ze nie nadanzalem z rozdawaniem autografow jezeli chcesz
      abym cie rozbawil przyjdz jestem z 4 f . Koszt jednego rozbawienia wynosi:: 2
      zL + vat'

to jest jeden z typowych tekstow jakie mieszcza sie w tradycji tezetenowskiej.

koledzy z bratniej Vc grajacy na wykladach z transformat Laplace#a w karty:
      jakby z ust Wam to wyjeli.

Chlopaki jestescie WIELCY i czytanie Waszej stronki po ciezkim dniu spedzonym
      to zasluzony relaks i wysmienita zabawa !!!!!!
    • strzalka_ok Re: TZN - Absolwenci 29.10.04, 22:57
      A czy absolwenci studium też się liczą?? osobiście to moja najlepsiejsza szkoła
      • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 30.10.04, 14:36
        ano te i inne opowiesci z TZNu sa rozbawiajace :)

ZApraszam an forum bo mamy malo wypowiadajacych Czyzby sie bali?
        • strzalka_ok Re: TZN - Absolwenci 30.10.04, 17:07
          A nie sądzisz, że absolwenci TZN to wyjatkowo zdolni ludzie i wszyscy mają
          dobrą pracę, swój biznes, szczęśliwą rodzinkę, no i nie mają czasu na ślęczenie
          na forum? daj im trochę czasu!

Pozdrawiam z miłym wspomniem
          • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 30.10.04, 17:29
            Tak, tak rozumiem i masz racje ze to dolni i zapracowani ludzie ;)
            • Gość: leon Re: TZN - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:37
              Gdy Marycha dzwiami buja żucaj peta łap za ...
              P.S. Dzisiaj odwiedziłem starą budę. Byłem na hali TZNu.
              • Gość: expertum credere p Re: TZN - Absolwenci IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 31.10.04, 00:34
                Marycha* nigdy nie straszyla w kabinach meskich. Jej domena byla pracownia 68 i
                zerowki.

Wiersyzk w orginale był taki:
                Kiedy Kowboj** drzwiami buja, rzucaj kiepa, łap za cxuja

albo inaczej:
                Kiedy Nxxak*** drzwiami buja, itd...

-----------------------
                * na klasowce potrafila wymodzic w 21 osobowej klasie 24 grupy. Ulubione
                narzedzia tortur: wyglad zewnetrzny i zbior zadan Zyllingera

** Podanie glosi iz Kowboj byl mistrzem Slaska w jednej z kategorii bokserskich.
                Sportowa sylwetka i stalowy charakter. Starsi podobno pamietali jak
                pojedynkował sie z młodzikami na korytarzu za pomoca rekawic bokserskich.
                Szybki, konkretny, powszechnie lubiany - stad tez przydomek Kowboj.

*** Ponieważ Kowboj i Nxxak to desygnaty jednej i tej samej osoby to sens
                dwuwiersza pozostaje niezmieniony. "Czołem!! Telu!! Psorze!!" jak go po
                wojskowemu pozdrawialismy jako jeden z niewielu pedagogow w czestochowskim
                szkolnictwie srednim posiada stopien naukowy doktora a wojskowy majora. Jak
                przystało na mistrza sportu, robił nawet w zimie zaprawę o piątej rano i
                organicznie nie tolerował uczniół zajmujących się "papierośnictwem"
    • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 03.11.04, 17:19
      Dnia 10 listopada o godz. 21:00 odbedzie sie CZAT !! Zapraszamy wszystkich
      chetnych oraz absolwentow oraz tych ktorzy chca pogadac o TZNie !! Dyskusja o
      czacie trwa nadal na forum www.tzn.forum.prv.pl w dziale "O www i forum"
      ==> "Czat" Zapraszam do dyskusji.
    • Gość: Roman_W Re: TZN - Absolwenci IP: *.21.pl / 213.199.204.* 03.11.04, 18:53
      Ha! Kowboj."Piorun moi ludzie sie obijają". Następnie dawał komendę "chwyt za
      kochy i żabką trzy razy wokół sali". Na początku padalismy. Później
      przychodziła forma. Jakiś czas temu widziałem Go na ulicy. Wygłąda tak samo.
      Jeśli chodzi o Marychę to sądzę że chodzi o Panią Marię P. Za moich czasów były
      dwie Panie o imieniu Maria. Mówiliśmy na każdą "Maryśka". Jedna uczyła mnie
      fizyki druga Polskiego. Obydwie były świetnymi nauczycielkami.
      • Gość: thedude Re: TZN - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 19:46
        Chodzi oczywiscie o Marysie R. Ale trudno ja nazwac dobra nauczycielką fizyki.
        Jej wiedza byla co najwyzej przecietna. Ale coz akuarat jej lekcje wszyscy
        pamietają...
      • Gość: here_i_am Re: TZN - Absolwenci IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 04.11.04, 22:03
        ja co do pani Marii P. mam bardzo zle zdanie... naszczescie nie mialem zajec z
        panią Marią R. bo pewnie mialbym jeszcze gorsze. ale co tam ja TZN wspominam
        tylko z tej dobrej strony i na szczescie bylo, i jest tam wielu wspanialych
        nauczycieli!!! tylko ludzie po TZN dobrze wiedza kogo mam na mysli.
        TZN&INFOSPECGRUPA RULEZ
    • Gość: tom Re: TZN - Absolwenci IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 04.11.04, 08:40
      Nowak za moich czasów to jest lata 1985/1989 "Telu". Powitanie było Czołem
      Telu. Zawsze podnosił rączke na powitanie. Zajęcia w pierwszej klasie z
      przysposobienia obronnego były bardzo sympatyczne.
      Tak nawiasem Telu rzeczywiście był bokserem i to w latach 50-tych jednym z
      lepszych na Śląsku i chyba w POlsce.
      Czołem TZN
      • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 07.11.04, 11:48
        PRZYPOMINAM !!

Dnia 10 listopada o godz. 21:00 odbedzie sie CZAT !! Zapraszamy wszystkich
        chetnych oraz absolwentow oraz tych ktorzy chca pogadac o TZNie !! Dyskusja o
        czacie trwa nadal na forum www.tzn.forum.prv.pl w dziale "O www i forum"
        ==> "Czat" Zapraszam do dyskusji.
    • Gość: andr Re: TZN - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 19:29
      też pozdrawiam wszystkich po TZN nie.
      Kończyłem w 79 i z perspektywy czasu uważam że to najlepsza szkoła. I tylko żal
      że czas tak błyskawicznie ucieka .......
      Szcególne uklony dla prof. Ostrowskiej i pani Eli Bauer.
      • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 07.11.04, 21:50
        "Eli Bauer"

Czego ona uczyla?
        • Gość: Qba Re: TZN - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:05
          Chodzi o matematyczkę, która później była znana pod nazwiskiem Komorowska. A
          propos Kowboja zawsze w wakacje mustrował się na statki handlowe i zwiedzał
          świat. Niekiedy o tym potrafił opowiedzieć specyficznym wojskowym drylem :-).
          A prof. Świeży? Kto pamięta Menesa i Apacza?
          • Gość: gutek Re: TZN - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:20
            > A prof. Świeży?

No właśnie, co z Gienkiem??
            • Gość: expertum credere p Re: TZN - Absolwenci IP: *.vodafone-net.de 08.11.04, 00:22
              Gienek jest na emeryturze. Apacz jest na emeryturze dluzej niz Gienek.
            • Gość: expertum credere p Gustek to Ty? IP: *.vodafone-net.de 08.11.04, 00:24
              Gustek a moze by tak spotkanie klasowe zorganizować??
              • Gość: gutek Re: Gustek to Ty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 07:39
                Ale której klasy????
                hehe
                • Gość: expertum credere p Re: Gustek to Ty? IP: *.vodafone-net.de 08.11.04, 09:19
                  oczywiscie ze naszej. A czy jestes z naszej klasy poznasz po tym ze nie
                  spotkamy sie u McDonalda
                  • Gość: here_i_am Re: Gustek to Ty? IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 08.11.04, 20:24
                    to chyba jakas tradycja ze ludzie po TZN nie przepadaja (delikatnie mowiac) za
                    mac fakiem
                  • Gość: gutek Re: Gustek to Ty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:47
                    niestety nie jesteśmy "z jednej" klasy ...
                    • redaktor.tzn odp 09.11.04, 00:14
                      No widze nareszcie znajduja sie nasi absolwenci :) i pozdrawiam pania
                      Komorowska... nawet eniw iedzailem ze zmieniala nazwisko :P
                    • Gość: expertum credere p Re: Gustek to Ty? IP: *.vodafone-net.de 09.11.04, 10:42
                      Gustek* pozdrowienia dla Ciebie i całej klasy

-----------------------------------------------
                      * Gustek C. zasłużony pracownik TZN w latach 80tych zeszłego stulecia. Czas
                      jego pobytu w murach TZN przypadł na lata szczególne, będąc u progu
                      historycznych przemnian miał okazję mieć dwóch wychowawców: Kowboja i Dxxę (jak
                      nazywaliśmy następcę dra Nowaka). Zahaczył także o ostanie lekcje elektroniki
                      z Gienkiem i ostatnie mecze koszykówki w słynnych zielonych galotach (prof.
                      Gałuszka). Jako wybitnie zdolny i pracowity (co było w naszej klasie
                      zjawiskiem dosyć powszechnym) po pomyślnej obronie i po wzorowo zdanej maturze
                      studiował za granicą po czym wrócił na ojczyzny łono. Dla ciekawych tematu:
                      pamiętnym stwierdzeniem jakie padło z ust Dxxy były słowa w odniesieniu do
                      Bromby któy też w klasie maturalnej zdecydowanie zdecydował się na studia
                      zagraniczne i przyszłościowe związanie swych losów z kapitałem zagranicznym:
                      Panie Dyrektorze Pan się nie boi, Marek jedzie za granice, ale to przecież do
                      naszego obozu.....
                      • redaktor.tzn Re: Gustek to Ty? 09.11.04, 16:38
                        Jutro pobijamy rekord osob na czacie!! Chcesz sie przyczynic do tego wejdz na
                        nasza stronke na czat o 21:00 !! zaparszamy wszystkich uczniow, ABSOLWENTOW, i
                        sympatykow naszej szkoly !! CZAT TZN sroda 10.11. godz 21:00 !! Obecnosc
                        obowiazkowa !!
    • Gość: teżabsolwent Re: TZN - Absolwenci IP: *.icpnet.pl 09.11.04, 21:44
      E. Swieży - zmarł ok. roku , dwa lata temu.
      Z. Sołtysik (matematyka)- zmarła kilka miesięcy temu.
      Nowak - nie przypominam sobie, żeby w drugiej połowie lat 80-tych
      jeszcze uczył. Rzeczywiście pływał na statkach handlowych (jako pasażer)
      i zwiedzał świat. Nawet o tym opowiadał - zabranie klas na starej hali
      gimnastycznej chyba w 1986r.
      A i tak najlepszy był bufet obok szatni , duży gar z herbatą nalewaną chochlą
      do kubków , a na dnie gara widać było monety , jakby w fontannie.
      • Gość: gutek Re: TZN - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:10
        > E. Swieży - zmarł ok. roku , dwa lata temu.
        > Z. Sołtysik (matematyka)- zmarła kilka miesięcy temu.

No właśnie, nie widziałem <<Gienka>> na pogrzebie <<Zosi>> Tak się
        zastanawiałem czy może... A jednak to się potwierdza, cóż ten Człowiek też
        tworzył mit TZNu... Szkoda, że tacy Ludzie odchodzą...
      • Gość: Roman_W Re: TZN - Absolwenci IP: *.21.pl / 213.199.204.* 09.11.04, 22:12
        Nie żyje też Baśka żona Kowboja,uczyła rosyjskiego, i Wyżykowski umarł bodaj w
        ubiegłym roku.A jeśli chodzi o bufet to za moich czasów herbatę
        sprzedawała "babcia".Legenda głosiła że kiedyś do gara z herbatą wpadła jej
        sztuczna szczęka.Fakt że potem popyt na na herbatę spadł znacznie.
        • Gość: ratko Re: TZN - Absolwenci IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 10.11.04, 14:54
          za moich czasow (lata 90.) w barze pracowal taki grubszy facio w zawsze brudnym fartuchu, ksywa 'flejtuch'. kiedys przyczailismy go, jaks sikal do umywalki za kotara:)
          • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 10.11.04, 21:15
            i gdzie ejstescie absolwenci? czat sie zaczol a nie ma ani jednego z was na
            nim ! ehh olewacie nas !!
    • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 11.11.04, 16:38
      Wczoraj odbyl sie czat TZNiakow na www.tzn.news.prv.pl, ustanowilismy
      nowy rekorad 10 osob w najlepszym momencie co jest dobrym osiagnieciem.
      Zasmucilo nas to ze odwiedzil nas tylko jeden absolwent naszej szkoly. Nastepny
      czat okolo swiat !!
    • Gość: horn Re: TZN - Absolwenci IP: *.aixx.com 11.11.04, 21:32
      Witanko...chodziłem do TZN-u na początku lat osiemdziesiątych Kowboj był moim
      wychowawcą Ten gość naprawdę miał "jaja" natomiast jeżeli chodzi o "psor" Marię
      R. (fizyka)... za drobne przewinienie np. przyjście na lekcje w adidasach
      zadawała 10 do kwadratu zadań z Zyllingera karę można było odkupić przynosząc
      odpowiednią ilośc środków czystości takich jak pasta do podłogi, czy płyn do
      mycia okien co w dobie stanu wojennego i zakręconej sytuacji gospodarczej nie
      było proste, oby takich nauczycieli było jak najmniej. Pozdrawiam TZN-iaków
      • Gość: expertum credere p klasa Kowboja IP: *.vodafone-net.de 12.11.04, 00:30
        na giełdzie pomysłów drugi raz rzucam hasło spotkania klasowego:

a pamietasz jak Tomek z drugiej ławki pod ścianą podniósł głowę i zgasił
        Maryśkę słynnym:

"a cóż tam znowu takiego??"

artur

• Gość: horn Re: klasa Kowboja IP: *.aixx.com 12.11.04, 15:54
          Cześć Artur! he he Nie kojarzę za bardzo tego faktu być może dopadła mnie
          chiwlowa absencja;) ale pamiętam doskonale Artura S. i jeszcze paru inych
          kumpli z klasy "Kowboja".
    • Gość: horn Re: TZN - Absolwenci IP: *.aixx.com 12.11.04, 15:43
      Cześć Artur! he he Nie kojarzę za bardzo tego faktu być może dopadła mnie
      chiwlowa absencja;) ale pamiętam doskonale Artura S. i jeszcze paru inych
      kumpli z klasy "Kowboja".
      • Gość: expertum credere p He he !! IP: ruter2.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 00:04
        pozdrówka dla kolegi klasowego od sympatycznego Artura S. .

----------------------------------
        ps. ja tez zaliczylem absencję, ale na forum GW. Niemniej jednak jest
        usprawiedliwiona, powrotem na Ojczyzny łono (he,he! nie rzucim Ziemi skąd nasz
        ród!), taszczeniem mienia przesiedleńczego i odwetu na III Rzeszy, jednym
        słowem wszystkiego co zmieściło się w następnym wcieleniu prześlicznego autka
        MADE BY Angin SAN. W sprawie spotkania klasowego: a-1@wp.pl
    • renpuch Re: TZN - Absolwenci 21.11.04, 23:45
      do wszystkich ABSOLWENTÓW zobaczcie strone www.tzn.ids.czest.pl znajdziecie tam
      wieści ze szkoły
      • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 22.11.04, 21:39
        raczej www.tnn.news.prv.pl tu mozna jakis news szybciej spotkac niz na
        oficjalnej stronie TZNu, a takze forum www.tzn.forum.prv.pl gdzie mozna
        sie wypowiedziec i etz szybko od kogos dowiedziec sie cosie dzieje w szkole...

Nie ma cenzury ktora jest na oficjalnej stronie TZNu wiec parwda nie ejst
        tlumiona... wyglad moze nei najlepszy ale liczy sie przeslanie....

Pozdrawiam !!
    • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 03.12.04, 21:24
      Nasze forum coraz bardziej sie rozrasta coraz wiecej osob zarejstrowanych,
      strona takze w lepszym kierunku wiecej odiwedzajacych... wieksze kregi
      dowiaduja sie o stronie !!

Zapraszam wszystkich na strone i poinforumjcie osoby z TZNu o istnieniu tej
      strony !!
      --------------------------------------
      www.tzn.news.prv.pl
      www.tzn.forum.prv.pl
      • Gość: Szymekg Re: TZN - Absolwenci IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 04.12.04, 01:20
        Ech przypomniały mi się stare dobre czasy, jestem świeżo upieczonym
        absolwentem TZNu i wlasnie sobie studiuje we wrocki i bardzo ciepło wspominam
        swoją szkołe, teraz tak naprawde widze, że wcale taka zła nie była, z
        ciekawostek za "mojch czasów" to nie moge pominąc słynego na całą szkołe
        profesora Wyrzykowskiego i jego opowieści o uszach niegrzecznych ucznów
        trzymanych w słoikach ze spirytusem na zapleczu, albo jego fenomenalnego
        charakteru pisma na tablicy. Ech można by godzinami o nim opowiadac, ale i nie
        tylko onim, np pani Marysia K. profesorka od matematyki, tez miała swoje
        dziwactwa, które dopiero teraz sie doceia, albo pani Sosnowska od wosu przez
        która każda klasa musiała się przewinąc. Ech to były czasy.
    • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 06.12.04, 18:02
      W piatek dnia 10 grudnia o godzinie 21:00 odbedzie sie Czat wszystkich bylych
      jak i obecnych TZNiakow! Wszystkich serdecznie zapraszam!
    • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 08.12.04, 14:54
      Na Forum ==> Fotki ukazaly sie nowe zdjecia !! Zapraszam do obejrzenia !!
      Kto nie zna hasla zapraszam do zapisania sie do listy subskrypcyjnej !!

Wiecej uwag prosze kierowac na redaktor.tzn@wp.pl i gg: 7218265
    • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 10.12.04, 13:29
      Dzis odbedzie sie o godzinie 21:00 na naszej stronie Czat. Wszystkich
      serdecznie zapraszam !!
    • Gość: Plebsi Re: TZN - Absolwenci IP: *.uni.lodz.pl 30.01.05, 03:09
      Witam. To naprawdę zajebista szlkola skończyłem ją dwa lata temu. No a klasa Ve
      była jedną z najlepszych (tyle godzin opuszczonych, tyle nagan przyznanych- to
      był czasy). Skończyłem TZN a teraz studiuję. Mały paradoks: jestem technikiem
      elektronikiem (elektryczna i elektroniczna automatyka przemysłowa), a studiuję
      archeologię. Jestem bardzo rad że istnieje taka strona. Ps może mi ktos podać
      kod do fotek. Chciałbym zobaczyć co słychać w starej budzie. Pozdro.
      • redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 31.01.05, 11:49
        Zapraszam na strone ktora jest kontynuacja strony www.tzn.news.prv.pl

www.t-z-n.info
        • Gość: przewodnik 8 Re: TZN - Absolwenci IP: *.inds.pl / *.inds.pl 02.03.05, 22:09
          A kto pamieta dziadka Wachale z wasamiktory sadzil kwiaty i zamiatal liscie?
          • Gość: marysia333 Re: TZN - Absolwenci IP: *.inds.pl / *.inds.pl 02.03.05, 22:13
            Ja pamietam On w TZN-ie pracowal chyba 30 lati nazywal sie Jan Jedrzejczyk.Akto
            pamieta p Marysie Dudek z sekretariatu?Juz nie pracuje chyba 2 lata jest na
            emeryturze.
            • Gość: jj Re: TZN - Absolwenci IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 03.03.05, 11:27
              Chcę sie pochwalić. Pamiętam i Pana Jana(co za monumentalna postać !) i Panią
              Marysię, która w TZN była "od zawsze".
              Jestem absolwentem sprzed 30 lat.
              Boże jak te lata lecą !!!!!!
              • Gość: radek Re: TZN - Absolwenci IP: *.jevc.ac.uk 03.03.05, 12:03
                heh,pamietacie...:) jan jedrzejczyk to byl moj pradziadek (zmarl w 1987)..

a ja tzn skonczylem w 1998..
      • Gość: andr159 Re: TZN - Absolwenci IP: *.ids.czest.pl 03.03.05, 15:10
        www,tzn.ids.czest.pl
        zapraszamy ............
        • Gość: matka123 Re: TZN - Absolwenci IP: *.inds.pl / *.inds.pl 07.03.05, 14:12
          Ta strona nie wchodzi tak jak powinna .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka