redaktor.tzn 29.10.04, 17:35 Wpisujcie sie tu absolwencie jednej z najlepszych technikow na slasku ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: expertum credere p jest duch w narodzie IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 29.10.04, 22:09 'Czesc! Mam nazywam sie piotr traczy . Jak opowiadam kawal t cala sala sie smieje . Juz od dzicinstwa mialel ten szcegolny dar robawiania publicznosci. Juz w wieku dziesieciu lat dawalem pokazy w lojkach , lobodnie , dzidkach i gownojnie. taki bylem zabawny ze nie nadanzalem z rozdawaniem autografow jezeli chcesz abym cie rozbawil przyjdz jestem z 4 f . Koszt jednego rozbawienia wynosi:: 2 zL + vat' to jest jeden z typowych tekstow jakie mieszcza sie w tradycji tezetenowskiej. koledzy z bratniej Vc grajacy na wykladach z transformat Laplace#a w karty: jakby z ust Wam to wyjeli. Chlopaki jestescie WIELCY i czytanie Waszej stronki po ciezkim dniu spedzonym to zasluzony relaks i wysmienita zabawa !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
strzalka_ok Re: TZN - Absolwenci 29.10.04, 22:57 A czy absolwenci studium też się liczą?? osobiście to moja najlepsiejsza szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 30.10.04, 14:36 ano te i inne opowiesci z TZNu sa rozbawiajace :) ZApraszam an forum bo mamy malo wypowiadajacych Czyzby sie bali? Odpowiedz Link Zgłoś
strzalka_ok Re: TZN - Absolwenci 30.10.04, 17:07 A nie sądzisz, że absolwenci TZN to wyjatkowo zdolni ludzie i wszyscy mają dobrą pracę, swój biznes, szczęśliwą rodzinkę, no i nie mają czasu na ślęczenie na forum? daj im trochę czasu! Pozdrawiam z miłym wspomniem Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 30.10.04, 17:29 Tak, tak rozumiem i masz racje ze to dolni i zapracowani ludzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: TZN - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 23:37 Gdy Marycha dzwiami buja żucaj peta łap za ... P.S. Dzisiaj odwiedziłem starą budę. Byłem na hali TZNu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: TZN - Absolwenci IP: *.intern.wittmann / *.dip.t-dialin.net 31.10.04, 00:34 Marycha* nigdy nie straszyla w kabinach meskich. Jej domena byla pracownia 68 i zerowki. Wiersyzk w orginale był taki: Kiedy Kowboj** drzwiami buja, rzucaj kiepa, łap za cxuja albo inaczej: Kiedy Nxxak*** drzwiami buja, itd... ----------------------- * na klasowce potrafila wymodzic w 21 osobowej klasie 24 grupy. Ulubione narzedzia tortur: wyglad zewnetrzny i zbior zadan Zyllingera ** Podanie glosi iz Kowboj byl mistrzem Slaska w jednej z kategorii bokserskich. Sportowa sylwetka i stalowy charakter. Starsi podobno pamietali jak pojedynkował sie z młodzikami na korytarzu za pomoca rekawic bokserskich. Szybki, konkretny, powszechnie lubiany - stad tez przydomek Kowboj. *** Ponieważ Kowboj i Nxxak to desygnaty jednej i tej samej osoby to sens dwuwiersza pozostaje niezmieniony. "Czołem!! Telu!! Psorze!!" jak go po wojskowemu pozdrawialismy jako jeden z niewielu pedagogow w czestochowskim szkolnictwie srednim posiada stopien naukowy doktora a wojskowy majora. Jak przystało na mistrza sportu, robił nawet w zimie zaprawę o piątej rano i organicznie nie tolerował uczniół zajmujących się "papierośnictwem" Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 03.11.04, 17:19 Dnia 10 listopada o godz. 21:00 odbedzie sie CZAT !! Zapraszamy wszystkich chetnych oraz absolwentow oraz tych ktorzy chca pogadac o TZNie !! Dyskusja o czacie trwa nadal na forum www.tzn.forum.prv.pl w dziale "O www i forum" ==> "Czat" Zapraszam do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman_W Re: TZN - Absolwenci IP: *.21.pl / 213.199.204.* 03.11.04, 18:53 Ha! Kowboj."Piorun moi ludzie sie obijają". Następnie dawał komendę "chwyt za kochy i żabką trzy razy wokół sali". Na początku padalismy. Później przychodziła forma. Jakiś czas temu widziałem Go na ulicy. Wygłąda tak samo. Jeśli chodzi o Marychę to sądzę że chodzi o Panią Marię P. Za moich czasów były dwie Panie o imieniu Maria. Mówiliśmy na każdą "Maryśka". Jedna uczyła mnie fizyki druga Polskiego. Obydwie były świetnymi nauczycielkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thedude Re: TZN - Absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 19:46 Chodzi oczywiscie o Marysie R. Ale trudno ja nazwac dobra nauczycielką fizyki. Jej wiedza byla co najwyzej przecietna. Ale coz akuarat jej lekcje wszyscy pamietają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: here_i_am Re: TZN - Absolwenci IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 04.11.04, 22:03 ja co do pani Marii P. mam bardzo zle zdanie... naszczescie nie mialem zajec z panią Marią R. bo pewnie mialbym jeszcze gorsze. ale co tam ja TZN wspominam tylko z tej dobrej strony i na szczescie bylo, i jest tam wielu wspanialych nauczycieli!!! tylko ludzie po TZN dobrze wiedza kogo mam na mysli. TZN&INFOSPECGRUPA RULEZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: TZN - Absolwenci IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 04.11.04, 08:40 Nowak za moich czasów to jest lata 1985/1989 "Telu". Powitanie było Czołem Telu. Zawsze podnosił rączke na powitanie. Zajęcia w pierwszej klasie z przysposobienia obronnego były bardzo sympatyczne. Tak nawiasem Telu rzeczywiście był bokserem i to w latach 50-tych jednym z lepszych na Śląsku i chyba w POlsce. Czołem TZN Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 07.11.04, 11:48 PRZYPOMINAM !! Dnia 10 listopada o godz. 21:00 odbedzie sie CZAT !! Zapraszamy wszystkich chetnych oraz absolwentow oraz tych ktorzy chca pogadac o TZNie !! Dyskusja o czacie trwa nadal na forum www.tzn.forum.prv.pl w dziale "O www i forum" ==> "Czat" Zapraszam do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andr Re: TZN - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 19:29 też pozdrawiam wszystkich po TZN nie. Kończyłem w 79 i z perspektywy czasu uważam że to najlepsza szkoła. I tylko żal że czas tak błyskawicznie ucieka ....... Szcególne uklony dla prof. Ostrowskiej i pani Eli Bauer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: TZN - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:05 Chodzi o matematyczkę, która później była znana pod nazwiskiem Komorowska. A propos Kowboja zawsze w wakacje mustrował się na statki handlowe i zwiedzał świat. Niekiedy o tym potrafił opowiedzieć specyficznym wojskowym drylem :-). A prof. Świeży? Kto pamięta Menesa i Apacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: TZN - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:20 > A prof. Świeży? No właśnie, co z Gienkiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: TZN - Absolwenci IP: *.vodafone-net.de 08.11.04, 00:22 Gienek jest na emeryturze. Apacz jest na emeryturze dluzej niz Gienek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Gustek to Ty? IP: *.vodafone-net.de 08.11.04, 00:24 Gustek a moze by tak spotkanie klasowe zorganizować?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: Gustek to Ty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 07:39 Ale której klasy???? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: Gustek to Ty? IP: *.vodafone-net.de 08.11.04, 09:19 oczywiscie ze naszej. A czy jestes z naszej klasy poznasz po tym ze nie spotkamy sie u McDonalda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: here_i_am Re: Gustek to Ty? IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 08.11.04, 20:24 to chyba jakas tradycja ze ludzie po TZN nie przepadaja (delikatnie mowiac) za mac fakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: Gustek to Ty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 23:47 niestety nie jesteśmy "z jednej" klasy ... Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn odp 09.11.04, 00:14 No widze nareszcie znajduja sie nasi absolwenci :) i pozdrawiam pania Komorowska... nawet eniw iedzailem ze zmieniala nazwisko :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: Gustek to Ty? IP: *.vodafone-net.de 09.11.04, 10:42 Gustek* pozdrowienia dla Ciebie i całej klasy ----------------------------------------------- * Gustek C. zasłużony pracownik TZN w latach 80tych zeszłego stulecia. Czas jego pobytu w murach TZN przypadł na lata szczególne, będąc u progu historycznych przemnian miał okazję mieć dwóch wychowawców: Kowboja i Dxxę (jak nazywaliśmy następcę dra Nowaka). Zahaczył także o ostanie lekcje elektroniki z Gienkiem i ostatnie mecze koszykówki w słynnych zielonych galotach (prof. Gałuszka). Jako wybitnie zdolny i pracowity (co było w naszej klasie zjawiskiem dosyć powszechnym) po pomyślnej obronie i po wzorowo zdanej maturze studiował za granicą po czym wrócił na ojczyzny łono. Dla ciekawych tematu: pamiętnym stwierdzeniem jakie padło z ust Dxxy były słowa w odniesieniu do Bromby któy też w klasie maturalnej zdecydowanie zdecydował się na studia zagraniczne i przyszłościowe związanie swych losów z kapitałem zagranicznym: Panie Dyrektorze Pan się nie boi, Marek jedzie za granice, ale to przecież do naszego obozu..... Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: Gustek to Ty? 09.11.04, 16:38 Jutro pobijamy rekord osob na czacie!! Chcesz sie przyczynic do tego wejdz na nasza stronke na czat o 21:00 !! zaparszamy wszystkich uczniow, ABSOLWENTOW, i sympatykow naszej szkoly !! CZAT TZN sroda 10.11. godz 21:00 !! Obecnosc obowiazkowa !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teżabsolwent Re: TZN - Absolwenci IP: *.icpnet.pl 09.11.04, 21:44 E. Swieży - zmarł ok. roku , dwa lata temu. Z. Sołtysik (matematyka)- zmarła kilka miesięcy temu. Nowak - nie przypominam sobie, żeby w drugiej połowie lat 80-tych jeszcze uczył. Rzeczywiście pływał na statkach handlowych (jako pasażer) i zwiedzał świat. Nawet o tym opowiadał - zabranie klas na starej hali gimnastycznej chyba w 1986r. A i tak najlepszy był bufet obok szatni , duży gar z herbatą nalewaną chochlą do kubków , a na dnie gara widać było monety , jakby w fontannie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: TZN - Absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:10 > E. Swieży - zmarł ok. roku , dwa lata temu. > Z. Sołtysik (matematyka)- zmarła kilka miesięcy temu. No właśnie, nie widziałem <<Gienka>> na pogrzebie <<Zosi>> Tak się zastanawiałem czy może... A jednak to się potwierdza, cóż ten Człowiek też tworzył mit TZNu... Szkoda, że tacy Ludzie odchodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman_W Re: TZN - Absolwenci IP: *.21.pl / 213.199.204.* 09.11.04, 22:12 Nie żyje też Baśka żona Kowboja,uczyła rosyjskiego, i Wyżykowski umarł bodaj w ubiegłym roku.A jeśli chodzi o bufet to za moich czasów herbatę sprzedawała "babcia".Legenda głosiła że kiedyś do gara z herbatą wpadła jej sztuczna szczęka.Fakt że potem popyt na na herbatę spadł znacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratko Re: TZN - Absolwenci IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 10.11.04, 14:54 za moich czasow (lata 90.) w barze pracowal taki grubszy facio w zawsze brudnym fartuchu, ksywa 'flejtuch'. kiedys przyczailismy go, jaks sikal do umywalki za kotara:) Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 10.11.04, 21:15 i gdzie ejstescie absolwenci? czat sie zaczol a nie ma ani jednego z was na nim ! ehh olewacie nas !! Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 11.11.04, 16:38 Wczoraj odbyl sie czat TZNiakow na www.tzn.news.prv.pl, ustanowilismy nowy rekorad 10 osob w najlepszym momencie co jest dobrym osiagnieciem. Zasmucilo nas to ze odwiedzil nas tylko jeden absolwent naszej szkoly. Nastepny czat okolo swiat !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horn Re: TZN - Absolwenci IP: *.aixx.com 11.11.04, 21:32 Witanko...chodziłem do TZN-u na początku lat osiemdziesiątych Kowboj był moim wychowawcą Ten gość naprawdę miał "jaja" natomiast jeżeli chodzi o "psor" Marię R. (fizyka)... za drobne przewinienie np. przyjście na lekcje w adidasach zadawała 10 do kwadratu zadań z Zyllingera karę można było odkupić przynosząc odpowiednią ilośc środków czystości takich jak pasta do podłogi, czy płyn do mycia okien co w dobie stanu wojennego i zakręconej sytuacji gospodarczej nie było proste, oby takich nauczycieli było jak najmniej. Pozdrawiam TZN-iaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p klasa Kowboja IP: *.vodafone-net.de 12.11.04, 00:30 na giełdzie pomysłów drugi raz rzucam hasło spotkania klasowego: a pamietasz jak Tomek z drugiej ławki pod ścianą podniósł głowę i zgasił Maryśkę słynnym: "a cóż tam znowu takiego??" artur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horn Re: klasa Kowboja IP: *.aixx.com 12.11.04, 15:54 Cześć Artur! he he Nie kojarzę za bardzo tego faktu być może dopadła mnie chiwlowa absencja;) ale pamiętam doskonale Artura S. i jeszcze paru inych kumpli z klasy "Kowboja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horn Re: TZN - Absolwenci IP: *.aixx.com 12.11.04, 15:43 Cześć Artur! he he Nie kojarzę za bardzo tego faktu być może dopadła mnie chiwlowa absencja;) ale pamiętam doskonale Artura S. i jeszcze paru inych kumpli z klasy "Kowboja". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p He he !! IP: ruter2.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 00:04 pozdrówka dla kolegi klasowego od sympatycznego Artura S. . ---------------------------------- ps. ja tez zaliczylem absencję, ale na forum GW. Niemniej jednak jest usprawiedliwiona, powrotem na Ojczyzny łono (he,he! nie rzucim Ziemi skąd nasz ród!), taszczeniem mienia przesiedleńczego i odwetu na III Rzeszy, jednym słowem wszystkiego co zmieściło się w następnym wcieleniu prześlicznego autka MADE BY Angin SAN. W sprawie spotkania klasowego: a-1@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
renpuch Re: TZN - Absolwenci 21.11.04, 23:45 do wszystkich ABSOLWENTÓW zobaczcie strone www.tzn.ids.czest.pl znajdziecie tam wieści ze szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 22.11.04, 21:39 raczej www.tnn.news.prv.pl tu mozna jakis news szybciej spotkac niz na oficjalnej stronie TZNu, a takze forum www.tzn.forum.prv.pl gdzie mozna sie wypowiedziec i etz szybko od kogos dowiedziec sie cosie dzieje w szkole... Nie ma cenzury ktora jest na oficjalnej stronie TZNu wiec parwda nie ejst tlumiona... wyglad moze nei najlepszy ale liczy sie przeslanie.... Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 03.12.04, 21:24 Nasze forum coraz bardziej sie rozrasta coraz wiecej osob zarejstrowanych, strona takze w lepszym kierunku wiecej odiwedzajacych... wieksze kregi dowiaduja sie o stronie !! Zapraszam wszystkich na strone i poinforumjcie osoby z TZNu o istnieniu tej strony !! -------------------------------------- www.tzn.news.prv.pl www.tzn.forum.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymekg Re: TZN - Absolwenci IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 04.12.04, 01:20 Ech przypomniały mi się stare dobre czasy, jestem świeżo upieczonym absolwentem TZNu i wlasnie sobie studiuje we wrocki i bardzo ciepło wspominam swoją szkołe, teraz tak naprawde widze, że wcale taka zła nie była, z ciekawostek za "mojch czasów" to nie moge pominąc słynego na całą szkołe profesora Wyrzykowskiego i jego opowieści o uszach niegrzecznych ucznów trzymanych w słoikach ze spirytusem na zapleczu, albo jego fenomenalnego charakteru pisma na tablicy. Ech można by godzinami o nim opowiadac, ale i nie tylko onim, np pani Marysia K. profesorka od matematyki, tez miała swoje dziwactwa, które dopiero teraz sie doceia, albo pani Sosnowska od wosu przez która każda klasa musiała się przewinąc. Ech to były czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 06.12.04, 18:02 W piatek dnia 10 grudnia o godzinie 21:00 odbedzie sie Czat wszystkich bylych jak i obecnych TZNiakow! Wszystkich serdecznie zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 08.12.04, 14:54 Na Forum ==> Fotki ukazaly sie nowe zdjecia !! Zapraszam do obejrzenia !! Kto nie zna hasla zapraszam do zapisania sie do listy subskrypcyjnej !! Wiecej uwag prosze kierowac na redaktor.tzn@wp.pl i gg: 7218265 Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 10.12.04, 13:29 Dzis odbedzie sie o godzinie 21:00 na naszej stronie Czat. Wszystkich serdecznie zapraszam !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plebsi Re: TZN - Absolwenci IP: *.uni.lodz.pl 30.01.05, 03:09 Witam. To naprawdę zajebista szlkola skończyłem ją dwa lata temu. No a klasa Ve była jedną z najlepszych (tyle godzin opuszczonych, tyle nagan przyznanych- to był czasy). Skończyłem TZN a teraz studiuję. Mały paradoks: jestem technikiem elektronikiem (elektryczna i elektroniczna automatyka przemysłowa), a studiuję archeologię. Jestem bardzo rad że istnieje taka strona. Ps może mi ktos podać kod do fotek. Chciałbym zobaczyć co słychać w starej budzie. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
redaktor.tzn Re: TZN - Absolwenci 31.01.05, 11:49 Zapraszam na strone ktora jest kontynuacja strony www.tzn.news.prv.pl www.t-z-n.info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewodnik 8 Re: TZN - Absolwenci IP: *.inds.pl / *.inds.pl 02.03.05, 22:09 A kto pamieta dziadka Wachale z wasamiktory sadzil kwiaty i zamiatal liscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia333 Re: TZN - Absolwenci IP: *.inds.pl / *.inds.pl 02.03.05, 22:13 Ja pamietam On w TZN-ie pracowal chyba 30 lati nazywal sie Jan Jedrzejczyk.Akto pamieta p Marysie Dudek z sekretariatu?Juz nie pracuje chyba 2 lata jest na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: TZN - Absolwenci IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 03.03.05, 11:27 Chcę sie pochwalić. Pamiętam i Pana Jana(co za monumentalna postać !) i Panią Marysię, która w TZN była "od zawsze". Jestem absolwentem sprzed 30 lat. Boże jak te lata lecą !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: TZN - Absolwenci IP: *.jevc.ac.uk 03.03.05, 12:03 heh,pamietacie...:) jan jedrzejczyk to byl moj pradziadek (zmarl w 1987).. a ja tzn skonczylem w 1998.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andr159 Re: TZN - Absolwenci IP: *.ids.czest.pl 03.03.05, 15:10 www,tzn.ids.czest.pl zapraszamy ............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka123 Re: TZN - Absolwenci IP: *.inds.pl / *.inds.pl 07.03.05, 14:12 Ta strona nie wchodzi tak jak powinna . Odpowiedz Link Zgłoś