Dodaj do ulubionych

Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:54
Wszystkich zainteresowanych prosze o kontakt z Kubisiem na tym forum . W/w
uwaza ze pracy jest pod dostatkiem , tylko bezrobotni to banda nierobow !!!!

W Częstochowie prawo do zasiłku dla bezrobotnych ma niecałe trzy tysiące
osób. W pośredniaku zarejestrowanych jest aktualnie 27,5 tysiąca ludzi.
Dzięki pieniądzom z Warszawy zatrudniono zaledwie jeden procent wszystkich,
którzy nie mają pracy ( serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2389956.html )

Wypowiedzi Kubisia odnosnie pracy w Czestochowie - we wczesniejszych watkach
forum .
Obserwuj wątek
    • Gość: Sheila Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:53
      Kubiś jest najprawdopodobniej mało rozgarniętym chłoptasiem, który gdzieś
      usłyszał, że jakiemuś menelowi"nie opłaca sie pracować". Teraz uogólnia to na
      wszystkich szukajacych pracy. Twoerdzi, że roboty jest pod dostatkiem.
      Fakt, jest pod dostatkiem, ale nie ma najczęściej komu za nią zapłacić. Np.
      nauczyciele prowadzą za darmo zajęcia pozalekcyjne. Cholewkarze pracują na
      "okresie próbnym"bez umowy o pracę i oczywiście bez wynagrodzenia (najczęściej)
      przez dwa tygodnie, po czym właściciel zakładu bierze następnych jeleni. W tym
      miejscu przepraszam wszystkich uczciwych pracodawców, którzy tak nie robią.
      Niestety są w mniejszości.
      Według Kubisia w Częstochowie można znależć pracę. Jest to oczywiście prawda. Mi
      się ostatnio udało w ciągu miesiąca. Ale najczęściej trwa to około roku...
      • Gość: Kubiś Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:13
        Cholewkarze pracują na
        > "okresie próbnym"bez umowy o pracę i oczywiście bez wynagrodzenia (najczęściej)
        > przez dwa tygodnie, po czym właściciel zakładu bierze następnych jeleni.
        NO PEWNIE ! NAJLEPIEJ ZATRUDNIĆ CHOLEWKARZA OD RAZU NA CAŁY ETAT A PO DWÓCH
        TYGODNIACH OKAŻE SIĘ ŻE TYLKO NISZCZY MATERIAŁ I NIE NADAJE SIĘ DO SZYCIA . wIĘC
        CHOLEWKARZ IDZIE NA MIESIĄC LUB DŁUŻEJ NA CHOROBOWE . PRACODAWCA MU PŁACI
        CHOROBOWE I JESZCZE JEST DO TYŁU NA ZMARNOWANYM SUROWCU . DOBRY CHOLEWKARZ PRACY
        NIE SZUKA BO JĄ MA!!!!!!!!!!!!!.....Kubiś- :-) chłoptaś mały
        • Gość: Olcia Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.04, 21:36
          Kubiś! To znowy ja :)
          Nic dziwnego, że się uśmiechasz, skoro czytając Twoje wypowiedzi można dojść
          jedynie do wniosku, że życie Cię wyjątkowo rozpieszcza.
          Szukałeś kiedyś pracy??
          Pewnie napiszesz, że tak, ale Ty jesteś taki zdolny, że pracodawcy się o Ciebie
          bili, a cała reszta ludzi, która szuka i nic nie znalazła to banda
          nieudaczników.
          Jak Ci młodzi wykształceni mają iść do przodu, skoro sam piszesz, że nie ma dla
          nich perspektyw??
          Pewnie, że można bawić cudze dzieci, sprzątać ulice, siedzieć w kasie w
          hipermarkecie. Tylko po co te studia???!!!
          Ktoś kończy kilka fakultetów, a później musi się rejestrować w PUP, bo ma za
          wąskie polecy.
          Wiesz tym osobom nie przykleja się uśmiech na twarz tak łatwo jak Tobie.
          • Gość: Kubiś Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:45
            Zgadzam się z tobą Olciu całkowicie !!!!
            Tylko po co te studia???!!!
            > Ktoś kończy kilka fakultetów, a później musi się rejestrować w PUP, bo ma za
            > wąskie polecy.
            Sama widzisz że dla ludzi wykształconych jest problem z pracą . W tej grupie tak
            Ale nikt nie kazał tobie kończyć studiów .Ja tylko dlatego że nie skończyłem to
            nie zmarnowałem cennego czasu i teraz nie nażekam że jest żle . Ale przed
            wybraniem kierunku trzeba się zastanowić czy potem się z tej nauki będzie coś
            miało :-) .....Kubiś
            • Gość: Kubiś Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:59
              Mnie Olciu Mamusia pchała na studia mówiąc .Ucz się synku i studiuj to będziesz
              magistrem . A ja niedobry synek nieposłuchałem mamusi, bo widziałem ilu moich
              rówieśników idzie na studia i co ?? Kto wybuduje tyle biur , urzędów żeby mogli
              mieć wszyscy pracę . Może Drapacze chmur jak w Nowym Yorku i biurowce żeby każdy
              magister miał ciepłą posadkę i kawkę pod ręką??Ludzie !! Dla tylu wykształconych
              osób pragnących pracować w swoim fakultecie nie ma w tym małym miasteczku pracy
              i nie będzie !!!!!!!!!!!Jaki musiałby być wzrost rozwoju Małej Czewy żeby była
              potrzeba tyle osób wykształconych . Czy jesteś Olciu ślepa czy naiwna ??
              A może cały czas liczyłaś na plecy?????.....Kubiś
              • Gość: Olcia Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.04, 22:13
                A mnie mamusia nigdzie nie pchała. Robię to co lubię tylko dlatego, że
                skończyłam studia. Jeśli Tobie radość sprawia budowanie domów, to bardzo
                dobrze. Magister nie zawsze pije kawkę. Ten dom który Ty budujesz ktoś musi
                najpierw zaprojektować. Każdy ma inne ambicje i plany życiowe. Ja sobie nie
                wyobrażam pracy w innym niż mój wyuczony zawód. Nie kończyłam studiów dla
                tytułu magistra, tylko zdobywałam wiedzę i umiejętności, które w tym zawodzie
                są potrzebne. A na plecy nigdy nie liczyłam. Widzę tylko jak ten świat
                funkcjonuje. Czyżbyś był taki naiwny??
                • Gość: Kubiś Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:20
                  Napiszę jeszcze raz . Na małe miasteczko jest za dużo osób wykształconych a za
                  mało inwestycji rozwojowych ile co roku młodych ludzi z wyżu demograficznego
                  kończy studia ?? Bardzo dużo a w Częstochowie budują głównie kościoły .Więc
                  gdzie tylu młodych wykształconych ludzi znajdzie zatrudnienie ?? .....Kubiś
                  • Gość: Do Kubisia Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 17:09
                    A kto to sa "osoby wyksztalcone"??????
            • Gość: Olcia Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.04, 22:03
              Nie dla wszystkich studia to strata czasu.
              • Gość: Kubiś Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:07
                No to jesteś żywym przykładem czym są dla niektórych studia . Ja naprawdę życzę
                Tobie jak najlepiej.....Kubiś
                • Gość: Olcia Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.04, 22:19
                  Dziękuję! Wiem, że będę w życiu robić to, co lubię, bo bardzo tego chcę. A jk
                  się czegoś bardzo chce...
                  • Gość: Kubiś Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:25
                    > Dziękuję! Wiem, że będę w życiu robić to, co lubię, bo bardzo tego chcę. A jk
                    > się czegoś bardzo chce...
                    TAK TO PRAWDA !!!!!!!!!!!JAK NIE TUTAJ TO W INNYM MIEŚCIE ALE NA PEWNO!!!!!
                    Pozdrawiam :-) .....Kubiś
                    • Gość: Dziadek Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:26
                      Masz racje szczególnie dla tych 45letnich ze średnim wykształceniem ogólnym:
                      do pracy za starzy, do umierania chyba zbyt młodzi.
            • milanek78 Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.04, 08:45
              Właśnie widzę ośle, że nie "nażekasz", że nie skończyłeś studiów. Oby jak
              najmniej takich osób jak ty.
              • Gość: Kubiś Re: Jest w Czewie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:08
                A co milanku przeczytałeś coś co pasuje do twojego życiorysu ??? :-)
                .....Kubiś
          • Gość: jacek Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl / 80.48.252.* 25.11.04, 07:52
            ty człowieku się lecz bo ci już bije na dekiel.
        • Gość: Netka Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:59
          Witam! jestem studentką w systemie zaocznym pracuje w realu a przy tym wykładam
          towar jeszcze dwoch innych firm w markecie ale mimo tego zarabiam grosze i
          wystarcza mi jedynie na czesne i jakies miedziaki zostaja :-( moze powiesz mi
          gdzie moge znalezc prace ktora mi da lepsze wynagrodzenie?!?! czekam i
          pozdrawiam
    • Gość: Kubiś ..a nie ma ???...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 21:05
      > osób. W pośredniaku zarejestrowanych jest aktualnie 27,5 tysiąca ludzi.
      MOIM ZDANIEM LICZBA TA JEST PRZYNAJMNIEJ O 10000 ZAWYŻONA -CZYLI 10000 PRACUJE
      LUB DORABIA NA CZARNO.JESZCZE NIKT W CZĘSTOCHOWIE NIE UMARŁ Z GŁODU .
      OBDARCIUCHÓW TEŻ NIE WIDZIAŁEM ZA WYJĄTKIEM ZBIERACZY ZŁOMU I BIEDNYCH ŻULI
      KTÓRZY CODZIENNIE KUPUJĄ TRUNKI -I TO JEST WIĘKSZOŚC BEZROBOTNYCH W POLSCE .TACY
      SĄ BIEDNI I Z TEJ STRASZNEJ BIEDY PIJĄ CODZIENNIE , ŻEBY SOBIE UMILIĆ CIĘŻKIE
      ŻYCIE W CIĘŻKICH CZASACH.
      Nie słyszałem żeby gdzieś w Polsce budowano osiedla z kartonów w których
      mieszkaliby bezdomni i bezrobotni.Nie jestem ODOSOBNIONY w tym przekonaniu ,gdyż
      część Forumowiczów jak na szczęście zauważyłeś przyznała mi rację.
      Nie twierdzę że jest IDEALNIE tylko że nie jest żle i znam dużo osób które po
      studiach znalazły pracę . Wprawdzie nie zarabiają za dużo ale skoro nie szukają
      lepszej to znaczy że jest im dobrze . O wiele trudniej jest znależć prace u
      zachodnich sąśiadów nawet na czarno i wielu naszym obrotnym rodakom się to udaje
      MIMO ŻE NIE ZNAJĄ DOBRZE JĘZYKA .Ale czy np.Kafelkarz lub malarz nie znajdzie
      nic?? Chyba tylko ofiara !! Trzeba być fachowcem w jakiejś dziedzinie .
      np.Cholewkarz , Szewc , Tapicer , Kafelkarz , Malarz , dekorator wnętrz .
      W tych zawodach raczej nie ma bezrobocia . Innym tematem jest praca dla osób po
      studiach np.Nauczyciele , Marketing , Metalurgia i inne . Te osoby mogą mieć
      poważny problem z PRACĄ w SWOIM ZAWODZIE ! Wiec teraz chyba każdy zainteresowany
      moim poglądem rozumie na czym opieram swoją teorię biedy i bezrobocia. W Polsce
      za mało jest możliwości dla ludzi wykształconych gdyż gospodarka rozwija się
      powoli i w Częstochowie co widać nie ma żadnych nowych strategicznych inwestycji
      Więc i pracy dla Młodych wykształconych ludzi jest niewiele .Więc pozostaje im
      albi KWINKAĆ że jest żle albo działać i isć cały czas do przodu . A zapewniam
      was że w Polsce jest jeszcze Łatwiej rozpocząć działalność i zarabiać niż u
      zachodnich sąsiadów .Pozdrawiam :-) UŚMIECHNIĘTY .....Kubiś
      • Gość: Olcia Re: ..a nie ma ???...... IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.04, 21:49
        Tak trudno zrozumieć, że nie wszystkim jest do śmiechu. Cóż, syty głodnego nie
        zrozumie, więc próżna z Kubisiem dyskusja.
        • Gość: Kubiś Re: ..a nie ma ???...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:02
          :-) ......Kubiś
    • Gość: Kubiś Dzięki xyz za ciekawy temat :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:37
      • Gość: Paweł [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 00:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Kubiś Re: Dzięki xyz za ciekawy temat :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:22
          O kolejny nierób się odezwał :-) .....Kubiś
    • Gość: pablo a ja powiem tak: IP: 62.29.160.* 16.11.04, 13:48
      moim zdaniem Kubiś ma wiele racji w tym co pisze, jednak extremum jego
      wypowiedzi wielu od razu nastawia negatywnie. Nie zamierzam tutaj pisać o
      dziesiątkach (jestem pewien że są i tysiące) ludzi których spotkałem i o
      których wiem że nie nadają się do żadnej pracy!!! To, że mamy wielu
      bezrobotnych po 40-ce z ogólnym wykształceniem, którzy nie są przygotowani na
      dobrą sprawę do żadnej pracy jest sprawą i winą wyłącznie tych bezrobotnych!!!
      Biorąc pod uwagę nawet pracę fizyczną, w dzisiejszych czasach od wielu wymaga
      się co najmniej sredniego wykształcenia, bo nowoczesne technologie stosowane w
      budownictwie, przemysle są np. skomputeryzowane i jakiś poziom wiedzy zawsze
      jest wymagany!!! A jeżeli chodzi o ludzi wykształconych (nawet po kilku
      fakultetach), to takich bezrobotnych nie ma w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu,
      Poznaniu, ect. Obudźcie się ludzie! Częstochowa to wieś i nie ma tutaj dużo
      pracy dla wykształconych. Weźcie pod uwagę również fakt, iż poziom
      wykształcenia wyższego oferowanego w Częstochowie jest żałośnie niski (wiem bo
      sam kończyłem polibudę, naszczęście nie tylko)i pracodawcy dobrze o tym wiedzą.
      Kto chce zatrudnić magistra po szkole która nauczyła go tylko kupowania prac od
      starszych roczników żeby zaliczyć semesrt, po szkole która testuje wiedzę
      swoich studentów na podstawie powtarzających się co roku pytań na egzaminach?
      Ludzie, uświadomcie sobie że bycie magistrem w dzisiejszych czasach o niczym
      nie świadczy bo magistra może zdobyć każdy kto: ma choć trochę sprytu, moze być
      kompletnym debilem ale ma trochę kasy i nawet największy debil mający plecy
      (taki debil nawet może zostać u nas doktorem jak jego tatuś jest dziekanem).
      Inna kwestia to zatrdunianie na czarno. Moim zdaniem co najmniej połowa
      zarejestrowanych bezrobotnych gdzieś musi pracować bo za sam zasiłek na pewno
      by nie przeżyli.
      Natomiast, jeżeli mamy absolwentów wyższych uczelni w Częstochowie, którzy nie
      mogą znaleść pracy, proponuję zamiast narzekania znalezienie jej w innych
      miastach. Wielu moich znajomych zamiast narzekać tak zrobiło. Mają pracę i
      cieszą się z tego.
      Reasumując: w dzisiejszych czasach to rynek pracy stawia wymagania: musisz być
      mobilny, gotowy do zmiany miejsca zamieszkania dla pracy, musisz umieć się
      przekwalifikować. Jeżeli jest to dla kogoś nieakceptowalne, to współczuję,
      takiej osobie nie będzie łatwo znaleść pracy.
      Pozdrawiam
      • Gość: marta Re: a ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:12
        Popieram Cię pablo,ale nikt tutaj nie pisze,że chodzi obdarty i głodny.To ,że
        ktoś nie ma pracy tzn.iż jest nierobem ?.To jest stare myślenie.Co do Kubisia
        uważam ,że rżnie wielkiego cwaniaka .Jestem przekonana,że tylko wirtualnie
        takim jest."Krowa ,która dużo ryczy mało mleka daje" miłego popołudnia
        • Gość: Kubiś Re: a ja dodam tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:24
          > uważam ,że rżnie wielkiego cwaniaka .Jestem przekonana,że tylko wirtualnie
          > takim jest."Krowa ,która dużo ryczy mało mleka daje" miłego popołudnia
          Qrde Rozszyfrowałaś mnie .
          W życiu mi nie wychodzi to chociaż poudaje Businessmana wirtualnie :-)

Ale tak już jest. Jak ktoś ćwierka trochę inaczej to reszta go zadziubie.
          Ale na szczęście nie jestem odosobniony w swojej teorii .
          .....Kubiś
          • Gość: marta Re: a ja dodam tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:37
            Kubiś Kubiś ćwierkaj dalej a przyjdzie czas ,że życie nauczy Cię szacunku do
            ludzi.pa
        • Gość: pablo Re: a ja powiem tak: IP: 62.29.160.* 16.11.04, 15:22
          Marto,
          czy ja napisałem, że każdy kto nie ma pracy jest nierobem??? Chodzi mi o to, że
          problem bezrobocia (hm, w tym przypadku w Czewie, ale myślę że nie tylko)w
          mniemaniu bezrobotnych (?) forumowiczów. Poczytaj posty powyżej. Dla wielu
          argument ukończenia wyższych studiów wystarcza aby obwiniać wszystkich tylko
          nie siebie. A prawda jest smutna niestety, w dzisiejszych czasach magisterium
          nie daje nic. A odnośnie nieróbstwa, jest w tym dużo prawdy. Jest wielu, na
          prawdę wielu, którzy wolą nie robić nic i użalać się tylko. Napisano nawet na
          ten temat kilka ciekawych artykułów. Osobiście znam jednostkę, która po
          skończeniu liceum nie poszła do żadnej pracy. Jest utrzymywana przez swojego
          partnera i użala sie tylko: "co to za praca: stanie w sklepie? Co to za praca
          zapier....12h jako kelnerka? Nie ma roboty!!!" A na dobrą sprawę jest leniem i
          nic nie robi w kierunku aby to zmienić. I teraz pytanie: ilu jest takich
          bezrobotnych? 5 procent? 10? Może więcej. Ale jedno jest pewne, ten kto na
          prawdę chce pracować, ten pracę znajdzie. Może nawet za 600zł, ale będzie to
          stała pensja i nie kończy sie jak zasiłek. A jak ktoś woli w domu siedzieć i
          nic nie robić to już tylko nieroba problem
          • Gość: marta Re: a ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:56
            pablo masz całkowitą słuszność.Każdej pracy należy się szacunek bo każda na
            niego zasługuje.pa
      • Gość: Kubiś Re: a ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:17
        UWAŻAJ Pablo bo się narażisz tak jak ja .Wielu ludziom się wydaje że jak skończą
        studia , zrobią dwa fakultety to muszą ich zatrudnić i najlepiej żeby jeszcze
        mogli przyszłemu pracodawcy dyktować warunki haha .Bo oni są po studiach . Ile
        osób skończyło metalurgię a Huta pada i jeszcze wygasili wielki piec :-) .
        Zabawne i tragiczne jest to że bardzo dużo osób tego nie dostrzega że tyśiące
        młodych jest po studiach a w tej " Wsi" jak napisałeś nic nowego nie powstaje
        .Więc gdzie ta mądra INTELIGENCJA chce pracować w Częstochowie :-) .
        Czy jest tak ślepa czy naiwna i nie dostrzega rzeczywistości .
        Wydaje mi się że większość wybrała Studia po to żeby uciec przed DOROSŁOŚCIĄ .
        Dzięki za wsparcie na forum i pozdrawiam serdecznie .....Kubiś
        • Gość: marta Re: a ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:33
          Kubiś z Twoich wypowiedzi wydobywa się wielki żal do ludzi wykształconych.Gdyby
          wszyscy tak myśleli to nie wynaleziono by jeszcze nawet koła.Pozdrawiam Cię
          mały człowieczku pa
          • Gość: Kubiś Re: a ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:38
            > Kubiś z Twoich wypowiedzi wydobywa się wielki żal do ludzi wykształconych.Gdyby
            >
            > wszyscy tak myśleli to nie wynaleziono by jeszcze nawet koła.Pozdrawiam Cię
            > mały człowieczku pa.
            ..............................................................................
            Martusio to że twoje życiowe problemy podobne są do tego o czym piszę nie znaczy
            że ja jestem przyczyną twoich problemów .Popracuj nad sobą troszkę a zobaczysz
            że będzie lepiej .mały człowieczek.....Kubiś
            • Gość: marta Re: a ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:53
              Drogi Kubisiu nie obciążam Cię moimi problemami, piszę tak ogólnie.Na szczęście
              nie mam takich problemów.Jestem przekonana ,że to Ty musisz popracować nad
              sobą.Chwilę myślałam ale doszłam do wniosku ,że niestety nie możesz się już
              leczyć na głowę za póżno!!! Zostały Ci do wyleczenia jedynie nogi.Oczywiście
              jeżeli masz też chore.Pozdrawiam Cię Kubisiu pa
              • Gość: Kubiś Re: a ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:55
                :-) Tylko nogi mam jeszcze zdrowe.Reszta wysiada ze starości :-)
                WYJAŚNIAM WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM:
                1.ZA NIEROBÓW UWAŻAM ZBIERACZY ZŁOMU
                2.OSOBY KTÓRE PO SKOŃCZENIU STUDIÓW CZEKAJĄ NA OFERTY PRACY I NIE PÓJDĄ TYMCZASOWO
                DO GORSZEJ PRACY TYLKO NARZEKAJĄ I SĄ NA UTRZYMANIU RODZICÓW.
                3.OSOBY BEZ STUDIÓW DO OK 45 LAT KTÓRZY NIE ROBIĄ NIC I NAWET NIE UDAJĄ ŻE COŚ
                ROBIĄ .
                Wszystkich pesymistów i kwinkaczy proszę o nierozsiewanie pesymizmu jak bakterii
                na innych optymistycznie nastawionych osobników.....Kubiś dzieciak
                • Gość: marta Re: a ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:45
                  Ojjjjjjjjjjjj Kubiś Ty dzieciaku!!!!!!!!!!!Masz rację ale kategorycznie się nie
                  zgadzam ze stwierdzeniem iż w Cz-wie jest praca(taka legalna z rejestracją)bo o
                  takiej chyba tu mowa.No już się nie złość,Ty wielki optymisto!!! Uśmiechnij
                  się. pa pa ja już kończę dyskusję na ten temat.Każdy jak sobie pościele tak się
                  wyśpi.
                  • Gość: Ruda Re: Kubisiu trzym się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:17
                    Acha jak w temacie.............
                    MĄDRZE PISZESZ!!!!!!!!!!!!!!!!1
                    Kubisiu a GENY :o)
                    Pamiętaj , i pozdrów tę kwitnącą piękność............
                    Mądrze piszesz, mądrze..............
                    Kołtun Ruda
                    • Gość: Kubiś Re: Kubisiu trzym się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:27
                      Ruda Please :-) Wrobiono mnie w ten temat ale jakoś się trzymam .
                      haha jest OK ! Pozdrawiam .....kubiś
                      • Gość: Corka Kubiś bez kompleksow IP: *.prenet.pl 17.11.04, 00:16
                        Martusiu i inni
                        KUBIś ma racje .....moze z wyjatkiem tego ze liczba bezrobotnych jest zawyżona.
                        Bo nie wiem czy wiesz, ze mase ludzi juz nie chodzi sie nawet "odchaczac" w PUP-
                        ie poniewaz nalezne za ich składki zdrowotne nie sa odprowadzane, gdy pracuje
                        wspołmałzonek.
                        Ubezpieczenie i opieka lekarska za tych bezrobotnych jest pokrywana z
                        ubezpieczenia wspołmałzonka, a po to zeby sie tylko odhaczyc, wiele osob
                        rezygnuje, bo nie ma nawet na bile.
                        to ze wieletez bezrobotnych pracuje na czarno, to też fakt.
                        Z przerazeniem patrze na to co oni zrobia jak przyjdzie ich wiek emerytalny?
                        Znowu powieksza statystyke ubogich.
                        Ejjj a w narzym wronowisku to fakt jak nie masz plecow u panujacych to pracy
                        nie masz
                        Kubisiu pozdrowionka
                        tak trzymaj
                        • Gość: Kubiś Re: Kubiś to ja :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:06
                          Dzięki za słowa otuchy.....Kubiś
                • altu Re: a ja powiem tak: 17.11.04, 15:54
                  popieram.

jak już kilkakrotnie bylo mówione (na tym, i na wielu innych forach)
                  bezrobotnymi sa ci, ktorzy tak naprawde nie chca pracowac.

np. tacy absolwenci studiow wyzszych. czyli magistrowie.
                  nie pojda na stanowisko inne niz dyrektor czy kierownik. no bo przeciez nie
                  beda robic czegos, co "im nie przystoi".
                  niestetty, czestochowskie uczelnie "produkują" zbyt wielu magistrow
                  zarządzania, administracji, czy innych kierunków, którzy potem nie znajdują
                  zatrudnienia. przyczyn tego jest dosyć dużo: za mała pensja, zbyt kiepskie
                  (mało prestiżowe) stanowisko, zbyt mała elastyczność, dyspozycycjność.
                  o lenistwie i braku chęci podjęcia jakiejkolwiek pracy nie wspominam.

osoby, ktore prace utraciły w wieku ok. 45 lat- ciężko im sie przekwalifikować,
                  poznac podstawy obsługi urządzeń biurowych czy fiskalnych. te osoby maja takze
                  przeswiadczenie, ze pracy nie znajdą, bo są za "stare" - i jej nie szukają.
                  • Gość: do alfu Re: a ja powiem tak: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 17:30
                    No nie moge sie zgodzic.Bo poznam obsluge urzadzen biurowwych. no i co??? nie
                    mam 20 lat ,20 letniej praktyki w zawodzie i na co w tej sytuacji mam sie
                    przekwalifikowac??? NARAZIE PRACUJACA Acha !!! I jeszcze nie mam nog do ziemi I
                    • Gość: a ja inaczej Re: a ja powiem tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:11
                      Jestem z tych 40to letnich.Pracowałam 20lat w handlu znam urządzenia fiskalne,
                      księgowość handlową, oraz całą otoczke. Ostatnie spotkanie o pracę:jestem jedną
                      z kilku kobiet w tym 6 młodych bez stażu, facio wybiera młodą, ja odpadam
                      ponieważ nie znam b. dobrze angielskiego, ona też słabo.
                      Wytłumaczcie mi proszę,po jakie licho potrzebny j.angielski do handlu obwożnego
                      butów męskich.
                  • Gość: Olcia Re: a ja powiem tak: IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.04, 20:25
                    Czasem nie chodzi o to, co przystoi po studiach, a co nie.
                    Są zawody, w których doświadczenie można zdobywać w pierwszych latach po
                    studiach, bo później nie ma na to szans.
                    Dlatego nie dziwcie się, że takie osoby skupiają wtedy całą swoją energię na
                    szukanie pracy właśnie w zawodzie.
                    Taka determinacja czasem przynosi efekt. Wiem coś o tym.
                    Ja kilka miesięcy szukałam pracy i wreszcie znalazłam taką o jakiej marzyłam i
                    do której z przyjemnością chodzę. Mogę w niej w praktyce wykorzystać to, czego
                    uczyłam się przez pięć lat studiów, dlatego właśnie moje studia to nie była
                    strata czasu. :)
                    To ja kieruję swoim życiem, a nie życie mną.
                    Tego Wam wszystkim życzę i trzymam kciuki za wszystkich, którzy szukają pracy.
                    Najważniejsze to wiedzieć, co się chce w życiu robić i konsekwentnie dążyć do
                    celu. Nawet jeśli przez jakiś czas jest się w oczach niektórych "nierobem".
      • Gość: qqwer Re: a ja powiem tak: IP: 213.199.204.* 23.11.04, 20:47
        A na jakim wydziale ty studiowales ze nauczyli cie tylko kupowania prac? U mnie
        pytania nie powtarzaja sie co roku. Wiec akurat ci sie moze kiepski wydzial
        trafil? :)
    • Gość: Do altu.... Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:40
      Ale bredzisz... Uważaj, bo ktoś cię zastąpi osobą, która jest tak zdesperowana,
      że pójdzie do pracy za 500 zł na czarno. Bo jest elastyczna (nie muszę pracować
      legalnie), dyspozycyjna (skoro nie mam wyjścia, to zap...lam 15 godzin na dobę)
      i podejmie pracę poniżej kwalifikacji. Znam wiele osób, które pracują grubo
      poniżej swoich kwalifikacji. To nieprawda, że po studiach to już tylko
      stanowisko kierownicze... Ty sie chyba z choinki urwałeś, Altu - Kubisiu bis...
      • Gość: Kubiś Re: Jest w CZęstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:30
        > Ale bredzisz... Uważaj, bo ktoś cię zastąpi osobą, która jest tak zdesperowana,
        > że pójdzie do pracy za 500 zł na czarno.
        ---Takie jest prawo rynku ( kapitalizmu ).....Kubiś
        • Gość: marta Re: Jest w CZęstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:41
          Ach, ach Kuuuuubisiuuu!Kuubiiiisiuuuuuuuu!!! pa
          • Gość: Kubiś Re: Jest w CZęstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:50
            No Martusiu klawiatura się zacina ?
            • Gość: marta Re: Jest w CZęstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:00
              Taaaaaak Kubiiiisiuuuu!pa
      • altu Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.11.04, 14:43
        nie bredzę.
        widzę, że znasz prawa rynku.. to dobrze.
        poczytaj sobie FOrum Praca.
        tam też tacy jak Ty byli.

wiadome jest, ze jezeli teraz bedziesz pracowac na czarno, to mozesz w
        przyszlosci byc zagrozeniem: wytoczysz sprawe w sadzie, podkablujesz w PIPie,
        bedziesz chcial rejestracji.
        to wiąze sie z ryzykiem. powazny przedsiebiorca woli nie ryzykowac.

nie powiedzialam, ze po studiach koniecznie stanowisko kierownicze.
        mowie, ze wiekszosc absolwentow po studiach _chce_ pracowac na stanowiskach
        kierowniczych.
        a to roznica. i ta mala, subtelna roznica powoduje, ze jest takie a nie inne
        bezrobocie..

===
        > że pójdzie do pracy za 500 zł na czarno. Bo jest elastyczna (nie muszę
        pracować
        > legalnie), dyspozycyjna (skoro nie mam wyjścia, to zap...lam 15 godzin na
        dobę)
        > i podejmie pracę poniżej kwalifikacji. Znam wiele osób, które pracują grubo
        > poniżej swoich kwalifikacji.

hehe.. na tym własnie polega magia.. sytuacja wyzej opisana to paradoks, ktory
        powoduje, ze zamiast ubywac, to przybywa bezrobotnych...

mam nadzieje, ze osob tak myslacych jest niewiele. bo to patologia.

• altu Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! 19.11.04, 14:44
      Bezrobocie – prawda czy fałsz?
      www.gazetaprawna.pl/dzialy/50.html?numer=1332&dok=1332.50.562.2.2.3.0.1.htm

W Polsce wygodnie jest być bezrobotnym. Mają oni opłaconą służbę zdrowia, mogą
      dostać zapomogę, a zarabiają na czarno – twierdzi nasz czytelnik, Jan B. z
      Warszawy. – Podpisałem duży kontrakt, chcę zwiększyć produkcję, więc
      potrzebowałem kilkunastu nowych pracowników. Zgłosiłem to w urzędzie pracy. I
      co? Przyszło kilku chętnych i na wstępie zapytało, ile można zarobić. Kolejnych
      kilkunastu przyszło po pieczątkę, że nie ma dla nich pracy. Zatrudniłem tylko
      jedną osobę – tłumaczy Jan B.

Z kolei Paweł W., do niedawna bezrobotny z Warszawy, przejął firmę po ojcu i
      wykonuje skórzane meble. Zatrudnia głównie na czarno. – Nie opłaca mi się
      zatrudniać legalnie, bo nie zarobiłbym na życie – wyjaśnia. Poza tym nie
      znalazłbym żadnego fachowca, który chciałby legalnie się zatrudnić, a tylko
      fachowców potrzebuję. Na bezrobotnym po prostu więcej zarobią – dodaje Paweł W.

• Gość: Kubiś Re: Jest w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:03
        Ale tutaj ,, altu " trzeba narzekać !! To podstawa egzystencji Większości Polaków
        Mało kto to zrozumie że pracę trzeba znależć . I szuka się o wiele łatwiej
        jak się tego naprawdę chce . A co do pracy na czarno to wszystkim którzy tak
        zajadle to potępiają odpowiem że Nowy Jork wybudowali w większości ci , którzy
        pracowali na czarno . Imigranci legalni i nielegalni .Największym problemem w
        Polsce nie jest bezrobocie tylko Kwinkanie i tych co mają dużo i tych którym się
        nic nie chce
        .....Kubiś
        • Gość: Olcia Re: Jest w Czestochowie IP: *.olsztyn.mm.pl 19.11.04, 17:41
          A co Ty Kubisiu robisz na tym forum?
          Ciągle tylko "kwinkasz", że ludzie nie tacy, że praca jest, a nikt jej nie
          chce, że wszyscy narzekają, że za bardzo wykształceni (?!).
          Daj przykład - przestań narzekać.
          Może za bardzo skupiasz się na innych i za bardzo zachwycasz sobą?
          Niby taki uśmiechnięty optymista, a tyle w Tobie cynizmu i pogardy dla ludzi.
          • Gość: kUBIŚ Re: DO Olci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:53
            > A co Ty Kubisiu robisz na tym forum?
            > Ciągle tylko "kwinkasz", że ludzie nie tacy, że praca jest, a nikt jej nie > chce.
            TO JEST TYLKO OBSERWACJA ŚWIATA ZEWNĘTRZNEGO - W TYM WĄTKU WIELE OSÓB TEŻ TAK
            UWAŻA.I TO WSZYSTKO . Widzę że bardzo cię frapuję haha .
            > Niby taki uśmiechnięty optymista, a tyle w Tobie cynizmu i pogardy dla ludzi.
            PROSZĘ NAPISAĆ KONKRETNIEJ O JAKĄ POGARDĘ CHODZI I GDZIE TEN CYNIZM ?????
            • Gość: Olcia Re: DO Olci IP: *.olsztyn.mm.pl 19.11.04, 18:04
              Oj, Kubiś!
              Poczytaj sobie swoje posty, to może zrozumiesz. Jeszcze mam taką nadzieję :)
              Bezrobotni to nieroby, biedni są tylko alkoholicy (dlatego Twoim zdaniem sa
              biedni), a Twój wstręt do magistrów można wytłumaczyć tylko jakimiś
              kompleksami...
              • Gość: Kubiś nicht verstanden ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:08
                Ty tego nie zrozumiesz i nawet nie próbuj zrozumieć , gdyż to wykracza poza twój
                skromny tok myślenia .To wszystko .....Kubiś
                • Gość: Olcia Re: nicht verstanden ?? IP: *.olsztyn.mm.pl 19.11.04, 18:18
                  Cóż, zakończona dyskusja. Najlepszą obroną jest atak? Chciałam tyko zauważyć,
                  że Ty mnie też nie rozumiesz. Jaki zatem jest Twój tok myślenia?? Skoro mój
                  skromny, to Twój może ograniczony. Życzę mniej uogólnień w ocenie ludzi. I nie
                  mam na myśli tu oceniania mnie, bo na tym akurat mi nie zależy. :) Pozdrawiam
                  • Gość: Kubiś Re: nicht verstanden ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:47
                    :-)
            • Gość: P!0TRek Re: DO Olci IP: *.olsztyn.mm.pl 19.11.04, 18:09
              > Ciągle tylko "kwinkasz", że ludzie nie tacy, że praca jest, a nikt jej nie
              > chce, że wszyscy narzekają, że za bardzo wykształceni (?!).
              Przytoczyłem ci cały cytat, bo widze, że nie doczytałeś do końca. ...P!0TRek :)
    • Gość: Viv Altu i Kubisiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:38
      Altu, czy ty masz 5 lat?
      Wierzysz w to, co jest napisane w gazecie? Nie włączywszy najpierw szarych
      komórek? Czy jestes pewna, że pan Paweł od skórzanych mebli to w ogóle istnieje?
      Poważne firmy nie zatrudniają na czarno? Zdziwiłabys się, jak "poważne" to
      robią, ale zaraz admin wytnie mi odpowiedź, jeżeli podam nazwę...
      A jak działa PIP i sądy pracy, to też jeszcze nie wiesz?
      A do Kubisia: przestań otaczac się "kwinkającymi". Ja takich znajomych nie mam
      (prawie wszyscy po studiach i wbrew temu, co piszesz, pracę mają). Ja tylko mam
      oczy otwarte i chyba troche więcej oleju w głowie niz Ty i Altu. Nie uogólniam z
      jednego pana Wacka spod sklepu monopolowego na wszystkich szukających pracy.
      Ale Was się nie przekona. Jesteście nieomylni jak towarzysz Stalin.
      • Gość: Kubiś odp. Kubisia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:49
        Gościu Viv . Ciebie też się nie przekona że takich co nie kwinają to 10 % na 100%
        społeczeństwa . Jesteś jak NIEWIDZIALNA RĘKA TEMIDY . Kłaniam się Tobie w pas
        .....Kubiś
      • altu Re: Altu i Kubisiu 22.11.04, 12:03
        Hej, Viv!
        Czasami bardzo bym chciala mieć znów 5 lat.. i niczym sie nie martwić, nie
        prowadzić interesów, zadnej firmy, chodzić sobie na spacerki, oglądać w parku
        wiewiórki, bujać sie na huśtawkach.. ech, wtedy życie było takie piekne..

niestety, zyjemy w czasach kapitalizmu, gdize pieniądz rządzi człowiekiem, a
        człowiek sam musi odpowiadać /płacić/ za swoje czyny..

pracodawcy zatrudniaja na czarno, bo taka jest polityka państwa - zbyt duże
        obciazenia - składki na ZUS - i podatki. to powoduje, ze przedsiebiorcy ciagle
        i ciągle szukają oszczędności.
        do tego bezrobocie zmusza ludzi do "obnażania sie" - z dumy, ambicji i uczuć.
        ludzie wolą pracować "za darmo", być wyzyskiwani, nie rejestrowani, narażani
        na ryzyko, byle tylko móc pracować.. a przedsiębiorcy to skwapliwie
        wykorzystują..
        gdyby wszyscy bezrobotni powiedzieli "nie" takim praktykom, to przedsiebiorca
        szukalby oszczedności gdzieś indziej, nie na wyngagrodzeniach..
        podejrzewam, ze sytuacja wówczas byłaby niekorzystna dla kogos innego - dla
        dostawcy czy klienta.
        ale, jak napisałam wcześniej, takie są prawa rynku.
        i należy sie z tym pogodzić..
    • Gość: Viv Pechowiec Kubiś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 23:58
      Wszyscy wokół niego narzekają.(kwinkają? co to za słowo?) Na forum nikt
      biedaczka i jego subtelnych intecji nie rozumie. Wchodzi do sklepu i
      ekspedientki są nieuprzejme. Pewnie jak idzie przez skwerek to kwiatki też więdną...
      Aż mi Ciebie żal. Mnie sie sporadycznie zdarzyło, że jakas panienka w sklepie
      była dla mnie obojętna. Niemiłą osobę w obsłudze klienta ostatnio spotkałam w
      urzędzie państwowym kilka lat temu. Szybko ją zresztą postawiłam do pionu. W
      sklepach spotykam osoby czasami niezbyt kompetentne, ale zawsze sympatyczne.
      Może jesteś Kubisiu zbyt zgorzkniały i przyciągasz podobne sobie osoby? Na
      dodatek niezbyt wykształcone i nie mogące znaleźć pracy. Bo skoro tylko 10%
      Twoim zdaniem nie narzeka? Z moich obserwacji wynika, że narzekają tylko
      wyjątkowo zgorzkniałe jednostki. Inni doskonale wiedzą, że od narzekania tylko
      robią się zmarszczki.
      A może sam szukasz pracy i nie możesz jej znaleźć? Choćby dlatego, że z Twoją
      ortografią byłoby trudno o coś sensownego. No, chyba że jesteś dysgrafikiem. Na
      przykład po noszeniu zbyt ciasnej czapeczki w dzieciństwie...
      Pozdrawia serdecznie Niewidzialna ręka Temidy (buahahaha...)
    • Gość: Viv Kubisiowi brakło argumentów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 22:46
      ...albo mamusia zabroniła mu włączać komputer, dopóki nie poprawi jedynek
      przynajmniej na mierne...
      • Gość: Kubiś Vivkowi brakło argumentów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 00:29
        Temat został zakończony a z takim pustym blokersem o czym można polemizować????
        szkoda klawiaturki .....Kubiś
        • Gość: Tomek Re: Vivkowi brakło argumentów... IP: *.gim1bem.pcs.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 07:33
          Dosc ciekawa polemika Kubiś :)
          Ja np. przyjechalem do czewy ze tak powiem 'z nieopodal' niewiele ponad rok
          temu. Po okolo 2 tygodniach znalazlem nienajgorsza prace. Dzis pracuje juz w
          3ciej firmie w czestochowie ( dodam, ze nie bylem zwalniany ;] ), a jeszcze w
          tym miesiacu zmienie miejsce zatrudnienia na kolejna firme, w ktorej ogolne
          warunki chyba mnie tam zatrzymaja na dluzszy czas. No i nie wiem czy to istotny
          fakt, ale mam 'tylko' srednie wyksztalcenie. 4 miejsca pracy w ciagu roku... Da
          sie jednak? Rzecz chyba w tym, ze przyjechalem tu bez grosza i ten fakt chyba
          wzmogl moja determinacje. Moze wlasnie tego brakuje innym szukajacym pracy ?

Ps. Viv uwierz mi, ze Kubiś daleki jest od szukania pracy :) A uwagi w stylu
          'zbyt ciasna czapeczka' nie wnosza chyba nic sensownego do tematu, no chyba ze
          nie to bylo twoim celem...
    • Gość: Viv Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 09:09
      Do Kubisia: Forum jest publiczne i nie Ty decydujesz o tym, kto i kiedy może
      zakończyć dyskusję. Poza tym nie jestem blokersem, tylko ustatkowaną kobietą w
      średnim wieku. Wykształcona i pracującą. I chyba jaśniej myślącą od Ciebie.

A do Tomka: Mógłbyś mi zdradzić, na jakie to tak dobre firmy trafiłeś? Do
      których warto aplikować? Ta wiedza jest cenna. Bo niestety częstochowscy
      pracodawcy są na ogół nieciekawi. Poza tym Twoje IP jest chyba warszawskie...

Daleka jestem od "kwinkania" (kwękania?), ale Kubiś nie jest chyba pracobiorcą,
      ani też pracodawcą. Wczoraj rozmawialam ze znajomym, który przez kilkanaście lat
      doskonale radził sobie na rynku (branża budowlana). Teraz ledwo przędzie. Główną
      przyczyną jest słaba wypłacalność jego kontrahentów. Oczywiście, może nie
      przystać na warunki kontraktu. Wtedy znajdzie się dziesięciu bardziej
      zdesperowanych od niego. Dokładnie tak samo, jak na rynku pracy... Tylko, że on
      więcej wtapia w wypadku "wpadki" (koszty, płace pracowników). I niestety nie ma
      wyboru.
      • Gość: Kubiś Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 17:23
        Wczoraj rozmawialam ze znajomym, który przez kilkanaście la
        > t
        > doskonale radził sobie na rynku (branża budowlana). Teraz ledwo przędzie.
        ....CZYLI OBRACASZ SIĘ W TOWARZYSTWIE KTÓRE NARZEKA ŻE JEST MU CIĘŻKO A WCZEŚNIEJ
        PISAŁAŚ MI ŻE TO JA MAM PECHA . WIĘC ZANIM POMYŚLISZ NAD TEKSTEM KOBIETO , TO SIĘ
        ZASTANÓW . TOMEK JEST KOLEJNYM DOWODEM NA MOJĄ TEORIĘ. buhahahaha .Lepiej zajmij
        się gotowaniem lub czymś podobnym w domu !!!!!.Pozdrawiam Tomka ....Kubiś
        • Gość: P!0TRek Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 22.11.04, 19:37
          Może jest dowodem, ale ile tych dowodów masz??? Ja jak narazie pory zauważyłem,
          że więcej jest zaprzeczeń twojej teorii.
          • Gość: Kubiś viv-ce brakło argunentów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:59
            Koleżanka chyba już gotuje obiad na jutro żeby gromadka nie miała pustych
            żołądków .No i dobrze . Ale wracając do tematu - xyz wrobił mnie w ten temat z
            czego się w sumie cieszę gdyż trudny temat na forum został poruszony . Były
            opinie osób które
            zupełnie się ze mną nie zgadzały do czego mają prawo . Życie każdego człowieka
            idzie zupełnie innym torem . Gdyby maoje twierdzenia były zupełnie skrajne i
            nienormlne to nie znalazł by się nikt kto by się ze mną nie zgodził . Wiadomo że
            ilość osób myślących podobnie będzie mniejsza od tych co myślą inaczej .
            JEŻELI KTOŚ BARDZO CHCE OSIĄGNĄĆ SUKCES I CAŁY CZAS PRZE DO PRZODU TO MU SIĘ UDAJE.
            Nawet w małym mieście jak Częstochowa . Drugi przykład to jak dobrze rodacy
            radzą sobie na obcym terenie ( Inne Państwo ) obca kultura inny język a jednak
            tyle milionów sobie radzi . JAKIM CUDEM????? Polak jednak potrafi tylko
            niestety tu w polsce brakuje większości wiary i chęci . Pozdrawiam .....Kubiś
    • Gość: Viv Kubiś, umiesz liczyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:52
      JEDEN mój znajomy INFORMOWAŁ mnie o trudnej sytuacji. W której jeszcze sobie
      jakoś radzi - nie jest bezrobotny. Ma zresztą nadzieję, że wkrótce się odbije.
      Ma też rezerwy finansowe, żeby przetrwac tą sytuację. Stwierdzenie faktu nie
      jest jeszcze narzekaniem. Poza tym ten pan to jakieś 0,5% moich znajomych. Więc
      chyba nie taki duży odsetek, jeżeli już przyjmiemy, że sucha informacja o jego
      sytuacji jest narzekaniem? Według Twojej teorii nie narzeka tylko 10%
      społeczeństwa. Według mojej - patrz wyliczenie powyżej - 99,5%.

A do gotowania mnie nie musisz wysyłać. W przerwie pomiędzy pracą zawodową
      (ostatnio wykonuję wolny zawód korzystając z dobrodziejstw komputera i
      internetu) mam możliwość zrobienia wszystkich niezbędnych prac domowych łącznie
      z gotowaniem. Choć stać mnie i moją rodzinę na żarcie w restauracji. Mam też
      znacznie ciekawsze hobby, niz Ty. Wyszukiwanie na siłę dowodów, że wszyscy są
      beznadziejni i narzekają, tudzież dopasowywanie wszystkich wypowiedzi do swojej
      teorii to zajęcie dla ubogich frustratów. Może pomyśl o fitnessie, golfie albo
      jodze. Zwłaszcza ta ostatnia bardzo odstresowywuje. I nie jest droga, więc
      zapewne będzie Cie stać....

A w ogóle to straszne stereotypy Tobą rządzą. Jak ktoś ma własne zdanie i nie
      boi sie go wypowiedzieć - to blokers. Jak pani w średnim wieku - to do garów...
      A tu, hi hi, ta sama osoba...
    • Gość: Viv blokers... Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:12
      Kubisiu drogi, Ty ani nie umiesz pisać, ani liczyć, ani czytać ze zrozumieniem,
      ani też nie znasz się na prostych pracach domowych. Obiad przyrządza się tuż
      przed spożyciem, bo inaczej jest najczęściej nieświeży i niesmaczny. A moja
      "gromadka" to trzy osoby... Więc mam czas i na pracę, i na gotowanie, i na
      Internet... Jeżeli tak Cię wkurzają moje odpowiedzi i logiczne argumenty, to po
      prostu na nie nie odpowiadaj.
      • Gość: Kubiś Viv logiczna kobieta haha !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:29
        Piszesz że wykonujesz wolny zawód .I to jest odpowiedż dlaczego ten temat tak cię
        wkurzył . Bo nie umiesz znależć żadnej lepszej pracy a tu w internecie dzieciak
        takie bzdury wypisuje że niby nie ma bezrobocia .To właśnie dzięki swojej logice
        nie masz lepiej niż byś mogła mieć . Tomek dał sobie już spokój . No i dobrze .
        I tak grono osób "Logicznie myślących jak Ty " nigdy tego nie zrozumie .
        To zbyt skomplikowany proces .Pozostaje tylko bez narzekania oczywiście twierdzić
        że jest oooogromne bezrobocie . Kończę , bo muszę się nauczyć na jutro biologii.
        BĘDZIE KLASÓWKA !.....Kubiś
    • Gość: Znovu Viv Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:53
      Kubisiu, złotko, sprawdź sobie w słowniku, co to jest "wolny zawód". Może to być
      lekarz, prawnik, tłumacz, doradca podatkowy, dziennikarz... Ja akurat tłumaczę
      dokumentacje i piszę projekty w dziedzinie public relations. Za to mi płacą.
      Dużo więcej, niż kilka lat temu na zwykłym etacie. To jest według Ciebie zła
      praca? Na nic lepszego mnie nie stać? Zobacz sobie jakąs internetową listę płac,
      to może zmienisz zdanie.
      Jednak nie wszyscy moga wykonywać to, co ja i nie uogólniam na wszystkich, że
      skoro ja mogłam znaleźć pracę, to inni tez mogą.
      Tomek sie nie odezwał prawdopodobnie dlatego, że zapytałam się go, gdzie warto
      pracować w Częstochowie, a jego adres IP był warszawski...
      Ale twoim zdaniem powinnam byc pewnie szewcem, cholewkarzem albo szwaczką. Bo to
      jest FACH. A ty innych zawodów chyba nie uznajesz...
      Złościsz sie dokładnie tak samo, jak znajomy pięciolatek. Ale jemu powoli
      przechodzi. Może Tobie też przejdzie...
      • Gość: Tomek Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.czg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 07:30
        heh,
        nie chce nikogo bronic ani atakowac,
        ale z calym szacunkiem Viv,
        twoja argumenty tez sa raczej chude :)

"Według Twojej teorii nie narzeka tylko 10%
        społeczeństwa. Według mojej - patrz wyliczenie powyżej - 99,5%."

Wyliczasz to na podstawie 200 swoich znajomych ? Hmm, przeciez (podobno) jestes
        wyksztalcona kobieta. To teraz powiedz - Jak to sie ma do ogolu?

"Mam też znacznie ciekawsze hobby, niz Ty. "

No tu tez bede sie spieral. Bo akurat udalo mi sie poznac przynajmniej niektore
        z zainteresowan Kubisia. Fitness i joga sie kryje...
        Poza tym jak na "tylko ustatkowaną kobietą w
        średnim wieku. Wykształcona i pracującą. I chyba jaśniej myślącą od Ciebie." to
        bardzo latwo osadzasz ludzi. Potrafisz wyjatkowo wiele powiedziec na podstawie
        tego co pisza. Wniosek z tego taki - albo jestes swietnym psychoanalitykiem,
        albo piszesz wyssane z palca bzdury. Biorac pod uwage, ze twoja 'psychoanaliza'
        nie jest trafna to raczej "piszesz wyssane z palca bzdury", co nie przystaje
        Wyksztalconej i Pracujacej :) no i do tego ulozonej i jasno myslacej.
        Ha, nawet jestes w stanie ocenic zasobnosc portfela osoby z ktora polemizujesz!
        Marnujesz sie kobieto. Powinnas zajac sie tym zawodowo.

Generalizujac moglbym calymi dniami obalac twoje 'teorie' tylko jaki to ma sens.
        Pominalem bardzo wiele watkow, w ktore tez moglbym 'wepchnac palec' ;]Poprostu
        zrobiloby sie z tego niebezpiecznie dlugie wypracowanie :) (i tak jeste juz
        pewnie przydlugawe) Coz moze w koncu zaczniesz myslec nad tym co piszesz. Moze...

No i jeszcze kilka szczegolow:

"Tomek sie nie odezwał prawdopodobnie dlatego, że zapytałam się go, gdzie warto
        pracować w Częstochowie, a jego adres IP był warszawski..."

Bejbe, internet nie jest twoja mocna strona, hehe. (proxy - RTFM)

"Mógłbyś mi zdradzić, na jakie to tak dobre firmy trafiłeś? Do
        których warto aplikować? Ta wiedza jest cenna. Bo niestety częstochowscy
        pracodawcy są na ogół nieciekawi. "

Kpisz? Moze mam ci jeszcze zalatwic miejsce ?
        Heh, bezczelnosc ludzka granic nie zna.
        Co do pracodawcow to sa w tym miescie zaklady o ogromnym kapitale, w ktorych
        tempo rozwoju przekracza mozliwosci twojej wyobrazni :) Wiec uwierz mi na slowo.

No i dodam jeszcze ze jak juz powiedzialem mojemu staremu prezesowi, ze chce
        odejsc do innej firmy, wyszedl z propozycja lepszego stanowiska. Do konca
        tygodnia ma mi podac ew. kwote. Wiec w tej chwili mam dylemat...

Heh gdybym napisal ile mam lat, to pewnie droga Viv kazalabys mowic do siebie
        per Pani :)

Pozdrawiam :)
        • Gość: Tomek Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.czg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 07:31
          Ps. Skad dzis jest moje ip ? Zimbabwe ? :)
    • Gość: Viv Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 08:58
      Chyba Częstochowskie Zakłady Graficzne (www.czg.pl) nie leżą w Zimbabwe...
    • Gość: Viv c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 09:17
      ...a poza tym Tomku robisz ten sam rodzaj błędów ortograficznych co Kubiś.
      Rozumowanie też podobne... A może mi wyjaśnisz, co oznacza gim3.bem? Nie
      gimnazjum na Bemowie? Bo czg.pl to raczej Częstochowskie Zakłady Graficzne...
      • Gość: Tomek Re: c.d. IP: *.czg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 10:04
        moglabys wskazac kilka z nich (bledow) ?
        • Gość: Tomek Re: c.d. IP: *.co.zw 24.11.04, 10:10
          no i zeby nie byc goloslownym... (dodam dla ulatwienia, ze .co.zw to
          zdecydowanie zimbabwe)

Ale dosc kiepsko ominelas temat calej reszty moich wypowiedzi z poprzedniego
          posta. Dlaczego? Wolisz skupic sie na moim ip ? Na rzeczach o ktorych
          najwyrazniej pojecia duzego nie masz ? Czy moze nie za bardzo wiesz co napisac ?

• Gość: Kubiś Viv zajęła się pracą w domu !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 11:30
            Sprzątanie , gotowanie , odkurzanie , wiązanie dzieciom butów no i najważniejsze
            to mycie podłóg . No i jak sama napisała to po robocie " Żarcie " .....Kubiś
      • Gość: Kubiś Jak się kończą argumenty to.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 11:52
        Już wcześniej o tym pisałem . Jak już nie ma się do czego doczepić to tylko
        pozostają bledy !! hahaha . To właśnie jest prymitywna forma kontrataku .
        Osoba krytykująca pisownie pokazuje w ten sposób swoją wyższość intelektualną
        niż osoba mająca odmienne zdanie po przeciwnej stronie LCD .
        Wyobrażcie sobie dwóch spierających się Dyplomatów i nagle jednen z nich mówi do
        drugiego " Facet twój kraj jest beznadziejnie brzydki i koślawy "- Czyż to nie
        obrzydliwe ????
        Mam duży szacunek do wszystkich forumowiczów , nawet do tych którzy bardzo mnie
        nie lubią ale odrobina dyplomacji większości z nich by się przydała .....Kubiś
    • Gość: agnieszka Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 07:47
      tylko, gdzie jest
    • Gość: agnieszka Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 07:51
      tylko, gdzie jest
      jak ktoś ma znajomości to ma pracę a jak nie ma to mając trochę szczęścia
      pracuje, starając aby mu wystarczyło od wypłaty do wypłaty
      • Gość: Kubiś Uwierz w siebie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 10:24
        > tylko, gdzie jest
        > jak ktoś ma znajomości to ma pracę a jak nie ma to mając trochę szczęścia
        > pracuje, starając aby mu wystarczyło od wypłaty do wypłaty

Agnieszko ! Przykład który opisujesz to tylko pech lub zły zbieg okoliczności .
        Poczytaj cały wątek od początku to może jakieś wnioski uda się wyciągnąć.
        Pozdrawiam i życzę szczęścia i wiary we własne możliwości .....Kubiś
        • Gość: marian Re: Uwierz w siebie !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:50
          dasz 2.tyś.-to może dostaniesz pracę w TRW.
        • Gość: marian Re: Uwierz w siebie !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:51
          dasz 2.tyś.-to może dostaniesz pracę w TRW.TO są te mażliwości!!!!!
          • sutekh1 Re: Uwierz w siebie !!!! 25.11.04, 18:09
            ja państwa bardzo przepraszam ale z debilem nie rozmawiać trzeba tylko w ryj
            strzelać aż krew będzie psikać kieliszkami. nie ma pracy bo taki konował pisze
            z biurowego klepa nic nie robiąc a dostając za to kesz, czasami wysłucha piań
            nadwładnego że jest on zdecydowanym pozorantem a potem wraca do klepa i dalej
            pieści swoje głupoty. albo to syn szefa któremu w dekiel wleciało zbyt wiele
            powiewów śniegu!
      • Gość: Viv Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:15
        Kubisiu i Tomku,
        To Wy jeszcze się żołądkujecie, że ktoś Wam zwrócił uwagę? ZB to może
        rzeczywiście Zimbabwe, nie będę sprawdzać. Bo czg.pl to chyba od www.czg.pl?

A do Tomka: Nie proszę Cię o pracę dla siebie. Branża, w której działam, jest
        reprezentowana w Częstochowie jedynie poprzez sprzedaż (praca PH nie jest moim
        marzeniem, a do detalicznej nie mam stosownych kwalifikacji. Musiałabym się po
        raz kolejny przekwalifikować lub wrócić np. do poprzedniego zawodu, a na razie
        nie mam takiej potrzeby. Ale może podzielisz się tą wiedzą z forumowiczami?

Istotnie, jest w Częstochowie kilka bardzo dynamicznie rozwijających się firm
        (np. z branzy motoryzacyjnej). Ale czy są one dobrymi pracodawcami dla osób
        rozpoczynających tam pracę? Marian napisał poniżej, jak wygląda rekrutacja.
        Tylko że suma trochę za mała... A może to świateczna promocja zatrudnienia?

Co do błędów, to wydrukuj sobie Kubisiu posty Tomka (oprócz pierwszego, gdzie
        opisuje, jak dostał prace w Częstochowie) i porównaj ze swoimi. Wnioski nasuwają
        sie same.

I mogę Cię zapewnić, że nie żądam od osób kilka lub kilkanaście lat ode mnie
        młodszych, żeby mówiły mi "Pani". To byłoby śmieszne. No, chyba że pracujesz w
        dziale obsługi klienta...
    • Gość: lida Re: Jest praca w Czestochowie !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.185.* / 62.233.185.* 29.11.04, 20:06
      tępa strzała jesteś Kubiś!
      nie będe jezyja strzępić na darmo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka