Gość: . IP: *.21.pl / 213.199.204.* 21.11.04, 17:21 Standardowy wypadek wśród elit, dwa strzały... Tak jak samobójstwa za komuny : nagrano ostatnie słowa samobójcy - "towarzysze nie strzelajcie". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szymonides Re: Tragedia na polowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 19:05 Podobno płacą 30 zł za polowanie, czy za tyla można zabić!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marluk do GW, patrzcie na ręce aparatu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 19:34 scigania, może winien bedzie dzieki wam ukarany a rodzina dostanie odszkodowanie - 4 osoby!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boki Re: do GW, patrzcie na ręce aparatu IP: *.dupa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 22:16 Może to zabrzmi okrutnie, ale gdyby to zginął myśliwy postrzelony przez myśliwego to wcale bym sie nie zmartwił, wręcz powiedział bym "i bardzo dobrze". Jestem całkowicie przeciwny polowaniom. Bo co to za rozrywka zabijać zwierzęta dla przyjemności lub do powieszenia na ścianie. Ilekoroć coś takiego widzę w TV to odzywa się we mnie taka myśl jak oko za oko. Jedno zwierze - jeden myśliwy (czyt. morderca!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colega Re: do GW, patrzcie na ręce aparatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 23:20 Troche niemasz racji.To tak samo mozna powiedziec ze nie zabijac krowy albo swini.A miesko jesz na obiadek.Podkreslam ze jest to tylko moje zdanie i sznuje twoje wiec prosze oto bymniebyl celem twojego ataku w wypowiedziach na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boki Re: do GW, patrzcie na ręce aparatu IP: *.dupa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:27 W mej wypowiedzi zaznaczylem, że chodzi mi o zabijanie dla przyjemnosci, nie dla "lancucha pokarmowego". Chodzi mi o zabijanie aby zawiesic glowe biednej sarny na scianie itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amo Re: do GW, patrzcie na ręce aparatu IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 24.11.04, 13:35 Nie tylko dla przyjemnosci i trofeum - mieso z upolowanych zwierząt także jest częścią łańcucha pokarmowego.. a wiele osób jest gotowa zapłacić dużo za taki rarytas - szczególnie przed świętami.. A i jest też wiele teorii o tym, że myśliwi są potrzebni w tzw. gospodarce leśnej - regulują populację zwierząt, w okresach ochronnych dokarmiają itd. Zastanawia mnie tylko jedno - w tekście napisano, że padł 1szy strzał, postrzelony przewrócił sie i dopiero padł drugi - śmiertelny - w brzuch. Jak to z technicznego punktu widzenia możliwe - z odległości w brzuch do leżącego człowieka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratko Re: do GW, patrzcie na ręce aparatu IP: *.inds.pl / *.pl 24.11.04, 18:26 kiedys natura doskonale sobie dawala sama rade w regulowaniu populacji i nie potrzebowala do tego mysliwych - mordercow. sam odstrzal jeszcze bylby jakos wytlumaczalny, ale ta cala otoczka jest po prostu zalosna i barbarzynska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: do GW, patrzcie na ręce aparatu IP: *.vc.shawcable.net 24.11.04, 18:53 > kiedys natura doskonale sobie dawala sama rade w regulowaniu populacji i nie po trzebowala do tego mysliwych - mordercow. To kiedys bylo w czasach kiedy mysliwych bylo niewielu i z dzida chadzali na dzika. Potem juz bywalo roznie. >sam odstrzal jeszcze bylby jakos wytlumaczalny, ale ta cala otoczka jest po prostu zalosna i barbarzynska. - Wolalbys zrobic sped w jednym koszarze i zawolac oprawce z rzezni? Jakos te populacje zwierzyny regulowac trzeba, a jak sa ludzie ktorzy chca za mordowanie zwierzat placic spore sumy, to niech im swieci. Z tym, ze jak sie ubijaja wzajemnie to nie powinno sie robic z tego wielkiego hallo. Powinni wliczyc takie "cus" w ryzyko wykonywania przyjemnosci[?!] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej MORDERSTWO w Nieradzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 23:23 "MORDERSTWO w Nieradzie" - tak powinien brzemieć tytuł artykułu! A "myśliwy" powinien z całą surowością być ukarany za morderstwo z premedytacją! Ale czy tak się stanie? -Przy naszym chorym wymiarze sprawiedliwości to raczej wątpliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freak Re: MORDERSTWO w Nieradzie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 15:39 Nie rozumiem z kąd tyle w was agresji i nienawiści do myśliwych. może dlatego że nie rozumiecie tego o czym mówicie. Pomyślcie ile razy słyszycie o zabójstwach, wypadkach w których giną ludzie. ile razy dzienni słyszycie o czyjejś śmierci. Ile osób ginie potrąconych przez samochody, uderzonych jakim narzędziem, całkiem przypadkowo A jak często słyszycie o wypadkach na polowaniach????? Niestety wypadki "chodzą po ludziach". Zdarzają sie wszędzie, niezależnie od tego jakie ktoś ma chobby. Można zginąć przewracając się na korcie czy na boisku. Może tyle emocji budzi strach przed bronią, przed chukiem wystrzału i zpachem prochu.a nie sam fakt śmierci człowieka - gdybyście zaczeli piętnować sprawców każdego wypadku to na forum nie byłoby innego tematu. w polsce jest około 100 000 myśliwych - nie można oceniać wszystkich na podstawie jednego czy dwóch wypadków Równie dobrze można mówić że wszyscy kierowcy to mordercy- bo na drgach giną tysiące osób rocznie A na polowaniach kilka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratko Re: MORDERSTWO w Nieradzie! IP: *.inds.pl / *.pl 22.11.04, 18:15 polowania to barbarzynstwo. szczytem upodlenia ludzkiej jednostki jest dorabianie jakies patetycznej ideologii do zwyklego mordowania zwierzat. czlowieku, nie chodzi tu o powodowanie wypadkow, skad ci to do glowy przyszlo. chodzi.. barbarzynstwo i tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: MORDERSTWO w Nieradzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 18:55 straszne...zginął porzadny człowiek...Nierado nie pozólcie ,aby smierc pana Bogusia przeszła bez echa...by zatuszowano prawdę...nie można ..nie można..nie można... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa_nie_omega Re: MORDERSTWO w Nieradzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:17 To zależy w jakiej randze był strzelec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Tragedia na polowaniu IP: *.vc.shawcable.net 22.11.04, 19:45 Jaka tragedia? Zwyczajny w tej branzy wypadek. Jedna sierota niezabezpieczyla broni, a druga podlazla i to wszystko. Gdyby nie wypadek to wszyscy do kupy by wodke chlali po polowaniu pod skore bidnego szaraka, albo kozla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie myśliwy Re: Tragedia na polowaniu IP: 212.87.240.* 22.11.04, 19:51 Znam tę sprawę z relacji osoby która była na tym polowaniu. Zgodnie z opowiadaniem to rzeczywiście był tragiczny wypadek. Wszyscy uczestnicy polowania byli trzeźwi i po tragedi zostali zbadani w komędzie policji alkomatem. Może Gazeta powinna bardziej sprawdzać co w trawie piszczy. Ja rozumię znajomych zmarłego. Są rozgoryczeni. Ta tragedia nigdy nie powinna się dokonać. A opowieści o "szychach" to lekka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Tragedia na polowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:34 To brzmi niewiarygodnie (ad. nie myśliwy). Z tego co ja wiem, wynika, że "rozgrzewka" następuje już po rozpoczęciu płoszenia i zabijania zwierzyny. Potem w okolice miejsc, z których myśliwi wracają swoimi samochodami do domów, policja nie zagląda, bo nie chce mieć kłopotów z pijanymi, dobrze ustosunkowanymi chamami. To wiem od wynajmowanego za grosze naganiacza. Ci ludzie wszystko widzą i wiedzą i właśnie w ich słowa wierzę, a nie w takie bajki napisane jak w poprzednim tekście. To jest jedna z wielu dziedzin życia Polaków, wymagająca pilnej weryfikacji i naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś mordercy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:48 jak mozna inaczej uznac tych ludzi co to za roznica czy zwierze zostalo by zabite czy akurat jest to czlowiek i tak sa mordercami powinno sie ich zajebac leb ujebac przy samej dupie. i jakie z nich szychy to zwykle je..e komuchy ktore nie maja co robic z pieniedzmi proponuje oddac na biednych a nie jezdzic na polowania zeby mordowac.................reszta bez komentarza.................dziękuję za uwagę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś