Dodaj do ulubionych

Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną

IP: 212.87.232.* 25.11.04, 14:16
Jestem pracownikiem AP i oburza mnie to ciągłe obrażanie jej studentów i
pracowników. Ci ludzie wykonują "dobrą robotę" a tu nic ciągle tylko
tendencyjne artykuły i doszukiwanie sie na siłe jakiś "przekrętów". Była
Państwowa Komisja Akredytacyjna i udzieliła AP oceny pozytywnej. Wasze
artykuły sa bardzo stronnicze, dlatego trudno mówić o niezależnym
dziennikarstwie i je komentować.
Prosze abyście sobie uświadomili, że krzywdzici i obrażacie brać studencką,
która sie uczy i cos chce dla kraju pozytywnego zrobić.
Wasze artykuły to przełożenie zwykłej zawiści i zazdrości ludzkiej połączonej
z kompleksami.
Obserwuj wątek
    • Gość: collon Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną IP: 217.41.241.* 25.11.04, 15:18
      niestety trudno mi sie z Toba zgodzic. "Studiowalem" na AP i musze stwierdzic,
      ze 99 procent syudentow nic nie robi i 80 procent wykladowcow stara sie
      przygotowac do wykladu. Jezeli sie czujesz pokrzywdzony, i uwazasz , ze jest to
      niesluszna nagonka i Ty starasz sie, to lepiej pomysl o zmianie uczelni. Inne
      uczelnie tez potrzebuja dobrych wykladowcow.
      • Gość: collon Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną IP: 217.41.241.* 25.11.04, 15:20
        mialem na mysli, ze 80 procent wykladowcow nie przygotowuje sie wogole
        • Gość: Morning Calm Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną IP: *.com.pl 25.11.04, 17:26
          j/w

Pozdrawiam
          • mmaly Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną 25.11.04, 19:24
            Te proporcje i liczby nic nie robiących studentów i nie przygotowujących się do zajęć wykładowców to chyba nie zmieniają się, bez względu na to, o jakich uczelniach by się nie mówiło.
            Proponowałbym nie karmić trolli, czyli dać się oszołomom wyżywać na Akademii Polonijnej tak długo, aż zauważą, że nikt na nich nie zwraca uwagi.
            Zwłaszcza, że trolle czasami są tak głupie, że nie zauważają, że ich własna uczelnia właśnie uruchomiła kierunek w oparciu o kadrę, którą w 80 procentach stanowi była kadra od Kryńskiego sprzed 10 lat. I zaczynają naskakiwać na żałosną kadrę u Kryńskiego zapominając, że ich uczelnia właśnie zjada resztki ze stołu Brata Rektora.
            Przepraszam, że użyłem porównania z wyrazem "resztki", bo mam bardzo duży szacunek do wszystkich bez wyjątku pracowników Instytutu *** na ***. Nie zmienia to faktu, że pracowali oni w większości w WSJOiE (obecnie AP).
            • Gość: tom Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:46
              > ... ich własna uczelnia właśnie uruchomiła kierunek ...

Napisz mmaly o jaki kierunek chodzi??
              Please...
      • Gość: vw Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną IP: 192.168.* / 212.87.240.* 23.03.05, 13:13
        collon...widac jakim byles studentem....nic dziwnego ze kiepscy sluchacze
        kiepsko oceniaja dobrze przygotowanych wykladowcow...zwykla kolej rzeczy..
      • Gość: grubel Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną IP: *.localdomain / *.trustnet.pl 24.03.05, 00:57
        poziom na AP na ekonomii zaden poza tym ze płaci sie grube pieniądze to w
        tygodniu jest 4 - 5 godzin zajęć reszta nie odbywa się bo wykładowcy nie
        dojeżdżają
    • Gość: aswq Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną IP: 212.87.232.* 27.11.04, 11:26
      "Trolle" są i będą, ale nie można pozwalać na obrażanie ludzi nauki i
      studentów przez dziennikarzy, którzy często te swoje pseudodziennikarstwo
      zdobywali na przyspieszonych kursach o czym świadczy propagandowe
      ukierunkowywanie wypowiedzi i na siłę żądza sensacji.
      Jesli juz pisze sie o Nauce to trzeba zachowac jakis poziom.
      • Gość: Kubiś Re: Dosyć Akademi Polonijną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 13:06
        >>nie można pozwalać na obrażanie ludzi nauki .
        hahaha ludzie nauki haha , wy chyba nie wiecie co to ludzie nauki .....Kubiś
        • Gość: ghjk Kubiś - ty na pewno nie wiesz IP: 212.87.232.* 27.11.04, 13:10
          kubis ty na pewno nie wiesz
          • Gość: tom Re: Kubiś - ty na pewno nie wiesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 14:48
            Gość portalu: ghjk napisał(a):

> kubis ty na pewno nie wiesz

To, że Kubiś może nie wie, to pół biedy. Gorzej, że nie wie tego Rektor Wyższej
            Uczelni

Cytat z wypowiedzi Profesora Smagi:

"wydawnictwo na temat "Niepublicznego Szkolnictwa Wyższego w Polsce w latach
            1990-2000". Ksiądz rektor dał mi do ręki dwa egzemplarze, mówiąc, że na
            podstawie tej publikacji chce się habilitować (...) To był po prostu informator
            o uczelniach. Ja nawet nie widzę w tym złej woli księdza rektora. On po prostu
            nie wie, jak wygląda prawdziwa praca naukowa."
            • Gość: Kubiś Re: Kubiś - ty na pewno nie wiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 12:32
              haha Akademia Polonijna hahaha.....Kubiś
              • Gość: Morning Calm Re: Kubiś - ty na pewno nie wiesz IP: *.com.pl 28.11.04, 12:40
                mmaly - kazdy bedzie bronil swojego, ale trzeba jednak nabrac lyk obiektywizmu,
                zeby moc oceniac w miare wartosciowo.
                Prawda jest taka, ze cala oprawa, te wszystkie farsy, marsze, wyklady - tudziez
                sam "prof" krynski jest zenujacy.

pozdrawiam
                • Gość: ewa w przeciwieństwie do Ciebie on czegoś dokonał, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 19:09
                  a nie papla bez sensu jak ty człowieku
                  • mmaly Akademia Polonijna na Podkarpaciu 28.11.04, 20:04
                    Wczoraj i dzisiaj prowadziłem w Rzeszowie szkolenie w ramach zlecenia dla Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Krakowie.
                    Przy tej okazji poznałem panią, która jest jedynym w promieniu 100 km od Rzeszowa egzaminatorem prowadzącym szkolenia dla OKE.
                    Ta pani i jej mąż są oboje anglistami po Uniwersytecie Jagiellońskim. Mają w swoim mieście działalnośc gospodarczą, zajmują się tłumaczeniami. Wysłali swoją córkę na studia do najlepszej ich zdaniem możliwej uczelni. Na Akademię Polonijną, na filologię angielską.
                    Są zachwyceni faktem, że córka ma od czterech lat zajęcia z samymi sławami, jesli chodzi o anglistykę w Polsce. Są pod wrażeniem, że ich córka ma zajęcia w małych laboratoryjnych grupach. Z prof. Markiem, z dr hab. Misztalem, z prof. Bajerową i z wieloma innymi osobami.
                    Są zachwyceni, że ich córka w przeciwieństwie do studentów UJ nie ma pustych i nic nie znaczących praktyk, tylko ma straszny wycisk rok w rok, bo musi zaliczyć praktykę w firmie, napisać pracę o tej praktyce i jeszcze to obronić.
                    Są zachwyceni możliwościami, jakie stoją przed ich córką w czasie studiów i później, z dyplomem tak renomowanej uczelni. Cieszą się, że wyperswadowali córce studia na Uniwersytecie Jagiellońskim. Byli w Częstochowie na dniach otwartych Akademii Polonijnej kilka razy i byli zachwyceni.
                    Tylko my, Częstochowianie, mamy złe mniemanie o Akademii Polonijnej. Ja jestem głęboko przekonany, że pozytywna ocena PKA była zupełnie naturalna i oczywista. Wiem, jak wygląda filologia angielska na wielu innych uczelniach i wiem, że Akademia Polonijna nie ma się tutaj czego wstydzić. To jest uczelnia wyróżniająca się pozytywnie i może mieć kompleksy jedynie jeśli ją ktoś zacznie porównywać z Uniwersytetem Adama Mickiewicza czy Uniwersytetem Warszawskim, ale nie - przepraszam bardzo - z jakimkolwiek nauczycielskim kolegium języków obcych (napisałem z małej litery, podkreślam, czyli nie miałem na myśli konkretnego).
                    Kubiś, z całą sympatią. Prawie cały Instytut Filologii Obcych Akademii Jana Długosza w Częstochowie to pracownicy Kryńskiego z początku lat 90tych.
                    • mmaly Re: Akademia Polonijna na Podkarpaciu 28.11.04, 20:09
                      Oj, przepraszam, Kubis, bo to tom zapytał mnie o ten kierunek, nie Ty.
                      Sorry.
                      I - Morning Calm - poczytaj sobie co napisałem. Nie bronię swojego. Ja mam dyplom Akademii Pedagogicznej w Krakowie, chociaż nie przeczę, że to na WSJOiE robiłem licencjat. Ja tylko mówię cały czas uparcie na tym forum, że pracując w Krakowie stale słyszę o AP same pozytywne rzeczy. To jest jedyna naprawdę znana w Krakowie uczelnia częstochowska poza Politechniką. To tylko Częstochowianie chorują na jakąś nieuzasadnioną fobię anty-apowską.
                      • Gość: profesor Re: Akademia Polonijna na Podkarpaciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 09:20
                        Witam was! Przykro mi to pisać ale niestety AP poza granicami kraju i na
                        Uniwersytetach w Polsce nie cieszy się dobrą opinią. Co do wybitnej kadry
                        anglistów chyba pan grubo przesadził kolego????
                      • mirka40 Re: Akademia Polonijna 24.03.05, 11:14
                        mmały nie wiem z jakej bajki wziąłeś ten fragment. Ja studiowałam w AP 5 lat
                        temu. Po 3-cim roku ze względów finansowych przeniosłam się na Filologię
                        Angielską na Uniwersytet Opolski. I dopiero tam zauważyłam jakie straszne
                        braki miałam w nauce w stosunku do innych (w AP miałam same czwórki i piątki ku
                        radości rodziców). To samo potwierdziło się gdy wyjechaliśmy na miesięczną
                        praktykę do Londynu. Co do wykładowców, w AP większość pracowników jest spoza
                        Cz-wy, wtedy cieszyło nas jak przepadały zajęcia, bo nie zjawiali się
                        pracownicy.
                        Zrozumiałam później jakie to było złudne. Moja opini o tej uczelni jest jak
                        najgorsza.
                    • Gość: ad niewiarygodne-Akademia Polonijna na Podkarpaciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:26
                      mmaly, twoja opowieść jest tak niewiarygodna, że muszę poprosić o dane adresowe
                      tych ludzi.
                      Jeżeli porównujesz AP do UJ i w tym porównaniu anglistyka AP stoi wyżej to
                      prof. Ziejka powinien oddać cię do sądu o zniewagę. Przecież nie problem
                      dokonać prostego porównania kompetencji studentów/absolwentów AP i UJ.
                      Proponuję to sprawdzić!
                      • mmaly Re: niewiarygodne-Akademia Polonijna na Podkarpac 28.11.04, 20:36
                        Ja tylko pokazuję przeciwwagę dla stałego bezzasadnego znieważania Akademii Polonijnej przez mieszkańców Częstochowy.
                        W Małopolsce Akademia Polonijna cieszy się bardzo dobrą opinią. Są ludzie, wśród których Uniwerersytet Jagielloński cieszy się złą opinią. Pewnie ludzie nie lubią tego, co u nich samych w terenie się wyróżnia.
                        To wszystko.
                        • mmaly Re: niewiarygodne-Akademia Polonijna na Podkarpac 28.11.04, 20:39
                          Aha, oczywiście nie mogę podać danych tych osób.
                          Ale sugeruję po prostu ruszyć własne cztery litery poza to swoje Tysiąclecie (aczkolwiek je lubię) i posłuchać, dlaczego ludzie z całej Polski ślą swoje dzieci na studia na Akademię Polonijną.
                          • Gość: xyl Re: niewiarygodne-Akademia Polonijna na Podkarpac IP: *.alstom.pl / *.ipartners.pl 29.11.04, 18:25
                            I tu mmały zgadzam się z Tobą i potwierdzam! A i nie tylko na południu Polski
                            ale też i na północy...
                            Co do sprawdzania poziomu i kompetencji studiów: przecież wystarczy wejść na
                            strony internetowe poszczególnych uczelni, wydrukować plany zajęć, porównać
                            ilość godzin, porównać prowadzących zajęcia, ilość i rodzaj egzaminów itd.
                            Przecież to proste!!!!
                            I tu Akademia Polonijna wypada całkiem dobrze np. w porównaniu nawet do UW (!)
                            nie wspominając o niektórych nkjo, co to wczoraj były wieczorowymi szkołami
                            językowymi a teraz jako zakłady kształcenia nauczycieli (nie uczelnie)za ciężką
                            kasę umożliwiają uzyskanie licencjata na zaprzyjaźnionym (chyba nie za friko)
                            uniwerku...

• Gość: tom Re: Akademia Polonijna na Podkarpaciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 20:45
                      Ja mam mieszane odczucia co do AP. Słyszałem różne opinie byłych pracowników i
                      absolwentów. W większości są to opinie negatywne, choć akurat o filologii
                      angielskiej słyszałem same superlatywy. Moje osobiste doświadczenie z AP jest
                      takie, że ładnych kilka lat temu miałem kilku studentów ekonomii na
                      korepetycjach. I mogłem stwierdzić jedno: wykłady, które mi pokazywali to był
                      kompletny groch z kapustą a studenci nic nie umieli (było to jak zaznaczyłem
                      siedem-osiem lat temu). Jak teraz wygląda poziom na ekonomii nie wiem.

Mam do Ciebie mmaly pytanie, poniżej "Oferta studiów Wydziału Administracyjno -
                      Prawnego" AP

ze strony
                      www.ap.edu.pl/main/displaydepartment.php?ids=53
                      Jak sądzisz czytając tę stronę: jakie kierunki studiów są prowadzone na tym
                      wydziale??

(...)
                      ADMINISTRACJA

Administracja publiczna
                      Administracja gospodarcza
                      Administracja samorządowa

PRAWO

Prawo międzynarodowe
                      Prawo celne i prawo dewizowe
                      Prawo gospodarcze
                      Prawo administracyjne
                      Prawo archiwalne

ARCHIWISTYKA

Archiwistyka nowożytna

Po wnikliwej analizie innych stron można doszukać się informacji, że Wydział
                      ten prowadzi jedynie licencjacki kierunek: Administracja.
                      Czy jest jakaś strona AP, gdzie można znaleźć prostą informację: jakie kierunki
                      studiów i na jakim poziomie prowadzi teraz Akademia??

Pozdrawiam.
                      • mmaly Re: Akademia Polonijna na Podkarpaciu 28.11.04, 20:51
                        Dobra.
                        Umówmy się tak.
                        Dla mnie strona AP to jest groch z kapustą.
                        Sam próbowałem się kiedyś z niej coś dowiedziec i byłem zdegustowany.
                        Ja się nie znam na ekonomii.
                        Ja wiem o filologii angielskiej to i owo.
                        Wypuściłem już paru uczniów z liceum i technikum, którzy zostali anglistami.
                        Pracuję jako anglista i szkolę anglistów. Uważam, że na AP jest ok.
                        Nie chcę się wdawać w dyskusje o tym, jak jest na innych kierunkach na AP ani z kim sypia Pan Kazio. Wiem jedno. Jak ktoś uważa, że ta uczelnia to jest hańba dla Częstochowy, to ten ktoś jest chory.
                        • Gość: Kubiś Re: Ademia Polnijna na Pokarpaciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 21:31
                          Ja się nie nabijam z nauki w AP gdyż nie wiem jak tam uczą obecnie i krytyka
                          czegoś o czym nie ma się pojęcia uważam za absolutną głupotę . Ja się śmieje z
                          wiedzy Pana Kryńskiego z jego niewiadomego pochodzenia z jego łamanego
                          J.Francuskiego no i z tego że kiedyś tam uczyły zakonnice . No i jeszcze dodam
                          że w każdej bajce jest trochę prawdy . Sama Akademia lub jak kto woli Pan Kśiądz
                          Kryński daje chociażby mi pożywki do dobrego nastroju który teraz mam . Nikt
                          przecież tych historyjek nie wyssał z palca moi mili.....Kubiś
                          :-)
                          • Gość: Marcyś Konfrontacja IP: *.trustnet.pl 29.11.04, 09:23
                            Rzeczywiście uważam że porównywanie AP do Uniwersytetu Jagielońskiego jest
                            nieporozumieniem. Dziwi mnie też upór obrońców AP i Kryńskiego. Szczerze
                            przypomina mi to obronę Jankowskiego i listy pochwalne z podpisami dla
                            dyrygenta Poznańskich Słowików. Niestety Jaka AP jest każdy widzi. Wiele już
                            było o niej na tym forum i nie sądzę aby negatywne opinie wynikały z czystej
                            złośliwości. A i jeszcze dla tych którzy mówią że Kryński coś osiągnął: nie
                            radzę powoływać się na taką argumentację bo ci od osiągnięć w III RP zaczynają
                            się coraz częściej przewijać przed komisjami śledczymi i prokuratorami!
                            PS. Kubisiu a czego uczyły te zakonnice? Śpiewu? Pozdrawiam!
                          • Gość: wethers Re: Ademia Polnijna na Pokarpaciu IP: 192.168.* / 212.87.240.* 23.03.05, 13:31
                            nie zgadzam sie, ze historyjki o ap nie sa wyssane z palca. Ksiadz Krynski
                            pozostawia wiele do zyczenie i historyjki z jego zycia moga byc prawdziwe, ale
                            fakt, ze jest rektorem ap nie daje jeszcze podstaw do oczerniania samej
                            uczelni...a jesli kogos to bawi to jest zwyklym egoista, ktorego nie obchodzi
                            zlosliwosc ludzka...swoja droga...w czestochowie taka postawa to chleb
                            powszedni:/niestety
                    • youstynus Re: Akademia Polonijna na Podkarpaciu 24.03.05, 15:46
                      Jeżeli ci ludzie studiowali na UJ Filologię Angielską to nie ma się czemu
                      dziwić, że nie chcieli tam posłać swojego dziecka! Wszyscy zainteresowani
                      wiedzą, na jakim poziomie jest Anglistyka na UJ!! Tam mozna studiować ten
                      kierunek jedynie dla renomy CAŁEJ uczelni! Polecam Anglistykę na UŚ (2. miejsce
                      w Polsce po Poznaniu).
                  • Gość: Morning Calm Re: w przeciwieństwie do Ciebie on czegoś dokonał IP: *.com.pl 29.11.04, 19:29
                    Masz na mysli krynskiego? Ze on czegos dokonal?
                    W takim razie, pozdrawiam goraco i zycze Ci podobnych dokonan.

Pewnie nie interesuje Cie takze w JAKI sposob tego dokonal, ani jakimi
                    srodkami. Reasumujac - cel uswieca srodki? Ostatnio bardzo duzo na ten temat
                    slyszalem i zdanie Kosciola jest przeciwne temu stwierdzeniu.

A teraz taki maly "tip" dla chcacych dokonac tego co krynski: kradnijcie,
                    cwaniaczcie i kombinujcie tylko pamietajcie o plecach ludzi na stolkach, a
                    oszolomy beda mowic, iz jestescie kims. Powodzenia

Pozdrawiam J.M.C.
        • Gość: agata Re: Dosyć Akademi Polonijną IP: 192.168.* / 212.87.240.* 23.03.05, 13:16
          o nie moj malyKubisiu...znaczenia wyrazenia "ludzie nauki" nie poznales sam.
      • Gość: Marcyś Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 09:01
        Aby być dzirnnikarzem nei trzeba kończyć dziennikarstwa a tym bardziej jakieś
        kursów. Liczą się inne zdolności takie jak wrażliwość społeczna,
        spostrzegawczość, inteligencja itp. To obala Twój punkt widzenia o ważności
        papieru dotyczącego wykształcenia a nie rzeczywiscie nabytych umiejetności.
    • socjalista-moralista AP to... 29.03.05, 15:21
      Akademia Polonijna, to uczelnia prywatna, za którą sie płaci. A czego sie
      spodziewacie po prywaciarzu?
      Tak jest... Wielkie G****
      • Gość: xyl Re: AP to... IP: *.pl.alstom.com / 213.77.49.* 29.03.05, 17:20
        A skąd wiesz, jak smakuje G***? Próbowałeś ???
    • Gość: ups Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:27
      Też byłem pracownikiem tej "wybitnej" uczelni, to dno
    • Gość: dn Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:44
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2624344.html?nltxx=856991&nltdt=2005-03-29-10-05
      • devileq Re: Dosyć NAGONKI na Akademie Polonijną 29.03.05, 21:34
        Przepraszam, a Ty myslisz, ze u nas (tak, tak - studiuję na AP) "sita" nie ma?
        Fakt - są przedmioty, kóre przechodzi się lekko, ale są takie, z których ludzie
        oblewaja i nie są to odosobnione przypadki. Na AP też bywają zdolni studenci,
        którzy chcą się uczyć. To od studentów zależy, jakie będą mieli podejście do
        nauki i czy bedą chcieli skorzystać z możliwości, jakie daje im uczelnia. My
        mamy naprawde dobrą kadrę (oczywiście z wyjatkami, co do których czasem rece
        załamywac można)i bardzo dobre warunki studiowania. Zresztą, po co ja to pisze?
        Temat AP poruszany był już nie raz. Dajcie już spokój tym nagonkom.
    • Gość: olo doszukuja sie nie wiesz dlaczego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 07:34
      a no dla tego miedzy innymi co na RM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka