Dodaj do ulubionych

Idzie nowe

IP: 212.130.22.* 27.11.04, 00:14
>Zgodzili się, by prezydent miasta zaczął negocjować kupno - za 7 mln zł -
>budynku przy ul. Waszyngtona, gdzie obecnie mieści się Bank Gospodarki
>Żywnościowej. Obiekt położony jest ok. 100 metrów od urzędu miasta i władze
>samorządowe chciałyby w przyszłości umieścić w nim te placówki, które
>obecnie są rozrzucone poza magistratem: wydział spraw obywatelskich (dowody
>osobiste), wydział geodezji i wydział zdrowia.

nie chcialbym narzekac ale jesi wiem to dopiero co skonczyl sie lub sie
konczy remont strych w um, dopiero co archiwum przenioslo sie do
zmodernizowanych podziemi usc do tego niedlugo zacznie sie przebudowa
zabytkowej kamienicy pod parkami a tymczasem urzednika ciagle malo???

jak sie nie myle to to 7mln to polowa kasy jaka miasto ma przeznaczyc do 2010
na modernizacje 1,5km aleii czyli juz wiem czemu jest przetarg wzg.
najmniejszej ceny-aby starczylo na wiecej dla urzedasow

zalozmy ze jesi juz nie ma w Cz-wie wazniejszych potrzeb niz wiecej miejsca
dla urzednikow to moze chociaz zajac drukarnie, tuz obok a to wstyd dla
miasta aby ten zabytkowy obiekt w stanie rudery straszyl w samym centrum
miasta
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Idzie nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 00:18
      Ładny zestaw mądrych decyzji. PiS-owi nie gratulujemy radnych - to wybitne
      osiagniecie w polityce - zaproponowac uchwałe której nie chce społeczenstwo
      (zakaz sprzedazy) wiedzac że i tak nie ma szans na przeforsowanie w radzie.
      Se puku.
    • Gość: radny Re: Idzie nowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 00:23
      kamienica pod parkami zostanie sprzedana, albo wynajeta, a gotowy budynek BGZ
      będzie kosztował mniej niż remont tej kamienicy - to dobre myslenie. poza tym
      to na wyciagniecie reki od głównego budynku - wszystko wiec bedzie w jednym
      miejscu i nie trzeba bedzie łazic po całym miescie. w jednym budynku bedzie
      ciag wydzialow w ktorych bedzie mozna załatwic wszystkie sprawy budowlane.
      szkoda ze nikt o tym nie pomyslal wszesniej, ale dopiero teraz pojawila sie
      szansa na kupno. --
      • Gość: mieszkanka Re: Idzie nowe IP: *.prenet.pl 27.11.04, 00:54
        To proszę mi odpowiedzieć, gdzie przeniesie się BGŻ, mój bank? Gdzie będę do
        niego biegała? A poza tym, czy rzeczywiście potrzeba tylu urzędników?
        • Gość: Boozar Re: Idzie nowe IP: *.zim.pcz.czest.pl 28.11.04, 09:50
          Pewnie ze nie trzeba wiecej urzednikow - zawsze mozna zmniejszyc ich liczbe i
          np zamiast zalatwiac jakas sprawe 1 czy 2 godz poswiecic na to 3 dni bo bedzie
          brakowalo osob zalatwiajacych interesantow.
          mozna tez sprzedac wszystkie dotychczasowe budynki UM i przeniesc UM na rakow
          albo dzbow - tam zapewne znajdzie sie tansze budynki.
          Tylko komu to bedzie sluzylo
          PS. Bank moze sie przenosic gdzie chce - w interesie UM a przede wszystkim
          mieszkancow jest to by budynki UM byly blisko siebie - a nie zeby petent latal
          po calym miescie zeby cos zalatwic.
          pozdro
    • Gość: Sceptyk Re: Idzie nowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.04, 02:31
      Co do służby zdrowia: Jedna wielka bzdura, przecież to nic nie da.To
      prawdziwa "rewolucja" ale chyba październikowa, to chęć pokazania jak ja wiele
      robie szkoda że z tego g... wyjdzie , a pan T.G.spokojnie zmieni miejsce pracy.
      Ciekawe kiedy pan Wrona przekarze Pauliną budynek szpitala Chałubińskiego bo to
      o to chodzi. Szkoda że nikt nie pyta pracowników i pacjentów o te zmiany , a z
      tego co wiem to i jedni i drudzy są niezadowoleni.A poradnie - Tyrek nieźle se
      to załatwił, w końcu był wcześniej dyrektorem na Zawodziu.
      Co do urzędu miasta: niedawno pisano że opracowano projekt przebudowy budynku
      przy ul. Popiełuszki by tam przenieść wydz. obywatelski i geodezji.
    • Gość: WWiatrak Re: Idzie nowe a pisze się po staremu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 16:10
      Pani Moniko!
      Jest mi przykro że taki doświadczony dziennikarz ja Pani nie odróżnia poparcie
      demokratycznych przemian i troski o zachowanie procedur od poparcia jednego z
      kandydatów na urząd Prezydenta Ukrainy. To nie wstyd to manipulacja. Proszę
      więc o publikację pełnego tekstu stanowiska RM w tej sprawie.
      I jeszcze jedno - nie wszyscy radni ulegli prezydenckiej sugestii aby przypiąć
      sobie pomarańczowe kokardki. Byli To Ci którzy cenią sobie bardziej wiarę niż
      demonstrację wiary. Szkoda ,że Pani tego nie zauważyła mimo rozmowy nie tylko
      ze mną. Pozdrawiam WW
    • Gość: pik A co z budynkiem Polnamu który kupiony stoi pusty IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.11.04, 18:56
      • Gość: expertum credere p do Zdzisia Nowaka IP: ruter2.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 20:40
        Dzidek, kurna jak z tym spotkaniem klasowym? byłbyś chętny czy nie? trzeba by
        się zacząć już szykować do 20 rocznicy (jesli wszystko będzie szło w takim
        tempie jak teraz).
    • Gość: statysta Re: Idzie nowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 23:39
      Każde podejmowane uchwały potwierdzają moją opinię,że obecna rada miasta to
      melanż cyników i cymbałów.Proszę Szanowni Radni dłubcie w nosach bo do tego
      jesteście tylkoo zdolni.Szastaście naszymi podatkami jak swoją forsą.Popatrzcie
      na Częstochowę w innych kategoriach,być może odium debilizmu wam przejdzie
      • Gość: U.P.R. Re: Idzie nowe IP: *.prenet.pl / 80.51.233.* 28.11.04, 13:42
        Podatki jednogłośnie jak za PRL-u Szanowna Rada uchwaliła,teraz tylko
        przystąpić do budżetu i je spożytkować-(oby z pożytkiem dla podatników).Jeśli
        tylko podatnicy wytrzymają to powinniśmy dotrwać jakoś do przyszłego roku.
        Udało się naszym kotom,chomikom,rybkom,które jeszcze nie zostały opodatkowane w
        przyszłym roku to z pewnością nie ujdzie im na sucho. Ja już teraz wyrzucam
        kota i likwiduje rybki bo nasi Radni są dużego polotu i wszyscy zgodni.Są
        miasta gdzie stawka ta wynosi"0",a nasz n.p.Pan v-ce W.W.uruchomiłby firme
        składającą się z bzrobotnych wyłapujących podatki zwierzęce.Szanowny Panie v-ce
        lepszego pomyślunku,wprowadziłby Pan podatek od much i tak będzie pusta kasa bo
        trzeba spłacić dług poprzednich "rządów".Dojdziemy do tego ,że nikt nie będzie
        płacił podatków nie da się naciągnąć wszystkich -GUMA PĘKNIE !!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: WWiatrak Re: Idzie ? oby do nas nie przyszło! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 15:35
          Budżet miasta to napewno nie jest guma od majtek która i tak ma swoje
          możliwości rozsprężania.
          Prezentowany tok myślenia nie jest poparty minimalną wiedzą o sprawie a tym
          bardziej realnym spojżeniem na rzeczywistość.
          I po co to to chodzi i słucha jak i tak nie rozumie co kto i oco chodzi?
          WW
          PS. Odpowiem na wszystkia i wątpliwości.
          wwiatrak@czestochowa.um.gov.pl
          • Gość: U.P.R. Re: Idzie ? oby do nas nie przyszło! IP: *.prenet.pl / 80.51.233.* 28.11.04, 19:10
            Szanowny V-ce!Nie unoś się bo nie ma potrzeby rozwijania szerszej polemiki na
            forum internetowym.Chcę tylko uzupełnić że "to to"chodzi po to ,że żyje w tym
            mieście i nie chce by nim tak do końca manipulowano i ze skóry
            obdzierano.Prezentowany tok myślenia w brew pozorom jest poparty wiedzą i
            realnym spojżeniem na rzeczywistość.Zapewniam ,"to to"ujawni się w stosownym
            momęcie kiedy" guma od majtek "zacznie trzeszczeć.Oby wytrzymała i jej podatnicy
            (jak najdłużej)i temat naszej dysksji stał się rzeczywistością.Pozdrawim ijuż
            nie wdaje się w dyskusje.Wątpliwości nie mam żadnych!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: poprawiacz Re: Idzie ? oby do nas nie przyszło! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 12:57
            Jeeli pan pisze "spojżenie" to chyba pan nie jest w stanie poprzeć swojego
            stanowiska nawet minimalną wiedzą. Ju nie mówiąc "oco". Polecam moduł
            sprawdzania pisowni w dowolnym edytorze tekstu bo na słownik pewnie nie ma czasu.
            • Gość: WWiatrak Re: Idzie ? oby do nas nie przyszło! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:26
              To jest sprawa ?. Gdybymtaknienapisał to niebyłobysiędoczego
              do ...czepić.Proponuję do meritum. Nie kąsać po nogawkach. A poza tym -
              podnosić przyłbicę a nie z za węgła!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka