Gość: Położnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 15:23 Może pogadamy o naszej szkole jestem rocznikiem 79.Jak tam jest teraż .Kto z nas jest w Częstochowie i co robi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chemik Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 22:35 ja uczyłam się w "Fiderze" w latach 1980-84.Z profesorów uczyli nas:Jaruga, Gdesz,Rybka,Bereziński,Nowakows ka'Czank,Rosiek...Bardzo mi się w tej szkole podobało, szkoda,że nie ukazał się żaden album z ludzmi z tamtych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chemista Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.panki.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 19:18 ja tez jestem absolwentem tej szkoły-to se ne wrati Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariel Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:28 Odezwijcie się kto gdzie jest .Ja jestem lekarzem po pięciu latach nauki w liceum wychowawca Pydzik-Gdesz-Lorencki.Niech żyje Felix.1979 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakonnica? Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:43 Jestem absolwentką roku 1977. Technikum Che,miczne .Wychowczyni Małgorzata Nowakowska Niestety!!!. Czyżby ktoś wspominąl dobrze naszą klasę. Czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłamissinic Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:39 a wiecie że Nowakowska napisała książkę?? nie zdałam matury z polskiego, ale wkrótce potem wyszłam na prostą. Guzik warte są szczere słowa na maturze, lepiej pisać książkowo!! no i ściągać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:09 Jestem absolwentem Technikum rocznik 78. Mile wspominam lekcje z Berezińskim :Prof. Rosiek ; Czankiem. To byli nie tylko wspaniali nauczyciele ale również wspaniali pedagodzy. Dziś chyba takich już nie ma. Może nadszedł czas by się spotkać po latach? Rocznik 78 odezwij się!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:11 Mój email sieminski@poczta onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 09.02.05, 04:39 Ja kończyłam "Findera" w 1982. Byłam w klasie, której jedną z wychowawczyń była prof. Chrabąszcz. Miło wspominam lata spędzone w tej szkole, ale chyba bardziej ze względu na koleżanki i kolegów niż nauczycieli, chociaż paru było wspaniałymi pedagogami, n.p. J. Bereziński. "Finder" był szkołą przetrwania, ale przygotował nas do studiów i nauczył samodzielnej pracy. Życzyłabym sobie, żeby w mojej kanadyjskiej szkole panowała taka dyscyplina i szacunek, a może czasem strach, wobec nauczycieli. Pozdrawiam wszystkich absolwentów z mojego rocznika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:26 Kurcze, dawno nie wchodziłam na to forum, a tu tyle wątków o moje byłej budzie. Pozdrawiam wszystkich, jestem rocznik 1977, IV a LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.panki.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 17:09 nie,tylko nie Finder-proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 17:55 Jestem po AM.Ukończyłem tę szkołę w 1990 r.Same miłe wspomnienia...jak było wszyscy wiedzą,ale z perspektywy czasu jak patrzę na tę szkołę to jest co wspominać.Mam kontakt teraz ze szkołą...Trochę wyluzowano..:-)Pozdrawiam wszystkich absolwentów JPF!Pamiętacie apele piatkowe???uhahaha.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskierka Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 18:16 Jak to w szkole, trzeba było się uczyć. Nie chodziłam do innego liceum, ale myślę, że dyscyplina raczej dobrze wpłynęła na ludzi kończących ją. Z mojej klasy większość dostała się na studia, pozostali też sobie radzą (tak myslę, bo nie mam kontakltu ze wszystkimi). Pozdrawiam rocznik '88, nauczycieli i całą resztę! Odpowiedz Link Zgłoś
tomqpl książka i teksty 15.02.05, 23:10 Widzieliście tę książkę http://lx.bu.uni.torun.pl/cgi-bin/BG/Z2Wumk-n/z2w_f.pl?kl=2596-1108505358&dist=0&lok=all&liczba=5&pubyear=&pubrel=&bib=UMK&pp=1&qt=F&pm=b&st1=teZasadnicza%20Szko%B1a%20Chemiczna%2C%20Technikum%20Chemiczne%2C%20Liceum%20Chemiczne%2C%20IX%20Liceum%20Og%E2olnokszta%B1c%F1ace%20%3A&di=tZasadnicza%20Szko%B3a%20Chemiczna%2C%20Technikum%20Chemiczne%2C%20Liceum%20Chemiczne%2C%20IX%20Liceum%20Og%F3lnokszta%B3c%B1ce%20 ? Ja ukończyłem Norwida w 2004 roku. Może te teksty - republika.pl/tomqpl/teksty.html - komuś coś przypomną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: książka i teksty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:11 Jeżeli to taka niebieska broszura, którą można było otrzymać własnie podczas obchodów XXX-lecia to powinnam ją gdzieś mieć. Pytanie - gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wychowanek Re: książka i teksty IP: *.panki.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 19:47 czy ktoś pamieta wspaniałego prof.Domagałę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Wychowanka" Re: książka i teksty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 04:28 Napisałam cały wierszyk, ale nie poszło. Więc jeszcze raz. W DOMAGALE kochałyśmy się wszystkie. T CH 1973r-FINAŁ. A tak po prostu miło by było spotkać się z innymi . POZDROWIENIA DLA PANI "PSOR" GRESZTY I "PSOR" LICZBERSKIEJ.Może ktoś się odezwie????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
eellka Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid 01.03.05, 21:20 Też jestem z 79'.Wychowawca Mrożek.Było spotkanie jakieś siedem lat temu.Jeśli masz pomysł na "co kto robi" to powiadom przynajmniej tych co masz kontakt.Reszta sama się znajdzie.Ola ma wszystkie adresy i telefony.Wszystkim będzie miło znów się zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś