Dodaj do ulubionych

Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 15:23
Może pogadamy o naszej szkole jestem rocznikiem 79.Jak tam jest teraż .Kto z
nas jest w Częstochowie i co robi?
Obserwuj wątek
    • Gość: chemik Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 22:35
      ja uczyłam się w "Fiderze" w latach 1980-84.Z profesorów uczyli nas:Jaruga, Gdesz,Rybka,Bereziński,Nowakows ka'Czank,Rosiek...Bardzo mi się w tej szkole podobało,
      szkoda,że nie ukazał się żaden album z ludzmi z tamtych lat.
    • Gość: chemista Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.panki.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 19:18
      ja tez jestem absolwentem tej szkoły-to se ne wrati
      • Gość: Ariel Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 21:28
        Odezwijcie się kto gdzie jest .Ja jestem lekarzem po pięciu latach nauki w
        liceum wychowawca Pydzik-Gdesz-Lorencki.Niech żyje Felix.1979
    • Gość: Zakonnica? Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:43
      Jestem absolwentką roku 1977. Technikum Che,miczne .Wychowczyni Małgorzata
      Nowakowska Niestety!!!. Czyżby ktoś wspominąl dobrze naszą klasę. Czekam
      • Gość: byłamissinic Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:39
        a wiecie że Nowakowska napisała książkę??
        nie zdałam matury z polskiego, ale wkrótce potem wyszłam na prostą. Guzik warte
        są szczere słowa na maturze, lepiej pisać książkowo!! no i ściągać ...
      • Gość: Witek Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:09
        Jestem absolwentem Technikum rocznik 78.
        Mile wspominam lekcje z Berezińskim :Prof. Rosiek ; Czankiem.
        To byli nie tylko wspaniali nauczyciele ale również wspaniali pedagodzy.
        Dziś chyba takich już nie ma.
        Może nadszedł czas by się spotkać po latach?
        Rocznik 78 odezwij się!!!!
        • Gość: Witek Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 10:11
          Mój email
          sieminski@poczta onet.pl
    • Gość: nauczycielka Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 09.02.05, 04:39
      Ja kończyłam "Findera" w 1982. Byłam w klasie, której jedną z wychowawczyń była
      prof. Chrabąszcz. Miło wspominam lata spędzone w tej szkole, ale chyba bardziej
      ze względu na koleżanki i kolegów niż nauczycieli, chociaż paru było
      wspaniałymi pedagogami, n.p. J. Bereziński. "Finder" był szkołą przetrwania,
      ale przygotował nas do studiów i nauczył samodzielnej pracy. Życzyłabym sobie,
      żeby w mojej kanadyjskiej szkole panowała taka dyscyplina i szacunek, a może
      czasem strach, wobec nauczycieli. Pozdrawiam wszystkich absolwentów z mojego
      rocznika.
    • Gość: erka Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 13:26
      Kurcze, dawno nie wchodziłam na to forum, a tu tyle wątków o moje byłej budzie.
      Pozdrawiam wszystkich, jestem rocznik 1977, IV a LO
    • Gość: ddd Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: *.panki.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 17:09
      nie,tylko nie Finder-proszę
    • Gość: maro Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 17:55
      Jestem po AM.Ukończyłem tę szkołę w 1990 r.Same miłe wspomnienia...jak było
      wszyscy wiedzą,ale z perspektywy czasu jak patrzę na tę szkołę to jest co
      wspominać.Mam kontakt teraz ze szkołą...Trochę wyluzowano..:-)Pozdrawiam
      wszystkich absolwentów JPF!Pamiętacie apele piatkowe???uhahaha..
      • Gość: Iskierka Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 18:16
        Jak to w szkole, trzeba było się uczyć. Nie chodziłam do innego liceum, ale
        myślę, że dyscyplina raczej dobrze wpłynęła na ludzi kończących ją. Z mojej
        klasy większość dostała się na studia, pozostali też sobie radzą (tak myslę, bo
        nie mam kontakltu ze wszystkimi).
        Pozdrawiam rocznik '88, nauczycieli i całą resztę!
    • tomqpl książka i teksty 15.02.05, 23:10
      Widzieliście tę książkę
      http://lx.bu.uni.torun.pl/cgi-bin/BG/Z2Wumk-n/z2w_f.pl?kl=2596-1108505358&dist=0&lok=all&liczba=5&pubyear=&pubrel=&bib=UMK&pp=1&qt=F&pm=b&st1=teZasadnicza%20Szko%B1a%20Chemiczna%2C%20Technikum%20Chemiczne%2C%20Liceum%20Chemiczne%2C%20IX%20Liceum%20Og%E2olnokszta%B1c%F1ace%20%3A&di=tZasadnicza%20Szko%B3a%20Chemiczna%2C%20Technikum%20Chemiczne%2C%20Liceum%20Chemiczne%2C%20IX%20Liceum%20Og%F3lnokszta%B3c%B1ce%20
      ?
      Ja ukończyłem Norwida w 2004 roku. Może te teksty -
      republika.pl/tomqpl/teksty.html - komuś coś przypomną.
      • Gość: erka Re: książka i teksty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.05, 00:11
        Jeżeli to taka niebieska broszura, którą można było otrzymać własnie podczas
        obchodów XXX-lecia to powinnam ją gdzieś mieć. Pytanie - gdzie?
        • Gość: wychowanek Re: książka i teksty IP: *.panki.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 19:47
          czy ktoś pamieta wspaniałego prof.Domagałę?
          • Gość: "Wychowanka" Re: książka i teksty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 04:28
            Napisałam cały wierszyk, ale nie poszło. Więc jeszcze raz. W DOMAGALE
            kochałyśmy się wszystkie. T CH 1973r-FINAŁ. A tak po prostu miło by było
            spotkać się z innymi . POZDROWIENIA DLA PANI "PSOR" GRESZTY I "PSOR"
            LICZBERSKIEJ.Może ktoś się odezwie?????????????????????????????
    • eellka Re: Absolwenci IX LO.im.P.Findera obecnie Norwid 01.03.05, 21:20
      Też jestem z 79'.Wychowawca Mrożek.Było spotkanie jakieś siedem lat temu.Jeśli
      masz pomysł na "co kto robi" to powiadom przynajmniej tych co masz
      kontakt.Reszta sama się znajdzie.Ola ma wszystkie adresy i telefony.Wszystkim
      będzie miło znów się zobaczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka