Gość: wojti IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:23 stowarzyszenie architektów polskich pewnie nie dostało w łapę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marian koniuszko a jaka sume przewiduje wycena inwestora ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt w czestochowie najtaniej znaczy najlepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 22:14 pewnie wygra projekt najtanszy, brak doswiadczenia nie bedzie kryterium i miasto zrealizuje jakiegos baboka. a inne - normalne miasta szczyca sie tym, ze jakis dany obiekt projektowal znany architekt. czestochowa bedzie sie chwalic, ze kupila najtanszy projekt. efekty zobaczymy, ciekawe ile miasto na tym straci. bo liczy sie o wiele wieksza cena wykonania przebudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss w czestochowie normalnie znaczy w łape i po znajom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 00:34 w innych miastach w ogóle nie robili przetargu ani konkursów tylko zlecali i juz. u nas chłopcy z architekci jak nie dostana intratnego zleconka to burza się i burza. trzeba było zrobic remont i nie pytac sie bo trwałoby to lata. nikt wczesniej nie myslał o remoncie - dostrzegł to wrona.... i zaczęło sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt_2 Re: w czestochowie normalnie znaczy w łape i po z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 08:45 Czlowieku, zastanow sie co mowisz. Nie chodzi tu o dawanie w lape tylko o troske o wyglad naszego miasta. Skoro wygrywa projekt, ktory kieruje sie tylko kryterium "taniości", a wiec nie wazne co to bedzie, wazne zeby bylo tanio, to jak tu moze byc mowa o swiadomym planowaniu miasta?! Inne miasta oglaszaja konkursy i wowczas mozna wybrac najlepszy. Wystarczy spojrzec na Krzepice, ktore oglosilo konkurs na przebudowe rynku. Zwykle uważalam naszego prezydenta za czlowieka, ktory - lepiej czy gorzej - ale stara sie o dobro dla Czestochowy, ale to co teraz widze calkowicie przekreslilo moją jego ocene :-( I jeszcze jedno - uwazam ze to beda pieniadze wyrzucone w bloto i za kilka lat znowu sie bedzie przebudowywalo Aleje. Szkoda ze to sie dzieje naszym kosztem :- ( Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: w czestochowie normalnie znaczy w łape i po z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 09:16 a moze po pierwsze nie niszczyć tego co joest . Ktośkiedyś pomyślał i mamy coś charakterystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: w czestochowie normalnie znaczy w łape i po z IP: *.icis.pcz.pl 04.01.05, 15:51 Ja tez mam coraz bardziej takie wrazenie ze uklad Aleji jest rzecza na tyle charakterystyczna i przez to cenna ze nie odwazylbym sie go zmianiac. Natomiast rzeczywiscie wazne jest zeby zrobic ten remont maksymalnie porzadnie. I stopniowo doprowadzic do maksymalnie mozliwego ograniczenia ruchu samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: w czestochowie normalnie znaczy w łape i po z IP: *.vf.shawcable.net 05.01.05, 03:42 ość portalu: xx napisał(a): > Ja tez mam coraz bardziej takie wrazenie ze uklad Aleji jest rzecza na tyle > charakterystyczna i przez to cenna ze nie odwazylbym sie go zmianiac. xx-ie Nie wiem czy mnie pamiec nie myli, ale wydaje mi sie, ze ten uklad jest wpisany do rejestru zabytkow. W zwiazku z powyzszym zadne zmiany mu nie groza. Natomiast jezeli sie nie podejmie decyzji o wylaczeniu, albo powaznym ograniczeniu ruchu kolowego i parkowania w Alejach, to wszystko inne bedzie mozna sobie w buty wsadzic. "Urząd Miasta zdecydował się tylko na remont. Ma on polegać na wymianie nawierzchni oraz wprowadzeniu elementów małej architektury: ławek, koszy, ewentualnie zdroju czy rzeźby." ???? Czy w sumie wrzask o NIC. Konkurs jakby chodzilo o przerobienie blokow w Alejach na secesyjne kamienice. Konkursy to mozna oglaszac na zagospodarowanie Starego Miasta i okolic. Ktos tu robi kpiny z publicznosci. Takimi sprawami to powinien zajmowac miejski architekt ewentualnie w porozumieniu z konserwatorem zabytkow, albo plastykiem. Jakos nikt nie wpadl na pomysl ogloszenia konkursu na uestetycznienie np Cmentarza Kule poprzez zaprojektowanie np przyzwoitych kontenerow na smieci. W zwiazku z czym strasza tam pordzewiale rupiecie z napisem Strach [?] To w koncu jakby nie bylo tez jedno z reprezentacyjnych miejsc w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek tajna kmórka wspierania ptaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:44 Odpowiedz Link Zgłoś