Gość: kalinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 16:57 Zna może ktoś z was tą szkołę?? Jak tam jest?? Proszę o opinię:)) Kalina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nika Re: Top English na ul.Waszyngtona. IP: 195.116.1.* 17.01.05, 17:26 Chodziłam tam kiedyś, fajni lektorzy i moim zdaniem lepsze efekty niż w szkole na ul.Wolności, która również uczy metodą Callana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalinka Re: Top English na ul.Waszyngtona. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 16:36 dzięki Nika:) pozdr Kalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMcE Re: Top English na ul.Waszyngtona. IP: *.darkstar.pl 18.01.05, 21:26 Ja tam chodzę. Moja opinia jest pozytywna, fajni lektorzy, a w tym roku przybył native speaker - Tom, jest beztresowo i mam nadzieję, że efektynie. Przynajmniej nie wałkujesz w kółko nudnych z ćwiczeń z gramatyki, tylko jesteś zmuszony do mówienia, a gramatyka swoją droga sama wchodzi "na język". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Top English na ul.Waszyngtona. IP: 212.244.80.* 18.01.05, 22:28 Możecie mi napisac jak wyglądają zajęcia metodą Callana? Bo słyszałem różne wersje. Słyszałem że mówi sie tam tylko po angielsku niezależnie od znajomości gramatyki, że na każde zajęcia krecą się wokół pewnej grupy słówej itd..? Oswiećcie mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Top English na ul.Waszyngtona. IP: 195.116.1.* 19.01.05, 17:50 Metoda polega na powtarzaniu słówek za lektorem, odpowiadaniu na zadawane pytania,pisaniu dydktand tylko sęk w tym, że wszystkie słówka,pytania i odpowiedzi oraz dyktanda znajdują się w podręczniku....Z pewnością metoda pozwala na zdobywanie umiejętności szybkiego mówienia i rozumienia. Jednak jako była słuchaczka w/w szkoły wiem,że drugi raz na taki kurs nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Re: Top English na ul.Waszyngtona. IP: 212.244.80.* 19.01.05, 19:36 A czy prawdą jest to, że na zajęciach nie mówi się w ogóle po polsku?? Nic tylko non-stop angielski?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Top English na ul.Waszyngtona. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 07:16 wie ktoś może czy w którejś ze szkół uczących metodą kalana jest jakiś kurs zaczynający się od lutego?? i jakie są koszta mniejwięcej takich kursów ?? Odpowiedz Link Zgłoś