Dodaj do ulubionych

Kłopoty MPK z pogodą

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 08:54
No wreszcie jest na co zrzucić winę :-) To że autobusy jeżdżą niepunktualnie
pomimo braku śniegu: wiosną, latem i jesienią nie jest istotne...teraz spadł
śnieg!Gdyby padało przez dwa tygodnie bez przerwy MPK trzeba by było zamknąć!
Śmiechu warte!Chamstwo i brak kultury wśród kierowców,niepraktyczne metody
kontroli pasażerów,których traktuje się jak potencjalnych gapowiczów - oto
nędzny obraz tej firmy...Brak prawdziwego Menadżera!
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Być może mam kłopoty z pamięcią IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.02.05, 13:05
      Ale wydaje mi się, że kiedyś wysypywano na śnieg więcej piachu, a mniej soli.
      Wydaje mi się że było mniej śliskiej mazi, a więcej posypanego piachem, ubitego
      i przyczepnego śniegu, po którym nawet nieźle się jeździło. A może to mi się
      tylko tak wydawało. Tyle, że wiele górskich gmin stosuje (właśnie z uwagi na
      ochronę środowiska) metodę posypywania piachem, czy żużlem i jakoś tak lepiej
      koła się tego trzymają.
    • Gość: Częstochowianin Re: Jest za mało pługów !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 15:01
      Jest za mało pługów i panów którzy odgarniają śnieg.
      Jak jade do pracy na 6 rano to nic nie jest odgarnięte.
      Ale musze pochwalić za to autobusy które są zawsze na czas!!!
      • Gość: bezrobotny Re: Jest za mało pługów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 15:33
        trzeba zatrudnić bezrobotnych przynajmniej mieli by prace i wszyscy by jeździli
        jak należy
    • Gość: czytelnik Re: Kłopoty MPK z pogodą IP: *.7.14.vie.surfer.at 19.02.05, 18:00
      Gdyby MPK kierowal kompetentny menager to od miasta zazndalby odszkodowania za
      poniesione straty przedsiebiorstwa. Jresli odpowiedzialnosc prawna za drogi
      przejela fa SITA to od niej.Jesli by we francuskim miescie polska firma nie
      wywiazala sie s podjetych zobowiazan to by poszla z torbami w ciagu miesiaca.
      Ale my i gazeta francuzow kochamy oni o tym wiedza i dlatego firma SITA nas
      olewa.Jak cos pozytywnego to pisze o FIRMIE SITA Jak cos zlego to winni
      drogowcy,pogoda,snieg ze bialy tylko nie to kto bierze pieniadze za utrzymanie
      drug. pozdrawiam
    • Gość: michal Re: Kłopoty MPK z pogodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 18:17
      nic dziwnego odkąd spadł śnieg widziałem tylko jedeną piaskarkę. najbardziej
      rozbawiły mnie tłumaczenia że wszystkie 15 wozów odśnieża miasto :) wydaje mi
      się że miasto tej wielkości co Częstochowa powinno mieć w pogotowiu conajmniej
      dwa razy tyle piaskarek, zresztą jaki ma sens odśnieżanie skoro śnieg i tak sam
      stopnieje a do wiosny to sami kierowcy na pewno go rozjeżdżą. mam tylko nadzieję
      że pojawi się jakaś firma która poważnie potraktuje swoje obowiązki
    • 478d Re: Kłopoty MPK z pogodą 20.02.05, 19:23
      Gdyby padało tyle śniegu co w USA i Były takie mrozy do -40C to POlska by zginęła z mapy zasypana i zamrożona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka