IP: 213.25.33.* 17.07.01, 14:13
Z czym kojarzy wam się Poznań!?
Obserwuj wątek
    • Gość: stock Re: Poznań IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 16:24
      z pyrami ;-)))
    • Gość: wojtek Re: Poznań IP: *.wsjoe.czest.pl 18.07.01, 11:16
      1. z pyrlandią
      2. z porządkiem a'la Reich
      3. ze skąpstwem lub może delikatniej sknerostwem.
      • Gość: P.B Re: Poznań IP: 213.25.33.* 18.07.01, 13:02
        Gość portalu: wojtek napisał(a):

> 1. z pyrlandią
        > 2. z porządkiem a'la Reich
        > 3. ze skąpstwem lub może delikatniej sknerostwem.

A kto przekazał ostatnio Gdańskowi 300.000 zł - Poznań oczywiście.
        • Gość: remas Re: Poznań IP: *.wsjoe.czest.pl 18.07.01, 19:41
          Gość portalu: P.B napisał(a):

> Gość portalu: wojtek napisał(a):
          >
          > > 1. z pyrlandią
          > > 2. z porządkiem a'la Reich
          > > 3. ze skąpstwem lub może delikatniej sknerostwem.
          >
          > A kto przekazał ostatnio Gdańskowi 300.000 zł - Poznań oczywiście.

Racja! Ale w mediach od razu zaznaczono, że przkazuje, bo to nigdy nie wiadomo,
          co nas(P-Ń) spotka.
    • Gość: ziutek Re: Poznań IP: *.kedzierzyn.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 16:00
      Przede wszystkim z brakiem kompleksów dotyczących prowincji, z otwartoscią na swiat, ze spoglądaniem dalej
      niż koniec własnego nosa (czytaj Jasnej Góry). Porównajmy tylko tematy wątków poruszanych na forum Poznań
      i Częstochowa. Nikogo tam nie interesują fikcyjne zaszłosci historyczne, ludzie patrzą optymistycznie w
      przyszłosć i cieszą się z chwili obecnej. Czego i wam życzę.
      A propos to Częstochowa kojarzy mi się niestety tylko i wyłącznie z Jasną Górą. I niczym ponad to. Pozdrawiam.
      • Gość: mada Re: Poznań IP: 212.160.159.* 23.01.02, 14:45
        Pochodzę z województwa częstochow.(byłego) od 5 lat pracuje i studiuje w
        Poznaniu.Pokochałam to miasto.Na obecną chwilę jestem pewna,że nie wrócę w
        rodzinne strony.Poznań daje większe szanse rozwoju.Mam wrażenie,że ludzie w
        Pyralndii są milsi serdeczniejsi...
    • Gość: melania Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 19.07.01, 09:58
      Z Małgorzatą Musierowicz i Podkoziołkiem i rodziną Borejków ;)
      • Gość: Jontek Re: Poznań IP: 192.168.1.* 23.01.02, 17:05
        Poznań to Koziołki i Kolejorz.
        • Gość: piasia Re: Poznań IP: *.gazeta.pl 24.01.02, 08:43
          1. z porządkiem
          2. z Małgorzatą Musierowicz i "Jeżycjadą"
          3. z pięknym zamkiem
          4. kapitalnymi pomysłami (np. jednego roku na finał WOŚP zbierali butelki o
          szampanie)
          5. z koziołkami
          6. no i z pyrami, oczywiście!

Częstochowianka (czyli Medalikara) Piasia
          • Gość: szcz Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 05.03.02, 21:20
            Ładne i miłe miasto, tylko kto wpadł na pomysł, żeby
            na środku rynku postawić tak paskudne Muzeum Narodowe?
            • Gość: elle 24 Re: Poznań IP: *.chello.pl 05.03.02, 23:04
              Właśnie wpadłam na forum poznańskie i nieźle się ubawiłam. Szczególnie mi się
              podobają dyskusje z wrocławiakami, naprawdę można się uśmiać. W ogóle forum na
              luzie i to jest super. Jedno określenie "wszawka" mi się nie spodobało... ;-)
              pozdrawiam z wawy
              • Gość: P.B Re: Poznań IP: *.czerwonak.pl / 10.9.8.* 15.04.02, 16:46
                Gość portalu: elle 24 napisał(a):

> Właśnie wpadłam na forum poznańskie i nieźle się ubawiłam. Szczególnie mi się
                > podobają dyskusje z wrocławiakami, naprawdę można się uśmiać. W ogóle forum na
                > luzie i to jest super.

A mówią, że nudno na poznańskim forum.

Jedno określenie "wszawka" mi się nie spodobało... ;-)
                > pozdrawiam z wawy

• magata Re: Poznań 07.03.02, 10:32
      Gość portalu: P.B napisał(a):

> Z czym kojarzy wam się Poznań!?

Pogodny wieczór. Leniwy spacer mrocznymi ulicami, bez potrzeby nerwowego
      rozglądania się wokół. Na każdym rogu urokliwa kawiarenka. Gwar cichych rozmów
      pachnie cynamonową kawą. Spotkanie. Na Starym Rynku, zawsze jest ktoś, z kim
      warto zamienić choćby słowo.
      • Gość: szcz Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 07.03.02, 19:48
        No proszę, jaka romantyczna poznańska studentka :)))
        • magata Re: Poznań 08.03.02, 09:56
          baaaardzo romantyczna ... (dlatego teraz mieszka w Częstochowie) :)
    • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 11:46
      poznan pięknym miastem jest.
      ludzie uprzejmi. kobiety uśmiechnięte. przepiękne. mężczyźni sukcesu. i
      przystojni. niebo niebieskie. drogi dziurawe. stare miasto pachnie cynamonem. a
      malta pachnie mazurskim jeziorem. górami nie pachnie nic. jedyna wada poznania.
      przedsionka edenu, moi mili.

PS. i uprzejmie proszę o przepuszczenie niniejszego posta tym razem.
      dyskwalifikowanie postów wysyłanych z poznania jako manifestacja szowinizmu
      lokalnego? pogratulować.
      • Gość: redakcja Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 11:59
        Gość portalu: morgan napisał(a):

i uprzejmie proszę o przepuszczenie niniejszego
        posta tym razem.
        > dyskwalifikowanie postów wysyłanych z poznania jako
        manifestacja szowinizmu
        > lokalnego? pogratulować.

Nie rozumiemy o co chodzi? Mógłbyś sprecyzować. Przecież
        nikt nie blokuje postów. Chyba jakieś nieporozumienie.
        Pozdrawiamy
        • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 12:11

> Nie rozumiemy o co chodzi? Mógłbyś sprecyzować. Przecież
          > nikt nie blokuje postów. Chyba jakieś nieporozumienie.
          > Pozdrawiamy

droga redakcjo!
          potraktujmy to jak wypadek przy pracy.
          już przechodzę. więc cofam reklamację.
          my też pozdrawiamy.

• Gość: maks Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 12:02
        > PS. i uprzejmie proszę o przepuszczenie niniejszego posta tym razem.
        > dyskwalifikowanie postów wysyłanych z poznania jako manifestacja szowinizmu
        > lokalnego? pogratulować.

nikt u nas nie dyskwalifikuje Poznania, ani Wielkopolski. wręcz przeciwnie i mam na to dowody. pozdrowienia
        • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 12:09
          Gość portalu: maks napisał(a):

> nikt u nas nie dyskwalifikuje Poznania, ani Wielkopolski. wręcz przeciwnie i m
          > am na to dowody. pozdrowienia

zatem - poproszę o dowody. dowody na niedyskryminację.
          oprócz ewidentnego dowodu, jakim jest dzisiejszy pean na cześć poznania.
          faktów a nie emocji!
          pozdrawiam.

• magata Re: Poznań 08.03.02, 12:10

> Gość portalu: morgan napisał(a):
          > > PS. i uprzejmie proszę o przepuszczenie niniejszego posta tym razem.
          > > dyskwalifikowanie postów wysyłanych z poznania jako manifestacja szowinizm
          > u
          > > lokalnego? pogratulować.
          >
          > nikt u nas nie dyskwalifikuje Poznania, ani Wielkopolski. wręcz przeciwnie i m
          > am na to dowody. pozdrowienia

dowody? to może być bardzo interesujące...
          • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 12:26
            magata napisał(a):

> dowody? to może być bardzo interesujące...

do wody. do malty.
            i cały czas nalegam na prezentację dowodów, maks.
            to dopiero będzie interesujące.
            • Gość: maks Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 13:57

> i cały czas nalegam na prezentację dowodów, maks.
              > to dopiero będzie interesujące.
              i to jak, ale te dowody nie nadają się do upublicznienia. zapraszam na kawę, jeśli trafi sę okazja
      • magata Re: Poznań 08.03.02, 12:07

> poznan pięknym miastem jest.
        > ludzie uprzejmi. kobiety uśmiechnięte. przepiękne. mężczyźni sukcesu. i
        > przystojni. niebo niebieskie. drogi dziurawe. stare miasto pachnie cynamonem. a
        >
        > malta pachnie mazurskim jeziorem. górami nie pachnie nic. jedyna wada poznania.
        > przedsionka edenu, moi mili.
        >

Równie bardzo lubię Poznań. Na Malcie mieszkałam i z tym mazurskim jeziorem, to
        hmmm..... -:)))ale poza tym jest OK
        • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 12:13
          magata napisał(a):
          > Równie bardzo lubię Poznań. Na Malcie mieszkałam i z tym mazurskim jeziorem, to
          >
          > hmmm..... -:)))ale poza tym jest OK

pachnie pachnie. zdekomponowaną rybą. słowo. naprawdę nie czułaś?

• magata Re: Poznań 08.03.02, 12:20
            Zdekomponowana ryba. Tak. Aż za bardzo. Z lubością tarzał się w niej mój pies
            na spacerach. (Mazurskie jeziora to dla mnie, jednak dużo przyjemniejsze
            skojarzenia).
            • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 12:28
              magata napisał(a):

> Zdekomponowana ryba. Tak. Aż za bardzo. Z lubością tarzał się w niej mój pies
              > na spacerach. (Mazurskie jeziora to dla mnie, jednak dużo przyjemniejsze
              > skojarzenia).

nie wnikając w rozkosz skojarzeń, magato, pragnę zauważyć, iż przewaga malty nad
              jakimkolwiek mazurskim jeziorem to choćby to, że żadnego z mazurskich jezior nie
              da się objechać na rolkach. :)

• magata Re: Poznań 08.03.02, 12:33
                fakt -:)))
                • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 12:41
                  magata napisał(a):

> fakt -:)))

no to może jeszcze?
                  o przewadze stołecznego miasta posen nad każdym innym miejscem na we
                  wszechświecie?
                  spacerowałaś, magato, po cytadeli? na wiosnę?
                  ... nie mówiąc o tym, że cytadelę TEŻ da się objechać na rolkach, oczywiście.

• Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 12:32
              magata napisał(a):

> Zdekomponowana ryba. Tak. Aż za bardzo. Z lubością tarzał się w niej mój pies
              > na spacerach. (Mazurskie jeziora to dla mnie, jednak dużo przyjemniejsze
              > skojarzenia).

a psu nie brakuje poznańskiej zdekomponowanej centrali rybnej na nowym mieście?
              • magata Re: Poznań 08.03.02, 12:39
                Paradoksalnie okazało się, że pies jest zdecydowanie ... górski. Hasa po
                skałach niczym kozica. Pokochał Jurę, tak, jak jego pani.
                • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 12:48
                  magata napisał(a):

> Paradoksalnie okazało się, że pies jest zdecydowanie ... górski. Hasa po
                  > skałach niczym kozica. Pokochał Jurę, tak, jak jego pani.

wiesz, ja też twierdzę, że poznaniowi jedynie górek brakuje. albo chociaż paru
                  zwietrzałych jurajskich skałek :)
                  to oczywiście dlatego, że mamy tu tylko PRZEDSIONEK edenu.
                  a jury, magato, zazdroszczę. szczerze.
                  pozdrawiam!
                  • magata Re: Poznań 08.03.02, 13:01
                    Serdecznie zapraszam. Tu, na Jurze - dobrze traktują, nas z Wlkp. Skały
                    czekają. Sezon właściwie już zainaugurowany.
                    • Gość: maks Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 13:04
                      magata napisał(a):

> Serdecznie zapraszam. Tu, na Jurze - dobrze traktują, nas z Wlkp. Skały
                      > czekają. Sezon właściwie już zainaugurowany.

a moim zdaniem na wspinaczkę jest jeszcze zdecydowanie za zimno
                      • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 13:12
                        > a moim zdaniem na wspinaczkę jest jeszcze zdecydowanie za zimno

palce przymarzają do karabinków?
                        czy po prostu nie tolerujesz poznaniaków w jurze, kolego?

• Gość: maks Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 13:19
                          > palce przymarzają do karabinków?
                          > czy po prostu nie tolerujesz poznaniaków w jurze, kolego?

cieszę się ogromnie z obecności Wielkopolan na Jurze, co więcej, staram się o nich troszczyć, bo u siebie skał nie
                          mają i nie wiedzą, że wspinaczka o tej porze roku nie ma sensu - dłonie sztywnieją w kontakcie z zimną skałą i nie
                          sposób się na nich podciągnąć. o tej porze roku zapraszam tylko na spacer, na przykład po ruinach olsztyńskiego
                          zamku, skąd jest piękny widok na okolicę

• morgan_ Re: Poznań 08.03.02, 14:09

>
                            > cieszę się ogromnie z obecności Wielkopolan na Jurze, co więcej, staram się o n
                            > ich troszczyć, bo u siebie skał nie
                            > mają i nie wiedzą, że wspinaczka o tej porze roku nie ma sensu - dłonie sztywni
                            > eją w kontakcie z zimną skałą i nie
                            > sposób się na nich podciągnąć. o tej porze roku zapraszam tylko na spacer, na p
                            > rzykład po ruinach olsztyńskiego
                            > zamku, skąd jest piękny widok na okolicę
                            >
                            maks, na takie zaangażowane deklaracje, jak ta wyżej złapałbyś zapewne każdą co
                            wrażliwszą kobietę i to nie tylko w dniu kobiet i to nie tylko z poznania.
                            profesjonalizmem powiało.
                            uczymy się tu u nas w poznaniu od was z częstochowy.

na marginesie - zaobserwowałeś ostatnio wzmożoną obecność wielkopolan w jurze? w
                            ruinach olsztyńskiego zamku? na jakichś skałkach? gdziekolwiek?

ciągle czekam na DOWODY.
                            dowodów - nie emocji!
                            pozdrawiam.

• Gość: maks Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 14:38
                              dobra, morgan, skoro rzuciłeś rękawicę, to muszę ją podjąć. więc staję prawie w samo południe na samym środku
                              main street tego forum i oświadczam z mocą: dzięki takim i innym moim deklaracjom populacja żeńska w Wielkopolsce
                              jest dziś mniejsza, niż jeszcze przed rokiem. za to - proporcjonalnie - zwiększyłą się liczba częstochowianek. wierz
                              mi, wielkopolanki lubią chłopaków z Częstochowy, czego jestem żywym dowodem. którego to dowodu tak się
                              domagałeś.
                              • morgan_ Re: Poznań 08.03.02, 15:12

> dobra, morgan, skoro rzuciłeś rękawicę, to muszę ją podjąć. więc staję prawie
                                > w samo południe na samym środku
                                > main street tego forum i oświadczam z mocą: dzięki takim i innym moim deklaracj
                                > om populacja żeńska w Wielkopolsce
                                > jest dziś mniejsza, niż jeszcze przed rokiem. za to - proporcjonalnie - zwiększ
                                > yłą się liczba częstochowianek. wierz
                                > mi, wielkopolanki lubią chłopaków z Częstochowy, czego jestem żywym dowodem. k
                                > tórego to dowodu tak się
                                > domagałeś.

maks, wybacz, że dopiero teraz podejmuję podjętą przez Ciebie rękawicę, Twoj post
                                dotarł do mnie z opóźnieniem (cóż, fatalnie działające poznańskie łącza!).
                                zauważ jednak, że Twój wywód powyżej (profesjonalnie! ciągle się uczymy!) to co
                                najwyżej dowód popularności częstochowian wśród wielkopolanek a nie - jak
                                obiecywałeś - dowód niedyskryminacji wielkopolan w częstochowie.
                                gratulując Ci sukcesów w życiu osobistym - trwam w oczekiwaniu na obiecywany
                                dowód na obiecywany temat.
                                może być na kawie, o której gdzieś tam wyżej, o ile szcz nie stwierdzi, że teraz
                                to już nie forum ale poznawanie sie maksa i morgana.
                                pozdrawiam.
                                i szcz też pozdrawiam.
                                • Gość: maks Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 15:24
                                  dwója z logiki, morgan. gdybym dyskryminował wielkopolan, to nie sprowadzałabym ich na piękną (jak pewnie wiesz
                                  z doświadczenia) Jurę. a kawa aktualna, kiedy tylko znajdziesz chwilę czasu, żeby odwiedzić nasze skały. może też
                                  się tutaj przeprowadzisz?
                                  • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 16:37
                                    maks, z jurą rzeczywiscie mam wyłącznie dobre skojarzenia - cóż za
                                    częstochowska przenikiliwość!!! niewiarygodne.
                                    kawa oczywiście aktualna. postaram się znaleźć jakiś wolny termin w moim
                                    poznańskim terminarzu.
                                    przeprowadzka? jeszcze nie. ale kto wie, kto wie, zamek w olsztynie to
                                    rzeczywiscie ładne miejsce. kórnik na przykład się nie umywa.
                                    ale gdzie w częstochowie można pojeździć na rolkach?
                                    alejami???
                          • morgan_ Re: Poznań 08.03.02, 14:17
                            a otrząsnąwszy się z po ostatnich obelgach maksa co do braku zamku olszyńskiego
                            w okolicach poznania (potwierdzam, potwierdzam, mamy tu zamków w bród ale
                            żadnego z widokiem na okolicę) i celem podtrzymania dobrego samopoczucia
                            wielkopolan śledzących ten pasjonujący wątek - taka poznańska deklaracja:
                            wam, maluczkim, to palce przymarzają do jurajskich skałek a my w poznaniu to
                            mamy rewelacyjne sztuczne skałki do wspinania. na nich nic nikomu do niczego
                            nie przymarza. co do zasady, oczywiście. a obok można sobie na rolkach
                            pojeździć. :)
                            pozdrawiam. bez szowinizmów lokalnych.
                            • magata Re: Poznań 11.03.02, 09:00
                              morgan_ napisał(a):

> a otrząsnąwszy się z po ostatnich obelgach maksa co do braku zamku olszyńskiego
                              >
                              > w okolicach poznania (potwierdzam, potwierdzam, mamy tu zamków w bród ale
                              > żadnego z widokiem na okolicę) i celem podtrzymania dobrego samopoczucia
                              > wielkopolan śledzących ten pasjonujący wątek - taka poznańska deklaracja:
                              > wam, maluczkim, to palce przymarzają do jurajskich skałek a my w poznaniu to
                              > mamy rewelacyjne sztuczne skałki do wspinania. na nich nic nikomu do niczego
                              > nie przymarza. co do zasady, oczywiście. a obok można sobie na rolkach
                              > pojeździć. :)
                              > pozdrawiam. bez szowinizmów lokalnych.

Tutaj również nic, nikomu, do niczego nie przymarza. Dokładnie drugiego lutego
                              wspinałam się w letniej koszulce (sympatyczne anomalie pogodowe sprawiają, że
                              słońce bywa prawdziwie majowe). Dla zmarźluchów mamy panel. Obok można nie tylko
                              pojeździć na rolkach ale i pograć w koszykówkę :)))
                              Panel miły jest, schludny i czyściutki. Jednak tylko jurajska droga gwarantuje
                              poślizgnięcie się na rozdeptanej paprotce, czy spotkanie z jaszczurką, którą
                              mieszka w strategicznej dziurce przy najlepszym chwycie...
                              :))))

• morgan_ Re: Poznań 11.03.02, 22:31
                                poddaję się.
                                jaszczurce nie dam rady.

ale gdzie Twój wielkopolski patriotym, magato???
                                gdzie regionalna duma?
                                co Cię zaślepiło do tego stopnia, że się tak łatwo odrzuciłaś korzenie?
                                :)
                                • magata Re: Poznań 12.03.02, 08:38
                                  morgan_ napisał(a):

> poddaję się.
                                  > jaszczurce nie dam rady.
                                  >
                                  > ale gdzie Twój wielkopolski patriotym, magato???
                                  > gdzie regionalna duma?
                                  > co Cię zaślepiło do tego stopnia, że się tak łatwo odrzuciłaś korzenie?
                                  > :)

Korzenie, pozostały. Przyznaję, kiedy w okolicy Byczyny - mijam tablice z
                                  napisem ,,Wielkopolska wita'' - to powietrze jakoś inaczej mi pachnie i słońce,
                                  też jakby cieplejsze się robi...
                                  Ale świadomość, że tu na Jurze, w odległości 10 km od domu, czekają na mnie
                                  wspaniałe skały (z jaszczurką) jest również wspaniała. Mam rozdarte serce... :))))

• morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 08:48
                                    wielkopolska od byczyny w górę
                                    czuje się usatysfakcjonowana, przeproszona, przywrócona na właściwe i należne
                                    jej miejsce
                                    wielkopolska Cię rozgrzesza, córko

więc nie rozdzieraj serca
                                    raczej - idź za jego głosem
                                    :))))))))))

... Heimat poczeka
                                    Heimat cierpliwy jest
                                    • magata Re: Poznań 13.03.02, 11:38
                                      morgan_ napisał(a):

> wielkopolska od byczyny w górę
                                      > czuje się usatysfakcjonowana, przeproszona, przywrócona na właściwe i należne
                                      > jej miejsce
                                      > wielkopolska Cię rozgrzesza, córko

tęsknić, będę zawsze, ale przesiąkłam już mocno jurajskim, wapiennym pyłem.

za rozgrzeszenie, dziękuję.
                                      wracam dziś, uspokojona, na łono wielkopolskiej ojczyzny :))))
                                      (wprawdzie na kilka dni– ale zawsze, to coś :))))

• morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 11:56
                                        wielkopolsce się obmiata i grabi, magato, na Twój powrót. zlewa szlauchem
                                        szosy, odświeża powietrze. więc bądź tak miła i pył jurajski otrzep jeszcze
                                        przed byczyną.

a zupełnie nie a propos wielkopolsko-jurajskich sentymentów - magato, jeszcze
                                        moment a ustanowimy tu rekord długości wątka na częstochowskim forum,
                                        zauważyłaś?
                                        :)))
                                        • magata Re: Poznań 13.03.02, 12:08
                                          morgan_ napisał(a):

> wielkopolsce się obmiata i grabi, magato, na Twój powrót. zlewa szlauchem
                                          > szosy, odświeża powietrze. więc bądź tak miła i pył jurajski otrzep jeszcze
                                          > przed byczyną.
                                          >
                                          > a zupełnie nie a propos wielkopolsko-jurajskich sentymentów - magato, jeszcze
                                          > moment a ustanowimy tu rekord długości wątka na częstochowskim forum,
                                          > zauważyłaś?
                                          > :)))

oczywiście, otrzepie dokładnie, siebie i psa na dodatek :)))
                                          (mam nawet ulubione miejsce, na styku obu krain, w którym zawsze zatrzymuję się i
                                          zastanawiam, w którą dalej jechać stronę (niezależnie skąd i dokąd jadę :)))
                                          (wątek - ??? Prezydent nas wyprzedza :)))
                                          • morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 12:19
                                            tudzież gwara częstochowska. :)

pies drapał prezydenta.
                                            (tym bardziej, tfu, prezydenta częstochowy, magato. sentyment do jury mieści
                                            się w mojej percepcji ale sentyment do politycznych częstochowskich zawirowań
                                            jakoś zupełnie nie).
                                            nie czujesz powiewu rywalizacji? i skondensowanej adrenaliny w powietrzu?
                                            • magata Re: Poznań 13.03.02, 14:13
                                              morgan_ napisał(a):

> nie czujesz powiewu rywalizacji? i skondensowanej adrenaliny w powietrzu?

skondensowana adrenalina. mniam. uwielbiam.
                                              • Gość: morgan_ Re: Poznań IP: 62.233.157.* 13.03.02, 14:59
                                                magata napisał(a):

> skondensowana adrenalina. mniam. uwielbiam.

magato, więc walcz! częstochowski spisek przeciwko wielkopolsce! widzisz???? nie
                                                grzmisz???

• magata Re: Poznań 13.03.02, 19:37
                                                  Trzymaj sie dzielne!!! Wracam do naszej wielkopolskiej ojczyny. Byczyna już blisko! Chwilowo więc musisz radzić
                                                  sobie sam. Wspieram Cie na razie duchowo, a postami - jak dojadę. Powodzenia - nie daj się!!
                                                  (elle - może lepiej zamiast czepiać sie wielkopolan, wesprzyj firme - z a.a. - coś krucho ostatnio...)
                                        • silent_bob1 Re: Poznań 13.03.02, 12:18
                                          morgan_ napisał(a):
                                          magato, jeszcze
                                          > moment a ustanowimy tu rekord długości wątka na częstochowskim forum,
                                          > zauważyłaś?
                                          > :)))

nie wątka, tylko wątku, jeśli mogę zauważyć. czy w Wielkopolsce polska ortografia poszła w zapomnienie? magato,
                                          zostań u nas! przynajmniej pogadamy poprawną polszczyzną
                                          • morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 12:23
                                            a, magato, i sugeruje zignorowanie nachalnych czepiaczy. mimo że wydłużają nasz
                                            WĄTEK (za co z serca dziękujemy) to niczego nie wnoszą, niczego twórczego.
                                            won.
                                            • silent_bob1 Re: Poznań 13.03.02, 14:11
                                              morgan, Ty się tylko podszywasz pod wielkopolanina. prawdziwi wielkopolanie są kulturalni, a ludzie kulturalni nie
                                              mówią �won� tylko dlatego, że ktoś im udowodnił jakąś niedoskonałość. podszywasz się też pod kogoś inteligentnego,
                                              bo ludzie inteligentni umieją się przyznać do błędu. być może jednak się mylę i jesteś po prostu rozkapryszonym
                                              czternastoletnim bachorem z dysortografią. magato, on Cię oszukuje.
                                              • morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 14:47
                                                milczący, jaki Twój personalny interes w tym, żeby deprecjonować mnie w oczach
                                                magaty? no? kilka sensownych argumentów?
                                                spadasz z obelgami nie-wiadomo-skąd w sam środek rozmowy trwającej od jakiegoś
                                                czasu, jak nietrudno, przy niewielkim wysiłku, było zauważyć - czy tak zachowują
                                                się kulturalnie ludzie? w częstochowie macie WŁASNY CZĘSTOCHOWSKI SAVOIR-VIVRE???

i uspokoję Cię, milczący - no i Ciebie, magato również, oczywiście - nie mam 14
                                                lat chociaż być może ślady dysgrafii. jak wielu geniuszy. :)

a, milczący, jeżeli odczujesz potrzebę poznania kilku szczegółów z mojej
                                                fascynującej biografii to nie łam się, pytaj. pytaj a nie ziej siarką, jeżeli
                                                mogę prosić. my tu w wielkopolsce jesteśmy pokojowo nastawieni do świata. w
                                                przeciwieństwie - jak się okazuje - do was tam, w częstochowie.

magato, zastanów się, czy juraz jest rzeczywiście tak bardzo fascynująca? w
                                                kontekście profilu psychologicznego mieszkańców częstochowy, oczywiście.
                                                • Gość: silent_bob1 Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 13.03.02, 15:12
                                                  jako częstochowianin dbam o częstochowianki - jest to postawa czysta i bezinteresowna. poza tym - co nazywasz
                                                  obelgą? to, że wytknąłem Ci słabą znajomość ortografii? czy też to, że wytknąłem Ci bezinteresowne chamstwo? ale
                                                  skoro Twoim zdaniem jestem chamski - to będę, my tu w Częstochowie jesteśmy bardzo grzeczni i gościnni. mówisz i
                                                  masz. co ciekawego może być w Twojej biografii? że mając lat zacząłeś się interesować przyrodą, więc poszedłeś
                                                  nad Maltę i przy pomocy słomki nadmuchiwałeś żaby? i dlatego jesteś teraz taki nadęty, i nie możesz znieść, że ktoś
                                                  Cię krytykuje? że bawiłeś się na rynku w te ratuszowe koziołki z kolegą i tak długo bodliście się głowami, że do dziś
                                                  masz kłopoty z ortografią? no, co jeszcze?
                                                  • morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 15:30
                                                    bob, czy u was, w częstochowie uczą czytać w podstawówce? a może w liceum uczą? a
                                                    może to tylko Ciebie ominęły uciążliwości edukacji? przeczytaj sobie niniejszy
                                                    WĄTEK od początku. to nie jest duży wysiłek a opłaci się. magata jest
                                                    WIELKOPOLANKĄ a nie CZĘSTOCHOWIANKĄ, więc od magaty łapy precz i to w tej chwili.
                                                    broń sobie swoich częstochowianek, jeżeli masz chęć.

a jeśli wolno mi coś doradzić, bo my tu w poznaniu jesteśmy uczynni, to postaraj
                                                    się o logiczny ciąg zdarzeń w razie następnej lawiny obelg - jeżeli ktoś DMUCHA
                                                    żabę przy pomocy słomki to co do zasay WYDYCHA powietrze, zatem - w konsekwencji,
                                                    to żaba jest NADUMCHANA alias NADĘTA, sam dmuchacz ma natomiast WYDMUCHANE płuca,
                                                    trudno zaś o nim powiedzieć, że się od dmuchania nadął, nadęcie winno było bowiem
                                                    nastąpić przed dmuchaniem i ustąpić po nim. tak to wygląda z fizjologicznego
                                                    punktu widzenia.
                                                    przemyśl to.

obelgą zaś nazywam Twoje oburzające apele do magaty.

bądź zdrów, kolego.
                                                  • silent_bob1 Re: Poznań 13.03.02, 15:38
                                                    morgan, spróbuj dmuchnąć nie nabierając powietrza w płuca, czyli nie nadymając się. jeśli Ci się to uda, to oznacza,
                                                    że nie masz płuc, tylko skrzela i jesteś zdekomponowaną maltańską rybą, i dlatego nie rozumiesz, że magata jest byłą
                                                    wielkopolanką i aktualną częstochowianką
                                                  • morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 15:45
                                                    wobec nikłej wartości merytorycznej Twoich wpisów uważam dyskusję z Tobą na
                                                    temat poznania za zakończoną, bob.

współczuję częstochowiankom, których tak zawzięcie bronisz.
                                                    im jednak jakoś niezbyt spieszno bronić Ciebie. nie sądzisz, że to cokolwiek
                                                    niepokojące?
                                                  • silent_bob1 Re: Poznań 13.03.02, 16:06
                                                    masz racje, morgan skonczmy, bo sztuka dialektyki najwyrazniej zanikła w okolicach Poznania. za Tobą też się nikt nie
                                                    ujął, zwracam uwagę

• elle_24 Re: Poznań 13.03.02, 16:15
                                                  Morgan napisałeś: "my tu w wielkopolsce jesteśmy pokojowo nastawieni do świata.
                                                  w przeciwieństwie -jak się okazuje -do was tam, w częstochowie".

O tak, a szczególnie pokojowo jesteście nastawieni do ludzi z Wrocławia i
                                                  Warszawy. To forum to nie miejsce, żeby powtarzać te obelgi.
                                                  Jeszcze jedno: jednym z punktów netykiety jest to, że w pewnym momencie należy
                                                  zejść z forum na priv. Wiesz kiedy?
                                                  Każdy ma prawo się wypowiadać na forum i nie miej pretensji do Milczącego
                                                  Boba, że się wtrącił Ja też się wtrącam.
                                                  Poza tym nie mam nic do dodania i znikam.

• morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 16:36
                                                    elle, a czymże to poczułaś się tak urażona, że chlusnęłaś we mnie stężonym HCl
                                                    (wiesz co to? tak zupełnie przez przypadek?) zamiast dzień dobry po czym
                                                    udałaś, że zmykasz?
                                                    w Twoim syku nie odnotowuję żadnych treści, moja droga, następnym razem
                                                    postaraj się lepiej, jeżeli będziesz miała chęć obrazić kogoś z wielkopolski a
                                                    jeżeli mnie w szczególności, to już będziesz się musiała naprawdę mocno
                                                    postarać.
                                                    a może stanowicie z bobem jakąś tajną koalicję? częstochowską koalicję pożal
                                                    się boże?
                                                    do boju, częstochowianie!
                                                    a najlepiej to dobierzcie sobie jeszcze kogoś z wrocławia i warszawy. podołam
                                                    wam.
                                                    pozdrawiam Cię, moja droga, serdecznie. resztę zespołu też.
                                                  • elle_24 Re: Poznań 13.03.02, 17:11
                                                    Drogi Morganie. W moim ostatnim poście nie było ani jednego zdania, które
                                                    mogłoby kogokolwiek obrazić. Widzę, że nie potrafisz odnieść się merytorycznie
                                                    do tego, co napisałam, bo tylko lejesz wodę, czepiasz się słów i nic więcej.
                                                    Napisałam co myślę o traktowaniu forum niczym telefonu do prywatnych
                                                    pogawędek.
                                                    Powiem jeszcze jedno, bo widać wierzysz w jakieś teorie spiskowe: nie może być
                                                    mowy o żadnej częstochowskiej koalicji, tylko dlatego, że poparłam Milczącego
                                                    Boba. Tak się akurat składa, że ja mieszkam w Warszawie.

PS. Dlaczego napisałeś: "koalicji częstochowskiej pożal się boże"? To naprawdę
                                                    żenujące.
                                                  • silent_bob1 Re: Poznań 13.03.02, 17:15
                                                    brawo, elle, nasz częstochowski desancie na Warszawę. dziękuję
                                                  • morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 17:41
                                                    droga warszawsko-częstochowska elle, umówmy się co do jednego - TEN WĄTEK JEST
                                                    MÓJ - a przynajmniej od pewnego czasu MÓJ. oczywiście, że służy moim prywatnym
                                                    celom ale nic Ci kochana do tego, masz moje poznańskie słowo. o ile się nie mylę
                                                    to nie Ty moderujesz niniejsze forum, prawda?

jeżeli zatem mogłabyś skierować się do wyjścia to byłoby mi naprawdę bardzo
                                                    bardzo miło.
                                                    dziękuję, pozdrawiam.
                                                  • tomi_24 Re: Poznań 13.03.02, 17:47
                                                    morgan_ napisał(a):

> droga warszawsko-częstochowska elle, umówmy się co do jednego - TEN WĄTEK JEST
                                                    > MÓJ - a przynajmniej od pewnego czasu MÓJ. oczywiście, że służy moim prywatnym
                                                    > celom ale nic Ci kochana do tego, masz moje poznańskie słowo. o ile się nie myl
                                                    > ę
                                                    > to nie Ty moderujesz niniejsze forum, prawda?

> jeżeli zatem mogłabyś skierować się do wyjścia to byłoby mi naprawdę bardzo
                                                    > bardzo miło.
                                                    > dziękuję, pozdrawiam.

No i proszę z poznańskiego wątku robi się powoli wątek wojenny z elementami priv.
                                                    Ten wątek nie jest raczej TWÓJ bo nie Ty go zacząłeś a więc nie masz do niego
                                                    żadnych praw. Poza tym z tego co wiem forum jest ogólnodostępne więc raczej nie
                                                    zapraszaj nikogo do wyjścia. I jeszcze jedno: to że ktoś na tym forum odczuwa do
                                                    Ciebie niechęć to nie znaczy że od razu do całej Wielkopolski. Nie uogólniaj tak
                                                    bardzo.

Pozdrawiam
                                                  • morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 18:01
                                                    to że Ty, silent bob i elle odczuwacie do mnie niechęć (a wiesz, swoją drogą,
                                                    ciekawe z jakiego powodu, o ile pamiętam jeszcze się nie poznaliśmy) to, Tomi,
                                                    nie znaczy, że na tym wątku odczuwa się do mnie niechęć.

poczytaj sobie wyżej.

pozdrawiam.
                                                  • tomi_24 Re: Poznań 13.03.02, 18:22
                                                    morgan_ napisał(a):

> to że Ty, silent bob i elle odczuwacie do mnie niechęć (a wiesz, swoją drogą,
                                                    > ciekawe z jakiego powodu, o ile pamiętam jeszcze się nie poznaliśmy) to, Tomi,
                                                    > nie znaczy, że na tym wątku odczuwa się do mnie niechęć.
                                                    >
                                                    > poczytaj sobie wyżej.
                                                    >
                                                    > pozdrawiam.

A gdzie ja napisałem że odczuwam do Ciebie niechęć? Czytaj dokładniej i dopiero
                                                    komentuj, po prostu nie mogę zrozumieć ludzi którzy uogólniają. O ile pamiętam to
                                                    Ty już w pierwszym swoim poście napisałeś że Wielkopolska jest dyskryminowana na
                                                    tym forum. Ciekawe skąd ten wniosek...

• morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 18:30
                                                    dobra, Tomi, masz otwartą głowę i czyste intencje, które umknęły mojej uwadze
                                                    poprzednim razem.
                                                    wszystko odszczekuję, już nic nie uogólniam.

i aż się boję wysłać tego posta, żeby nie narazić się na zarzut prywatnych
                                                    rozmów na publicznym forum. jaki tu jest limit postów osobistych? oświećcie
                                                    mnie, w końcu jestem tylko z poznania.
                                                  • tomi_24 Re: Poznań 13.03.02, 18:38
                                                    morgan_ napisał(a):

> dobra, Tomi, masz otwartą głowę i czyste intencje, które umknęły mojej uwadze
                                                    > poprzednim razem.
                                                    > wszystko odszczekuję, już nic nie uogólniam.
                                                    >
                                                    > i aż się boję wysłać tego posta, żeby nie narazić się na zarzut prywatnych
                                                    > rozmów na publicznym forum. jaki tu jest limit postów osobistych? oświećcie
                                                    > mnie, w końcu jestem tylko z poznania.

Nie ma limitów postów osobistych, ale o sprawach prywatnych można pogadać przez
                                                    maila albo np. ICQ.
                                                    Takie moje zdanie na ten temat.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 18:47
                                                    uspokoiłeś mnie. dzięki Tomi!
                                                    pytanie zatem o granice ekshibicjonizmu na forum. o to, jak bardzo forum jest
                                                    wielkim bratem a jak bardzo jest agorą (i to nie tą, bynajmniej, od gazety
                                                    w. ...).
                                                    bo jeżeli forum jest wielkim bratem to jak najbardziej wypada wywlekać na nie
                                                    wzajemne - choćby urojone emocje. to skutecznie przyciąga publikę.
                                                    a jeżeli forum ma być agorą - to wypada tu mówić o sprawach wielkiej wagi, czyż
                                                    nie?
                                                    ale - hm ... - kogo przyciągną sprawy wielkiej wagi?
                                                    ohydny morgan przyciągnął za to parę osób. :))))

• elle_24 Re: Poznań 13.03.02, 17:48
                                                    Ha ha ha, dobre. Co za poznański savoir vivre! Imponujące.
                                                    Nie mój drogi, muszę Cię rozczarować. Ten wątek nie jest Twój, bo to forum nie
                                                    jest Twoje. Twoja to może być puderniczka. Jeśli nie odpowiadają ci zasady, na
                                                    jakich rozmawia się na tym forum, to możesz zaprosić swoją koleżankę na forum
                                                    poznańskie, gdzie na pewno nie będziemy wam przeszkadzać, a już na pewno nie
                                                    ja, bo przecież jestem z Warszawy i od razu zostałabym obrzucona zgniłymi
                                                    jajami.
                                                  • morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 18:08
                                                    Twój (fuj!) drogi morgan puderniczki nie stosuje, słodka elle. więc siłą rzeczy
                                                    nawet puderniczka nie może być moja. przykre, co?

pozdrawiam więc Twoją puderniczkę i oczywiście wszystkie Twoje koleżanki - o ile
                                                    oczywiście są równie elokwentne i równie hm ... bezpardonowe jak Ty.

no i oczywiście jesteś zawsze mile widziana na kazdym z MOICH wątków na WASZYM
                                                    forum.

a swoja drogą, co tu robisz jako warszawianka? zaburzona tożsamość? nie mówiąc o
                                                    braku tożsamości?
                                                  • elle_24 Re: Poznań 13.03.02, 18:45
                                                    I znowu piszesz nie na temat. Widać duskutować Cię nie nauczyli, bo to co
                                                    uprawiasz, to jakaś śmieszna wymiana zdań, na dodatek bez sensu. Nie zamierzam
                                                    odpowiadać na twoje skierowae do mnie aroganckie i psujące powietrze zaczepki,
                                                    a tym bardziej tłumaczyć co robię na forum częstochowskim.
                                                    Cieszę się tylko, że twoja koleżanka widzi właśnie z kim ma do czynienia,
                                                    może dlatego się nie odzywa?
                                                    Nie zamierzam więcej do pisać do Ciebie, więc nie musisz reagować na mój post.
                                                  • magata Re: Poznań 15.03.02, 09:35

> Cieszę się tylko, że twoja koleżanka widzi właśnie z kim ma do czynienia,
                                                    > może dlatego się nie odzywa?

Nie odzywam się, bo pracuje. Wiem, to okropne. Niestety, my malultcy, tu w
                                                    Częstochowie, tak mamy. Czasami trzeba opuścić forum i zająć się firmą. Stresy,
                                                    problemy do rozwiązania. Nie tak, jak w naszej pięknej stolicy. Tam TO JEST
                                                    ZYCIE... Stalowe konstrukcje sięgające nieba, kwiaty na dzień dobry, budzi od
                                                    szefa, miła pogawędka w necie, chmury leniwie przepływają za oknem. Słowem,
                                                    życie na maxa.
                                                  • morgan_ Re: Poznań 15.03.02, 10:01
                                                    magato, elle już chyba tu nie zagląda, niestety :)

ale - jako, że czuję chęć do demolki po Twojej stronie kabla - cichutko Ci
                                                    podpowiem, że na inne wątki owszem tak. po wnikliwym śledztwie urażona
                                                    wielkopolska duma znalazła frapującą dyskusję na "warunkach w częstochowskich
                                                    szpitalach".

wchodzisz w to?
                                                    :)))))
                                                    ja - chętnie.

pozdrawiam!
                                                  • Gość: torsja Re: Poznań IP: *.org 15.03.02, 20:34

morgan, a może ja mogłabym w zastępstwie? tak jakoś się
                                                    wielkopolsko wkręciłam...
                                                    hmmm... chociaż może się okazać, że nasza znerwicowana
                                                    znajoma o nicku zapożyczonym z lakierowanej prasy
                                                    kobiecej będzie za chwilę na żywo relacjonowała warunki
                                                    poznańskich (tudzież innych) lecznic. wiesz, "lecz
                                                    depresję" ostatnio modne, a ona chyba z modą na bieżąco
                                                    :)))))
                                                  • morgan_ Re: Poznań 15.03.02, 20:53
                                                    Torsja, jesteś najmilej widziana!

a pytanie o to, czy wy coś wiecie czego ja nie wiem - zadane Tobie na zupełnie
                                                    innym wątku wzięło się się stąd właśnie, że - jak sie okazuje - pani o nicku
                                                    wprost z lakierowanej prasy ma na tym forum jakiś niewiarygodny sukces. Całkiem
                                                    zasłużony chyba.

widziałaś jej dzisiejszy wątek? frustracje made in AA?
                                                    niezłe, poczytaj.

pozdrawiam Cię bardzo.
                                                  • Gość: magata Re: Poznań IP: *.dialup.osw.pl 14.03.02, 16:07
                                                    elle_24 napisał(a):
                                                    > Jeszcze jedno: jednym z punktów netykiety jest to, że w pewnym momencie należy
                                                    > zejść z forum na priv. Wiesz kiedy?

no właśnie elle kiedy???

,,Mój dzień zaczął się przemiło, bo przy wejściu do biurowca każda pani dostała
                                                    kwiatka; jak na 32 piętra .. to duże osiągnięcie. ;-) Dostałam też całusa w
                                                    czółko od szefa. Żyć nie umierać.''
                                                    - blog to czy forum? Jak myślisz elle? (Ja tam nie wiem, bo my z Wlkp - nie
                                                    znamy się na netykiecie). Pozdrawiam, życzę dalszych sukcesów w kontaktach z
                                                    szefem.
                                                  • morgan_ Re: Poznań 14.03.02, 16:19
                                                    no właśnie - blog czy raczej wielki brat? takie sobie podskoki do kamery. bo tu
                                                    jestem! tu jestem!
                                                    więc niech będzie wielki brat. ja też, co mi tam.
                                                    to co - tańczyć nad skalpem elle? czy może raczej opijać wielkopolską
                                                    solidarność? co bardziej zainteresuje publiczkę? przyznaję, że mnie interesuje i
                                                    jedno i drugie, chociaż drugie bardziej. zdecydowanie bardziej. dziękuję, magato.
                                                    z całego wielkopolskiego serca :)

a tak na marginesie - jesteś w wielkopolsce? ohydna pogoda, prawda? wielkopolska
                                                    się dla Ciebie nie stara, ewidentnie. błąd.
                                                    pozdrawiam!

• tomi_24 Re: Poznań 14.03.02, 16:29
                                                    morgan_ napisał(a):

> no właśnie - blog czy raczej wielki brat? takie sobie podskoki do kamery. bo tu
                                                    >
                                                    > jestem! tu jestem!
                                                    > więc niech będzie wielki brat. ja też, co mi tam.
                                                    > to co - tańczyć nad skalpem elle? czy może raczej opijać wielkopolską
                                                    > solidarność? co bardziej zainteresuje publiczkę? przyznaję, że mnie interesuje
                                                    > i
                                                    > jedno i drugie, chociaż drugie bardziej. zdecydowanie bardziej. dziękuję, magat
                                                    > o.
                                                    > z całego wielkopolskiego serca :)
                                                    >
                                                    > a tak na marginesie - jesteś w wielkopolsce? ohydna pogoda, prawda? wielkopolsk
                                                    > a
                                                    > się dla Ciebie nie stara, ewidentnie. błąd.
                                                    > pozdrawiam!
                                                    >
                                                    >

No tak, było wreszcie trochę spokoju, a Wy zaczynacie od nowa. Za chwilę
                                                    będziecie wypisywać że to Częstochowianie nie posiadają za grosz tolerancji...

• morgan_ Re: Poznań 14.03.02, 16:34
                                                    tomi, druhu, o co biega?

tak ładnie wczoraj ustawiliśmy sobie pryncypia.

sam się podkładasz?
                                                    eeee, nie będzie ciosów, na mnie nie licz. bo my z wielkopolski lubimy tych, co
                                                    nas lubią.
                                                    a tych, co nas nie lubią - też lubimy.
                                                  • morgan_ Re: Poznań 14.03.02, 16:36
                                                    ten wątek ma jakąś szczególną właściwość, zauważyliście?

przyciąga magnetycznie.
                                                  • tomi_24 Re: Poznań 14.03.02, 16:44
                                                    morgan_ napisał(a):

> ten wątek ma jakąś szczególną właściwość, zauważyliście?
                                                    >
                                                    > przyciąga magnetycznie.

szkoda tylko że przyciąga w taki sposób.
                                                  • morgan_ Re: Poznań 14.03.02, 16:52
                                                    a w JAKI, Tomi?

czy nie najważniejsza jest SKUTECZNOŚĆ?

poza tym - przecież Tobie też się tu podoba. przewrotne ale prawdziwe.
                                                  • tomi_24 Re: Poznań 14.03.02, 17:07
                                                    morgan_ napisał(a):

> a w JAKI, Tomi?
                                                    >
                                                    > czy nie najważniejsza jest SKUTECZNOŚĆ?
                                                    >
                                                    > poza tym - przecież Tobie też się tu podoba. przewrotne ale prawdziwe.

Skuteczność jest ważna ale nie za wszelką cenę, czyżbyś chciał nabić większą
                                                    ilość postów w ten sposób? Owszem mnie się tu podoba, ale mam na myśli ogólnie
                                                    forum, a nie to bezsensowne i bezcelowe wrzucanie sobie kto jest bardziej
                                                    tolerancyjny. O ile pamiętam to miał być wątek o Poznaniu, a tymczasem jest
                                                    inaczej.

• morgan_ Re: Poznań 14.03.02, 17:13
                                                    pytanie wielkopolsko-naiwne - TO PO CO TOMI, WRZUCASZ?

czyżbyś - na przykład - poczuł sympatię do magaty i morgana i wpadasz tu po to,
                                                    żeby pokibicować?

pozdrawiam
                                                    i zapewniam, że ten wątek ciągle dotyczy poznania.
                                                  • tomi_24 Re: Poznań 14.03.02, 17:18
                                                    morgan_ napisał(a):

> pytanie wielkopolsko-naiwne - TO PO CO TOMI, WRZUCASZ?
                                                    >
                                                    > czyżbyś - na przykład - poczuł sympatię do magaty i morgana i wpadasz tu po to,
                                                    >
                                                    > żeby pokibicować?
                                                    >
                                                    > pozdrawiam
                                                    > i zapewniam, że ten wątek ciągle dotyczy poznania.

Skoro nadal dotyczy Poznania to bawcie się dobrze.
                                                    Pozdrawiam

P.S Ja nikomu nie wrzucam
                                                  • morgan_ Re: Poznań 14.03.02, 17:21
                                                    eee, Tomi, tam nie napisano że KOMUŚ wrzucasz. tam napisano, że WRZUCASZ.
                                                    kolejne posty do tego wyjątkowego wątku.
                                                    dziękuję.

i ja Ciebie też pozdrawiam.
                                              • morgan_ Re: Poznań 13.03.02, 14:51
                                                a jeżeli chodzi o IQ - to DYSGRAFIA a nie dysortografia, bob.
                                                • silent_bob1 Re: Poznań 13.03.02, 15:17
                                                  morgan_ napisał(a):

> a jeżeli chodzi o IQ - to DYSGRAFIA a nie dysortografia, bob.

Ty sobie lepiej poczytaj podręczniki do psychologii, a nie tylko moje wpisy, morgan, chociaz i znich mozesz sie wiele
                                                  nauczyc
                      • morgan_ Re: Poznań 08.03.02, 13:19

> a moim zdaniem na wspinaczkę jest jeszcze zdecydowanie za zimno

i bez PRZESADNEJ złośliwości, maks, ale to ma być dowód na niedyskryminowanie
                        poznania tam u was?

• Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 13:08
                      magata napisał(a):

> Serdecznie zapraszam. Tu, na Jurze - dobrze traktują, nas z Wlkp. Skały
                      > czekają. Sezon właściwie już zainaugurowany.

przy najbliższej nadarzającej się okazji nie omieszkam skorzystać z zaproszenia,
                      magato :)
                      w końcu w jurę z pyrlandii nie tak znowu daleko.
                      solidaryzując się z wielkopolanką na wygnaniu.
                      pozostaję.
                      • Gość: szcz Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 14:39
                        Czy ta rozmowa aby na pewno jeszcze wciąż dotyczy
                        Poznania, czy już poznawania się magaty i morgana?
                        • Gość: maks Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 14:41
                          szcz, nie wtrącaj się w cudze sprawy

• Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 14:47

> szcz, nie wtrącaj się w cudze sprawy

maks, druhu, stanąłeś po mojej poznańskiej stronie barykady?
                        • Gość: morgan Re: Poznań IP: 62.233.157.* 08.03.02, 14:45
                          Gość portalu: szcz napisał(a):

> Czy ta rozmowa aby na pewno jeszcze wciąż dotyczy
                          > Poznania, czy już poznawania się magaty i morgana?

drogi szcz, czyżbyś miał coś przeciwko poznawaniu sie magaty i morgana? jakieś
                          postulaty? jakieś wnioski? jakieś petycje? też byś się chciał poznać?
                          maks, proszę bardzo, masz dowód na to, jak się u was w częstochowie ceni
                          poznaniaków.
                          pozdrawiam Cie, szcz, do not hestiate poznać się ze mną. za magatę się nie
                          wypowiadam.
                          • Gość: szcz Re: Poznań IP: *.czes.gazeta.pl 08.03.02, 14:59
                            Problem w tym, że ja magatę znam...
                            • morgan_ Re: Poznań 08.03.02, 15:13
                              Gość portalu: szcz napisał(a):

> Problem w tym, że ja magatę znam...

no to gratuluję, szcz. a ja nie.
    • Gość: Pyra Re: Poznań IP: *.golebia.clarus.com.pl 13.03.02, 15:33
      wiadomo, że z... Lechem
    • Gość: Gosia SEX PARTY IP: 213.77.33.* 20.07.02, 16:53
      Zapraszam Pielgrzymów na małe SEX PARTY całkiem prywatnie i niezobowiązujaco w
      Częstochowie przy ulicy Czecha 14/1. Całkiem za darmo. Przynieś flaszkę! Każdy
      z każdym i hetero proszę tylko...
      W każdą środę od 18.OO używamy jak należy bo Częstochowa to Plexus Sakralis
      polskiej EROTYKI. Musimy używać za wszyskich i rozkoszować sie naszą
      płciowością!!!

Gosia

Bhumika@go2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka