Dodaj do ulubionych

Rocha plus Jana Pawła

02.05.05, 22:17
ja mam taki pomysł.gdyby tak połączyc ulice Rocha z Jana Pawła i zrobić
najdłuższą ulice w Częstochowie.oczywiście nadac jej imię Wielkiego Polaka JPII.
tymi ulicami przybywa najwięcej pątników do Częstochowy.może jest na forum Pan
Tadeusz Wrona lub ktoś z jego otoczenia.Bo to wszystko od nich zależy.co
sądzicie o takim pomyśle.piszcie
Obserwuj wątek
    • Gość: Kubiś Re: Rocha plus Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:20
      Jeżeli miała to by być najdłuższa ulica w częstochowie to musiałaby sięgać
      daleko za Wieluński Rynek . Gdyż obecna najdłuższa ulica w Czewie ul.Krakowska
      jest bardzo długa ..... Kubiś
      • Gość: Kubiś Re: Rocha plus Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:21
        Sorry nie ul.Krakowska tylko Warszawska .
        Przepraszam za pomyłkę ..... Kubiś
        • lookas.prv.pl Re: Rocha plus Jana Pawła 02.05.05, 22:50
          Mnie się wydaje, że najdłuższą ulicą w Czwie jest Bohaterów Katynia. Tak
          przynajmniej kiedyś słyszałem :-)

----------------------------------------
          www.lookas.prv.pl
          • Gość: jasiu... Re: Rocha plus Jana Pawła IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.05.05, 14:21
            A może w drugą stronę - most na Warcie (bardzo potrzebny) i przedłużenie Jana
            Pawła na wschód - teraz jest to ciąg dalszy Srebrnej, a dalej chyba Komornicka.
            Gdyby ją lekko zakręcić, to byłby wspaniały dojazd do terenów Guardiana i Huty.
            No i ulica byłaby najdłuższa :)

W porządku, może to żart, ale taki układ komunikacyjny w tym miejscu
            (alternatywny do Legionów dojazd do huty) bardzo by się przydał.
            • lookas.prv.pl Re: Rocha plus Jana Pawła 03.05.05, 14:24
              Tak, z tym mostem masz rację.

Miał być budowany już dawno i nie wiem dlaczego nic nie ruszyło.

----------------------------------------
              www.lookas.prv.pl
    • Gość: D Re: Rocha plus Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:20
      ZOSTAWMY HISTORYCZNĄ NAZWĘ ROCHA. oJCU SIWTEMU JUZ WYSTARCZY BUDOWANY WŁASNIE
      POMNIK,
    • Gość: xx Re: Rocha plus Jana Pawła IP: *.icis.pcz.pl 02.05.05, 22:40
      Bez sensu - Rocha to historyczna i piekna nazwa.
      • Gość: Zenek Re: Rocha plus Jana Pawła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 22:46
        dodajmy: ŚWIĘTEGO Rocha

a nie jakiegoś tam Rocha
        • Gość: xx Re: Rocha plus Jana Pawła IP: *.icis.pcz.pl 02.05.05, 23:04
          O tym kazdy wie :))

Bo to imie jest tak rzadkie, ze moze dotyczyc tylko swietego. Zresza wszystkie
          imiona bedace nazwami ulic dotycza swietych.

O ile mnie pamiec nie myli, sw. Roch jest patronem tredowatych i szczegolnie
          jest czczony w Santiago de Compostela w Hiszpanii.

• Gość: norbert Re: Rocha plus Jana Pawła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 23:26
      pomysł nienajlepszy św.Rocha to ulica z historią,natomiast najdłuższą ulicą w
      Cz-wie jest ulica Mirowska
      • Gość: Wlodek Re: Rocha plus Jana Pawła IP: *.vf.shawcable.net 03.05.05, 19:09
        Gość portalu: norbert napisał(a):

> pomysł nienajlepszy św.Rocha to ulica z historią,natomiast najdłuższą ulicą w
        > Cz-wie jest ulica Mirowska
        - Masz racje. Niektorzy jak zbladza na Mirowskiej, to po paru latach z niej
        wychodza na swieze powietrze...:)))
        • mmaly Re: Rocha plus Jana Pawła 03.05.05, 20:23
          Hm, a nie Wojska Polskiego jest najdłuższą ulicą w Częstochowie? Zaczyna się
          przy wjeździe do Częstochowy z Wrzosowej, a kończy się w Rząsawach. To pewnie z
          15 km.
          • tomqpl Re: Rocha plus Jana Pawła 05.05.05, 13:34
            Oczywiście, że al. Wojska Polskiego jest najdłuższa. 15 km 900 m, jeśli dobrze
            pamiętam. Kiedyś "Gazeta" opisywała ją kilometr po kilometrze.
    • Gość: Barone Re: Rocha plus Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 00:45
      Najdłuższą ulicą jest Al. Wojska Polskiego :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka