Dodaj do ulubionych

Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu?

IP: *.prenet.pl / 212.244.80.* 04.05.05, 22:42
Myślę że kara śmierci by była w tym wypadku za mała a co dopiero dożywocie.
Gnoje mają szczeście ze nasze prawo a raczej jego brak pozwala wymierzyć im
tylko taką karę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek77 Kara Śmierci !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 23:10
      Oto dlaczego w naszym kraju TRZEBA jak najszybciej przywrócić KARĘ ŚMIERCI!!!
      • Gość: max Re: Kara Śmierci !!! IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 05.05.05, 08:43
        tylko ze kara smierci polega na szybkim usmierceniu przez zastrzyk czy tym
        podobne, a oni na takie cos nie zasluzyli zeby szybko umrzec.
        • Gość: nowak Re: Kara Śmierci !!! IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 13:57
          Kara śmierci z torturami.....
    • Gość: gosvami NIech pracują do końca życie w kamieniołomach IP: *.21.pl / 213.199.204.* 05.05.05, 08:42
      "Obrońcy podkreślali, że bijąc pijanego, żaden z chłopców nie chciał go zabić" -
      a ja chciałbym zapytać: Czy wsadzając mu kij w odbyt, chcieli się tylko z nim
      pobawić?
    • Gość: roller Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.hcz.com.pl 05.05.05, 09:09
      Myślę, że najodpowiedniejszą karą będzie wsadzenie ich razem z innymi
      bandziorami i szepnięcie paru słówek za co siedzą. Nie wróżę im długiego i
      lekkiego życia w pierdlu - chciałbym zobaczyć ryja tego "hardego" za pół roku
      od osadzenia.
    • Gość: koles ŚMIERĆ ZA ŚMIERĆ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 09:18
      krótko
    • Gość: Alonzo Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 09:30
      Ja pie..,byłbym tu za karą smierci,i to natychmiastową bo nie mam ochoty
      utrzymywac za swoje pieniądze takich zwyrodnialców w wiezieniu w którym zapewne
      im się nie polepszy.No cóż,takie mamy prawo ze chłopaki pewnie dostaną celę z
      telewizorem i dostep do siłowni-dla otarcia łez społeczestwa powinni ich
      przynajmniej wysterylizować.Az włsoy mi się jeża na mysl o cierpieniu tego
      zakatowanego człowieka.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Menel Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 11:35
        Czy tylko mi sie wydaje ze proces jest zbyteczny w tym przypadku....Jak sie
        musza czuc rodzice tych bestii-jako rodzic nigdy nie chcialbym zaznac takiego
        wstydu i upokorzenia ze strony moich pierworodnych...
        • Gość: ;] Re: heh... IP: *.info 05.05.05, 12:36
          mieszkam na Groszu, z Damianem chodziłam do szkoły, czesto widze jego matke-
          alkoholiczke, kilka dni po zabojstwie nadal zadowolona z zycia prowadzała sie z
          pijaczkami po osiedlu....
    • harry1983 Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? 05.05.05, 12:42
      Dożywocie? Bullshit. Od razu gnoji pod mur, nie ma co się z nimi pier...
      Oni się nie zastanawiali - oni nie mieli litości, dla nich też być nie może.
      Ja też gnoji w więzieniu utrzymywał nie będę, jak przeciwnicy kary śmierci chcą - niech robią to sami. Ja jestem za jej przywróceniem, i w tej sprawie powinno się przeprowadzić referendum. Niech zdecyduje społeczeństwo, a nie jakieś katolickie oszołomy.
      • Gość: Kubiś Re: Dożywocie na Ostatnim Groszu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 12:58
        Ja rówinież jestem za natychmiastowym odstrzałem wszystkich mętów , złodziei
        złomu i innych śmierdzieli którzy kradną co się da a potem chlają i szczają po
        klatkach po dworcach kolejowych.Na poczekalni dworca stradom nie ma metra
        kwadratowego gdzie by nie śmierdziało.Dworzec centralny - wizytówka Częstochowy
        rówinież jest zasikany przez " BIEDNE LUDZKIE ISTOTY " które tylko jak śpią to
        nie chlają i nie kradną.Policzcie sobie ILE kosztują gospodarkę i wszystkich
        płacących podatki szkody jakie Owe SZKODNIKI czynią.
        PS.Zaznaczam że nie popieram czynu którego dopuścili się owi sprawcy morderstwa
        ..... Kubiś
        • Gość: Alonzo Re: Dożywocie na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 13:06
          Jak możesz Kubisiu przyrównwywać metów do zimnokrwistych,wyrafinowanych
          morderców. Fakt że nie ma z nich pozytku a czesto sa
          szkody(złomiarze-brrr..)można im tez natrzeć nosa ale nie pierdlem za pieniądze
          podatników czy karą smierci bo żule na to nie zasłuzyli póki co.najlepsze jest
          to że wielu bezdomnych i inne chwasty społeczne zrobią specjalnie szkodę by
          sobie w więźieniu zime przetrzymać na koszt państwa czyli podatników i myślą że
          jest fajnie jak na Jamajce.
    • Gość: Radyklany Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 13:03
      A ja to bym ich nadział na pal!!!
      • Gość: Gość Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:04
        Najstarszy dostał dożywocie reszta po 15 lat
    • Gość: citek a pomyslec za ja ich "znalem" :[ IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 05.05.05, 14:17
      Nie wydawalo mi sie że są do tego zdolni przynajmniej dwóch z nich
      najmlodzszych czyli Damian K. i Kamil T.
    • Gość: PioNala Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.bis / 212.244.80.* 05.05.05, 14:18
      Je ich znałam... zawsze tacy byli... doczepiali sie do kazdego... ech...
    • Gość: Leszczu Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: 80.55.230.* 05.05.05, 14:23
      Wy kłamcy sendziowoe kamil.t powinien wyjsc bez gadania!!!!!
      • Gość: Dziad Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:30
        He he he,jasne,i jeszcze order mu dac,tak??
      • Gość: LOOOOOOOL Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:14
        buahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, ku.. nie moge !!!!!!!!!!!!
    • Gość: kazdy wie kto ;] Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: 80.55.230.* 05.05.05, 14:52
      Zleci jak z bicza strzelil.
      • Gość: Grosz Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.05.05, 15:04
        Kubis ty jestes jakis pojeb... a co tam im to zleci raz dwa:)
      • Gość: eh:/ Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 05.05.05, 15:07
        ja tez ich znalam tzn mam na mysli kamila i damiana, mariusza nie znalam.. z
        damianem chodzilam do klasy zaraz na nastepny dzien po morderstwie przyszedl
        normalnie do szkoly i cos tam o ty mordzie mowil:/ wszyscy mysleli ze on
        zartuje ale...jednak nie zartowal...
        • Gość: szazi Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 18:11
          Robi mi sie słabo na sama mysl .Jak takie mendy moga dalej życ ,nie mozna
          utrzymywac takich pasozytów z naszych podatków .Przeciez jest tyle
          potrzebujacych ludzi ,dlaczego na takiego śmiecia jest przeznaczane wicej
          pieniedzy niz na kazde dziecko z domu dziecka . Taki śmiec moze zastanowił by
          sie i wystraszył gdyby miał swiadomosc ze spotka go to samo co zrobił . To
          jakis koszmar w ktorym cierpia niewinni ludzie bo prawo nie chce eliminowac zła
          i głupoty na tym swiecie . Bez takich mend swiat byłby lepszy ,bezpieczniejszy
          a tak wszystkiego sie odechciewa .Naprawde nie wiem czy ludziom brak empatii?
          Nie potrafia sobie wyobrazic co czuł ten człowiek ? Co to jest 15 lat posiedzi
          8 i zrobi znów to samo.
    • Gość: kinga Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:52
      Uważam,że nie powinno stosowac sie kary śmierci!!!Nie można zniżać sie do
      poziomu oprawców!!!Są inne kary...za takie zabójstwo śmierć byłaby zbyt...lekką
      karą...
      • Gość: waszki Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:19
        To utrzymuj go ze swoich pienedzy inni nie maja ochoty ! Kazdy ma instynkt
        samozachowawczy i boi sie smierci to najskutecziejsza kara ,po co trzymac takie
        głowno na świecie .Nikt nie ma ochoty zyc wsrod takich kanali
    • Gość: Monika S Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: 195.3.113.* 05.05.05, 22:04
      Oczywiscie ,ze powinni dostac kare smierci!Nie widze mozliwosci
      resocjalizacji.To nie ludzie to dzikie bestie.Taki wyrok to nie zemsta,to
      ochrona wszystkich ,ktorzy moga kiedys stanac na drodze tych bestii.
      • Gość: henryczek Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.com / 213.199.204.* 05.05.05, 22:43
        Zwolennikom kary śmierci polecam film"Symetria"
        Ogólnie mówiąc każdy z nas może przez pomyłkę trafić do więzienia,a kara śmierci jest nieowracalna,no chyba że wina jest tak oczywista jak to że śnieg jest biały itd.A teraz hipotetyczna sytuacja:
        weźcie pod uwagę ze ich było 3-i powiedzmy jeden był dominującą osobą i w zasadzie to była jego wina ,a do tego okazał sie tak perfidny ,że zastraszył kolegów i zwalił wszystko na nich-może jestem naiwny,ale życie to nie jest rzecz ,którą możemy dysponować sobie ot tak-my ludzie,bo oni nie byli ludźmi.
        Ja byłbym za tym aby drastycznie pogorszyć warunki w więzieniach i do tego przymusową ciężką robotę,a pożywienie niech sobie sami zdobywają jak zwierzęta
        bo zachowują sie nawet gorzej od nich.

(nie jestem katolem)
        • Gość: Alonzo Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 00:03
          Oczywiście,masz rację ale tylko gdyby były spełnione inne warunki niz istniejące
          dzisiaj.Wolałbym by ci ludzie do końca życia pracowali za swoje grzechy gdzieś w
          kamieniołomach z wielką kula u nogi nie obciążając podatnika a jeszcze
          przyczyniając się w jakiś sposób do wzbogacenia państwa.
          Jednakże jest inaczej,więźniowie sporo kosztują,obecny system wydaje się być
          nieopłacalny jeśli chodzi o prace dla takiego delikwenta-bo przeciez musi być
          dozór a i takiego też cięzko zmusić do efektywnej pracy.
          Więc-zdając sobie sprawę że kara śmierci nie byłaby dośc dotkliwa dla takiego
          zwyrodnialca to jednak byłaby najekonomiczniejsza.
          Oby takich przypadków było jak najmniej.
          Pzdr.
        • harry1983 Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? 06.05.05, 17:13
          Henryczku, jesteś naiwny, Ty Kubiś też.

Uważasz, że jak nie kara śmierci to co? Dożywocie?
          I będziesz utrzymywał wrzoda do końca jego życia?
          A on sobie potem załatwi żółte papiery i wyjdzie z więzienia, bo
          "stan zdrowia nie pozwala na odbycie kary w zakładzie karnym".
          Albo przeniosą go w miejsce o złagodzonym rygorze, skąd najprawdopodobniej spier...., bo nie będzie miał nic do stracenia.
          Po drodze może zabije jeszcze kogoś, bo co to za różnica, jeden w tą czy w tą - bez znaczenia.

Przez ludzi Waszego typu, bez urazy oczywiście, mamy w Polsce to co mamy.
          "Katolickie miłosierdzie" - wszystko to g.... warte.
          Jest w Bibli wyraźnie napisane - oko za oko, ząb za ząb itd.

Jeden dominujący? I co z tego?
          Reszta stała i patrzyła, czy pomagała mu - bez znaczenia, są tak samo winni.
          Powtarzam - wszystkich pod mur, albo na szubienicę.
          To było morderstwo ze szczególnym okrucieństwem w stylu gestapowskim.

A nasze społeczeństwo jest samo sobie winne - wszyscy chcą się czuć bezpiecznie, ale jak się zdarzy coś takiego jak to morderstwo, to się zaraz krzyczy, że kara śmierci za surowa, że policja brutalna, bo gnojem rzucili o glebę w czasie zatrzymania itp.

Może powrót do PRL-owskich metod nie byłby zły, wtedy w koncu było spokojniej niż teraz, bo się bali, a teraz gó..arzeria robi co chce.
          No i to też wina starszego rocznika, że dzieci nie potrafił wychować.
          To są najlepsze efekty "wychowania bezstresowego"
          Jakby w domu jeden z drugim dostał wpie.... od starego, to może by się liczyli z drugim człowiekiem - a tak...

Podtrzymuję swoją opinię - przywrócić karę śmierci.
          Zróbmy referendum. Niech naród zadecyduje.

• Gość: Aga Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 08:44
      Kara śmierci?Tak,w tym przypadku ma prawo bytu!
      Ale ja zrobiłabym im to samo,co oni zrobili temu biednemu człowiekowi!!!
      Dokładnie tak jak oni to robili!!!A gdyby przeżyli,to sądzę,że do końca swoich
      dni nigdy i nikomu nie zrobiliby krzywdy!!!
      A gdyby nie przeżyli no cóż...niewielu płakałoby....
      A swoją drogą to straszne,że młodzi ludzie mają takie pomysły w katowaniu
      innych!!!Skąd oni to umieją????Skóra mi cierpnie gdy pomyślę ile ten człowiek
      się nacierpiał,jak strasznie go bolało....
      I nikt nie widział co oni robią???Jakoś nie mogę w to uwierzyć.
      • Gość: Gość Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 11:02
        A nasza gazeta nie napisała ani słowem jaki dostali wyrok
    • Gość: natali Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:58
      Najgorsze jest to ze nikt nie reagował wsrod tej patologi sa tak prymitywne
      stworzenia. Po co takie cos zyje ? ten swiat jest beznadzijnie stworzony
      wszystko było by takie proste gdyby najgorsze choroby uzaleznione byly od głowy
      Czym ktos jest gorszym sk...synem tym ciezsze choroby rozwijaja sie w nim .
      Choruje i cierpi tyle dobrych osob a taki główna ciesza sie dobrym zdrowiem .
      Wiem ze swita nie zmienie ale trzsie mnie jak to czytam i wzbiera we mnie taka
      złosc ze chetni zrobiłabym im to samo . Nic sie nie zmieni dopoki nie bedzie
      dla takich odpowiedniej kary . Zrobiłabym im to samo zeby inne mendy nastepnym
      razem pomyslały ,choc i tak nie maja mozgu ale widzac ze spotka ich to samo
      wystraszli by sie . Musze skupic sie na pracy a jakos nie moge robi mi sie
      niedobrze .
      • Gość: borys Re: Dożywocie za zabójstwo na Ostatnim Groszu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:11
        Takie gnoje sa najbardziej tchorzliwi ja tez bym chcetnie popatrzał jak kwicza
        te swinie . A tak telewizorek ogrzewana cela jedzonko pod nos .Moze lepsze
        zycie niz miał ten bezdomny .Jeszcze obrona bedzie sie odwoływac ciekawe od
        czego .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka