Dodaj do ulubionych

CIUSZKI - moze pomozecie

IP: 80.51.57.* 09.06.05, 13:43
Czesc, robilam porzadki u siebie i mam naprawde sporo fajnych , ladnych i
niezniszczonych ciuszkow po mojej siostrze ( 13 ) , chcialabym je oddac komus
kto naprawde tego potrzebuje a nie wiem jak to zrobic , podpowiedzcie mi
prosze komu moglabym je przekazac zeby dobrze sluzyly, naprawde niektore nie
byly w ogole noszone.Bede wdzieczna za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosć Re: CIUSZKI - moze pomozecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 13:47
      Popytaj znajomych napewno komus sie przydadzą nie dawaj do PCK bo nie warto a
      znajomi beda wdzięczni
    • Gość: wer Re: CIUSZKI - moze pomozecie IP: *.inds.pl / *.inds.pl 09.06.05, 13:49
      nie potrzebne ubrania moze oddac do najblizszej parafii a oni juz rozdadza
      ubrania najubozszym z twego osiedla
      • Gość: Angela Re: CIUSZKI - moze pomozecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:36
        Jeśli to nie kłopot, to udaj się po godzinie 16 na ul. Kozią. Tam w przedszkolu
        miesci sie Ognisko Społeczne. Dzieciaki bedą wdzięczne za taki prezent.
        Pozdrawiam.
        • Gość: ja Re: CIUSZKI - moze pomozecie IP: *.policja.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 16:06
          a ja mysle, że kolezanka chciałaby na tych ciuszkach trochę zarobić, zgadza sie?
          • Gość: Gość Re: CIUSZKI - moze pomozecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:03
            Ja to w wojsku dupa .
          • Gość: kama Re: CIUSZKI - moze pomozecie IP: 80.51.57.* 09.06.05, 19:40
            nie wyobraz sobie ze nie chcialaby zarobic, bo gdyby chciala to zalozyla by
            ciucholand, nie mierz ludzi swoja miara, a pozostalym bardzo dziekuje, Angela
            dziekuje bardzo napewno pojade, pozdrawiam :)))
            • Gość: Angela Re: CIUSZKI - moze pomozecie -Kama IP: *.flatpla.net 10.06.05, 20:35
              Kama, jeśli faktycznie dotrzesz do Ogniska, to sprawisz tym dzieciakom super
              prezent. One mogą liczyć tylko na takich ludzi ja Ty, którzy chcą się podzielić
              z innymi tym czym mogą albo chcą. Pozdrawiam i dziękuję.
              • Gość: kama Re: CIUSZKI - moze pomozecie -Kama IP: 80.51.57.* 10.06.05, 21:40
                Angelo napewno dotre, ale przepraszam mam 3 miesiecznego bobasa i musze po
                prostu zawiezc go do mamy na pare godzin zeby moc pojechac, dziekuje Ci za
                adres, postaram sie byc w poniedzialek.Pozdrawiam cieplutko :))
                • Gość: Angela Re: CIUSZKI - moze pomozecie -Kama IP: *.flatpla.net 11.06.05, 10:04
                  Całuski dla bobaska, pozdrawiam serdecznie.
                  • Gość: kama Re: CIUSZKI - moze pomozecie -Kama IP: 80.51.57.* 11.06.05, 14:38
                    Dziekuje bardzo, Angelo jesli bedziesz to czytac to napisz mi prosze w jakim
                    wieku sa tam dzieciaczki,moze uda mi sie jeszcze cos zawiezc, mam troche
                    fajnych zabawek i maskotek .Pozdrawiam cieplutko.
                    • Gość: Angela Re: CIUSZKI - moze pomozecie -Kama IP: *.flatpla.net 11.06.05, 15:21
                      Są tam dzieciaki w wieku przedszkolnym i szkolnym, ale w domach często mają
                      liczne młodsze rodzeństwo. Prawdę powiedziawszy przydadzą się ubrania w
                      przedziale 0-100 lat. Bywa i tak w tych rodzinach, że rodzice piją albo jedno z
                      nich, a dzieci chodzą obdarte i brudne. I w tym własnie Ognisku znajdują opiekę
                      i odrobinę zainteresowania a nawet matczynego uczucia ze strony nauczycielek tam
                      działających. Ale pomino takiej głębokiej patologii te dzieciaki pytają czy może
                      są jakieś ubrania dla ich mamy czy taty, bo nie mają w co się ubrać. I to jest
                      bardzo chwytające za serce. Zresztą jak tam dotrzesz, to się przekonasz na
                      własne oczy.
                      Pozdrawiam serdecznie.
                      • Gość: kama Re: CIUSZKI - moze pomozecie -Angela IP: 80.51.57.* 11.06.05, 15:36
                        Angelo, dziekuje Ci bardzo za wyczerpujaca odpowiedz, juz wiem na czym
                        stoje :)) Napisz mi jeszcze tylko prosze jak tam dotrzec bo sprawdzalam na
                        planie miasta ale nie bardzo sie orientuje, jesli wiesz to napisz mi prosze
                        jescze do kogo mam sie tam udac, jesli nie chcesz na forum to napisz na
                        adres : mega@op.pl
                        Pozdrawiam goraco.
                        • Gość: Angela Re: CIUSZKI - moze pomozecie -Kama IP: *.flatpla.net 11.06.05, 15:42
                          Kamo, oczywiście, że napisze. W tym temacie nie ma nic do ukrycia. Jadąc ul.
                          Warszawską w kierunku ronda za Puchatkiem należy skręcić w pierwszą w prawo i
                          zaraz w lewo. Ulica już sama wydaje świadectwo dzielnicy. Na kolejnym
                          rozwidleniu w prawo i do końca. Tam jest ogrodzony budynek-przedszkole. Z lewej
                          strony przedszkola jest wejście do Ogniska, które mieści sie w piwnicach tego
                          przedszkola. Zapytaj najlepiej o kierowniczkę panią Anię albo podaj ciuszki
                          komuś z personelu. Ja ze swojej strony dam znać pani Ani, że ktoś się zgłosi z
                          ubraniami.
                          Pozdrawiam serdecznie.
                          • Gość: kama Re: CIUSZKI - moze pomozecie -Angela IP: 80.51.57.* 11.06.05, 16:18
                            Angelo, dziekuje bardzo.Bede w poniedzialek po 16.Papatki :))
                      • Gość: zigi Re: CIUSZKI - moze pomozecie -Kama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 09:42
                        Trafiłem na ten post przez przypadek ale sam z żoną mamy ten sam problem mamy
                        nnóstwo ciuszków,oraz zabawek po dzieciach które zalegają i chcemy je gdzieś
                        oddać komuś u kogo w oczach można zobaczyć wdzięczność i radość skorzystam z
                        adresu Dzięki
    • Gość: Aen Re: CIUSZKI - moze pomozecie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.06.05, 19:15
      Jesli pozwolicie, to ja podepne do zapytania :) Ciuszkow nie mam, ale troche
      ksiazek dla dzieci w roznym wieku bym znalazla. Szkoda wyrzucic, ich stan raczej
      porzadny... Przydadza sie tam? Jesli tak, to sie zorientuje, co dokladnie zalega
      u rodzicow w szafach i podrzuce tam :)

A.
      • Gość: kama Re: CIUSZKI - moze pomozecie do Aen IP: 80.51.57.* 11.06.05, 21:45
        nie znam dokladnie sytuacji bo jade tam pierwszy raz w poniedzialek , mam
        nadzieje ze Angela Ci odpisze , ale ja tez mam zamiar jeszcze poszukac, mam
        troche zabawek i mysle ze tez bedzie ok. pozdrawiam:)))
        • Gość: Aen Re: CIUSZKI - do Kamy i Angeli :) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.06.05, 22:15
          Jesli te rzeczy okaza sie przydatne, to tez sprobuje tam w poniedzialek po 16 z
          nimi dotrzec. Troszke ubran, z tego co twierdza rodzice, tez bedzie jednak ;)

A.
          • Gość: Angela Re: CIUSZKI IP: *.flatpla.net 12.06.05, 15:31
            Jasne, że książki się przydadzą. Wbrew pozorom te dzieci chcą sie wyrwać z tego
            środowiska. Każda pomocna dłoń jest bardzo mile widziana.
            Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję.
      • Gość: Angela Re: CIUSZKI - moze pomozecie - DZIĘKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:23
        Aż serce rośnie jak się czyta takie posty, SERDECZNE DZIĘKI!!!!!
        • Gość: Aen Re: CIUSZKI - moze pomozecie - :) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.06.05, 17:37
          To ja dziekuje, ze wskazalas miejsce, gdzie takie rzeczy sie naprawde komus
          przydaja :) Zanioslam jednak ubrania, ksiazek troche wybralam, ale maja niestety
          podniszczone okladki i wstyd mi dakie dawac... Rodzice powyrzucali juz sporo
          tych porzadnych :/ Trudno, ale napewno doniose tam jeszcze maskotki :)

Pozdrawiam,
          A.
          • Gość: kama Re: CIUSZKI - moze pomozecie - :)do Angeli IP: 80.51.57.* 14.06.05, 15:05
            Angelo , jade dzis z mezem , az wstyd sie przyznac, wczoraj zjechalam sie
            jak... z malym i nie trafilam, zycz mi powodzenia, papa :))
            • Gość: Angela Re: CIUSZKI - moze pomozecie - :)do Kamy IP: *.flatpla.net 14.06.05, 21:24
              Dopiero teraz odczytałam Twój wpis. I jak, trafiłaś? Tam jest tylko jedno
              przedszkole na Koziej i wszystkie dzieciaki pomogą trafić. Mam nadzieję, że
              dałas radę?
              Pozdrawiam i dziękuję za wytrwałość.
    • eve_26 Re: CIUSZKI - moze pomozecie 23.06.05, 13:01
      Mam pytanko co do tego Ogniska Społecznego - planujemy z narzeczonym poprosić
      gości o przyniesienie maskotek zamiast kwiatów na ślub. Czy byłyby tam one mile
      widziane?
      • Gość: Angela Re: CIUSZKI - moze pomozecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 15:10
        Owszem, ale w rozsądnych ilościach. Dzieciaki przychodzą tam zjeść, odrobić
        lekcje, uczyć się i bawić.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • Gość: A Re: CIUSZKI - moze pomozecie - Mela IP: *.flatpla.net 23.06.05, 21:52
          To pytanie należy zadać albo Małgosi Major - Prezes, albo Annie Kania -
          kierowniczka Ogniska na ul. Koziej. Te dwie osoby są chyba najbardziej
          zorientowane w kwestii potrzeb personalnych.
    • Gość: Mela Re: CIUSZKI - moze pomozecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:26
      Ja tez mam pytanie. Czy nie potrzeba tam pomocy?? Chetnie przychodziłabym na
      pare godz. w tygodniu pomagac w nauce albo cokolwiek. Mam ukonczony
      Fakultatywne STudia Predagogiczne.
      • Gość: Mela Re: CIUSZKI - moze pomozecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:55
        oczywiście mam na mysli wolontariat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka