Dodaj do ulubionych

Po II Nocy Kulturalnej

IP: *.icis.pcz.pl 26.06.05, 23:00
Wlasnie imprezy plenerowe to bylo nowe doswiadczenie Nocy.

Przed Noca nie bylo madrego - jak to zrobic, a i teraz sprawa nie wydaje mi
sie taka jednoznaczna. Wciaz jest sporo za i przeciw kazdego rozwiazania.

Zgadzam sie z jednym - jak jest malo imprez to jest niedobrze bo tlok i
trudno wejsc.

Ale jak jest duzo, to znow pojawiaja sie problemy z wyborem i uczucie ze tyle
sie nie zobaczylo ciekawego.

Obserwuj wątek
    • malarz2 Re: Po II Nocy Kulturalnej 26.06.05, 23:46
      Jak dla mnie to jest jedna wielka ściema. Noc kulturalna?? Noc kulturalna odbywa
      się co tydzień. Na początek koncert wieczorkeiem. Potem rozmowy przy piwie. A
      później jakaś domówka w fajnym towarzystwie. Kultura powstawała na Dekabrystów
      bo tam bywało najwięcej studentów. No ale cóż. Prezydent wie lepiej... :(
      • Gość: xx Re: Po II Nocy Kulturalnej IP: *.icis.pcz.pl 27.06.05, 00:44
        Kultura picia piwa - to masz na mysli pewnie mowiac o Dekabrystow :))

• Gość: Kasia Re: Po II Nocy Kulturalnej IP: 86.42.42.* 27.06.05, 13:40
        hmmmm ... kultura na Dekabrystów - to ciekawe ... kultura przeklinania, plucia
        na chodnik, zaczepiania przechodządzych obok ludzi, picia piwa lub czegoś
        innego .... to jest kultura ???????? Ciekawe jaką książkę ostatnio
        przeczytałeś, kiedy ostatnio byłeś w teatrze w filharmonii no ewentualnie w
        kinie, na wystawie w jakim kolwiek muzeum (niekoniecznie w Cz-wie)?
        • lookas.prv.pl Nie ogólniaj tak... 27.06.05, 18:50
          ... bo krzywdzisz wiele osób.

Ja czasami jestem na Dekabrystów i gdy wychodzę z barów to nie przeklinam, nie
          pluję, nie zaczepiaj przechodniów i nie leję po klatkach.

Trochę zdrowego rozsądku.

Pozdrawiam.

---------------------------------
          www.lookas.prv.pl
          • Gość: Kasia Re: Nie ogólniaj tak... IP: 86.42.4.* 28.06.05, 12:19
            Muszę Ci przyznać rację (nieststy) :((( To normalne, że na Dekabrystów
            przebywają też ludzie nie zachowujący się tak jak wcześniej napisałam (z resztą
            jak w każdym innym miejscu są tacy i tacy, więc nie wiem po co o tym pisać
            skoro to takie oczywiste - jestem w 100% przekonana, że tych "lepszych" na
            Dekabrystów jest zaledwie garstka)...
            Jeśli chodzi o zdrowy rozsądek to zapewniem, że mam go duuuuużo :)))
            Także pozdrawiam ....
            • lookas.prv.pl Re: Nie ogólniaj tak... 28.06.05, 15:53
              > Jeśli chodzi o zdrowy rozsądek to zapewniem, że mam go duuuuużo :)))

W takim razie się cieszę! ;-))))

Pozdrawiam!

---------------------------------
              www.lookas.prv.pl
      • Gość: fafik malarz? ścienny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:59
        kultura wbijania nozy w plecy na Dekabrystów
    • Gość: xxx Staremu Rynkowi NIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 11:03
      Zorganizowanie takiego koncertu na Starym Rynku to nie był najlepszy pomysł.
      Przecież to było oczywiste że oprócz okolicznych mieszkańców Strego Rynku nikt
      tam nie przyjdzie. To miejsce nie cieszy się zbyt dużą popularnością.
      Mieszkancy innych dzielnic częstochowy nigdy tam nie przyjdą. Przemyślcie to
      następnym razem. Pozdrawiam.
      • Gość: :) Septeto National IP: *.metrocafe.pl 27.06.05, 11:15
        Septeto National powinni wystapic na placu Biegańskiego, grali fantastycznie,
        ale zebrali sie zaraz po skonczonym koncercie, bo nie bylo dla kogo zostac. Na
        przyszłośc, przy tego typu koncercie powinien byc ktos kto by rozkrecił
        publicznosc, każdemu nogi same chodzily i gdyby pojawil sie ktoś ze szkółki
        salsy (a mamy ich kilka) wszyscy bawiliby sie duzo lepiej...łącznie z
        artystami . Pozdrawiam
      • Gość: jasiu... Re: Staremu Rynkowi NIE IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.06.05, 14:20
        Oczywiście, ze to miejsce, mimo swojego uroku najmniej się nadaje właśnie na
        organizację takich imprez. Niestety - popularny Biegan jest, był i bedzie
        centrum Częstochowy i trochę szkoda, ze piwo wygrywa nie tylko z rowerzystami z
        masy (pokaz) ale i z kulturą. Panie Leśnikowski, wytłumacz pan to prezydentowi.
        Albo wybierzcie się po 22.00 na to wasze stare miasto (bez asysty straży), może
        coś wam wtedy trafi do świadomości. Częstochowski stary rynek to nie stary rynek
        w jakimkolwiek normalnym mieście. Tu po zmroku normalny człowiek boi się bywać.
        • Gość: xx Re: Staremu Rynkowi NIE IP: *.icis.pcz.pl 27.06.05, 14:27
          Moze i Stary Rynek slabo nadaje sie na koncerty.

Ale pora wreszcie zrozumiec ze ten Rynek bardzo sie zmienil na plus za ostatnie
          lata. Wieczorami mozna tam bywac bez obaw - wiem co mowie bo naprawde czesto
          tam bywam. To zaczyna byc normalny Rynek jak w kazdym miescie - szczegolnie ze
          powstaja tam nowe ciekawe lokale. Ale coz robic - Czestochowianie slabo znaja
          swoje miasto. Dla nich ogranizca sie do III Aleji i Biegana. Pora dostrzec te
          zmiany ktore zachodza na naszych oczach.
          • Gość: aka Re: Staremu Rynkowi NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:59
            Skoro od lat imprezy na starym rynku nie udają się to dlaczego władze miasta
            uparły się , aby tam je organizować- nic na siłę drodzy państwo
            • Gość: xx Re: Staremu Rynkowi NIE IP: *.icis.pcz.pl 27.06.05, 22:34
              Sa imprezy ktore udaja sie wlasnie na Starym Rynku.

• Gość: Margines Wielki Szit i nic więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 14:48
      Co to za kultura co szczy po murach?
    • Gość: Rene :| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:03
      Lipa wyszła. Na wilku i zającu 30 min. po planowym rozpoczęciu wywiesili bezczelna kartkę: "Otwarcie najwcześniej o 18.30" :| gdzie w takim razie mozna bylo sobie czekac do 20. W Utopii nie działał mikrofon czy jakies tam dziwne problemy techniczne mieli i konkurs poetycki sie nie odbyl. Nie odbyl sie rowniez koncert Time Square, bo... zespół nie dojechal (czyt. dał dupy). Jeszcze paru moich znajomych narzekało, że coś się nie odbyło na czym byli. Wynika z tego prosty wniosek, że jak ktos źle trafił to mogł sie wkutwić na samym poczatku i denerwowac dalej przy nastepnych podejsciach. Trzeba zapraszać bardziej odpowiedzialnych artystów i proponować organizacje tylko takim lokalom, które podołają wymaganiom, a nie jaja sobie robią. Jestem zawiedziony ale pewnie jeśli odbędzie się 3 edycja, a zapewne się odbędzie będe na niej. PEACE!
      • Gość: ASiALA Re: :| IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:06
        Absynt, w którym mieli puszczać te bajki planowo o 17 był zamknięty jeszcze o 19.30 więc z tą 20 chyba nawet miałeś racje, bo nie doczekałam się i poszłam dalej.
      • youstynus Re: :| 27.06.05, 23:01
        Na pewnonie odbyły się imprezy w Pani Dulskiej,które miały być przeniesione do
        Utopii, ale tam też nic się nie działo. W Alchemii podobnie, wszystko odwołane.
        Co do bajek, to ponoć wyświetlacz się popsuł czy coś. Za to impreza była niezła
        w Teatr(ze) from Poland :) Kto był?
        • Gość: xx Re: :| IP: *.icis.pcz.pl 27.06.05, 23:04
          Pani Dulska zostala zamknieta tuz przed Noca, wiec przyczyna byla niejako
          obiektywna.
          • Gość: me było pięknie! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.05, 23:14
            ale ale

jakoś nie wiem czy my o tej samej nocy mówimy..w gruszce super koncert, grupa
            przestrzen swietny show, taperka super, park magiczny, wystawy były wszystkie,
            graffiti, bębniarze, teatr, okf..halo gdzie wy byliście??
            • storima Re: było pięknie! 27.06.05, 23:26
              Re: Noc Kulturalna - sukcesem
              Autor: Gość: xx IP: *.icis.pcz.pl
              Data: 24.10.2004 19:10

+ dodaj do ulubionych wątków

zarchiwizowany
              Ja bylem zwyklym uczestnikiem tej wspanialej nocy. Wiec moge byc obiektywny.

Jestem pelen podziwu dla tych ktorzy te NOC zorganizowali.

Bo robili to nie URZEDNICY tylko zwykli ludzie.

Chwala im za to i moje osobiste wielkie dzieki.

I chwala tym wszystkim ktorzy aktywnie uczestniczyli w tej NOCY.

Pozdrawiam,

P.S. A kino juz jest tuz-tuz - wielkie kino z prawdziwego zdarzenia.
              Nawet ulice pzred Schotem zapelnione sa wyposazeniem tyle tego jest.

Przyda sie jak znalazl na nastepna NOC. Bo wierze ze to dopiero poczatek.

Re: Noc Kulturalna - sukcesem
              Data: 24.10.2004 19:10

zarchiwizowany
              Ja bylem zwyklym uczestnikiem tej wspanialej nocy. Wiec moge byc obiektywny.

Jestem pelen podziwu dla tych ktorzy te NOC zorganizowali.

Bo robili to nie URZEDNICY tylko zwykli ludzie.

Chwala im za to i moje osobiste wielkie dzieki.

I chwala tym wszystkim ktorzy aktywnie uczestniczyli w tej NOCY.

Pozdrawiam,

P.S. A kino juz jest tuz-tuz - wielkie kino z prawdziwego zdarzenia.
              Nawet ulice pzred Schotem zapelnione sa wyposazeniem tyle tego jest.

Przyda sie jak znalazl na nastepna NOC. Bo wierze ze to dopiero poczatek.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=16995809&a=16997373

Jak bylo rok temu?

I jak na dzis?
          • Gość: leandrao Re: :| IP: 80.51.57.* 28.06.05, 18:58
            No rzeczywiscie zostala zamknieta przed Noca. Przechodzilismy tamtedy ponad miesiac temu i juz byla nieczynna, wiec na pewno nie zamkneli jej przed Noca tylko znacznie wczesniej, akurat to sprawdzilismy, nie siej fermentu xx, sprawdz informacje nim je puscisz w obieg, profesorowi nie wypada mowic nieprawdy:)
            Pozdrawiam
        • Gość: lik Re: :| IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.05, 23:25
          hmmm.. w Utopi nic sie nie działo???????? a byłaś tam może koło 23?? ciasteczka
          grały do 1 i było super!!
          • storima Re: :| 27.06.05, 23:27
            Re: PAŁA z organizacji 1 NOCY KULTURALNEJ!!!!!!!
            Autor: lookas.prv.pl
            Data: 24.10.2004 13:32

zarchiwizowany
            Dla mnie 4

------------------------------------------
            www.lookas.prv.pl

Optymizm zasiewa pozytywnie przyszlosc.
            • storima Re: :| 27.06.05, 23:30
              Wnioski z Nocy Kulturalnej
              Data: 24.10.2004 14:47

zarchiwizowany
              Dla mnie jednym z najwazniejszych wnioskow z Nocy jest to ze to nie obecnosc
              JG jest problemem.

B. dobrze ze mamy JG - klasztor jako obiekt historyczny i architektoniczny
              robi coraz wieksze wrazenie - malo jest tak ciekawych miejsc w calej Polsce.

Problemem jest taka aktywnosc mieszkancow (i wladz tez oczywiscie), aby nasze
              miasto zylo i bylo w stanie tworzyc warunki dla zrownpowazenia pozycji
              klasztoru - rownowazenie rozumiem w calkowicie pozytywnym sensie tego slowa.

W Alejach normalnie dzieje sie zbyt malo w stosunku do naszego potencjalu nie
              z powodu JG i nawet ruchu samochodow, ale z powodu tego ze zbyt rzadko
              zdobywamy sie na aktywnosc chociazby porownywalna z ostatnia Noca.

Skad to wynika to juz inna sprawa - mozna o tym dyskutowac dlugo i skakac
              sobie przy okazji do oczu :)))

Potrzeba nam wiecej takich imprez, wiecej aktywnosci na codzien - mieszkancow
              i wladz - w roznych oczywiscie dziedzinach, a nie zwalania winy na Kosciol i
              JG.

Pozdrawiam,

______________________________Wnioski, to juz taki zwyczaj, aby nie popelniac
              tych samych bledow.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=16992584&a=16992584

a i nie wkleilem lancuszka z wpisem Lukasza , co tez teraz czynie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=16991219&a=16991250

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka