12.05.12, 11:00
Witam. Nie znam Olsztyna, a mam w programie Planetarium i Stare Miasto. Mam pytanie: gdzie najlepiej postawic autokar? I czy z jednego miejsca do drugiego dojdę piechotą z grupą? Może ktoś mi coś podpowie :)
Obserwuj wątek
    • margits Re: Olsztyn 12.05.12, 11:25
      Podpowiadam: mapa podstawowe narzędzie pilota...
    • marcinczerwinski_pleszew Re: Olsztyn 12.05.12, 12:04
      niestety nie dojdziesz piechotą (chyba, że masz bardzoooo dużo czasu i dobrą grupę).

Parking w okolicy starego miasta masz tutaj:
      maps.google.pl/maps?saddr=Feliksa+Nowowiejskiego&daddr=Feliksa+Nowowiejskiego&hl=pl&sll=53.778547,20.47644&sspn=0.001696,0.004823&geocode=FYqZNAMdVW44AQ%3BFXOZNAMdem04AQ&t=h&mra=prev&z=18
      a z parkingu idziesz pod murami zamku (dawną fosą). Pokażesz zamek kapituły warmińskiej, rynek, katedrę .... i kilka innych ciekawych miejsc w obrębie rynku, ale to już zbyt dużo pisania. Powodzenia :)

Marcin
      • rosa_del_deserto Re: Olsztyn 12.05.12, 14:38
        @marcin... dzięki bardzo! Cenne info dot. dystansu Starówka-Planetarium. Pytałam, bo dowiedziałam się, że przy Planetarium jest miejsce parkingowe tylko dla 2 autokarów (!?) i na wypadek gdyby były zajęte... stąd pomyślałam, że może da się autokar zostawić przy Starym Mieście i po jego zwiedzeniu przejść pieszo do Planetarium. Ale jak nie jest to dobry pomysł, to dobrze wiedzieć :). Inne miejsca sobie opracowałam. Dziękuję i pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka