Gość: t IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:14 "81 psich oczu" - "81 czworonogów" - Same jednookie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zakłopotani Każdy ze zwierzaków to historia IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 28.07.05, 13:33 "81 psich oczu prosi: zaopiekuj się mną..." hmmmm to są pary oczu czy pojedyncze oczy? 81 psów czy 81 oczu - czyli 40 psów i jeden ślepy na jedno oko? a może 39 psów i trzy ślepe na jedno oko. A może jest 81 psów z jednym okiem? Jak to jest z tymi psami? Dalej w tekscie jest o 81 psach... czyli o 162 oczach. Zamotałem się, proszę rozwiążcie nasz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiapomoc www.schronisko.klomnice.pl IP: *.kl / 80.50.214.* 28.07.05, 16:58 Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:49 zapraszam do czego ???????????????????????????????????????? pralnie gminnych pieniędzy wyrzucanych w błoto przez nawiedzonego tez zwierzaka to ich łączy też jest bezdomny nic nie ma swojego ?????????ten co dał ten pomysł okradł mieszkańców z innych inwestycji i pieniądze poszły do LASU a ile ich poszło gazety napisały że 400.000,00 i się mylą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:32 Ehh ubodzy jesteście bardzo - ci którzy tak krytykujecie - szkoda mi Was!!! Bardzo mocno gratuluję Gminie takiej inwestycji i mam nadzieję, że coraz więcej polskich gmin pójdzie w Wasze ślady!!! I nie należy się przejmować utyskiwaniami zawistnych niby-ludków :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:36 Gość portalu: as napisał(a): > zapraszam do czego ???????????????????????????????????????? pralnie gminnych > pieniędzy wyrzucanych w błoto przez nawiedzonego tez zwierzaka to ich łączy > też jest bezdomny nic nie ma swojego ?????????ten co dał ten pomysł okradł > mieszkańców z innych inwestycji i pieniądze poszły do LASU a ile ich poszło > gazety napisały że 400.000,00 i się mylą Jest ustawa o ochornie zwierzat.Czy Tobie sie podoba czy nie ZWIERZETA maja swoje prawa a naszym OBOWIAZKIEM, Czlowieka,przez duze C a nie'czlowieczka' jest otoczyc je opieka. Miara Czlowieczenstwa KADEGO NARODU jest jego stosunek do zwierzat-do slabszych istot.Jak Ciebie matka nie nauczyla szacunku do zwierzat to tak samo szanujesz ludzi zapewne i to wynika z twojej wypowiedzi. Ty tego nie widzisz,ze czlowiek bezrobotny znalaz tam prace-prace, ktora szanuje-szanuje bo kocha zwierzeta.Twoja glowa nie jest wstanie tego pomiescic. "Mali" ludzie, maja male glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia BRAWO,BRAWO Klomnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:41 Ta informacja powinna byc w GW ogolnopolskiej aby inne gminy braly przyklad. Jak sie chce to zaniewielkie pieniadze mozna zbudowac swoje schronisko. A Ksiedzu Miroslawowi -mowie Bog zaplac-oby wiecej takich Ksiezy bylo w Polsce to i poszanowanie zwierzat byloby takie jak BOG przykazał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teklunia Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.cebit.com.pl 29.07.05, 11:23 a Tobie tylko wspolczuc pogladów... szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teklunia Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.cebit.com.pl 29.07.05, 11:25 Gość portalu: as napisał(a): > zapraszam do czego ???????????????????????????????????????? pralnie gminnych > pieniędzy wyrzucanych w błoto przez nawiedzonego tez zwierzaka to ich łączy > też jest bezdomny nic nie ma swojego ?????????ten co dał ten pomysł okradł > mieszkańców z innych inwestycji i pieniądze poszły do LASU a ile ich poszło > gazety napisały że 400.000,00 i się mylą a Tobie tylko współczuć poglądów... szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:58 Bardzo piekne schronisko, bardzo. Jestem pod wrazeniem. Tylko jedno mnie niepokoi-nic na temat sterylizacji nie piszecie-to NAJWAZNIESZE! Nie piszecie tez czy suki wydajecie juz wysterylizowane. Jesli tego nie robicie to blagam robcie to-bo tak to jest'przelewanie z pustego w prozne' nigdy nie zmniejszymy bezdomnosci zwierzat a przeciez o to nam chodzi, przede wszystkim,prawda? Zobaczcie zalecenia GLW,w raportach o schroniskach-STERYLIZACJA to zalecenie nr.1!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:01 przepraszam-wynika,ze robicie sterylizaje ale troche wiecej o nich na stronce please!:) No piekne schronisko, naprawde piekne-za niewielkie pieniadze-jak sie chce to mozna. Strone tez macie sliczna i profesjonalna bardzo!! Wielu widac ludzi dobrego serca zaangazowalo sie u Was w pomoc zwierzetom i Kosciol tez. No poprostu jakies cywilizowane, LUDZKIE, miejsce w Polsce. Cala Polska powinna brac z Was przyklad!! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: www.schronisko.klomnice.pl 29.07.05, 11:15 Swietnie. rzeczywiscie tekst powinien ukazac sie w wydaniu ogolnopolskim. __________________ Kicia, English or Polish don't mix it please. ____________________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avi Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.chello.pl 30.07.05, 23:31 Brawoooooooo władze gminy !!!!!!! Przywraca to wiarę w człowieka !! Przecież można pogodzić jak tylko się chce i potrzeby ludzi i ..zwierząt . TRZEBA TYLKO MĄDRYCH GOSPODARZY !!!!!!!!! :) :) :) :) Gdyby inni co sie jeszcze nie nauczyli zechcieli do Was po ..nauki przyjechać -- to nie trzeba by było MORDOWAĆ ZWIERZĘTA !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teklunia Re: Każdy ze zwierzaków to historia IP: *.cebit.com.pl 29.07.05, 11:18 Brawo dla gminy!!! Moze to pierwszy krok do normalnosci w Polsce, jesli chodzi o postepowanie z bezdomnymi zwierzetami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia BRAWO!!!! :o) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 12:42 Naprawde, jestem pelna podziwu! Nie spodziewalam sie, ze kiedykolwiek zobacze TAKIE schronisko w Polsce, ze kiedykolwiek przeczytam o TAKIM podejsciu do bezdomnosci zwierza na polskiej wsi :o) Brawo, brawo, brawo!!!! Serdecznie pozdrawiam, rowniez ksiedza! :o) Asia z Warszawy ps. Gdyby inni ksieza poszli za Ojca przykladem, gdyby choc raz na jakis czas wspomnieli z amobny, ze stosunek do braci mniejszych jest miara naszego czlowieczenstwa, to zwierzetom na pewno zyloby sie w naszym kraju o wiele lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: BRAWO!!!! :o) 29.07.05, 12:47 Gość portalu: Asia napisał(a): > > ps. > Gdyby inni ksieza poszli za Ojca przykladem, gdyby choc raz na jakis czas > wspomnieli z amobny, ze stosunek do braci mniejszych jest miara naszego > czlowieczenstwa, to zwierzetom na pewno zyloby sie w naszym kraju o wiele > lepiej... Czlowiek czlowiekowi bylby normalnym czlowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Każdy ze zwierzaków to historia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.05, 13:28 Najlepiej by było gdyby jakaś telewizja zrobiła o tym reportaż... Naprawdę byłam szczerze zdumiona, że tak może wyglądac schronisko w Polsce. Duże brawa! A do tego kilka osób znalazło pracę,to też cenna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Es Re: Każdy ze zwierzaków to historia IP: *.chello.pl 29.07.05, 15:02 bravo bravo a jednak sa na tym swiecie dobrzy ludzie,ktorzy nie patrza tylko na siebie,a tez na tych najbiedniejszych ,zupelnie bezbronnych braci mniejszych. jestem pod wielkim wrazeniem-o to chodzi zeby wszyscy w reszcie uzmysłowili sobie ze zwierze to nie rzecz ze czuje!! a naszym obowiazkiem jest opiekowanie sie nimi. modle sie z calego serca o wiecej tak dobrych ,cudownych i nie myslacych tylko o sobie ludzi. COraz bardziej wierze ze los bezdomnych zwierzat w koncu sie odmieni. Polacy -na co czekamy walczmy o takie schroniska w calej Polsce!! Odpowiedz Link Zgłoś
facia Re: Każdy ze zwierzaków to historia 29.07.05, 20:35 Tylko żli ludzie nie kochają zwierząt.Jak można pozbyć się psa przywiązując go drutem.A co do bezdomności.Człowiek zawsze sobie da radę a zwierzęciu trzeba pomóc i dlatego bardzo dobrze ,ze to schronisko powstało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Każdy ze zwierzaków to historia IP: *.iapt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:13 Aż miło czytać, że są jeszcze ludzie, którym los zwierząt nie jest obojętny :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlmaMater Oniemiałam z wrażenia IP: *.lublin.agora.pl 31.07.05, 17:21 Wielkie gratulacje dla wójta, radnych i całej gminy Klomnice. Schronisko jest wspaniałe, strona internetowa w pełni profesjonalna. Jestem pełna podziwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sami Re: Oniemiałam z wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:39 czemu nie otwaracie sami takich schronisk i bijcie brawa ta polska to chory kraj na psa gmina wydaje dziennie 4 zł dla dzieci do obiadów dokłada 1,50 chory w szpitalu ma stawkę wyżywieniową 2,50 aresztant ok 4 zł czy to jest normalne mieszkańcy gminy płacą za psy nie swoje gdzie tu logika cieszyć się trzeba ale gdzie gospodarność poszła w las wydano około 1.000.000,zł a ludzie nie mają co jeść brawo Wójt i radni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: Oniemiałam z wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:49 przeliczyć trzeba marnowane pieniądze Gminne 200 psów * 4 zł dziennie = 800 zł 800 * 31 dni w miesiącu = 2480 ,00 2480 * 12 miesięcy = 29.760,00 a gmina płaciła rocznie około 12.000 za psy wywożone do Tarnoskich Gór ładna polityka ludziom w plecy i około 800.000,00 wydanych gminnych pieniędzy w błoto gratulacje za nasze pieniądze a chodzimy po dziurawych drogach i chodnikach nie pisząc o reszcie. Jeśli taki interes to czemu nie robią tego inni w miastach i gminach . Ktoś wyprał ładne pieniądze bez zezwolenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Oniemiałam z wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:53 co za debil nie dba o ludzi a wydaje pieniądze społeczna na taki cel ile z tego dostał????? Odpowiedz Link Zgłoś
facia Re: Oniemiałam z wrażenia 02.08.05, 13:35 Należy dbać również o ludzi ale nie tylko.Jak wcześniej pisałem zwierzę nie jest w stanie samo o siebie zadbać trzeba mu pomóc a ludzie jeśli tylko chcą są w stanie to zrobić.I myślę ,że mówienie ,że ktoś kto pomaga zwierzętom jest debilem świadczy tylko o tym ,że ten kto tak uważa nim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kłomniczanin Głupota Głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 07:39 Proszę przyjechać do naszej Gminy rozwalające się drogi których to i tak naprawdę niema ( żużlowe przu jeżdzie tuman kurzu ) przy wieżdzie od Częstochowy " getto " w którym mieszkają ludzie po jednej i drugiej stronie ( rozwalające się budynki drewniane ludzie nie mają gdzie mieszkać ) rozwalające się chodniki ( a i tak wiekszości ich nie ma ) brak pracy itp wyliczanka jest długa ale kto to zrozumie . Budować dla zwierząt za prawie 1.000.000 zł coś do czego się co roku dokłada to marnotractwo i głupota. Zwierzęta z nieba nie spadły niech płacą na utrzymanie ci co do tego popuścili a nie wszyscy mieszkańcy gminy. I tak większość zwierząt jest podrzucana z dużych miast i wypuszczana na wsiach niech płaci miasto . Skoro jest tak wielu miłośników ile płacą na utrzymanie w ciągu roku na schronisko ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac Re: Głupota Głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:49 Tylko idiata lub chory na głowę mógł wymyśleć za tyle pieniędzy coś takiego chyba że nie liczył się z kosztami a może brał z tego dolę a gdzie byli radni tej gminy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiapomoc Re: Głupota Głupota IP: *.kl / 80.50.214.* 03.08.05, 20:39 Gość portalu: prac napisał(a): > Tylko idiata lub chory na głowę mógł wymyśleć za tyle pieniędzy coś takiego > chyba że nie liczył się z kosztami a może brał z tego dolę a gdzie byli radni > tej gminy Co odpowiedź to koszt budowy schroniska wzrasta. Może niedługo ktoś napisze, że budowa kosztowała 2 000 000 złotych a następny idiota złapie się za głowę i powie "ile to kosztowało...". Schronisko budowali ludzie z prac interwencyjnych(czyli przez półtorej roku pracę w schronisku znalazło kilkanaście osób a kilkoro z nich znalazło pracę na stałe) pod nadzorem jednego urzędnika z gminy i majstów, których rolę przejęli absolwenci Politechniki będący na stażu w gminie. Do prac remontowych i budowlanych wykorzystano nadające się materiały pozostałe z rozbiórki różnych budynków i urządzeń komunalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiapomoc Re: Głupota Głupota IP: *.kl / 80.50.214.* 03.08.05, 20:40 Gość portalu: Kłomniczanin napisał(a): > Proszę przyjechać do naszej Gminy rozwalające się drogi których to i tak > naprawdę niema ( żużlowe przu jeżdzie tuman kurzu ) przy wieżdzie od > Częstochowy " getto " w którym mieszkają ludzie po jednej i drugiej stronie > ( rozwalające się budynki drewniane ludzie nie mają gdzie mieszkać ) > rozwalające się chodniki ( a i tak wiekszości ich nie ma ) brak pracy itp > wyliczanka jest długa ale kto to zrozumie . Budować dla zwierząt za prawie > 1.000.000 zł coś do czego się co roku dokłada to marnotractwo i głupota. > Zwierzęta z nieba nie spadły niech płacą na utrzymanie ci co do tego popuścili > a nie wszyscy mieszkańcy gminy. I tak większość zwierząt jest podrzucana z > dużych miast i wypuszczana na wsiach niech płaci miasto . Skoro jest tak wielu > miłośników ile płacą na utrzymanie w ciągu roku na schronisko ?????????? Może krakersika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiapomoc Re: Oniemiałam z wrażenia IP: *.kl / 80.50.214.* 03.08.05, 20:50 Gość portalu: woj napisał(a): > przeliczyć trzeba marnowane pieniądze Gminne 200 psów * 4 zł dziennie = 800 z > ł > 800 * 31 dni w miesiącu = 2480 ,00 2480 * 12 miesięcy = 29.760,00 a > gmina płaciła rocznie około 12.000 za psy wywożone do Tarnoskich Gór ładna > polityka ludziom w plecy i około 800.000,00 wydanych gminnych pieniędzy w > błoto gratulacje za nasze pieniądze a chodzimy po dziurawych drogach i > chodnikach nie pisząc o reszcie. > Jeśli taki interes to czemu nie robią tego inni w miastach i gminach . Ktoś > wyprał ładne pieniądze bez zezwolenia > Jak z ciebie taki matematyk to może policzysz ile zarabiają politycy, dolicz koszty ich podróży służbowych, diet, obiadków w drogich restauracjach i zacznij protestować przeciwko temu. Przecież też za to płacisz. A skąd wiesz ile gmina za co płaciła. I skąd ci się wzieło te 200 psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oniemiałam z wrażenia IP: *.100.inds.pl 03.08.05, 23:22 Rece opadaja gdy sie czyta niktore wypowiedzi.Z 81 psow zrobilo sie 200.A jesli w Klomnicach sa dziurawe drogi i chodniki to na co czekacie :bierzcie sie do roboty , bo psy wam nie zalataja dziur .BEZDUSZNOISC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek&Pies Re: Kłomnice & New York IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:39 Dobra Robota Kłomnice - jade do was zobaczyć waszysz podopiecznych:) Sprawdzić obsługe schroniska i prawdomównosć, jednak uważam ze kawałdobrej roboty osiągneliscie i trzymam kciuki....:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy :) Re: Smutne troszke :(:( abuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 10:15 Takie ładne to schronisko, dobrze że pomieści tyle zwierzaków..Chociaż z drugiej strony czy to nie przesada wkańcu ludzie głoduja a Wy 400 tyś złotych wpakowaliscie w 3 budynki i jeden gabinet weterynaryjny, oraz kilkanascie klatek...:( i dodam że płaca wam 800 zł za psa za miesiąc, czy to jakies cyrki...... ....Kurde a ile miesiecznie idzie na bezdomnego 100 zł ?? Che zastanawiałas sie mądralo o nicku "Psiapomoc" ja za swojego psa rasowego po ch.pl i int.ch.pl zaplacilem 1200 ,,,a wy za psa dostajecie 800 zł miesiecznie w głowach sie nie miesci i jeszcze ksiadz wam blogosławi.. Pazerni Ksieża i głupota ludzka gdzie za psa 800 zł... Wystarczyłoby kilkunastu ochotników z parafi i zrobili by to schronisko za mniejsze pieniądze a Ty mi tu PSiapomoc p...ysz bzdury ....oj ale mnie wkurzyliscie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_0 Re: Smutne troszke :(:( abuuuu 05.10.08, 23:54 Do " Kłomniczanina": - kurzy ci się na drodze? - to ją weż i napraw. Najwygodniej założyć ręce pod dupę, usiąść i czekać aż ktoś za ciebie weżmie się za robotę. Tak cię w domu leniu śmierdzący wychowali?! - a wara ci od schroniska i od Tych,którzy w jego budowie udział brali bo buraku do pięt im nie dorastasz. Do " znajomego" - ty chyba znajomym jesteś, ale tego "kłomniczanina" bo obydwa wasze posty śmierdzą głupotą aż tu, w Częstochowie. Jak uważasz, że mało pieniędzy przekazuje Państwo na bezdomnych, zawsze możesz założyć fundację i się dołożyć. Co! - nie pasuje??? to siedż na tyłku i odtniutniaj się od ludzi przez duże L. Sorry!- do wszystkich normalnych, ale tak mnie tych dwóch ............ów wk...........wiło, że musiałem. Bo bym pękł. Dyziek. Odpowiedz Link Zgłoś