Dodaj do ulubionych

Każdy ze zwierzaków to historia

IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:14
"81 psich oczu" - "81 czworonogów" - Same jednookie???
Obserwuj wątek
    • Gość: zakłopotani Każdy ze zwierzaków to historia IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 28.07.05, 13:33
      "81 psich oczu prosi: zaopiekuj się mną..." hmmmm to są pary oczu czy
      pojedyncze oczy? 81 psów czy 81 oczu - czyli 40 psów i jeden ślepy na jedno
      oko? a może 39 psów i trzy ślepe na jedno oko. A może jest 81 psów z jednym
      okiem? Jak to jest z tymi psami? Dalej w tekscie jest o 81 psach... czyli o
      162 oczach. Zamotałem się, proszę rozwiążcie nasz problem.
    • Gość: psiapomoc www.schronisko.klomnice.pl IP: *.kl / 80.50.214.* 28.07.05, 16:58
      Zapraszam.
      • Gość: as Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 22:49
        zapraszam do czego ???????????????????????????????????????? pralnie gminnych
        pieniędzy wyrzucanych w błoto przez nawiedzonego tez zwierzaka to ich łączy
        też jest bezdomny nic nie ma swojego ?????????ten co dał ten pomysł okradł
        mieszkańców z innych inwestycji i pieniądze poszły do LASU a ile ich poszło
        gazety napisały że 400.000,00 i się mylą
        • Gość: Monika Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:32
          Ehh ubodzy jesteście bardzo - ci którzy tak krytykujecie - szkoda mi Was!!!

Bardzo mocno gratuluję Gminie takiej inwestycji i mam nadzieję, że coraz więcej
          polskich gmin pójdzie w Wasze ślady!!! I nie należy się przejmować
          utyskiwaniami zawistnych niby-ludków :->
        • Gość: kicia Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:36
          Gość portalu: as napisał(a):

> zapraszam do czego ???????????????????????????????????????? pralnie gminnych
          > pieniędzy wyrzucanych w błoto przez nawiedzonego tez zwierzaka to ich łączy
          > też jest bezdomny nic nie ma swojego ?????????ten co dał ten pomysł okradł
          > mieszkańców z innych inwestycji i pieniądze poszły do LASU a ile ich poszło
          > gazety napisały że 400.000,00 i się mylą

Jest ustawa o ochornie zwierzat.Czy Tobie sie podoba czy nie ZWIERZETA maja
          swoje prawa a naszym OBOWIAZKIEM, Czlowieka,przez duze C a nie'czlowieczka'
          jest otoczyc je opieka. Miara Czlowieczenstwa KADEGO NARODU jest jego stosunek
          do zwierzat-do slabszych istot.Jak Ciebie matka nie nauczyla szacunku do
          zwierzat to tak samo szanujesz ludzi zapewne i to wynika z twojej wypowiedzi.
          Ty tego nie widzisz,ze czlowiek bezrobotny znalaz tam prace-prace, ktora
          szanuje-szanuje bo kocha zwierzeta.Twoja glowa nie jest wstanie tego pomiescic.
          "Mali" ludzie, maja male glowy.

• Gość: kicia BRAWO,BRAWO Klomnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:41
            Ta informacja powinna byc w GW ogolnopolskiej aby inne gminy braly przyklad.
            Jak sie chce to zaniewielkie pieniadze mozna zbudowac swoje schronisko.

A Ksiedzu Miroslawowi -mowie Bog zaplac-oby wiecej takich Ksiezy bylo w Polsce
            to i poszanowanie zwierzat byloby takie jak BOG przykazał.
        • Gość: teklunia Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.cebit.com.pl 29.07.05, 11:23
          a Tobie tylko wspolczuc pogladów... szkoda słów...
        • Gość: teklunia Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.cebit.com.pl 29.07.05, 11:25
          Gość portalu: as napisał(a):

> zapraszam do czego ???????????????????????????????????????? pralnie gminnych
          > pieniędzy wyrzucanych w błoto przez nawiedzonego tez zwierzaka to ich łączy
          > też jest bezdomny nic nie ma swojego ?????????ten co dał ten pomysł okradł
          > mieszkańców z innych inwestycji i pieniądze poszły do LASU a ile ich poszło
          > gazety napisały że 400.000,00 i się mylą

a Tobie tylko współczuć poglądów... szkoda słów...
      • Gość: kicia Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 01:58
        Bardzo piekne schronisko, bardzo. Jestem pod wrazeniem. Tylko jedno mnie
        niepokoi-nic na temat sterylizacji nie piszecie-to NAJWAZNIESZE! Nie piszecie
        tez czy suki wydajecie juz wysterylizowane. Jesli tego nie robicie to blagam
        robcie to-bo tak to jest'przelewanie z pustego w prozne' nigdy nie zmniejszymy
        bezdomnosci zwierzat a przeciez o to nam chodzi, przede wszystkim,prawda?
        Zobaczcie zalecenia GLW,w raportach o schroniskach-STERYLIZACJA to zalecenie
        nr.1!!
        • Gość: kicia Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:01
          przepraszam-wynika,ze robicie sterylizaje ale troche wiecej o nich na stronce
          please!:)

No piekne schronisko, naprawde piekne-za niewielkie pieniadze-jak sie chce to
          mozna. Strone tez macie sliczna i profesjonalna bardzo!!

Wielu widac ludzi dobrego serca zaangazowalo sie u Was w pomoc zwierzetom i
          Kosciol tez. No poprostu jakies cywilizowane, LUDZKIE, miejsce w Polsce. Cala
          Polska powinna brac z Was przyklad!!
          • storima Re: www.schronisko.klomnice.pl 29.07.05, 11:15
            Swietnie. rzeczywiscie tekst powinien ukazac sie w wydaniu ogolnopolskim.

Kicia, English or Polish don't mix it please.

• Gość: avi Re: www.schronisko.klomnice.pl IP: *.chello.pl 30.07.05, 23:31
        Brawoooooooo władze gminy !!!!!!!
        Przywraca to wiarę w człowieka !!
        Przecież można pogodzić jak tylko się chce i potrzeby ludzi i ..zwierząt .
        TRZEBA TYLKO MĄDRYCH GOSPODARZY !!!!!!!!!

:) :) :) :)

Gdyby inni co sie jeszcze nie nauczyli zechcieli do Was po ..nauki przyjechać --
        to nie trzeba by było MORDOWAĆ ZWIERZĘTA !!!!!
    • Gość: teklunia Re: Każdy ze zwierzaków to historia IP: *.cebit.com.pl 29.07.05, 11:18
      Brawo dla gminy!!! Moze to pierwszy krok do normalnosci w Polsce, jesli chodzi o
      postepowanie z bezdomnymi zwierzetami.
    • Gość: Asia BRAWO!!!! :o) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 12:42
      Naprawde, jestem pelna podziwu! Nie spodziewalam sie, ze kiedykolwiek zobacze
      TAKIE schronisko w Polsce, ze kiedykolwiek przeczytam o TAKIM podejsciu do
      bezdomnosci zwierza na polskiej wsi :o)
      Brawo, brawo, brawo!!!!

Serdecznie pozdrawiam, rowniez ksiedza! :o)

Asia z Warszawy

ps.
      Gdyby inni ksieza poszli za Ojca przykladem, gdyby choc raz na jakis czas
      wspomnieli z amobny, ze stosunek do braci mniejszych jest miara naszego
      czlowieczenstwa, to zwierzetom na pewno zyloby sie w naszym kraju o wiele
      lepiej...
      • storima Re: BRAWO!!!! :o) 29.07.05, 12:47
        Gość portalu: Asia napisał(a):

>
        > ps.
        > Gdyby inni ksieza poszli za Ojca przykladem, gdyby choc raz na jakis czas
        > wspomnieli z amobny, ze stosunek do braci mniejszych jest miara naszego
        > czlowieczenstwa, to zwierzetom na pewno zyloby sie w naszym kraju o wiele
        > lepiej...

Czlowiek czlowiekowi bylby normalnym czlowiekiem...
    • Gość: K Re: Każdy ze zwierzaków to historia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.07.05, 13:28
      Najlepiej by było gdyby jakaś telewizja zrobiła o tym reportaż...
      Naprawdę byłam szczerze zdumiona, że tak może wyglądac schronisko w Polsce.
      Duże brawa!
      A do tego kilka osób znalazło pracę,to też cenna rzecz.
    • Gość: Es Re: Każdy ze zwierzaków to historia IP: *.chello.pl 29.07.05, 15:02
      bravo bravo
      a jednak sa na tym swiecie dobrzy ludzie,ktorzy nie patrza tylko na siebie,a
      tez na tych najbiedniejszych ,zupelnie bezbronnych braci mniejszych.
      jestem pod wielkim wrazeniem-o to chodzi
      zeby wszyscy w reszcie uzmysłowili sobie ze zwierze to nie rzecz ze czuje!!
      a naszym obowiazkiem jest opiekowanie sie nimi.
      modle sie z calego serca o wiecej tak dobrych ,cudownych i nie myslacych tylko
      o sobie ludzi.
      COraz bardziej wierze ze los bezdomnych zwierzat w koncu sie odmieni.
      Polacy -na co czekamy walczmy o takie schroniska w calej Polsce!!
    • facia Re: Każdy ze zwierzaków to historia 29.07.05, 20:35
      Tylko żli ludzie nie kochają zwierząt.Jak można pozbyć się psa przywiązując go
      drutem.A co do bezdomności.Człowiek zawsze sobie da radę a zwierzęciu trzeba
      pomóc i dlatego bardzo dobrze ,ze to schronisko powstało.
    • Gość: Magda Re: Każdy ze zwierzaków to historia IP: *.iapt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 10:13
      Aż miło czytać, że są jeszcze ludzie, którym los zwierząt nie jest obojętny :).
    • Gość: AlmaMater Oniemiałam z wrażenia IP: *.lublin.agora.pl 31.07.05, 17:21
      Wielkie gratulacje dla wójta, radnych i całej gminy Klomnice. Schronisko jest
      wspaniałe, strona internetowa w pełni profesjonalna. Jestem pełna podziwu.
      • Gość: sami Re: Oniemiałam z wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:39
        czemu nie otwaracie sami takich schronisk i bijcie brawa ta polska to chory
        kraj na psa gmina wydaje dziennie 4 zł dla dzieci do obiadów dokłada
        1,50 chory w szpitalu ma stawkę wyżywieniową 2,50 aresztant ok 4 zł czy to
        jest normalne mieszkańcy gminy płacą za psy nie swoje gdzie tu logika cieszyć
        się trzeba ale gdzie gospodarność poszła w las wydano około 1.000.000,zł a
        ludzie nie mają co jeść brawo Wójt i radni
        • Gość: woj Re: Oniemiałam z wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 22:49
          przeliczyć trzeba marnowane pieniądze Gminne 200 psów * 4 zł dziennie = 800 zł
          800 * 31 dni w miesiącu = 2480 ,00 2480 * 12 miesięcy = 29.760,00 a
          gmina płaciła rocznie około 12.000 za psy wywożone do Tarnoskich Gór ładna
          polityka ludziom w plecy i około 800.000,00 wydanych gminnych pieniędzy w
          błoto gratulacje za nasze pieniądze a chodzimy po dziurawych drogach i
          chodnikach nie pisząc o reszcie.
          Jeśli taki interes to czemu nie robią tego inni w miastach i gminach . Ktoś
          wyprał ładne pieniądze bez zezwolenia

• Gość: autor Re: Oniemiałam z wrażenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:53
            co za debil nie dba o ludzi a wydaje pieniądze społeczna na taki cel ile z tego
            dostał?????
            • facia Re: Oniemiałam z wrażenia 02.08.05, 13:35
              Należy dbać również o ludzi ale nie tylko.Jak wcześniej pisałem zwierzę nie
              jest w stanie samo o siebie zadbać trzeba mu pomóc a ludzie jeśli tylko chcą są
              w stanie to zrobić.I myślę ,że mówienie ,że ktoś kto pomaga zwierzętom jest
              debilem świadczy tylko o tym ,że ten kto tak uważa nim jest.
              • Gość: Kłomniczanin Głupota Głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 07:39
                Proszę przyjechać do naszej Gminy rozwalające się drogi których to i tak
                naprawdę niema ( żużlowe przu jeżdzie tuman kurzu ) przy wieżdzie od
                Częstochowy " getto " w którym mieszkają ludzie po jednej i drugiej stronie
                ( rozwalające się budynki drewniane ludzie nie mają gdzie mieszkać )
                rozwalające się chodniki ( a i tak wiekszości ich nie ma ) brak pracy itp
                wyliczanka jest długa ale kto to zrozumie . Budować dla zwierząt za prawie
                1.000.000 zł coś do czego się co roku dokłada to marnotractwo i głupota.
                Zwierzęta z nieba nie spadły niech płacą na utrzymanie ci co do tego popuścili
                a nie wszyscy mieszkańcy gminy. I tak większość zwierząt jest podrzucana z
                dużych miast i wypuszczana na wsiach niech płaci miasto . Skoro jest tak wielu
                miłośników ile płacą na utrzymanie w ciągu roku na schronisko ??????????
                • Gość: prac Re: Głupota Głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:49
                  Tylko idiata lub chory na głowę mógł wymyśleć za tyle pieniędzy coś takiego
                  chyba że nie liczył się z kosztami a może brał z tego dolę a gdzie byli radni
                  tej gminy
                  • Gość: psiapomoc Re: Głupota Głupota IP: *.kl / 80.50.214.* 03.08.05, 20:39
                    Gość portalu: prac napisał(a):

> Tylko idiata lub chory na głowę mógł wymyśleć za tyle pieniędzy coś takiego
                    > chyba że nie liczył się z kosztami a może brał z tego dolę a gdzie byli radni
                    > tej gminy

Co odpowiedź to koszt budowy schroniska wzrasta. Może niedługo ktoś napisze, że
                    budowa kosztowała 2 000 000 złotych a następny idiota złapie się za głowę i
                    powie "ile to kosztowało...".

Schronisko budowali ludzie z prac interwencyjnych(czyli przez półtorej roku
                    pracę w schronisku znalazło kilkanaście osób a kilkoro z nich znalazło pracę na
                    stałe) pod nadzorem jednego urzędnika z gminy i majstów, których rolę przejęli
                    absolwenci Politechniki będący na stażu w gminie. Do prac remontowych i
                    budowlanych wykorzystano nadające się materiały pozostałe z rozbiórki różnych
                    budynków i urządzeń komunalnych.
                • Gość: psiapomoc Re: Głupota Głupota IP: *.kl / 80.50.214.* 03.08.05, 20:40
                  Gość portalu: Kłomniczanin napisał(a):

> Proszę przyjechać do naszej Gminy rozwalające się drogi których to i tak
                  > naprawdę niema ( żużlowe przu jeżdzie tuman kurzu ) przy wieżdzie od
                  > Częstochowy " getto " w którym mieszkają ludzie po jednej i drugiej stronie
                  > ( rozwalające się budynki drewniane ludzie nie mają gdzie mieszkać )
                  > rozwalające się chodniki ( a i tak wiekszości ich nie ma ) brak pracy itp
                  > wyliczanka jest długa ale kto to zrozumie . Budować dla zwierząt za prawie
                  > 1.000.000 zł coś do czego się co roku dokłada to marnotractwo i głupota.
                  > Zwierzęta z nieba nie spadły niech płacą na utrzymanie ci co do tego popuścili
                  > a nie wszyscy mieszkańcy gminy. I tak większość zwierząt jest podrzucana z
                  > dużych miast i wypuszczana na wsiach niech płaci miasto . Skoro jest tak wielu
                  > miłośników ile płacą na utrzymanie w ciągu roku na schronisko ??????????

Może krakersika?
          • Gość: psiapomoc Re: Oniemiałam z wrażenia IP: *.kl / 80.50.214.* 03.08.05, 20:50
            Gość portalu: woj napisał(a):

> przeliczyć trzeba marnowane pieniądze Gminne 200 psów * 4 zł dziennie = 800 z
            > ł
            > 800 * 31 dni w miesiącu = 2480 ,00 2480 * 12 miesięcy = 29.760,00 a
            > gmina płaciła rocznie około 12.000 za psy wywożone do Tarnoskich Gór ładna
            > polityka ludziom w plecy i około 800.000,00 wydanych gminnych pieniędzy w
            > błoto gratulacje za nasze pieniądze a chodzimy po dziurawych drogach i
            > chodnikach nie pisząc o reszcie.
            > Jeśli taki interes to czemu nie robią tego inni w miastach i gminach . Ktoś
            > wyprał ładne pieniądze bez zezwolenia
            >

Jak z ciebie taki matematyk to może policzysz ile zarabiają politycy, dolicz
            koszty ich podróży służbowych, diet, obiadków w drogich restauracjach i zacznij
            protestować przeciwko temu. Przecież też za to płacisz. A skąd wiesz ile gmina
            za co płaciła. I skąd ci się wzieło te 200 psów.
            • Gość: ja Re: Oniemiałam z wrażenia IP: *.100.inds.pl 03.08.05, 23:22
              Rece opadaja gdy sie czyta niktore wypowiedzi.Z 81 psow zrobilo sie 200.A jesli
              w Klomnicach sa dziurawe drogi i chodniki to na co czekacie :bierzcie sie do
              roboty , bo psy wam nie zalataja dziur .BEZDUSZNOISC.
              • Gość: Maciek&Pies Re: Kłomnice & New York IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:39
                Dobra Robota Kłomnice - jade do was zobaczyć waszysz podopiecznych:)
                Sprawdzić obsługe schroniska i prawdomównosć, jednak uważam ze kawałdobrej
                roboty osiągneliscie i trzymam kciuki....:) Pozdrawiam
              • Gość: znajomy :) Re: Smutne troszke :(:( abuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 10:15
                Takie ładne to schronisko, dobrze że pomieści tyle zwierzaków..Chociaż z
                drugiej strony
                czy to nie przesada wkańcu ludzie głoduja a Wy 400 tyś złotych wpakowaliscie w
                3 budynki i
                jeden gabinet weterynaryjny, oraz kilkanascie klatek...:( i dodam że płaca wam
                800 zł za psa za miesiąc, czy to jakies cyrki......
                ....Kurde a ile miesiecznie idzie na bezdomnego 100 zł ?? Che zastanawiałas sie
                mądralo o nicku "Psiapomoc" ja za swojego psa rasowego po ch.pl i int.ch.pl
                zaplacilem 1200 ,,,a wy za psa dostajecie 800 zł miesiecznie w głowach sie nie
                miesci i jeszcze ksiadz wam blogosławi.. Pazerni Ksieża i głupota ludzka gdzie
                za psa 800 zł... Wystarczyłoby kilkunastu ochotników z parafi i zrobili by to
                schronisko za mniejsze pieniądze a Ty mi tu PSiapomoc p...ysz bzdury ....oj ale
                mnie wkurzyliscie....
                • Gość: no name Re: Smutne troszke :(:( abuuuu IP: 195.205.202.* 05.10.08, 11:26
                • dyziek_0 Re: Smutne troszke :(:( abuuuu 05.10.08, 23:54
                  Do " Kłomniczanina": - kurzy ci się na drodze? - to ją weż i napraw.
                  Najwygodniej założyć ręce pod dupę, usiąść i czekać aż ktoś za ciebie weżmie się za robotę.
                  Tak cię w domu leniu śmierdzący wychowali?! - a wara ci od schroniska i od Tych,którzy w jego budowie udział brali bo buraku
                  do pięt im nie dorastasz.
                  Do " znajomego" - ty chyba znajomym jesteś, ale tego "kłomniczanina"
                  bo obydwa wasze posty śmierdzą głupotą aż tu, w Częstochowie.
                  Jak uważasz, że mało pieniędzy przekazuje Państwo na bezdomnych,
                  zawsze możesz założyć fundację i się dołożyć.
                  Co! - nie pasuje??? to siedż na tyłku i odtniutniaj się od ludzi
                  przez duże L.
                  Sorry!- do wszystkich normalnych, ale tak mnie tych dwóch ............ów wk...........wiło, że musiałem. Bo bym
                  pękł.
                  Dyziek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka