Gość: xx IP: *.icis.pcz.pl 09.08.05, 21:12 Jak sie dowiedzialem ze to student jednej z czestochowskich uczelni zrobil taki "kawal", balem sie ze ktos z Poltechniki - cale szczescie ze to nie od nas. To jednak wstyd po po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babeczkaa Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas 09.08.05, 21:26 E, xx jak mogłeś tak pomyśleć, studenci Politechniki maja wiecej oleju w głowach :) ja w nich wierze!!!! B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.icis.pcz.pl 09.08.05, 21:31 Ja tez wierze - ale wszedzie moga sie zdarzyc "czarne owce". Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas 09.08.05, 21:34 jasne, miłego wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent akademia :))))) chyba policyjna i to vol.11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:29 Jaka uczelnia (sic!) akademia :)- taki student. Poziom widać gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Kabotynizm IP: *.d4.club-internet.fr 09.08.05, 21:59 nie jest bezkarny. I moze najwyzszy czas, zeby jeden z drugim sie o tym przekonali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:24 rzetelna telewizja informacyjna tvn-24 przez pol dnia trąbiła ze to uczen politechniki czestochowskiej. kto ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
misiak32 Re: podajcie nazwisko i skopcie go dokładniej..... 09.08.05, 22:28 Czy ktoś sie zastanowił nad tym że chłopak ma rodzinę która niczemu nie jest winna???? Czy ktoś się zastanowił choc trochę że ci ludzie czują się zaszczuci.... W pogoni za sensacją wszyscy zatracamy człowieczeństwo ........ Oto potęga prasy!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasf Re: podajcie nazwisko i skopcie go dokładniej.... IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 09.08.05, 22:36 Ty chyba postradales zmysly - mam wrazenie ze bronisz tego cudaka ! Odpowiedz Link Zgłoś
misiak32 Re: podajcie nazwisko i skopcie go dokładniej.... 09.08.05, 22:41 Gość portalu: aasf napisał(a): > Ty chyba postradales zmysly - mam wrazenie ze bronisz tego cudaka ! > Jeśli umiesz czytac.... to przeczytaj że bronię jego rodziny czy oni sa winni?????????? za co mają cierpieć??????? bo dziennikarz chciał podac jak najwięcej faktów????? Po prostu nie lubię hien. poczytaj jak polują te prawdziwe...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: podajcie nazwisko i skopcie go dokładniej.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:05 chodzil do klasy wyzej z mojej szkoly, fajny gosc nikomu nic nie wadzil a studiowal na WSP barany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mako Re: podajcie nazwisko i skopcie go dokładniej.... IP: *.flatpla.net 10.08.05, 17:52 To nie cudak tylko idiota. Pare tygodni temu w TVN-ie pokazali jak sie lokalizuje komórki w "Kryminalnych" Odpowiedz Link Zgłoś
storima Czy to ma znaczenie gdzie kto studiuje??????????? 09.08.05, 23:11 Tragicznie sie czlowiek wpisal. Brak szacunku dla Ofiar Zamachow. Totalna Glupota. Przestroga dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Czy to ma znaczenie gdzie kto studiuje??????? IP: *.icis.pcz.pl 10.08.05, 00:04 Dla mnie niestety ma - zwatpilbym w naszych studentow. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas 09.08.05, 23:15 A te pustaki w telewizji cały dzień trąbiły, że to ktoś z Politechniki :-/ --------------------------------- www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 02:07 Łukasz jest moim kolegą i zawsze nim będzie . Wiem że zrobił bardzo żle ale mam nadzieję że sąd będzie dla Niego łaskawy bo to jest na prawdę dobry chłopak . Lecz niestety zrobił coś tak głupiego ze moze odbic sie to na jego dalszym życiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.d4.club-internet.fr 10.08.05, 02:16 Asiu, badz laskawa i zamilcz; Powiedz mu to prywatnie. Glupota swoja zniewazyl Ofiary zamachow; Zamilczcie publicznie. Przeslijcie "kondolencje " do wiezienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 13:42 Pewnie zrobił to dla ciebie ??!! buhahahahahahehehehe buhahahahahahehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Znany jest syndrom IP: *.d4.club-internet.fr 10.08.05, 02:29 Znany jest syndrom w USA gdzie panie ni stad ni nie wiadomo skad* zakochuja sie w przetepcach szczegolnie siedzacych w celach smierci (jestem przeciwny karze smierci) Byloby lepiej gdyby osoby prywatnie powiazane z ta sprawa nie osmieszaly sie publicznie Lecz przestrzegaly innych ktorym takie bandyckie pomysly mogaa wpasc do proznosci wystepku nieludzkiej glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny Znieważył? 10.08.05, 03:19 Ktoś tu wspomniał o znieważeniu ofiar zamachów no chyba emocje się udzielił ponad miarowe, czyn głupi fakt - niezaprzeczalny, ale myślę że niektórzy ferując swe wyroki Salomonowe troszkę się rozbiegają niczym silnik szeregowy bez obciążenia. Fajnie jest kogoś niszczyć z perspektywy nieskazitelnego archanioła, tylko ten anioł chyba zapomniał że sam nie jest ciałem doskonały bo upadek ma wpisany w swe działanie. Nie sądźcie a nie będzie dziecię sądzeni bo taką miarą jak sądźcie będzie wam odmierzone. A te tekst że on był z tej uczelni czy z tamtej a przy okazji licytowanie się na to której studenci są lepsi jest po prostu żałosne (szczególnie, że robią to ludzie inteligentni sądząc po wcześniejszych ich wypowiedziach) Znam Łukasza przyznaje ale nie zamierzam być jego apologetą ani nie zamierzam też go sądzić bo to nie moja działka. Zrobił źle to raczej nie podlega to dyskusji ale rzucanie błotem nie przystoi. A piszę to głownie dlatego bo ten poczytny dziennik na którego łamach po części działamy jako vox populi zachował się po prostu mówiąc delikatnie niezbyt grzecznie, paszkwil ten przypomina działanie innego dziennika jeszcze bardziej poczytnego dziennika na literę "F". A poza tym z tego co wiem to nie próbował współpracować ale współpracował pisząc małe kolumienki w dodatku częstochowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Łukasz.....Dlaczego ??????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 13:30 Łukasz kaktycznie nie próbował ale współpracował z gazetą wyborczą...a teraz chcecie się go wyprzeć...znam Łukasza, mogę powiedzieć że JEST moim przyjacielem bez znaczenie dlaczego i po co to zrobił...zrobił źle to fakt ale ale "kto bez winy niech pierwszy rzuci kamień". pisząc te wszystkie przykrości pod jego adresem pomyślcie o jego rodzinie i najbliższych...jest mi za niego wstyd i naprawe nie wiem co nim kierowało, ale zawsze będę z nim..karę musi dostać i to surową ale przestańcie juz wieszać na nim psy... Łukasz......dlaczego ?? myślę że nie tylko ja jestem z Tobą ale Twoi najblizsi przyjaciele z AJD też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Łukasz.....Dlaczego ??????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 13:40 A niby dlaczego ktoś ma myslec o jego rodzinie... ?? Jest dorosły i sam sobie jest winien. Takim tokiem rozumowania można się zapytać o rodzinę tych, którzy byli ewakuowani - a były tam osoby młode, stare, zdrowe, chore etc, etc, etc. A dzięki ludziom jego pokroju to i szpitale i OIOM-y były ewakuowane. Jak gość nie wie co ma z czasem zrobić niech sobie w nosie podłubie albo krzyżówki rozwiązuje. Pewnie jako kumpel jest spoko ale to za mało !!! Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny Dlatego 10.08.05, 14:45 Dlatego mam myśleć o jego rodzinie bo jesteśmy ludźmi, ludźmi o pewnych wartościach wpojonych przez tradycje, kulturę, wychowanie cechującym się tym co jest miernikiem człowieczeństwa - humanitaryzmem. Pewnie niektórzy z przedmówców znak krzyża czasami na piersi nawet uczynią. Nie chce tutaj żadnego usprawiedliwienia, katharsis ale nie kopmy leżącego i wszystkich i wszystkiego koło niego. Wydaje mi się że już zapłacił za swój zły czy a i pewnikiem jeszcze będzie płacił. Wygodnie jest wiedzieć świat jako czarny i biały ale z prawdą to nie ma niestety wiele wspólnego, partycypujemy w świecie gdzie dominuje skala odcieni szarości i jednoznaczne rzeczy nie są na porządku dziennym – niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Dlatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:59 Dlatego pomyślałem o jego rodzinie i co jej uczynił, pomyślałem też o jego dziewczynie/żonie, o jego dziadkach, pradziadkach i nie wiem jeszcze o kim pomyślałem - i co z tego ?? Empatia... ?? owszem ale 100 procentowa dla tych co nieumyślnie narozrabiają. Nikt nie "kopie leżącego" ale też nikt nie powinien biadolić "jakie to dobre dziecko jest" bo NIE JEST !!! I nie chrzań o stopniach szarości. Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny Konsensus 10.08.05, 15:11 Cieszę się, że do konsensusu doszliśmy odnośnie kopania. A ja nie mówiłem jakie to dobre dziecko bo któż jest naprawdę dobry? Ani też nie mówiłem o stopniach tylko o skali odcieni szarości niby to samo ale imputowałeś mi wcześniej wiec muszę wyjaśnić. Od takie niemieckie zamiłowanie do porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiero Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:35 "W przeszłości współpracował z radiem RMF FM i Fon, próbował współpracować także z częstochowską "Gazetą Wyborczą"." buhaha a teraz se powspópracuje z współwięźniami :). Dla mnie tacy ludzie to kompletni palanci. Jeszcze targnąć się na Jasną Górę gdzie tyle ludzi przychodzi kilkaset km. po to by zamiast sie w Kaplicy modlić musiała opuszczać to miejsce przez takiego..., a może tamtym samolotem ktoś musiał lecieć do ciężko chorej osoby? Myślę że dostanie najwyższy wyrok, czyli taki na jaki zasłużył. A za te akcje to dobrze że płaci on bo z własnych podatków nie mam zamiaru płacić za niego. GRATULACJE jeszcze dla naszej Policji za szybką akcję. Szkoda mi tylko jego Rodziców-bo to pewnie Oni będą bulić za jego wybryki :/ Jeszcze raz gratulacje dla Policji za szybką akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:39 A ja tego gościa doskonale znam i on wcale nie jest taki głupi jak sie wydaje,tylko jestem ciekaw co chciał przez to pokazać ??? Że nasza policja doskonale potrafi pozbierać kawałki telefonu na odcinku dłuższym niż 3 km ??? niech się cieszą k.... że go do rzeki nie wrzucił bo trzeba by jeszcze płetwonurków wzywać a to byłby w kamienicy temat do dyskusji na następne 4 niedziele dla szanownych babć z wiejskiego wywiadu. Podejrzewam że nie zrobił tego tak dla jaj, podejrzewam również że jesteście zbyt tępi żeby wyciągnąć z tego typu działań jakiekolwiek wnioski a z Gazetą wyborczą to on współpracował i nie wypierajcie się go teraz pacany bo materiał zawsze dobry robił. Dzięki niemu mam celujące z kilku przedmiotów bo użyczył swojego doświadczenia przy kręceniu kilku filmów. Pozdro dla Łukasza jak tylko będe miał taką możliwość to się zobaczymy. Pozdrawiam również wszystkich frajerów którzy mają szacunek, pozdrówcie kogo uważacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lestat Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 15:03 A ciekawe jaki telefon nasi kochani policjanci złożyli z puzzli ?? Nokie c55 czy motorole 3310 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aatrapa Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 16:16 hm a nie interesuje was w jaki sposob go zlapali. wedlug mnie to jest wlasnie najciekawsze. namierzyli obszar z ktorego dzwonil, czy kiosk w ktorym kupil karte o tym a nie innym numerze seryjnym. kioskarka powiedziala ze byl wysoki albo niski itp. Pisze ze kupil karte czyli telefon byc moze mial swoj wlasny na abonament. Byc moze taki wlasny telefon podsyla razem z "anonimowym "sms z karty jakies dane do operatora o jakichs numerkach seryjnych i stad wiadomo bylo kto kiedys go kupil w salonie. Ruszcie glowa jak to moglo byc ? Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiero Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 17:09 hehe może się podpisał pod esemesem :) Potem się wystarszył i dlatego zniszczył telefon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:27 Gazeta faktycznie się wypiera swojego współpracownika. Bez trudu można znaleźć teksty tego chłopaka pisane dla GW nawet w internecie - nie przytoczę strony, żeby nie ujawniać nazwiska, ale kto chce, to znajdzie. Oj nie ładnie , nie ładnie...!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sina Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 11.08.05, 17:49 jak on to mógl zrobić .Zawiódł.egoizm,głupota.Co się z ludzmi dzieje???ten chory świat kształci wariatów.Wielki zawód.SZkoda słów a łukaszowi wyobrażni.terrorysta!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vagina Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:11 szkoda mi kolesa,ale jaj jest poje... to teraz ma za swoje takicz zeczy siw nie robi. Mogl wyslac esa do swojej babci za jej podlozyl bombe w oiwnicy gdzie trzyma bimber:p:p;p pozdro dla ciulasa i reszty ziomow z Kamienicy polskiej narka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:25 Znam kolesia od kilku lat i zawsze wydawal sie spoko. No i ch..., troche go pokrecilo!!! Super pozdrowionka dla ekipy imprezowiczow z kamienicy polskiej!!! ciulo, vagina, scich, lysy i inni!!!! Trzymajta za niego kciuki bo warto!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciulas Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:27 znam kolesia i w zyciu bym sie po nim tego nie spodziewal!!! 3m sie i wracaj szybko do nas !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: high6 Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:27 Do zobaczenia za 8 lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 22:28 wracaj koffanie do mnie szybko:********* Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Znieważył? 14.08.05, 23:32 anakastyczny napisał: > Ktoś tu wspomniał o znieważeniu ofiar zamachów no chyba emocje się udzielił > ponad miarowe, czyn głupi fakt - niezaprzeczalny, ale myślę że niektórzy > ferując swe wyroki Salomonowe troszkę się rozbiegają niczym silnik szeregowy > bez obciążenia. W czasie gdy jeszcze swiezo ziemia przysypane trumny Ofiar zamachow, prosze sie nie dziwic, ze moja empatia jest po stronie rodzin zamordowanych. >Fajnie jest kogoś niszczyć z perspektywy nieskazitelnego > archanioła, tylko ten anioł chyba zapomniał że sam nie jest ciałem doskonały >bo > > upadek ma wpisany w swe działanie. Bardzo to ladnie napisales, lecz nie adresuj tego do mnie prosze. Cel mojego wpisu tam na gorze byl prosty: nie rozczulac sie prywatnie na publicznym forum, chocby dlatego aby zaoszczedzic sobie komentarzy gawiedz. Gawiedz (to i ja) i dla gawiedzi, osoba ta jest abstrakcja. Dla Ciebie i osob tej osobie bliskich, to Wasza prywatna perspektywa. Z pewnoscia osoba ta potrzebuje Waszego wsparcia, ale nie na FCz, prywatnie poza gawiedzia jak najbardziej. To publiczne rozczulanie nie sluzy dobrze nikomu. Ja mam tylko nadzieje , iz ta mloda osoba, dojdzie do siebie i uporzodkuje sobie swoje zycie i ku przestrodze innych za przyklad bedzie sluzyc. I to ma szczescie, ze w czasie akcji ewakuacyjnych nikt nie zmarl, bo zarzuty bylyby niewspolmiernie wyzsze. Gdybym ja byl sedziom w tej sprawie to niepakowalbym tego czlowieka do wiezienia, lecz nakazal prace na cel spoleczny (oczywiscie spolecznie na okres tylu lat, ile lat wiezienia kodeks karny przewiduje). Praca spoleczna, spolecznie na wolnosci. Wspolczuje Rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Znieważył? 14.08.05, 23:45 sedzia, nie pakowalbym Niech wie, ze rowniez zniewazyl Ofiary zamachow i ich Rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny Re: Znieważył? 16.08.05, 18:25 Storima napisał -Bardzo to ladnie napisales, lecz nie adresuj tego do mnie prosze. Ależ ja tego nie kierowąłem personalnie nie tak była ma intencja w momencie kiedy nurt i kierunek wypowiedzi faktycznie był jeden. I nie chodziło mi o rozczulanie się nad losem kogokolwiek, jestem przeciw przemocy w jakiejkolwiek formie zwolennikiem swoistej ahinsy, współczuje szczerze rodzinom ofiar jak i samym ofiarą – jest to przecież chyba normalne zachowanie. Ale swoja „empatią” mogę również objąć sprawce głupiego czyny nie dlatego że go znam ale dlatego że wiara w człowieka jest fundamentem i ostoją (jednym z wielu oczywiście) człowieczeństwa szeroko pojętego. Cieszę się że się zgadzamy co do sposobu realizacji kary to dobry prognostyk. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Znieważył? 17.08.05, 00:30 anakastyczny napisał: > jestem przeciw > przemocy w jakiejkolwiek formie zwolennikiem swoistej ahinsy, współczuje > szczerze rodzinom ofiar jak i samym ofiarą – jest to przecież chyba norma > lne > zachowanie. Ale swoja „empatią” mogę również objąć sprawce głupiego > czyny nie > dlatego że go znam ale dlatego że wiara w człowieka jest fundamentem i ostoją > (jednym z wielu oczywiście) człowieczeństwa szeroko pojętego. Sam nie wiem jakbym sie zachowal, bedac na Twoim miejscu. > Cieszę się że się zgadzamy co do sposobu realizacji kary to dobry prognostyk. To tylko dlatego, ze pisalem juz o tym chyba dwa lata temu na FCz (czyli juz od dluzszego czasdu tak myslalem). To rowniez tylko dlatego bo poznalem poprzez Wasze (nie Rodziny, nie Dziewczyny) Wasze obiektywne wpisy: Czlowieka, raczej niz abstrakcyjnego przestepce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Aresztowany sprawca fałszywych alarmów na Jas IP: 212.160.108.* 15.08.05, 08:22 To zrobiła osoba która w przyszłości miała zajmować kieronicze,lub znaczące stanowisko.Dawać przykład swą wiedzą innym.Nic dodać nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś