Dodaj do ulubionych

Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogotowi...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:48
Spoko...Ja wogole nie czaje czemu TPsa przyznaje numery ktore juz ktos mial.A jak juz jest taka potrzeba to powinna byc troszke wieksza przerwa po wylaczeniu nr.Mnie juz nic nie zaskoczy w TPsie.Najlepiej zadzwonic i powiedziec>> Panie Lebiedź niech mi pan powie do k...nedzy kim pan tam jest...<< To dla tych co znaja ten text.Pozdro...
Obserwuj wątek
    • Gość: dock Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 23:50
      nie żebym sie czepiał ale tytuł tego artukułu jest bez jakiegokolwiek ładu i
      składu a gdybym nie przeczytał treści nie wiedziałbym o co chodzi. Mogę się
      tylko domyślać że autorowi chodziło o to iż "mieszkanka Częstochowy dostała
      (dawny w domyśle) numer pogotowia" a może "mieszkanka Częstochowy została
      numerem pogotowia"??. Dlatego apel do redakcji- poprawcie proszę ten tytuł i
      nie wprowadzajcie ludzi w błąd.
      Pozdrawiam
      • Gość: lunch Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 07:21
        Tytuł jest jak najbardziej w porządku, tylko widać nie wszystkim staje
        inteligencji do rozumienia gier słownych.
        • Gość: Myx Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 00:13
          Mi staje :)
          • Gość: kolo przynajmniej jej sie nie nudzilo-mogla se pogadac IP: *.ny325.east.verizon.net 15.08.05, 03:24
    • Gość: lunch Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 07:24
      Właśnie tu tkwi problem - jakiś tam Lebiedź to tu jest tylko pionkiem. Ta
      popierd... firma należy do żabojadów i oni tu rządzą. A zresztą - co w Polsce
      nie należy do żabojadów? Hipermarkety, PKS-y. I te świnie mają czelność
      prostestować przeciw polskim pracownikom we Francji. Boże, dlaczego jesteśmy
      takim głupim narodem? Niemcy nigdy w życiu nie wpuściliby francuskiego
      hipermarketu, a jakby już powstał, to nikt by tam nie robił zakupów, wiedząc
      jaka to katastrofa dla współobywateli.
      • Gość: :P Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:33
        Problem polega po prostu na tym, że Tepsa zwalnia większość swoich pracowników
        jak leci. Zostają Ci co mają znajomości a nie Ci którzy zostać powinni. Gdyby
        Tepsa zostawiłą sobie techników z durzym starzem to problemów natury
        technicznej by nie było, a odpowiedź pana prezesa nie brzmiała by że nie ma
        takiej możliwości.
        Jest taka możliwość, tylko Niekompetencja pracowników i prezesa przerasta
        wiedzę personelu który został przez tych niekompetentnych darmozjadów zwolniony.
        • Gość: mk Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:22
          ja byłem przychodnią kiedyś - codziennie ludzie dzwonili i chcieli się
          rejestrować - niektórych nawet zarejestrowałem uprzejmie.
          • werrka Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto 13.08.05, 17:03
            Gość portalu: mk napisał(a):

> ja byłem przychodnią kiedyś - codziennie ludzie dzwonili i chcieli się
            > rejestrować - niektórych nawet zarejestrowałem uprzejmie.

chacha .... dobre ... ja jestem kancelarią prawniczą od 3 lat-buchacha- i cos w twoim stylu musze wymyśleć
          • Gość: D. Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 23:19
            A my jesteśmy Miejskim Przedsiębiorstwem Komunikacji. Nie przeszkadza.
    • yavorius co za durny artykuł!! 12.08.05, 10:36
      "Tego numeru nie mamy od co najmniej pięciu lat"

Kurna, a w telefonii komórkowej ludzie dostają numeru nieużywane przez 7
      miesięcy i co? I nic, kurde, niech ten sezon ogórkowy się skończy...
      • Gość: mk Pogotowie chciało mieć święty spokój, więc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:19
        przekazało nr komuś inemu - niech się teraz ktoś inny chorymi zajmuje, bo niby
        czemu ciągle pogotowie ma to robić>?
    • Gość: ,.;`'`;., [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:22
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: macgregor Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.opusnet.pl / *.opusnet.pl 12.08.05, 11:25
      Czy 5 lat od wyłączenia numeru to wg Ciebie za mało? To wydawca "Panoramy Firm" dał ciała.
    • Gość: Rych Ja dostałem po Pogotowiu Energetycznym. IP: *.szpital.zabrze.pl / 213.227.125.* 12.08.05, 11:27
      tez czad. zwłaszcza jak były wichury. tak było fajnie ze właczalismy telefon
      tylko wtedy kiedy trzeba było do kogos zadzwonic ale abonament płaciło sie jak
      normalny. energetyce zobrali ten nr 2 lata temu ale podobnie jak w czestochowie
      wciaz jest w ksiazce telefonicznej i na stronie. po miesiacu walki zmienili nr
      na inny i przysyłali ciagle dwa rachunki na oba numery. jak tu nie kochac TPSA.
    • Gość: konfabulator Może niech numer odkupi zakład pogrzebowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 11:57
      Może niech numer odkupi zakład pogrzebowy?
      • Gość: miro99 Re: Może niech numer odkupi zakład pogrzebowy? IP: 212.87.5.* 12.08.05, 15:59
        Dziwię się, że żaden zakład pogrzebowy nie wpadł jak dotąd na ten pomysł. Toż
        to panie, żyła złota jest! ;)
        • Gość: sarkastyczny Re: Może niech numer odkupi zakład pogrzebowy? IP: 195.206.116.* 13.08.05, 17:19
          W Łodzi dawno by na to wpadli

Gość portalu: miro99 napisał(a):

> Dziwię się, że żaden zakład pogrzebowy nie wpadł jak dotąd na ten pomysł. Toż
          > to panie, żyła złota jest! ;)
    • Gość: Ewa i Przemek Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 12:39
      Mayenka, jesteśmy z Tobą! Ewa i Przemek (telefon po szklarzu:))
      • peacekeeper a w Kłomnicach pod Czestochową nr poczty polskiej 15.08.05, 09:54
        chciałem sie dodzwonić na pocztę żeby sprawdzić czy sa pieniądze dla Mamy .
        otwieram książkę telefoniczną szukam numeru poczty w kłomnicach . Wybieram nr
        i ...nikt nie odbiera . Po kilkunastu razach ktoś podnosi słuchawke i wyjaśnia
        pomyłkę . Pani już wie o pomyłce , wyjasnia mi i podaje własciwy nr .
        Przepraszam i dziekuję . W lipcu z poczty przy ul. Orzechowskiego w
        Czestochowie wysyłałem telegramy z zawiadomieniem o pogrzebie i wiem że w tej
        instytucji nie ma zbyt rozgarnietych ludzi więc i teraz postanowiłem sie
        upewnić zadzwoniłem do informacji o numerach . Szybko i sprawnie podano mi
        numer ...prywatnego mieszkania .

Inny kwiatuszek to rodzice mają numer podobny a w zasadzie taki sam tylko inny
        jest kierunkowy jak jakas szkoła . Czasem sam odbierałem po kilka telefonów z
        usprawiedliwieniami i zawiadomieniami o nieobecnosci w szkole . Jak przystało
        na " dyrektora szkoły " zawsze usprawiedliwiałem .
        Kiedyś zadzwonili " ze w skole jes bomba " . Interweniowałem w telekomunikacji
        i teraz cieszymy sie ze juz nikt nie dzwoni .
        Najbardziej mama ale za kilka dni wakacje sie zkończą
    • Gość: xyz Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:08
      Co tu się dużo dziwić !! Nie tak dawno na stonie informacyjnej o naszym mieście
      też widniał ten stary numer telefonu pogotowia ratunkowego :) Wydaje mi się że
      ktoś powinien aktualizować takie informacje...tym bardziej że idzie tu często o
      ludzkie życie !!!
      • Gość: Ania Oj, niejeden już się powiesił przez TP SA IP: *.chello.pl 12.08.05, 14:27
    • Gość: Bartus Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:09
      Ja mialem numer po jakiejs szkole bodajze ;] ale zmienili.
      Co wy sie Tepsy czepiacie przeciez to bardzo porzadna firma a ze nie wiedza ze
      na swoich centralach moga zrobic przekierowywanie w okreslonych godzinach to juz
      ich problem <lol>
      • Gość: uo jezu Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 19:03
        Bartus z tym przekierowaniem to nie jest tak cacy cacy jak ci sie wydaje bo jak
        o 12 w nocy jakaś lacha do ciebie zadzwoni że wreszcie zdecydowała ci dać a
        zamiast do ciebie przekierują ją na pogotowie to się będziesz z tego cieszył?
        • Gość: mk Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 20:43
          lekarz dyżurny się ucieszy.
      • Gość: Kuba Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 14:21
        Ja dostałem numer po poczcie i miałem z tego nie zły ubaw. Stare babki dzwoniły
        i dzwoniły..........
    • Gość: gosc Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.crowley.pl 12.08.05, 15:18
      Serdecznie współczuję, ja miałam kiedyś numer telefonu po firmie
      kurierskiej "Stolica" i wiem co to znaczy. A TPSA za zmianę nr telefonu, który
      jest tak uciążliwy każe sobie jeszcze zapłacić. Po prostu zmieniłam operatora i
      zastrzegłam, w umowie że chcę "nowy" nr.
    • Gość: gs Panorama Firm IP: 213.25.149.* 12.08.05, 17:10
      Numer figuruje w Panoramie Firm? Dlaczego mnie to nie dziwi? Krakowskie wydania
      pełne są bubli - pamiętam jak przez kilka kolejnych edycji podawany był
      nieprawidłowy adres Urzędu Skarbowego Kraków - Podgórze. PF ląduje w koszu. Bo
      tam jest jej miejsce.
    • t.rydzyk Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto 12.08.05, 17:40
      blox.pl/html"
    • unamatita Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto 12.08.05, 21:40
      "- Nie ma takiej możliwości - oponuje Zbigniew Drohobycki, rzecznik TP SA w
      Katowicach. - Jeśli jednak ta pani zwróci się do nas o pomoc, będziemy szukać
      rozwiązania."

Bardzo dobry tekst - szczególnie w części, że nie ma takiej mozliwości i że
      beda pomagać - żartowniś z tego gościa. A co na to Czubówna??? Jest juz po
      faceliftingu???
      u.
      • Gość: Corka Firma IP: *.246.93.201.tisdip.tiscali.de 13.08.05, 00:05
        Instalowano mi numer tel. na biegu ........no nie powiem juz dlaczefgo.
        Ale nie wiedzialam ze bede musiala jeszcze teraz /juz rzadko/ po 8 latach
        odbiera tel. do Firmy KISINGER
        Moglam przyjmowac zamowienia na maszyny i urzadzenia masarskie.
        Cholera nie wpadlam na to wczesniej........zalozyc kono w banku i kazac
        robic "przedplaty"
        a potem mowic e to nie ja!!!!

Mam wspanialy artykul na temat pracy operatorow TP.Sa
        Wolnym czasem przepisze i podesle. Jest co czytac,
        Pracownicy traktowani prawie jak kasjerki w Supermarketach
    • gozal Żyjemy w kraju absurdu... 13.08.05, 00:36
      Numer nieaktualny już od pięciu lat, a Panorama Firm dalej utrzymuje fikcję.
      Może w następnej dekadzie zmienią wpis.
    • Gość: Nie wypełniono pol Zbigniew Drohobycki IP: *.gdynia.mm.pl 13.08.05, 10:24
      > kolejny przejaw niekompetencji ludzi, ktorzy nie maja wiedzy na temat tego
      czym sie zajmuja
      TP SA mogłaby kierować nocne wezwania pogotowia z mojego numeru na właściwy.

- Nie ma takiej możliwości - oponuje Zbigniew Drohobycki, rzecznik TP SA w
      Katowicach.
      • Gość: gosciu przekierowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 17:38
        oczywiscie ze jest taka mozliwosc zarowno na centralach alcatela, siemensa jak
        i innych, z ktorych korzysta TPSA... i da sie zrobic zeby bylo w okreslonym
        czasie.
    • pawel1940 Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto 14.08.05, 10:22
      Widzę, że niektórzy mają lepsze doświadczenia, ja byłem tylko pizzerią. I też
      było zabawnie, szczególnie jak w pewnym momencie się wkurzyłem i zamiast podawać
      numer zacząłem przyjmować zamówienia. Zdaje się, że pizzeria straciła paru
      klientów ;-).
      • direta Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numer pogoto 14.08.05, 10:34
        Moja znajoma pracowała w drogerii, która dostała nr po sklepie mięsnym.

I były rozmowy w rodzaju:
        - Czy jest szynka?
        - Tak, w aerozolu
    • Gość: pepsi Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 11:08
      ja mam nr po starym posterunku policji, najgorsze jest to ze z reguly tylko
      firmy montujace alarmy nie wiedza o zmianie numeru i dlatego mam ciagle
      telefony z informacjami o wlamaniach do spoldzielni, stacji benzynowych i
      innych. pzdrwm
    • Gość: asia Jednym slowem burdel.... IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.05, 23:29
    • Gość: P Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: 5.5R* / 62.6.139.* 15.08.05, 14:14
      Kolezanka miala numer nalezacy poprzednio do poczty.
      Zainstalowala angielska automatyczna sekretarke i podnosila sluchawke jezeli
      dzwonil ktos znajomy. Po 2 latach ludzie przestali korzystac z jej "pocztowego
      numeru"
      Zrezygnowac z TP SA proponuje Netie.
    • Gość: zdecydujcie sie Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:46
      "takie telefony odbiera co kilka dni"

"Od kilkunastu miesięcy codziennie pani Marzena odbiera telefony z prośbą o
      przyjazd lekarza."

Zaraz sie okaze, ze taki telefon zdarzyl sie raz.
    • Gość: marsalis Re: numer po znanej firmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:50
      A co powiecie o faksach nadawanych w środku nocy do znanej międzynarodowej firmy kosmetycznej ORIFLAME? Kilka lat temu moja mama dostała po nich ten numer{musiała zmienić z powodu ordynarnych telefonów) i zaczęlo się dzwonienie calą dobę. Próbowałam wyjaśniać w tepsie - bez skutku;weszłam na strone firmy, numer faxu(ten co ma mama) dalej figuruje. Dzwonię do firmy - oni twierdzą,ze oddali ten numer i nic ich więcej nie obchodzi. Mówię, że ten numer jest cały czas na stronie - oni, że to nieprawda. Zadzwoniłam jeszcze raz do marketingu i zbluzgałam,że jak nie wierzą to niech sami sprawdzą co tam jest nawypisywane - o dziwo numer zniknął. Telefon dalej piszczy (znaczy automatyczny fax nadaje). W ciągu dnia raz odebralam telefon i pytam skąd dzwoniący ma ten numer. Odpowiada,że z .....informacji numerowej. Szlag może trafić na miejscu. Ale szlag niech trafi tepsę, chyba przyjdzie się z nią rozstać. Serdecznie współczuję tym, którzy otrzymali numery po wszelkich pogotowiach; wiem jakie tojest denerwujące.
    • Gość: obserwator Re: Mieszkanka Częstochowy dostała numerem pogoto IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 16.08.05, 01:04
      ja też miałem podobną sytuację - telefon po teletaxi - ale nareszcie pozbyłem
      sie tpsa na rzecz Voip - polecam innym, szczególnie jak słysze opinie
      przedstawiciela tpsa że nie może nic zrobić to po prostu stosunek do klienta -
      TOŻ TO TYLKO W TPSA MOŻLIWE, KTÓRE BIERZE 42 ZŁ ZA SAMO MANIE NUMERU
      • Gość: Corka No tak oni biora za samo MANIE IP: *.246.76.236.tisdip.tiscali.de 21.08.05, 23:18
        a jak chcesz zmienic taryfe to potem okazuje sie ze nie ma powrotu do
        poprzedniej

Zmienilam tayfe na 60 darmowych miniut.
        Chcialam przejsc na normalny zwykly abon ament taki za Manie
        numeru...........i okazalo sie ze nie ma takiej mpozliwosci

ZLODZIEJE !!!!!!!!!!!

ktos mowil cos o innym operatorze. Mozna prosic namiary?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka