Gość: OLIWIA SKWARA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:49 TO WSTYD I HAŃBA DLA WŁADZ CZĘSTOCHOWY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
segel Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ 23.08.05, 20:05 Fakt. To wstyd dla władz, bo chociaż przez lata w Częstochwie wiele się zmieniło, to na Wolności nieodmiennie po większym deszczu widok jest jak na zdjęciach w jednym z sąsiednich postów (ten ze zdjęciami z Kopernika). Chodziłam na przystanek tramwajowy jeżdżąc do szkoły i takie widoki mnie nie dziwią. Tylko, że ja maturę zdawałam 25 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ IP: *.icis.pcz.pl 23.08.05, 20:20 Warto czytac Gazety zeby troche mniej sie denerwowac :)) Na dniach podpisano umowe na budowe kolektora deszczowego do Warty w tym miejscu. Inwestycja finansowana w 3/4 z pieniedzy unijnych. Wiec wrzescie po tylu latach sprawa znajdzie rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: do xx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:24 baranie to dopiero za dwa lata bedzie gotowe a unia da ci ale po pysku chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: do xx IP: *.icis.pcz.pl 23.08.05, 20:31 Dzieki pomocy Unii sprawa ktora przez lata nie mogla byc rozwiazana z uwagi na brak kasy (grube miliony byly potrzebne) wreszcie znajdzie rozwiazanie. To sa po prostu fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: do xx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:09 a skąd Unia taka bogata? daje tu, daje tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:23 Kasa poszła na co inne lub do kieszeni Ta czwa to jeden wielki burdelik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ IP: *.icis.pcz.pl 23.08.05, 20:28 Naprawde warto nauczyc sie czytac zanim cos sie napisze - cos z umiejtnoscia czytania, nie mowiac o rozmowie, niezbyt dobrze jest w Czestochowie :)) P.S. Nazwa miasta pisze sie z duzej litery nawet jak jest to Czewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek $$ Re: przegięcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:26 co tu wogole sie dzieje co za chory kraj to SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:37 Podczas tej nawałnicy przeżyłem prawdziwy szok. Na skrzyżowaniu ulicy Sobieskiego z ulicą Wolności powstało tak potężne bajoro , że samochody ledwo mogły przejechać. Długotrwałe namoczenie jezdni może spowodować uszkodzenie asfaltury. A przecież takżę i malatura budynków na Sobieskiego mogła ucierpieć. Nadal nie moge wyjść z szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:42 ty ja to z szoku nie wyjdę długo jak mozna do tego topuscic gdzie władze miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ IP: *.icis.pcz.pl 23.08.05, 20:48 Przez lata nie bylo kasy, teraz wreszcie dzieki uzyskaniu wspolfinansowania unijnego sprawa zostanie rozwiazana - podpisana zostala umowe z wykonawca na budowe kolektora odprowadzajacego opady do Warty. To grube miliony. Miejmy nadzieje ze budowa potoczy sie sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ IP: *.vf.shawcable.net 24.08.05, 04:40 Gość portalu: xx napisał(a): > Przez lata nie bylo kasy, teraz wreszcie dzieki uzyskaniu wspolfinansowania > unijnego sprawa zostanie rozwiazana - podpisana zostala umowe z wykonawca na > budowe kolektora odprowadzajacego opady do Warty. Miejmy nadzieje ze budowa potoczy sie sprawnie. No i prosze. Dopiero co cieszyles sie, ze Warta odzyla po latach bycia sciekiem, a teraz co? Cieszysz sie, ze znowu scieki z miejskich ulic uzyznia Warte. Ciekawe podejscie do srodowiska i do w sumie, niewielkiej rzeki. A gdyby tak do oczyszczalni i tez sprawnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:13 Są plany wybudowania kolektora. Ale mięszy planami a rozpoczęciem budowy jeszcze długa droga. MOże być tak samo jak z Aqua-parkiem - obecnie trwają rozmowy ze sponsorami i nie wiadomo jak sie cała sprawa potoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ IP: *.icis.pcz.pl 23.08.05, 21:16 To juz nie plany - jest kasa i jest umowa o budowie - wlasnie podpisana. To tak jak z wiaduktem Obywatelu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: ALEJA WOLNOŚCI DZISIAJ BYŁA POD WODĄ IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:24 Pożyjemy - zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś