Dodaj do ulubionych

Skandal na Ostatnim Groszu

IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:39
Dzisiaj spotkałem się z kolegą , którego dawno nie widziałem i tradycyjnie
rozmwawialiśmy o bezpieczeństwie w naszym mieście. To była jedna z
najgorszych rozmów w moim życiu. Wracając do domu musiałem zakupić pokaźną
liczbę napojów piwnych.
Nie owijam jednak w bawełnę i przechodzę do rzeczy. Opowiem krótko co
stwierdziliśmy o niektórych dzielnicach :
-Trzech Wieszczów - według nas najspokojniejsza dzielnica ( może dlatego , że
tam mieszkamy ).
-Śródmieście - troche gorzej niż na Trzech Wieszczów , ale i tak nie jest źle.
-Północ - dzielnica nowoczesna , ładna i co najważniejsze coraz
bezpieczniejsza.
-Raków - tutaj z całego serca muszę przeprosić Rakowianów za to , że tak
nalatywałem na tą dzielnice. Zrozumiałem , że nie jest aż tak źle i nie jest
to najniebezpieczniejsza dzielnica w mieście.
-Błeszno - jak wyżej.
-Tysiąclecie - niezbyt bezpiecznie.
-Stare Miasto - dużo menelstwa , jednak w miare da sie przejść Krakowską.
-Ostatni Grosz. Tutaj muszę zatrzymać sie dłużej. Nasza rzomowa na temat tej
dzielnicy przebiegała bardzo burzliwie. I uwaga złapcie oddech. Wiecie czego
dowiedziałem sie o tej dzielnicy?? Normalny Armagedon rodem z Arki Noego w
Bibli. To zbiorowisko kryminalistów z czystej krwi. Radze trzymać sie z dala
od tego miejsca. Tam są regularne bójki!!! I niech nikt nie zwiedzie sie , że
idąc Aleją Niepodległości nikt was nie zaczepi. To tylko złudzenie - duża
ulica. Pójdźcie jednak w głąb blokowisk ( o ile macie odwage bo to wręcz
samobójstwo ). Dowiedziałem sie między innymi , że grupka huliganów na śmierć
skopała menela , katując go dodatkowo metalowym prętem ( podobno sprawie tej
poświęcony był program Uwaga na TVN ). I tutaj nikogo nie obchodzi że ktoś
sie bije , ludzie umierają. To normalne w tej dzielnicy!!!!
Tak więc jeszcze raz powtarzam - Aleja Niepodległości to tylko złudzenie.
Wiem , że teraz sporo osób może na mnie naskoczyć , wyzywać. Jednak nie bójmy
sie mówić prawdy , nie dajmy sie zastraszyć , bo już nigdy nie będzie lepiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: damian Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:48
      Mordestswo o którym piszesz jest wstrząsającym wydarzeniem. Ty pewnie wolisz je
      nazwać skandalem bo będzie efektownie. Szkoda bo mogłeś pomyśleć o zamordowanym
      ewentualnie jego rodzinie. Z tragedii człowieka urządzasz sobie prywatną
      krucjatę przeciwko nielubianym przez Ciebie dzielnicom. Masz przepraszam za
      wyrażenie w dupie śmierć człowieka, służy Ci tylko do odtrąbienia słuszności
      Twoich cel. Przemyśl Obywatelu to co piszesz...

z gorzkim pozdrowieniem

damian
    • Gość: Obywatel Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:51
      NIestety , drogi damianie , źle odczytałeś mój post. Owszem , bardzo współczuje
      rodzinie zamordowanego , tak samo jak i rodzinom wielu pobitych ( oraz ich
      samych ). Jeżeli źle odczytałeś mój sens wypowiedzi , przepraszam , może źle
      się wyraziłem.
    • Gość: Obywatel Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:21
      Z tego co wiem to Ostatni Grosz jest grupowiskiem tzw. graficiarzy ( patrząc
      chociażby na pokaźną liczbę malunków naściennych ). Co do samej sztuki
      graficiarskiej nic nie mam - wręcz przeciwnie - niektóre malunki aż przyciągają
      wzrok. Jednak agresywnemu zachowaniu osób uprawiających ten tym malarstwa mówię
      stanowcze NIE.
      • Gość: juzek Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.server.ntli.net 26.08.05, 09:57
        Obywatelu, jestes tak slodko poprawny politycznie, ze mi sie rzygac chce od
        tego. Twoje wypowiedzi sa tak ulozone zeby czasem kogos nie "zranic". Brak w
        tobie zdecydowania.
    • Gość: SOAD Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:07
      ile ty chłopie masz lat? usłyszysz ledwo jedną tragedie (których na każdej
      dzielnicy jest pełno) i już stawiasz dzielnice na końcu nie będąc tam :| wogóle
      po kiego grzyba oceniasz te dzielnice, wg. jakiegoś swojego zasranego rankingu?

a to pobicie było już dawno temu o ile wiem, a Ty odgrzebujesz znów stare
      sprawy... wszedzie znajdziesz ewenementy, i na Twoich Trzech Wieszczach też...

• Gość: Obywatel Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:12
      To nie ewenement na Ostatnim Groszu. Często można tam spotkać ryczące bandy
      młodzieży , dewastujące mienie publiczne. A już najgorsza jest ulica
      Bardowskiego - to właśnie z tamtąd planowane są wszelkie skoki na pociągi.
      A co do dzielnicy Trzech Wieszczów - tutaj nie spotkałem sie w takimi
      sprawami , jakie dzieją sie na Ostatnim Groszu.
      • afekt Re: Skandal na Ostatnim Groszu 26.08.05, 11:25
        Powiem szczerze, fajna z Ciebie chlopina ale jakies niezdrowe masz halo z tymi
        niebezpiecznymi dzielnicami. Powiedz Obywatelu skad sie to bierze? Czy na prawde
        nie masz powazniejszych zmartwien (jesli tak to dobrze) niz rozkminianie tematu
        i prowadzenie szczegołowego rankingu dzielnic w ktorych niejako z zasady
        degrengolada postepuje nadzwyczaj intensywnie? Długo meczymy ten temat - a ze
        nie jest do konca chwytliwy to ludziom najzwyczajniej w swiecie sie znudzil a
        przynajmniej mojej skromnej osobie. I teraz powaznie zapytowuje sie Ciebie :)
        : ile masz lat? i czy to cale zainteresowanie materia wynika w jakis sposob z
        tego czym zajmujesz sie na codzien?Pozdrawiam.

ps. Szacunek dla Ciebie, że potrafiles przyznac sie do błędu (Raków)
        • Gość: KL Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:07
          Chrzanisz obywatel farmazony ......... 1000-lecie jest spokojne ..... nawet
          menelstwo się wykończyło w dużej mierze. Ja tam nie wiem, chodzi się po różnych
          dzielnicach i nikt mnie nigdy nie zaczepił. Ty to masz chyba jakieś lęki .....
          wejdziesz za blok i już cię będą mordować??????? Weź no nie przesadzaj
    • Gość: m Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.prenet.pl 26.08.05, 17:44
      morderstwa zdazaja sie wszedzie, nie tylko na Groszu.
      menele z Bardowskiego niczym sie nie roznia od tych np z Krakowskiej.
      jedna i druga ulica jest strasznie zdegenerowana.
      ale Grosz to nie tylko Bardowskiego,
      np Niepodleglosci gdzie jest weglug mnie spokojnie.
      mieszkam tu 22 lata i nic zlego mnie nigdy nie spotkalo.

• Gość: m Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.prenet.pl 26.08.05, 17:50
      i jaki skandal na tym Ostatnim Groszu?
      sprawa z przed 2 lat, a ty nagle sie obudziles?
      co ty gazet nie czytasz? ;p
    • Gość: Obywatel Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:40
      Drogi afekcie , moje zainteresowanie kwestią bezpieczeństwa w naszym mieście
      wynika z tego , że wśród moich znajomych jest kilku policjantów i czasami
      rozmawiamy o tym że np. na Tysiącleciu napadnięto starszuke czy też na Rakowie
      skradziono samochód.
      • Gość: deeper Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:45
        a na Sobieskiego pies zrobił kupe na chodnik, o tym nie gadacie???może trzeba
        zrewaloryzować te psy?
    • Gość: Smutny Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.man.czest.pl 26.08.05, 21:56
      Nie jesteś Obywatel na bieżąco. Minionej nocy do 2-giej nie dali spać, od kilku
      dni trwają wyścigi szalonych motocyklistów na Szajnowicza aż strach tamtędy
      jechać nie mówiąc o słuchaniu Jean Micjel Jarre'a lub też odpoczywać przy
      wtórze ryczących motorów, a policjanty pilnują Jasnej Góry (chyba, bo cóżby
      robili innego?)Tak też wygląda Tysiąclecie.
    • Gość: fores71 Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.info 27.08.05, 10:33
      Był Raków, teraz jest Grosz, a za chwile bedzie jakaś inna dzielnica, ja bym się
      nie przejmował tym co pisze Obywatel.
      Skąd jestes Obywatelu? Cyz Twoja dzielnica jest nabezpieczniejsza bo tam mieszkasz?
    • Gość: Obywatel Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:49
      Najniebezpieczniejszą dzielnicą jest Ostatni Grosz , dalej na równi Raków i
      Tysiąclecie ( choć z lekkim nastawieniem na Tysiąclecie ).
      Ja mieszkam na Trzech Wieszczów i uważam ją za spokojną dzielnice.
      • Gość: mmm Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.prenet.pl 27.08.05, 11:04
        po zniknieciu marcepanow, marchewow i innych to pewnie sie zrobilo
        bezpieczniej, ale ta dzielnica nie odbiega niczym od innych dzielnic
        czestochowy.

Popytaj swoich kolegow obywatelu o jakies starsze sprawy to moze sie okaze ze
        jednak najniebezpieczniej jest w srodmiesciu gdzie niedawno wg twojego
        okreslania czasu(3 lata temu) dzgano sie nozami, pobicia, gwalty, pijanstwo
        jest na porzedku dziennym, tylko twoi koledzy policjanci wola siedziec w klatce
        i spisywac 15latkow, a pozneij pisza raport ze grosz jest
        najniebezpieczniejszy , bo spisali 30 osob o sredniej wieku 16 lat. musze
        jeszcze dodac, ze robisz jakies glupie krucjaty na kolejne dzielnice, twierdzac
        ze 3 wieszczy to ideal, Sobieskiego to juz wogole prawie jak Sunset Bulevar -
        przyklad idealnej ulicy, a dom ksiecia nie stoi przy Sobieskiego tylko przy Al.
        Wolnosci.

Jakczytam wywody storimy, szkalujacego Rakow (choc sie z nim zgadzam w sumie)
        to drazni mnie jego nachalnosc, tak samo mam ciebie i twoich tematow po dziurki
        w nosie.
        • Gość: Menel Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:07
          Co to jest Dom Ksiecia?Jakis lokal?
          • Gość: mmm Re: Skandal na Ostatnim Groszu IP: *.prenet.pl 27.08.05, 11:10
            taka kamienica z zapyziala maluratura (czy jak to szlo) ;) na rogu sobieskiego
            i wolnosci (przy lodowisku)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka