Gość: wybraniec IP: *.prenet.pl 28.08.05, 18:46 Witam ! Ciekawy jestem jakie nastroje wyborcze sa w Częstochowie ? Ja stawiam na PO lub PiS - jeszcze sie zastanawiam ... a wy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: konio Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:10 w pałę swą sie lepiej uderz i nie idz wogole na wybory gdyz nie masz o tym pojecia .baranie te partie roznią sie wszystkim a ty mi piszesz ze to moze tamto a moze kaczorek ma lepszy bilbord a tusk ladniejsza twarzyczke i bardziej ogolna pupcie to na kogo wtedy zaglosujesz proponuje przeczytac program obu partii zanim jelopie oddasz swoj glos lecz podpowiadam ze platforma przedstawi program po wyborach smieszne co zastanow sie podwojnie zanim zaglosujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FLIPPER Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 12:47 Grzegorz Kołek pozycja nr.3 lista nr15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 13:12 Lista nr 15? Toż to Sama obrona! W życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konio2 Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: 212.87.240.* 07.09.05, 18:48 nie czytam żadnych programów wyborczych i nie pójdę na żadne wybory odkąd przenieśli mi lokal wyborczy o 3 km. Nie znam żadnych programów wyborczych żadnej parti czy tez komitetu wyborczego Ale na pewno nie darze sympatia Samoobrony bo kojarzy mi się z Lepperem ; jego Klewkami i talibami facet ma fantazje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komito na www.matyjaszczyk.prv.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:47 Stanowisko w sprawie wykorzystania środków ze sprzedaży udziałów w Hucie Stali Częstochowa Sp. z o.o. przez Towarzystwo Finansowa Silesia na rzecz Korporacji Związek Przemysłowy Donbasu Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom społecznym przedstawiam propozycję rozwiązania problemu zgłaszanego przez czynniki społeczne, to jest Związki Zawodowe Huty Częstochowa S.A. (HCz) związanego z przeznaczeniem środków ze sprzedaży udziałów Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. (HSC) w kwocie 254 mln zł + cena za wzrost aktywów netto w wysokości ok. 100 mln PLN, a więc razem ok. 350 mln PLN, przez Towarzystwo Finansowe Silesia (TFS) Związkowi Przemysłowemu Donbasu (ZPD). Nasza propozycja przewiduje, iż po dokonaniu sprzedaży przez TF Silesia udziałów Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. na rzecz Związku Przemysłowego Donbasu, TF Silesia wniesie całość lub część środków uzyskanych ze sprzedaży HSC do Huty Częstochowa S.A. dokapitalizowując ją. Tym samym Huta Częstochowa na pokrycie tych środków musi wyemitować akcje, które obejmie TF Silesia. Objęcie akcji przez TF Silesia gwarantuje, że TFS będąc współwłaścicielem HCz a następnie jej prawnego następcy tj. Regionalnego Funduszu Gospodarczego S.A. (RFG), będzie miała wpływ na wydatkowanie tych środków oraz będzie mogła czerpać pożytki z zysków generowanych z inwestycji dokonywanych przez RFG.Operacja ta dodatkowo zagwarantuje wieloletni okres działalności Huty Częstochowa SA a następnie jej prawnego następcy, którym będzie Regionalny Fundusz Gospodarczy (RFG). Nie należy bowiem zapominać o fakcie, że TFS podobnie jak RFG są spółkami Skarbu Państwa, a TFS zostało powołane w celu pomocy gospodarczej dla Śląska. Zatem działania TFS jako podmiotu tworzącego HSC nie miały na celu wyprowadzenie środków z Częstochowy i ulokowanie ich w Katowicach, lecz wręcz przeciwnie utrzymanie miejsc pracy tutaj u nas, i zainwestowanie uzyskanych środków w Region Częstochowski. Niezwłocznie po dokapitalizowaniu RFG należałoby dokończyć procedurę komercjalizacji i prywatyzacji przedsiębiorstwa państwowego w wyniku czego akcje RFG otrzymaliby dawni, i obecni jego pracownicy. Objęcie akcji przez byłych i obecnych pracowników spowodowałoby, że RFG miałby właściciela w postaci Skarbu Państwa, i Nas - mieszkańców Częstochowy. Taka kompozycja właścicielska RFG skutkowałaby właściwym połączeniem interesów Skarbu Państwa oraz mieszkańców Częstochowy, mieszkańców którzy także są obywatelami tego kraju, o czym wielu niestety często zapomina. Misją RFG będzie inwestowanie w: 1. Infrastrukturę terenów pohutniczych, 2. Region Miasta Częstochowy, 3. Projekty wskazane przez TF Silesia na terenie województwa Śląskiego, które dla Częstochowy i naszego regionu będą strategiczne. Propozycja ta gwarantuje: 1. Wzrost atrakcyjności Częstochowy jako miejsca lokalizacji nowych inwestycji, 2. Rozwój subregionu północnego Województwa Śląskiego, 3. Pełna kontrolę Skarbu Państwa nad środkami publicznymi, 4. Wzrost zatrudnienia w regionie Częstochowy, 5. Wykorzystanie potencjału „Nowej Huty Częstochowa” utworzonej przez ZP Donbasu przy inwestycjach finansowanych przez RFG, 6. Pełną kontrolę oraz możliwość kierowania środków na inwestycje przez TSF Silesia, 7. Udział mieszkańców naszego miasta (pracownicy Huty) w nadzorze właścicielskim poprzez wykonywanie praw z posiadanych akcji. Na koniec chciałbym dodać, że głównym celem RFG powinno być właściwe wykorzystanie Częstochowskiej Podstrefy Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej, która przecież jest na terenach Huty lub z nimi bezpośrednio graniczy. Z przyjemnością obserwuję rozwój Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Katowicach i Tychach, ale z wielkim żalem obserwuję tereny tej podstrefy w Częstochowie, gdzie obecnie można jedynie zbierać grzyby. Jestem przekonany, że przy potencjale naszego miasta i regionu brakowało zawsze inicjatywy naszych dotychczasowych reprezentantów, aby choć część inwestycji trafiła do Częstochowy. Nie może być przecież tak, że w Tychach szuka się bezskutecznie chętnych do pracy, a u nas stoją kolejki przed Urzędem Pracy, czy biurami pośrednictwa pracy, że na jedno ogłoszenie o możliwości pracy wpływa kilkaset ofert od bezrobotnych. Krzysztof Matyjaszczyk Przewodniczący SLD w Częstochowie Sortuj: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek na matyjaszczyk.prv.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:49 Stanowisko w sprawie wykorzystania środków ze sprzedaży udziałów w Hucie Stali Częstochowa Sp. z o.o. przez Towarzystwo Finansowa Silesia na rzecz Korporacji Związek Przemysłowy Donbasu Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom społecznym przedstawiam propozycję rozwiązania problemu zgłaszanego przez czynniki społeczne, to jest Związki Zawodowe Huty Częstochowa S.A. (HCz) związanego z przeznaczeniem środków ze sprzedaży udziałów Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. (HSC) w kwocie 254 mln zł + cena za wzrost aktywów netto w wysokości ok. 100 mln PLN, a więc razem ok. 350 mln PLN, przez Towarzystwo Finansowe Silesia (TFS) Związkowi Przemysłowemu Donbasu (ZPD). Nasza propozycja przewiduje, iż po dokonaniu sprzedaży przez TF Silesia udziałów Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. na rzecz Związku Przemysłowego Donbasu, TF Silesia wniesie całość lub część środków uzyskanych ze sprzedaży HSC do Huty Częstochowa S.A. dokapitalizowując ją. Tym samym Huta Częstochowa na pokrycie tych środków musi wyemitować akcje, które obejmie TF Silesia. Objęcie akcji przez TF Silesia gwarantuje, że TFS będąc współwłaścicielem HCz a następnie jej prawnego następcy tj. Regionalnego Funduszu Gospodarczego S.A. (RFG), będzie miała wpływ na wydatkowanie tych środków oraz będzie mogła czerpać pożytki z zysków generowanych z inwestycji dokonywanych przez RFG.Operacja ta dodatkowo zagwarantuje wieloletni okres działalności Huty Częstochowa SA a następnie jej prawnego następcy, którym będzie Regionalny Fundusz Gospodarczy (RFG). Nie należy bowiem zapominać o fakcie, że TFS podobnie jak RFG są spółkami Skarbu Państwa, a TFS zostało powołane w celu pomocy gospodarczej dla Śląska. Zatem działania TFS jako podmiotu tworzącego HSC nie miały na celu wyprowadzenie środków z Częstochowy i ulokowanie ich w Katowicach, lecz wręcz przeciwnie utrzymanie miejsc pracy tutaj u nas, i zainwestowanie uzyskanych środków w Region Częstochowski. Niezwłocznie po dokapitalizowaniu RFG należałoby dokończyć procedurę komercjalizacji i prywatyzacji przedsiębiorstwa państwowego w wyniku czego akcje RFG otrzymaliby dawni, i obecni jego pracownicy. Objęcie akcji przez byłych i obecnych pracowników spowodowałoby, że RFG miałby właściciela w postaci Skarbu Państwa, i Nas - mieszkańców Częstochowy. Taka kompozycja właścicielska RFG skutkowałaby właściwym połączeniem interesów Skarbu Państwa oraz mieszkańców Częstochowy, mieszkańców którzy także są obywatelami tego kraju, o czym wielu niestety często zapomina. Misją RFG będzie inwestowanie w: 1. Infrastrukturę terenów pohutniczych, 2. Region Miasta Częstochowy, 3. Projekty wskazane przez TF Silesia na terenie województwa Śląskiego, które dla Częstochowy i naszego regionu będą strategiczne. Propozycja ta gwarantuje: 1. Wzrost atrakcyjności Częstochowy jako miejsca lokalizacji nowych inwestycji, 2. Rozwój subregionu północnego Województwa Śląskiego, 3. Pełna kontrolę Skarbu Państwa nad środkami publicznymi, 4. Wzrost zatrudnienia w regionie Częstochowy, 5. Wykorzystanie potencjału „Nowej Huty Częstochowa” utworzonej przez ZP Donbasu przy inwestycjach finansowanych przez RFG, 6. Pełną kontrolę oraz możliwość kierowania środków na inwestycje przez TSF Silesia, 7. Udział mieszkańców naszego miasta (pracownicy Huty) w nadzorze właścicielskim poprzez wykonywanie praw z posiadanych akcji. Na koniec chciałbym dodać, że głównym celem RFG powinno być właściwe wykorzystanie Częstochowskiej Podstrefy Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej, która przecież jest na terenach Huty lub z nimi bezpośrednio graniczy. Z przyjemnością obserwuję rozwój Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Katowicach i Tychach, ale z wielkim żalem obserwuję tereny tej podstrefy w Częstochowie, gdzie obecnie można jedynie zbierać grzyby. Jestem przekonany, że przy potencjale naszego miasta i regionu brakowało zawsze inicjatywy naszych dotychczasowych reprezentantów, aby choć część inwestycji trafiła do Częstochowy. Nie może być przecież tak, że w Tychach szuka się bezskutecznie chętnych do pracy, a u nas stoją kolejki przed Urzędem Pracy, czy biurami pośrednictwa pracy, że na jedno ogłoszenie o możliwości pracy wpływa kilkaset ofert od bezrobotnych. Krzysztof Matyjaszczyk Przewodniczący SLD w Częstochowie Sortuj: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po-wiec Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:12 Platforma przedstawi progrma 31 sierpnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.icis.pcz.pl 28.08.05, 20:16 Program przed wyborami zwykle malo ma wspolnego z tym co realizuje sie po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.icis.pcz.pl 28.08.05, 20:13 To pewnie przedwyborecza prowokacja :)) Bo rzecywiscie nie bardzo moge zrozumiec jak mozna byc jednoczesnie zwolennikiem PO i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Rzepka demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:18 Ja głosuję na Partię Demokratyczną demokraci.pl. Zapoznałam się z pogramem PD i PO i stwierdziłam, że to poglądy Partii Demokratycznej są mi bliższe. Do tego Partia Demokratyczna to rzetelni, mądrzy i rozsądni ludzi. Na stronie internetowej www.demokraci.czest.pl poznałam życiorysy kandydatów i spodobało mi się, że z tej partii stratują ludzie młodzi, mam już swojego kandydata. Zagłosuję na osobę z ostatniego miejsca na liście Tyl Tomasz. Fajny życiorys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:25 A ja wiem że można byc zwolennikiem PO i PiS bo ja w miarę lubię te obydwie partie i chodź program PiS jest mi bliższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:54 na daną partie.bo takta to sa takie pieprzenia. głosuje na LPR poniewaz: -sa nie chca wejscia Polski do strefy euro -sa przeciwni aborcji i związków mm i kk -wycofają wojiska polskie z iraku i afganistanu -stworza komisje która dojdzie do tego ze wszyscy ludzie którzy sie dorobili na panstwie Polskim oddaja wszystko to co zabrali,czyli ludzią okrągłego stołu i ich kolegów -i dlatego ze nie boja sie zadnego sądu prokuratury teczek ipn bo nie maja nic wspólnego z korupcja,kłamstwem i zadnymi służbami bezpieczenstwa,specjalnymi to ze niewymienic takich punktów swiadczy o braku poglądu politycznego,własnego toku myśleniowego i nieumiejętnosc czytania i pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:12 Człowieku weź się zastanów co ty robisz, ja szanuję poglądy każdego i głosuj na kogo chcesz ale LPR to szowiniści którzy nie szanują praw ludzi myślących inaczej od nich. Kto obrzucił gejów i lesbijki kamieniami to już nie pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:26 tak pamiętam, ja zucałem...niech zyja sobie w spokjo nie potrzebne sa takie cyrki wiedzac ze nic to niezmieni.mogłbys sie tez odnies do tematu bo nie wiem z kim gadam z wyborcą liberałow czy postkomuny to zreszta niewielka róznica, ludzie okrągłego stołu, czystych układów na rozkradanie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:28 a widze pisałes juz. postkomuna spox...loozzzzzz....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyjoop Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 23:05 joop jest Was góra kilkanaście procent i więcej nie będzie wbrew wyborczym spotom reklamowym. Może sobie znajdźcie jakiś Madagaskar albo coś?? Tylko wtedy gdzie mielibyście wroga czy geja do bicia?? Tam spokojnie już niedługo wymrzecie razem z moherowymi beretkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wit Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: 195.117.153.* 28.08.05, 21:17 A słyszałeś Przyjacielu o takim gościu ja Mc Carty w Stanach i o jego polowaniach na "czarownice" - komunistów. Owszem jestem za odsunięciem od życia politycznego wszystkich funkcyjnych - czerwonych - obywateli PRL, postawienie na młodych, którzy o błędach i wypaczeniach poprzedniego ustrojstwa wiedzą jedynie z historii. Popatrzmy też czy wiedzę tą mają tylko z lekcji historii, czy z opowiadań czerwonego ojca, matki lub dziadków. Co oni wyprawiali z Polską najlepiej można sprawdzić czytając ściśle tajną (do czasu)Instrukcję zniewolenia drukowaną w tyg. Wprost. Obrzydliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.icis.pcz.pl 28.08.05, 23:03 Mc Carthy i jego czasy przez samych Amerykanow uznawane sa ciemne plamy w historii USA. Wielu niewinnych ludzi bylo wtedy przesladowanych w majestacie prawa. I jesli taki patron ma przyswiecac nam w Polsce, to gratuluje Ci wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.vf.shawcable.net 13.09.05, 03:50 Wit: Co oni wyprawiali z Polską najlepiej można sprawdzić czytając ściśle tajną (do czasu)Instrukcję zniewolenia drukowaną w tyg. Wprost. Obrzydliwość. Instrukcja instrukcja, ale popatrz KTO drukuje - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika demokraci.pl program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:33 Dlatego głosuję na Partię Demokratyczną demokraci.pl 1. Gospodarka - Podatek 3x19% VAT,CIT i PIT z równoczesną ulgą prorodzinną chroniącą najuboższych (kwota wolna od podatku liczona na każdą osobę w rodzinie) 2. Mieszkalnictwo - 10-letni program budowy i remontowania mieszkań (uruchmomienie programu remontów między innymi domów z wielkiej płyty), wspieranie rozwoju tanich mieszkań dzięki kredytom z krajowego funduszu mieszkaniowego 3. Edukacja - Wyrównanie szans dzieci i młodzieży pochodzących z różnych środowisk (specjalne strefy edukacyjne w obszarach szczególnie dotknętych biedą i bezrobociem, organizowanie letnich szkół językowych dla biednych dzieci) 4. Prawo - Usprawnienie pracy sądów, policji i prokuratury (postawić sędziom wymagania - 10 lat stażu w innym zawodzie prawniczym, obsada stanowiska na zasadzie konkursu, nieskazitelna opinia; policja - awanse mają zależeć od skuteczności i przebytych szkoleń a nie od układów) 5. Europa - Prowadzenie takiej polityki gospodarczej, która umożliwi szybkie przystąpienie Polski do strefy EURO, przekazywanie obywatelom wiedzy o tym jak działa UE i jej instytucje To na tyle Więcej informacji na stronie www.demokraci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: demokraci.pl program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:48 Przestań z tą partią demokratyczną, bo i tak nie ma szans, a zagłosuj na takiego kandydata, który ci da choc minimum gwarancji na prawdziwe reprezentowanie Cz-wy i okolic w Sejmie. Ja zagłosuję na p.Rozpondek, bo ona ze wszystkich kandydatów taką gwarancję daje. Znana jest z lokalnego patriotyzmu. Bo wygrani i tak muszą realizować program swojej partii, ale zeby zajęli się też naszymi sprawami, lokalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: demokraci.pl program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:32 wspaniały lokalny patriotyzm wymień mi przynajmniej jedną rzecz dzięki którym jej rządy zapiszą sie w tym miescie złotymi literami ( przypominam iż to a jej rządów tracimy cały czas pieniądze strukturalne ) i to jej mąz napadł kiedyś na dziennikarke gdy próbowała wyjąsnić sprawe psa pani prezydentowej który pogryzł człowieka i na koniec to jej plakaty wyborcze walają sie po mieście i psują wizerunek .Czy to jest władza toż to zwykłe chamstwo i politykierstwo.Myślę iż reszta parti nie pujdzie przykładem PO w tym mieście czego sobie a przede wszystkim Tobie zyczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: republikanin Re: demokraci heh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:48 Pipi podpisz się z imienia i nazwiska i wtedy rzucaj podłe oskarżenia pod czyimś adresem. Łatwo anonimowo napisać, trudniej później wziąć odpowiedzialność za swoje słowa, puste słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
storima "Ja rzucalem" 29.08.05, 15:05 Gość portalu: joop napisał(a): > tak pamiętam, ja zucałem... No to ladna mi to partia, ktorej wyborcy to uliczni bandyci. Rzucanie w ludzi kamieniami jest scigane przez prokurature. Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re: Katolik nie rzuca -katolik wybacza 29.08.05, 15:22 A ja od wielu lat przed wyborami zapoznawałem się z PROGARMAMI PARTII POLITYCZNYCH Obiecywali cuda gospodarcze i za każdym razem wszyscy kłamali . Więc po co mam iść głosować ? Żeby znowu przeczytać ich program wyborczy o którym wkrótce zapomną :-) W wała niech robią tych co na nich głosują i co im wierzą ..... Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonathan Re: Katolik nie rzuca -katolik wybacza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:54 kubiss - w pełni popieram. Wyborcza kiełbasa to jedno, a realizacja przedwyborczych obietnic to ... a w d**pie z tym. Demokracja ma to do siebie, że nigdy nie ma winnych, a za całą imprezę i tak zapłacą podatnicy. Dletego nie idąc na wybory okazuję pogardę dla całej kasty politykierów i mąciwodów, którym pachnie sute, parlamentarne koryto. Odpowiedz Link Zgłoś
xx1001 Re: demokraci.pl program 29.08.05, 15:34 Szanuje ja za postawe w sprawie zachowania Wojewodztwa Czestochowskiego. Pokazala wtedy prawdziwa klase - gdyby mieszkancy ja poparli mielibysmy wojewodztwo. Niestety mieszkancy olali sprawe, a teraz maja pretensje do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kubiss Re: demokraci.pl program 29.08.05, 17:18 czy Xx1001 to to samo co dawny " xx " ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: demokraci.pl program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:16 to jestzmylk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: demokraci.pl program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:08 na drzewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: demokraci.pl program IP: *.prenet.pl 31.08.05, 13:24 Chcesz przykładu? Proszę bardzo: pięknie uporządkowane ulice w najbliższym sąsiedztwie domu p.Rozpondek na Zawodziu. Patriotyzm mocno lokalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: demokraci.pl program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:53 To wlaśnie teraz zdobywamy fundusze strukturalne, bo kiedyś to nawet wladcy miasta nie wiedzieli, co to jest, zajrzyj do budżetu miasta to sie przekonasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwo Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: 213.199.204.* 08.09.05, 00:02 I wycofają lalkę Barbi ze sprzedaży w sklepach - też za tym jestem bo mi się nie podoba... :) Ale tak serio: stawiam dolary przeciw orzechom że nie zrobią z tego ani jednego punktu. I dobrze o tym wiesz joop, prawda? Ale pisz sobie, pisz... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: demokraci.czest.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:03 na drzewo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta z Cz-wy Re: A Wrona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:27 Z której partii jest prezydent Wrona? Parę razy na niego głosowałem i nie chciałbym powtórzyć już tego blędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta z Cz-wy Re: Wrona lub Leśnikowski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:30 Panie Wrona lub Leśnikowski! Czekam na odpowiedź w sprawie chodnika w Dźbowie! Może raczycie panowie wreszcie się odezwać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Pan Wrona jest na listach PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Pan Wrona jest na listach PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:58 Ale ma na imię jakoś inaczej. Przemysław chyba? Ale jak się widzi plakat jeżdżący na (w) tramwaju, to tylko nazwisko widać. Nie uważacie, że to manipulacja? Moim zdaniem nie jedyna Platformy Obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć-iza Re: Pan Wrona jest na listach PO! IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 31.08.05, 23:11 Nie przesadzaj, jak się facet nazywa Wrona to co ma zmienić nazwisko? Jaka Manipulacja? To zbieżnośc nazwisk. A PO znowu nie jest taka manipulatorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Nagroda Fair Play dla częstochowskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:35 Bezczelność ludzka nie zna granic! Pewnie, że manipulacja! Jak się widzi przejeżdżający tramwaj to widać tylko duże "WRONA" i małe "do Sejmu". Jest jeszcze "Przemysław" i logo PO, ale to widać już tylko z bliska. Moim zdaniem to nieuczciwe. Świadome wprowadzanie wyborców w błąd. Gratuluję metod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atawista Re: Nagroda Fair Play dla częstochowskiej PO! IP: *.man.czest.pl 01.09.05, 21:11 To nie jest manipulacja tylko chec zainteresowania wlasna osoba, jesli sie ktos juz zainteresuje to doczyta ze to Przemysław a nie Tadeusz i doczyta tez www gdzie wiecej sie dowei o nim . Po prostu ten gosc zwrocil na ssiebie uwage bo nie chce jak inni kandyddaci byc niezauwazonym . Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 29.08.05, 18:15 ość portalu: wybraniec napisał(a): > Witam ! > > Ciekawy jestem jakie nastroje wyborcze sa w Częstochowie ? > Ja stawiam na PO lub PiS - jeszcze sie zastanawiam ... > a wy ? > To nie taki glupi pomysl zaglosujmy na obydwie bo z polaczenia lecha kaczynskiego(kaczor) i donalda tuska wyjdzie cos dobrego Kaczor Donald tylko kto bedzie hyziem dyziem i zyziem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldus kiepski Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:07 na nikogo nie oddam , oni wszyscy są "po jednych pieniądzach" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piastek Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:27 nie oddam głosu na sld - bo to aferzyści nie oddam głosu na sdlp - bo to sld nie oddam głosu na po - bo to aws nie oddam głosu na pd - bo to uw nie oddam głosu na psl - bo oni i tak nic nie robią nie oddam głosu na lpr - bo to hitlerowcy nie oddam głosu na pis - bo IV kaczypospolita nie oddam głosu na so - bo nie chce dyktatury W wybory pozostaje mi kupić pół litra i oczekiwać na 10% frekwencje. Piastek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 09:18 ja ci powiem ze wolałbym dyktature Giertycha niz to co sie dzieje teraz, ludzi by sie zmuszało do pracy,Giertych nienalezy do złodzieji i nieudolnych poliytyków, po kilku latach zobaczyli bysmy juz róznice we wszystkim ze zmierza to w dobry kierunku nasza praca i wszystkim by sie zyło dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piastek Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:20 Ty joop jak zwykle juz piszesz zanim cokolwiek zrozumiałes. Tak, po kilku latach juz by Nas nie było na mapie, kłamca jasnogórski wywołałby już w tym czasie wojne ze wszystkimi naszymi sąsiadami. Na całe szczęście jak juz ci pisałem ludzie przynajmniej w większości mają zwyczaj MYŚLEĆ, Ty też podejmij to wyzwanie i chociaż raz pomyśl to naprawde nie boli. Życzę sukcesów Piastek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:45 coraz bardziej mnie przekonujesz do tego ze masz powiazania z sb i probujesz wmówic tutaj ze Giertych jest zły,a inni dobrzy czyli ci co poukładali sie przy okrągłym stole.dobrze umiesz myślec, kto by potrafił zamydlac tutaj tak ładnie giertych ze jest zagrozeniem dla polski i wogle komunista z niego.niestety tepych ludzi tu zaglada dosyc duzo i dadza sie twojim opiniom gratuluje.na lpr głosuja ludzie którzy potrafia samodzielnie myslec i wyciagac wnioski dochodzac do tego kto złodzej a kto przyjaciel Polski. nara niegadam stobą Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 02.09.05, 23:42 A ja stawiam na Tolka Banana. A odnośnie tego : Gość portalu: joop napisał(a): > ja ci powiem ze wolałbym dyktature Giertycha niz to co sie dzieje teraz, ludzi > by sie zmuszało do pracy,Giertych nienalezy do złodzieji i nieudolnych > poliytyków, po kilku latach zobaczyli bysmy juz róznice we wszystkim ze zmierza > to w dobry kierunku nasza praca i wszystkim by sie zyło dobrze. Jasne, i razem ze swoim synkiem i jego bojówkami złożonymi z "prawdziwych polaków" zafundowali by nam kolejne obozy z napisem "Arbeit Macht Frei". I jeszcze na koniec zacytuję Bogusława Lindę w "Demonach wojny wg. Goi" "J...ł go pies, to wszystko banda złodziei" -------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 09:33 "Milion dewiantów popiera lewicę" Nikt normalny na lewicę nie głosuje. Tylko patologia, dewiacja i prymitywizm obyczajowy. Nie znam żadnej porządnej rodziny, która by popierała komunę - cytuje "Trybuna" Wojciecha Wierzejskiego, europosła Ligi Polskich Rodzin, prawą ręka Romana Giertycha i szef LPR na Mazowszu. W ten sposób Wierzejski ujawnia swój stosunek do 5,5 mln obywateli, którzy cztery lata temu głosowali na koalicję SLD-UP i ponad miliona tych, którzy - według sondaży - nadal ufają lewicy. Takie opinie polityk LPR wygłosił w najnowszym wywiadzie opublikowanym na oficjalnej stronie internetowej Ligi. Oznacza to, że sama partia nie odcina się od poglądów Wierzejskiego. To zresztą zrozumiałe. Wierzejski znany jest z tego, że mówi dosadnie to, czego nie eksponują Giertych i inni liderzy LPR - uważa dziennik. "Trybuna" stwierdza, że według Wierzejskiego, mniejszości seksualne to główne zaplecze lewicy. Lewactwo wszelkiej maści żeruje na rynsztoku moralnym. (...) Pedały są organizowani przez lewaków jako działacze, wolontariusze i elektorat. To obrzydliwe - wyjaśnia. Dla porządku dodaje, że nie lewica jest najgroźniejszym przeciwnikiem LPR ani nawet nie geje, lecz liberałowie. Zawsze byli to liberałowie, tylko nazwy formacji się zmieniają - podkreśla europarlamentarzysta Ligi. (PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piastek Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:23 I co ma z tego wynikac ? Wnioskuje, że chciałes dowieśc że wiarzejski jest niespełna rozumu lub go poprostu nie używa. Brawo sukces jest kompletny. Piastek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:47 „Nikt normalny na lewicę nie głosuje" - słowa prawdy ZAJRZYJ RÓWNIEŻ Kraj Wierzejski zwyciężył ! Sąd Okręgowy w Warszawie oddalił pozew przeciw posłowi Wojciechowi Wierzejskiemu, skierowany przez wiceprzewodniczącego SdPL Bartosza Dominiaka. Poniżej zamieszczamy komunikat Biura Prasowego LPR w tej sprawie. powiększ obrazekW dniu wczorajszym wiceprzewodniczący SDPL Bartosz Dominiak złożył w Sądzie Okręgowym w Warszawie pozew w trybie wyborczym przeciw posłowi do PE Wojciechowi Wierzejskiemu. Poczuł się bowiem urażony słowami posła W. Wierzejskiego: „Nikt normalny na lewicę nie głosuje. Tylko patologia, dewiacja i prymitywizm obyczajowy. Nie znam żadnej porządnej rodziny, która by głosowała na komunę”. Wypowiedź ta jest fragmentem wywiadu zamieszczonego między innymi na naszych stronach Prawy.pl. W dniu dzisiejszym Sąd Okręgowy w Warszawie oddalił pozew polityka SDPL. Jest to pierwsza wygrana sprawa w trybie wyborczym polityka Ligi Polskich Rodzin w obecnej kampanii wyborczej. Pytany o komentarzposeł Wierzejski powiedział: „Podtrzymuję moje stanowisko, iż lewica to formacja oparta na kłamstwie, aferach gospodarczych i patologii obyczajowej. Cieszę się z decyzji Sądui z tego, że pogląd wyrażany przez większość polskiego społeczeństwa został publicznie postawiony i obroniony”. www.lpr.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.05, 13:35 Chyba na demokratów. I nawet jeśli mają niskie notowania, to nie uważam, że to głos stracony. Dam im szansę, bo nie obiecują gruszek na wierzbie, a przede wszystkim podoba mi się ta strona. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 30.08.05, 15:40 Gość portalu: Jonathan napisał(a): > Demokracja ma to do siebie, > że nigdy nie ma winnych, a za całą imprezę i tak zapłacą podatnicy. Juz to przerabialismy, na zywo, po II wojnie. Zawsze znalazl sie jakis winny. W Chinach i innych "niedemokracjach" ludzkie zycie nie ma zadnego znaczenia. Ja sie ciesze, ze Ty mozesz sie wypowiadac, bo ustroju niedemokratycznym publiczne oznajmienie bojkotu wyborow skonczyloby sie represjami tajnej policji. Wyborow, ktore byly obowiazkowe i gdzie mozna bylo glosowac na jedyna ideologie. ------------------------------------------------------------ Ja rowniez rozumiem, ze komus moze nieodpowiadc zadne ugrupowanie, zaden kandydat. Obywatelskim przywilejem, ktory podlug definicji obywatelskiej demokracji, jest wlasciwie obowiazkiem wspoluczestniczenia w zyciu spoleczno_politycznym kraju, jest glosowanie. W niektorych europejskicj demokracjach glosowanie jest obowiazkowe; chocby sie nawet mialo oddac pusta kartke. Uwaza sie rowniez, nieglosowania za ludzka slabosc; w ten sposob oddaje bowiem jednak glos na tych, ktorych przy wladzy za zadne skarby swiata nie chcialoby sie widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
storima O nieglosowaniu 30.08.05, 15:47 Uwaza sie rowniez, nieglosowania za ludzka slabosc wobec sily nieakceptowanej ideologii; w ten sposob oddaje sie bowiem jednak glos na tych, ktorych przy wladzy za zadne skarby swiata nie chcialoby sie widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
duzypryszcz Re: O nieglosowaniu 31.08.05, 02:13 storima napisał: > Uwaza sie rowniez, nieglosowania za ludzka slabosc wobec sily nieakceptowanej > ideologii; w ten sposob oddaje sie bowiem > jednak glos > na tych, ktorych przy wladzy za zadne skarby swiata > nie chcialoby sie widziec. Ubogi, oj ubogi jestes w obecne "kraju" realia. Widac przebywanie w demokracjach wyidelizowalo twoje realistyczne spojrzenie. I dobrze tak tobie. A nam jednak zle. Nie dosc, ze trudno jest wybrac, to najprosciej negowac olewac i jak napisales "dac szanse" lepiej zorganizowanym: czyli w Polsce niestety neofaszysta, wielbiciela panastaw KK. (nic przeciw wolnosci wyznania) Do przodu Polityczna Holoto, Do Przodu moj glos poparcia dla WAS nieglosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: O nieglosowaniu IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.05, 13:36 Nie glosując też dokonujesz wyboru. to decyzja o tym, żeby wybrał ktoś inny. Czy mu ufasz? Odpowiedz Link Zgłoś
gatmar Piwo bez alkoholu, papierosy bez nikotyny, kawa 31.08.05, 14:37 bez kofeiny, SLD bez Janikowej, ... Aleśmy czasów doczekali ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Piwo bez alkoholu, papierosy bez nikotyny, ka IP: *.idea.pl 01.09.05, 11:12 w końcu życie to sztuka wyboru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:28 jeszcze nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:55 najlepiej głosowac na jakies alternatywne partie nie mówic postkomunistom i liberałom zagłosujem i znowu bedziemy załowac.ja głosuje na ruch patriotyczny,uswidomili mi po tych uroczystosciach solidrnosci ze oni maja tyle patriotuzmu i energi zeby naprawic to co jest w Polsce na czele z Macierewiczem. wiecie moze czemu Wałęsa chce odejsc z soldarność?sumienie go tak zre po tym jak zdradził Polske pijąc wóde w magdalence i okragłym stole z komunistami,a raze znimi michnik kwach kaczynski rokita itd. skubańce tak sie poukładali z komunistami radzieckimi kradna co sie da, wystarczy tylko poszukac po necie a i mozna nawet zdięcia znaleść!!media nic nie mówią bo nie maja dowodów albo wiedza a sie boją,przeciez wiemy czy to gorozi,prześladowania i kto ma to powiedziec??sam sie boje pisac bo moze mnie nakryja..mozecie uznac mnie za wariata ale taka jest niestety straszna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:59 Ja zagłosuję na p.Rozpondek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 31.08.05, 23:05 a dlaczego na p. Rozpondek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:12 Bo tylko ona zawsze myślala i mysli o mieście, walczyla o województwo, doprowadzila do stworzenia programów miejskich, które pozwalaja starać się o środki unijne, a przy tym jest b. stanowcza i umie podejmowac decyzje. To nie przeszkadza jej w tym, że jest mila i bardzo sympatycznie rozmawia z każdym, bez wyjatku czlowiekiem. Pracując kilkanascie lat w samorządzie, zna wszystkie potrzeby miasta, które- tak myslę - można rozwiązywac w sejmie i przyszłym (PO-PIS) rządzie Odpowiedz Link Zgłoś
bente Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 01.09.05, 07:46 Ja też oddam na nią swój głos, ale także z jeszcze jednego powodu. Halina Rozpondek jako jedyna z kandydatów z liczących się partii pollitycznych, szczególnie tych, które prawdopodobnie będą rzadzić po wyborach, ma mocną pozycję w swojej partii. Jest członkiem Rady Krajowej PO, wiceszefową śląskiej PO, nie jest więc tzw "żołnierzem" jak pozostali kandydaci. Wydaje się, że jest mocna i będzie miała dużo do powiedzenia, a naszemu miastu brakuje takiego polityka. Tak więc głosujmy na Halinę Rozpondek. www.rozpondek.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anonim_czestochowa Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 01.09.05, 08:26 Cześć ! Ja oddam głos na pana W.Pichetę. Jest lekarzem który czynnie stara się pomogać i uzdrawiać służbę zdrowia. W planie ma również zadbać o nauczycieli, więc stawiam na niego. www.picheta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kh Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:57 ja głosuje na PO bo lepery odpadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi demokraci IP: *.hcz.com.pl 01.09.05, 09:34 z pewnościa na kogoś z Demokratów i pewnie będzie to młody człowiek , tylko w nich nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atawista Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.man.czest.pl 01.09.05, 10:25 Na Pzremysława Wrone !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze lepiej Och Przemku IP: *.idea.pl 01.09.05, 11:24 I po co wypisujesz, że sam na siebie będziesz głosował... to śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
8rainbow Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 01.09.05, 11:24 A ja zawsze głosowałam na osoby, a nie na partie, bo tylko konkretny, znany mi człowiek, jest w stanie zrealizować swoje zamierzenia. Dlatego będę głosować na pana Kurpiosa jako na senatora, bo udowodnił swoim postępowaniem, że na to zasługuje. Jeszcze nie wiem, kogo widziałabym jako posła. A na prezydenta? Już pisałam w innym wątku: najbardziej odpowiadają mi poglądy Marka Borowskiego, tylko boję się, czy w naszym kraju są możliwe do urzeczywistnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Pastusiak Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:39 Podoba mi się Tyl Tomasz z demokratów przedstawił fajny wyluzowany życiorys w przeciwieństwie do reszty sztywniaków z innych partii ,chyba rzeczywiście postawili na młodych..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Pamiętajcie proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 08:35 wyborcy na kogo głosujecie! Pamiętajcie o tym za 4 lata i nie wstydźcie się tego. Bardzo Wam życzę. Ja głosuję na PD. Wcześniej głosowałem na UD i UW. Gdyby można cofnąć czas, głosowałbym tak samo. Proszę również nie dajcie się manipulować. Dla mnie nie ważne jest ile ktoś ma w sondażach. Ważne, kto jest najlepszy. Nie zagłosuję na gorszego tylko dlatego, że ma lepsze sondaże. Nie lezę za stadem. Wybieram własne drogi. A gdyby partia, na którą zagłosuję nie weszła do Parlamentu ... Nie uważam, że to głos stracony. Stracony jest głos oddany na partię, która wejdzie do parlamentu i nic pożytecznego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 02.09.05, 21:21 JASNE, ŻE NA CZŁOWIEKA, partia musi być sensowna, ale ważne, kto to jest, może warto pochodzic po ich stronkach, bo czasem sa takie, że do odstrzału, taki koleś nie może być spoko, jak nie czai internetu w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freszer Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.man.czest.pl 02.09.05, 09:28 ja glosuje na demokratow. dlaczego? proste - liberalizm gospodarczy + dazenia do egalitaryzmu. tak powinno, wedlug mnie, wyglad wspolczesne panstwo: wrazliwe, tolerancyjne, stawiajace na jednostkowa godnosc i przedsiebiorczosc. jesli chodzi o personalia, to zaglosuje na tyla, ostatniego na liscie - trzeba stawiac na mlodych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12h22o11 Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 02.09.05, 09:53 powalilo was /prawie/ wszystkich !!!! zadajcie sobie pytanie dlaczego niema ordynacji i okregow jednomandatowych? weszliby ci co maja nawjeksze poparcie to jest qwa demokracja..../ tak jakw stanch...a nie jakies partie jednosezonowe jak ogorki w ogrodku!!!! na wybory pojde za 20 lat jak bedzie uksztaltowana scena polityczna...bo niestety to politycy rzadza krajami /wylaczajac...bialorusi kraje monarchi oraz dyktatorw/..hehehehehhe i ktorys z forumowiczow ma racje /swieta/.....flaszka i czekac co sie stanie jak pojdzie 10% wyborcow???hehehehheehehehea polityka lokalna jest do totalnej bani ...wrona rozpondek .i inni to kicha calkowita......wrona tylko obiecuje nic nie robi...to karireowicze i defetysci..heheheheh rozwalil hute czestochowa/wojewodztwo/....i stadion ckm... a obiecywal!!!! jego slowa sa funta klakow warte!!!!!!! innych tez ..jak by byl przymus glosowania tobym zaglosowal na ..badziewiaka bo przynajmniej jego poglady sa zdrowe is zczere oraz proste./pozdro/. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim_czestochowa Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 02.09.05, 13:05 Dlatego oddam głos na Wojciecha Pichetę ! Mimo iż nie jest z Częstochowy, to uważam że zrobi dla nas wiecej niz "sprawdzeni" politycy dotychczas. Widać że interesuje się lokalnym życiem i pomaga innym. _____________________ www.picheta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogór Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:05 Nie rozśmieszaj mnie. Mam głosować na jakiegoś buraka spod Myszkowa?! Odpuść sobie, to tak samo jakbym głosował na endrju leppera, albo kogoś z jego bandy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POwiec Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.prenet.pl 02.09.05, 14:58 No tak - przecież najmądrzejsi i najładniejsi urodzili się i mieszkają w Częstochowie. Idź i zagłosuj na lepera - to dla ciebie faktycznie bez różnicy. żal mi cie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: 195.116.81.* 02.09.05, 15:34 Podobne pytanie zadałem pewnemu Francuzowi z pochodzenia Polakowi przed ostatnimi wyborami parlamentarnymi we Francji. Jakie było moje zdziwienie kiedy zostalem przez niego zbefsztany,jak mogę go o to pytać. To jest sprawa jego i jego poglądów politycznych. A w ogóle to jest tajemnica wyborów, bo wybory są tajne. Ciekawe prawda? A My na prawo i lewo wołamy: LPR, PO, PiS, SLD, SDPL, PSL, Samoobrona itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:48 Ja oddam na p. Rozpondek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja też Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 01:26 To konkretna kobieta, mozna rzecz " z jajami" - ona najefektyfniej dziala - każdego wysłucha, jak może to zawsze pomoże i świetnie zna sie na sprawach urzędowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.05, 13:22 (...) Wszystkim pomoże, o każdej porze, O mój Boże!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boozar Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.zim.pcz.czest.pl 15.09.05, 11:21 Zna sie nasprawach urzedowych ha ! ha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:58 bzdury, tajne jest głosowanie a nie nie wybory, nie zauważyłeś kampanii wyborczej?, nawet gdy się nie podoba , to jest po to żeby różne cymbały które do tej pory nie wyrobiły sobie włsnych preferencji mogły się zdecydować, żeby nie gadali że PO lub Pis bo to beż różnicy, albo że nie idą na wybory bo ich to wali, a potem będą mieli za złe że mamy znowu lichy sejm, słabego prezydenta i do bani władze lokalne. Widać Twój Francuzik z tego gatunku, tajny rozum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: 213.199.192.* 03.09.05, 10:40 Ludzie. Najbardziej sprawiedliwe są Jednomandatowe Okregi Wyborcze. Głosujesz na ludzi a nie partię polityczną. Czy wiecie, że wystarczy tylko 5% poparcia, żeby facet z 1-go miejsca na liście znalazł się w Sejmie? Dlatego tak się handluje miejscami na listach. Nie poiszcie o wyborach, pszcie o złej, niemoralnej ordynacji wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boozar Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.zim.pcz.czest.pl 15.09.05, 11:23 Z listy nie wchodziten ktory jest na nej na pierwszym miejscu tylko ten ktry zdobyl najwiecej glosow z danej listy. Nie pisz glupot jak nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdkjdkjf Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:27 Fura naszego prezydenta:) img389.imageshack.us/img389/958/galeriaztegowyroslem7bm.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentik TYL TOMASZ Partia Demokratyczna IP: *.com.pl 03.09.05, 19:45 Podoba mi sie młodość i mysle iz tylko w młodym pokoleniu szansa by wygryzli tych starych lesnych dziadków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 21:30 Po decyzji ws. Cimoszewicza LPR chce abolicji podatkowejLiga Polskich Rodzin chce po wyborach zaproponować abolicję podatkową wobec osób, które popełniły drobne przestępstwa podatkowe - zapowiedział lider LPR Roman Giertych. "Skoro prokuratura zaczęła stosować zasadę, że w przypadku przestępstw przeciwko dokumentom podatkowym można zasłonić się brakiem świadomości, albo błędem, to oznacza, że tę zasadę musimy rozciągnąć na wszystkich obywateli" - mówił Giertych. "Koniec kasty nietykalnych, wszyscy jesteśmy równi wobec prawa" - powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boozar Re: LPR IP: *.zim.pcz.czest.pl 15.09.05, 11:28 Sejmowe oswiadczenie majatkowe nie jest dokumentem podatkowym. Ale jak zawsze Roman pokazal swojprofesjonalizm i wiedze prawnicza ;) Abolicja podatkowa - Czyzby jemu czy tez znajomym romana bardzo zalezalo na tej abolicji - ciekawe dlaczego. Dlaczego Leper chce amnestji za "drobne" przestepstwa to wiemy - wystarczy popatrzec na czlonkow jego partii i ich sprawy sadowe. Czy podobnie jest z Romanem i LPR''em. ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 21:34 Ponad tysiąc Łodzian przyszło na Ogólnopolską Konwencję Ligi Polskich Rodzin poświęconą tematowi „Praca i bezrobocie”. W Teatrze Muzycznym przemawiał m.in. lider LPR – poseł Roman Giertych. – Zaczynamy tutaj, bo Łódź szczególniej niż inne miasta zetknęła się z problemem bezrobocia – powiedział Giertych. Konwencję wyborczą Ligi Polskich Rodzin rozpoczął i prowadził Daniel Pawłowiec, lider listy LPR do Sejmu RP w Sieradzu. Najważniejsze przemówienie wygłosił Przewodniczący Ligi Polskich Rodzin, poseł Roman Giertych. - Co zrobić, żeby sytuacja gospodarcza w Polsce się poprawiła? – pytał w swoim wystąpieniu. – Po pierwsze trzeba przestać kraść – odpowiedział przy aplauzie sali. Przewodniczący LPR zapewnił publicznie, że Liga Polskich Rodzin po wygranych wyborach powoła specjalną komisję śledczą do sprawdzenia wszystkich procesów prywatyzacyjnych. – Czy słyszeliście Państwo, aby rząd Buzka osadził jakiegoś aferzystę z poprzedniej ekipy? A rząd Millera jakiegoś aferzystę z rządu Buzka? – mówił Giertych. – Nie. Dlatego, że to środowisko wywodzi się z Okrągłego Stołu i chroni się wzajemnie – dodał. Na Konwencji przemawiał też poseł do PE Dariusz Grabowski. Przedstawiał sytuację gospodarczą Polski w aspekcie międzynarodowych stosunków gospodarczych, szczególnie w ramach UE. Kolejnym mówcą był prof. dr hab. Andrzej Kaźmierczak, wykładowca m.in. Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie oraz Akademii Orła. Przedstawił główne wytyczne programu gospodarczego Ligi Polskich Rodzin, jednym z jego elementów była polityka prorodzinna. LPR proponuje, aby kobieta z drugim dzieckiem w okresie wychowywania dziecka do szóstego roku życia miała płacone składki na ubezpieczenie przez państwo. – W ten sposób matka nie będzie się martwić, że rodząc dziecko zamyka przed sobą szansę na godziwą emeryturę – przekonywał prof. Kaźmierczak, kandydat LPR do Senatu z Warszawy. Kolejnym prelegentem był Stanisław Michalkiewicz, publicysta narodowy i konserwatywny, kandydat LPR do Senatu w okręgu podwarszawskim. Przekonywał, że nadmierne obciążenie fiskalne są narzędziem do manipulacji i zniewolenia społeczeństwa. Konwencje zakończyła poseł Ewa Sowińska, lider łódzkiej listy LPR do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: 212.87.241.* 04.09.05, 18:07 Na nikogo.W ogóle nie pójdę, mam dość oglądania tych samych gęb od 20 lat.Ich programy mnie nie obchodzą ,żaden rząd nigdy ich nie zrealizował.Nikt mnie nie przekona ,że na wybory trzeba iść aby inni nie wygrali.Ci co startują, powinni mieć choć trochę honoru i dać sobie spokój z polityką.Nic dobrego przez tyle lat niezrobili,no przepraszam wybudowali sobie domki, pozmieniali samochody,widocznie jeszcze czegoś im brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwiga Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 19:41 tylko na PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ .Jedyny ratunek dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupek Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 19:49 O, O, O, oczywiście stawiam na tego co na swoim plakacie napisał"Zawsz taki sam" brawo były komendancie ZOMO w Częstochowie.Możesz liczyć na ten sam elektorat "Panie" a może Obywatelu Marku Lewandowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 19:49 Tylko na prawo i sprawiedliwość. jedyny ratunek dla Polski.Nadzieja dla milionów Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joop Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:07 nie prowokój jadwigo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.107.inds.pl 04.09.05, 23:37 Ja popieram PO, ich dotychczasowe działania, wypowiedziane zdania, ludzi i Tuska. A jak się ma Platforma w Częstochowie, jak wszystko tutaj czyli kilka kroków z tyłu. Jedynym kandydatem, który mnie przekonuje jest Leszczyna. Konkretna babka, a nie puste hasła Ojczyzna i Rodzina:)... Sprawdźcie sobie...Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 09:21 A ja i tak www.demokraci.czest.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłka Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.107.inds.pl 06.09.05, 15:46 ja tak jak kawka :) pani leszczyna z PO, podoba mi się strategia kampanii.I naprawdę fajna stronka www.leszczyna.info.pl. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO-wiec Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:53 Słuchaj Leszczyno, mogłabyś się inaczej promować, a nie zwalać na PO w Częstochowie, która istnieje 5 lat i ma się świetnie, a Ty dopiero tam przyszłaś i jeszcze nic, dokładnie nic nie zrobiłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.21.pl / *.21.pl 16.09.05, 22:51 Masz rację! Głosuj na tych, co zrobili dużo dla siebie i długo siedzą na swoich stołkach. Masz niezbywalne prawo, aby głosować, ale wykorzystaj je mądrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fileo Na kogo głosujesz w wyborach parlamentarnych? IP: *.107.inds.pl 16.09.05, 23:36 POwcowi jak Cimoszce, nerwy puszczają :),może lepiej do puszczy a nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz N. Andrzej KWAPISZ IP: *.aixx.com 06.09.05, 23:53 Ja oddam swój głos na Pana Andrzeja Kwapisza z listy Platformy Obywatelskiej. Miałem przyjemność z Nim współpracować i wiem że to bardzo uczciwy człowiek. Poza tym wg sondazy to Platforma będzie największą siłą w Parlamencie, a z tego co widziałem, w pierwszej czwórce kandydatów PO w naszym regionie, oprócz Pana Andrzeja, tylko Pani Rozpondek jest z Częstochowy. Ponieważ Pani Prezydent jest bardzo znana w regionie i zdobędzie na pewno bardzo dużo głosów, proponuje Forumowiczom głosować na Pana Kwapisza - lepiej abyśmy mieli jak najwięcej posłów z Częstochowy, może lepiej zadbają o swóje miasto. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fresco Re: Andrzej KWAPISZ IP: *.brama.prenet.pl 07.09.05, 13:59 Popieram, ja rowniez oddam glos na tego kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwe Re: Andrzej KWAPISZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:06 Gość portalu: Tomasz N. napisał(a): > proponuje > Forumowiczom głosować na Pana Kwapisza - lepiej abyśmy mieli jak najwięcej > posłów z Częstochowy, może lepiej zadbają o swóje miasto. Pozdrawiam. hehe niech ci ktorzy chca poslow lokalnych przypomna sobie ilu poslow z regionu czestochowskiego bronilo naszego wojewodztwa Odpowiedz Link Zgłoś