Dodaj do ulubionych

Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych ?

IP: *.prenet.pl 28.08.05, 18:46
Witam !

Ciekawy jestem jakie nastroje wyborcze sa w Częstochowie ?
Ja stawiam na PO lub PiS - jeszcze sie zastanawiam ...
a wy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: konio Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:10
      w pałę swą sie lepiej uderz i nie idz wogole na wybory gdyz nie masz o tym
      pojecia .baranie te partie roznią sie wszystkim a ty mi piszesz ze to moze
      tamto a moze kaczorek ma lepszy bilbord a tusk ladniejsza twarzyczke i bardziej
      ogolna pupcie to na kogo wtedy zaglosujesz proponuje przeczytac program obu
      partii zanim jelopie oddasz swoj glos lecz podpowiadam ze platforma przedstawi
      program po wyborach smieszne co zastanow sie podwojnie zanim zaglosujesz
      • Gość: FLIPPER Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 12:47
        Grzegorz Kołek pozycja nr.3 lista nr15
        • Gość: Artur Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 13:12
          Lista nr 15?
          Toż to Sama obrona!
          W życiu!
      • Gość: konio2 Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: 212.87.240.* 07.09.05, 18:48
        nie czytam żadnych programów wyborczych i nie pójdę na żadne wybory odkąd
        przenieśli mi lokal wyborczy o 3 km. Nie znam żadnych programów wyborczych
        żadnej parti czy tez komitetu wyborczego Ale na pewno nie darze sympatia
        Samoobrony bo kojarzy mi się z Lepperem ; jego Klewkami i talibami facet ma
        fantazje .
      • Gość: komito na www.matyjaszczyk.prv.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:47
        Stanowisko w sprawie wykorzystania środków ze sprzedaży udziałów w Hucie
        Stali Częstochowa Sp. z o.o. przez Towarzystwo Finansowa Silesia na rzecz
        Korporacji Związek Przemysłowy Donbasu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom społecznym przedstawiam propozycję
        rozwiązania problemu zgłaszanego przez czynniki społeczne, to jest Związki
        Zawodowe Huty Częstochowa S.A. (HCz) związanego z przeznaczeniem środków ze
        sprzedaży udziałów Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. (HSC) w kwocie 254
        mln zł + cena za wzrost aktywów netto w wysokości ok. 100 mln PLN, a więc
        razem ok. 350 mln PLN, przez Towarzystwo Finansowe Silesia (TFS) Związkowi
        Przemysłowemu Donbasu (ZPD).
        Nasza propozycja przewiduje, iż po dokonaniu sprzedaży przez TF Silesia
        udziałów Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. na rzecz Związku Przemysłowego
        Donbasu, TF Silesia wniesie całość lub część środków uzyskanych ze sprzedaży
        HSC do Huty Częstochowa S.A. dokapitalizowując ją. Tym samym Huta Częstochowa
        na pokrycie tych środków musi wyemitować akcje, które obejmie TF Silesia.
        Objęcie akcji przez TF Silesia gwarantuje, że TFS będąc współwłaścicielem HCz
        a następnie jej prawnego następcy tj. Regionalnego Funduszu Gospodarczego
        S.A. (RFG), będzie miała wpływ na wydatkowanie tych środków oraz będzie mogła
        czerpać pożytki z zysków generowanych z inwestycji dokonywanych przez
        RFG.Operacja ta dodatkowo zagwarantuje wieloletni okres działalności Huty
        Częstochowa SA a następnie jej prawnego następcy, którym będzie Regionalny
        Fundusz Gospodarczy (RFG).
        Nie należy bowiem zapominać o fakcie, że TFS podobnie jak RFG są spółkami
        Skarbu Państwa, a TFS zostało powołane w celu pomocy gospodarczej dla Śląska.
        Zatem działania TFS jako podmiotu tworzącego HSC nie miały na celu
        wyprowadzenie środków z Częstochowy i ulokowanie ich w Katowicach, lecz wręcz
        przeciwnie utrzymanie miejsc pracy tutaj u nas, i zainwestowanie uzyskanych
        środków w Region Częstochowski.
        Niezwłocznie po dokapitalizowaniu RFG należałoby dokończyć procedurę
        komercjalizacji i prywatyzacji przedsiębiorstwa państwowego w wyniku czego
        akcje RFG otrzymaliby dawni, i obecni jego pracownicy. Objęcie akcji przez
        byłych i obecnych pracowników spowodowałoby, że RFG miałby właściciela w
        postaci Skarbu Państwa, i Nas - mieszkańców Częstochowy. Taka kompozycja
        właścicielska RFG skutkowałaby właściwym połączeniem interesów Skarbu Państwa
        oraz mieszkańców Częstochowy, mieszkańców którzy także są obywatelami tego
        kraju, o czym wielu niestety często zapomina.
        Misją RFG będzie inwestowanie w:
        1. Infrastrukturę terenów pohutniczych,
        2. Region Miasta Częstochowy,
        3. Projekty wskazane przez TF Silesia na terenie województwa Śląskiego,
        które dla Częstochowy i naszego regionu będą strategiczne.
        Propozycja ta gwarantuje:
        1. Wzrost atrakcyjności Częstochowy jako miejsca lokalizacji nowych
        inwestycji,
        2. Rozwój subregionu północnego Województwa Śląskiego,
        3. Pełna kontrolę Skarbu Państwa nad środkami publicznymi,
        4. Wzrost zatrudnienia w regionie Częstochowy,
        5. Wykorzystanie potencjału „Nowej Huty Częstochowa” utworzonej przez ZP
        Donbasu przy inwestycjach finansowanych przez RFG,
        6. Pełną kontrolę oraz możliwość kierowania środków na inwestycje przez
        TSF Silesia,
        7. Udział mieszkańców naszego miasta (pracownicy Huty) w nadzorze
        właścicielskim poprzez wykonywanie praw z posiadanych akcji.
        Na koniec chciałbym dodać, że głównym celem RFG powinno być właściwe
        wykorzystanie Częstochowskiej Podstrefy Katowickiej Specjalnej Strefy
        Ekonomicznej, która przecież jest na terenach Huty lub z nimi bezpośrednio
        graniczy.
        Z przyjemnością obserwuję rozwój Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Katowicach
        i Tychach, ale z wielkim żalem obserwuję tereny tej podstrefy w Częstochowie,
        gdzie obecnie można jedynie zbierać grzyby.
        Jestem przekonany, że przy potencjale naszego miasta i regionu brakowało
        zawsze inicjatywy naszych dotychczasowych reprezentantów, aby choć część
        inwestycji trafiła do Częstochowy. Nie może być przecież tak, że w Tychach
        szuka się bezskutecznie chętnych do pracy, a u nas stoją kolejki przed
        Urzędem Pracy, czy biurami pośrednictwa pracy, że na jedno ogłoszenie o
        możliwości pracy wpływa kilkaset ofert od bezrobotnych.
        Krzysztof Matyjaszczyk
        Przewodniczący SLD w Częstochowie

Sortuj:
      • Gość: Radek na matyjaszczyk.prv.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:49
        Stanowisko w sprawie wykorzystania środków ze sprzedaży udziałów w Hucie
        Stali Częstochowa Sp. z o.o. przez Towarzystwo Finansowa Silesia na rzecz
        Korporacji Związek Przemysłowy Donbasu

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom społecznym przedstawiam propozycję
        rozwiązania problemu zgłaszanego przez czynniki społeczne, to jest Związki
        Zawodowe Huty Częstochowa S.A. (HCz) związanego z przeznaczeniem środków ze
        sprzedaży udziałów Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. (HSC) w kwocie 254
        mln zł + cena za wzrost aktywów netto w wysokości ok. 100 mln PLN, a więc
        razem ok. 350 mln PLN, przez Towarzystwo Finansowe Silesia (TFS) Związkowi
        Przemysłowemu Donbasu (ZPD).
        Nasza propozycja przewiduje, iż po dokonaniu sprzedaży przez TF Silesia
        udziałów Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. na rzecz Związku Przemysłowego
        Donbasu, TF Silesia wniesie całość lub część środków uzyskanych ze sprzedaży
        HSC do Huty Częstochowa S.A. dokapitalizowując ją. Tym samym Huta Częstochowa
        na pokrycie tych środków musi wyemitować akcje, które obejmie TF Silesia.
        Objęcie akcji przez TF Silesia gwarantuje, że TFS będąc współwłaścicielem HCz
        a następnie jej prawnego następcy tj. Regionalnego Funduszu Gospodarczego
        S.A. (RFG), będzie miała wpływ na wydatkowanie tych środków oraz będzie mogła
        czerpać pożytki z zysków generowanych z inwestycji dokonywanych przez
        RFG.Operacja ta dodatkowo zagwarantuje wieloletni okres działalności Huty
        Częstochowa SA a następnie jej prawnego następcy, którym będzie Regionalny
        Fundusz Gospodarczy (RFG).
        Nie należy bowiem zapominać o fakcie, że TFS podobnie jak RFG są spółkami
        Skarbu Państwa, a TFS zostało powołane w celu pomocy gospodarczej dla Śląska.
        Zatem działania TFS jako podmiotu tworzącego HSC nie miały na celu
        wyprowadzenie środków z Częstochowy i ulokowanie ich w Katowicach, lecz wręcz
        przeciwnie utrzymanie miejsc pracy tutaj u nas, i zainwestowanie uzyskanych
        środków w Region Częstochowski.
        Niezwłocznie po dokapitalizowaniu RFG należałoby dokończyć procedurę
        komercjalizacji i prywatyzacji przedsiębiorstwa państwowego w wyniku czego
        akcje RFG otrzymaliby dawni, i obecni jego pracownicy. Objęcie akcji przez
        byłych i obecnych pracowników spowodowałoby, że RFG miałby właściciela w
        postaci Skarbu Państwa, i Nas - mieszkańców Częstochowy. Taka kompozycja
        właścicielska RFG skutkowałaby właściwym połączeniem interesów Skarbu Państwa
        oraz mieszkańców Częstochowy, mieszkańców którzy także są obywatelami tego
        kraju, o czym wielu niestety często zapomina.
        Misją RFG będzie inwestowanie w:
        1. Infrastrukturę terenów pohutniczych,
        2. Region Miasta Częstochowy,
        3. Projekty wskazane przez TF Silesia na terenie województwa Śląskiego,
        które dla Częstochowy i naszego regionu będą strategiczne.
        Propozycja ta gwarantuje:
        1. Wzrost atrakcyjności Częstochowy jako miejsca lokalizacji nowych
        inwestycji,
        2. Rozwój subregionu północnego Województwa Śląskiego,
        3. Pełna kontrolę Skarbu Państwa nad środkami publicznymi,
        4. Wzrost zatrudnienia w regionie Częstochowy,
        5. Wykorzystanie potencjału „Nowej Huty Częstochowa” utworzonej przez ZP
        Donbasu przy inwestycjach finansowanych przez RFG,
        6. Pełną kontrolę oraz możliwość kierowania środków na inwestycje przez
        TSF Silesia,
        7. Udział mieszkańców naszego miasta (pracownicy Huty) w nadzorze
        właścicielskim poprzez wykonywanie praw z posiadanych akcji.
        Na koniec chciałbym dodać, że głównym celem RFG powinno być właściwe
        wykorzystanie Częstochowskiej Podstrefy Katowickiej Specjalnej Strefy
        Ekonomicznej, która przecież jest na terenach Huty lub z nimi bezpośrednio
        graniczy.
        Z przyjemnością obserwuję rozwój Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Katowicach
        i Tychach, ale z wielkim żalem obserwuję tereny tej podstrefy w Częstochowie,
        gdzie obecnie można jedynie zbierać grzyby.
        Jestem przekonany, że przy potencjale naszego miasta i regionu brakowało
        zawsze inicjatywy naszych dotychczasowych reprezentantów, aby choć część
        inwestycji trafiła do Częstochowy. Nie może być przecież tak, że w Tychach
        szuka się bezskutecznie chętnych do pracy, a u nas stoją kolejki przed
        Urzędem Pracy, czy biurami pośrednictwa pracy, że na jedno ogłoszenie o
        możliwości pracy wpływa kilkaset ofert od bezrobotnych.
        Krzysztof Matyjaszczyk
        Przewodniczący SLD w Częstochowie

Sortuj:
    • Gość: po-wiec Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:12
      Platforma przedstawi progrma 31 sierpnia!
      • Gość: xx Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.icis.pcz.pl 28.08.05, 20:16
        Program przed wyborami zwykle malo ma wspolnego z tym co realizuje sie po
        wyborach.
    • Gość: xx Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.icis.pcz.pl 28.08.05, 20:13
      To pewnie przedwyborecza prowokacja :))

Bo rzecywiscie nie bardzo moge zrozumiec jak mozna byc jednoczesnie
      zwolennikiem PO i PiS.
    • Gość: Marta Rzepka demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:18
      Ja głosuję na Partię Demokratyczną demokraci.pl. Zapoznałam się z pogramem PD i
      PO i stwierdziłam, że to poglądy Partii Demokratycznej są mi bliższe. Do tego
      Partia Demokratyczna to rzetelni, mądrzy i rozsądni ludzi. Na stronie
      internetowej www.demokraci.czest.pl poznałam życiorysy kandydatów i spodobało
      mi się, że z tej partii stratują ludzie młodzi, mam już swojego kandydata.
      Zagłosuję na osobę z ostatniego miejsca na liście Tyl Tomasz. Fajny życiorys.
      • Gość: X Re: demokraci.czest.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:25
        A ja wiem że można byc zwolennikiem PO i PiS bo ja w miarę lubię te obydwie
        partie i chodź program PiS jest mi bliższy.
        • Gość: joop i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:54
          na daną partie.bo takta to sa takie pieprzenia. głosuje na LPR poniewaz:
          -sa nie chca wejscia Polski do strefy euro
          -sa przeciwni aborcji i związków mm i kk
          -wycofają wojiska polskie z iraku i afganistanu
          -stworza komisje która dojdzie do tego ze wszyscy ludzie którzy sie dorobili na
          panstwie Polskim oddaja wszystko to co zabrali,czyli ludzią okrągłego stołu i
          ich kolegów
          -i dlatego ze nie boja sie zadnego sądu prokuratury teczek ipn bo nie maja nic
          wspólnego z korupcja,kłamstwem i zadnymi służbami bezpieczenstwa,specjalnymi

to ze niewymienic takich punktów swiadczy o braku poglądu politycznego,własnego
          toku myśleniowego i nieumiejętnosc czytania i pisania.
          • Gość: X Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:12
            Człowieku weź się zastanów co ty robisz, ja szanuję poglądy każdego i głosuj na
            kogo chcesz ale LPR to szowiniści którzy nie szanują praw ludzi myślących
            inaczej od nich. Kto obrzucił gejów i lesbijki kamieniami to już nie pamiętasz?
            • Gość: joop Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:26
              tak pamiętam, ja zucałem...niech zyja sobie w spokjo nie potrzebne sa takie
              cyrki wiedzac ze nic to niezmieni.mogłbys sie tez odnies do tematu bo nie wiem z
              kim gadam z wyborcą liberałow czy postkomuny to zreszta niewielka róznica,
              ludzie okrągłego stołu, czystych układów na rozkradanie Polski.
              • Gość: joop Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:28
                a widze pisałes juz. postkomuna spox...loozzzzzz.......
                • Gość: antyjoop Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 23:05
                  joop jest Was góra kilkanaście procent i więcej nie będzie wbrew wyborczym
                  spotom reklamowym. Może sobie znajdźcie jakiś Madagaskar albo coś?? Tylko wtedy
                  gdzie mielibyście wroga czy geja do bicia?? Tam spokojnie już niedługo
                  wymrzecie razem z moherowymi beretkami.
          • Gość: Wit Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: 195.117.153.* 28.08.05, 21:17
            A słyszałeś Przyjacielu o takim gościu ja Mc Carty w Stanach i o jego
            polowaniach na "czarownice" - komunistów. Owszem jestem za odsunięciem od życia
            politycznego wszystkich funkcyjnych - czerwonych - obywateli PRL, postawienie
            na młodych, którzy o błędach i wypaczeniach poprzedniego ustrojstwa wiedzą
            jedynie z historii. Popatrzmy też czy wiedzę tą mają tylko z lekcji historii,
            czy z opowiadań czerwonego ojca, matki lub dziadków. Co oni wyprawiali z Polską
            najlepiej można sprawdzić czytając ściśle tajną (do czasu)Instrukcję
            zniewolenia drukowaną w tyg. Wprost. Obrzydliwość.
            • Gość: xx Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.icis.pcz.pl 28.08.05, 23:03
              Mc Carthy i jego czasy przez samych Amerykanow uznawane sa ciemne plamy w
              historii USA. Wielu niewinnych ludzi bylo wtedy przesladowanych w majestacie
              prawa. I jesli taki patron ma przyswiecac nam w Polsce, to gratuluje Ci
              wyboru.
            • Gość: Wlodek Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: *.vf.shawcable.net 13.09.05, 03:50
              Wit:
              Co oni wyprawiali z Polską najlepiej można sprawdzić czytając ściśle tajną (do
              czasu)Instrukcję zniewolenia drukowaną w tyg. Wprost. Obrzydliwość.

Instrukcja instrukcja, ale popatrz KTO drukuje -
          • Gość: Monika demokraci.pl program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 21:33
            Dlatego głosuję na Partię Demokratyczną demokraci.pl

1. Gospodarka - Podatek 3x19% VAT,CIT i PIT z równoczesną ulgą prorodzinną
            chroniącą najuboższych (kwota wolna od podatku liczona na każdą osobę w
            rodzinie)
            2. Mieszkalnictwo - 10-letni program budowy i remontowania mieszkań
            (uruchmomienie programu remontów między innymi domów z wielkiej płyty),
            wspieranie rozwoju tanich mieszkań dzięki kredytom z krajowego funduszu
            mieszkaniowego
            3. Edukacja - Wyrównanie szans dzieci i młodzieży pochodzących z różnych
            środowisk (specjalne strefy edukacyjne w obszarach szczególnie dotknętych biedą
            i bezrobociem, organizowanie letnich szkół językowych dla biednych dzieci)
            4. Prawo - Usprawnienie pracy sądów, policji i prokuratury (postawić sędziom
            wymagania - 10 lat stażu w innym zawodzie prawniczym, obsada stanowiska na
            zasadzie konkursu, nieskazitelna opinia; policja - awanse mają zależeć od
            skuteczności i przebytych szkoleń a nie od układów)
            5. Europa - Prowadzenie takiej polityki gospodarczej, która umożliwi szybkie
            przystąpienie Polski do strefy EURO, przekazywanie obywatelom wiedzy o tym jak
            działa UE i jej instytucje
            To na tyle
            Więcej informacji na stronie www.demokraci.pl
            • Gość: pp Re: demokraci.pl program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 22:48
              Przestań z tą partią demokratyczną, bo i tak nie ma szans, a zagłosuj na
              takiego kandydata, który ci da choc minimum gwarancji na prawdziwe
              reprezentowanie Cz-wy i okolic w Sejmie. Ja zagłosuję na p.Rozpondek, bo ona ze
              wszystkich kandydatów taką gwarancję daje. Znana jest z lokalnego patriotyzmu.
              Bo wygrani i tak muszą realizować program swojej partii, ale zeby zajęli się
              też naszymi sprawami, lokalnymi.
              • Gość: pipi Re: demokraci.pl program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:32
                wspaniały lokalny patriotyzm wymień mi przynajmniej jedną rzecz dzięki którym
                jej rządy zapiszą sie w tym miescie złotymi literami ( przypominam iż to a jej
                rządów tracimy cały czas pieniądze strukturalne ) i to jej mąz napadł kiedyś na
                dziennikarke gdy próbowała wyjąsnić sprawe psa pani prezydentowej który pogryzł
                człowieka i na koniec to jej plakaty wyborcze walają sie po mieście i psują
                wizerunek .Czy to jest władza toż to zwykłe chamstwo i politykierstwo.Myślę iż
                reszta parti nie pujdzie przykładem PO w tym mieście czego sobie a przede
                wszystkim Tobie zyczę
                • Gość: republikanin Re: demokraci heh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:48
                  Pipi podpisz się z imienia i nazwiska i wtedy rzucaj podłe oskarżenia pod
                  czyimś adresem. Łatwo anonimowo napisać, trudniej później wziąć
                  odpowiedzialność za swoje słowa, puste słowa.
                  • storima "Ja rzucalem" 29.08.05, 15:05
                    Gość portalu: joop napisał(a):

> tak pamiętam, ja zucałem...

No to ladna mi to partia, ktorej wyborcy to uliczni bandyci.
                    Rzucanie w ludzi kamieniami jest scigane przez prokurature.
                    • kubiss Re: Katolik nie rzuca -katolik wybacza 29.08.05, 15:22
                      A ja od wielu lat przed wyborami zapoznawałem się z PROGARMAMI PARTII POLITYCZNYCH
                      Obiecywali cuda gospodarcze i za każdym razem wszyscy kłamali .
                      Więc po co mam iść głosować ?
                      Żeby znowu przeczytać ich program wyborczy o którym wkrótce zapomną :-)
                      W wała niech robią tych co na nich głosują i co im wierzą ..... Kubiś
                      • Gość: Jonathan Re: Katolik nie rzuca -katolik wybacza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:54
                        kubiss - w pełni popieram. Wyborcza kiełbasa to jedno, a realizacja
                        przedwyborczych obietnic to ... a w d**pie z tym. Demokracja ma to do siebie,
                        że nigdy nie ma winnych, a za całą imprezę i tak zapłacą podatnicy.

Dletego nie idąc na wybory okazuję pogardę dla całej kasty politykierów i
                        mąciwodów, którym pachnie sute, parlamentarne koryto.
                • xx1001 Re: demokraci.pl program 29.08.05, 15:34
                  Szanuje ja za postawe w sprawie zachowania Wojewodztwa Czestochowskiego.

Pokazala wtedy prawdziwa klase - gdyby mieszkancy ja poparli mielibysmy
                  wojewodztwo. Niestety mieszkancy olali sprawe, a teraz maja pretensje do innych.
                  • kubiss Re: demokraci.pl program 29.08.05, 17:18
                    czy Xx1001 to to samo co dawny " xx " ?
                    • Gość: adam Re: demokraci.pl program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:16
                      to jestzmylk

• Gość: adam Re: demokraci.pl program IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:08
                    na drzewo
                • Gość: Sąsiad Re: demokraci.pl program IP: *.prenet.pl 31.08.05, 13:24
                  Chcesz przykładu? Proszę bardzo: pięknie uporządkowane ulice w najbliższym
                  sąsiedztwie domu p.Rozpondek na Zawodziu. Patriotyzm mocno lokalny.
                • Gość: pp Re: demokraci.pl program IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:53
                  To wlaśnie teraz zdobywamy fundusze strukturalne, bo kiedyś to nawet wladcy
                  miasta nie wiedzieli, co to jest, zajrzyj do budżetu miasta to sie przekonasz
          • Gość: diwo Re: i podaj 5rzeczy dla których chcesz zagłosowac IP: 213.199.204.* 08.09.05, 00:02
            I wycofają lalkę Barbi ze sprzedaży w sklepach - też za tym jestem bo mi się
            nie podoba... :)

Ale tak serio: stawiam dolary przeciw orzechom że nie zrobią z tego ani jednego
            punktu. I dobrze o tym wiesz joop, prawda?

Ale pisz sobie, pisz... :)
      • Gość: adam Re: demokraci.czest.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:03
        na drzewo
    • Gość: Turysta z Cz-wy Re: A Wrona? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:27
      Z której partii jest prezydent Wrona? Parę razy na niego głosowałem i nie
      chciałbym powtórzyć już tego blędu.
      • Gość: Turysta z Cz-wy Re: Wrona lub Leśnikowski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:30
        Panie Wrona lub Leśnikowski! Czekam na odpowiedź w sprawie chodnika w Dźbowie!
        Może raczycie panowie wreszcie się odezwać?
        • Gość: Artur Pan Wrona jest na listach PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:55
          • Gość: Artur Re: Pan Wrona jest na listach PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:58
            Ale ma na imię jakoś inaczej.
            Przemysław chyba?
            Ale jak się widzi plakat jeżdżący na (w) tramwaju, to tylko nazwisko widać.
            Nie uważacie, że to manipulacja?
            Moim zdaniem nie jedyna Platformy Obywatelskiej.
            • Gość: gosć-iza Re: Pan Wrona jest na listach PO! IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 31.08.05, 23:11
              Nie przesadzaj, jak się facet nazywa Wrona to co ma zmienić nazwisko? Jaka
              Manipulacja? To zbieżnośc nazwisk. A PO znowu nie jest taka manipulatorka
              • Gość: Robo Nagroda Fair Play dla częstochowskiej PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:35
                Bezczelność ludzka nie zna granic!
                Pewnie, że manipulacja!
                Jak się widzi przejeżdżający tramwaj to widać tylko duże "WRONA" i małe "do
                Sejmu".
                Jest jeszcze "Przemysław" i logo PO, ale to widać już tylko z bliska.
                Moim zdaniem to nieuczciwe.
                Świadome wprowadzanie wyborców w błąd.
                Gratuluję metod.
                • Gość: Atawista Re: Nagroda Fair Play dla częstochowskiej PO! IP: *.man.czest.pl 01.09.05, 21:11
                  To nie jest manipulacja tylko chec zainteresowania wlasna osoba, jesli sie ktos
                  juz zainteresuje to doczyta ze to Przemysław a nie Tadeusz i doczyta tez www
                  gdzie wiecej sie dowei o nim . Po prostu ten gosc zwrocil na ssiebie uwage bo
                  nie chce jak inni kandyddaci byc niezauwazonym .
    • yanoooosh Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 29.08.05, 18:15
      ość portalu: wybraniec napisał(a):

> Witam !
      >
      > Ciekawy jestem jakie nastroje wyborcze sa w Częstochowie ?
      > Ja stawiam na PO lub PiS - jeszcze sie zastanawiam ...
      > a wy ?
      >

To nie taki glupi pomysl zaglosujmy na obydwie bo z polaczenia lecha
      kaczynskiego(kaczor) i donalda tuska wyjdzie cos dobrego Kaczor Donald

tylko kto bedzie hyziem dyziem i zyziem??
    • Gość: waldus kiepski Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:07
      na nikogo nie oddam , oni wszyscy są "po jednych pieniądzach" !!!
      • Gość: Piastek Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:27
        nie oddam głosu na sld - bo to aferzyści
        nie oddam głosu na sdlp - bo to sld
        nie oddam głosu na po - bo to aws
        nie oddam głosu na pd - bo to uw
        nie oddam głosu na psl - bo oni i tak nic nie robią
        nie oddam głosu na lpr - bo to hitlerowcy
        nie oddam głosu na pis - bo IV kaczypospolita
        nie oddam głosu na so - bo nie chce dyktatury

W wybory pozostaje mi kupić pół litra
        i oczekiwać na 10% frekwencje.
        Piastek
        • Gość: joop Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 09:18
          ja ci powiem ze wolałbym dyktature Giertycha niz to co sie dzieje teraz, ludzi
          by sie zmuszało do pracy,Giertych nienalezy do złodzieji i nieudolnych
          poliytyków, po kilku latach zobaczyli bysmy juz róznice we wszystkim ze zmierza
          to w dobry kierunku nasza praca i wszystkim by sie zyło dobrze.
          • Gość: Piastek Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:20
            Ty joop jak zwykle juz piszesz zanim cokolwiek zrozumiałes.

Tak, po kilku latach juz by Nas nie było na mapie,
            kłamca jasnogórski wywołałby już w tym czasie wojne ze wszystkimi naszymi
            sąsiadami.

Na całe szczęście jak juz ci pisałem ludzie przynajmniej w większości mają
            zwyczaj MYŚLEĆ, Ty też podejmij to wyzwanie i chociaż raz pomyśl to naprawde
            nie boli.

Życzę sukcesów Piastek
            • Gość: joop Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:45
              coraz bardziej mnie przekonujesz do tego ze masz powiazania z sb i probujesz
              wmówic tutaj ze Giertych jest zły,a inni dobrzy czyli ci co poukładali sie przy
              okrągłym stole.dobrze umiesz myślec, kto by potrafił zamydlac tutaj tak ładnie
              giertych ze jest zagrozeniem dla polski i wogle komunista z niego.niestety
              tepych ludzi tu zaglada dosyc duzo i dadza sie twojim opiniom gratuluje.na lpr
              głosuja ludzie którzy potrafia samodzielnie myslec i wyciagac wnioski dochodzac
              do tego kto złodzej a kto przyjaciel Polski. nara niegadam stobą
          • harry1983 Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 02.09.05, 23:42
            A ja stawiam na Tolka Banana.

A odnośnie tego :

Gość portalu: joop napisał(a):

> ja ci powiem ze wolałbym dyktature Giertycha niz to co sie dzieje teraz, ludzi
            > by sie zmuszało do pracy,Giertych nienalezy do złodzieji i nieudolnych
            > poliytyków, po kilku latach zobaczyli bysmy juz róznice we wszystkim ze zmierza
            > to w dobry kierunku nasza praca i wszystkim by sie zyło dobrze.

Jasne, i razem ze swoim synkiem i jego bojówkami złożonymi z "prawdziwych polaków" zafundowali by nam kolejne obozy z napisem "Arbeit Macht Frei".

I jeszcze na koniec zacytuję Bogusława Lindę w "Demonach wojny wg. Goi"

"J...ł go pies, to wszystko banda złodziei"

--------------------------
    • Gość: joop Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 09:33
      "Milion dewiantów popiera lewicę"

Nikt normalny na lewicę nie głosuje. Tylko patologia, dewiacja i prymitywizm
      obyczajowy. Nie znam żadnej porządnej rodziny, która by popierała komunę -
      cytuje "Trybuna" Wojciecha Wierzejskiego, europosła Ligi Polskich Rodzin, prawą
      ręka Romana Giertycha i szef LPR na Mazowszu.

W ten sposób Wierzejski ujawnia swój stosunek do 5,5 mln obywateli, którzy
      cztery lata temu głosowali na koalicję SLD-UP i ponad miliona tych, którzy -
      według sondaży - nadal ufają lewicy.

Takie opinie polityk LPR wygłosił w najnowszym wywiadzie opublikowanym na
      oficjalnej stronie internetowej Ligi. Oznacza to, że sama partia nie odcina się
      od poglądów Wierzejskiego. To zresztą zrozumiałe. Wierzejski znany jest z tego,
      że mówi dosadnie to, czego nie eksponują Giertych i inni liderzy LPR - uważa
      dziennik.

"Trybuna" stwierdza, że według Wierzejskiego, mniejszości seksualne to główne
      zaplecze lewicy. Lewactwo wszelkiej maści żeruje na rynsztoku moralnym. (...)
      Pedały są organizowani przez lewaków jako działacze, wolontariusze i elektorat.
      To obrzydliwe - wyjaśnia. Dla porządku dodaje, że nie lewica jest
      najgroźniejszym przeciwnikiem LPR ani nawet nie geje, lecz liberałowie. Zawsze
      byli to liberałowie, tylko nazwy formacji się zmieniają - podkreśla
      europarlamentarzysta Ligi. (PAP)
      • Gość: Piastek Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:23
        I co ma z tego wynikac ?
        Wnioskuje, że chciałes dowieśc że wiarzejski jest niespełna rozumu lub go
        poprostu nie używa.
        Brawo sukces jest kompletny.
        Piastek
      • Gość: joop Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:47
        „Nikt normalny na lewicę nie głosuje" - słowa prawdy

ZAJRZYJ RÓWNIEŻ
        Kraj

Wierzejski zwyciężył ! Sąd Okręgowy w Warszawie oddalił pozew przeciw posłowi
        Wojciechowi Wierzejskiemu, skierowany przez wiceprzewodniczącego SdPL Bartosza
        Dominiaka. Poniżej zamieszczamy komunikat Biura Prasowego LPR w tej sprawie.

powiększ obrazekW dniu wczorajszym wiceprzewodniczący SDPL Bartosz Dominiak
        złożył w Sądzie Okręgowym w Warszawie pozew w trybie wyborczym przeciw posłowi
        do PE Wojciechowi Wierzejskiemu. Poczuł się bowiem urażony słowami posła W.
        Wierzejskiego: „Nikt normalny na lewicę nie głosuje. Tylko patologia, dewiacja i
        prymitywizm obyczajowy. Nie znam żadnej porządnej rodziny, która by głosowała na
        komunę”.

Wypowiedź ta jest fragmentem wywiadu zamieszczonego między innymi na naszych
        stronach Prawy.pl. W dniu dzisiejszym Sąd Okręgowy w Warszawie oddalił pozew
        polityka SDPL. Jest to pierwsza wygrana sprawa w trybie wyborczym polityka Ligi
        Polskich Rodzin w obecnej kampanii wyborczej. Pytany o komentarzposeł Wierzejski
        powiedział: „Podtrzymuję moje stanowisko, iż lewica to formacja oparta na
        kłamstwie, aferach gospodarczych i patologii obyczajowej. Cieszę się z decyzji
        Sądui z tego, że pogląd wyrażany przez większość polskiego społeczeństwa został
        publicznie postawiony i obroniony”.

www.lpr.pl
    • Gość: Ola Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.05, 13:35
      Chyba na demokratów. I nawet jeśli mają niskie notowania, to nie uważam, że to
      głos stracony. Dam im szansę, bo nie obiecują gruszek na wierzbie, a przede
      wszystkim podoba mi się ta strona.
      • storima Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 30.08.05, 15:40
        Gość portalu: Jonathan napisał(a):

> Demokracja ma to do siebie,
        > że nigdy nie ma winnych, a za całą imprezę i tak zapłacą podatnicy.

Juz to przerabialismy, na zywo, po II wojnie.
        Zawsze znalazl sie jakis winny.
        W Chinach i innych "niedemokracjach"
        ludzkie zycie nie ma zadnego znaczenia.
        Ja sie ciesze, ze Ty mozesz sie wypowiadac, bo
        ustroju niedemokratycznym publiczne oznajmienie
        bojkotu wyborow skonczyloby sie represjami tajnej policji.
        Wyborow, ktore byly obowiazkowe i gdzie mozna bylo glosowac na jedyna ideologie.

------------------------------------------------------------

Ja rowniez rozumiem, ze komus moze nieodpowiadc zadne ugrupowanie, zaden kandydat.
        Obywatelskim przywilejem, ktory podlug definicji obywatelskiej demokracji, jest
        wlasciwie obowiazkiem wspoluczestniczenia w zyciu spoleczno_politycznym kraju,
        jest glosowanie. W niektorych europejskicj demokracjach glosowanie jest
        obowiazkowe; chocby sie nawet mialo oddac pusta kartke.
        Uwaza sie rowniez, nieglosowania za ludzka slabosc; w ten sposob oddaje bowiem
        jednak glos
        na tych, ktorych przy wladzy za zadne skarby swiata
        nie chcialoby sie widziec.
        • storima O nieglosowaniu 30.08.05, 15:47
          Uwaza sie rowniez, nieglosowania za ludzka slabosc wobec sily nieakceptowanej
          ideologii; w ten sposob oddaje sie bowiem
          jednak glos
          na tych, ktorych przy wladzy za zadne skarby swiata
          nie chcialoby sie widziec.
          • duzypryszcz Re: O nieglosowaniu 31.08.05, 02:13
            storima napisał:

> Uwaza sie rowniez, nieglosowania za ludzka slabosc wobec sily nieakceptowanej
            > ideologii; w ten sposob oddaje sie bowiem
            > jednak glos
            > na tych, ktorych przy wladzy za zadne skarby swiata
            > nie chcialoby sie widziec.

Ubogi, oj ubogi jestes w obecne "kraju" realia.
            Widac przebywanie w demokracjach wyidelizowalo twoje realistyczne spojrzenie.
            I dobrze tak tobie.
            A nam jednak zle.
            Nie dosc, ze trudno jest wybrac,
            to najprosciej
            negowac
            olewac
            i jak napisales
            "dac szanse" lepiej zorganizowanym:
            czyli w Polsce
            niestety neofaszysta, wielbiciela panastaw KK.
            (nic przeciw wolnosci wyznania)

Do przodu Polityczna Holoto, Do Przodu
            moj glos poparcia dla
            WAS
            nieglosuje.
            • Gość: Gosia Re: O nieglosowaniu IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.05, 13:36
              Nie glosując też dokonujesz wyboru. to decyzja o tym, żeby wybrał ktoś inny.
              Czy mu ufasz?
              • Gość: ida Re: O nieglosowaniu IP: *.21.pl 07.09.05, 16:47
                to z ulotki PD ? ;)
    • Gość: klient Sojusz ale bez Janikowej IP: *.idea.pl 31.08.05, 13:55
      taaa
      • gatmar Piwo bez alkoholu, papierosy bez nikotyny, kawa 31.08.05, 14:37
        bez kofeiny, SLD bez Janikowej, ...
        Aleśmy czasów doczekali ...
        • Gość: klient Re: Piwo bez alkoholu, papierosy bez nikotyny, ka IP: *.idea.pl 01.09.05, 11:12
          w końcu życie to sztuka wyboru...
    • Gość: poinformowany Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:28
      jeszcze nie wiem...
      • Gość: Witold Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:55
        najlepiej głosowac na jakies alternatywne partie nie mówic postkomunistom i
        liberałom zagłosujem i znowu bedziemy załowac.ja głosuje na ruch
        patriotyczny,uswidomili mi po tych uroczystosciach solidrnosci ze oni maja tyle
        patriotuzmu i energi zeby naprawic to co jest w Polsce na czele z Macierewiczem.
        wiecie moze czemu Wałęsa chce odejsc z soldarność?sumienie go tak zre po tym
        jak zdradził Polske pijąc wóde w magdalence i okragłym stole z komunistami,a
        raze znimi michnik kwach kaczynski rokita itd. skubańce tak sie poukładali z
        komunistami radzieckimi kradna co sie da, wystarczy tylko poszukac po necie a i
        mozna nawet zdięcia znaleść!!media nic nie mówią bo nie maja dowodów albo wiedza
        a sie boją,przeciez wiemy czy to gorozi,prześladowania i kto ma to
        powiedziec??sam sie boje pisac bo moze mnie nakryja..mozecie uznac mnie za
        wariata ale taka jest niestety straszna prawda.
        • Gość: pp Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:59
          Ja zagłosuję na p.Rozpondek
          • Gość: gosc Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 31.08.05, 23:05
            a dlaczego na p. Rozpondek?
            • Gość: pp Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:12
              Bo tylko ona zawsze myślala i mysli o mieście, walczyla o województwo,
              doprowadzila do stworzenia programów miejskich, które pozwalaja starać się o
              środki unijne, a przy tym jest b. stanowcza i umie podejmowac decyzje.
              To nie przeszkadza jej w tym, że jest mila i bardzo sympatycznie rozmawia z
              każdym, bez wyjatku czlowiekiem. Pracując kilkanascie lat w samorządzie, zna
              wszystkie potrzeby miasta, które- tak myslę - można rozwiązywac w sejmie i
              przyszłym (PO-PIS) rządzie
              • bente Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 01.09.05, 07:46
                Ja też oddam na nią swój głos, ale także z jeszcze jednego powodu. Halina
                Rozpondek jako jedyna z kandydatów z liczących się partii pollitycznych,
                szczególnie tych, które prawdopodobnie będą rzadzić po wyborach, ma mocną
                pozycję w swojej partii. Jest członkiem Rady Krajowej PO, wiceszefową śląskiej
                PO, nie jest więc tzw "żołnierzem" jak pozostali kandydaci. Wydaje się, że jest
                mocna i będzie miała dużo do powiedzenia, a naszemu miastu brakuje takiego
                polityka.
                Tak więc głosujmy na Halinę Rozpondek.
                www.rozpondek.pl
                • anonim_czestochowa Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 01.09.05, 08:26
                  Cześć !

Ja oddam głos na pana W.Pichetę. Jest lekarzem który czynnie stara się pomogać i
                  uzdrawiać służbę zdrowia.
                  W planie ma również zadbać o nauczycieli, więc stawiam na niego.
                  www.picheta.pl
    • Gość: kh Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:57
      ja głosuje na PO bo lepery odpadają
      • Gość: tomi demokraci IP: *.hcz.com.pl 01.09.05, 09:34
        z pewnościa na kogoś z Demokratów i pewnie będzie to młody człowiek , tylko w
        nich nadzieja
    • Gość: Atawista Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.man.czest.pl 01.09.05, 10:25
      Na Pzremysława Wrone !!!
      • Gość: jeszcze lepiej Och Przemku IP: *.idea.pl 01.09.05, 11:24
        I po co wypisujesz, że sam na siebie będziesz głosował... to śmieszne...
    • 8rainbow Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 01.09.05, 11:24
      A ja zawsze głosowałam na osoby, a nie na partie, bo tylko konkretny, znany mi
      człowiek, jest w stanie zrealizować swoje zamierzenia.
      Dlatego będę głosować na pana Kurpiosa jako na senatora, bo udowodnił swoim
      postępowaniem, że na to zasługuje.
      Jeszcze nie wiem, kogo widziałabym jako posła.
      A na prezydenta? Już pisałam w innym wątku: najbardziej odpowiadają mi poglądy
      Marka Borowskiego, tylko boję się, czy w naszym kraju są możliwe do
      urzeczywistnienia.
      • Gość: Kinga Pastusiak Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:39
        Podoba mi się Tyl Tomasz z demokratów przedstawił fajny wyluzowany życiorys w
        przeciwieństwie do reszty sztywniaków z innych partii ,chyba rzeczywiście
        postawili na młodych.....
        • Gość: Artur Pamiętajcie proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 08:35
          wyborcy na kogo głosujecie! Pamiętajcie o tym za 4 lata i nie wstydźcie się
          tego. Bardzo Wam życzę.
          Ja głosuję na PD.
          Wcześniej głosowałem na UD i UW.
          Gdyby można cofnąć czas, głosowałbym tak samo.
          Proszę również nie dajcie się manipulować.
          Dla mnie nie ważne jest ile ktoś ma w sondażach.
          Ważne, kto jest najlepszy.
          Nie zagłosuję na gorszego tylko dlatego, że ma lepsze sondaże.
          Nie lezę za stadem.
          Wybieram własne drogi.
          A gdyby partia, na którą zagłosuję nie weszła do Parlamentu ...
          Nie uważam, że to głos stracony.
          Stracony jest głos oddany na partię, która wejdzie do parlamentu i nic
          pożytecznego nie zrobi.
      • Gość: gosc Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 02.09.05, 21:21
        JASNE, ŻE NA CZŁOWIEKA, partia musi być sensowna, ale ważne, kto to jest, może
        warto pochodzic po ich stronkach, bo czasem sa takie, że do odstrzału, taki
        koleś nie może być spoko, jak nie czai internetu w ogóle
    • Gość: freszer Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.man.czest.pl 02.09.05, 09:28
      ja glosuje na demokratow. dlaczego? proste - liberalizm gospodarczy + dazenia do
      egalitaryzmu. tak powinno, wedlug mnie, wyglad wspolczesne panstwo: wrazliwe,
      tolerancyjne, stawiajace na jednostkowa godnosc i przedsiebiorczosc. jesli
      chodzi o personalia, to zaglosuje na tyla, ostatniego na liscie - trzeba stawiac
      na mlodych.
      • Gość: c12h22o11 Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 02.09.05, 09:53
        powalilo was /prawie/ wszystkich !!!! zadajcie sobie pytanie dlaczego niema
        ordynacji i okregow jednomandatowych? weszliby ci co maja nawjeksze poparcie
        to jest qwa demokracja..../ tak jakw stanch...a nie jakies partie
        jednosezonowe jak ogorki w ogrodku!!!! na wybory pojde za 20 lat jak
        bedzie uksztaltowana scena polityczna...bo niestety to politycy rzadza
        krajami /wylaczajac...bialorusi kraje monarchi oraz dyktatorw/..hehehehehhe
        i ktorys z forumowiczow ma racje /swieta/.....flaszka i czekac co sie
        stanie jak pojdzie 10% wyborcow???hehehehheehehehea polityka lokalna jest
        do totalnej bani ...wrona rozpondek .i inni to kicha calkowita......wrona
        tylko obiecuje nic nie robi...to karireowicze i defetysci..heheheheh
        rozwalil hute czestochowa/wojewodztwo/....i stadion ckm... a obiecywal!!!!
        jego slowa sa funta klakow warte!!!!!!! innych tez ..jak by byl przymus
        glosowania tobym zaglosowal na ..badziewiaka bo przynajmniej jego
        poglady sa zdrowe is zczere oraz proste./pozdro/.
        • anonim_czestochowa Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych 02.09.05, 13:05
          Dlatego oddam głos na Wojciecha Pichetę !
          Mimo iż nie jest z Częstochowy, to uważam że zrobi dla nas wiecej niz
          "sprawdzeni" politycy dotychczas.

Widać że interesuje się lokalnym życiem i pomaga innym.
          • Gość: ogór Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 14:05
            Nie rozśmieszaj mnie. Mam głosować na jakiegoś buraka spod Myszkowa?! Odpuść
            sobie, to tak samo jakbym głosował na endrju leppera, albo kogoś z jego bandy.
            • Gość: POwiec Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.prenet.pl 02.09.05, 14:58
              No tak - przecież najmądrzejsi i najładniejsi urodzili się i mieszkają w
              Częstochowie.

Idź i zagłosuj na lepera - to dla ciebie faktycznie bez różnicy.

żal mi cie ...
              • Gość: jot Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: 195.116.81.* 02.09.05, 15:34
                Podobne pytanie zadałem pewnemu Francuzowi z pochodzenia Polakowi przed
                ostatnimi wyborami parlamentarnymi we Francji. Jakie było moje zdziwienie kiedy
                zostalem przez niego zbefsztany,jak mogę go o to pytać. To jest sprawa jego i
                jego poglądów politycznych. A w ogóle to jest tajemnica wyborów, bo wybory są
                tajne. Ciekawe prawda? A My na prawo i lewo wołamy: LPR, PO, PiS, SLD, SDPL,
                PSL, Samoobrona itd...
                • Gość: pp Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 00:48
                  Ja oddam na p. Rozpondek
                  • Gość: Ja też Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 01:26
                    To konkretna kobieta, mozna rzecz " z jajami" - ona najefektyfniej dziala -
                    każdego wysłucha, jak może to zawsze pomoże i świetnie zna sie na sprawach
                    urzędowych
                    • Gość: Robo Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.05, 13:22
                      (...) Wszystkim pomoże, o każdej porze,
                      O mój Boże!:)
                    • Gość: Boozar Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.zim.pcz.czest.pl 15.09.05, 11:21
                      Zna sie nasprawach urzedowych
                      ha ! ha !
                • Gość: osa Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:58
                  bzdury, tajne jest głosowanie a nie nie wybory, nie zauważyłeś kampanii
                  wyborczej?, nawet gdy się nie podoba , to jest po to żeby różne cymbały które
                  do tej pory nie wyrobiły sobie włsnych preferencji mogły się zdecydować, żeby
                  nie gadali że PO lub Pis bo to beż różnicy, albo że nie idą na wybory bo ich
                  to wali, a potem będą mieli za złe że mamy znowu lichy sejm, słabego prezydenta
                  i do bani władze lokalne. Widać Twój Francuzik z tego gatunku, tajny rozum!!!
    • Gość: wyborca Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: 213.199.192.* 03.09.05, 10:40
      Ludzie. Najbardziej sprawiedliwe są Jednomandatowe Okregi Wyborcze. Głosujesz
      na ludzi a nie partię polityczną. Czy wiecie, że wystarczy tylko 5% poparcia,
      żeby facet z 1-go miejsca na liście znalazł się w Sejmie? Dlatego tak się
      handluje miejscami na listach. Nie poiszcie o wyborach, pszcie o złej,
      niemoralnej ordynacji wyborczej.
      • Gość: Boozar Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.zim.pcz.czest.pl 15.09.05, 11:23
        Z listy nie wchodziten ktory jest na nej na pierwszym miejscu tylko ten ktry
        zdobyl najwiecej glosow z danej listy.
        Nie pisz glupot jak nie wiesz
    • Gość: sdkjdkjf Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:27
      Fura naszego prezydenta:)

img389.imageshack.us/img389/958/galeriaztegowyroslem7bm.jpg
      • Gość: mentik TYL TOMASZ Partia Demokratyczna IP: *.com.pl 03.09.05, 19:45
        Podoba mi sie młodość i mysle iz tylko w młodym pokoleniu szansa by wygryzli
        tych starych lesnych dziadków
    • Gość: joop LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 21:30
      Po decyzji ws. Cimoszewicza
      LPR chce abolicji podatkowejLiga Polskich Rodzin chce po wyborach zaproponować
      abolicję podatkową wobec osób, które popełniły drobne przestępstwa podatkowe -
      zapowiedział lider LPR Roman Giertych. "Skoro prokuratura zaczęła stosować
      zasadę, że w przypadku przestępstw przeciwko dokumentom podatkowym można
      zasłonić się brakiem świadomości, albo błędem, to oznacza, że tę zasadę musimy
      rozciągnąć na wszystkich obywateli" - mówił Giertych. "Koniec kasty
      nietykalnych, wszyscy jesteśmy równi wobec prawa" - powiedział.
      • Gość: Boozar Re: LPR IP: *.zim.pcz.czest.pl 15.09.05, 11:28
        Sejmowe oswiadczenie majatkowe nie jest dokumentem podatkowym.
        Ale jak zawsze Roman pokazal swojprofesjonalizm i wiedze prawnicza ;)
        Abolicja podatkowa - Czyzby jemu czy tez znajomym romana bardzo zalezalo na tej
        abolicji - ciekawe dlaczego.
        Dlaczego Leper chce amnestji za "drobne" przestepstwa to wiemy - wystarczy
        popatrzec na czlonkow jego partii i ich sprawy sadowe.
        Czy podobnie jest z Romanem i LPR''em. ;0
    • Gość: joop LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 21:34
      Ponad tysiąc Łodzian przyszło na Ogólnopolską Konwencję Ligi Polskich Rodzin
      poświęconą tematowi „Praca i bezrobocie”. W Teatrze Muzycznym przemawiał m.in.
      lider LPR – poseł Roman Giertych. – Zaczynamy tutaj, bo Łódź szczególniej niż
      inne miasta zetknęła się z problemem bezrobocia – powiedział Giertych.

Konwencję wyborczą Ligi Polskich Rodzin rozpoczął i prowadził Daniel Pawłowiec,
      lider listy LPR do Sejmu RP w Sieradzu. Najważniejsze przemówienie wygłosił
      Przewodniczący Ligi Polskich Rodzin, poseł Roman Giertych. - Co zrobić, żeby
      sytuacja gospodarcza w Polsce się poprawiła? – pytał w swoim wystąpieniu. – Po
      pierwsze trzeba przestać kraść – odpowiedział przy aplauzie sali. Przewodniczący
      LPR zapewnił publicznie, że Liga Polskich Rodzin po wygranych wyborach powoła
      specjalną komisję śledczą do sprawdzenia wszystkich procesów prywatyzacyjnych. –
      Czy słyszeliście Państwo, aby rząd Buzka osadził jakiegoś aferzystę z
      poprzedniej ekipy? A rząd Millera jakiegoś aferzystę z rządu Buzka? – mówił
      Giertych. – Nie. Dlatego, że to środowisko wywodzi się z Okrągłego Stołu i
      chroni się wzajemnie – dodał.

Na Konwencji przemawiał też poseł do PE Dariusz Grabowski. Przedstawiał sytuację
      gospodarczą Polski w aspekcie międzynarodowych stosunków gospodarczych,
      szczególnie w ramach UE. Kolejnym mówcą był prof. dr hab. Andrzej Kaźmierczak,
      wykładowca m.in. Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie oraz Akademii Orła.

Przedstawił główne wytyczne programu gospodarczego Ligi Polskich Rodzin, jednym
      z jego elementów była polityka prorodzinna. LPR proponuje, aby kobieta z drugim
      dzieckiem w okresie wychowywania dziecka do szóstego roku życia miała płacone
      składki na ubezpieczenie przez państwo. – W ten sposób matka nie będzie się
      martwić, że rodząc dziecko zamyka przed sobą szansę na godziwą emeryturę –
      przekonywał prof. Kaźmierczak, kandydat LPR do Senatu z Warszawy.

Kolejnym prelegentem był Stanisław Michalkiewicz, publicysta narodowy i
      konserwatywny, kandydat LPR do Senatu w okręgu podwarszawskim. Przekonywał, że
      nadmierne obciążenie fiskalne są narzędziem do manipulacji i zniewolenia
      społeczeństwa.

Konwencje zakończyła poseł Ewa Sowińska, lider łódzkiej listy LPR do Sejmu.
    • Gość: gość Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: 212.87.241.* 04.09.05, 18:07
      Na nikogo.W ogóle nie pójdę, mam dość oglądania tych samych gęb od 20 lat.Ich
      programy mnie nie obchodzą ,żaden rząd nigdy ich nie zrealizował.Nikt mnie nie
      przekona ,że na wybory trzeba iść aby inni nie wygrali.Ci co startują, powinni
      mieć choć trochę honoru i dać sobie spokój z polityką.Nic dobrego przez tyle
      lat niezrobili,no przepraszam wybudowali sobie domki, pozmieniali
      samochody,widocznie jeszcze czegoś im brakuje.
    • Gość: jadwiga Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 19:41
      tylko na PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ .Jedyny ratunek dla Polski.
      • Gość: Głupek Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 19:49
        O, O, O, oczywiście stawiam na tego co na swoim plakacie napisał"Zawsz taki
        sam" brawo były komendancie ZOMO w Częstochowie.Możesz liczyć na ten sam
        elektorat "Panie" a może Obywatelu Marku Lewandowski.
    • Gość: Jadwiga Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 19:49
      Tylko na prawo i sprawiedliwość. jedyny ratunek dla Polski.Nadzieja dla
      milionów Polakow.
      • Gość: joop Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 22:07
        nie prowokój jadwigo
    • Gość: Kawka Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.107.inds.pl 04.09.05, 23:37
      Ja popieram PO, ich dotychczasowe działania, wypowiedziane zdania, ludzi i
      Tuska. A jak się ma Platforma w Częstochowie, jak wszystko tutaj czyli kilka
      kroków z tyłu. Jedynym kandydatem, który mnie przekonuje jest Leszczyna.
      Konkretna babka, a nie puste hasła Ojczyzna i Rodzina:)... Sprawdźcie
      sobie...Pozdro
      • Gość: :) Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 09:21
        A ja i tak www.demokraci.czest.pl :)
        • Gość: miłka Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.107.inds.pl 06.09.05, 15:46
          ja tak jak kawka :) pani leszczyna z PO, podoba mi się strategia kampanii.I
          naprawdę fajna stronka www.leszczyna.info.pl. Pozdro
      • Gość: PO-wiec Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:53
        Słuchaj Leszczyno, mogłabyś się inaczej promować, a nie zwalać na PO w
        Częstochowie, która istnieje 5 lat i ma się świetnie, a Ty dopiero tam
        przyszłaś i jeszcze nic, dokładnie nic nie zrobiłaś.
        • Gość: Wojtek Re: Na kogo oddasz głos w wyborch parlamentarnych IP: *.21.pl / *.21.pl 16.09.05, 22:51
          Masz rację! Głosuj na tych, co zrobili dużo dla siebie i długo siedzą na swoich
          stołkach. Masz niezbywalne prawo, aby głosować, ale wykorzystaj je mądrze!
          • Gość: fileo Na kogo głosujesz w wyborach parlamentarnych? IP: *.107.inds.pl 16.09.05, 23:36
            POwcowi jak Cimoszce, nerwy puszczają :),może lepiej do puszczy a nie na forum.
    • Gość: Tomasz N. Andrzej KWAPISZ IP: *.aixx.com 06.09.05, 23:53
      Ja oddam swój głos na Pana Andrzeja Kwapisza z listy Platformy Obywatelskiej.
      Miałem przyjemność z Nim współpracować i wiem że to bardzo uczciwy człowiek.
      Poza tym wg sondazy to Platforma będzie największą siłą w Parlamencie, a z tego
      co widziałem, w pierwszej czwórce kandydatów PO w naszym regionie, oprócz Pana
      Andrzeja, tylko Pani Rozpondek jest z Częstochowy. Ponieważ Pani Prezydent jest
      bardzo znana w regionie i zdobędzie na pewno bardzo dużo głosów, proponuje
      Forumowiczom głosować na Pana Kwapisza - lepiej abyśmy mieli jak najwięcej
      posłów z Częstochowy, może lepiej zadbają o swóje miasto. Pozdrawiam.
      • Gość: Fresco Re: Andrzej KWAPISZ IP: *.brama.prenet.pl 07.09.05, 13:59
        Popieram, ja rowniez oddam glos na tego kandydata
      • Gość: uwe Re: Andrzej KWAPISZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:06
        Gość portalu: Tomasz N. napisał(a):
        > proponuje
        > Forumowiczom głosować na Pana Kwapisza - lepiej abyśmy mieli jak najwięcej
        > posłów z Częstochowy, może lepiej zadbają o swóje miasto. Pozdrawiam.

hehe niech ci ktorzy chca poslow lokalnych przypomna sobie ilu poslow z regionu
        czestochowskiego bronilo naszego wojewodztwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka