Gość: aga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 11:40 Ile mniej wiecej kosztuje zorganizowanie wesela w Czewie na 70 osob? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: cena wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:39 Wszystko zależy...np. jednodniowe czy dwudniowe? W domu weselnym czy w np. remizie, itp. Ale powiedzmy,że jednodniowe, w domu weselnym (średni standard)..opcja cenowa ok 110 zł od osoby, plus alkohol (trzeba liczyć ok.0,5 l na głowę), plus ewentualnie jakieś wino czy piwo, plus napoje płatne osobno i ciasto ...hmm...wychodzi...możesz sobie policzyć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz-79 Re: cena wesela IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.05, 22:14 Około 10 000 zł Oczywiscie można zrobić i za 50 tys :P ale za dyche też będzie całkiem przyzwoite Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikolo Re: cena wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 23:09 całkowity koszt wesela to niestety ok 25000-30000zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: cena wesela IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: cena wesela IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:03 Nooo widze,ze tu w Czestochowie to sie konkretne impry robi :P (400 zł od osoby?) Oczywiscie, że za tyle też mozna ale za 120-130 tez mozna niezłe weselicho zrobić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikolo Re: cena wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:42 nie płaci się 400zł od osoby, 25000-3000zł to całkowity koszt wesela (suknia, garnitur,zdjęcia, kościół zespół i wszystko inne co potrzeba) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: cena wesela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 19:48 Najlepiej jak młodzi soboie płaca sami za wesele tak jak było w naszym przypadku i kosztowało to nas w 2003 w Black Jack na 50 osób z wszystkim sala,jedzenie,wódka,ciasta,napoje,fotograf,kamera,samochód,sukienka,garnitur i 1000 innych drobiazgów 23400.00 dokładnie Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz-79 Re: cena wesela IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 20:04 no to troche sie nie dogadaliśmy teraz już wiem o co chodzilo :) poprostu ja podchodze do tego w ten sposób, że wydatki na: suknie , garnitur, zdjecia , kosciół i inne podobne, nawet nie robiac wesela ale tylko biorąc sam ślub, i tak trzeba ponieśc , więc nie wliczam ich w kosz wesela :) Praktycznie za wesele w lokalu płaci sie około 120 od osoby + wóda + orkiestra (obsluga, dania, ciasta i napoje są/mogą być w cenie) Ps Bardzo zdziwiło mnie,ze w Czestochowie płaci sie "zespołowi" za obsługe . W Krakowie (i okolicach) nic nie kosztuje to modych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batobn Re: cena wesela IP: *.du.simnet.is 09.10.05, 12:43 skarbie terza wesela wychodza z mody wierz mi szkoda kasy lepiej obiadek po kosciele troszke sie pobawic w knajpie i o 12 zebrac kase i do domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: cena wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 13:44 Absolutnie popieram poprzednika(czkę). Ja również jestem zwolenniczką przyjęcia dla najbliżwszych osób a nie wielkiego weselicha. No ale mój narzeczony jest innego zdania. On uważa, że taka uroczystośc jest raz w życiu (a bynajmniej powinna być) i dlatego musi być huczna zabawa. I mamy problem bo kompromisu nie możemy wymyśleć. Problem tkwi tez w tym, że On ma bardzo dużą rodzinę, a ja wręcz przeciwnie, czyli z Jego strony byłoby ok 100 gości a z mojej ok 20-30. Może ktoś z was ma pomysł jak wybrnąć z tej sytuacji, albo był w podobnej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dororcia Re: cena wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 14:25 kazdy placi za swoich gości - teraz to normalny zwyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayla Re: cena wesela IP: *.pl / 80.53.3.* 09.10.05, 21:21 Ja dokładnie rok temu bylam w podobnej sytuacji. Gości z mojej rodziny było 50 osób a od mojego męza 20. Poza tym byli mlodzi ludzie znajomi i moi i męża albo juz nasi wspólni. I zrobilismy tak: za gosci z mojej rodziny płacili moi rodzice , za męza z jego a za wszystkich mlodych znajomych zapłacilismy sobie sami. Odpowiedz Link Zgłoś