Dodaj do ulubionych

RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 01:23
wybory pokazały że SLD w Czestoichowie nie ma poparcia społecznego. radni SLD
ktorych jest nieuprawniona obecnie liczba - połowa - powinni zrezygnowac lub
nie brac udziału w głosowaniu . wtedy nie trzeba by robic nowych wyborów co
by kosztowało. czy nie sadzicie ze radni sLD powinni nie przychodzic na
obrady i nie rzucac kłod pod nogi obecnemu prezydentowi, który jest centrowym
samorządowcem?

co wy na to
Obserwuj wątek
    • Gość: też z czewy Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 08:08
      A ja mam nadzieję, że Kaczyński zrobi porządek z Wroną.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 26.10.05, 09:29
        A dlaczegóż to prawicowy Prezydent Państwa (także samorządowiec) Kaczyński
        miałby się "wziąć" za samorządowca o przekonaniach centrowo-prawicowych,
        Tadeusza Wronę, wydobywającego z bardzo dobrym skutkiem z zapaści i upadku
        Czestochowę? I z którym ma bardzo dobre relacje?
        Niezależnie od chorych pragnień niektórych polityków mających ciężkie na
        punkcie Prezydenta kompleksy? :-))))

Zdrowo jest pośmiać się z samego rana.

IL
        • Gość: henryczek Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 01:34
          rzecz w tym że jest paru politykierów w czestochowskim pisie, ktorzy obryzaja
          palce jak widza kaczora obok wrony. ich masa mózgu jest odwrotnie
          proporcjonalna do masy ciała.
        • ja_corka Kaczorek i Wrona w jednej grupie siedza 29.10.05, 12:34
          A dlaczegóż to prawicowy Prezydent Państwa (także samorządowiec) Kaczyński
          miałby się "wziąć" za samorządowca o przekonaniach centrowo-prawicowych,
          Tadeusza Wronę,

> no wlasnie .....z tej samej grupy i partyjnej i przyrodniczej.
          Przeciez nie po to bylo skakanie Wrony kolo Kaczora na J.Gorze zeby sie teraz
          dziobaly.
          Musza sie wspierac....tym bardziej ze zagraza ptasia grypa.

Tadeusza Wronę... wydobywającego z bardzo dobrym skutkiem z zapaści i upadku
          Czestochowę? I z którym ma bardzo dobre relacje?

<No wlasnie.......Kaczor ma dobre relacje takze z Lepperem, ktorego kiedys
          wyzwal od partyjnego SB-wca i Komuchy.......punk widzenia zalezy od punku
          siedzenia, swietne relacje z Radiomayjowcami i Ojczulkiem Tadziem Rydzykiem.
          Oby tylko nie chcial stolicy Katolandu przeniesc do Czestochowy.

Pan Wrona wyciaga z zapasci i upadku Czestochowe.
          Ciekawe ile kredytu na to wyciaganie zostawi do splacenia nastepcom. Ale moze
          sam liczy na nastepna kadencie to moze jakos sie z tym upora.

Niezależnie od chorych pragnień niektórych polityków mających ciężkie na
          punkcie Prezydenta kompleksy? :-))))

<<Dlaczego Nie kochanie Prezydenta to KOMPLEKS?
          Obywatel w wolnym kraju......a takim sie zowie Polska ma prawo NIE kochac
          Boga, diabla, zyda,prezydenta, rzecznika,sprzataczki a nawet WLASNEJ ZONY LUB
          MEZA.
          I to sa TYLKO odczucia............zadne KOMPLEKSY !!!
          A ja kocham .............

Zdrowo jest pośmiać się z samego rana.

<<< Oj fakt zdrowo !!!! Panie Rzeczniku.

www.radio.mirusia.pl/
          Moja muzyka dla Ciebie

"DOBRE CZASY CZESTOCHOWY - BIS"
          • Gość: Lenin Re: Kaczorek i Wrona w jednej grupie siedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 02:39
            towarzyszko - idź się leczyć - do pediatry lub geriatry - wszystko jedno

Koło Gospodyń Wiejskiech SLD :-))))
          • Gość: Tomasz Re: Kaczorek i Wrona w jednej grupie siedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 22:26
            Poczekajmy niedługo każdy radny będzie w PiS. Ale czy każdego zechce Kaczyński.
        • Gość: Marcyś Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 11:35
          dlaczegóż to prawicowy Prezydent Państwa (także samorządowiec) Kaczyński
          > miałby się "wziąć" za samorządowca o przekonaniach centrowo-prawicowych,
          > Tadeusza Wronę, wydobywającego z bardzo dobrym skutkiem z zapaści i upadku
          > Czestochowę? I z którym ma bardzo dobre relacje?

A z powodów kazusów historycznych choćby. Z tego, że po jawnym poparciu i wręcz
          wykreowaniu Lecha Wałęsy na prezydenta w niespełna osiem miesięcy jego
          prezydentury potrafił palić jego kukłę przed Belwederem. Że dzięki niemu
          powstał rzad Jana Olszewskiego, rząd który słał pomówienia i który przeszedł do
          historii jako rząd jednej listy. Listy budującej nienawiść i wzajemne
          bezpodstawne nieraz uprzedzenia.

I z powodów osobowościowych dzięki którym Kaczyński osiągnął w tym kraju prawie
          wszystko. Predyspozycje te czynią z niego przywódcę który nie patrzy jednak na
          drogę jaką władzę zdobywa. Kalkulacja wyborcza Kaczyńskich jest prosta. "Kto
          nie z nami ten przeciw nam" To już jednak mieliśmy.

Biorac pod uwaę choćby te fakty nie smiałbym się nawet rano. Jedynym śmiechem
          będzie śmiech historii nad naszą głupotą...
      • Gość: sek... Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 02:19
        coś Ci się po----o a (nie) zdrowo f. "tez z czewy" co p.Wrona ma wspólnego z
        radnymi SLD? pewnie jednymi drzwiami do budynku UM wchodzą. oj takiej głupoty
        dawno nie czytałem - podrośnij ,poczytaj więcej a może wtedy się wypowiesz.
    • Gość: gd Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 01:51
      nie wpuscic na obrady i juz.
      • Gość: ja Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:55
        Tak a co Pan Wrona zrobił dla Częstochowy. Wszystko zaczęlo sie za SLD a Teraz Pan Wrona przypisuje sobie sukcesy. A Ci co wyzywają niech sami startują na radnego to zobaczycie że nie jest tak łatwo wygrać wybpry a później rządzić jako radny.
        • Gość: ja 2 Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 19:07
          Za SLD wszystko zostało zepsute. Dość długo trwało wyciaganie Częstochowy z
          marazmu, bo nawet podstawowych programów nie było - ale teraz wreszcie pójdzie
          naprzód i Wam SLD-owcy oczy wyjdą na wierzch.
          • Gość: Obserwatore Romano Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.prenet.pl 29.10.05, 20:37
            Pan Prezydent Wrona przyklepał uchwałę radnych którzy byli za zablokowaniem
            nowych licencji na uprawianie zawodu taksówkarza.
            Czy można zabraniać komuś pracować ?
            • ja_corka Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC 29.10.05, 20:45
              No w tym wypadku to chyba decyzja wladz jest sluszna, ale zeby ich nie posadzic
              o kumoterstwo powinna wprowadzic np. calkowity zakaz nowych licencji przez 3-4
              lata.
              Nie chodzi o to zeby sto taksowek stalo na postoju, a zarobki taksowkarzy nie
              pokrywaly ich kosztow.

W zasadzie powiiny byc ograniczenia wiekowe.
              Bo dla niektorych taksowkarzy licencja jest "plaszczykiem" dla ciemnych
              interesow.
              Moze teraz mniej, odkad sa zrzeszeni w Klubach Radio-taxi, ale gwarancji nie ma.
              Wielu starych taksowkarzy narzeka na to, ze ciezko im dopracowac do wieku
              emerytalnego.
              Duza ilosc taksowek, przy malym popycie powoduje ubozenie tej grupy pracownikow.

Niby "prawo rynku" ale jak mozna to kontrolowac, to moze warto?
              • Gość: bezrobotny Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 22:53
                Tylko pomyślcie o ludziach którzy chcą skończyć kurs i zapłacić za niego oraz za egzamin i go zdać i pracować.Poprostu taksówkarze boją sie konkurencjiKażdy chce zarobić na chleb bo dzisiaj ciężko o prace.
                • Gość: Gosc Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.05, 13:20
                  Bardzo wielu taksówkarzy to renciści dorabiający sobie w ten sposób.
                  Czy to uczciwe posunięcie?
                  Wsiadam do taksówki a za kierownicą siedzi Dziadzia!!!
                  Zablokowanie licencji to próba ochrony starych cwaniaków kosztem nowych i
                  młodych ludzi którzy mogliby z powodzeniem wykonywać ten zawód.
                  Ograniczenie taksówek to brzydki gest ze strony radnych :(
              • Gość: lenin Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 02:37
                Towarzyszka ja_córka chyba będzie startowac z listy SLD w najbliższych wyborach
                stad te nieustanne głupoty. nie dziwic się należy że broni tej debilnej
                uchwały taksówkaraskiej bo to towarzysze z SLD zgotowali mieszkancom taki los -
                dzieki tej uchwale beda droższe taksówki.
                stara ku...w eseldowska
              • Gość: Marcyś Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 11:40
                A mnie uczono na ekonomii że popyt kształtuje podaż. więc po co zbędny
                reglamentaryzm.
                • Gość: lenin Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:14
                  zapytaj o to radnych z SLD
                  • Gość: ja Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:40
                    ...sam wybrałeś demokrację więc poczekaj do wyborów.Nie ma możliwości prawnej
                    odmówić wykonywania mandatu powierzonego przez wyborców , chyba że z powodów
                    naturalnych tz..l..?
              • Gość: ynteligent Re: RADNI SLD POWINNI ZREZYGNOWAC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:49
                Ustalmy jeszcze , że na każdym osiedlu może być tylko jeden sklep spożywczy i
                jeden kiosk co by ekspedienki nie musiały stać bezczynnie a właściciel zarobił.
                Licencje niech rozdziela ja-córka , na pewno wszystkich uszczęśliwi.
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI DOBRY ŻART TYNFA WART IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 02.11.05, 11:39
          Jeśli rozumuje sie w ten sposób, że: wyciągnięcie z zapaści i staczania się
          miasta po równi pochyłej jest konsekwencją i przedłużeniem wcześniejszych
          zaciągniętych długów i sytuacji, gdy te długi doprowadzają nas na dno - to tak,
          ma Pan rację. Wyciągniecie miasat z dołka przez Prezydenta Wronę jest tylko
          kontynuacją tego do czego doprowadzono wcześniej...
          Ot, drobiazg :-)))

IL
          • Gość: robocop Re: DOBRY ŻART TYNFA WART IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:18
            Do radnych SLD: Krowy paś!
            • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: DOBRY ŻART TYNFA WART IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 03.11.05, 11:02
              Uprzejmie informuję, iż nie jestem radnym.

IL
              • Gość: darek Re: DOBRY ŻART TYNFA WART IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 02:12
                żałuj, miałbyś dwa tysiaczki za nic dodatkowo
                • Gość: Bolo Re: DOBRY ŻART TYNFA WART IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 02:32
                  Tyle razy pan I. L. pisze kim nie jest. Kto wie kim On jest?
                • Gość: ja Re: DOBRY ŻART TYNFA WART IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:37
                  ....ty też możesz i jeszcze więcej - następne wybory do parlamentu - / którego
                  chcesz/ już za kilka lat a do Rady Miasta za rok - powodzenia !
              • Gość: ja Re: DOBRY ŻART TYNFA WART IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:34
                .. a szkoda.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka