Dodaj do ulubionych

Zamach na frytkowe zagłębie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:57
to nie jest zamach na frytkowe zagłębie - to rozsądek ! Jako stałemu klientowi marzy mi się porzadek na ulicy Piłsudskiego i estetyka, bo to co jest teraz to płakac się chce. Lubie frytki, ale kupuje je z obrzydzeniem. Założe się, ze jak teren przejdzie w ręce prywatne to sprzedawcy położą na to WIELKĄ LACHĘ, gdyż będzie ich interesował tylko zysk. U nas zawsze tak jest - wystarczy spojrzeć na Aleje - jaki SYF. A co dopiero mówić o Piłsudskiego. To naprawde piękna ulica i może być reprezentacyjną - jak powstanie zachęta, wstawionoby stylistyczne latarenki, ułozono chodniki na nowo i ZROBIONO PORZADEK Z BUDKAMI (ale nie likwidowano ich działaności). Najlepiej wybudowac mini centrum handlowe (stylistyczne) dla frytkarzy i innych sprzedawców. Tylko oni musza w to zainwestowac, tak jak kiedyś Jagiellończycy czy Promenada (oczywiście nie takich rozmiarów :)). A opłaciło im się to. dodatkowo mógłby się dołączyć bar kac i przenieśc do takiego centrum swoje "usługi", a stary wyburzyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fan "Guciego" Na ratunek "Guciemu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:01
      Zostawcie nam "Guciego" z frytkami. To jest najlepsza knajpka w Częstochowie.
      • Gość: zniesmaczony Re: Na ratunek "Guciemu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:35
        ty nazywasz rozklekotana budę rodem z PRL'u najlepsza knajpką? To zul z ciebie! wszystkie sa do wywalenia. Niech zaciagaja kredyt i buduja jednakowe budki, albo zmienia lokalizacje
        • Gość: Fan "Guciego" "guci" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 16:56
          Żeby zobaczyć tą budkę z PRL-u ludzie przyjeżdzają z całej polski. Mam
          przyjaciół z innych miast co studiują w czwie. I jak przyjeżdzają po wakacjach
          do czwy pierwsze co idą do "Guciego". I co ty na to? Ta budka z PRL-u wpisała
          sie już w krajobraz Częstochowy. Zostawcie ją w spokoju.
          • Gość: dzudzu Zorać ! IP: *.kl / 80.50.214.* 27.10.05, 17:16
            Widziałeś czym ten facet miesza w tych frytkach. Jakimś kijem czy deseczką! Jak
            to jeść, przecież z tych frytek ten olej wypływa. Wieś i tyle.
            • Gość: Światowiec Re: Zorać ! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.10.05, 22:11
              • kumpelek25 Re: :] 05.11.05, 09:40
                Skoro Gucio ma taką fajną budkę to odkup ją od nich i postaw sobie przed domem:]
            • Gość: Światowiec Re: Zorać ! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.10.05, 22:15
              I co z tego czym miesza !!! Co z tego co z tych frytek wycieka !!! Te frytki są
              znane i uwielbiane w calej w Polsce. Stały się takim regionalnym sztandarem,
              podobnie jak oscypki góralskie (swoją drogą chciałbym zobaczyć Twoją minę na
              widok robienia oscypka). Żadna wieś. Wieś i zaściaścianek to Ty masz w głowie.
              • Gość: toldi Re: Zorać ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:38
                to jak ci gosc nasra do tych frytek to tez nie bedzie mialo dla ciebie
                znaczenia buhehe
                • Gość: Deedeek ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:10
                  To zagłębie tworzy niepowtarzalny klimat w Cz-wie! Nie jest wybitnie urokliwe,
                  ale mnie jakoś w oczy nie kłuje specjalnie. Jak ktoś uważa, że frytki tam są
                  rakotwórcze, tuczące czy jeszcze jakieś inne - niech tam po prostu nie je! To
                  indywidualna sprawa każdego człowieka! ZOstawić zagłębie. Zdecydowanie!
                  • Gość: xx Re: ?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:29
                    Nie rozsmieszajcie mnie, buahahahahaha ..........
          • Gość: stiven carrington Re: "guci" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:37
            no jasne ze zjezdzaja sie tu z calej polski,zeby zobaczyc ten syf
            buhehehe.ludzie jest XXI wiek,taka ulica powinna wygladac normalnie a nie tak
            jaby zyli na niej tylko zule.w koncu to jest centrum miasta, wiec powinno
            wygladac reprezentacyjnie
          • Gość: frytka Do Guciow i innych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 16:55
            Estetyka, wyglad budek rzeczywiscie mozna cos zmienic.. ale jak dla mnie
            podstawowa rzecza jest zeby "frytkarze" pomysleli o jakosci swoich wyrobow..
            przeciez tam sie czasem przejsc nie da, bo az skreca od "zapaszku" starego
            oleju..
            • Gość: Jacek Re: Do Guciow i innych!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.05, 22:39
              A byłeś nad morzem w jakiejkolwiek smażalni ryb ??? i co zapaszek nie
              przeszkadzał ??? a rybka nigdzie tak nie smakuje jak nad morzem .
              Tak samo jak nigdzie nie ma takich frytek jak w Częstochowie.
              A GUCIO jest równie słynny co Jasna Góra - mówili mi turyści z Mazur
      • Gość: Bartus Re: Na ratunek "Guciemu" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:59
        A czytaliscie T. Praczeta :D bo mi gucio przypomina GSP Diblera, wam nie ;)
      • Gość: pixa Re: Na ratunek "Guciemu" IP: *.107.inds.pl 28.10.05, 01:08
        Szczerze mowiac nie obchodzi mnie jak te budki wygladaja czy beda wygladac.
        Wazne jest to zeby zostaly!!! Faktem jest to ze tam panuje syf ale to mozna ale
        trudno taka okolica. Z tego co wiem na dworcach i kolo nich zawsze jest brudno,
        to normalne.
      • Gość: xtc Re: Na ratunek "Guciemu" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:55
        buheuhe :P w gucim to najgorszy syf sprzedaja:P
      • Gość: Cartoon Re: Na ratunek "Guciemu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 17:05
        Fakt jest taki że na piłsudskiego można zjeść tanio i nie najgorzej...jak Wam
        się nie podoba sposób w jaki robią te frytki to nikt nie każe ich jeść. Owszem
        troche nichlujnie to wszystko wygląda ale przypuszczam że to jest próba
        zlikwidowania tych budek zapoczątkowana przez resteuracje typu MacDonald's gdzie
        frytki są obrzydliwe i drogie ... zostawić Gucia (i tą budkę gdzie frytki są po
        75 gr a dodatki gratis;))
    • Gość: -= @LI =- Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.10.05, 10:06
      Zostawić "Aleje Fryktową" w spokoju !!!

Ludzie nawet z Wrocławia przyjeżdzają by zobaczyć tyle budek z frytkami po
      takich cenach!

A najlepsze frytki są u GUCIA, nic sie nie może z nimi równać.
      • Gość: Bamber Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:03
        Ja zawsze kupuje tylko u Gucci'ego, podjeżdżam beemą, zapuszczam tekno i kupuje
        za złoty pińdziesiąt

wypaaaaas
        • Gość: dzudzu Zaorać ! IP: *.kl / 80.50.214.* 27.10.05, 17:18
          :]
      • Gość: brat k. Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.GRAB.verizone.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:47
        Bracie @li - teraz sie wieksza ekipa szykuje na wyjazd na frytki :D
    • Gość: ukas zlikwidować RAKOTWÓRCZE frytki! IP: *.czest.pl 27.10.05, 10:06
      zlikwidować rakotwórcze frytki!
      na początek przydało by się zaprosić sanepid na ulicę Piłsudkiego bo to co
      się tam dzieje jest kary godne, nie boję się stwierdzić brud, smród i ubustwo.
      następnie zaprosiłbym głównego architekta miasta, bo chyba jeszcze tam nie
      był, a jeżeli był to co on w ogóle robi, chyba tylko bierze pensję.
      jeśli PKP nie ma pieniędzy to niech zrobi akcję zbierania funduszy na jakiś
      porządny buldożer i niech wszystkie budki zaora.
      Ludzie czy wy wiecie co wy jecie???
      • Gość: tomek po co nasyłać sanepid ? IP: *.246.jawnet.pl 27.10.05, 12:45
        Jest demokracja i jak bede chciał to będe jadł frytki skąd mi sie podoba.
        Sanepidy to sobie wzywajce do własnych mieszań żeby was żony nie potruły. Mam
        sentyment do Alei Frytkowej z okresu studiów gdy czesto podróżowałem PKP.
      • Gość: frytkofan Re: zlikwidować RAKOTWÓRCZE frytki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:04
        a żryj gó.. jak ci frytki nie podchodzą leszczu
        • Gość: Tomek Re: zlikwidować RAKOTWÓRCZE frytki! IP: *.246.jawnet.pl 27.10.05, 15:11
          Naucz się czytać ze zrozumieniem i formułuj swoje myśli bez stosowania obelg.
        • Gość: dzudzu Zaorać ! IP: *.kl / 80.50.214.* 27.10.05, 17:24
          To żeś się wypowiedział. Wielokrotne smażenie na tym samym oleju, i nie wiadomo
          nawet skąd ten olej jest. Palenie papierosów podczas smażenia, może ci do tych
          frytek zkiepuje peta, nic nie wiadomo. Frytki walają się po dałej budce. Syf i tyle.
    • Gość: Majron NIE!!!!!! IP: 194.42.116.* 27.10.05, 10:10
      TYLKO NIE TO!!!!!
      • Gość: frytkożerca TAK!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:16
        Ludzie są obrzydliwi. Nic im nie potrzeba do szczęścia, ale to tylko taka mentalność Czestochowian. Najlepiej jakby wstawiono jeszcze 10 budek po przeciwnej stronie Piłsudskiego i sprzedawały frytki po konkurencyjnych cenach - 50 groszy za 100 gram. Wstyd mi za tą częśc miasta! Lubię frytki, jadam tam, ale z obrzydzeniem patrze na warunki w jakich sa sprzedawane i z jakich "lokali"! Na Boga! Wszyscy chca pieknej części miasta, aj ka już ktoś chce zrobić porzadek, to napotyka opór tych, którzy wczesniej krzyczeli "czemu w Czestochowie jest brzydko?!" Mam nadzieję, że PKP zrobi porzadek z tym terenem i przywróci tam planty, a sprzedawcy frytek postawią nowe zagłębie w cywilizowanych warunkach! (może jakies mini centrum) Czasy się zmieniły i nie ma PRZYZWOLENIA na tandetne budki ze śmierdzącym zapleczem! Mamy XXI Wiek !
        • t3d1 Re: TAK!!!!!!!!! 27.10.05, 10:20
          Chca zeby miasto bylo piekne to niech zaczna likwidowac zuli i meneli ktorzy
          spia siedza pija piwo (zeby tylko) i zaczna sprzatac ten park a nie odrazy
          likwidowac budki !! brzydkie wybudowac cos porzadnego jesli to przynosi nie
          tylko frytkarzom zysk ale PKP tez. Piekny park juz to widze moze miesaiac dwa
          taki postoi pozniej spowrotem przyjda zule i beda pic chyba ze wlasciciel
          ogrodzi teren i postawi ochroniazy ktorzy beda pilnowac buhahaha
      • motywator TAK!!!!!!!!! 27.10.05, 10:17
        Zgadzam sie z Ukasem. Jak czasem widze nasze piekne czesctochowskie dziewczyny,
        z ich pieknymi figurami, przed tymi budkami, to sobie mysle: niedlugo juz
        bedziecie mialy takie figury. Frytki sa rakotworcze!!!
        Posiadaja ogromna ilosc tluszczu a w przypadku budek Pilsudskiego starego
        tluszczu. Serio, zastanowcie sie co jecie, nawet jesli frytki bylyby tam po 9
        gr. za 100 gr. nie wzialbym tego do ust.
        • motywator Re: TAK!!!!!!!!! 27.10.05, 10:22
          Ciekaw jestem skad jest frytkozerca, i czy to czasem nie rodzina...
          takiego zbiegu okolicznosci jeszcze tu na forum nie przezylem, napisalismy ten
          sam temat nie wiedzac o sobie!!!
          nawet ilosc wykrzyknikow byla taka sama (9) - wow!
          • Gość: frytkożerca Re: TAK!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:32
            Wyjatkowy przypadek, ale to musi byc prawda :) Co du zuli, to ich nie będzie jak zrobią porzadek na ulicy. Czy przy eleganckich budynkach i klokalach sa zule?? NIe ma. Ja nie widziałem zuli chlajacych przy Sece, Pasazu itd. Jeśli im się stwarza warunki takiej ka na piłsudskiegho to będą. Jak zrobią planty, eleganckie mini centrum to pojawuią się tam ludzie, turyści. A tm nie ma co szukać zuli, bo oni lubią bałagan ,smród i nieład. Tak się czują super i wiedza, ze są nie niepokojeni. Jak było z budkami pod sezamem?? Wszedzie zule i bałagan. Jak zrobili hale Jagiellończyków, to wyjątkowo estyczne i bezpieczne miejsce (jeszzcze żeby kostka parking wyłozyli). Piłsudski się przewraca w grobie jak widzi co się dzieje na Jego ulicy :| Pani dyrektor - do roboty ! Tylko spotkanie władz PKP zarzadzajaych terenem, sprzedawców oraz przedstawicieli miasta uporzadkuje ta chorą sytuację
    • froniu00 bardzo dobry jest to pomysl bo te budki sa ochydne 27.10.05, 10:29
      • motywator bardzo dobry jest to pomysl bo te budki sa ohydne 27.10.05, 10:37
      • t3d1 Re: bardzo dobry jest to pomysl bo te budki sa oc 27.10.05, 10:39
        No dobra bedzie porzadek a pomysl o ludziach ktorzy przyjezdzaja po calonocnej
        podrozy sa zmeczeni i glodni ? w tych budkach (nie wszytskich) byly przystepne
        ceny , hamburger "wychodzil z talerza" i taki czlowiek nawet w czasie postoju
        mogl wyskoczyc z pociagu i sobie cos zakupic :D Jedna budka na STACJI (peronie)
        jest potrzebna wlasnie dla takich ludzi ktorzy sa caly czas w drodze :D
    • Gość: kropek Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.05, 10:37
      Jesli wybuduja mini centrum handlowe, to mozesz pozegnac sie z frytkami w cenie 0,65 zl/100 gram. Bedzie tak jak w innych miastach - 2,50 lub 3,00. Te frytki to legenda w calym kraju. Mam znajomych z calej Polski i kazdy, kto przyjezdza pierwszy raz do Cz-wy chce isc na kultowe frytki za 65 groszy.

• motywator Re: Zamach na frytkowe zagłębie 27.10.05, 10:41
        Kazdy kto drugi raz przyjezdza do Czestochowy nie postawi tam swojej nogi...
        • Gość: frytkożerca Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:49
          dokładnie. Raz kupi frytki i wiecej juz tam nie zajrzy. Mamy tanie frytki kosztem przepieknej ulicy i burdelu w centrum. Jestem w stanie płacic za 100 gram frytek 1 zł - 1,50 byle warunki były o.k. I mysle, że wiele osób nie zrezygnuje z jedzenia frytek. Idac tym tokiem myslenia, to po co jest Seka? Przeciez mozna kupic ciuchy na wage. Tez mozna sie ubrac. Albo moze ustawmy stragany w alejach - przecież ludzie tez cos chca zjesc taniego, ubrac się itd. U nas jest to słynne i sa najtansze frytki ,bo żadne inne SZANUJĄCE SIĘ miasto (miateczko, wieś) nie pozwoli sobie, aby z centrum robić BURDEL - tylko tak mozna w Czestochowie. :|
      • Gość: braknicka Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:47
        ten artyk€ł i wypowidajcy się w większości forumowicze. to napędzeni przez
        mcdonaldsa i kfc, i... podzegacze.I dlaczego skasowano -niepodano mojego
        poprzedniego postu ,urażono autorkę czy ? .. co swiadczy ,iż jest na usługach
        wyminionych! fe.
        • Gość: frytkożerca Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:53
          nikt tu nie jest opłacany i nikt nie jest na usługach mcdonalds. Kochamy swoje frytki, ale warto zainwestowac w infrastrukture i estetyke. Bo beda nam stale wytykac mieszkancy innych miast, że Czestochowa nie potrafi sobie uporzadkowac centrum - a takich głosów jest WIELE. Frytki musza byc, ale nie w takiej formie jak teraz ! nawet odnawianie ulicy i kamienic nic nie pomoże. Bedzie zacheta + piekne PKP, kamieniczki i moze jakies stylizowane latarenki. A wszystko psuja stare splesniałe budy, które obłaża setki mrówek - sam widziałem to :O
          • Gość: nadalbeznicka Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:44
            i w tym tonie był mój post/osąd/ niepokazano go pozostaję przy moim zdaniu.
            • redakcja_czestochowa Re: Zamach na frytkowe zagłębie 27.10.05, 15:55
              Gość portalu: nadalbeznicka napisał(a):

> i w tym tonie był mój post/osąd/ niepokazano go pozostaję przy moim zdaniu.

Myslisz się, w tym wątku jeszcze żaden post - a więc także Twój - nie został
              usunięty. Podejrzewamy, że popełniłaś błąd przy wysyłaniu i dlatego Twoja
              opinia się nie opublikowała. Najlepsze wyjście: wpisz ją ponownie. Pozdrawiamy
              • wed05 (F)ROTA 29.10.05, 02:53
                Nie rzucim frytek przez nasz głód,
                Nie damy zamknąć Gucia,
                Frytkowy my naród, Piłdsudskiego smród,
                Częstochowski ród guciowy.
                Nie damy by nas męczył głód - tak nam dopomóż Kruk (czy Wrona).

JESTEM NA NIE.
        • Gość: kurz ta Kwiatkowska jest niebezpieczna ;)) IP: 82.160.8.* 27.10.05, 13:31
          Gość portalu: braknicka napisał(a):
          > ten artyk?ł i wypowidajcy się w większości forumowicze. to napędzeni prz
          > ez mcdonaldsa i kfc, i... podzegacze.I dlaczego skasowano -niepodano mojego
          > poprzedniego postu ,urażono autorkę czy ? .. co swiadczy ,iż jest na
          > usługach wyminionych! fe.

Jesli rzeczywiscie tak jest - to bylby to bardzo dobry przyklad, jak mozna
          urazona ego polaczyc wywazona ocena zaprezentowana w artykule. ;))
          Kwiatkowska jest niewatpliwie niebezpieczna dla otoczenia z paru powodow.
          1. Trudno odmowic jej artykulom braku trafnosci.
          2. Jak juz cos napisze to zazwyczaj (poza istota poruszonego problemu) nie
          sposob sie przyczepic do formy w jakiej to robi.
          3. Ma te nieprzyjemna sklonnosc do prezentowania wywazonych argumentow z
          ktorymi mozna polemizowac, choc znacznie trudniej negowac.

To wlasciwie byloby wszystko w "sprawie Kwiatkowskiej"
          Niewatpliwie ma lekka dewiacje na punkcie ochrony srodowiska i estetyki, ale te
          przypadlosci akurat sa do wyleczenia, chociazby przez tak "konstruktywna"
          krytyke, jakiej szanowna "braknicka" sie dopuszcza.
          Chociaz czytajac po raz wtory artykul nasuwa sie wniosek : niechby takich
          dewiantow vel dewiantek bylo wiecej.

Polemizowac mozna, czy w dobie wygaszania polaczen kolejowych wizytowka Miasta
          widziana od strony dworca PKP rzeczywiscie jest tak odrazajaca. Podobnie jak
          dyskusyjna jest teza o zamachu na "frytkowe zaglebie".
          Na pewno jednak potrzeba zmian rowniez w tej czesci miasta. I bynajmniej nie
          chodzi tu o uderzenie w maly biznes a raczej o restauracje charakteru ulicy.
          I to wszystko jest w artykule.
          Bo, ze nie jest dobrze z punktu widzenia estetyki, przy calym zrozumieniu dla
          specyfiki "zaglebia" wie kazdy, komu zdarzylo sie w niedzielny poranek
          przespacerowac w tym miejscu.
          Obecnie jest tak, ze kolej wydzierzawia teren, frytkodawcy-dzierzawcy maja
          swoja prosperity a mieszkancom i Miastu pozostaje smrod i brud do uprzatniecia.
          Dobrze, ze PKP -choc nie z altruistycznych powodow, chce ten stan rzeczy
          zmienic, Miasto wspiera Zachete na tej ulicy i co istotne wlasciciele kamienic
          tez cos od siebie daja.
          Mam punkt odniesienia z czasow, gdy Pilsudskiego nosila miano pewnego Karola co
          to "sie kulom nie klanial". Obecnie duza radosc sprawilo mi "przypadkowe"
          wejscie w podworko jednej z posesji zlokalizowanej blizej al.NMP. Czyste
          zadbane, schludne, z biurem administratora. Niestety dalej, w kierunku
          Mielczarskiego te podworka sa "mniej przyjazne".
          Konkluzja jest taka. Czas na reanimacje ul.Pilsudskiego . Paradoksalnie
          Frytkolandia przyczynila sie do odmlodzenia ulicy, nie ma natomiast powodu by
          istniala w obecnym ksztalcie. Czytajac wypowiedzi frytkozercow odniesc mozna
          wrazenie, ze to raczej nie frytasy przyciagaja mlodych ludzi ale klimat
          miejsca. I ten klimat moze byc zachowany, choc w bardziej "cywilizowanych
          ramach".
          Przyjmujac za dobra monete pozytywna wole zainteresowanych stron to moze byc
          kolejne ciekawe miejsce w Miescie, w ktorym cos dla ducha i dla ciala.
          I tyle

pozdrawiam
          kurz

PS.Obserwujac wysyp artykulow sygnowanych ostatnimi czasy przez E.K - z pewna
          nadzieja zajrze do lodowki. Bo okazuje sie ze o sprawach prozaicznych mozna
          pisac w dobrym rzetelnym stylu.;))

• Gość: Tomek Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.246.jawnet.pl 27.10.05, 12:51
        Niektórym sie własnie wydaje, że w nowych stylizowanych budkach będa te same
        ceny. Przepraszam a kto spłaci kredyt na budowe nowych budek. Koszty wliczone
        zostaną we frytki. Tylko że to już nie bedzie to.
    • Gość: frytkożerca Dlaczego !!!!?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:28
      co ja bede teraz jesc???? :'(((((
    • Gość: Czesław Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.man.czest.pl 27.10.05, 12:16
      Naprawdę chcecie pięknego , sterylnego a co z tym idzie nudnego miasta .
      Te budki z frytkami - to klimat tego miasta .

• Gość: diwo Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.10.05, 13:00
        No to nasze miasto ma klimat starego przepalonego oleju. Dziękuję za takie
        klimaty.

Cała ulica Piłsudskiego to przysłowiowy "brud, smród i ubóstwo". Urząd Miasta
        to chyba zapomniał, że taka ulica w ogóle w centrum istnieje! W starej
        konduktorowni ma być otwarta galeria - a kto tam pójdzie wieczorową porą?
        Podróżni wysiadający z pociągów po stronie Piłsudskiego przecierają oczy ze
        zdziwienia bo coś takiego mają szansę zobaczyć w Wólkowie Dolnym koło dworca a
        nie w mieście z 250 tysiącami mieszkańców...

Zgroza.
        • Gość: dzudzu Zaorać ! IP: *.kl / 80.50.214.* 27.10.05, 17:35
          Racja, aż ciarki przechodzą jak trzeba przejsć tą ulicą wieczorem. Wychodzisz z
          pierwszego peronu i tu jakas chińska knajpa, ulokowana fatalnie, jakies drzewo,
          wszędzie pełno frytek, bo niektórzy lubia gołębie dokaramiać, potem się po tym
          depcze. Jnbardziej to mnie rozwala jak jakaś kobieta wychodzi z budki, i wylewa
          za nią wodę, bo w niewszystkich jest woda, kanalizacja.
    • Gość: Michał Jankowski Ocalic frytki!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:57
      Nie czytalem innych posotw, ale chce zaprotestowac przeciwko likwidacji budek na
      pilsudskiego... moi znajomi ze Szczecina i Poznania uwazaja to miejsce (no i
      jeszcze fast food z najlepszymi na swiecie hot-dogami na PKSie) za najwieksza
      atrakcje Czestochowy... z reszta ja tez... trzymam kciuki za Guciego i reszte...
    • Gość: teral Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 27.10.05, 13:04
      Kolej tę żabę chce ożenić miastu - a czy architek miejski nie ma nic do
      powiedzenia - może on każe koleji zrobić porządek i niech kolej sie buja z
      dzierzawcami - bo jak zwykle kase to bierze a reszta to nie ich ból. jest
      wiele miejsc prywatnych gdzie architekt miejski interweniuje , więc i tu może
    • Gość: Rembrant patrzcie na 1 zdjęcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:06
      a na 1 zdjeciu jest murzyn :]
      • Gość: Tomek Re: patrzcie na 1 zdjęcie IP: *.246.jawnet.pl 27.10.05, 13:42
        To ambasador ONZ z ramienia "Aleii Frytkowej" na teren Afryki.
      • Gość: jacek Re: patrzcie na 1 zdjęcie IP: *.czestochowa.agora.pl 27.10.05, 13:57
        Tak, jest to chłopczyk, który mieszka niedaleko, w domu przy ul. Piłsudskiego
    • Gość: regina Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.karnet.lublin.pl / 213.25.136.* 27.10.05, 14:55
      Zostawcie zagłebie frytkowe w spokoju!!!Pokazcie mi drugie miasto z takim
      zagłebiem.
      • Gość: axl Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:10
        pokazcie mi drugie takie miasto, gdzie na jednej z głównych ulic miasta walaja sie tony smieci, zule i stoja ochydna budy! Tylko w Czestochowie ! A przeciez mozna ten teren zagospodarować inaczej - zrobić budki jednej wielkości, kształtu, z jednakowymi szyldami i rozmiescić w sposób przemyslany nie wzdłuż ulicy, a wewnątrz plantów, gdzie chodniczki będa prowadziły do budek. Pozwoli to uniknąć stojacych kolejek na ulicy i stworzy niepowtarzalny klimat. do tego rozmiescić odpowiednia ilośc koszy, oświetlic teren latarenkami i porządek mamy. Ceny tez nie wzrosną ! To byłaby drobna inwestycja...
        • Gość: gucio Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:37
          krótko: zmienić wizarunek ulicy ale pozostawić frytki (myśle ze jak ktoś płaci
          0,65 gr to jak zapłaci 1 zł nic mu się nie stanie)
    • Gość: Candy Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:37
      Nie zgadzam sie... jezeli chca niech likwiduja budki ale neich zostawia
      GUCIA... zawsze tam na frytki chodze jak pol miasta chyba!! Tam jest ruch!!!
      Zostawcie GUCIA!!!
    • Gość: gosc Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 16:54
      Podróżuję po Polsce dość często ( średnio 4 dni wtygodniu spędzam w pociągu) i
      nie wiem czego my się mamy wstydzić?
      Byliście w Warszawie? widzieliscie tamte "wspaniałe" podziemne bary na zachodnim?
      W łodzi na fabrycznej , toruniu nie lepjej, w bydgoszczy też nie jest znowu tak
      super, w katowicech jest jako tako ale sam dworzec nie sprawia dobrego wrazenia.
      Tak wiec nioe jest tak jak piszecie - my tu mamy normalny polski poziom jak na
      polske przystalo, i musimy po wolutku to zmieniac.
      Mnie tam bardzjej denerwuja plastkiowe budki pod megasamem.
    • Gość: Piszanin Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 17:04
      No ja na frytki strasse bywam żadko.bo nie jestem mieszkancem cz-wy,,,,ale
      uwazam ze frytki są tam fajne,,a estetyka tego miejsca zupełnie mnie nie
      obchodzi,.,zrezstą powiem szczerze ze zaskoczył mnie ten artykuł bo ja nie
      zauwazyłam zby mi przekszadzały gabaryty budek z frytkami czy
      papierosami..naprawde...mysle ze nikt nie zwraca na to uwagi...a jak chcecie
      zeby było czysto to pilnujcie pijaków i zbierajcie papierki,,proste..
      • Gość: Bartus Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:31
        Jezeli nawet przebudowaliby zaglebie i zmienila by sie estetyka tego miejsca a
        ceny pozostaly by takie same to i tak po jakims czasie znowu bylby syf bo
        bezdomni z dworca i tak beda przychodzic tam na sniadanie/obiad/kolacje. I co z
        tego ze to jest rakotworcze? Papierosy tez sa a pali je wiecej osob i truja sie
        na wlasne zyczenia tak jak my frytasami. A co do mcdonald'a to myslicie ze tam
        wam nic nie robia z jedzeniem z nudow :/
        www.cda.pl/gry-online/g/f_burgerbar.htm
        A syf jest wszedzie w polsce :|
    • Gość: dzudzu Zaorać ten teren! IP: *.kl / 80.50.214.* 27.10.05, 17:08
      Tam jest syf i tyle. Co do chigieny do się już nie będę wypowiadać.
      • Gość: gaga Re: Zaorać ten teren! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:31
        • Gość: ZBooY Re: Zaorać ten teren! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 20:00
          a w Anglii tradycyjnie można spotkać frytki jedzone z gazety
          I jakoś nikomu to nie przszkadza.
          Nie podobają Ci sie frytki na chips-street to nikt Cie tam nie zaprasza.
          Z drugiej strony jak miała by wyglądać budka z frytkami??? znaczy co , marmury na podłodze ? Przeciez produkcja w Mc donadls niewiele wie różni, bo wiekszość proscesu nie widać tak wyraźnie,
          Jesli jest na to popyt to znaczy ze tym co to kupują nie przeszkadza aż tak bardzo.

• Gość: henryczek Re: Zaorać ten teren! IP: *.com / *.strefa.com 27.10.05, 20:43
            frytki z mcDonalda czy kfc jak dla mnie są bez smaku

nie ma jak nocne wyprawy po frytki hehe,w czewie nie ma innego miejsca gdzie można w srodku nocy zjeśc cos ciepłego no i jeszcze za tak malutkie pieniądze które zawsze sie znajdzie jak juz brakuje na co innego

powinno to oczywiście wygladać inaczej ale nie wygląda to gorzej niz reszta miasta-czyli ogólnie strasznie(zaszyldowane kamienice,pomalowane w idiotyczny sposób jak np kamienica na rogu krakowskiej/strażackiej,budynki poustawiane w cały świat,itd itp,o czym ja sam nieraz tu pisałem)wiec nie skupiajmy sie akurat tylko na budkach z frytkami ale na wszystkich straszydłach których mamy mnóstwo

pocieszenie dla frytkożerców-"na czerwonym"niedawno otworzyli estetyczny lokalik gdzie można kupic frytki za 0,95 gr :D smak moim zdaniem nie ten sam co na piłsudskiego no ale zawsze cos

:)
            • Gość: Lee do dzudzu i nie tylko ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:07

masz racje .. cyt : "Co do chigieny do się już nie będę wypowiadać" ...

masz absolutna racje ... nie wypowiadaj sie please ...

a panie eliza (autorka tekstu) chyba cos nie przepada za frytkami skoro
              "wycięła" taki artykulik ... ciekawe czy z powodu nadwagi z zajadania sie frytami ?

a jaki ulica ma klimat .. jakbym sie przeniosl w lata 90 .. hehe ...

• Gość: Tomek Re: do dzudzu i nie tylko ... IP: *.246.jawnet.pl 27.10.05, 22:45
                "a jaki ulica ma klimat .. jakbym sie przeniosl w lata 90 .. hehe ... "

faktycznie jest coś z tamtej atmosfery. Twoja wypowiedź uświadomiła mi, że być
                moze już przeszedł nam ten bezkrytyczny zachwyt zachodem i szukamy czegoś
                naszego. Oczywiście wcześniej czy później te budki powinny zostać zastapione
                nowymi jednolitymi budkami na miare naszych czasów. Z tym, że niech to będą w
                dalszym ciagu właśnie budki częstochowskie, prowadzone przez rodziny, a nie
                jakaś ajencja gigantycznej sieci wyglądająca wszędzie tak samo, gdzie personel
                kłapie wyuczone na szkoleniu "w czym moge pomóc".
      • Gość: another man Re: Zaorać ten teren! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:17
        ależ ci częstochowianie nieżyciowi... zamiast grzecznie co niedzielę uczęszczać
        do McDonalda albo KFC to im sie frytek z budki zachciewa:/
        A nawiasem mówiąc - idę o zakład że najadalej w ciągu dwóch lat któryś z ww.
        "fastfatów" pojawi się na miejscu naszych budek.
        A propos głosów o Jagiellończykach - fakt że fajnie teraz wyglądają - tyle że
        nie wróże im długiej przyszłości bo nasz magistrat tak troszczy sie o miejscową
        przedsiębiorczość, że pod nosem Jagiellończyków wydał pozwolenie na budowę
        austryjackiego "Lidla"...
        • Gość: diwo Re: Zaorać ten teren! IP: 213.199.204.* 04.11.05, 22:56
          W takie jsamej odległości jest już od lat Leader Price. I żyją sobie spokojnie
          i bez stresów.

Jagiellończycy już nie zginą, o to się nie martw. Zainwestowli i mają wyniki.
    • Gość: andzia Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.com.pl 27.10.05, 22:48
      nie wiem co powiedzieć. Tej pani pomyliło sie troszke we łbie. JA i moi znajomi
      zawsze po szkole mykamy na frytaski na piłsudzkiego. Nie wyobrażam sobie naszego
      miasta bez tego. To przynosi dochód PKP ale i daje prace innym a nam daje dużą
      przyjemność. Jakoś frytaski za 65gr. smakują 100% lepiej niż fryty za 3 zeta.
      Sory zastanówcie sie bo stracicie kopalnie złota. A ten park koło PKP to i tak
      śmietnisko dla żuli i łachmytów. To jest moje zdanie. NIE ZAMYKAJCIE NASZEGO
      ZAGŁĘBIĄ FRYTASOWAEGO!!!!!!!!!
      • Gość: lubie frytki ale Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:11
        Ty Andzia lepiej nie żryj tyle tych tłustych frytek, żebyś mogła figurę utrzymac o ile ja jeszcze masz! Porzadek na Pilsudskiego musi być! To reprezentacyjna ulica! PKP, niedługo Zachęta, kamieniczki i połaczenie z alejami. To nie może byc burdel ulica !
        • Gość: lubie frytki ale Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:12
          oczywiście nie mam nic przeciwko dalszej egzystencji zagłebia - tylko w innej, ładniejszej dla oka i bardziej higienicznej formie!
    • Gość: pandus1 Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:08
      Jak zamkną Piłsudzkiego to częstochowska gospodarka upadnie a żłoty straci na
      wartości!! To jest jedyne miejsce do którego ciągna dziesiatki uczniów i
      studentów po zakonczeniu zajec!! Zastanówcie sie!!
      • Gość: mag32 Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 09:41
        Tak, Jasne - ZAORAĆ.
        Przyjdzie nowy właściciel, wykupi cały teren, zbuduje kolejny moloch i będzie
        zatrudnał młodziesz wykożystując ją do granic możliwości, na beznadziejnych
        warunkach jak mcDonald czy inne molochy restauracyjne.
        Wyjście to ja tu widzę, niech PKP postawi swoje pawilony i wynajmuje je na
        podobnych zasadzach jak teraz cały teren i po krzyku.
    • Gość: gosc Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.ptg.es 28.10.05, 10:25
      Fakt mozna by bylo tam zrobic porzadek, ale nie likwidujac budek z frytkami. To
      znaczy, mozna zrobic male pawiloniki z frytkami takie identyczne. Aby wszystko
      mialo rece i nogi.
      • Gość: frytek Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:10
        nikt nie chce zaorac działalnosci gospodarczej - czyli frytek w tym przypadku. Choidzi o poprawe estetyki i podniesienie poziomu higieny! Kazdy mieszkaniec chciałby, aby Czewa w centrum wygladała jak Kraków, ale SRA na to, bo mu nie przeszkadza bałagan! I koło sie zamyka. Jak juz ktos chce posprzatac, to albo nie ma chetnych do wspołpracy, albo wszyscy podkładaja nogi. 2/3 Czewy nalezałoby wysłac na dokształcanie, nauke savoir-vivre'u, pokazac chocby na zdjęciach jak wyglądaja centra innych mniejszych miast np. - Toruń, Opole, Olsztyn i później rozpoczynac dyskusje o bałaganie. Moze by dotarło chocby do 50%! Jesli mamy BURDEL w centrum - Aleje, Stare Miasto, uliczki typu Piłsudskiego, Wilsona to turystów w zyciu nie będzie! Przejda Alejami szybko i do domu. nikt tu nie zostawi nawet grosza. dla mnie Czewa może liczyc 150.000 mieszkańców, ale takich, którzy rozumią na czym polega BYĆ ELEGANCKIM MIASTEM, a nie zurbanizowana wsią z tempą społecznością zza buga !
        • Gość: jas Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: 213.199.204.* 28.10.05, 11:26
          Od tych "zza Buga" to się odwal, po drugie Ci zza Buga zasiedlili obecne
          ziemie zachodnie i popatrz a właściwie poczytaj ile razy na tym forum podawano
          przykład Wrocławia jako miasta, które ma wygląd, po trzecie jak sie poucza to
          nie pisze sie rozumią ale rozumieją,. A po czwarte to masz racje że centrum
          Czestochowy nie jest miejscem, które przyciąga. np :dworzec "autobusów
          podmiejskich" do Olsztyna lub rejon dworca PKS z łąką w kierunku Urzędów (nawet
          nie ma komu trawy skosić (a łąka chyba jest komunalna) i te budki przy Wolności
          vis a vis PKS-u - oto Częstochowa właśnie.
          • Gość: Tomek Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.246.jawnet.pl 28.10.05, 11:32
            "Ci zza Buga" to akurat przyklad dobrego serca i zaradności (Wrocław) to od
            nich trzeba brać przykład.
            • Gość: henryczek Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.com / *.strefa.com 28.10.05, 12:08
              co do lidla i jagiellończyków-lidl nie stanowi prawie wcale zagrozenia dla jagiellopnczyków;widać to chocby po ruchu który większy jest w jagiellonczykach.W lidlu szczerze mówiąc nie ma wielkiego wyboru produktów,a do jagiellonczyków chodzi sie przedewszystkim po warzywa/owoce i mieso/wedliny,których w lidlu jest mały wybór

a tak wogóle to lidl jest chyba belgijski a nie austryjacki?
              • Gość: Zaba__ Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 15:20
                Nie mozna zlikwidowac frytkolandii :/ gdzie sie bedzie stolowac pol czestochowy ?
                i czemu napisao cos o pielgrzymach? przeciez oni tu nie mieszkaja tylko my :) budki musza zostac :)
              • Gość: another man Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:31
                ...ani belgijski ani austryjacki tylko niemiecki:
                supermarket.cogdziekupic.pl/lidl
                www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.service.au.history.index?OpenDocument=&smVars=
                niemniej przepraszam za wprowadzenie w błąd...
                • Gość: Tomek Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.246.jawnet.pl 28.10.05, 20:13
                  Ciekawe dlaczego na te frytki narzeekają ci co ich nei jedza i chcą zabronić
                  innym jedzenia czegoś co ponoć niezdrowe. Jak bede chciał sie truć to moja
                  prywatna sprawa. To typowo polskie wtracanie się w cudze sprawy.
                  • Gość: o co lotto Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 23:14
                    A najlepsze jest to ze zamiast dobrych frytek ktore dla niektorych sa rarytasem
                    (mowa o zamiejscowych i nie tylko) zapakowac im psia kupe w ladny papierek i
                    spzredac w cenie 50 PLN z bialej budki z napisem higiena, brak aids, kily i
                    syfilisu to lizali by swoje leniwe paluchy!! Jak ktos nie chce jesc to niech nie
                    dotyka w ogole a nie zabranic czegos innym czego samemu sie nie moze bo dupa za
                    gruba albo serce juz nie to! glupie wymigawki pheh
    • Gość: Roman Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.05, 00:50
      Nie jedz murzyn tych frytek bo umrzesz!
      • Gość: Lee propozycja ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 02:38

ja bym proponował jedno .. sledzmy uwaznie nastepne artykuły pani (panny)eweliny
        a moze znowu sie popisze jakims "błyskotliwym" tematem ...

---------------------------------------------

kazik - 12 groszy ...
        • Gość: Ezechiel Re: propozycja ... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.10.05, 02:50
          Gość portalu: Lee napisał(a):
          > ja bym proponował jedno .. sledzmy uwaznie nastepne artykuły pani (panny)
          eweliny a moze znowu sie popisze jakims "błyskotliwym" tematem ...

"
          Zamach na frytkowe zagłębie
          Eliza Kwiatkowska, th 27-10-2005, ostatnia aktualizacja 27-10-2005 09:20
          Czy szpetne budki z frytkami, hot-dogami i papierosami znikną z ul.
          Piłsudskiego? Jeszcze w tym roku kolej chce sprzedać teren, na którym stoją."

.....i wtedy Bubba zapytał Foresta Gumpa - jesteś taki głupi czy tylko udajesz.?
          • Gość: X Brud i smród. Zamknąć w cholerę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 11:43
            Dajcie spokój, Piłsu to obecnie największa żulernia w mieście a te budki to po
            prostu koszmar. Wstrętne, brude, cuchnące. Jak tamtędy przechodzę to mnie zgina
            od smrodu tego starego oleju. Frytki podaje jakaś gruba baba, jak się złapie
            frytkę i postawi pionowo to ta opada jak dżdżownica. Sól jest w jakichś starych
            słoikach. Frytki są chyba robione na zużytym oleju silnikowym. Żule chlają za
            nimi wódę. To ma być reprezentacyjna ulica miasta? Jeszcze tylko jakiejś
            mordowni tam brakuje. Mogą być frytki ale produkowane na świeżym oleju w
            sterylnych warunkach. Nie zdziwiłbym się jakby ktoś kawałek usmażonego gówna
            znalazł w swoich frytkach, bo tam nawet kanalizacji nie ma a gdzieś trzeba
            sr...
            K...a, przecież tam komuną j...e. To ma być ta Unia, XXI wiek? Dziękuję, to
            jest koszmar.
    • Gość: Wisniak Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.05, 16:01
      Matko!
      Te frytki to jest rzecz świetna !!!
      Nie mówię o tych z Gucia bo jakoś mi nie podeszły, najbardziej lubię te od tej
      babki z drewnianej, pomarańczowej budki. Z tego co pamiętam, to ona tam pierwsza
      wystawiła taką budkę.
      Ja sam przyjeżdzam na studia do Częstochowy z innego miasta i te frytki to koło
      Jasnej Góry najlepsza reklama na tego miasta. I nawet przez chwilę nie
      pomyślałem, że one wyglądają niechlujnie czy jakoś tak. W końcu przyjeżdzam z
      zewnątrz, z innego miasta - więc takie coś napewno bym zauważył.
      Ci co piszą te bzdury o likwidacji tych budek, pewnie pracują w innej - gdzie
      100g frytek kosztuje 2.50
      A u tej pani, z pomarańczowej budki ( "Budka mała, frytka doskonała" ) - zawsze
      kupuje potrójną porcję z potrójnym sosem czosnkowym - MNIAM!!! I koszyuje mnie
      to tylko 2 zł i 40 groszy ! I to jest cena !!! I tak powinno być !!!
      Pochwalę jeszcze hamburgery i hot dogi od kolesia z pierwszej budki od strony
      dworca - też są wyśmienite.
    • Gość: toninio lindbaeck Adaś! Opamiętaj się!!! IP: 82.160.21.* 03.11.05, 22:40
      a mowiles ze chcesz zostac zuzlowcem a tu obrzerasz sie frytami zamiast
      trenowac! jak bedziesz tyle wrzucal tego syfu to sie zrobi z ciebie beka a nie
      zuzlowiec!:))))
    • Gość: Dede Re: Ratujmy Rarytaska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 22:19
    • Gość: diwo Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: 213.199.204.* 04.11.05, 23:01
      Tak przy okazji: budki z frytkami się zmówiły i fryty są już po 80 groszy za
      100 gram... :-) Jeszcze trochę i wrócą do starej przedwojennej ceny 0,95 zł...

A śmierdzieć będzie zupełnie tak samo jak dawniej...
      • Gość: diwo Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: 213.199.204.* 04.11.05, 23:06
        Chciałbym dożyć chwili, kiedy usłyszę, że Urząd Miasta ma co do ulicy
        Piłsuskiego JAKIEKOLWIEK plany. Moga dotyczyć nawet nowych chodników albo koszy
        na śmieci. Albo chociaż ich malowania. Pewnie tego nie doczekam. Prędzej
        wyremontują Piotrkowską. Albo Ogrodową przy Zapałczarni. Piłsudskiego koło 2085
        roku.
        • Gość: sam Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: 213.199.204.* 04.11.05, 23:38
          tak byście chcieli kolego wszystkie, czyli dwie ulice remontowac. po dwóch
          latach ruszy III Aleja potem II-ga i kolejne kilka I-sza a jak jeszcze będą
          pociągi jeździć przez Częstochoęwe to i Piłsudskiego sie doczeka. pzdr
          • Gość: X Re: Zamach na frytkowe zagłębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 08:57
            Zastanówcie się nad estetyką tego miejsca! Ogólnie nie tylko nad budkami ale
            też dworcem. Kiedy dojeżdżam do Hamburga zawsze najpierw idę do baru dworcowego
            i kupuję jakiś ciepły posiłek, frytki, hamburger etc. i piwko. Za wszystko
            wychodzi mnie jakieś 6 euro, ale... Aż przyjemnie jest tam usiąć, zjeść, wypić.
            Wszystko jest zadbane. Barek jest połączony z poczekalnią ale nie licz że żula
            zobaczysz. Jest czysto, schludnie, jedzenie jest świeże. Jak wracam do Czewy
            zastanawiam się: Kurcze gdzie ja mnieszkam! To miejsce pamięta jeszcze czasy
            tow. Edwarda. A Azja zaczyna się nie na żadnym Uralu tylko na Odrze.
            PS: W Iraku litr beznyzyny kosztuje 0,02 euro. Czy to znaczy że w Iraku jest
            wspaniale i czy turyści zwracają uwagę tylko na tą beznyznę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka